Upphandlingsrapport. Tolkförmedlingstjänster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandlingsrapport. Tolkförmedlingstjänster"

Transkript

1 Upphandlingsrapport Tolkförmedlingstjänster 1 (135)

2 Innehållsförteckning: 1 Bakgrund Upphandlingens genomförande och omfattning Anbudsområdenas indelning Inkomna anbud Kvalificering och utvärdering Kvalificering ALLMÄNT OM KVALIFICERINGEN UTESLUTNING AV ANBUD Utvärdering ALLMÄNT OM UTVÄRDERINGEN UTVÄRDERINGSRESULTAT PER ANBUDSGIVARE UTVÄRDERINGSRESULTAT PER ANBUDSOMRÅDE Förslag till beslut (135)

3 Tolkförmedlingstjänster 1 Bakgrund vid Kammarkollegiet har genomfört en ramavtalsupphandling som syftar till att ge myndigheter och andra avropsberättigade organisationer tillgång till fördelaktiga villkor för avrop av tolkförmedlingstjänster genom tecknande av ramavtal. Det nuvarande ramavtalet för tolkförmedlingstjänster löpte ut den 31 augusti Upphandlingens genomförande och omfattning Upphandlingen genomfördes genom ett förenklat förfarande enligt lagen om offentlig upphandling, (2007:1091) LOU, 15 kap 3. Upphandlingen annonserades i det webbaserade upphandlingsverktyget Tendsign, den 26 november Detta ramavtalsområde ger avropande myndigheter möjlighet att avropa tolkförmedlingstjänster, dvs. företag som förmedlar tolkar för utförande av uppdrag avseende kontakttolkning och telefontolkning. Ramavtalet består av tjugoen (21) ramavtalsområden. har utvärderat respektive område separat och antagit de anbud som är ekonomiskt mest fördelaktiga. har antagit tre (3) leverantörer för respektive ramavtalsområde. Ramavtalet gäller i tjugofyra (24) månader från och med avtalstecknande med möjlighet till en eventuell förlängning som sker på initiativ av. En förlängning av ramavtalets avtalsperiod kan uppgå till högst tjugofyra (24) månader. Vid avrop från ramavtalet tolkförmedlingstjänster tillämpas rangordning enligt LOU 5 kap Anbudsområdenas indelning Upphandlingen är indelad i tjugoen (21) anbudsområden vilka följer Sveriges länsindelning enligt nedan. Anbud har kunnat lämnas på ett eller flera av följande län: Blekinge län Dalarnas län Gotlands län 3 (135)

4 Gävleborgs län Hallands län Jämtlands län Jönköpings län Kalmar län Kronobergs län Norrbottens län Skåne län Stockholms län Södermanlands län Uppsala län Värmlands län Västerbottens län Västernorrlands län Västmanlands län Västra Götalands län Örebro län Östergötlands län 3 Inkomna anbud Vid anbudstidens utgång den 31 januari 2013 hade anbud från sjutton (17) anbudsgivare inkommit till enligt nedan tabell. Leverantör Org. nummer Anbudsnummer Anbudsområden Adman 100 språk AB Anbud 1 Gotland, Gävleborg, Kronoberg, Norrbotten, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland Gävle Tolkjour AB Anbud 2 Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Uppsala, Västernorrland Gävleborgs Tolkservice AB Anbud 3 Gävleborg Göteborgs stad Anbud 4 Västra Götaland 4 (135)

5 Järva Tolk och Översättningsservice Aktiebolag Anbud 5 Gävleborg, Jönköping, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Västra Götaland, Örebro, Östergötland Karlstads kommun Anbud 6 Värmland Kronotolk AB Anbud 7 Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne Köpings Tolkförmedling Anbud 8 Västmanland Linguacom AB Anbud 9 Samtliga anbudsområden Semantix Tolkjouren AB Anbud 10 Blekinge, Gävleborg, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västra Götaland, Östergötland Språkservice Sverige AB Anbud 11 Samtliga anbudsområden Stockholms Tolkförmedling Aktiebolag Anbud 12 Samtliga anbudsområden Sundsvalls kommun Anbud 13 Västernorrland Tolkresurs Sverige AB Anbud 14 Dalarna, Gotland, Gävleborg, Halland, Jämtland, Jönköping, Norrbotten, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland, Västra Götaland, Örebro, Östergötland 5 (135)

6 Västmanlands Tolkservice Ekonomisk Förening Anbud 15 Västmanland Göteborgs Tolkförmedling AB (anbudet lämnade in av Ebbe Skarin, Årsnäs Q som befullmäktigades att företräda Göteborgs Tolkförmedling) Anbud 16 Halland, Jönköping, Skåne, Västra Götaland, Örebro Örebro läns landsting Anbud 17 Örebro 4 Kvalificering och utvärdering Nedan följer en redovisning för hur kvalificeringen och utvärderingen har genomförts. 4.1 Kvalificering Allmänt om kvalificeringen Kraven i förfrågningsunderlaget har formulerats såväl som ska-krav som bör-krav. Skakrav är ovillkorliga krav, vilket innebär att de måste vara uppfyllda för att anbudet ska kunna utvärderas. Om anbudsgivaren inte uppfyllt samtliga ska-krav har anbudet uteslutits från vidare prövning. Vid leverantörskvalificeringen har en prövning genomförts av om anbudsgivare har uppfyllt de ställda kraven samt om anbuden varit korrekt inlämnade och innehållit all den dokumentation och de uppgifter som infordrats. De anbudsgivare som har uppfyllt kraven och vars anbud var korrekt inlämnade har blivit kvalificerade till anbudsutvärderingen. Prövning och utvärdering av inkomna anbud genomfördes med utgångspunkt från de uppgifter som anbudsgivaren redovisat i sitt anbud. Processen genomfördes av Statens inköpscentral. Vid prövning av anbud har haft möjlighet begära att anbud förtydligas eller kompletteras under förutsättning att detta kunnat ske utan risk för särbehandling eller konkurrensbegränsning. 6 (135)

