Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag"

Transkript

1 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag... 9 Webb Förskola, E-tjänster - Inloggade tjänster Inloggning Avsluta placering / Säga upp platsen Barnschema Inkomst Platserbjudande Ändra kontaktuppgifter Översikt etjanst_instruktion_fsk_fritidshem Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Postgiro Org nr Enköpings kommun Kungsgatan ENKÖPING E-post: skolforvaltning@enkoping.se

2 2 (21) Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster Ansökan Ansökan är en tjänst som används för att registrera in olika önskemål när det gäller köuppgifter för en framtida placering inom verksamheten. Öppen tjänst innebär att alla har möjlighet att använda modulen, utan krav på e-inloggning. Ansökan består av ett antal sidor/steg där uppgifter gällande barnet kan registreras: välkomstsida en sida för uppgifter om aktuellt eller aktuella barn en sida för uppgifter om vårdnadshavare/vuxna boende på samma eller annan adress än aktuella barn en sida för information om barnet sidor för kö-önskemål samt en sida med en sammanställningsbild med alla registrerade uppgifter. När ansökan skickas från modulen går uppgifterna till Inkorgen hos assistenterna Elisabeth Skogevall och Åsa Ahlin på Skolkontoret. De granskar och sparar uppgifterna i Procapita. Ny/Ändrad = ny ansökan och om man vill göra en ändring mot tidigare ansökan Omplacering = önskemål om byte av enhet På Barn-sidan anges alla aktuella uppgifter om barnet, vissa av fälten obligatoriska. Informationstext på sida 1: Vi erbjuder plats i förskola eller pedagogisk omsorg/familjedaghem för barn i åldern 1-5 år. Plats erbjuds inom garantitiden fyra månader. Här kan du göra en ny ansökan eller en ändrad ansökan. Tänk på att ködatumet förändras om du ändrar startdatum för barnets placering. Vi erbjuder plats i fritidshem för barn i åldern 6-12 år, före och efter skoltid.

3 3 (21) Om du behöver hjälp kan du klicka på? uppe till höger. Det fungerar på alla bilder i webbansökan. På sidan 2 Vuxen boende på samma adress som barnet registreras alla aktuella uppgifter för dessa personer.

4 4 (21) Vårdnadshavare på annan adress än barnet, sidan 3 Då kommer denna bild fram:

5 5 (21) På sidan 5 Önskad plats kan du klicka på länken Karta över enheter i Enköpings kommun. Du kan zooma in och se vilka kommunala och fristående enheter som finns i området. Du kan dock bara ansöka till de kommunala enheterna i e-tjänsten. På den här sidan finns möjlighet att registrera Område, Enhet, Pedagogisk omsorg, Från och med datum, Timmar per vecka samt Verksamhet per alternativ. Om det finns fler än ett önskemål, markeras knappen Lägg till fler alternativ. Tre alternativ kan väljas. Den information som föräldern lägger in i Extra information sparas under fliken Web Upplysningar i Anteckningar på barnet i Procapita. Om syskon skall anmälas markeras knappen på Lägg till ansökan för syskon.

6 6 (21)

7 7 (21) På bild 6 Sammanställning redovisas de uppgifter som registrerats in i Ansökan. Finns det ansökan för fler än ett barn, väljer du barn i listan Välj barn du vill se sammanställning på. I denna bild finns möjlighet att ta bort eller ändra registrerade uppgifter. När man har skickat in ansökan, finns det även möjlighet att skriva ut den. Föräldern får även ett kvitto på skärmen Tack för din ansökan. Dina uppgifter är nu inskickade. Du kan nu stänga e-tjänsten. I e-post-bekräftelsen står det vilka köalternativ som man har valt och fr o m vilket datum.

8 8 (21) Beräkna avgift Beräkna avgift är en öppen tjänst som används för att beräkna avgiften för aktuella barn i verksamheten. Ange aktuell tidpunkt, vilka barn som skall omfattas av beräkningen, omfattning i timmar samt familjeinkomst per månad. Beräkningen använder de befintliga taxeregler och tillämningar för avgiftsberäkningen som finns lagrade i Procapita. Samma regelverk som för den ordinarie månatliga avgiftsberäkningen. Fördelen med detta är att införandet av nya avgiftsregler eller tillämpningar endast behöver registreras på ett ställe. Ett exempel på detta är att avdrag/reduktion för allmän förskola, barn i åldern 3-5 år, sker automatiskt.

