Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut"

Transkript

1

2 SID 1 (13) Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut Upphandling av lokalvårdstjänster till Polismyndigheten i Stockholms län A /2013

3 SID 2 (13) Innehållsförteckning Bakgrund Upphandlingsförutsättningar Upphandlande myndighet Upphandlingens omfattning Upphandlingsförfarande Annonsering Förfrågningsunderlaget Inkomna anbud Utgångspunkter för prövning och utvärdering av inkomna anbud Prövning av kraven på leverantören Redovisning av den genomförda prövningen Analys av inkomna anbud Anbud Anbud Anbud Anbud Anbud Anbud Prövning av kraven på tjänsten Sammanfattning av ställda krav Analys av de anbud som klarat kraven på leverantören Anbud Anbud

4 SID 3 (13) Anbud Anbud Anbudsutvärdering Kriterier Resultat av anbudsutvärderingen Förslag till beslut om avtal Motivering... 13

5 SID 4 (13) Bakgrund Polismyndigheten i Stockholms län genom Rikspolisstyrelsen har genomfört en upphandling av lokalvårdstjänster. Detta protokoll redovisar handläggningen av upphandlingen. Handlingen har utformats så att den svarar mot de krav på dokumentation av upphandlingsärenden som anges i lag (2007:1091) om offentlig upphandling. Beslut om att tilldela leverantör kontrakt redovisas i separat tilldelningsbeslut.

6 SID 5 (13) 1 Upphandlingsförutsättningar 1.1 Upphandlande myndighet Upphandlingen genomfördes av Polismyndigheten i Stockholms län genom Rikspolisstyrelsen (härefter benämnd Polisen). 1.2 Upphandlingens omfattning Upphandlingen avser avtal för lokalvårdstjänster. Avtalspart är Polismyndigheten i Stockholms län. Den upphandlade tjänsten ska täcka Polisens behov av lokalvård för stationer, kontor, garage och övriga städytor i Stockholms läns. Avsikten är att teckna avtal med en leverantör. 1.3 Upphandlingsförfarande Upphandlingen har genomförts genom ett öppet förfarande med tillämpning av bestämmelserna i lag (2007:1091) om offentlig upphandling, LOU. 1.4 Annonsering Annonsen och förfrågningsunderlaget avsändes den 2 maj 2013 för annonsering via Förfrågningsunderlaget Samtliga krav som Polisen ställer på leverantören, tjänsten, genomförandet av åtagandet samt kommersiella villkor redovisades i det skriftliga förfrågningsunderlag som utgjort underlag för anbudslämnande. Förfrågningsunderlaget fanns tillgängligt elektroniskt på under hela anbudstiden. Ritningar avseende städobjekten fick potentiella anbudsgivare ta del av på plats i Polisens lokaler. Anbudsgivarna har uppmanats att skriftligen kontakta Polisen om något i förfrågningsunderlaget framstod som oklart och i behov av förtydligande. Under anbudstiden har sju förtydliganden lämnats. Förfrågningsunderlaget korrigerades i enlighet med dessa. 1.6 Inkomna anbud Vid anbudstidens utgång den 9 juli 2013 hade sex anbud inkommit. Anbuden öppnades den 10 juli och förtecknades i ett öppningsprotokoll.

7 SID 6 (13) Följande anbud inkom: Anbud Anbudsgivare Org.nr 1 Bemanningsstyrkan i Rosersberg AB Samhall AB Allianceplus AB Rengörare Näslund AB ISS Facility Services AB Express gruppen AB Utgångspunkter för prövning och utvärdering av inkomna anbud Förutsättningarna för hur prövning och utvärdering av inkomna anbud skulle genomföras har redovisats i förfrågningsunderlaget. Förfrågningsunderlaget angav även vilka dokument och redovisningar som anbudsgivare skulle lämna för att det skulle vara möjligt att genomföra en analys av att uppställda krav var uppfyllda. Prövningen av anbuden har genomförts med utgångspunkt i de uppgifter som lämnats i anbuden. LOU:s krav på likabehandling av anbudsgivarna innebär att förtydliganden och kompletteringar endast kan avse redovisningar som anbudsgivaren lämnat i anbudet. Det har därmed inte varit möjligt att lägga till uppgifter i det fall redovisningar saknats i anbudet eller medge komplettering som innebär att annan anbudsgivare särbehandlas. Anbudsprövningen har genomförts utifrån ett trestegsförfarande där steg 1 syftar till att klarlägga att anbudsgivaren uppfyller de krav som ställts på leverantören (anbudsgivande företag). Om anbudsgivaren uppfyllt kraven i steg 1 deltar anbudet därefter i steg 2 prövning av att de ställda kraven på tjänsten är uppfyllda och att avtalsvillkoren accepteras. Steg 3, som är det avslutande steget, omfattar utvärdering av anbud som uppfyller samtliga krav i steg 1 och steg 2.