7 4.1.2 Uteslutning av anbud har efter kontroll av ställda ska-krav noterat brister i nedan angivet anbud vilket har lett till att anbudet har förkastats Anbud 8 Köpings Tolkförmedling har inte bifogat ett intyg om Miljöledningssystem (SS-EN ISO 14001:2004 eller likvärdigt), eller bifogat en beskrivning gällande miljöarbete och miljömål (punkt i FFU) har inte bifogat ett intyg om kvalitietssystem (SS-EN ISO 9001:2008 eller likvärdigt), eller bifogat en dokumentation som beskriver de kvalitetsfrämjande åtgärder som Anbudsgivaren arbetar med (punkt i FFU) de tre referensuppdrag som bifogats anbudet har inte uppfyllt samtliga uppställda krav (punkt i FFU). 4.2 Utvärdering Allmänt om utvärderingen Som utvärderingsmodell har mervärdesmodellen använts. Mervärdesmodellen bygger på principen att de utvärderingskriterier utöver pris som bedöms i utvärderingen, ges ett mervärde i kronor (SEK) och att detta värde anges i förfrågningsunderlaget. Varje utvärderingskriterie har värderats var för sig. Ett avdrag har beräknats för respektive utvärderingskriterie i förhållande till hur stor del av maximalt mervärde för kriteriet som uppnåtts. Det framräknade mervärdet för respektive utvärderingskriterie har subtraherats från respektive anbuds pris (anbudssumma) vilket utgjort en jämförelsesumma. Anbudssumman har beräknats genom att lämnat pris för förmedlingsavgift i prismatrisen multipliceras med redan angiven kvantitet i förfrågningsunderlaget. Jämförelsesumma = Anbudssumman - anbudets avdrag för mervärde De tre (3) Anbudsgivare vars anbud fått den lägsta jämförelsesumman har antagits som ramavtalsleverantör för respektive anbudsområde (län). har utvärderat respektive anbudsområde separat. De utvärderingskriterier som förutom priset har beaktats i denna upphandling är: 1. Kvalitetssäkring av tjänst 2. Uppföljning av tolkuppdrag 3. Referensuppdrag 7 (135)

8 har bestämt att det totala maximala mervärdet är SEK, vilket är fördelat enligt nedan: 1. Kvalitetssäkring av tjänst: SEK 2. Uppföljning av tolkuppdrag: SEK 3. Referensuppdrag: SEK Utvärderingsresultat per anbudsgivare Nedan anges utvärderingsresultatet för respektive anbudsgivare som utvärderats Anbud nr 1 Adman 100 språk AB Anbudssumma (punkt ) Förmedlingsavgift per förmedlat tolkuppdrag Kvantitet Anbudssumma (= lämnat pris x kvantitet) 25 kr kr Utvärderingskriterie 1 Kvalitetssäkring av tjänst (punkt 5.1.6) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt B - Hur Anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet Ej mycket bra Beskrivningen visar inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller hur anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar loka- 8 (135)

9 liserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt C - Reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna Mycket bra Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller de reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna. Beskrivningen visar att anbudsgivaren arbetar seriöst med kontinuerlig kompetensutveckling av tolkar samt bidrar till att auktoriserade tolkar blir fler till antalet för att på så vis möjliggöra en ökad rättsäkerhet. Anbudsgivaren har beskrivit ett arbetssätt som främjar möjligheten till att anbudsgivaren får en god relation med tolkarna och därmed ökar möjligheterna till en höjd leveranssäkerhet vid utförande av tolkuppdrag. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt D - Vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa 9 (135)

10 Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Beskrivningen visar, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. Det framgår dock inte av beskrivningen hur länge metoderna och rutinerna har använts och vilka rutiner som finns för revision av dessa. Beskrivningen är därmed alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt E - Vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt genom att det framgår vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt F - Hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras 10 (135)

11 Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kontrollera tolkens utbildning och erfarenhet samt verifiera tolkens lämplighet. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar hur anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt G - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för hur denne kontinuerligt arbetar med att garantera att anlitade tolkar ska utföra uppdrag i enlighet med god tolksed. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt H - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal. 11 (135)

12 Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna vet vad som förväntas av dem enligt detta ramavtal. Av beskrivningen framgår det inte att anbudsgivaren arbetar proaktivt genom att tolkar i förväg informeras om vad som förväntas av dem. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt I - Hur Anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna följer ramavtalet vid utförande av uppdrag. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Antal punkter som inte uppfyller Sammantaget betyg Erhållet mervärde Betyg 3 Mycket bra Sex (6) Betyg 0 Underkänt 0 kr (0 % av mervärdet) Utvärderingskriterie 2 Uppföljning av tolkuppdrag (punkt ) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur 12 (135)

13 anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag. De olika kanaler och tillvägagångssätt för att hämta in relevant information från kund rörande utförda tolkuppdrag som angivits i beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Punkt B - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. Beskrivningen visar att den inhämtade informationen grundligt bearbetas och analyseras för att på så sätt utreda sådant som fallerat i samband med utfört tolkuppdrag. Det framgår dock inte av beskrivningen hur länge metoderna har använts och vilka rutiner som finns för revision av dessa. Beskrivningen är därmed alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Punkt C - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur Anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa 13 (135)

14 Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas. Det framgår inte av beskrivningen hur länge metoderna har använts och vilka rutiner som finns för revision av dessa. Beskrivningen är därmed alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och för att garantera att brist inte återupprepas. arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Punkt D - Vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genomförd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genomförd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera resultatet av uppföljningen till kund samt för att förbättringarna ska komma kunden till gagn. arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Antal punkter som inte uppfyller Betyg 3 Mycket bra Sammantaget betyg Erhållet mervärde (maximalt mervärde) Tre (3) Betyg 1 - Bristfälligt 7 603, 20 kr (33 % av mervärdet) 14 (135)