9 9 (21) Vårdnadsbidrag Ansökan vårdnadsbidrag öppen är en tjänst som används för att registrera in olika önskemål när det gäller ansökan om vårdnadsbidrag. Ansökan består av ett antal sidor/steg där aktuella uppgifter kan registreras. I tjänsten finns en sida för uppgifter om aktuellt eller aktuella barn, en sida för uppgifter om vårdnadshavare samt en sida med en sammanställningsbild med alla registrerade uppgifter. På Barn-sidan anges alla aktuella uppgifter om barnet, vissa av fälten obligatoriska. Dessa fält är speciellt markerade med en *. På sidan Vårdnadshavare registreras alla aktuella uppgifter för vårdnadshavaren. På bilden sammanställning redovisas de uppgifter som registrerats in i Ansökan vårdnadsbidrag. I denna bild finns möjlighet att ta bort eller ändra registrerade uppgifter. Det finns även möjlighet att skriva ut ansökan. Önskemål om bekräftelse via e-post kan anges. Man får också en kvittens på skärmen att uppgifter är inskickade. Information på startsidan:

10 10 (21) Sammanställning På sid 3 finns en sammanställning över de inskickade uppgifterna. Här måste föräldern bocka i och försäkra vissa saker: Här kan föräldern välja att få en bekräftelse per e-post. Med automatik kommer det upp en kvittens på skärmen (liknande den för ansökan).

11 11 (21) Webb Förskola, E-tjänster - Inloggade tjänster Inloggning När en förälder loggar in med e-legitimation, visas ett fliksystem på vänster sida. Där syns den inloggade personen och de barn han/hon är vårdnadshavare för oberoende av om de bor på samma adress eller inte. E-legitimationer ges ut av banker och Telia. Den kan ha olika namn som BankID, Nordeas e-legitimation eller Telia e-legitimation. Inloggning med e-legitimation innebär inloggning med hög säkerhet. En e-legitimation kan jämföras med en vanlig ID-handling, men som innebär att vårdnadshavaren måste ha e-legitimation/ certifikat på sin dator. E-legitimation kan vara i form av en fil på en hårddisk eller i form av ett kort. Läs mer om e-legitimation på

12 12 (21) Avsluta placering / Säga upp platsen Avsluta placering är en tjänst som används för att registrera in önskemål om att barnets placering inom förskolan, pedagogiska omsorgen eller fritidshemmet ska avslutas. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in med e-legitimation för att använda tjänsten och denne måste vara vårdnadshavare för detta barn enligt folkbokföringsregistret eller enligt Procapitas personbild. Användaren markerar den placering som ska avslutas, samt vilket datum som är sista datum för placeringen. Här finns också en lista för orsak till uppsägningen. Föräldern kan välja mellan Inget behov längre, Arbetslöshet, Föräldraledighet eller lämna tomt.

13 13 (21) Föräldern får en kvittens på skärmen och kan även välja att få en bekräftelse via e-post. I samband med uppsägningen, skickas automatiskt ett mail till den berörda enhetens gemensamma mailadress! Barnschema Registrera barnschema är en tjänst som används för att registrera in barnets vistelsetid på förskolan eller fritidshemmet. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in med e-legitimation för att använda tjänsten och denne måste vara vårdnadshavare för detta barn enligt folkbokföringsregistret eller enligt Procapitas personbild. Tjänsten består av ett antal sidor/steg där uppgifter gällande barnets vistelsetid kan registreras. I tjänsten finns först en sida där valet ges att utgå från ett tomt schema eller utgå från ett tidigare registrerat schema, på nästa sida anges vilken placering schemat gäller för samt om klockslag kan anges för schemat eller om bara snitt-tid kan anges. På den tredje sidan anges klockslag för vistelsetid och den fjärde sidan är en sammanställningssida där tidigare uppgifter visas och det är från denna sida schemat skickas in.

14 14 (21) Om man anger ett datum innan 14 dagar så får man upp en informationsruta. Här anges klockslag för barnets vistelsetid. Det är enbart om vårdnadshavaren i steget före markerat att klockslag kan anges som detta steg visas.

15 15 (21) Sista steget visar en sammanställning av tidigare angivna uppgifter. Här finns möjlighet att skriva ut schemat. Önskemål om bekräftelse via e-post kan anges.