8 SID 7 (13) 2 Prövning av kraven på leverantören 2.1 Redovisning av den genomförda prövningen Prövningen av inkomna anbud syftar till att klarlägga att anbudsgivare inte är föremål för uteslutningsgrunder, om anbudsgivaren uppfyller ställda krav på registreringsskyldigheter, ekonomisk och finansiell ställning, kompetens, erfarenhet samt yrkesmässig kapacitet inklusive personal- och kompetenskrav. Prövningen av anbudsgivare mot de ställda kraven kan beskrivas som en tröskel som anbudsgivare måste ta sig över. I förfrågningsunderlaget angavs de krav som ställs på den anbudsgivare och den personal som ska utföra de efterfrågade tjänsterna. Polisen har kontrollerat att anbudsgivare fullgjort sina skyldigheter avseende registrering, skatter och sociala avgifter genom att begära in uppgifter från Skatteverket. Polisen har kontrollerat att anbudsgivare uppfyllde kraven angående ekonomisk stabilitet genom at själva kontrollera detta med UC AB. 2.2 Analys av inkomna anbud Anbud 1 Den genomförda prövningen av anbudet visade att brister förelåg i förhållande till de krav som ställts i förfrågningsunderlaget. Enligt krav i UF skulle anbudsgivare redovisa två referensuppdrag för olika beställare avseende lokalvård om minst m2 per beställare. Anbudsgivarens ena referensuppdrag gällde lokalvård om 600 m 2 och det andra på m 2. Enligt krav i UF skulle också anbudsgivare redovisa ett referensuppdrag avseende lokalvård där det ingick städning av laboratoriemiljö eller motsvarande där kraven på renhet var/är högre än normalt och städning utförs/-des på annat sätt än i övriga lokaler. Ingen av anbudsgivarens referensuppdrag uppfyllde detta krav. Enligt krav i UF skulle anbudsgivare beskriva platsorganisationen för uppdraget, hur många arbetsledare som avses användas, hur arbetsledarna ska fördela sig över de olika områdena och hur många personer respektive arbetsledare ska arbetsleda. I anbudsformuläret hänvisar anbudsgivaren till bilaga Riskanalys, där denna information inte framgår. Inte heller i anbudet i övrigt finns någon beskrivning av detta. Enligt krav UF3.516 skulle anbudsgivaren redovisa ett tilltänkt systemet för närvarokontroll med kort redovisning av dess funktioner. I anbudsformuläret hänvisar anbudsgivaren till bilaga Kvalitetsystem, där denna information inte framgår. Inte heller i anbudet i övrigt finns någon redovisning av detta.

9 SID 8 (13) Av ovan redovisade skäl lades anbudet åt sidan. Anbudet gick därmed inte vidare till steg 2 prövning av kraven på tjänsten Anbud 2 Den genomförda prövningen av anbudet visade att samtliga ställda krav på leverantören är uppfyllda. Anbudet går därmed vidare till steg 2, Prövning av krav på tjänsten Anbud 3 Den genomförda prövningen av anbudet visade att samtliga ställda krav på leverantören är uppfyllda. Anbudet går därmed vidare till steg 2, Prövning av krav på tjänsten Anbud 4 Den genomförda prövningen av anbudet visade att samtliga ställda krav på leverantören är uppfyllda. Anbudet går därmed vidare till steg 2, Prövning av krav på tjänsten Anbud 5 Den genomförda prövningen av anbudet visade att samtliga ställda krav på leverantören är uppfyllda. Anbudet går därmed vidare till steg 2, Prövning av krav på tjänsten Anbud 6 Den genomförda prövningen av anbudet visade att brister förelåg i förhållande till de krav som ställts i förfrågningsunderlaget. Enligt krav i UF skulle anbudsgivare redovisa två referensuppdrag för olika beställare avseende lokalvård om minst m 2 per beställare. Anbudsgivarens ena referensuppdrag gällde lokalvård om m 2 och det andra på m 2. Av ovan redovisade skäl lades anbudet åt sidan. Anbudet gick därmed inte vidare till steg 2 prövning av kraven på tjänsten.

10 SID 9 (13) 3 Prövning av kraven på tjänsten 3.1 Sammanfattning av ställda krav Upphandlingen omfattar lokalvårdstjänster med tillhörande arbetsuppgifter i de lokaler som finns inom Polisen. Uppdraget ska bedrivas med upprätthållande av rätt kvalitet så att överenskomna kvalitetsnivåer bibehålls. Ett antal krav på utförandet av tjänsten som anbudsgivaren ska bekräfta har ställts i förfrågningsunderlaget. Prisuppgifter skulle lämnas exklusive moms som totalpriser för respektive städobjekt. 3.2 Analys av de anbud som klarat kraven på leverantören Prövningen av anbuden har genomförts utifrån de krav på tjänsten som ställts i förfrågningsunderlaget. Prövningen har omfattat de anbud som visat sig uppfylla de krav som ställs på leverantören. Prövningen av kraven på tjänsten omfattar därmed anbud 2, 3, 4 och Anbud 2 Prövningen har visat att samtliga ställda krav på tjänsten uppfylls. Anbudet innehåller efterfrågade uppgifter. Anbudet är undertecknat som bekräftelse på att samtliga krav och avtalsvillkor godkänns och accepteras. Anbudet går därmed vidare till steg 3, Anbudsutvärderingen Anbud 3 Prövningen har visat att samtliga ställda krav på tjänsten uppfylls. Anbudet innehåller efterfrågade uppgifter. Anbudet är undertecknat som bekräftelse på att samtliga krav och avtalsvillkor godkänns och accepteras. Anbudet går därmed vidare till steg 3, Anbudsutvärderingen Anbud 4 Prövningen har visat att samtliga ställda krav på tjänsten uppfylls. Anbudet innehåller efterfrågade uppgifter. Anbudet är undertecknat som bekräftelse på att samtliga krav och avtalsvillkor godkänns och accepteras. Anbudet går därmed vidare till steg 3, Anbudsutvärderingen.

11 SID 10 (13) Anbud 5 Prövningen har visat att samtliga ställda krav på tjänsten uppfylls. Anbudet innehåller efterfrågade uppgifter. Anbudet är undertecknat som bekräftelse på att samtliga krav och avtalsvillkor godkänns och accepteras. Anbudet går därmed vidare till steg 3, Anbudsutvärderingen.

12 SID 11 (13) 4 Anbudsutvärdering Anbudsutvärderingen har omfattat de anbud som visat sig uppfylla de krav som ställs på leverantören och samtliga ställda krav på tjänsten samt avtalsvillkoren. Utvärderingen omfattar därmed anbud 2, 3, 4 och 5 enligt ovan. Polisen skulle anta det anbud som har det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet. Det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet var det anbud som hade lägst jämförelsekostnad. 4.1 Kriterier Jämförelsekostnaden beräknades enligt följande: Jämförelsekostnad = (Utvärderingskostnad per år Avdrag för arbetsmetod) / Total tid per år Beräkningen visades också i prisbilagan. Utvärderingskostnad per år Utvärderingskostnad per år var kostnaden för lokalvård per år, post A, plus kostnaden för extra tjänster per år, post B, C, D, E och F, enligt prisbilagan. Samtliga dessa beräkningar visades i prisbilagan. Avdrag för arbetsmetod Anbudsgivare kunde få ett avdrag på utvärderingskostnaden avseende kriterium Avdrag för arbetsmetod. För möjlighet att få avdrag skulle anbudsgivarna ange två olika referensuppdrag där beställarens kontaktpersoner i uppdragen kom att få svara på tre påståenden om entreprenörens arbetsmetod. Referenterna ombads att lämna en bedömning över hur väl denne bedömer att anbudsgivarens arbetsmetod uppfyller Polisens mål enligt SF0.3. Tre olika aspekter skulle bedömas av respektive referent. Referenten skulle ta ställning till påståenden genom att svara Instämmer helt, Instämmer delvis eller Instämmer inte. Varje påstående som referenten besvarade Instämmer helt gav SEK i avdrag, de fall där referenten besvarade påståendet med Instämmer delvis gav SEK i avdrag och de fall där referent besvarade påståendet med Instämmer inte, eller där uppgifter saknades, svar inte lämnade alternativt inte godkändes, gav 0 SEK i avdrag. Totalt kunde anbudsgivaren därmed få ett avdrag om SEK för båda referensuppdragen.

13 SID 12 (13) Aspekt Påstående Referentens bedömning Avdrag på utvärderingskostnaden 1. Kvalitet vid utförande av uppdrag Entreprenörens arbete kommer att bidra till att överträffa överenskomna krav och kvalitetsnivåer. Arbetet kommer att utföras utan anmärkningar. Instämmer helt Instämmer delvis Instämmer inte SEK SEK 0 SEK Instämmer helt SEK 2. Leverans- och genomförandetid Överenskomna tider som beror på entreprenören kommer alltid att hållas. Instämmer delvis SEK Instämmer inte 0 SEK 3. Kostnadseffektivitet Entreprenören kommer under hela avtalstiden att utföra uppdraget på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Instämmer helt Instämmer delvis Instämmer inte SEK SEK 0 SEK Total tid per år Total tid per år beräknades genom att summera totalt antal timmar för lokalvård och arbetsledning på plats i objekten per år, post A, och uppskattat antal timmar för utförande av tjänster enligt post B, C, D, E och F per år som fanns angivet i prisbilagan. 4.2 Resultat av anbudsutvärderingen Resultatet av den genomförda anbudsutvärderingen framgår av tabellen nedan. Anbudsgivare Utvärderingskostnad per år Avdrag för arbetsmetod Total tid per år Jämförelsekostnad Samhall AB kr kr tim 141,8 kr/tim Allianceplus AB kr kr tim 181,8 kr/tim Rengörare Näslund AB kr kr tim 145,6 kr/tim ISS Facility Services AB kr kr tim 227,7 kr/tim

14

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering 1(10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Upphandlingsförfarande... 3 1.2 Annonsering...

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Rapportnummer Datum 2009-03-09 Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Upphandling av fruktleverans och växtskötsel Rapportnummer Diarienummer 09-629 ISSN 1650-9862 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1 (6) Datum 2014-01-09 Enhetschef Zara Göransson 0410-73 38 49, 0708-81 78 49 zara.goransson@trelleborg.se Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1. ALLMÄN

Läs mer

ÅM-A20r4ft349. Titldelningsbeslut och. Lokalvårdstj änster. avseende upphandling av: upp h andlin gsp roto koll. ,&rcmcnnuvndtcheten

ÅM-A20r4ft349. Titldelningsbeslut och. Lokalvårdstj änster. avseende upphandling av: upp h andlin gsp roto koll. ,&rcmcnnuvndtcheten ,&rcmcnnuvndtcheten Ansvarig upphandlare: Elenore Wrangö Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Datum 2015-04-08 Sida 1 (e) Dnr: Av-n zot+ tz+s Titldelningsbeslut och upp h andlin gsp roto koll avseende

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (8) 2011-05-18 DNR 2.2.2.- 138/2011 UPPHANDLINGSRAPPORT/ TILLDELNINGSBESLUT Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd 1 Bakgrund

Läs mer

Inbjudan att lämna intresseanmälan för kvalificerade affärscoacher till Movexum AB

Inbjudan att lämna intresseanmälan för kvalificerade affärscoacher till Movexum AB Handläggare: Fredrik Bäckström Tfn: 010-471 30 06 Ärende nr: 2011-3606 Datum: 2011-05-21 Sida 1 (5) Inbjudan att lämna intresseanmälan för kvalificerade affärscoacher till Movexum AB Bakgrund Movexum är

Läs mer

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-06-14 Upphandlande organisation Upphandling Halmstads kommun Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander

Läs mer

Ansökningsinbjudan. Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion. 1. Ansökans form och innehåll 2012-05-14. Jonas Löfgren TEN 2009:280

Ansökningsinbjudan. Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion. 1. Ansökans form och innehåll 2012-05-14. Jonas Löfgren TEN 2009:280 Anbudsansökningsinbjudan - Upphandlarversion 2012-05-14 Upphandlingsansvarig Järfälla kommun Upphandling Växthusvägen Jonas Löfgren TEN 2009:280 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Städkemiska produkter och städmaterial Falun kommun Diarie UH-2014-56 Upphandlare Kid Berglund Detta dokument

Läs mer

Upphandling av städtjänst

Upphandling av städtjänst 2016-03-21 Dnr UPP 2016/59 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Upphandling av städtjänst Neptuniplan 7, Malmö, Västra Esplanaden 9A, Växjö och Södra långgatan 62 i Kalmar Sid 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Datum 2011-03-25. Beteckning 420-1304-2011. Sida 1/15

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Datum 2011-03-25. Beteckning 420-1304-2011. Sida 1/15 Sida 1/15 Cecilia Andersson Miljö- och samhällsbyggnadsavd. Telefon 036-39 51 74 cecilia.f.andersson@lansstyrelsen.se Adressat FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av utbildning i energieffektivisering för

Läs mer

Nätinformationssystem för Vetlanda Energi och Teknik AB

Nätinformationssystem för Vetlanda Energi och Teknik AB Anbudsförfrågan 2011-04-20 Sida 1 (12) ANBUDSFÖRFRÅGAN Nätinformationssystem för Vetlanda Energi och Teknik AB 2011-04-20 Anbudsförfrågan 2011-04-20 Sida 2 (12) INNEHÅLL 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 BAKGRUND...

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Diarie KFKS 2013/75-050 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Stockholm Business Region AB

Stockholm Business Region AB SID 1 av 13 Stockholm Business Region AB UPPHANDLINGSPROTOKOLL UPPHANDLING AV PERSONALUTHYRNINGSTJÄNSTER SID 2 av 13 Innehåll 1. Bakgrund... 4 1.1 Upphandlande myndighet... 4 1.2 Upphandlingens omfattning...

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

Bilaga 1. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete. Krav för kvalificering 2011-04-28. Dnr 2011/817/243 Sid.