15 Utvärderingskriterie 3 - Referensuppdrag (punkt ) Referensfråga Genomsnittspoäng Erhållet mervärde samarbetsförmåga? 4, ,72 kr (86,6 % av mervärde) förmåga att säkerställa att uppdrag utförs på utsatt tid och plats? 4, ,72 kr (86,6 % av mervärde) förmåga att återkomma med bekräftelse av tillsatt uppdrag inom överenskommen tid? Hur bedömer ni att Tolkförmedlingens kan förmedla tolkar med efterfrågad kompetens för det enskilda uppdraget? förmåga att säkerställa att tolkar följer Kammarkollegiets God tolksed vid tolkning? kundservice beträffande hantering av väntetider, bokningar och avvikelser? Totalt mervärde utvärderingskriterie 3 3, ,44 kr (73,2 % av mervärde) 3, ,44 kr (73,2 % av mervärde) 3, ,44 kr (73,2 % av mervärde) 3, ,44 kr (73,2 % av mervärde) 8 947,20 kr Sammanställning av utvärdering Adman 100 språk AB - jämförelsesumma Anbudssumma Mervärde utvärderingskriterie 1 - kvalitetssäkring av tjänst Mervärde utvärderingskriterie 2 - uppföljning av tolkuppdrag Mervärde utvärderingskriterie 3 - referensfrågor Jämförelsesumma 4 000,00 kr 0,00 kr 7 603,20 kr 8 947,20 kr ,40 kr Anbud nr 2 Gävle Tolkjour AB Anbudssumma (punkt ) Förmedlingsavgift per förmedlat tolkuppdrag Kvantitet Anbudssumma (= lämnat pris x kvantitet) 140 kr kr Utvärderingskriterie 1 Kvalitetssäkring av tjänst (punkt 5.1.6) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kom- 15 (135)

16 petens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt B - Hur Anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet Ej mycket bra Beskrivningen visar inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller hur anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt C - Reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna Ej mycket bra Beskrivningen visar inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller de reella och effektiva motivationsfaktorer som an- 16 (135)

17 vänds för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren arbetar seriöst med kontinuerlig kompetensutveckling av tolkar samt bidrar till att auktoriserade tolkar blir fler till antalet för att på så vis möjliggöra en ökad rättsäkerhet. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett arbetssätt som främjar möjligheten till att anbudsgivaren får en god relation med tolkarna och därmed ökar möjligheterna till en höjd leveranssäkerhet vid utförande av tolkuppdrag. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt D - Vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Det framgår inte av beskrivningen hur länge metoderna och rutinerna har använts. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Det framgår inte, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verk- 17 (135)

18 samhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt E - Vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas, det framgår därmed inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt. Det framgår inte, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls inte betyg mycket bra. Punkt F - Hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kontrollera tolkens utbildning och erfarenhet samt verifiera tolkens lämplighet. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar hur anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas 18 (135)

19 av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt G - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för hur denne kontinuerligt arbetar med att garantera att anlitade tolkar ska utföra uppdrag i enlighet med god tolksed. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt H - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna vet vad som förväntas av dem enligt detta ramavtal. Av beskrivningen framgår det att anbudsgivaren arbetar proaktivt genom att tolkar i förväg informeras om vad som förväntas av dem. bedömer att anbudsgivaren vad gäller denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt I - Hur Anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats 19 (135)

20 Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna följer ramavtalet vid utförande av uppdrag. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Antal punkter som inte uppfyller Sammantaget betyg Erhållet mervärde Betyg 3 Mycket bra Fem (5) Betyg 0 Underkänt 0 kr (0 % av mervärdet) Utvärderingskriterie 2 Uppföljning av tolkuppdrag (punkt ) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag. De olika kanaler och tillvägagångssätt för att hämta in relevant information från kund rörande utförda tolkuppdrag som angivits i beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Punkt B - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vil- 20 (135)

21 ka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. Det framgår att den inhämtade informationen grundligt bearbetas och analyseras för att på så sätt utreda sådant som fallerat i samband med utfört tolkuppdrag. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Punkt C - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur Anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och för att garantera att brist inte återupprepas. omfattas denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Punkt D - Vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genomförd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genom- 21 (135)

22 förd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera resultatet av uppföljningen till kund samt för att förbättringarna ska komma kunden till gagn. arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Antal punkter som inte uppfyller Betyg 3 Mycket bra En (1) Sammantaget betyg Erhållet mervärde (maximalt mervärde) Betyg 2 - Godtagbart ,80 kr (67 % av mervärdet) Utvärderingskriterie 3 - Referensuppdrag (punkt ) Referensfråga Genomsnittspoäng Erhållet mervärde samarbetsförmåga? kr (100 % av mervärde) förmåga att säkerställa att uppdrag utförs på utsatt tid och plats? kr (100 % av mervärde) förmåga att återkomma med bekräftelse av tillsatt uppdrag inom överenskommen tid? Hur bedömer ni att Tolkförmedlingens kan förmedla tolkar med efterfrågad kompetens för det enskilda uppdraget? förmåga att säkerställa att tolkar följer Kammarkollegiets God tolksed vid tolkning? kundservice beträffande hantering av väntetider, bokningar och avvikelser? Totalt mervärde utvärderingskriterie kr (100 % av mervärde) 4, ,44 kr (93,2 % av mervärde) 4, ,44 kr (93,2 % av mervärde) kr (100 % av mervärde) ,88 kr 22 (135)

23 Sammanställning av utvärdering Gävle Tolkjour AB - jämförelsesumma Anbudssumma Mervärde utvärderingskriterie 1 - kvalitetssäkring av tjänst Mervärde utvärderingskriterie 2 - uppföljning av tolkuppdrag Mervärde utvärderingskriterie 3 - referensfrågor Jämförelsesumma ,00 kr 0,00 kr ,80 kr ,88 kr ,68 kr Anbud nr 3 Gävleborgs Tolkservice AB Anbudssumma (punkt ) Förmedlingsavgift per förmedlat tolkuppdrag Kvantitet Anbudssumma (= lämnat pris x kvantitet) 175 kr kr Utvärderingskriterie 1 Kvalitetssäkring av tjänst (punkt 5.1.6) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt B - Hur Anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet Ej mycket bra Beskrivningen visar inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller hur anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet. 23 (135)

24 Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt C - Reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna Mycket bra Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller de reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna. Beskrivningen visar att anbudsgivaren arbetar seriöst med kontinuerlig kompetensutveckling av tolkar samt bidrar till att auktoriserade tolkar blir fler till antalet för att på så vis möjliggöra en ökad rättsäkerhet. Anbudsgivaren har beskrivit ett arbetssätt som främjar möjligheten till att anbudsgivaren får en god relation med tolkarna och därmed ökar möjligheterna till en höjd leveranssäkerhet vid utförande av tolkuppdrag. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt D - Vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som an- 24 (135)