16 16 (21) Inkomst Ändra inkomstuppgift är en tjänst som används för att registrera in familjens inkomst. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in med e-legitimation för att använda tjänsten och denne måste vara vårdnadshavare för detta barn enligt folkbokföringsregistret eller enligt Procapitas personbild. Användaren kan också nå tjänsten om denne är registerledare eller samhörig enligt Procapita Educations familjebild. När användaren klickar på Skicka från modulen går uppgifterna till Inkorgen, där aktuella uppgifter bekräftas, kvitteras och sparas i Procapita. Användaren kan ange sin inkomst per månad eller markera att högsta avgift accepteras. Makar/sambor kan se varandras inkomster, men inte göra någon ändring. De här alternativen finns hos oss. Vi har ingen ruta för Övrig information.

17 17 (21) Önskemål om bekräftelse via e-post kan anges.

18 18 (21) Platserbjudande Svar på platserbjudande är en tjänst som visar vilken enhet eller dagbarnvårdare platserbjudandet avser, samt startdatum för placeringen. Vårdnadshavaren kan välja att acceptera eller avböja erbjudandet. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in för att utöva tjänsten. När användaren klickar på Skicka från modulen går uppgifterna till Inkorgen, där aktuella uppgifter bekräftas, kvitteras. Ärendet presenteras i Procapitas inkorg, som assistenterna Åsa Ahlin och Elisabeth Skogevall på Skolkontoret har tillgång till. När ärendet sparas i inkorgen påverkas köuppgifter enligt inställningen i Procapitas komponent Kunduppgift, flik Placering. Om vårdnadshavaren tackar ja till platserbjudandet kommer den preliminära placeringen att bli en ordinarie placering, dessutom kommer gamla placeringar att avslutas om denna regel är satt i kunduppgift. Om vårdnadshavaren tackar nej till erbjudandet tas den preliminära placeringen bort och eventuell orsak till avböjandet sparas i händelseloggen. Länken för platserbjudande syns i e-tjänsten för barn som har fått en preliminär placering i Procapita. Länken syns tills vårdnadshavaren tackat ja eller nej till platserbjudandet. På vyn för platserbjudande syns vilken enhet eller dagbarnvårdare platsen avser samt startdatum för placeringen. Vårdnadshavaren kan välja att acceptera eller avböja erbjudandet. Väljer vårdnadshavaren att avböja erbjudandet ges möjlighet att ange orsak till detta. Vårdnadshavaren kan i en checkbox kryssa för att ett kvittensmail skall skickas till honom när ärendet skickas till Inkorgen. Informationstext: Svar på placeringserbjudande önskas inom sju dagar. Accepteras inte erbjudandet kan du välja att få ett nytt ködatum eller tas bort ur kön. Vid nytt ködatum upphör garantitiden. Om du inte fått ditt förstahandsval men accepterar det här erbjudandet kan du stå kvar i kö. Det meddelar du under övrig information nedan. När du har accepterat ett erbjudande, ska du också fylla i inkomstuppgift och schema.

19 19 (21) Kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer. Mailtext: Placeringserbjudande förskola/pedagogisk omsorg/fritidshem Ditt barn har erbjudits plats Accepteras erbjudandet skall ni även registrera inkomstuppgifter och schema över barnets tider. Placeringen kan inte starta förrän dessa uppgifter kommit in. Med vänlig hälsning Enköpings kommun Skolkontoret

20 20 (21) Ändra kontaktuppgifter Ändra kontaktuppgifter är en tjänst som används för att registrera förändrade uppgifter för telefon, mobiltelefon samt e-post-adresser. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in för att utöva tjänsten. För att kunna utföra tjänsten Ändra kontaktuppgifter krävs att användaren antingen är vårdnadshavare för barn enligt folkbokföringsregistret eller enligt Procapitas personbild eller registrerad som registerledare eller samhörig i Procapitas familjebild. De kontaktuppgifter som är möjliga att ändra för vuxna personer är: telefonnummer hem, e-post hem, mobiltelefonnummer, e-post arbetet och telefon arbetet. Kontaktuppgifter som är möjliga att ändra för barn är e-post hem och mobiltelefonnummer. Ange aktuella kontaktuppgifter. Epost och mobiltelefon används för kommunikation med verksamheten. Vi har valt att ta bort funktionen att användaren ska få e-post-bekräftelse på kontaktuppgifterna.

