Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan"

Transkript

1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Läsåret 17/18 Upprättad Augusti 2017 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och förhindra trakasserier och kränkande behandling i skolan och på nätet för alla elever som ingår i verksamhetsområde grund- och grundsärskola

2 1 (10) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Läroverket Vår vision Läroverket ska vara en trygg och lustfylld arbetsplats för både elever och personal, som främjar goda relationer och tar avstånd från diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från Augusti 2017 Planen gäller till Augusti 2018 Ansvariga för planen Rektor samt Likabehandlingsteamet. Elevernas delaktighet I klassråd och elevråd får eleverna lämna synpunkter på hur skolan ska arbeta med likabehandling. Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavare informeras på föräldramöte om skolans likabehandlingsarbete och att planen mot diskriminering och kränkande behandling finns på Läroverkets hemsida. Vårdnadshavarnas synpunkter tas tacksamt emot och beaktas i utvärderingsarbetet. Personalens delaktighet Personalen diskuterar värdegrunds frågor under arbetslagstid och studiedagar. Varje arbetslag har representanter i skolans Lika behandlingsteam som träffas regelbundet för att arbeta mot diskriminering och kränkande behandling. Förankring av planen Planen ska förankras hos alla anställda på skolan. Likabehandlingsteamet ansvarar för att planen presenteras och förankras på arbetsplatsträff. Arbetet med att följa upp planen fortgår bland personalen i arbetslagen och i likabehandlingsteamet. Mentorerna berättar för sina respektive klasser hur skolans arbete mot diskriminering och kränkande behandling fungerar. Planen publiceras på Läroverkets hemsida.

3 2 (10) Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Likabehandlingsteamet på skolan har träffats för att diskutera och analysera resultat från elevenkät, elevrådets arbete och hur likabehandlingsteamet arbetat under året. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Likabehandlingsteamet i samråd med skolledning. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Resultat elevenkäter Under maj månad delades en elevenkät ut till eleverna. Enkäten ingår i Qualis programmet, som är ett kvalitetssystem som används i Hudiksvalls skolor. Av skolans 445 elever, svarade 369 på enkäten. Det är fler i elever i årskurs 7 och 8 som svarat än i år 9. På påståendet Jag trivs i skolan svarade 49 % att de instämde helt i det påståendet och 38 % att de instämde till stor del i påståendet. Det var nio procent som instämde till viss del och två procent som svarade att det inte stämmer alls. På påståendet Jag känner mig trygg i skolan svarade 57 % att det instämmer helt och 30 % svarar till stor del. Det var tio procent som svarade att de instämmer till viss del och två procent som svarade att det inte stämmer alls. På påståendet Om jag skulle bli mobbad eller trakasserad så vet jag att jag får hjälp av de vuxna på skolan svarade 58 % att det instämmer helt med det påståendet och 22 % svarar att de instämmer till stor del. Det var nio procent som instämde till viss del och tre procent som svarade att det inte stämmer alls. På påståendet Jag har någon kamrat att vara med om jag vill så svarar 82 % att det instämmer helt, 11 % svarar att det stämmer till stor del, 3 % svarar att de instämmer till viss del och 1 % svarar att det inte stämmer alls. I och med att Läroverket under läsåret 16/17 använt sig av elevenkät från Qualis, istället för skolans gamla trygghetsenkät, är frågorna formulerade annorlunda än tidigare år. Det går därför att inte direkt jämföra elevenkäterna med varandra. När det gäller trivsel på Läroverket eller i sin klass, är resultatet ungefär lika. Det var % som inte trivdes i sin klass, och 2017 var det 2 % som inte trivdes på skolan. I Qualis enkäten hade eleverna även möjlighet att lämna egna kommentarer om vad som borde förbättras på skolan. Några elever skriver att de är nöjda med skolan, medan andra påpekar att det förekommer kränkande kommentarer och att mer borde göras åt detta. Någon kommentar handlade om att skolan borde ta upp och informera mer om sexuella trakasserier. Några elever har även skrivit även att de önskar att rektorerna på skolan borde träffa eleverna oftare.