25 vänds för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt E - Vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt genom att det framgår vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt kan anses på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt F - Hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur tolkens utbildning och erfarenhet kontrolleras samt hur tolkens lämplighet verifieras. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kontrollera tolkens utbildning och erfarenhet samt verifiera 25 (135)

26 tolkens lämplighet. Det framgår, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar hur anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt G - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken arbetar enligt god tolksed. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för hur denne kontinuerligt arbetar med att garantera att anlitade tolkar ska utföra uppdrag i enlighet med god tolksed. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt H - Reella och effektiva rutiner för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka reella och effektiva rutiner som används för att säkerställa att tolken är informerad om vad som förväntas av denne enligt detta ramavtal. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna vet vad som förväntas av dem enligt detta ramavtal. Av beskrivningen framgår det inte att anbudsgivaren arbetar proaktivt genom att tolkar i förväg informeras om vad som förväntas av dem. 26 (135)

27 arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt I - Hur Anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren garanterar att tolken efterlever vad som stadgas i detta ramavtal vid utförande av uppdrag, exempelvis att tolken inställer sig på utsatt tid och plats. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt som säkerställer att tolkarna följer ramavtalet vid utförande av uppdrag. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Antal punkter som inte uppfyller Sammantaget betyg Erhållet mervärde Betyg 3 Mycket bra Fem (5) Betyg 0 - Underkänt 0 kr (0 % av mervärdet) Utvärderingskriterie 2 Uppföljning av tolkuppdrag (punkt ) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att inhämta kunders synpunkter och upplevelser av utförda tolkuppdrag. De olika kanaler och tillvägagångssätt för att hämta in relevant information från kund rörande utförda tolkuppdrag som angivits i beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt. 27 (135)

28 omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Punkt B - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. Det framgår inte av beskrivningen hur länge metoderna har använts. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att bearbeta och analysera de uppgifter som inkommer från kund för att utröna vad som eventuellt brustit i samband med utfört tolkuppdrag. Det framgår inte att den inhämtade informationen grundligt bearbetas och analyseras för att på så sätt utreda sådant som fallerat i samband med utfört tolkuppdrag. sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Punkt C - Vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur Anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder som används för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och hur anbudsgivaren arbetar för att garantera att samma brist inte återupprepas. 28 (135)

29 Det framgår inte av beskrivningen hur länge metoderna har använts. Beskrivningen är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera de brister som påtalats av kund till berörd person/er och för att garantera att brist inte återupprepas. arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls inte betyg Punkt D - Vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genomförd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilken återkoppling som ges till berörd kund efter genomförd uppföljning och hur denna kommer kunden till gagn. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att kommunicera resultatet av uppföljningen till kund samt för att förbättringarna ska komma kunden till gagn. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar metodiskt och systematiskt med att följa upp tolkuppdrag. Därmed erhålls betyg Antal punkter som inte uppfyller Betyg 3 Mycket bra Två (2) Sammantaget betyg Erhållet mervärde (maximalt mervärde) Betyg 1 Bristfälligt 7 603,20 kr (33 % av mervärdet) Utvärderingskriterie 3 - Referensuppdrag (punkt ) Referensfråga Genomsnittspoäng Erhållet mervärde samarbetsförmåga? 4, ,44 kr (93,2 % av mervärde) förmåga att säkerställa att uppdrag utförs på utsatt tid och plats? kr (100 % av mervärde) 29 (135)

30 förmåga att återkomma med bekräftelse av tillsatt uppdrag inom överenskommen tid? Hur bedömer ni att Tolkförmedlingens kan förmedla tolkar med efterfrågad kompetens för det enskilda uppdraget? förmåga att säkerställa att tolkar följer Kammarkollegiets God tolksed vid tolkning? kundservice beträffande hantering av väntetider, bokningar och avvikelser? Totalt mervärde utvärderingskriterie kr (100 % av mervärde) 4, ,44 kr (93,2 % av mervärde) 4, ,72 kr (86,6 % av mervärde) kr (100 % av mervärde) ,60 kr Sammanställning av utvärdering Gävleborgs Tolkservice AB- jämförelsesumma Anbudssumma Mervärde utvärderingskriterie 1 - kvalitetssäkring av tjänst Mervärde utvärderingskriterie 2 - uppföljning av tolkuppdrag Mervärde utvärderingskriterie 3 - referensfrågor Jämförelsesumma ,00 kr 0,00 kr 7 603,20 kr ,60 kr 9 395,20 kr Anbud nr 4 Göteborgs stad Anbudssumma (punkt ) Förmedlingsavgift per förmedlat tolkuppdrag Kvantitet Anbudssumma (= lämnat pris x kvantitet) 100 kr kr Utvärderingskriterie 1 Kvalitetssäkring av tjänst (punkt 5.1.6) Punkt A - Hur Anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt hur anbudsgivaren arbetar för att knyta till sig tolkar med den kompetens som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används 30 (135)

31 för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt B - Hur Anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet Ej mycket bra Beskrivningen visar inte att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller hur anbudsgivaren arbetar för att rekrytera tolkar lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet. Beskrivningen av de olika kanaler och tillvägagångssätt som används för att säkerställa en fortlöpande rekrytering av tolkar med efterfrågad kompetens lokaliserade inom det/de anbudsområde/n som ingår i anbudet är alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren är innovativ och företagsam. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt C - Reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna Mycket bra Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt vad gäller de reella och effektiva motivationsfaktorer som används för att möjliggöra en långsiktig relation med tolkarna. Beskrivningen visar att anbudsgivaren arbetar seriöst med kontinuerlig kompetensutveckling av tolkar samt bidrar till att auktoriserade tolkar blir fler till antalet för att på så vis möjliggöra en ökad rättsäkerhet. 31 (135)