21 21 (21) Översikt Översikt är en tjänst som visar vilka uppgifter som finns registrerade för aktuell vårdnadshavare och barn. Här visas bland annat de adress- och andra kontaktuppgifter som finns för vårdnadshavaren i Procapita. Här visas också e-post- och mobiltelefonuppgifter. Tjänsten är inloggad vilket innebär att medborgaren måste logga in för att utöva tjänsten. För att kunna använda tjänsten Översikt krävs att användaren är vårdnadshavare för barn enligt folkbokföringsregistret eller enligt Procapita komponent Person. I Översikt visas aktuella och närmast framtida inkomstuppgifter som finns registrerade på vårdnadshavaren i Procapita. När användaren kommer in på översiktsbilden visas bara de tre senaste inskickade ärendena. Det finns en knapp för visning av alla ärenden. Placeringsuppgifter för barn i barnomsorg, placeringserbjudanden för barnomsorg, registrerade köalternativ samt barnscheman visas i Översikt. Om barnet/eleven har en klassplacering visas detta. Här kan du se dina inskickade ärenden 12 månader tillbaka i tiden.

Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015

Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015 Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015 Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Erbjudande om plats 3. Registrera schema 4. Fyll i inkomst 5. Ändra kontaktuppgifter 6. Beräkna

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen

Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Erbjudande om plats 3. Registrera schema 4. Fyll i inkomst 5. Ändra kontaktuppgifter 6. Beräkna

Läs mer

Förskola Pedagogisk omsorg. Foto: Patricia Hagelin. Regler för placering. Enköpings kommun

Förskola Pedagogisk omsorg. Foto: Patricia Hagelin. Regler för placering. Enköpings kommun Förskola Pedagogisk omsorg Foto: Patricia Hagelin Regler för placering Enköpings kommun REGLER 2012-11-22 SKN2012/338 Fastställd av skolnämnden 2012-11-22 Aktuell tillämpning av maxtaxa fastställd av

Läs mer

Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb

Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb Datum 2015-02-03 1 (10) Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb Tyresö kommun har ett gemensamt system för kö och placering till fristående

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg

Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg Enköpings kommun Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Foto: skolkontorets arkiv

Läs mer

barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg

barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg www.ronneby.se/barnomsorg E-service barnomsorg har ersatt blanketter för

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016

Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016 Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016 Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Registrera schema 3. Inkomst 4. Ändra kontaktuppgifter 1. Ansökan

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välkommen att använda tjänsten barnomsorg på nätet i Höörs kommun! Från och

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se E-tjänst förskola & skola 1 Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra och lägga in ny information

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se 1 Karlsborgs kommun Barn- och Utbildningsförvaltningen Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det Guide... ett bättre sätt att leva Innehåll E-tjänster via webben! 3 E-legitimation 3 Ansökan via webben 4 Inloggning 5 Översikt 6 Ändra kontaktuppgifter

Läs mer

Regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk

Regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk 2011-12-29 Regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Tillämpas från och med den 1 januari 2012 Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 E-post:

Läs mer

Manual E-tjänst för vårdnadshavare

Manual E-tjänst för vårdnadshavare Manual E-tjänst för vårdnadshavare Inloggningssidan... 3 Startsida... 5 Startsida Familj... 6 Anmälan... 8 Avsluta placering... 10 Inkomst... 11 Schema... 12 Skolval..15 Inloggningssida Länk till e-tjänst

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Håll Ctrl-tangenten nere och peka på det du söker så kommer du till den sidan informationen finns på. Innehållsförteckning Nu hanterar du/ni all barnomsorg

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning Dina inloggningsuppgifter har du fått hem i brevlådan i samband med ditt placeringserbjudande. Om du saknar lösenord kontaktar du Falkenbergs kommuns Kontaktcenter

Läs mer

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 1 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Barnomsorgsenheten Jessica Palm Mauritz, 016-7105463 Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Från den 17 oktober kommer

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8

Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8 Handbok för medborgare i Dexter Version 1.0 för Dexter 3.8 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Att ansöka om plats på förskola i Malmö

Att ansöka om plats på förskola i Malmö Bild: Colourbox Att ansöka om plats på förskola i Malmö Populärversion av de nya reglerna för ansökan och placering i förskola och pedagogisk omsorg. Malmö stad Förskoleförvaltningen Förskoleverksamhet

Läs mer

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola 2019-05-24 E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola Den här manualen visar hur du använder e-tjänsten för förskola, fritidshem och skola. Manualen beskriver hur du gör för att lämna schema, ändra

