Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan"

Transkript

1 Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR /2015 Sida 1 (9) SSA 2015:12 Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan Närvarande från skolan: Fredrik Eriksson intendent Annette Cederström skolassistent/registrator Maria Hägnefelt rektor, deltog mellan kl Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg inspektionsförrättare Gunilla Isacson protokollförare Från Utbildningsförvaltningen deltog arkivarie Britta Wallner som ersatte arkivansvarig på Utbildningsförvaltningen på delegation. Vid Stadsarkivets inspektioner av skolornas hantering av allmänna handlingar kallas alltid skolans rektor. Skanskvarnsskolans rektor Maria Hägnefelt hade anmält förhinder och delegerat ansvaret till Fredrik Eriksson. Maria Hägnefelt hade möjlighet att närvara vid inspektionen mellan kl SAMMANFATTNING Skanskvarnsskolan inspekterades av Hanteringen av allmänna handlingar på skolan är generellt god. Det finns till stor del styrdokument och väl fungerande rutiner för arkiv- och informationshanteringen. Utbildningsförvaltningen fungerar som stöd för skolorna och tar fram mallar och styrdokument som finns på stadens intranät. Under inspektionen kunde dock konstateras vissa brister gällande främst informationsredovisningen samt rutiner för administrativ hantering vid frånvaro. Inspektionen var föraviserad. I rapportens bilaga Hantera allmänna handlingar klargörs behovet av en styrd dokument- och informationshantering utifrån stadens gällande regelverk. Av denna anledning är inspektionsrapporten tämligen kortfattat formulerad.

2 Sida 2 (9) SAMMANFATTNING AV FÖRELÄGGANDEN OCH REKOMMENDATIONER Stadsarkivet förelägger Skanskvarnsskolan att: - Uppdatera ansvarsfördelningen för hanteringen av allmänna handlingar och arkiv. - Försäkra sig om att den digitala informationen (t ex bildupptagningar) kan bevaras så länge den ska finnas kvar. - Uppdatera arkivbeskrivningen för perioden Upprätta en ny arkivbeskrivning som gäller från 2014 enligt anvisningar i riktlinjerna. - Avsluta arkivförteckningen enligt allmänna arkivschemat för perioden så att den kan användas för att söka handlingar, både analoga och digitala, som ska bevaras. - Upprätta en ny bevarandeförteckning från 2014 och som utgår från verksamhetens processer. - Förvara allmänna handlingar skyddade. Regelverket gäller alla handlingar, med undantag för handlingar som har två års gallringsfrist eller kortare. Skolan ska själv göra bedömningen av de juridiska och ekonomiska riskerna om handlingarna förstörs. Handlingar i kärnverksamheten ska prioriteras. Skanskvarnsskolan ska senast den inkomma med en åtgärdsrapport där skolan skriftligen redovisar hur föreläggandena har åtgärdats. Vid denna frists utgång förväntas arbetet med att åtgärda samtliga förelägganden vara avslutat. Rekommendationer Stadsarkivet rekommenderar Skanskvarnsskolan att: - Fastställa ansvar och rutiner för att öppna och ta om hand post avseende upprättande och implementering av fullmakter för postöppning. Detta gäller både e-post och vanlig post. - Registrera sekretessbelagda handlingar.

3 Sida 3 (9) FÖRDELNING AV ANSVAR OCH ARBETSUPPGIFTER Arkivorganisationen är fastställd men behöver förtydligas Arkivansvaret för de allmänna handlingarna ligger centralt på Utbildningsförvaltningen. Arkivansvaret omfattar alla arkivbildare inom förvaltningen, dvs. även alla skolor. Vid Stadsarkivets inspektioner har detta arkivansvar delegerats till förvaltningens arkivfunktion. Utbildningsförvaltningen har tagit fram en arkivinstruktion som gäller all verksamhet inom förvaltningen och där ansvarsfördelningen mellan den centrala förvaltningen och den enskilda skolan är reglerad. I arkivinstruktionen framgår vad respektive funktion inom arkivorganisationen har som uppgift. Skanskvarnsskolans arkivorganisation redovisas i arkivbeskrivningen. Rektor Maria Hägnefelt har verksamhetsansvar för skolans hantering av allmänna handlingar och arkivredogörare är Annette Cederström, skolassistent och registrator. Skolan upplever att arkivorganisationen är väl förankrad och fungerar bra. Arkivorganisationen är i behov av vissa förtydliganden och kan med fördel lyftas ur arkivbeskrivningen och biläggas den arkivinstruktion som Utbildningsförvaltningen har tagit fram. Uppdatera ansvarfördelningen för hanteringen av allmänna handlingar och arkiv. KUNSKAP OM ALLMÄNNA HANDLINGAR Personalen på skolan har generellt sett goda kunskaper om hur allmänna handlingar ska hanteras. Vid oklarheter vet personalen vart de ska vända sig. Vid nyanställning ges personalen en introduktion där de bl.a. får en informationsfolder om allmänna handlingar, offentlighet och sekretess. Foldern, som är framtagen av Utbildningsförvaltningen som även ansvarar för att innehållet hålls uppdaterat, ingick i det senaste utskicket av skolans informationsblad till samtlig personal på skolan. Utbildningsförvaltningen har även tagit fram en mer omfattande skrift om offentlighetslagstiftningen som skolorna kan använda vid behov.