32 Anbudsgivaren har beskrivit ett arbetssätt som främjar möjligheten till att anbudsgivaren får en god relation med tolkarna och därmed ökar möjligheterna till en höjd leveranssäkerhet vid utförande av tolkuppdrag. omfattas av denna punkt på ett fullt ut tillfredsställande sätt ha beskrivit ett arbetssätt som visar att anbudsgivaren i sin verksamhet arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de tjänster som omfattas av upphandlingen. Därmed erhålls betyg Punkt D - Vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet, samt hur länge dessa använts, och vilka rutiner som finns för revision av dessa Ej mycket bra Beskrivningen visar inte på ett tillräckligt trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka implementerade och tillämpade metoder och rutiner som används för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. Beskrivningen visar, vad gäller det som omfattas av denna punkt, att de tolkar som anlitas av anbudsgivaren för att utföra tolkuppdrag under rekryteringen genomgått en grundlig urvalsprocess som säkerställer att kraven på kompetens och lämplighet är uppfyllda. Det framgår dock inte av beskrivningen hur länge metoderna och rutinerna har använts. Beskrivningen är därmed alltför bristfällig för att det ska framgå att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt för att testa och utvärdera att tolkar uppfyller kraven på kompetens och lämplighet. arbetar för att metodiskt och systematiskt kvalitetssäkra de Punkt E - Vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas Mycket bra Beskrivningen visar på ett trovärdigt, tydligt och överskådligt sätt vilka kunskaper som testas och hur dessa kunskaper värderas. Beskrivningen visar att anbudsgivaren har ett mycket bra arbetssätt 32 (135)

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14 UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-05-14 Upphandlande organisation ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling CAD-konstruktion inriktning mekanik Af-2013/083277 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Arbetsförmedlingen,

Läs mer

De ekonomiska effekterna av kvinnors företag i Sverige

De ekonomiska effekterna av kvinnors företag i Sverige De ekonomiska effekterna av kvinnors i Sverige Statistik från SCB:S RAMS-databas (2006 och 2008) och Tillväxtverkets rapport Det bortglömda andet. 1 Sverige 2006 120 938 262 244 549 317 534 56 584 686

Läs mer

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag (fortsättningsvis kallat Beställaren) har inbjudit till anbudsgivning avseende anläggande av

Läs mer

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER Upphandlingsrapport Innehållsförteckning 1 Upphandlingens genomförande... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Omfattning och utformning... 3 1.3 Tillvägagångssätt

Läs mer

Upphandlingens föreskrifter

Upphandlingens föreskrifter 1.1 Omfattning Upphandlingen omfattar ett ramavtal avseende städning av Gustavsgården, Socialkontorets utförarenhet och Ösbydalens förskola i centrala Gustavsberg i Värmdö kommun. Avtal tecknas med en

Läs mer

Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS

Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik Upphandlingsavdelningen ANBUDSINBJUDAN 2013-05-07 1 (7) Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för

Läs mer

FASTIGHETSFAKTA. Kvartalsrapport

FASTIGHETSFAKTA. Kvartalsrapport FASTIGHETSFAKTA Lantmäteriet ger regelbundet ut sammanställningar med fakta och grafik om hur ägandet och användandet av Sverige ser ut och har förändrats över tid. Kvartalsrapport O1:2015 SVERIGES SMÅHUS:

Läs mer

Upphandlingsbeslut 12/26

Upphandlingsbeslut 12/26 samhällsskydd och beredskap 1 (12) Ert datum Er referens Verksamhetsstöd Ekonomienheten Carina Bülund 010-240 5115 carina.bulund@msb.se Upphandlingsbeslut Upphandling annonserades via upphandlingsverktyget

Läs mer

Fyra år med kapitalflytt

Fyra år med kapitalflytt Fyra år med kapitalflytt En rapport från tjänstepensionsföretaget Collectum som visar resultatet av fyra år med kapitalflytt till upphandlade försäkringsbolag inom tjänstepensionen ITP. Rapporten avser

Läs mer

Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län

Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län Örebro län Mäklarinsikt 2016:1 Örebro län Undersökningen genomfördes mellan den 30 november och 13 december 2015. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 934 fastighetsmäklare.

Läs mer

Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län

Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län Östergötlands län Mäklarinsikt 2014:4 Östergötlands län Undersökningen genomfördes mellan den 9 och 29 september 2014. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 1074 fastighetsmäklare.

Läs mer

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen 2016-05-12 Dnr 2015/918 Beslutande: Jenny Rolling Föredragande: Mikael Bergman Övriga närvarande: Jan Maarten Dijkgraaf,

Läs mer

Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014

Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014 Regeringsbeslut III:6 2015-03-05 S2013/8788/FS Socialdepartementet Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Uppdrag att utbetala medel för den s.k. kömiljarden utifrån uppnådda resultat under 2014 1 bilaga

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Stockholm 11 oktober 2013 Marcus Löwing Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Västmanlands län september 2013 12 937 (10,3 %) 6 305 kvinnor (10,6 %) 6 632 män

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-04-15 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Nystartade företag första kvartalet 2010

Nystartade företag första kvartalet 2010 Nystartade företag första kvartalet 2010 Innehållsförteckning Ökning i antal nystartade företag första kvartalet 2010 2 Tabell 1 Antal nystartade företag kvartal 1 2009 kvartal 1 2010 efter branschgrupp

Läs mer

Söktryck i folkhögskolan. Höstterminen 2009

Söktryck i folkhögskolan. Höstterminen 2009 Söktryck i folkhögskolan Höstterminen 2009 Innehåll Sökande höstterminen 2009 3 Exempel på inriktningar som ökat/minskat 3 Deltagargrupper 4 Verksamhet med deltagare med funktionsnedsättning, invandrade

Läs mer

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 2012-11-23 1 (5) Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 Utvärderingsrapport Tolktjänster Kommunledningskontoret Besöksadress: Vasaplatsen 9-11 Ekonomi/upphandling Postadress:

Läs mer

Arbetskraftsinvandring. Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna

Arbetskraftsinvandring. Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna Arbetskraftsinvandring Medlemsföretaget Henrix Grafiska i Huskvarna Rekryteringsförsök senaste 6 månaderna. F1. Har ni försökt att rekrytera medarbetare till ditt företag under de senaste 6 månaderna?

Läs mer

Ramavtalsupphandling Entreprenörer 2016

Ramavtalsupphandling Entreprenörer 2016 Ramavtalsupphandling Entreprenörer 2016 Bilaga Tillsammans med presentationen finns även en bilaga, 09.1 Administrativa föreskrifter. Bilagan är exempel på en redan genomförd upphandling. Kraven anpassas

Läs mer

PTS beslutar härmed att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta kommunikationer med dnr 08-599.

PTS beslutar härmed att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta kommunikationer med dnr 08-599. Datum Vår referens Sida 2008-10-01 Dnr: 08-599 1(2) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08-678 55 16 charlotte.murray@pts.se Beslut att avbryta upphandlingen av konsulttjänster inom området Robusta

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Agneta Tjernström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 Fått arbete I september påbörjade 1 391 arbetssökande någon form

Läs mer

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010.

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010. Kontaktperson Michael Åhström Teknik-Trafiktjänst Telefon: 08-508 272 21 michael.ahstrom@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2007-11-20 Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik

Läs mer

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Rapport nr 35/2013 April 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 2. Bakgrund... 4 2.1 Revisionsfrågor...

Läs mer

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016 30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 1 12 september 2016 Fakta om offentlig upphandling Cirka 700 miljarder kronor per år (eller är det 800?) Kommunerna

Läs mer

Studieomdöme, behörighet och avbrott. i folkhögskolan 2008-2009

Studieomdöme, behörighet och avbrott. i folkhögskolan 2008-2009 Studieomdöme, behörighet och avbrott i folkhögskolan 2008-2009 Folkhögskolorna utfärdar grundläggande behörighet för högskolestudier efter bedömning av dels antalet studieår, dels kunskaper i kärnämnen.

Läs mer

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Allmänna uppgifter upphandlar - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1.1 Upphandlande myndighet och enheter Härnösands kommun, 212000-2403 Kramfors kommun, 212000-2429 Sollefteå

Läs mer

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2)

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 22 1 (7) Handläggare: Marie-Louise Siverstrand Antagande av leverantör - upphandling av lokal barnoch ungdomspsykiatrisk öppenvård

Läs mer

uppdra åt förvaltningen att träffa avtal med ovan nämnda leverantörer för perioden 2009-01-01 2011-12-31 med möjlighet till två års förlängning samt

uppdra åt förvaltningen att träffa avtal med ovan nämnda leverantörer för perioden 2009-01-01 2011-12-31 med möjlighet till två års förlängning samt HSN 2008-10-21 p 25 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Birgitta Hagberg Antagande av leverantörer - för uppsökande verksamhet till vissa äldre och funktionshindrade som omfattas

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13.

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13. SOLLENTUNA KOMMUN Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut 2013-03-13 Upphandlingsansvarig Sollentuna kommun Fredrik Söderlind Upphandling Upphandling av ramavtal för målerientreprenad 2012/97 INK

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 oförändrad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten har varit oförändrad

Läs mer

Migrationsverket uppdras att särskilt utvärdera hur de införda idkontrollernas effekter på migrationsinströmningen har påverkat

Migrationsverket uppdras att särskilt utvärdera hur de införda idkontrollernas effekter på migrationsinströmningen har påverkat Kopia Regeringsbeslut II:4 2016-06-09 Ju2016/04463/PO Justitiedepartementet Adressater: Se bilaga 1 Uppdrag till länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten,

Läs mer

4. Anbudsområde 1 - Svenska

4. Anbudsområde 1 - Svenska Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificeringen i rubricerad upphandling har nu påbörjats. Annonsen

Läs mer

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER - Ramavtalsområde Sidan: 1 (6) 1 INLEDNING AVROPSRUTINER Detta dokument beskriver den rutin som ska tillämpas i samband med att avrop görs från ramavtal avseende ramavtalsområde - 1 - dnr. 53-0101-2009.

Läs mer

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren).

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren). Anbudsunderlag Receptionstjänster D.nr.VS 2016/5 OM FÖRSTA AP-FONDEN Första AP-fonden presenteras på www.ap1.se där även årsredovisning och halvårsrapport kan laddas ner. UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande

Läs mer

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 1 ( 9) Förfrågningsunderlag Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 2 ( 9) ÅVC Östberga Detta dokument anger vilka krav som ställs på anbudsgivaren samt hur prövning och utvärdering kommer

Läs mer

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildning Stockholm Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-02 Handläggare Elisabeth Ryde Telefon: 08-508 35 547 Till Arbetsmarknadsnämnden den 14 juni 2016 Ärende 12 Svar

Läs mer

Redogörelse för upphandlingen

Redogörelse för upphandlingen Bilaga 1 2014-04-07 Redogörelse för upphandlingen Kommunförbundet Skåne har genomfört upphandling av konferensanläggningar. Upphandlingen har genomförts som en förenklad upphandling enligt Lagen om offentlig

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 2014-03-10 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 Under februari månad fortsatte arbetslösheten i Stockolms län att minska. Nyinskrivna och varsel minskade

Läs mer

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER DESSA FÖRESKRIFTER ANSLUTER TILL ABFF12 Antal sidor: 6 st. SKÖTSELOMRÅDE: NÄL Norra Älvsborgs länssjukhus & Kulturlagret Niklasberg Diarienr: FAST 354-2013 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

Läs mer

Konjunkturen i Östra Mellansverige i regionalt perspektiv

Konjunkturen i Östra Mellansverige i regionalt perspektiv Konjunkturen i Östra i regionalt perspektiv Privata näringslivet, fjärde kvartalet 212-2 -4-6 -8-1 -12-14 -16-18 -2 Stockholm Östra Småland med öarna Hela landet Sydsverige Västsverige Norra Mellersta

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad 11 februari 2014 Ann Mannerstedt Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Värmlands län januari 2014 13 042 (10,0 %) 5 586 kvinnor (8,9 %) 7 456 män

Läs mer

Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv

Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv Konjunkturen i Småland med öarna i regionalt perspektiv Privata näringslivet, fjärde kvartalet 212-2 -4-6 -8-1 -12-14 -16-18 -2 Stockholm Östra Småland med öarna Hela landet Sydsverige Västsverige Norra

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Upphandlingscenter Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Diarie UH-2013-52 Ansvarig upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll. Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009

Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll. Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009 Mer än varannan sambo riskerar ekonomisk smäll Undersökning från Länsförsäkringar hösten 2009 1 Sammanfattning 35 procent av de som är sambor har pratat igenom hur de vill att ekonomin ska bli om de skulle