Läs mer

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola Den här manualen visar hur man använder e-tjänsten för förskola, fritidshem och skola. Manualen beskriver hur du gör för att ändra inkomst, lägga till eller

Läs mer

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning 1 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning Dina inloggningsuppgifter har du fått hem i brevlådan i samband med ditt placeringsbeslut. Om du saknar

Läs mer

Du söker barnomsorg via Kungälvs kommuns hemsida:

Du söker barnomsorg via Kungälvs kommuns hemsida: ANSÖKA OM BARNOMSORG Den här lathunden vänder sig till vårdnadshavare som vill ansöka om barnomsorg i Kungälvs kommun. Du söker barnomsorg via Kungälvs kommuns hemsida: https://www.kungalv.se/ Det går

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide

E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det. Guide E-tjänster för barnomsorg - så här enkelt är det Guide... ett bättre sätt att leva Innehåll E-tjänster via webben! 3 Ansökan via webben 4 Inloggning 5 Översikt 6 Ändra kontaktuppgifter 7 Platserbjudande

Läs mer

Regler och tillämpningsföreskrifter för förskola, pedagogisk omsorg och skolbarnomsorg - Information till föräldrar

Regler och tillämpningsföreskrifter för förskola, pedagogisk omsorg och skolbarnomsorg - Information till föräldrar Regler och tillämpningsföreskrifter för förskola, pedagogisk omsorg och skolbarnomsorg - Information till föräldrar Nivå: Utbildningsnämnden Antagen: Av utbildningsnämnden 2012-12-12 Reviderad: Giltig

Läs mer

Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag?

Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag? Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag? Förskola erbjuds barn från ett år till dess de börjar förskoleklass eller grundskola/grundsärskola.

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Årshjul E-postutskick till Vh med placeringsinformation

Årshjul E-postutskick till Vh med placeringsinformation Årshjul E-postutskick till Vh med placeringsinformation Nya platserbjudande i förskola/familjedaghem januari-december Bifoga alltid Infobrev och FÖRSKOLEHÄFTET November December Januari Februari Byte av

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13.

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13. Sida 1/13 Tieto Edu Barnschema sida 1/13 2018-10 - 18 Sida 2/13 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 1.4

Läs mer

Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst

Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst På kommunens e-tjänst för barnomsorg registreras kontaktuppgifter, inkomstuppgifter samt uppsägning av plats.

Läs mer

Dags att söka förskoleklass & årskurs 7

Dags att söka förskoleklass & årskurs 7 Dags att söka förskoleklass & årskurs 7 2015/2016 Så här gör du ditt barns skolval. Skolvalet är öppet mellan 2 februari 15 februari www.vaxjo.se/skolval Så här gör du skolvalet På webbsidan www.vaxjo.se/skolval

Läs mer

Registrera schema i Skola24

Registrera schema i Skola24 Registrera schema i Skola24 Vårdnadshavare registrerar via inloggning de tider barnet har behov av omsorg. På startsidan nedan ser användaren vilka funktioner hen har tillgång till. Välj Registrera schema.

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barn, vars föräldrar förvärvsarbetar eller studerar samt barn som av fysiska, psykiska eller sociala skäl behöver särskilt stöd

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år Barnomsorg Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun och har barn som är 1 till 6 år Vad är barnomsorg? Det finns olika former av barnomsorg; språkstödjande allmän förskola, allmän förskola,

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barnet ska vara folkbokfört i kommunen och vara mellan 1 och 5 år för plats i förskola och mellan 6 och 12 år (men max t.o.m. vårterminen

Läs mer

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun. Presentation av barnounga.staffanstorp.se

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun. Presentation av barnounga.staffanstorp.se Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun Presentation av barnounga.staffanstorp.se Välkommen till barnounga.staffanstorp.se Från och med november 2006 kan du anmäla ditt barn

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Sida 2/37 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Regler för barns placering i förskola

Regler för barns placering i förskola Regler för barns placering i förskola 2014-02-07 I den här broschyren får du veta det du behöver veta när du ska ansöka om plats för ditt barn i Piteå kommuns förskolor och pedagogisk omsorg. Broschyren

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Riktlinjer. för. förskola och pedagogisk omsorg i Österåkers kommun. Fr. o m. 2012-07-01

Riktlinjer. för. förskola och pedagogisk omsorg i Österåkers kommun. Fr. o m. 2012-07-01 Reviderad KUN 2012-05-15 65 KF 2012-06-18 109 Riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg i Österåkers kommun Fr. o m. 2012-07-01 2 1. Allmänt Dessa riktlinjer har fastställts av Kommunfullmäktige för

Läs mer

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Gäller från och med den 1 maj 2012 I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer för barn från ett års ålder. Förskolan,

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema Healthcare & Welfare Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 2 Barnschema...