4 Sida 4 (9) Utbildningsförvaltningens arkivarier anordnar gemensamma utbildningar för stadens skolor i arkiv- och informationshanteringsfrågor, t.ex. processorienterad informationsredovisning (PIR), offentlighetslagstiftning, informationsträffar för nyanställda samt besöker skolorna vid behov. Utöver dessa insatser ser skolan ser inte något behov av att anordna informationsträffar i egen regi, utan anser att frågorna ändå hålls levande och aktuella. Skolan är mycket nöjd med det stöd de får från Utbildningsförvaltningens arkivarier. HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR Fastställda rutiner för postöppning och diarieföring finns delvis Skanskvarnsskolan har goda rutiner vad gäller postöppning och diarieföring. Inkommen post som rör skolverksamheten öppnas och stämplas av registrator som även sorterar posten och sköter diarieföring. Skolan har en gemensam e-postlåda som bevakas av flera personer. Originalhandlingar i personalakterna omhändertas av Utbildningsförvaltningen centralt, men i t.ex. rehabiliteringsärenden skickas kopior av handlingar till respektive skola för diarieföring även där. Vid registrators frånvaro finns back-up i form av att rektor eller biträdande rektor öppnar och stämplar inkommen post. Posten diarieförs dock inte. Även återsökande och utlämnande av allmänna handlingar utförs av rektor alternativt biträdande rektor vid registrators frånvaro. Skriftliga fullmakter finns för öppnande av personadresserad post för rektor och biträdande rektor, men saknas för övriga i skolledningen samt annan personal. Skolan har inte som rutin att kollegor ger varandra tillgång till den personliga e-postlådan. Behovet av att bevaka varandras e-postlådor uppges som litet, då personalen ofta väljer att själva kontrollera sin e-post vid frånvaro via sin telefon. Personalen använder i övrigt ett automatiskt frånvaromeddelande. Stadsarkivet informerade om att detta inte är en tillräcklig åtgärd för att tillgodose lagstiftningens krav och stadens e-postregler. Istället kan man se till att inkommen e-post automatiskt vidarebefordras till en kollega i tjänst. Skolan rekommenderas att se över behovet av fullmakter för att säkerställa att post omhändertas samma dag den kommer in. Utbildningsförvaltningen uppmanades att fundera på en gemensam lösning för bevakning av lärarnas e-post vid längre frånvaro under skolloven, då detta utgör ett bekymmer vid alla skolor. Inkommen post som rör elevhälsan, dvs. post till skolläkaren, skolsköterskan och skolpsykolog, stämplas på kuvertet och lämnas

5 Sida 5 (9) oöppnad till berörd person. Elevhälsans personal sköter registrering av handlingar och journalföring i systemstödet PMO. Elevhälsan tillhör en central funktion i staden som även ansvarar för back-uprutiner. Elevhälsans personal är i regel på plats endast vissa veckodagar och deras post ligger därför orörd övriga dagar och vid annan frånvaro. Denna hantering förekommer på stadens skolor generellt och Utbildningsförvaltningen behöver se över dessa rutiner för alla skolor. Vid längre tids frånvaro kontaktar skolan elevhälsan centralt. Skolan saknar rutiner för registrering av viss sekretessbelagd information, t.ex. handlingar i elevakten, vilket myndigheten är ålagd enligt offentlighets- och sekretesslagen. Registrering av sekretessbelagda handlingar sker med fördel i diariet, men det kan även ske i ett separat register. Registratorn ansvarar för avslut av ärenden och arkivläggning av bl.a. diarieförda ärenden, elevakter och annan skoldokumentation. Hanteringsanvisningarna är uppdaterade Skolan använder de hanteringsanvisningar som är utarbetade av Utbildningsförvaltningens arkivarier och som gäller för samtliga grundskolor. Hanteringsanvisningarna är uppställda utifrån skolans klassificeringsstruktur och innehåller både analog och digital information. Enligt uppgift har medarbetarna i skolans ledningsgrupp god kännedom om hanteringsanvisningarna och dess funktion. Vid ändringar uppdateras hanteringsanvisningarna av Utbildningsförvaltningens arkivarier. Anvisningarna uppdaterades senast under sommaren 2015 efter att Stadsarkivet fattat ett nytt gallringsbeslut i början av året för skolornas verksamhet (SSA 2015:02). Hanteringsanvisningarna finns publicerade på intranätet. Utöver hanteringsanvisningar använder skolan styrdokument som är framtagna av Utbildningsförvaltningen, bl.a. foldern om allmänna handlingar, offentlighet och sekretess. Rekommendationer Fastställa ansvar och rutiner för att öppna och ta om hand post avseende upprättande och implementering av fullmakter för postöppning. Detta gäller både e-post och vanlig post. Registrera sekretessbelagda handlingar.

6 Sida 6 (9) TA STÄLLNING TILL VILKA ALLMÄNNA HANDLINGAR SOM KAN FÖRSTÖRAS Gallringsbeslut finns Stadsarkivet har utfärdat generella gallringsbeslut som gäller för alla verksamheter i staden och dessa beslut tillämpas av skolan. De generella gallringsbesluten reglerar information inom styr- och stödverksamheten samt information av tillfällig och ringa betydelse. Skolan tillämpar det myndighetsspecifika gallringsbeslutet SSA 2015:02 som gäller för information inom skolverksamheten. Inget behov av nytt gallringsbeslut finns i dagsläget. Gallringsbeslut tillämpas Förvaltningen verkställer den gallring som skall genomföras och uppger att man ligger i fas med gallringen. Gallring av sekretessreglerad information genomförs under kontroll. BEVARA ALLMÄNNA HANDLINGAR PÅ LÅNG SIKT Bevara digital information För sin digitala hantering använder Skanskvarnsskolan enbart centrala system där arkivansvaret antingen ligger hos Utbildningsförvaltningen eller hos Stadsledningskontoret. Skolans webbsida ska arkiveras digitalt och anslutas till stadens gemensamma e-arkiv. Anslutningen påbörjas under 2016 enligt Stadsarkivets anslutningsplan. Utbildningsförvaltningen kommer att stötta och samordna anslutningsarbetet med skolornas webbsidor. Bevara digitala bilder Skolan har en mindre mängd digitala bilder/fotografier som förvaras i en gemensam katalog på nätverket, t ex bilder som används till webbpublicering och för att dokumentera verksamheten. Då det i nuläget endast rör sig om ett fåtal bilder skulle dessa kunna skrivas ut på fotopapper och arkivläggas i arkivbox, men i förlängningen behöver skolan fundera på en digital arkivering av sitt digitala bildmaterial. Det finns också ett behov av att Utbildningsförvaltningen ser över den generella hanteringen av digitala bilder på skolorna och utarbetar riktlinjer och en planering för kommande anslutning till stadens e-arkiv. Arkivbeständiga produkter används Skolan använder arkivbeständiga produkter vad gäller pennor, papper, aktomslag, arkivkartonger, skrivare och kopiatorer. Samtlig manuell utrustning kommer från Volvo IT, med undantag av en

7 Sida 7 (9) enskild skrivare hos rektorn. Skrivaren används enbart för back-up om nätverket skulle gå ner. Försäkra sig om att den digitala informationen (t ex bildupptagningar) kan bevaras så länge den ska finnas kvar. DET SKA VARA LÄTT ATT HITTA ALLMÄNNA HANDLINGAR Arkivbeskrivningen behöver uppdateras Skanskvarnsskolan har en arkivbeskrivning som täcker perioden och som beskriver verksamheten och arkivbildningen på ett mycket bra sätt. Arkivbeskrivningen behöver dock uppdateras avseende några få saker, t.ex. vilka gallringsbeslut som skolan tillämpar och har tillämpat, sekretessparagrafer som tillämpas för handlingar inom skolverksamheten och beskrivning av vilka handlingar som förvaras på annan plats, t ex hos Utbildningsförvaltningens centrala förvaltning och hos Årstaskolan. Vidare bör arkivorganisationen lyftas ur arkivbeskrivningen och biläggas arkivinstruktionen. Arkivförteckningen behöver kompletteras Skolan har en arkivförteckning enligt allmänna arkivschemat som avser perioden Arkivförteckningen är nästintill slutförd, men en del arbete återstår. Vissa uppgifter i förteckningen behöver kompletteras eller förtydligas, bl a saknas redovisning av information i stadsgemensamma digitala system. Ny arkivbeskrivning och bevarandeförteckning ska upprättas Fr.o.m. år 2014 redovisar Skanskvarnsskolan sin information enligt stadens PIR-modell, processorienterad informationsredovisning. Skolan ska därför upprätta en ny arkivbeskrivning som följer den nya förteckningen från 2014 och framåt. Skanskvarnsskolan behöver även upprätta en ny bevarandeförteckning enligt stadens modell för processorienterad informationsredovisning och som gäller från Uppdatera arkivbeskrivningen för perioden Upprätta en ny arkivbeskrivning som gäller från 2014 enligt anvisningar i riktlinjerna.

8 Sida 8 (9) Avsluta arkivförteckningen enligt allmänna arkivschemat för perioden så att den kan användas för att söka handlingar, både analoga och digitala, som ska bevaras. Upprätta en ny bevarandeförteckning från 2014 och som utgår från verksamhetens processer. BEVAKA ARKIVFRÅGOR VID VERKSAMHETSFÖR- ÄNDRINGAR Skolan meddelar att man inte väntar sig några större förändringar inom verksamheten som kan komma att påverka arkivfrågorna. ALLMÄNNA HANDLINGAR SKA FÖRVARAS SKYDDADE Handlingarna förvaras i arkivlokalen Skolan förvarar sina arkivhandlingar i en arkivlokal som ligger vid skolans expedition på plan 2. Arkivlokalen är inte sedan tidigare godkänd av Stadsarkivet och byggdes om för ca 5 år sedan, då man bl.a. sänkte taket. Skolan behöver försäkra sig om att lokalen lever upp till kraven om förvaring i Riksarkivets föreskrift 2013:4 och kontrollera följande: att brandspjäll finns vid lokalens två ventiler, att takbelysningen har godkänd IP-klass, en inspektionslucka finns i lokalen, behövs den? Behöver kontrolleras och eventuellt åtgärdas (tätas) så att lokalen utgör en brandcell, att lokalen har godkänd brandklass då dörren saknar märkning att materialet i taket har godkänd brandklass och att eventuella genomgående luftrör mellan innertak och övre tak är inkapslade. Dokumentskåp används Skolan använder flera dokumentskåp som uppvisar brandklass EI 120, dvs. två timmars brandskydd. Dessa står utplacerade på två våningsplan och innehåller bevarandehandlingar såsom diarieärenden, personalhandlingar, elevakter och kopior av slutbetyg. För elevhälsans bevarandeinformation används ett dokumentskåp med brandklass EI 90, dvs. skåpet står emot brand i 90 minuter. Kravet på förvaring i skåp utanför arkivlokal är enligt Riksarkivets föreskrifter brandklass EI 120 och skolan måste se till att de dokumentskåp som används utanför arkivlokalen är av denna brandklass.

9 Sida 9 (9) Skolpsykologen förfogar över ett dokumentskåp som stod i ett låst rum och som därför inte kunde kontrolleras vid inspektionen. Skolan har dock i efterhand meddelat Stadsarkivet att skåpet innehar brandklass EI 120, vilket är godkänt enligt regelverket. Leverans av arkivhandlingar Efter att arkivförteckningen för perioden är slutförd önskar Skanskvarnsskolan leverera arkivhandlingar till Stadsarkivet. Skolan kontaktar Stadsarkivet när det är aktuellt. Förvara allmänna handlingar skyddade. Regelverket gäller alla handlingar, med undantag för handlingar som har två års gallringsfrist eller kortare. Förvaltningen ska själv göra bedömningen av de juridiska och ekonomiska riskerna om handlingarna förstörs. Handlingar i kärnverksamheten ska prioriteras Christina Moberg Inspektionsförrättare

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SCENGYMNASIET

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SCENGYMNASIET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2012-01-20 DNR 9.3-16641/11 SSA 2011:19 Scengymnasiet, Att: Eija Carlsson Kopia: Utbildningsförvaltningen, Astrid Norderfeldt

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB Inspektionsrapport DNR 9.3-16017/13 Sida 1 (7) 2013-12-19 SSA 2013:10 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB Närvarande från bolaget: Lena Häggdahl Arkivansvarig/Administrativ

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S:T ERIK FÖRSÄKRINGS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S:T ERIK FÖRSÄKRINGS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-15023/10 SID 1 (9) 2010-11-25 SSA 2010:15 S:t Eriks försäkring AB Att: Anders Carlslund Kopia: Revisionskontoret Stockholms

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret

Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2007/2014 Sida 1 (8) 2014-06-04 SSA 2014:06 Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret Närvarande från trafikkontoret: Inga-Lill Hultin

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola

Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8894/2015 Sida 1 (8) 2015-12-10 SSA 2015:14 Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola Närvarande från skolan:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSTEATER AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSTEATER AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-15024/10 SID (9) 2011-02-24 SSA 2011:1 Stockholms Stadsteater AB Att: Tommy Svensson Kopia: Revisionskontoret Stockholms stadshus

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8896/2015 Sida 1 (11) 2015-10-07 SSA 2015:11 Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen Närvarande från förvaltningen:

Läs mer

- Verkställa gallring.

- Verkställa gallring. Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-2082/2015 Sida 1 (7) 2015-05-20 SSA 2015:06 Hantering av allmänna handlingar hos Farsta stadsdelsförvaltning Närvarande från stadsdelsförvaltningen:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-18233/2015 Sida 1 (9) 2016-03-14 SSA 2016:02 Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen Närvarande från Socialförvaltningen:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-05-31 DNR 9.3-21578/09 SSA 2010:9 Örbyskolan, Att: Lennart Östlund Kopia: Utbildningsförvaltningen, Agnetha Styrwoldt-Alfheim

Läs mer

Deltog gjorde även Birgitta Odén, arkivarie, från rättsenheten, polismyndigheten

Deltog gjorde även Birgitta Odén, arkivarie, från rättsenheten, polismyndigheten Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4061/07 SID 1 (6) 2007-05-24 SSA 2007:07 Roslagens polismästardistrikt Att: Eva Westin H ANTERING

Läs mer

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare Inspektionsrapport DNR 9.3-2041/14 Sida 1 (8) 2014-04-25 SSA 2014:4 Närvarande från bolaget: Thomas Mundebo Chef Affärsstöd, Stab arkivansvarig Anders Törnkvist Bostadsuthyrning Marie Nogén Löneansvarig/HR

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-12-20 DNR 9.3-16638/11 SSA 2011:14 Stockholms hotell- och restaurangskola Att: Hans Kristian Widberg Kopia: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Att hantera digital information i Stockholms stad. stockholm.se

Att hantera digital information i Stockholms stad. stockholm.se Att hantera digital information i Stockholms stad stockholm.se Maj 2016 Dnr: 5.3-3023/2016 Utgivningsdatum: 2016-05-12 Utgivare: Stadsarkivet Kontaktperson: Christina Moberg 3 (8) Innehåll Inledning 4

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-3528/09 SID 1 (9) 2009-06-18 SSA 2009:15 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Att: Nils-Erik Högstedt/ Fallskärmens barn- och

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-1341/2014 Sida 1 (6) 2014-04-22 SSA 2014:01 Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Närvarande från herrängens skola: Philip Olsson

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2008-07-17 DNR 9.3-6604/08 SSA 2008:2 Styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-3527/09 SID 1 (8) 2009-07-16 SSA 2009:17 Östermalms stadsdelsförvaltning, Att: Anne-Marie Hemphälä/ Gärdets gruppbostäder,

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola

Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-18160/2015 Sida 1 (9) 2016-05-12 SSA 2016:06 Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola Närvarande från skolan: Lars Benon

Läs mer

Inspektionsrapport - svar till Stadsarkivet

Inspektionsrapport - svar till Stadsarkivet ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2.8.-480/2011 SID 1 (6) 2012-10-15 Handläggare: Inga-Karin Mellberg Telefon: 08-508 14 089 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Västertorpsskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Västertorpsskolan Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1394/2016 Sida 1 (9) 2016-04-20 SSA 2016:05 Hantering av allmänna handlingar hos Västertorpsskolan Närvarande från skolan: Sabine

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-012339/09 SID 1 (9) 2010-05-06 SSA 2010:8 Social- och arbetsmarknadsförvaltningen Att: Lisbeth Westerlund Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-001342/2014 Sida 1 (7) 2014-03-25 SSA 2014:02 Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Närvarande från herrängens skola: Lena Hellström

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 14 april 2010, 57. Ändrad av kommunfullmäktige den 12 september 2012, 181. Ändrad av kommunfullmäktige den 16 september 2015, 102

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2017:04 DNR 5.1.1-3124/2017 Sida 1 (9) 2017-05-02 Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola Närvarande från skolan: Ingela Fondin

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1757/15 Sida 1 (7) 2015-04-01 SSA 2015:4 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Närvarande från bolaget: Boris Amsköld

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan Stadsarkivet Handläggare: Gunilla Isacson Inspektionsrapport DNR 5.1.1-18001/2015 Sida 1 (8) 2016-01-25 SSA 2016:01 Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan Närvarande från skolan: Happy Hilmarsdottir

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN SID 1 (9) 2007-12-20 DNR 9.3-17071/07 SSA 2007:16 Miljöförvaltningen Att: Håkan Andersson HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN Närvarande

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-03-01 DNR 9.3-21575/09 SSA 2010:1 Särvux Att: Carina Frisk Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar.

Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Antaget av den interimistiska direktionen den 10 december 2014, 5 1. Tillämpningsområde Utöver de bestämmelser

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SKARPNÄCKS SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SKARPNÄCKS SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2011-11-25 DNR 9.3-16647/11 SSA 2011:13 Skarpnäcks skola, Att: Patrik Forshage Kopia: Utbildningsförvaltningen, Astrid

Läs mer

Arkivreglemente för Lerums kommun

Arkivreglemente för Lerums kommun 1 Arkivreglemente för Lerums kommun Antaget av Kommunfullmäktige 2007-04-24 44/07 2 ARKIVREGLEMENTE FÖR LERUMS KOMMUN Antaget av Kommunfullmäktige 1992-12-08 139. Reviderat 1996-02-01, 9, 2000-10-05, 112

Läs mer

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4062/07 SID 1 (6) 2007-06-18 SSA 2007:08 City polismästardistrikt Att: Catharina Espmark HANTERING

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV). 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Sjöfartsverket Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV). Närvarande: Från Sjöfartsverket: Verksarkivarie Arkivarie Från

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10209/2016 Sida 1 (6) 2016-10-27 SSA 2016:11 Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

Arkivreglemente för Sydarkivera

Arkivreglemente för Sydarkivera Arkivreglemente för Sydarkivera Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring. Kommunen har ansvar för att

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2011/2014 Sida 1 (7) 2014-06-02 SSA 2014:08 Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Närvarande från fastighetskontoret:

Läs mer

Arkivreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013

Arkivreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013 Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013 lina.radegard@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Arkivreglemente 2 Förutom de i arkivlagen (AL 1990:782) och

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-9640/14 Sida 1 (7) 2014-11-17 SSA 2014:16 Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Närvarande från bolaget:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1693/2015 Sida 1 (7) 2015-04-22 SSA 2015:03 Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen Närvarande från Kulturförvaltningen:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-1756/2015 Sida 1 (7) 2015-05-13 SSA 2015:07 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB Närvarande från bolaget: Sara

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26 ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10208/2016 Sida 1 (8) 2016-10-27 SSA 2016:10 Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1694/15 Sida 1 (8) 2015-06-29 SSA 2015:08 Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Närvarande från Utbildningsförvaltningen:

Läs mer

Arkivreglemente för Hultsfreds kommun

Arkivreglemente för Hultsfreds kommun för Hultsfreds kommun Fastställt av kommunfullmäktige, 89 2 (7) Arkivreglemente för Hultsfreds kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelser om

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB)

Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-9442/14 Sida 1 (7) 2014-10-30 SSA 2014:13 Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) Närvarande från bolaget: Catarina

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KATARINA SÖDRA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KATARINA SÖDRA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-03-24 DNR 9.3-21571/09 SSA 2010:5 Katarina Södra skola Att: Margareta Scherman Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim,

Läs mer

Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING

Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8972/2015 Sida 1 (8) 2015-09-16 SSA 2015:10 Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Anna Remmets arkivansvarig Glenn Kinberg IT-strateg

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ROSS TENSTA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ROSS TENSTA GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-03-03 DNR 9.3-21574/09 SSA 2010:4 Ross Tensta gymnasium Att: Inger Nyrell Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15051/08 SSA 2008:10 Södertälje kyrkogårdsförvaltning Att: Lennart Schånberg INSPEKTION AV HANTERINGEN

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-18624/15 Sida 1 (6) 2015-03-23 SSA 2015:02 Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Närvarande

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2012-01-18 DNR 9.3-16300/11 SSA 2011:15 Stockholms Stadsbibliotek Att: Johan Westin HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen Inspektionsrapport DNR 9.3-13220/13 Sida 1 (6) 2013-12-02 SSA 2013:05 Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen Närvarande från Kyrkogårdsförvaltningen: Ewa Dahl Registrator, nämndsekreterare

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-6859/08 SID 1 (9) 2008-06-23 SSA 2008:1 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Att: Kerstin Henningsson HANTERING AV ALLMÄNNA

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KISTA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KISTA GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-05-31 DNR 9.3-21573/09 SSA 2010:11 Kista gymnasium Att: Lars-Gustaf Jonsson Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE

KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE EKERÖ KOMMUN Nummer: 04:1 Sida: 1 (5) KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelser om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-9873/14 Sida 1 (7) 2014-11-07 SSA 2014:12 Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Närvarande från bolaget: Marie Bornehed Åsa

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-9455/2014 Sida 1 (8) 2014-10-08 SSA 2014:10 Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Närvarande från serviceförvaltningen: Christer

Läs mer

Arkivreglemente för Varbergs kommun

Arkivreglemente för Varbergs kommun Arkivreglemente för Varbergs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2011-09-20, 138 2 Innehåll Arkivreglemente......3 1 Tillämpningsområde.3 2 Arkivmyndigheten 3 3 Myndigheternas arkivansvar....3 4 Redovisning

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-18590/10 SID 1 (8) 2011-02-21 SSA 2011:2 AB Svenska Bostäder Att: Klas Heldesten Kopia: Revisionskontoret Stockholms stadshus

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2017:09 DNR 5.1.1-6149/2017 Sida 1 (9) 2017-07-04 Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10207/2016 Sida 1 (8) 2016-10-20 SSA 2016:09 Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning Närvarande från

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2196/13 SSA 2013:4 Äldreförvaltningen Att: Barbara Ahlmark HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS FARSTA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS FARSTA GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-04-06 DNR 9.3-21576/09 SSA 2010:7 Farsta gymnasium Att: Anna Widing Niemelä Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Inspektionsrapport DNR 9.3-13148/13 Sida 1 (9) 2013-12-03 SSA 2013:06 Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Närvarande från bolaget: Susanne Tiderman Arkivansvarig/ekonomi- och personalchef

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2012-01-12 DNR 9.3-14148/11 SSA 2011:12 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Att: Robert Johansson Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1695/2015 Sida 1 (8) 2015-06-17 SSA 2015:09 Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret Närvarande från förvaltningen:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ADOLF FREDRIKS MUSIKKLASSER

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ADOLF FREDRIKS MUSIKKLASSER S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2009-05-07 DNR 9.3-2369/09 SSA 2009:10 Adolf Fredriks Musikklasser, Att: Lars-Göran Jacobsson Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim,

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Östermalms stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Östermalms stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8975/2015 Sida 1 (8) 2015-10-19 SSA 2015:13 Hantering av allmänna handlingar hos Östermalms stadsdelsförvaltning Närvarande från förvaltningen:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-18768/14 Sida 1 (8) 2015-05-20 SSA 2015:05 Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret Närvarande från stadsledningskontoret: Catharina

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-4076/2016 Sida 1 (10) 2016-05-27 SSA 2016:07 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-19717/08 SID 1 (7) 2009-04-20 SSA 2009:13 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB Närvarande från bolaget: Joachim

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NYA ELEMENTAR

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NYA ELEMENTAR S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-01-20 DNR 9.3-13893/08 SSA 2008:16 Nya Elementar Att: Lars Gustavsson Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). 1(5) Inspektion av arkivvården vid Smittskyddsinstitutet Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). Närvarande: Från SMI: Chefsjurist Arkivarie Överdirektör

Läs mer

Arkivreglemente för Sydarkivera

Arkivreglemente för Sydarkivera Arkivreglemente för Sydarkivera Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring. Kommunen har ansvar för att

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2037/14 Sida 1 (7) 2014-06-12 SSA 2014:09 Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen Närvarande från bolaget: Jennie Boman

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERORTS VUXENGYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERORTS VUXENGYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-11-10 DNR 9.3-13611/08 SSA 2008:7 Söderorts vuxengymnasium Att: Ingrid Fäldt Kopia: Arkivansvarig, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2038/2014 Sida 1 (7) 2014-05-02 SSA 2014:05 Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning Närvarande från Norrmalms stadsdelsförvaltning:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2045/14 Sida 1 (9) 2014-06-02 SSA 2014:07 Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget: Anne Tawastman

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-2192/13 SID 1 (6) 2013-04-26 SSA 2013:02 Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning Att: Staffan Stavling Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 1 (5) Bilaga 5 Inspektionsrapport Dnr RA 231-2013/4559 2014-02-10 Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 Närvarande Från Lantmäteriet: Från Riksarkivet:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 9.3-9444/2014 Sida 1 (7) 2014-10-28 SSA 2014:15 Stadsmuseet Att: Arkivansvarig Johan Westin HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm vatten AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm vatten AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-4072/2016 Sida 1 (9) 2016-05-27 SSA 2016:08 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm vatten AB Närvarande från bolaget: Malin

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2011-12-05 DNR 9.3-7279/11 SSA 2011:10 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Att: Christin Bjuggren Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-21 Dnr RA 231-2009/4754 A-K Andersson

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-21 Dnr RA 231-2009/4754 A-K Andersson Inspektionsrapport 1 (8) Inspektion av arkivvården vid Växjö universitet Växjö universitet inspekterades av Riksarkivet den 25 november 2009. Inspektionen aviserades i förväg och avsåg arkivvården vid

Läs mer

Tillsynsavdelningen 2009-12-23 Dnr RA 231-2009/4114 T Ståhle

Tillsynsavdelningen 2009-12-23 Dnr RA 231-2009/4114 T Ståhle 1 (7) Tillsynsavdelningen T Ståhle Inspektion av arkivvården vid Rättsmedicinalverket Rättsmedicinalverket inspekterades av Riksarkivet den 11 november 2009. Inspektionen aviserades i förväg och avsåg

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR PÅ BRÄNNKYRKA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR PÅ BRÄNNKYRKA GYMNASIUM STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-13038/08 SID 1 (7) 2008-12-16 SSA 2008:13 Brännkyrka gymnasium Tellusborgsvägen 10 126 32 Hägersten Att: Anders Lundevi Kopia

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Informationsförsörjning och utveckling Inspektionsrapport DNR 9.3-2002/14 Sida 1 (7) 2014-05-06 SSA 2014:03 Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Närvarande från Miljöförvaltningen: Håkan

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping 1 (8) Tillsynsavdelningen Sofia Särdquist 2015-07-06 Dnr RA 231-2015/2444 Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping Inledning Riksarkivet

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2019:02 DNR 5.1.1-17454/2018 Sida 1 (8) 2019-03-28 Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Närvarande från förvaltningen: Therese

Läs mer

Offentlighetsprincipen

Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen Förhandlingsoffentlighet Sammanträde vid domstol och beslutande församling ska vara offentligt Yttrande- och informationsfrihet Medborgare har rätt att fritt uttrycka sig i tal och

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder

Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 9.3-18631/14 Sida 1 (7) 2015-01-30 SSA 2015:01 Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder Närvarande från bolaget: Stefan Nordin

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Aspuddens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Aspuddens skola Stadsarkivet Handläggare: Ylva Taubert Lindberg Inspektionsrapport 2018:11 DNR 5.1.1-00675/2018 Sida 1 (10) 2018-08-15 Hantering av allmänna handlingar hos Aspuddens skola Närvarande från skolan Katrin

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014

Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014 Närvarande: Från Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete: Från Riksarkivet: Angelica

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MÄSSFASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MÄSSFASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE : MATILDA EKSTRÖM INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-08-08 DNR 9.3-2554/11 SSA 2011:5 Mässfastigheter i Stockholm AB Att: Sven Lundgren

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS POLISMYNDIGHETENS OPERATIVA AVDELNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS POLISMYNDIGHETENS OPERATIVA AVDELNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-16302/11 SID 1 (7) 2012-01-19 SSA 2011:18 Polismyndigheten i Stockholms län Operativa avdelningen Att: Helena Österborg HANTERING

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Riksarkivet (RA) inspekterade den 2 oktober 2014 arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2193/13 SSA 2013:3 Stockholms Hamn AB Att: Gun Rudeberg HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS

Läs mer