Läs mer

Lägesbild EU, asylsökande 2008-2013

Lägesbild EU, asylsökande 2008-2013 Kv 1-2008 Kv 2-2008 Kv 3-2008 Kv 4-2008 Kv 1-2009 Kv 2-2009 Kv 3-2009 Kv 4-2009 Kv 1-2010 Kv 2-2010 Kv 3-2010 Kv 4-2010 Kv 1-2011 Kv 2-2011 Kv 3-2011 Kv 4-2011 Kv 1-2012 Kv 2-2012 Kv 3-2012 Kv 4-2012 Kv

Läs mer

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-02-11 SN-2016/463.183 1 (2) HANDLÄGGARE Löfvenmark, Maria Maria.Lofvenmark@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av upphandling

Läs mer

Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009

Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009 Svenska folkets åsikter om olika energikällor 1999-2008 Forskningsprojektet ENERGIOPINIONEN I SVERIGE Per Hedberg Sören Holmberg april 2009 Samhälle Opinion Massmedia (SOM) är en frågeundersökning som

Läs mer

Kvalitetsregister ECT

Kvalitetsregister ECT Kvalitetsregister ECT Kvalitetsregisterkonferens Skånsk kvalitetskraft Kristianstad 2016-05-11 Martin Hultén Chefläkare Psykiatri Skåne Elektrokonvulsiv behandling (ECT) Används vid svåra psykiska sjukdomar,

Läs mer

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter 1. Allmänt Handisam inbjuder härmed leverantörer att lämna anbud på denna förfrågan avseende undersökning med

Läs mer

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter KKV1026, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-12-12 Dnr 99/2014 1 (6) Region Skåne JA Hedlunds väg 291 89 Kristianstad Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter Konkurrensverkets

Läs mer

Information om upphandlingen

Information om upphandlingen Information om upphandlingen Presentation av tjänsten inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Beskrivning Upphandlingen

Läs mer

1. Allmän orientering

1. Allmän orientering Förfrågningsunderlag 2013-03-12 Upphandlingsansvarig Upphandling SKL Kommentus Inköpscentral AB - SKI Rekryteringstjänster 2013, Ekonomi/finans/juridik/HR/administration Annelie Dufva 5824-5 Sista anbudsdag:

Läs mer

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering E-legitimationsdagen 2013-01-31 Louise Merz Pontus Söderström Myndigheternas försörjning idag För att täcka det offentligas behov av tjänster

Läs mer

Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa!

Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa! Därför måste storstadsregionerna fortsätta att växa! Befolkningsutvecklingen i Stockholms län och riket år 1800 2010, index: 1800=100 1400 Stockholms andel av rikets befolkning: 1880: 7 % 2010: 22 % 1200

Läs mer

Processinriktning. Anvisning. Diarienummer: KS 2015/2121 Dokumentansvarig: Utveckling, planering och uppföljning, Utvecklingsledare

Processinriktning. Anvisning. Diarienummer: KS 2015/2121 Dokumentansvarig: Utveckling, planering och uppföljning, Utvecklingsledare Processinriktning Anvisning Diarienummer: KS 2015/2121 Dokumentansvarig: Utveckling, planering och uppföljning, Utvecklingsledare Beredande organ: Kommunledningssektorn Beslutad av: Förvaltningsledningen

Läs mer

Kvartalsstatistik från Strama. kvartal 3, 2008

Kvartalsstatistik från Strama. kvartal 3, 2008 Kvartalsstatistik från Strama Antibiotika som förskrivs på recept: kvartal 3, 2008 Antibiotika (J01 exkl. metenamin), per månad, DDD/1000 invånare och dag, inkl. glidande medelvärde för 12 månader. Antibiotika

Läs mer

Rehabiliteringskedjan Syftet

Rehabiliteringskedjan Syftet Syftet Syftet är att underlätta för personer med sjukpenning att snabbt komma tillbaka till arbete Preciserade tidsgränser för när och hur arbetsförmågan skall bedömas Resultatet av denna prövning avgör

Läs mer

E-tjänsten journalen & HälsaFörMig hur samverkar dessa?

E-tjänsten journalen & HälsaFörMig hur samverkar dessa? E-tjänsten journalen & HälsaFörMig hur samverkar dessa? Journalen Sofie Zetterström, Inera 6 oktober 2015 Sofie Zetterström Sofie.zetterstrom@inera.se Målbild 2018 i landstingens handlingsplan Varje individ

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av språktolkservice gällande kontakttolk i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av språktolkservice gällande kontakttolk i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 15-12-10 1 (4) HSN 1501-0139 Handläggare: Razvan State Hälso- och sjukvårdsnämnden 16-01-26, p 15 Antagande av leverantör - upphandling av språktolkservice

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Diarie UH-2013-369 Upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 Fått arbete I maj fick 1 580 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I maj för ett

Läs mer

Elevinflytande i planeringen av undervisningen. BFL-piloter 121114 Mats Burström

Elevinflytande i planeringen av undervisningen. BFL-piloter 121114 Mats Burström Elevinflytande i planeringen av undervisningen BFL-piloter 121114 Mats Burström Ur Lgr 11 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Läraren ska svara för att alla elever får ett reellt inflytande på arbetssätt,

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) 5 940 kvinnor (7,4 %) 6 620 män (7,4 %) 3 710 unga 18-24 år

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) 6 120 kvinnor (7,6%) 7 470 män (8,1%) 3 900 unga 18-24 år

Läs mer

Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010

Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010 Kvartalsstatistik från SMI kvartal 4, 2010 Bilder 2-10 redovisar statistik för antibiotika förskrivet på recept: 2. Antibiotika (J01 exkl. metenamin), per månad, DDD/1000 invånare och dag, samt glidande

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 2013-09-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 Under augusti månad fortsatte antalet inskrivna arbetslösa i Stockholms län att öka något, både som antal och

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer

Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer Mångfald och utveckling av uthålliga innovationsmiljöer En uthållig innovationsmiljö: En region eller plats där företagen visar god konkurrenskraft och gör upprepade FoU-satsningar, vilket bidrar till

Läs mer

Skolverkets anvisningar för ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning yrkesvux år 2009

Skolverkets anvisningar för ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning yrkesvux år 2009 Anvisningar Februari 2009 1 (5) Dnr 37-2009:189 Skolverkets anvisningar för ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning yrkesvux år 2009 Bakgrund Regeringen föreslog i budgetproposition

Läs mer

REGERINGSKANSLIET 2016-06-10 S2013/00240/FS

REGERINGSKANSLIET 2016-06-10 S2013/00240/FS Remiss REGERINGSKANSLIET 2016-06-10 S2013/00240/FS Socialdepartementet Enheten för folkhälsa och sjukvård Riskgruppsvaccinationer som särskilda vaccinationsprogram Remissinstanser: 1. Riksdagens ombudsmän

Läs mer

Företagsamheten 2014 Örebro län

Företagsamheten 2014 Örebro län Företagsamheten 2014 Örebro län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Örebro län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Örebro län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet...

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 21 1 (6) Handläggare: Andreas Falk Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Kalmar, 14 februari 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Ökning av antalet anmälda ferieplatser i januari månad I januari 2012 uppgick antalet nyanmälda

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Erik Huldt Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 Trenden med en sjunkande arbetslöshet i Stockholms län höll i sig under februari

Läs mer

Uppdrag att samordna en försöksverksamhet med krav på lämplighet vid tillträde till lärar- och förskollärarutbildning

Uppdrag att samordna en försöksverksamhet med krav på lämplighet vid tillträde till lärar- och förskollärarutbildning Regeringsbeslut I:7 2014-03-20 U2014/2222/UH Utbildningsdepartementet Universitets- och högskolerådet Box 45093 104 30 Stockholm Uppdrag att samordna en försöksverksamhet med krav på lämplighet vid tillträde

Läs mer

Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Gotlands Kommun

Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Gotlands Kommun Dokumentnamn Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Gotlands Kommun. Framtagen av: Marie Klintberg Lena Jacobsson Godkänd av: Börje Martell Cecilia Krook Enhet: HMC Datum: 2008-06-18 Område: Nr:

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 Fler övergångar till arbete i juli 2016 jämfört med juli 2015 Under juli påbörjade 498

Läs mer

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande familjebehandling

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande familjebehandling SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-02-10 SN-2016/462.183 1 (2) HANDLÄGGARE Löfvenmark, Maria Maria.Lofvenmark@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av upphandling

Läs mer

Skolinspektionen Nyanlända 2016

Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen genomför en kvalitetsgranskning av samtliga skolhuvudmäns mottagande av nyanlända elever. Målet med granskningen är att identifiera vanligt förekommande

Läs mer

Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund.

Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund. Så når vi miljömålen i Jämtlands län! 9-10 februari 2016, Östersund. Jimmy Nilsson, miljömålssamordnare, Länsstyrelsen Jämtlands län, jimmy.nilsson@lansstyrelsen.se Miljömålen 1 generationsmål 16 nationella

Läs mer

Rapport 2013. Undersökning -chefer för ambulansstationer. Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 2013-02-06

Rapport 2013. Undersökning -chefer för ambulansstationer. Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 2013-02-06 Rapport 213 Undersökning -chefer för ambulansstationer Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund 213-2-6 Bakgrund och syfte Hjärt- och Lungsjukas riksförbund vill göra allmänheten uppmärksam på hur ambulansvården

Läs mer

Hållbarhetsmärkning i livsmedelsupphandling: vad gäller idag och imorgon?

Hållbarhetsmärkning i livsmedelsupphandling: vad gäller idag och imorgon? Hållbarhetsmärkning i livsmedelsupphandling: vad gäller idag och imorgon? Stockholm 151130 Monica Sihlén, Upphandlingsstöd livsmedel och måltidstjänster monica.sihlen@uhmynd.se Agenda Ny Upphandlingsmyndighet

Läs mer

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund T1 Administrativa föreskrifter Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT Ansvarig upphandlare: Erik Björklund INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 ALLMÄN INFORMATION 3 1.2 FÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar:

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar: PRESSINFORMATION Bilaga 2 Visby, 23 november 2011 Drömbarometern 2011 Svenska folkets drömmar län för län Drömbarometern kartlägger inte bara svenska folkets livsdrömmar nationellt. Undersökningen bygger

Läs mer

Arbetsmarknadsläget januari 2014

Arbetsmarknadsläget januari 2014 INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Arbetsmarknadsläget januari 2014 47 000 fick arbete Av samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen påbörjade 47 000 personer någon form av arbete under januari. Det är drygt

Läs mer

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016 Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah inom socialtjänsten 2016 Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial till självkostnadspris,

Läs mer

Ersättning för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter

Ersättning för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter ANVISNINGAR Datum Sida 1/5 Ersättning för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter Enligt 37a, förordningen (2010:1122) om statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar

Läs mer

Riv 65-årsgränsen och rädda liv

Riv 65-årsgränsen och rädda liv och rädda liv Susanne Rolfner Suvanto Omvårdnadsinstitutet i Sverige AB Ni har hört det förut! Äldres psykiska hälsa och ohälsa är ett eftersatt område När jag trodde att vi tagit ett sjumilasteg så. Jag

Läs mer

Stratsys för landsting och regioner

Stratsys för landsting och regioner Stratsys för landsting och regioner Agenda Kort presentationsrunda Förväntningar Vårdval (LOV) I och med Lagen om valfrihet ställs allt högre krav på landstingen och kommuner att göra informationen transparent

Läs mer

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt.

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt. 1 Allmän orientering 1.1 Omfattning Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende. 1.2 Presentation av den upphandlande myndigheten Domstolsverket, Enheten

Läs mer

Företagsamheten 2014 Västerbottens län

Företagsamheten 2014 Västerbottens län Företagsamheten 2014 Västerbottens län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Västerbottens län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Västerbottens län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma

Läs mer

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Samordningsförbundet i Sundsvall Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2015-04-21 14REV77 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte,

Läs mer

DOM 2016-01-15 Meddelad i Stockholm

DOM 2016-01-15 Meddelad i Stockholm Avdelning 33 DOM 2016-01-15 Meddelad i Stockholm Mål nr 23731-15 1 SÖKANDE Linköpings Stadsmission, 822001-0022 Box 16 581 02 Linköping MOTPART Stockholms Stad, Socialförvaltningen 106 64 Stockholm Ombud:

Läs mer