4 3 (10) Elevrådet Elevrådet har utvecklas och blivit mer aktiva under läsåret 16/17 och eleverna har varit mycket engagerade i arbetet. Elevrådet har arbetat med att förbättra arbetsmiljön, och därmed trivseln, för eleverna och bland annat kommit med förslag om möblering i skolans korridorer och material till skolgården. Elevrådet har även diskuterat vad som ska finnas i cafeterian, t.ex. fika, och tv spel. Det finns nu även en replokal att boka om man vill spela instrument tillsammans. Elever från elevrådet har under läsåret gått en trygghetsvandring där de fick berätta om vad de tyckte om skolans miljö. Ett problem som framkom var förstörelse i killarnas omklädningsrum som gjorde det otrevligt att vistas i lokalen. Efter detta bildades en arbetsgrupp med elever som vill ändra på detta som träffades tillsammans med personal och rektor för att hitta lösningar på problemet. Elevrådet har även lyft att en del elever känner sig uttittade när de går i korridorer med bänkar på bägge sidor. Man har efter det arbetat med att ändra möbleringen för att öka tryggheten genom att få fler olika typer av sittplatser på skolan. Elevrådet har tagit upp att det behövs mer tid till elevrådsfrågor när klasserna har mentorstid för att hålla arbetet vid liv, och så att alla elever kan vara delaktiga. Likabehandlingsteam Läroverket har under läsåret 16/17 träffats regelbundet. I teamet har skolkurator och nio personalrepresentanter från arbetslagen ingått. Under läsåret har tio kränkningsärenden utretts av teamet. En tendens som Likabehandlingsteamet märkt är att kränkningarna som skett i många fall handlat om subtila kränkningar, som blickar som upplevts som obehagliga. Likabehandlingsteamet har även sett att en del situationer som hänt under året varit kopplad till att elever skämtar utan att förstå att detta uppfattas som kränkande. Detta har man arbetat med de berörda eleverna/klasserna med samtal och film för att nå en ökad förståelse. Ett arbete som måste fortsätta fortlöpande för att få effekt. Likabehandlingsteamet ser ett ökat behov av att stärka mentorstiden så att den blir mer förebyggande mot kränkningar och trakasserier. Det är idag olika hur mycket tid klasserna arbetar förebyggande med värdegrundsarbete på mentorstiden.

5 4 (10) Sammanfattning utvärdering Läroverkets mål är att alla elever ska trivas på skolan. Det är glädjande att många elever svarat att de trivs på Läroverket, även om det fortfarande finns elever som inte trivs och skolan behöver därför arbeta mer för att nå alla elever. Skolan behöver också bli bättre på att samtala med eleverna om hur de kan få hjälp om de är med om kränkningar så att alla elever känner sig säkra på att de kan få hjälp om de behöver det. Likabehandlingsteamet anser även att skolan behöver ge eleverna mer kunskap i värdegrundsfrågor för att minska risken för kränkningar och trakasserier, samt sexuella trakasserier. Elever behöver också uppmuntras mer till att berätta om de ser någon annan elev bli utsatt på skolan. Mentorstiden används i dagsläget olika i olika klasser, och borde stärkas så att eleverna får mer tid att ägna sig åt värdegrundsarbete. Det är glädjande att elevrådet varit mycket aktiva under det senaste läsåret och det är viktigt att elevrådet under kommande år får tid och förutsättningar att fortsätta sitt arbete för elevernas trivsel. Ett aktivt elevråd gör att elevernas åsikter lättare kommer fram till konkreta åtgärder som ökar elevernas trivsel. Årets plan ska utvärderas senast Juni 2018 Beskriv hur årets plan ska utvärderas Likabehandlingsteamet samlar in synpunkter från personalen från arbetslagsträffar och arbetsplatsträffar. Elevrådets arbete och synpunkter under året sammanställs för att få fram elevernas åsikter. Skolans elevenkäter sammanställs och jämförs med tidigare år. Likabehandlingsteamet utvärderar de åtgärder som teamet gjort vid kränkningar. Detta sammanställs sedan för att se hur det gångna årets arbete mot kränkningar och diskriminering fungerat, och vad som Läroverket behöver utveckla för kommande läsår. Ansvarig för att årets plan utvärderas Likabehandlingsteamet i samråd med skolledning Läroverket arbetar med Friends under läsåret 17/18 Under höstterminen kommer Läroverket inleda ett samarbete med Friends, som är en nationell barnrättsorganisation som arbetar mot mobbning. Friends kommer under läsåret stödja Läroverket i tre steg, genom Friendsprogrammet. Först genom kartläggning för all skolpersonal och alla elever, en elevträff samt en träff med skolledning. Nästa steg är en förebyggande personalutbildning, följt av ett främjande steg som består av en mentorsutbildning och en träff med Likabehandlingsteamet. Läroverket hoppas genom detta får mer kunskap om hur vi kan motverka kränkningar och otrygghet på skolan.