Bilaga 1. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete. Krav för kvalificering 2011-04-28. Dnr 2011/817/243 Sid. Bilaga 1 Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete Krav för kvalificering 2011-04-28 Dnr 2011/817/243 Sid. 1 (5) Kvalificering av leverantör Kvalificering avser säkerställa att leverantör

Läs mer

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se Digitala Enheter och Kringutrustning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx MALL Inbjudan till anbudsgivning på Vara/Tjänst Titel 200x-xx-xx MALL, Dnr xx-xxx/xx Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 1 Allmän orientering om upphandlingen...1 2 Administrativa bestämmelser

Läs mer

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Sid 1 (12) 2016-02-25 Dnr UPP 2016/38 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Innehållsförteckning Sid ANBUDSINBJUDAN 3 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 1 Krav på leverantören

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

1. Förfrågningsunderlag

1. Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag 2011-04-12 Upphandlingsansvarig Regeringskansliet Peter Kokk Upphandling Rekryteringstjänster gällande myndighetschefer m.fl. S2011/3803/ESA Sista anbudsdag: 2011-05-23 Symbolförklaring:

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

ANBUD/Utvärderingstjänster. På VISMA TendSign och på SSFs webbplats www.stratresearch.se

ANBUD/Utvärderingstjänster. På VISMA TendSign och på SSFs webbplats www.stratresearch.se Anbudsförfrågan Ärendenummer: Märkning: Dnr: za13.0109 ANBUD/Utvärderingstjänster Anbudet skall ha kommit in: 2014-01-22 Anbudet skall vara bindande t. o. m: 2014-05-31 Upphandlingsform: Publicerad: Upphandlare:

Läs mer

Upphandling Ramavtal Besiktningstjänster entreprenader m m

Upphandling Ramavtal Besiktningstjänster entreprenader m m RAPPORT 1(7) Dnr KSUH13/37-053 Upphandling Ramavtal Besiktningstjänster entreprenader m m Tekniska kontoret genomför upphandling ramavtal för tekniska konsulttjänster avseende besiktning inom entreprenader

Läs mer

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 2012-11-23 1 (5) Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 Utvärderingsrapport Tolktjänster Kommunledningskontoret Besöksadress: Vasaplatsen 9-11 Ekonomi/upphandling Postadress:

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Diarie KFKS 2013/109-054 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR 2013-10-10

ANBUDSFORMULÄR 2013-10-10 ANBUDSFORMULÄR 2013-10-10 Anbud om- och tillbyggnad hus F, Ede Skola, Delsbo, Hudiksvalls Kommun Anbudsgivare (namn): 1. Anbudspris Vi erbjuder oss härmed att utföra entreprenadarbeten för om- och tillbyggnad

Läs mer

Inget extra Enl. timtaxa --

Inget extra Enl. timtaxa -- KONKURRENSKOMMISSIONEN KKO 99-056 PM 2 1999-12-15 Fråga om snedvridning av konkurrensen genom bristande affärsmässighet vid offentlig upphandling. Östersunds kommun har vid upphandling av tjänster för

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt SPACE Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

UPPHANDLING AV SKJORTOR OCH TRÖJOR (8 bilagor)

UPPHANDLING AV SKJORTOR OCH TRÖJOR (8 bilagor) 1 (19) Datum 2015-12-11 Diarienr (åberopas) 936-A437.336/2014 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Handläggare Arash Jahani E-post arash.jahani@polisen.se ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV SKJORTOR

Läs mer

Upphandling av tjänster från digital byrå gällande koncept och design av hemsida

Upphandling av tjänster från digital byrå gällande koncept och design av hemsida 1/12 2015-07-08 DNR 2015/873/2.4.1 Upphandling av tjänster från digital byrå gällande koncept och design av hemsida 2015-07-08 Upphandlingsform Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t.o.m.

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av Inbjudan att delta i samordnad upphandling av - HVB vuxna med missbruk 2016 - Konsulentstödd familjehemsvård 2016 Undertecknat upphandlingsuppdrag ska vara SKL Kommentus Inköpscentral AB tillhanda senast

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser bostad med särskild service för vuxna och barn med funktionshinder E-post:

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser bostad med särskild service för vuxna och barn med funktionshinder E-post: Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Göteborgs Stads Upphandlings Namn: Bostad med särskild service enligt LSS och SoL AB Handläggare: Lina Bryngelsson Referensnr: 135/13 Telefon: +46 (0)31 334 37

Läs mer

Ansökningsinbjudan 2015-04-30 Upphandling av Stordatordrift Sida 1 av 5. Ansökningsinbjudan. Upphandling av Stordatordrift Dnr: MD 2015/160

Ansökningsinbjudan 2015-04-30 Upphandling av Stordatordrift Sida 1 av 5. Ansökningsinbjudan. Upphandling av Stordatordrift Dnr: MD 2015/160 Upphandling av Stordatordrift Sida 1 av 5 Ansökningsinbjudan Upphandling av Stordatordrift Dnr: MD 2015/160 Upphandling av stordatordrift Sida 2 av 5 Innehållsförteckning 1 Allmän orientering...3 1.1 Omfattning...

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Upphandling av internrevisionstjänster

Förfrågningsunderlag. Upphandling av internrevisionstjänster Förfrågningsunderlag Upphandling av internrevisionstjänster 1. Allmän information 1.1 Om Sjunde AP-FONDEN Sjunde AP-fonden (AP7) presenteras på www.ap7.se där även den senaste årsredovisningen (2011) och

Läs mer

1 Administrativa föreskrifter

1 Administrativa föreskrifter 1 Administrativa föreskrifter 1.1 Beteckning och benämning Förfrågningsunderlag för upphandling av med diarienummer. Upphandlingen genomförs enligt LOU (2007:1091). 1.2 Upphandlingens omfattning/volym

Läs mer

Tilldelningsbeslut avseende "Köp av lokalt fordonsunderhåll for Göteborg" med målnr. FM-1430-11-11.

Tilldelningsbeslut avseende Köp av lokalt fordonsunderhåll for Göteborg med målnr. FM-1430-11-11. FÖRSVAR SMAKTEN 14700:200485 Sida l (12) Vårt ljanstestätle, handläggare Vårt föregående datum Vår föregående beteckning Arboga, Christina Holm, 0589-40 60 l Christina.holm@mil.se Tilldelningsbeslut avseende

Läs mer

DOM 2016-01-12 Meddelad i Linköping

DOM 2016-01-12 Meddelad i Linköping DOM 2016-01-12 Meddelad i Linköping Mål nr 7126-15 1 SÖKANDE Norrköpings Högtrycksspolning AB, 556778-3716 Fjärilsgatan 48 603 61 Norrköping Ombud: advokat Henrik Willquist och jur.kand. Linnea Lindström

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Anbudslämnare. 2. Svarsformulär. Utvärderingsrapport. 2.1. Om anbudsgivaren 2012-03-01. Dan Ellmén 26-7/12. Symbolförklaring:

Anbudslämnare. 2. Svarsformulär. Utvärderingsrapport. 2.1. Om anbudsgivaren 2012-03-01. Dan Ellmén 26-7/12. Symbolförklaring: Utvärderingsrapport 2012-03-01 Upphandlingsansvarig Kustbevakningen Upphandling 1-årsöversyn KBV 303 Dan Ellmén 26-7/12 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan innehåller krav som måste

Läs mer

UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR

UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR Södermalms stadsdelsförvaltning Dnr 479-2017-2.2.2. Sida 1 (5) 2018-01-31 UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR Den här rapporten beskriver hur Södermalms

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav...

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Pensionsadministration

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Pensionsadministration Norrtälje kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Pensionsadministration Diarie KS13- Upphandlare Robert Beronius Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt POINT Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02.

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02. Förfrågningsunderlag 2014-04-29 Upphandlande organisation Skövde kommun Helena Sävefjärd Upphandling Psykologutredningar KS2014.0206 Sista anbudsdag: 2014-06-02 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Arbetsgivarverket har cirka 65 anställda. Mer information finns på Arbetsgivarverkets hemsida www.arbetsgivarverket.se.

Arbetsgivarverket har cirka 65 anställda. Mer information finns på Arbetsgivarverkets hemsida www.arbetsgivarverket.se. Förfrågningsunderlag Dnr 2008-08-19 0808-0440-11 Upphandling avseende medlemsundersökning och medarbetarundersökning för Arbetsgivarverket Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Läs mer

Förfrågan avser: PR, Kommunikationstjänster och Webb

Förfrågan avser: PR, Kommunikationstjänster och Webb Förfrågningsunderlag 2012-01 Förfrågningsunderlag 2012-01 Förfrågan avser: PR, Kommunikationstjänster och Webb Beställare Fiber Optic Valley AB Upphandlingsform: Förenklad upphandling Anbud tillhanda senast

Läs mer

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag (fortsättningsvis kallat Beställaren) har inbjudit till anbudsgivning avseende installation

Läs mer

RESENÄREN OCH MEDBORGAREN

RESENÄREN OCH MEDBORGAREN Sida 1 av 5 RESENÄREN OCH MEDBORGAREN 1. Vad vill man uppnå med den här upphandlingen? Upphandlingen syftar till att säkerställa transporter och för att tillgodose medborgarnas behov av trygga och säkra

Läs mer

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Inbjudan 2016-03-22. Migrationsverket

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Inbjudan 2016-03-22. Migrationsverket Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-03-22 Upphandlande organisation Upphandling Migrationsverket Ramavtal Tillfälligt boende för asylsökande Stockholms län Kristina Fröjd 3.2.1-2016-41264 Symbolförklaring:

Läs mer

FORSVARSMAKTEN. Tilldelningsbeslut avseende Ramavtalsupphandling av Koncept- och designbyrå för digitala medier. (2 bilagor) TILLDELNINGSBESLUT

FORSVARSMAKTEN. Tilldelningsbeslut avseende Ramavtalsupphandling av Koncept- och designbyrå för digitala medier. (2 bilagor) TILLDELNINGSBESLUT FORSVARSMAKTEN 2012-1 0-15 14700:10260 Sida l (7) Vårt tjänsteställe, handlaggare Stockholm, Lena Norströ m, O l 0-82 76 25 lena.norstrom@mil.se Tilldelningsbeslut avseende Ramavtalsupphandling av Koncept-

Läs mer

1(7) Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Uppdragsbeskrivning

1(7) Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Uppdragsbeskrivning 1(7) Inbjudan att inkomma med anbudsansökan IT-arbetsplatsrelaterad utrustning med tillhörande tjänster KFKS 2014/22-055 Nacka kommun (hädanefter kallat Kommunen) önskar sluta avtal med en eller flera

Läs mer

Avropsförfrågan från ramavtal

Avropsförfrågan från ramavtal Förfrågningsunderlag 2013-09-26 Upphandlande organisation Upphandling Jordbruksverket Avrop, Gemensamt Kursadministrationssystem (Ramavtal: "e-förvaltningsstödjande tjänster 2010", dnr: 93-69-09) Kjell

Läs mer

Förfrågningsunderlag Servicetjänster i Hemtjänsten enligt LoV Biståndsbedömda serviceinsatser och 8 Egna timmar för personer över 80 år

Förfrågningsunderlag Servicetjänster i Hemtjänsten enligt LoV Biståndsbedömda serviceinsatser och 8 Egna timmar för personer över 80 år VK101S v1.0 060208, 2010-12- 16Förfrågningsunderlag.doc 1 (9) Förfrågningsunderlag Servicetjänster i Hemtjänsten enligt LoV Biståndsbedömda serviceinsatser och 8 Egna timmar för personer över 80 år Socialförvaltningen

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki 1(7) Bilaga 3 Diarienummer 512-6670-2012 ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki Anbudsformulärets syfte är att tydliggöra för anbudslämnaren

Läs mer

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING c" UPPHANDLINGSPROTOKOLL & 0 STADSBYGGNADSKONTORET tri STADSMÄTNINGSAVDELNINGEN T it9. cjo t90ktft Stadsbyggnadskontoret Inkom2012-10- 29 Reg. Dnr: UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH UPPHANDLING AV INSTRUMENT FÖR

Läs mer

Upphandling av ramavtal avseende konsulttjänster för utredningar, undersökningar och analyser gällande samhällsomfattande tjänster.

Upphandling av ramavtal avseende konsulttjänster för utredningar, undersökningar och analyser gällande samhällsomfattande tjänster. Upphandling av ramavtal avseende konsulttjänster för utredningar, undersökningar och analyser gällande samhällsomfattande tjänster Datum 2012-03-06 Diarienummer 11-8652 Författare Anna-Karin Hellsten Post-

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

Upphandlingsprotokoll med tilldelningsbeslut

Upphandlingsprotokoll med tilldelningsbeslut Upphandlingsprotokoll med tilldelningsbeslut Upphandling av Offentlig belysning STIC 2014 Innehållsförteckning Upphandlingsprotokoll... 0 med tilldelningsbeslut... 0 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Förbränning av avfallsbränsle 2010-12-14

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Förbränning av avfallsbränsle 2010-12-14 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Förbränning av avfallsbränsle 2010-12-14 OBS! Om förfrågningsunderlag inte har rekvirerats direkt från NSR AB påpekar vi att NSR AB inte ansvarar för risken att anbudsgivare inte får

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutredare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutredare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutredare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Tranås kommun. Granskning av upphandling. Revisionsrapport. KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson

Tranås kommun. Granskning av upphandling. Revisionsrapport. KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson Granskning av upphandling Revisionsrapport KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson Innehåll 1. Bakgrund, syfte och metod 1 2. Regler om offentlig upphandling 1 2.1 Upphandlingsformerna 2

Läs mer

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum Jt. ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048 Ert datum Er beteckning Tilldelningsbeslut Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende

Läs mer

TOP Ebostäder KIRUNA BOSTÄDER

TOP Ebostäder KIRUNA BOSTÄDER HYRBILAR FÖR KORTTIDSHYRA TOP Ebostäder TEKNISKA VERKEN I KIRUNA AB Jokkmokks Värmeverk AB APPLANDS Korroonaltbrbuncl KIRUNA BOSTÄDER JOK

Läs mer

MALL FÖR UTVÄRDERING AV ENTREPRENADANBUD

MALL FÖR UTVÄRDERING AV ENTREPRENADANBUD MALL FÖR UTVÄRDERING AV ENTREPRENADANBUD Utvärdering av anbud kommer att göras i två steg : 1. Kvalificering De anbudsgivare som inte uppfyller nedan angivna krav på seriositet och andra ställda grundkrav

Läs mer

TILLDELNINGSBESKED MEDDELANDE. Polisens verksamhetsstöd Datum. Administrativa enheten Upphandlingssektionen 2011-07-07

TILLDELNINGSBESKED MEDDELANDE. Polisens verksamhetsstöd Datum. Administrativa enheten Upphandlingssektionen 2011-07-07 MEDDELANDE 1(2) Polisens verksamhetsstöd Datum Administrativa enheten Upphandlingssektionen 2011-07-07 Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-648-154/11 Ärendebeteckning 1027 Handläggare Michael Erilane

Läs mer

SID 1 (6) 2016-05-25. Förfrågningsunderlag. Anbudsformulär. För drift- och transportentreprenad. ÅVC Östberga

SID 1 (6) 2016-05-25. Förfrågningsunderlag. Anbudsformulär. För drift- och transportentreprenad. ÅVC Östberga SID 1 (6) Förfrågningsunderlag Anbudsformulär För drift- och transportentreprenad ÅVC Östberga SID (6) ÅVC Bromma Denna handling anger vilka bevis som ska bifogas anbudet för att kraven i förfrågningsunderlaget

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Innehållsförteckning 1. Administrativa föreskrifter...3 1.1. Inledning... 3

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm.

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm. Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2009-02-18 Dnr: 09-190 1(10) Upphandlingsenheten Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1. Upphandling av tekniska konsulttjänster 1.1. Bakgrund PTS

Läs mer

Riktlinjer för direktupphandling. Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0

Riktlinjer för direktupphandling. Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0 Riktlinjer för direktupphandling Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0 Riktlinjer för direktupphandling Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Upphandling av Rättsdatabas

Upphandling av Rättsdatabas PM59100 PM59008 2.1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Upphandlingens form... 3 1.2 Avtalsperiod och omfattning... 3 1.3 Annonsering... 3 1.4 Arbetsgrupp... 3 1.5 Inkomna anbud... 3 2 Prövning och utvärdering...

Läs mer

DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö

DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö Lena Palmér DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö Mål nr 1326-14 1 SÖKANDE Nordea Bank AB, 516406-0120 105 71 Stockholm Ombud: Karl Nilsson Tenders Sverige AB Nygatan 34 582 19 Linköping MOTPART Malmö stad 205

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering tekniska utredningar avseende tillämpningar och användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) för konsumenter, bilaga 1e till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

DOM 2013-03-22 Meddelad i Stockholm

DOM 2013-03-22 Meddelad i Stockholm DOM 2013-03-22 Meddelad i Stockholm Mål nr 2590-13 Enhet 14 Sida 1 (12) SÖKANDE Hela Människan Ria Järfälla, 813200-1341 Box 266 177 25 Järfälla MOTPART Järfälla kommun 177 80 Järfälla SAKEN Offentlig

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

Anbudsinbjudan 2010 Kyla till Datorhallar

Anbudsinbjudan 2010 Kyla till Datorhallar Anbudsinbjudan 2010 Kyla till Datorhallar Dnr 2010/963/16 2010-05-28 Sid. 1 (11) Innehållsförteckning 1 Anbudsinbjudan... 4 2 Allmän information... 4 2.1 Om SMHI... 4 2.2 Om denna upphandling... 4 2.2.1

Läs mer

Anbudsinbjudan. 1. Anbudsinbjudan. DiarieNr: 0202/10

Anbudsinbjudan. 1. Anbudsinbjudan. DiarieNr: 0202/10 DiarieNr: 0202/10 Handläggare Susanne Hedberg 031-334 37 08 Göteborgs Stads Upphandlings AB Stora Badhusgatan 6 411 21 Göteborg 1. Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Göteborgs Stads Upphandlings AB injuder

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

BYGGRÅDGIVARE LARS BENGTSSON AB

BYGGRÅDGIVARE LARS BENGTSSON AB BYGGRÅDGIVARE LARS BENGTSSON AB LÅRINGEN 19, VÄSTERVIKS KOMMUN TOTALENTREPRENAD FÖR NYBYGGNAD AV RADHUS FÖR VÄSTERVIKS BOSTADS AB TOTALENTREPRENAD ANBUDS-PM 01 Uppdrag 113-115 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Kalmar

Läs mer

Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen. Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå

Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen. Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå ÖVERTORNEÅ KOMMUN Övertorneå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen Förfrågningsunderlag 2014-04-22 Inbjuder till anbudsgivning för upphandling av möbler till Familjecentralen i Övertorneå Upphandling

Läs mer