Läs mer

Observera att frånvaroanmälan endast gäller förskola och fritidshem, inte skolfrånvaro som anmäls via Skola24.

Observera att frånvaroanmälan endast gäller förskola och fritidshem, inte skolfrånvaro som anmäls via Skola24. Frånvaroanmälan, registrering av schema (vistelsetider), anmälan av planerad frånvaro (ledighet) samt INFO-meddelande för barn på förskola, fritidshem och/eller skolklubb Stenungsunds kommun använder sig

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Antagen av kommunfullmäktige 2013-06-19, 139 Gäller from 2013-08-01 Barnomsorgstaxa och tillämpningsregler för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Värnamo

Läs mer

Utbildning. Oktober 2011

Utbildning. Oktober 2011 Utbildning Oktober 2011 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation,

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer

Principer för plats i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i kommunal samt fristående regi

Principer för plats i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i kommunal samt fristående regi Principer för plats i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i kommunal samt fristående regi Verksamhetsformer Förskolor Förskoleverksamheten riktar sig till för barn i åldern 1 5 år. I Helsingborg

Läs mer

Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg 2017-03-01 Diarienummer UN 2015:170 Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Tillämpas från och med 1 november 2015 Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Avgifter och regler för barnomsorg

Avgifter och regler för barnomsorg Avgifter och regler för barnomsorg Antagen av Barn och familjenämnden i Eslövs kommun 2017-02-15 Barnomsorgsverksamhet i Eslövs Kommun Rätt till plats 2 Ansökan om barnomsorg 3 Placering 3 Schema 5 Inkomstanmälan

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Ansöka till förskola och fritidshem/klubben

Ansöka till förskola och fritidshem/klubben Ansöka till förskola och fritidshem/klubben 1. Börja med att gå in på e-tjänsten förskola och fritidshem/klubben www.nykvarn.se/barnomsorg. Klicka på fliken Förskola alternativt Fritidshem/klubben. Du

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema 2018-10-18 Healthcare & Welfare Sida 2/17 Innehållsförteckning 1 Be skrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 1.4

Läs mer

Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare

Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare Styrdokument, regler 2015-02-18 Dnr UBN/2014:229 Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare Nivå: Utbildningsnämnden

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg och skolbarnomsorg i Sölvesborgs kommun

Riktlinjer för barnomsorg och skolbarnomsorg i Sölvesborgs kommun Sid 1 (6) Dokumenttyp Riktlinjer Dokumentansvarig Åsa Gerthsson-Nilsson Beslutad av (datum och ) BUN 81, 2018-02-28 Gäller för BUN Giltig fr o m 2018-03-01 Senast reviderad BUN 81, 2018-02-28 Riktlinjer

Läs mer

Placering i förskola och annan pedagogisk omsorg

Placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER FÖR P Placering i förskola och annan pedagogisk omsorg Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-04-04 35 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare Administrativ chef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats 2013-01-25 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Ändra ordning på kolumner Urval Spara egna kolumnval Excelformat av urval Välja antal barn som visas i urvalet Sök Snabbsök Söka med filter

Läs mer

Regler för kommunal förskola, förskoleklass, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Regler för kommunal förskola, förskoleklass, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Beslut KS 2011-06-08 Regler för kommunal förskola, förskoleklass, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Tillämpas från och med 2011-07-01 2 INNEHÅLL Förskola, förskoleklass, fritidshem och annan pedagogisk

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster Handling Datum 1 (13) Handbok för s e-tjänster EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Handling Datum 2 (13) Innehåll 1 Inledning 3 2 Att logga in 4 2.1 Logga in med mobilt BankID... 5 2.2 Logga in med BankID på fil...

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema Healthcare & Welfare Sida 2/15 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen.... 3 1.1 Användare.... 3 1.2 Funktioner.... 3 1.3 Start vy.... 3 1.3.1 Inställningar.... 4 2 Barnschema....

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg 4.8.0 Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg är nu uppdaterat för att kunna hantera hela flödet, från ansökan till uppsägning, via Adelanet. Förbättrad hantering av

Läs mer

E-tjänst barnomsorg. Användarhandledning för förskolepersonal. Kölista med platserbjudande Placeringslista med adelningsbyte Ärendelogg

E-tjänst barnomsorg. Användarhandledning för förskolepersonal. Kölista med platserbjudande Placeringslista med adelningsbyte Ärendelogg u E-tjänst barnomsorg Användarhandledning för förskolepersonal Kölista med platserbjudande Placeringslista med adelningsbyte Ärendelogg Webbar för förskolepersonal Innehållsförteckning 1.1 Webbar för förskolepersonal...

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen!

Välkommen till barnomsorgen! BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2015-07-01 Välkommen till barnomsorgen! HÄR HITTAR DU INFORMATION OM REGLER OCH AVGIFTER KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Om du har barn som är i behov av särskilda insatser är du välkommen att kontakta kommunens pedagogkonsult för samråd kring placering.

Om du har barn som är i behov av särskilda insatser är du välkommen att kontakta kommunens pedagogkonsult för samråd kring placering. 2014-08-22 1 (6) Avgifter och regler Förskola och pedagogisk omsorg, 1-5 år Du söker plats till förskola eller pedagogisk omsorg på kommunens webbplats, www.jarfalla.se, under E-tjänster. Ansökan kan du

Läs mer

Allt du behöver veta Föräldrar i

Allt du behöver veta Föräldrar i Föräldrapaketet Förskola, Fritid & Skola Allt du behöver veta Föräldrar i SkolportalN Förskola, Fritid & Skola Nacka Kommun Innehållsförteckning Vad är SkolportalN?... 3 Skolportalens videoguider ett bibliotek

Läs mer

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Så fungerar Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2011-12-21 Senast reviderad 2014-11-18 Hej förälder! I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Placeringsföreskrifter

Placeringsföreskrifter Fastställda i kommunfullmäktige 2018-03-26 68. Gäller fr.o.m. 2018-04-01. Placeringsföreskrifter Placeringsföreskrifter för familjedaghem, förskola, fritidshem och öppen fritidsverksamhet som har Härryda

Läs mer

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Styrdokument 1 (5) 2014-05-12 Fastställd: Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-16 55 Gäller för: Barn- och utbildningsnämnden Dokumentansvarig: Reviderad: Dnr : BUN2014/60-4 Regler och avgifter för förskola,

Läs mer

Göteborgs Stads regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Göteborgs Stads regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg KS beslut 2015-09-23 Göteborgs Stads regler för kommunal förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Tillämpas från och med 2016-01-01 2 INNEHÅLL Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet...

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Procapita Personalwebb förskola. Järfälla kommun Barn- och ungdomsförvaltningen

Procapita Personalwebb förskola. Järfälla kommun Barn- och ungdomsförvaltningen Procapita Personalwebb förskola Järfälla kommun Barn- och ungdomsförvaltningen 1 Allmän information Järfällas webbtjänster för förskola och skolbarnsomsorg för personal där man kan se sina placeringar

Läs mer

Avgifter och regler för BARNOMSORG

Avgifter och regler för BARNOMSORG Avgifter och regler för BARNOMSORG Antagen av Barn- och familjenämnden i Eslövs kommun 2017-02-15 1 INNEHÅLL Barnomsorg i Eslövs kommun...3 Rätt till plats...3 Öppettider...4 Ansökan om barnomsorg...4

Läs mer

Regler för förskola och fritidshem i Ljungby kommun

Regler för förskola och fritidshem i Ljungby kommun tu LJUNGBY KOMMUN TJAN STESKRIVELSE 2018-01-31 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och ntbildningskontor Marie Steneland 0372-78 94 03 marie. steneland@ljungby. se Barn- och utbildningsnämnden Regler

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Webbplatsen halmstad.se

Webbplatsen halmstad.se Webbplatsen halmstad.se På www.halmstad.se kan du gå in under Förskola & skola och hitta det mesta av den information du behöver veta. Du kan hitta de olika förskolornas webbsidor, skolornas webbsidor,

Läs mer

VÄLKOMMEN. till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun. Information om våra regler

VÄLKOMMEN. till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun. Information om våra regler VÄLKOMMEN till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun Information om våra regler Vem kan få plats Vårdnadshavare som har barn från 1 års ålder till och med årskurs 6, kan ansöka

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer