Upphandlingens föreskrifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandlingens föreskrifter"

Transkript

1 1.1 Omfattning Upphandlingen omfattar ett ramavtal avseende städning av Gustavsgården, Socialkontorets utförarenhet och Ösbydalens förskola i centrala Gustavsberg i Värmdö kommun. Avtal tecknas med en entreprenör som kan åta sig ansvar för städning. Detta innebär att entreprenören ska verka för att erbjuda god och effektiv städning som är fackmannamässigt utfört. Metoder, städutrustning samt städmaterial ska vara anpassade efter objektet samt dess omfattning. Städningen ska resultera till ett rent och fräscht intryck de platser städningen avser. Entreprenören ska kontinuerligt arbeta med utveckling av kvalitet- och miljöarbete under hela avtalsperioden. 1.2 Upphandling Förfrågningsunderlaget är den upphandlande myndighetens underlag för anbudsinfordran. Det avser att ge en saklig och allsidig information om förutsättningarna för upphandlingen och uppdraget. Förfrågningsunderlaget består av följande handlingar: Upphandlingsförskrifter Webbformulär skakrav Webbformulär utvärderingsformulär Avtalsvillkor Bilaga 1-3 städinstruktioner. Bilaga 4 Ytor Gustavsgården Ritning 1-8, Gustavsgården Ritning 9, Socialkontorets utförandenhet, plan 3 o Upphandlingens form Upphandlingen genomförs som öppet förfarande enligt LOU. Anbud kan antas utan föregående förhandling. 1.4 Avtalets giltighet Avtalstid för detta ramavtal är t o m med möjlighet för beställaren att förlänga avtalet med månader. Maximal avtalstid är 48 månader. Avtalet förlängs automatiskt om beställaren inte meddelar något annat sex (6) månader innan avtalstidens utgång. 1.5 Avtalets form Avtal tecknas med en entreprenör där samtliga villkor är fastlagda. 1.6 Anbudets form Anbud lämnas helt. 1.7 Tillhandahållande av förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlaget hämtas av presumtiv anbudsgivare på Klicka på länken nedan för att registrera ett konto på e-avrop: För att kunna hämta underlaget måste ett konto registreras på e-avrop. Det är kostnadsfritt. En rekommendation är att registrera konto i god tid innan anbudstiden löper ut. Klicka på länken nedan för att komma till aktuella upphandlingar: Frågor och svar under anbudstiden Alla frågor rörande denna upphandling ska ställas elektroniskt. Du ställer din fråga på samma sida på som där du hämtade detta förfrågningsunderlag. 1(5)

2 Frågor måste ställas en vecka innan anbudstidens utgång för att bli besvarade. Frågor som inkommer senare kommer inte att besvaras. Alla besvarade frågor skickas med e-post till frågeställaren samt till alla som redan hämtat ut underlaget från Förutom att frågor och svar besvaras via din e-post publiceras alla frågor och svar i upphandlingens annons. Klicka på länken nedan för mer information om Frågor och Svar: Anbudets lämnande Anbudet ska lämnas elektroniskt via e-avrop. Anbudet lämnar du på samma sida som där du hämtade detta förfrågningsunderlag på adressen Det åligger anbudsgivare att före anbudets lämnande själv kontrollera att fullständigt förfrågningsunderlag erhållits. Klicka på länken nedan för mer information om hur du lämnar elektroniskt anbud: Anbudets form och innehåll Anbudet ska lämnas på det svenska språket. Samtliga priser ska lämnas exklusive moms och i svenska kronor. Saknar anbud klar och tydlig redovisning av efterfrågade uppgifter eller innehållsmässigt inte överensstämmer med denna anbudsförfrågan kan anbudet komma att lämnas utan att beaktas. Inga reservationer eller alternativa anbud accepteras Anbudstidens utgång Anbudet ska vara upphandlande myndighet tillhanda senast För sent inkomna anbud kommer inte att prövas Anbudets giltighetstid Anbud ska vara giltigt till och med Avbrytande av upphandling Värmdö kommun äger rätt att avbryta upphandlingen om lämnade anbud, som uppfyller kraven i kravspecifikationen, har ett pris som överstiger anslag eller budgeterade medel, eller om upphandlingen av annan affärsmässigt grundad anledning inte kan fullföljas Kvalificering av anbudsgivare Anbudsgivare som uppfyller alla ställda krav går vidare till utvärdering. Anbudsgivaren ska kunna bevisa att ställda krav uppfylls Uteslutning av anbudsgivare Omständigheter som kommer medföra uteslutning Om anbudsgivaren är dömd för förhållanden som anges i LOU 10:1, exempelvis ekonomisk brottslighet eller bedrägeri. Omständigheter som kan komma att medföra uteslutning Om anbudsgivaren är föremål för omständigheter som anges i LOU 10:2, exempelvis konkurs, ansökan om konkurs eller är dömd för brott avseende yrkesutövning. Registrering av leverantör 2(5)

3 Anbudsgivaren ska vara registrerad i bolagsregister eller motsvarande för den typ av verksamhet som upphandlingen avser. F-skatt Anbudsgivaren skall vara registrerad för skatt. Skatteprevension Beställaren har ett samarbete med Skatteverket och kommer under avtalsperioden att kontrollera att entreprenören har fullgjort sina åligganden vad gäller socialförsäkringsavgifter och skatter. Finansiell och ekonomisk ställning Anbudsgivaren ska ha en ekonomisk ställning som möjliggör att han kan fullfölja sina åtaganden under avtalstiden. Beställaren kommer att kontrollera detta via Business Check i Sverige AB:s kreditupplysning. Teknisk och yrkesmässig kapacitet Anbudsgivaren ska styrka sin tekniska och yrkesmässiga kapacitet. Kontroll av att offererade varor och tjänster uppfyller ställda krav Anbudsgivaren ska kunna bevisa att ställda krav uppfylls och vid respektive krav framgår vilken typ av bevisning/verifiering som krävs Utvärdering av anbud I denna upphandling kommer anbuden att utvärderas utifrån principen ekonomiskt mest fördelaktiga. Utvärderingsmetod Utvärderingsmetoden bygger på monetär utvärdering med prissatt kvalitet. Offererat pris blir ett jämförelsetal. Jämförelsetalet påverkas av kvalitetssäkrande intervju. Anbuden med lägst jämförelsetal är de vinnande anbuden. Utvärderingskriterier 1. Pris 2. Kvalitetssäkrande/ kvalitetsställande intervju Beställarens utvärderingsgrupp kommer att utifrån anbudsgivarens pris samt kvalitetssäkrande/kvalitetsställande intervju anta det mest lämpade entreprenören för uppdraget. 1. Pris Anbudsgivare ska lämna ett totalpris för städning. Städinstruktionerna avspeglar beställarens generella behov av städning för att upprätthålla en god och hygienisk städning. Under avtalsperioden kan det komma att ske förändringar, tillägg eller avdrag i städinstruktionerna samt dess frekvenser beroende på den avropande verksamhetens behov samt standard och typ av utnyttjande av lokaler. 2. Kvalitetssäkrande/ kvalitetsställande intervju 3(5)

4 Anbudsgivare som uppfyller alla ställda krav kvalificerar sig vidare till utvärderingen. Intervjuer startas med den anbudsgivare som lämnat bästa pris. Beställaren kommer att intervjua det antal anbudsgivare tills det ekonomiskt mest fördelaktigt anbud kan antas. För att säkerställa anbudsgivarens förståelse samt förmåga att utföra uppdrag enligt anbudets krav som ställts kommer beställaren att kalla till ett intervjutillfälle. Vid intervjun kommer anbudsgivare muntligen att presentera sitt anbud utifrån ställda krav. Närvarande vid intervjun ska följande vara: 1. En person i arbetsledande ställning 2. En person från den ordinarie städpersonalen Samt, om anbudsgivaren så önskar får en företagsrepresentant närvara. Om de ovan angivna personerna (punkt 1 och 2) inte närvarar vid intervjun, erhåller anbudsgivaren noll (0) poäng. Vid bedömning av intervjun kommer beställaren bland annat att ta hänsyn till: Anbudsgivarens presentation av inlämnat anbud samt dess överensstämmande med inlämnat anbud. - Anbudsgivarens förståelse och kunskap för uppdraget. - Anbudsgivarens samarbetsförmåga. - Anbudsgivarens praktiska förståelse avseende miljö- och kvalitetssäkring. Poängsättning: 3 poäng - Utmärkt 2 poäng - Bra 1 poäng - Vissa svagheter 0 poäng - Svagt 3 poäng - Utmärkt Anbudsgivaren visar på ett för beställaren trovärdig, tydligt och överskådligt sätt att den har full insikt i vad som krävs för att uppdraget ska kunna utföras. Anbudsgivaren har för beställaren gjort sannolikt att denne kommer att ha tillräckligt förmåga och kunskap för att utföra uppdraget på ett utmärkt sätt i enlighet med förfrågningsunderlaget. 2 poäng - Bra Anbudsgivaren visar på ett för beställaren att denne har insikt i vad som krävs att uppdraget ska kunna utföras. Anbudsgivaren har för beställaren gjort sannolikt att denna kommer att ha sådan förmåga och kunskap att denne kan utföra uppdraget på ett bra sätt i enlighet med förfrågningsunderlaget. 1 poäng - Vissa svagheter Anbudsgivaren har för beställaren gjort sannolikt att denna kommer att ha sådan förmåga och kunskap att denne har rimligt möjlighet att utföra uppdraget på ett bra sätt i enlighet med förfrågningsunderlaget. 0 poäng - Svagt Anbudsgivaren har inte för beställaren gjort sannolikt att denne kommer att ha sådan förmåga och kunskap att denne har rimlig möjlighet att utföra uppdraget i enlighet med förfrågningsunderlaget. Bedömningsnivåer för kvalitetssäkrande/ kvalitetsställande intervju Full poäng ger inget påslag på jämförelsetalet. Noll poäng ger fullt påslag med 800 SEK. Fördelning 3 poäng = 0 SEK 4(5)

5 2 poäng = SEK. 1 poäng = SEK 0 poäng = SEK Upphandlingens föreskrifter Vid inkommande av flera anbud med samma slutgiltiga total poäng sker selektering i nedanstående ordning. Pris Kvalitetssäkrande/ kvalitetsställande intervju Vid inkommande totalt anbud med samma utvärderings poäng och pris kommer lottning att ske. Lottdragning kommer att sker enligt följande: Vid ett lottningsförfarande deltar tre (3) tjänstemän från kommunen. Tjänsteman nr 1 ansvarar för att i lottningen deltagande anbudsgivares namn är helt dolda i de papperslotter, som används samt att dessa placeras i en behållare, som skakas om. Tjänsteman nr 2 drar en lott och läser upp namnet samt visar lotten för de två (2) andra tjänstemännen. Tjänsteman nr 3 noterar namnet i lottningsprotokollet, som vinnande anbud. Efter genomförd lottning tar tjänsteman nr 2 upp återstående lotter ur behållaren och kontrollerar att det inte är frågan om två eller fler identiska lotter Meddelande om tilldelningsbeslut Samtliga anbudsgivare underrättas om beslut via ett tilldelningsmeddelande per e-post. Meddelande om tilldelningsbeslut utgör ej accept enligt avtalslagen utan avtal sluts genom ett särskilt avtal. 5(5)

Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS

Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik Upphandlingsavdelningen ANBUDSINBJUDAN 2013-05-07 1 (7) Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för

Läs mer

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Allmänna uppgifter upphandlar - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1.1 Upphandlande myndighet och enheter Härnösands kommun, 212000-2403 Kramfors kommun, 212000-2429 Sollefteå

Läs mer

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt.

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt. 1 Allmän orientering 1.1 Omfattning Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende. 1.2 Presentation av den upphandlande myndigheten Domstolsverket, Enheten

Läs mer

Information om upphandlingen

Information om upphandlingen Information om upphandlingen Presentation av tjänsten/varan inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Beskrivning Upphandling

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14 UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-05-14 Upphandlande organisation ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling CAD-konstruktion inriktning mekanik Af-2013/083277 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Arbetsförmedlingen,

Läs mer

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag (fortsättningsvis kallat Beställaren) har inbjudit till anbudsgivning avseende anläggande av

Läs mer

Information om upphandlingen

Information om upphandlingen Information om upphandlingen Presentation av tjänsten inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Beskrivning Upphandlingen

Läs mer

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 1 ( 9) Förfrågningsunderlag Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 2 ( 9) ÅVC Östberga Detta dokument anger vilka krav som ställs på anbudsgivaren samt hur prövning och utvärdering kommer

Läs mer

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER DESSA FÖRESKRIFTER ANSLUTER TILL ABFF12 Antal sidor: 6 st. SKÖTSELOMRÅDE: NÄL Norra Älvsborgs länssjukhus & Kulturlagret Niklasberg Diarienr: FAST 354-2013 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

Läs mer

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificeringen i rubricerad upphandling har nu påbörjats. Annonsen

Läs mer

Vattenmätare med puls

Vattenmätare med puls För s räkning infordras anbud på vattenmätare med puls enligt bifogad beskrivning. Upphandlingens form Upphandlingen genomförs som Öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling. Allmänt Anbudet

Läs mer

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter 1. Allmänt Handisam inbjuder härmed leverantörer att lämna anbud på denna förfrågan avseende undersökning med

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010.

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010. Kontaktperson Michael Åhström Teknik-Trafiktjänst Telefon: 08-508 272 21 michael.ahstrom@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2007-11-20 Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Dnr 006/2016. Förfrågningsunderlag. Skrivare

Dnr 006/2016. Förfrågningsunderlag. Skrivare Dnr 006/2016 Förfrågningsunderlag Skrivare 13.04.2016 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3 Upphandlingsform 2 1.4 Annonsering 2 1.5 Anbudets

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Datorer, arbetsstationer och tillbehör

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Datorer, arbetsstationer och tillbehör Lycksele kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Datorer, arbetsstationer och tillbehör Diarie UH-2013-13 Ansvarig upphandlare Eric Lundström Detta

Läs mer

Föreskrifter. Information om enheten. Upphandlingen. Den upphandlande myndigheten:

Föreskrifter. Information om enheten. Upphandlingen. Den upphandlande myndigheten: Föreskrifter Information om enheten Den upphandlande myndigheten: Umeå energi är ett energi- och kommunikationsföretag som siktar på att göra en stark varumärkesresa, där vi tydligt ska kraftsamla och

Läs mer

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER Upphandlingsrapport Innehållsförteckning 1 Upphandlingens genomförande... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Omfattning och utformning... 3 1.3 Tillvägagångssätt

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Upphandlingscenter Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Diarie UH-2013-52 Ansvarig upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren).

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren). Anbudsunderlag Receptionstjänster D.nr.VS 2016/5 OM FÖRSTA AP-FONDEN Första AP-fonden presenteras på www.ap1.se där även årsredovisning och halvårsrapport kan laddas ner. UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande

Läs mer

20xx-xx-xx AVTAL AVSEENDE FRAMTAGANDE AV DETALJPLANER FÖR KALKNING

20xx-xx-xx AVTAL AVSEENDE FRAMTAGANDE AV DETALJPLANER FÖR KALKNING AVTAL 20xx-xx-xx AVTAL AVSEENDE FRAMTAGANDE AV DETALJPLANER FÖR KALKNING Dnr. 581-371-2012 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen i Värmlands län, nedan kallad Beställaren, och xxxxx, nedan kallad Leverantören,

Läs mer

MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER

MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER 1 MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER 1. RAMAVTAL 1.1 Upphandling av en transportör på ett ramavtal För arbeten av återkommande karaktär såsom transporter av avlidna mellan kyrkor, förvaringslokaler

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2)

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 22 1 (7) Handläggare: Marie-Louise Siverstrand Antagande av leverantör - upphandling av lokal barnoch ungdomspsykiatrisk öppenvård

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Diarie UH-2013-369 Upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Start Syfte METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Behov uppstår Behovs- och marknadsanalys Innovationsvänlig Val av förfarande Genomförande av Upphandling Förstudie Om oss Forum Kontakt Behov Marknadsanalys

Läs mer

1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1.1 Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0522 Upphandlare: Ann Clewåker Telefon nr: 0370-67 81 13 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning

Läs mer

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016 30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 1 12 september 2016 Fakta om offentlig upphandling Cirka 700 miljarder kronor per år (eller är det 800?) Kommunerna

Läs mer

Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster

Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster 2015-11-26 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/781-055 Kommunstyrelsen Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att kommunens upphandling

Läs mer

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER - Ramavtalsområde Sidan: 1 (6) 1 INLEDNING AVROPSRUTINER Detta dokument beskriver den rutin som ska tillämpas i samband med att avrop görs från ramavtal avseende ramavtalsområde - 1 - dnr. 53-0101-2009.

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut

Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut SID 1 (13) Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut Upphandling av lokalvårdstjänster till Polismyndigheten i Stockholms län A016.875/2013 SID 2 (13) Innehållsförteckning Bakgrund... 4 1 Upphandlingsförutsättningar...

Läs mer

1.0 Arkitekt avseende förskola, grundskola, kontor och bostäder mm

1.0 Arkitekt avseende förskola, grundskola, kontor och bostäder mm Sigtuna kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Delat anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Gestaltande konsulter Diarie UH-2012-83 Ansvarig upphandlare Susanne Eriksson Detta dokument är en kopia

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Catering måltid, Umeå universitet, ramavtal

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Catering måltid, Umeå universitet, ramavtal Umeå Universitet Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Catering måltid, Umeå universitet, ramavtal Diarie FS 2.1.10-611-14 Upphandlare Irina Geibrink

Läs mer

PTS beslutar härmed att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta kommunikationer med dnr 08-599.

PTS beslutar härmed att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta kommunikationer med dnr 08-599. Datum Vår referens Sida 2008-10-01 Dnr: 08-599 1(2) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08-678 55 16 charlotte.murray@pts.se Beslut att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av upphandlingen Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed Sökande till att lämna anbud gällande LOV Hemtjänst, enligt nedanstående instruktioner och

Läs mer

Lagen om offentligt upphandling - LOU

Lagen om offentligt upphandling - LOU Lagen om offentligt upphandling - LOU 13 Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet i syfte att tilldela ett kontrakt eller ingå ett ramavtal avseende varor, tjänster

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elenergi

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elenergi Lycksele kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elenergi Diarie UH-2012-37 Ansvarig upphandlare Eric Lundström Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Sida 1(3)

ANBUDSFORMULÄR Sida 1(3) ANBUDSFORMULÄR Sida 1(3) Hudiksvalls kommun, Kristineberg 8:2, Bromangymnasiet, ombyggnad för gymnasiesärskola etapp 2 och 3 Generalentreprenad/ utförandeentreprenad Denna handling skall användas för redovisning

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter KKV1026, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-12-12 Dnr 99/2014 1 (6) Region Skåne JA Hedlunds väg 291 89 Kristianstad Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter Konkurrensverkets

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13.

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13. SOLLENTUNA KOMMUN Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut 2013-03-13 Upphandlingsansvarig Sollentuna kommun Fredrik Söderlind Upphandling Upphandling av ramavtal för målerientreprenad 2012/97 INK

Läs mer

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildning Stockholm Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-02 Handläggare Elisabeth Ryde Telefon: 08-508 35 547 Till Arbetsmarknadsnämnden den 14 juni 2016 Ärende 12 Svar

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 21 1 (6) Handläggare: Andreas Falk Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

Administrativa föreskrifter Upphandling av friskvårdstjänster

Administrativa föreskrifter Upphandling av friskvårdstjänster Sveriges Radio AB 105 10 Stockholm Besök Oxenstiernsgatan 20 Tel 08-784 50 00 Fax 08-784 15 00 www.sverigesradio.se Org.nr. 556419-3232 Styrelsens säte: Stockholm Datum 2011-11-07 Sista anbudsdag 2011-12-22

Läs mer

DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm

DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm Enhet 14 SÖKANDE Foria AB, 556069-1684 Morabergsvägen 17 152 28 Södertälje MOTPART Tyresö kommun 135 81 Tyresö SAKEN Offentlig upphandling DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm Mål nr 1782-14 1 FÖRVALTNINGSRÄTTENS

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar, personalbilar och tjänstebilar. heidi.karlander@posten.

Frågor och svar. Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar, personalbilar och tjänstebilar. heidi.karlander@posten. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Posten AB Namn: Leasingbilar Handläggare: Referensnr: MEAB 2011:4877 Telefon: +46 8 7811181 Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar,

Läs mer

Upphandlingsrapport. Tolkförmedlingstjänster

Upphandlingsrapport. Tolkförmedlingstjänster Upphandlingsrapport Tolkförmedlingstjänster 1 (135) Innehållsförteckning: 1 Bakgrund...3 2 Upphandlingens genomförande och omfattning...3 2.1 Anbudsområdenas indelning...3 3 Inkomna anbud...4 4 Kvalificering

Läs mer

Upphandlingsbeslut 12/26

Upphandlingsbeslut 12/26 samhällsskydd och beredskap 1 (12) Ert datum Er referens Verksamhetsstöd Ekonomienheten Carina Bülund 010-240 5115 carina.bulund@msb.se Upphandlingsbeslut Upphandling annonserades via upphandlingsverktyget

Läs mer

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund T1 Administrativa föreskrifter Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT Ansvarig upphandlare: Erik Björklund INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 ALLMÄN INFORMATION 3 1.2 FÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

Kickoff/konferens för Casino Cosmopol

Kickoff/konferens för Casino Cosmopol Kickoff/konferens för Casino Cosmopol Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/27865850.aspx Anbudstyp Upphandling Publiceringsdatum 2011-03-02 08:18 Anbudsfrist 2011-03-28 23:00 Ändringsdatum

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Revision 1.2 2016-08-15 UPPHANDLING AV FÖRSÄLJNING AV FIBERFÖRENINGS BREDBANDSNÄT.

Förfrågningsunderlag: Revision 1.2 2016-08-15 UPPHANDLING AV FÖRSÄLJNING AV FIBERFÖRENINGS BREDBANDSNÄT. Förfrågningsunderlag: Revision 1.2 2016-08-15 UPPHANDLING AV FÖRSÄLJNING AV FIBERFÖRENINGS BREDBANDSNÄT. Syftet med detta dokument är att ge leverantörer ett anbudsunderlag för att inkomma med en offert

Läs mer

Kulturskoleanordnare i Järfälla

Kulturskoleanordnare i Järfälla Kulturskoleanordnare i Järfälla Vilkor för auktorisation Mer kulturskola till Järfällas barn och ungdomar 2015 kommer alla unga i Järfälla att få en digital check som de kan använda som betalning för valfria

Läs mer

Meddelande om upphandling

Meddelande om upphandling Tillägg till Europeiska unionens officiella tidning Information och blanketter online: http://simap.ted.europa.eu Meddelande om upphandling direktiv 2014/24/EU Avsnitt I: Upphandlande myndighet I.1) Namn

Läs mer

Beslut om inledande av upphandling avseende nytt ramavtal för anläggningsarbeten

Beslut om inledande av upphandling avseende nytt ramavtal för anläggningsarbeten 1(3) Handläggare Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 10 Beslut om inledande av upphandling avseende nytt ramavtal för anläggningsarbeten Ärendebeskrivning Ärendet

Läs mer

5. Bilaga Avrop och Kravkatalog

5. Bilaga Avrop och Kravkatalog 5. Bilaga Avrop och Kravkatalog 5.1 Kravkatalog vid förnyad konkurrensutsättning Ett skriftligt Kontrakt ska alltid upprättas efter Avrop med förnyad konkurrenssättning. Kontrakt upprättas mellan Avropsberättigad

Läs mer

Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem.

Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem. Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/36938431.aspx Externt anbuds-id 399862-2012 Anbudstyp Tilldelning

Läs mer

B) Kommersiella villkor Vindkraftverk 12KS/0282. B) Kommersiella villkor

B) Kommersiella villkor Vindkraftverk 12KS/0282. B) Kommersiella villkor B) Kommersiella villkor 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING B) Kommersiella villkor 1 1. Leveransavtal 3 Omfattning 3 Tidplan 3 Övertagande 3 Vite 4 Fel i anläggningen 4 Hävning 4 Ansvar och avhjälpande 5 Betalning

Läs mer

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02.

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02. Förfrågningsunderlag 2014-04-29 Upphandlande organisation Skövde kommun Helena Sävefjärd Upphandling Psykologutredningar KS2014.0206 Sista anbudsdag: 2014-06-02 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Anbudsförfrågan. Förfrågningsunderlag Upphandlingen Löneförmedling tjänst Dnr: EL-12054. Upphandlingen Löneförmedling tjänst

Anbudsförfrågan. Förfrågningsunderlag Upphandlingen Löneförmedling tjänst Dnr: EL-12054. Upphandlingen Löneförmedling tjänst Anbudsförfrågan Avseende Eskilstuna kommun, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal avseende projektet Löneförmedling enligt detta förfrågningsunderlag. Emma Larsson Upphandlare Datum:

Läs mer

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen 2016-05-12 Dnr 2015/918 Beslutande: Jenny Rolling Föredragande: Mikael Bergman Övriga närvarande: Jan Maarten Dijkgraaf,

Läs mer

DOM 2014-04-23 Meddelad i Malmö

DOM 2014-04-23 Meddelad i Malmö Maria Persson DOM 2014-04-23 Meddelad i Malmö Mål nr 1809-14 1 SÖKANDE Innova AB, 556346-1705 Enebybergsvägen 21 182 48 Enebyberg MOTPART Malmö stad 205 80 Malmö SAKEN Överprövning enligt lagen (2007:1091)

Läs mer

Redogörelse för upphandlingen

Redogörelse för upphandlingen Bilaga 1 2014-04-07 Redogörelse för upphandlingen Kommunförbundet Skåne har genomfört upphandling av konferensanläggningar. Upphandlingen har genomförts som en förenklad upphandling enligt Lagen om offentlig

Läs mer

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1.

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1. 1 Föreskrifter 1.1 Information om enheten Den upphandlande enheten: Box 224 90105 Umeå Energi är ett modernt energiföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och

Läs mer

DOM 2014-08-22 Meddelad i Karlstad

DOM 2014-08-22 Meddelad i Karlstad Meddelad i Karlstad Mål nr 1 SÖKANDE Hogia Public Transport Systems AB, 556516-7680 Hyvelvägen 1 444 32 Stenungsund Ombud: Advokat Anna Hofling Johansson och advokat Ulf Käll Advokatfirman Vinge KB Box

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer 2016-6-15 Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ] ska leverera till kunden Skellefteå City Airport AB, Jönköping Airport AB och Karlstad Airport AB enligt förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden

Läs mer

Svenska kyrkans församlingar inom Sundsvalls kommun se: http://www.svenskakyrkan.se

Svenska kyrkans församlingar inom Sundsvalls kommun se: http://www.svenskakyrkan.se 1.0 ALLMÄNT 1.1 Beskrivning av upphandlingen Sundsvalls kommun upphandlar avtal avseende. 1.2 Upphandlande myndighet Sundsvalls kommun. Rätt att avropa från detta avtal har samtliga i upphandlingen deltagande

Läs mer

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

AB 04. 2 kap. 9. Underrättelseskyldighet

AB 04. 2 kap. 9. Underrättelseskyldighet 2 kap. 9 Underrättelseskyldighet Part skall, utöver vad som föreskrivs i 7 i detta kapitel, utan dröjsmål underrätta motparten, om han upptäcker att uppgifter eller föreskrifter i kontraktshandlingarna

Läs mer

A. Allmänna villkor. Midpoint AB Drottninggatan 40 652 25 Karlstad. Tel. +46 (0) 54 15 29 00 Web. E-post.

A. Allmänna villkor. Midpoint AB Drottninggatan 40 652 25 Karlstad. Tel. +46 (0) 54 15 29 00 Web.  E-post. A. Allmänna villkor. 1. Tjänster 1.1. Valda tjänster framgår av orderbekräftelse eller nedan C. Produktspecifikation. Allmänna villkor innefattar samtliga tjänster. 2. Avtalstid 2.1. Avtalstid framgår

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering E-legitimationsdagen 2013-01-31 Louise Merz Pontus Söderström Myndigheternas försörjning idag För att täcka det offentligas behov av tjänster

Läs mer

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-02-11 SN-2016/463.183 1 (2) HANDLÄGGARE Löfvenmark, Maria Maria.Lofvenmark@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av upphandling

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

1.0 MFP lämplig för mindre än 3000 sidor s/v per månad

1.0 MFP lämplig för mindre än 3000 sidor s/v per månad Lycksele kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Skrivare och kopiatorer Diarie UH-2012-17 Ansvarig upphandlare Eric Lundström Detta dokument är

Läs mer

DESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

DESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet DESIGN Ämnet design behandlar den arbetsprocess där man medvetet och innovativt utvecklar produkter så att de uppfyller målgruppens funktionella och estetiska krav. Ibland är design ett led i att utveckla

Läs mer

Riktlinjer för antagning till gymnasieskolan

Riktlinjer för antagning till gymnasieskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 11-424/3872 SID 1 (5) 2011-04-28 Handläggare: Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Utbildningsnämnden 2011-05-23 Riktlinjer för

Läs mer

Upplägg och genomförande - kurs D

Upplägg och genomförande - kurs D Upplägg och genomförande - kurs D Provet består av fyra delprov: Läsa A och B Höra Skriva Tala Läsförståelse Hörförståelse Skriftlig produktion Muntlig produktion och interaktion Tid på respektive provdel

Läs mer

Försäkringskassans inköpsvolym

Försäkringskassans inköpsvolym Försäkringskassans inköpsvolym Under 2012 köpte Försäkringskassan varor och tjänster för ca 2,2 miljarder kronor. Ca 75% av det som köps är tjänster. Inköpsenheten Mars 2013 Sida 1 Inköpsprocesser Regler,

Läs mer

Vägledning. De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring

Vägledning. De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring Vägledning De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring 10 maj 2016. Översättning till svenska. Innehållsförteckning

Läs mer

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749. Hemtjänst Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.aspx External tender id N-3631006 Tender type Tender Document type Contract notice Procurement procedure Simplified procurement Contract

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

ABFF m m. Vad är Aff? Aff: s användningsområden 2014-04-23. Lilliehorn Konsult AB. Lilliehorn Konsult AB

ABFF m m. Vad är Aff? Aff: s användningsområden 2014-04-23. Lilliehorn Konsult AB. Lilliehorn Konsult AB ABFF m m Vad är Aff? Upphandlingsreglemente för fastighetsförvaltning och VT (FM) Branschgemensamt dokument Reglerar vad som köps (innehåll och omfattning) och vem som har ansvaret Standardiserar/styr

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Datum: 2007-02-08 Sista anbudsdag: 2007-04-04 Anbudets giltighet: 2007-07-31 LiU Diarienummer: LiU 1549/06-27 Linköpings universitet genomför en upphandling av frukt och leverans av denna. Ni inbjuds härmed

Läs mer

Matleveranser till häktet Visby.

Matleveranser till häktet Visby. Matleveranser till häktet Visby. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388162.aspx Externt anbuds-id 60726-2014 Anbudstyp Upphandling Dokument typ Meddelande om upphandling Anbudsprocess

Läs mer

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1 (6) Datum 2014-01-09 Enhetschef Zara Göransson 0410-73 38 49, 0708-81 78 49 zara.goransson@trelleborg.se Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1. ALLMÄN

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm Enhet 15 DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm Mål nr 1147-15 1 SÖKANDE Resurs för resor och turism i Norden AB, 556454-4210 Norrsunda Skoby 105 195 95 Rosersberg MOTPART Tillväxtverket Stockholmskontoret

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-05-06 B E S L U T Swedbank AB FI Dnr 15-13124 Verkställande direktören Delgivning nr 2 105 34 Stockholm Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Denna överenskommelse om användandet av uppföljningssystemet SUS, nedan kallat SUS, gäller mellan Försäkringskassan 103 51 Stockholm Organisationsnummer:

Läs mer

Instruktion till avropsblankett och utvärderingsmall Säkerhetssystem

Instruktion till avropsblankett och utvärderingsmall Säkerhetssystem Instruktion 1 (19) Instruktion till avropsblankett och utvärderingsmall Säkerhetssystem 1. Inledande kommentarer I samband med att avrop görs från de statliga ramavtalen för Säkerhetsteknik rekommenderas

Läs mer