6 5 (10) Främjande åtgärder Åtgärder som leder till ökad trivsel och trygghet hos eleverna. Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Mål och uppföljning Läroverkets elever ska känna sig trygga i sin klass och trivas på skolan. Uppföljning sker via mentors och utvecklingssamtal, och genom enkäter till eleverna. Åtgärd Mentorer har i början av höstterminen extra tid med sina elever så att elever och personal lär känna varandra. Vårterminen avslutats med gemensamma aktiviteter för hela skolan och klassens dag då mentorer tillsammans med sin klass hittar på något roligt tillsammans. Mentorer går igenom Läroverkets värdegrund VARMT som står för Värde, Ansvar, Respekt, Miljö och Trygghet. Se bilaga. Mentorerna går igenom Läroverkets åtgärdstrappa som beskriver vad skolan gör om värdegrunden inte följs. Se bilaga. Mentorstid varje vecka då eleverna arbetar med värdegrundsarbete, gruppstärkande aktiviteter och klassråd. Mentorssamtal regelbundet med eleverna där man tar upp trygghet och trivsel. Introduktionssamtal i årskurs 7 med vårdnadshavare Lärarna bestämmer över gruppindelningar samtal placering i klassrummet. Elevråd och elevskyddsombud Pedagogiska luncher då personal äter med eleverna i skolmatsalen. Friendsutbildning för mentorer och Likabehandlingsteamet Ses offline. Kurs för åk 8 om integritet, gränssättning, sexualitet på nätet Ansvarig Rektor och pedagoger Datum när det ska vara klart Genomförs under läsåret 17/18.

7 6 (10) Kartläggning Kartläggningsmetoder Friends enkät till alla elever och personal Åk 8 besvarar kommunens elevenkät Hälsosamtal med skolsköterska som sammanställs till gruppnivå Trygghetsvandring med elevrådet Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Förebyggande åtgärder Åtgärder för att minska risken att elever kränks eller diskrimineras. Områden som berörs av åtgärderna Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Mål och uppföljning Läroverket vill att alla elever ska känna sig trygg och trivas på skolan. Läroverkets mål är en skola fri från kränkningar och diskriminering. Läroverket vill vara en skola som präglas av goda relationer mellan elever och personal. Åtgärder Att Läroverkets värdegrund är tydlig för personal och elever är nödvändigt för att förebygga kränkningar. (Se bilaga) Fortbildning för personal i värdegrunds och diskrimineringsfrågor. Att personal kontinuerligt samtalar med eleverna med trivsel, trygghet, språkbruk och hur man uppträder mot varandra. Att personal reagerar och agerar om elever har nedvärderande språkbruk. Att personal uppmärksammar elever som inte mår bra och som inte verkar trivas på skolan. Att personal i planeringen av undervisningen reflekterar kring diskrimineringsgrunderna så att skolans aktiviteter är tillgängliga för att alla elever och så att alla elever kan känna sig inkluderande.

8 7 (10) Att personal tar del av resultat från elevenkäter där elevernas trivsel och trygghet undersöks samt sammanställning från åk 8 hälsosamtal, så att förebyggande åtgärder kan sättas in. Motivera åtgärd Att personalen arbetar med värdegrundsfrågor kontinuerligt bidrar till att hålla skolans förebyggande arbete levande. Ansvarig All personal. Datum när det ska vara klart Genomförs under läsåret 17/18 Rutin vid diskriminering och kränkande behandling Policy Nolltolerans mot kränkningar och mobbing på Läroverket. Så fort någon personal får vetskap om diskriminering eller kränkande behandling agerar vi! Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Goda relationer mellan personal, pedagoger och vårdnadshavare är en förutsättning för att elever ska ha förtroende för vuxna och våga berätta om de utsätts för kränkningar. All personal på skolan ska vara uppmärksamma på om någon elev blir utsatt. Eleverna uppmuntras till att berätta för någon vuxen på skolan om de känner sig utsatta eller om de vet om någon annan elev på skolan som är utsatt. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till Elever och föräldrar kan vända sig till sin mentor eller annan pedagogisk personal. Rutiner för att utreda och åtgärda när en elev kränks av andra elever 1. Personal som ser eller på annat sätt upptäcker kränkning av elev ingriper och informerar elevens mentor om vad som hänt. 2. Mentorer har i första hand samtal med de elever som är inblandade för att undersöka vad som hänt. Kontakt tas med vårdnadshavare vid behov.

9 8 (10) 3. Vid upprepade kränkningar koppas skolans Likabehandlingsteam in. Mentor vänder sig till skolkurator som sedan ser till att två personer ur Likabehandlingsteamet har samtal med de inblandade eleverna individuellt. Samtalen dokumenteras. Likabehandlingsteamet följer sedan upp eleverna för att säkerställa att kränkningarna upphört. 4. Vid kränkningar av allvarlig art kallas elev och vårdnadshavare till möte med mentor och representant från skolan elevhälsateam. 5. Rektor kan vid behov besluta om disciplinära åtgärder eller om andra åtgärder behöver tas för att säkerställa elevernas trygghet på skolan. Orosanmälan till socialtjänst övervägs. Rutiner för uppföljning Mentor följer upp kränkningar med berörda elever i den egna klassen Likabehandlingsteamet har uppföljande samtal en vecka efter första samtalet med eleverna. Avstämningar görs sedan med jämna mellanrum för att säkerställa att kränkningarna upphört. Rutiner för dokumentation Samtal och överenskommelser dokumenteras och arkiveras. Ansvarsförhållande All personal är skyldig att agera om kränkningar upptäckts. Mentor har det främsta ansvaret för sina elever. Likabehandlingsteamet ansvarar för att utreda upprepande kränkningar. Rektor är ytterst ansvarig för elevernas trygghet på skolan och beslutar om disciplinära åtgärder vid kränkningar av allvarlig art. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal Om det framkommer att någon elev kränkts av personal, så ska rektor kontaktas. Rektor utreder händelsen och bestämmer om lämpliga åtgärder.

10 Bilaga 9 (10)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Juni 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Augusti 2018 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Hälsinggårdsskolan, plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hälsinggårdsskolan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Hälsinggårdsskolan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, åk 7-9 Läsår 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, åk

Läs mer

Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Ursviksskolan 6-9 Från 180831 till 190614. Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 6-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass - år 9 a för planen Rektor Seija

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshem Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem

Läs mer

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer somomfattas av planen Grundskola Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer somomfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Dalaskolan södras plan mot kränkande behandling 2018/2019

Dalaskolan södras plan mot kränkande behandling 2018/2019 Bromölla Dalaskolan södras plan mot kränkande behandling 2018/2019 Planen omfattar grundskolan årskurs 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Postadress 295 21 Bromölla Tel 0456-82 20 00 vx Fax 0456-82 22 00

Läs mer

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Höghammargymnasiet, rektorsområde 1 och 2 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Likabehandlingsplan 2014. Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen

Likabehandlingsplan 2014. Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen Likabehandlingsplan 2014 Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Sfi, komvux, särvux Ansvariga för planen Verksamhetsledare Cecilia Björkquist,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Skolbyns skola (Diskrimineringslagen 2008:567) (Skollagen 6 kap, 2011) Upprättad 161001 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat

Läs mer

Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Introduktionsprogrammen a för planen Bitr. rektor är ytterst ansvarig för planen.

Läs mer

S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola Ansvariga för planen Rektor Britt-Marie Eliasson Vår vision Alla människor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Julita skola - läsåret 2015/2016 Julita skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasium Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Bie skola - läsåret 2015/2016 Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012-2013 www.engelbrektsskolan.stockholm.se Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskola årskurs 4-9 Ansvariga för planen All

Läs mer

Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskola, grundsärskola och fritidsverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolorna Höghammargymnasiet och Utanhed, rektorsområde 1 och 2 Läsår:

Läs mer

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

SG Södra Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola och Gymnasiesärskola

SG Södra Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola och Gymnasiesärskola SG Södra Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola och Gymnasiesärskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Maria Andersson (trygghetspilot)

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Elin Pettersson Rektor Katarina

Läs mer

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Broskolans plan mot diskriminering och Planen gäller i skolans samtliga verksamheter, grundskola, öppenverksamhet, fritidsgård. Läsåret 2016/17 Tuula.tahkaaho@upplands-bro.se 08-58169403 www.upplands-bro.se

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomiprogrammet Läsår 15/16 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan dec 2016 Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknikprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Vår vision Vi vill arbeta för ett gott arbetsklimat

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: åk 7-9 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvarig

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Grundsärskola F-7 och fritidshem Läsår Vt-2015/Ht-2015 1/8

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling Praktiska Västerås plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för att det varje år upprättas

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen Rektor

Läs mer

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Bildning, fritid och kultur Innehåll Policy för att främja elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer