Detaljplan för Österöds skola och förskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Österöds skola och förskola"

Transkript

1 Detaljplan för Österöds skola och förskola Källa: Pyramiden Arkitekter Förslagshandling maj - juni 2010

2 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta Information Förslaget finns på Göteborgs Stads hemsida: Fastighetsförteckning, beslutsprotokoll, övriga handlingar samt kartor i skala 1:1000 finns på Stadsbyggnadskontoret. Information om planförslaget lämnas av: Anna-Karin Jeppson Stadsbyggnadskontoret, tfn Sirpa Antti-Hilli, Stadsbyggnadskontoret, tfn Betänketid: onsdag 26 maj 2010 tisdag 8 juni 2010

3 Planhandling Datum: Diarienummer: 0724/08 (FIIa 5069) Anna-Karin Jeppson Telefon: E-post: Detaljplan för Österöds skola och förskola inom stadsdelen Torslanda i Göteborg Planbeskrivning Planens syfte och huvuddrag Planen syftar till att utvidga byggrätten inom fastigheten för att tillåta uppförandet av en tillbyggnad till de tre befintliga byggnaderna på Österöds skola och förskola. Den utvidgade byggrätten skulle också göra att den byggnad som idag delvis står på mark som inte är avsedd att bebyggas kan få permanent bygglov. Den tillåtna våningshöjden kommer att ökas till två våningar i den södra delen av området. Planen innebär mindre justeringar av planbestämmelser och bedöms kunna genomföras med enkelt planförfarande. Handlingar Planhandlingar: Planbeskrivning (denna handling) Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Övriga handlingar: Fastighetsförteckning Illustrationsritning Grundkarta 1(8)

4 Förutsättningar Läge Planområdet är beläget vid Hornkamsgatan/Gamla Tumlehedsvägen i Torslanda, cirka 13 kilometer väster om Göteborgs centrum. Karta över planområdet Areal och markägoförhållanden Planområdet omfattar cirka 0,8 hektar och ägs av Göteborgs kommun. Planförhållanden Översiktsplan / fördjupning av översiktsplan Översiktsplanen för Göteborgs kommun anger området som bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor. Detaljplan För området gäller detaljplan F 3573, som vann laga kraft år Planens genomförandetid har gått ut. Program Program för planområdet upprättas ej då planen handläggs med enkelt planförfarande. Planförslaget ligger i linje med gällande översiktsplan. Mark och vegetation Den yta som föreslås för tillbyggnaden är idag till större delen asfalterad. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 2(8)

5 Geotekniska förhållanden Marken på fastigheten (Torslanda 150:1) sluttar svagt åt väster. Skolan är byggd på ett fyllnadsområde på lera (ställvis förekommer även sprängsten) så förhållandena är speciella. Utfyllnaderna gjordes på 1960-talet, 1976 gjordes en sättningskontroll för att kontrollera byggbarheten. Slutsatsen var att småhus skulle gå bra att grundlägga på fyllningen eller med någon kompensation nedschaktade i fyllningen utan skadliga sättningar, förutsatt att inte ytterligare fyllnader gjordes. Markradon Skolan är byggd på fyllnadsmassor som teoretiskt kan ge förhöjda radonhalter i markluften. För klassning av marken måste en radonundersökning göras. Fornlämningar och kulturhistoria Inga registrerade fornlämningar finns inom fastigheten. Befintlig bebyggelse På fastigheten står idag tre skolbyggnader. En av byggnaderna har ett tidsbegränsat bygglov. Området kring skolan är till mestadels bebyggt med villor. Ortofoto över Österöds skola och förskola Service Service i form av handel mm finns närmast vid Torslanda Torg ca 1 km sydöst om området. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 3(8)

6 Detaljplanens innebörd och konsekvenser Den nya detaljplanen innebär att de tre befintliga skolbyggnaderna kan bindas samman med en tillbyggnad. Detta på mark som idag till viss del är prickmark (marken får inte bebyggas). En ändring av byggrätten gör också att en byggnad som är uppförd på prickmark med tillfälligt bygglov nu kan få ett permanent bygglov. Detaljplanen vill även pröva att tillåta ett ökat antal våningar till två på den södra delen av området, omfattande de två sydligaste byggnaderna, för framtida behov. I norra delen av området blir tillåtet våningsantal fortsatt ett, även högsta byggnadshöjd blir oförändrad jämfört med gällande plan. Taklutningen får inte bli så brant att vindsvåningen kan användas som ett ytterligare våningsplan. Tillbyggnaden gör att en central funktion kan utvecklas, innehållande matsal/allrum kopplat till befintligt kök, personalrum/konferens, administrativa utrymmen bland annat mottagning för skolsköterska. Bebyggelse Bostäder och övrig bebyggelse En tillbyggnad föreslås tillåtas i anslutning till befintliga skolbyggnader. Illustration av den planerade tillbyggnaden. Källa: Pyramiden Arkitekter Lek och rekreation Det finns gott om ytor för lek inom fastigheten, dessa påverkas inte nämnvärt av den planerade tillbyggnaden. Naturmiljö Påverkas inte av tillbyggnaden. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 4(8)

7 Trafik Biltrafik Angöringen till fastigheten föreslås ändras så att det blir en vändslinga vilket underlättar avsläppning. I förslaget kör man in på en ny infart från Gamla Tumlehedsvägen ungefär mitt över den föreslagna tillbyggnaden. Ut kör man på den befintliga infarten. Miljöhuset kan enkelt nås med sopbil. Parkering Bilparkeringen föreslås utökas i samband med anläggningen av vändslingan. Parkering för cyklar kommer att rymmas inom planområdet. Infarten till befintlig parkering Kollektivtrafik Bussar trafikerar hållplatsen Hornkamsgatan med kvartstrafik under högtrafik och trafikerar de största målpunkterna i stadsdelen samt in till centrala Göteborg. Teknisk försörjning Området kan anslutas till befintlig infrastruktur. Vatten och avlopp Anslutning kan ske till befintligt vatten och avlopp. Storkökets avlopp är idag anslutet till fettavskiljare. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 5(8)

8 Dagvatten Befintliga dagvattenledningar läggs om där förskolorna byggs ihop. Nya dagvatten- och dräneringsbrunnar tillkommer, det tillkommer även nya stuprör. Värme Uppvärmning sker med hjälp av bergvärmepump. Bergvärmepumpanläggning installeras för tillbyggnaden. El och tele Befintliga elserviser till hus A och B demonteras och nya huvudledningar förläggas från kabelskåp med ny placering vid hus B. Befintligt kabelskåp flyttas och utökas för nuvarande placering vid hus C. Bild på hus A-C Befintliga rikstelefonserviser finns avlämnade på teleplint i fasad-mätarskåp i hus A respektive i elnisch i hus C. Befintlig optokabel för anslutning till Göteborgs Stads datanät är inkopplat till hus C. Avfall Vid infarten till fastigheten är ett miljöhus med sopsortering inplanerat. Grundläggning Tillbyggnad planeras grundläggas med platta på mark. Tillbyggnaden grundläggs och byggs upp utanför befintliga byggnader så att dessa kan rivas/demonteras utan att påverka nybyggnaden. Detta gäller framförallt byggnad C som är en modulbyggnad. Konsekvensbeskrivning Hushållning med mark- och vattenområden m.m. Vid utarbetande av denna detaljplan har stadsbyggnadskontoret gjort en lämplighetsprövning enligt 2 kap. plan- och bygglagen samt en avvägning enligt 3 och 4 kap. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 6(8)

9 miljöbalken. Vidare har detaljplanen prövats mot kommunens översiktsplan i enlighet med 5 förordningen om hushållning med mark och vattenområden m.m. Inga riksintressen eller andra områden med särskilda natur- eller kulturintressen berörs. Kontoret bedömer att redovisad användning kan anses vara den ur allmän synpunkt mest lämpliga utifrån planområdets förutsättningar och föreliggande behov. Planen bedöms inte medföra att miljökvalitetsnormerna överskrids. Detaljplanen är förenlig med kommunens översiktsplan. Behovsbedömning Kommunen har gjort en behovsbedömning enligt PBL 5 kap. 18 och Miljöbalken (MB) 6 kap. 11 för aktuell detaljplan. Kommunen har bedömt att ett genomförande av detaljplanen inte kommer att medföra någon betydande miljöpåverkan. Vid behovsbedömningen har kriterier i MKBförordningen bilaga 4 särskilt beaktats och ansetts vara uppfyllda. Detaljplaneförslaget medger endast en tillbyggnad till befintlig skolanläggning. Planförslaget medger i övrigt inte användning av planområdet för de ändamål som anges i PBL 5 kap. 18, varför kriterierna i MKB-förordningen bilaga 2 inte behöver särskilt beaktas. Kommunen har därmed bedömt att en miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning inte behövs för aktuellt planförslag. Behovsbedömningen är avstämd med länsstyrelsen Följderna av planens genomförande ska dock alltid redovisas enligt PBL. Nedan följer därför en kort sammanställning av planens konsekvenser. Kulturmiljö Planförslaget bedöms inte ha någon påverkan på kulturmiljön. Påverkan på luft Planförslaget bedöms inte ha någon påverkan. Påverkan på vatten Den nya tillbyggnaden med tillhörande utökad parkering och vändslinga kommer att innebära att större yta än tidigare hårdgörs. Utifrån detta bedöms dagvattnet från planområdet öka marginellt. Störningar Tillbyggnaden på skolan bedöms inte ge några ytterligare störningar. Sociala konsekvenser Att byggnaderna binds ihop gör att elever och personal lättare kan röra sig mellan avdelningarna. En möjlighet till större samverkan mellan förskola, skola och fritids skapas. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 7(8)

10 Matsalen i den planerade tillbyggnaden. Källa: Pyramiden Arkitekter Nollalternativ Nollalternativet innebär att byggrätten inte utvidgas och ingen tillbyggnad tillkommer. Tillåtet våningsantal ändras inte utan det förblir enplanshus. Om en detaljplan inte görs så försvårar man för skolan/förskolan att utveckla sin verksamhet. Genomförandetid Genomförandetiden utgår 5 år efter det datum då planen vunnit laga kraft. Kenneth Fondén Sirpa Antti-Hilli Anna-Karin Jeppson Planchef Planarkitekt SWECO Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Planbeskrivning 8(8)

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Området från söder Koncepthandling december 2012 Planprocessen: Detaljplanearbetet är indelat i flera

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Samrådshandling November 2010 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta Information Handlingarna

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/7 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL. RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 2/7 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden

Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden Detaljplan för Förskola vid Syster Ainas gata på Guldheden Utställningshandling Augusti 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Plankarta Illustrationsritning

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Påbyggnad av hus i Kaverös. - Tilläggsbestämmelser för byggrätt för miljöhus

Ändring av Detaljplan för Påbyggnad av hus i Kaverös. - Tilläggsbestämmelser för byggrätt för miljöhus Ändring av Detaljplan för Påbyggnad av hus i Kaverös - Tilläggsbestämmelser för byggrätt för miljöhus Förslagshandling Juni 2010 Innehållsförteckning Tillägg till Planbeskrivning Tillägg till Genomförandebeskrivning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan

Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan Detaljplan för Bostäder vid Persiljegatan Antagandehandling december 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utställningsutlåtande Plankarta Illustrationsritning

Läs mer

Detaljplan för komplementbyggnader i Eriksbo-området

Detaljplan för komplementbyggnader i Eriksbo-området Detaljplan för komplementbyggnader i Eriksbo-området Enkelt planförfarande Förslagshandling Oktober 2011 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården

Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården Detaljplan för Förskola/skola vid Björlandagården Samrådshandling Maj 2008 Datum Diarienummer Sida 2008-04-08 0920/06 (F IIa ) 1/5 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för FÖRSKOLA/SKOLA VID BJÖRLANDAGÅRDEN inom

Läs mer

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad SAMRÅDSHANDLING 2008-02-26 ANTAGANDEHANDLING POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST PLUSGIRO

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2009-09-30, Redaktionellt ändrad 2010-02-02 Planen antagen 2009-02-23 Laga kraft 2010-03-25 Genomförandetiden slutar

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2007-12-10 HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2014-109 214 Detaljplan för Krok 1:15, Örby, Marks kommun, Västra Götalands län MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2015-03-17 Planhandläggare Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks

Läs mer

Ändring av detaljplan för

Ändring av detaljplan för Ändring av detaljplan för delar av stadsdelen Backa, Backa Röd, påbyggnad av punkthus mm Grundkarta över området som berörs av ändringen. Lila byggnader ska byggas på eller är helt nya. Turkosa byggnader

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:158 M. FL., ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 2/8 PLANENS

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken Planbeskrivning Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län Upprättad av Arkitekthuset Monarken DETALJPLAN FÖR Del av kv. Maskinisten Bostäder Haparanda kommun Norrbottens län

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft Dnr 2011SBN0268 1 (6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg PLANBESKRIVNING Utökad handel i ALUNDA Fastigheterna Marma 1:44, del av 1:67 och del av samfälligheten Marma S:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli /

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli / Diarienr Plan nr 2014/1503 571 Antagande BN 2016-11-21 Laga Kraft 2016-12-19 Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i juli 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av GLIMSÅS 1:199. Planhandlingar. Antagen av US 1(5) 2012-11-07 169 Laga kraft 2012-12-05

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av GLIMSÅS 1:199. Planhandlingar. Antagen av US 1(5) 2012-11-07 169 Laga kraft 2012-12-05 Detaljplan för del av GLIMSÅS 1:199 Antagen av US 1(5) 2012-11-07 169 Laga kraft 2012-12-05 Orust kommun Västra Götalands län Upprättad den 9 augusti 2012 av Verksamheten för samhällsutveckling, Orust

Läs mer

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Dnr. MBN 2011-0596 Version Plannr. V4 D2032 Planhandling Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Webbadress

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna KLIPPAN 8 och 9 i Norrtälje stad

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna KLIPPAN 8 och 9 i Norrtälje stad SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-08-20, rev. 2011-04-01 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna KLIPPAN 8 och 9 i Norrtälje stad Dnr 08-10100.214 Ks 08-765 POST ADRESS BESÖKS

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Planbeskrivning. Planens syfte och huvuddrag

Planbeskrivning. Planens syfte och huvuddrag Planhandling Förslagshandling Datum: 2009-12-14, rev 2010-12-14, Rev 2015-10-20, rev 2016-03-17 Rev 2016-04-08 Diarienummer: 0793/04 (FIIa 5055) Inger Bergström Telefon: 031-368 19 48 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se

Läs mer

Detaljplan för transformatorstation vid Gyllenkrooksgatan, Inom stadsdelen Krokslätt. Enkelt planförfarande

Detaljplan för transformatorstation vid Gyllenkrooksgatan, Inom stadsdelen Krokslätt. Enkelt planförfarande Detaljplan för transformatorstation vid Gyllenkrooksgatan, Inom stadsdelen Krokslätt Enkelt planförfarande Samrådshandling april 2015 Planprocessen Detaljplanearbetet är indelat i flera skeden. Det är

Läs mer

Ändring av detaljplan 1480K-II-3087, för bostäder på Masthuggsterrassen

Ändring av detaljplan 1480K-II-3087, för bostäder på Masthuggsterrassen Ändring av detaljplan 1480K-II-3087, för bostäder på Masthuggsterrassen Förslagshandling Oktober 2011 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering C parkering PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande 1 (5) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun Upprättad på Stadsarkitektkontoret i Katrineholm 2010-05-18 2 (5) DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg

Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Detaljplan för Bostäder vid Stora Tolsereds Väg Samrådshandling september 2012 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Illustrationsritning Grundkarta Information Handlingarna

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

Detaljplan för Hotell vid Storås Industrigata

Detaljplan för Hotell vid Storås Industrigata Detaljplan för Hotell vid Storås Industrigata Utställningshandling juni 2012 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Plankarta Grundkarta Information Handlingarna

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Skogsvägen Samrådshandling 2010-12-08 Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Länsmansvägen Nyhemsvägen Stenåsavägen PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Samrådshanlingen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN UTSTÄLLNINGSHANDLING STADSBYGGNADSKONTORET I GÖTEBORG maj 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANBESKRIVNING Planens syfte och huvuddrag 1 Förutsättningar 2 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande

Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande Granskningshandling mars 2015 Planprocessen Detaljplanearbetet är indelat i flera skeden. Det är främst i samrådsskedet

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1445 B Detaljplan för del av kvarteren Kranspelet och Brytplatsen (Österby-området) inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING 1445 B Detaljplan för del av kvarteren Kranspelet och Brytplatsen (Österby-området) inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje 1(4) PLANBESKRIVNING 1445 B Detaljplan för del av kvarteren Kranspelet och Brytplatsen (Österby-området) inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje Upprättad 2005-10-10 Rev. 2006-04-10 Handlingar Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl.

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/43.318 Dp 7-A-3-II:1 Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Planområdet (markerat på ortofoto från 2009) Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. Kommundel:

Läs mer

Detaljplan för kv. Oljan

Detaljplan för kv. Oljan 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-15 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för kv. Oljan Diarienummer: SBN-2015-00193 Fastighet: Oljan 1 Sammanfattning av ärendet Ägaren har ansökt

Läs mer

Detaljplan för del av FURUSUND 2:1(vid Ålandsviken) i Blidö församling

Detaljplan för del av FURUSUND 2:1(vid Ålandsviken) i Blidö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-09-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-01-29, tillhör rev. 2008-11-17 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av FURUSUND 2:1(vid Ålandsviken) i Blidö församling Dnr 07-10223.214 Ks 07-1414 POSTADRESS

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län Detaljplan för Solvarbo 19:18 mm ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2008-04-16 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken också redovisar

Läs mer

Detaljplan för del av Torsken 3

Detaljplan för del av Torsken 3 SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2012-11-22 SBN/2011:220 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Torsken 3 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i november 2012 Handlingar Utöver

Läs mer

Detaljplan för Rekreationsområde vid Guldsmedsgatan. Normalt planförfarande

Detaljplan för Rekreationsområde vid Guldsmedsgatan. Normalt planförfarande Detaljplan för Rekreationsområde vid Guldsmedsgatan Normalt planförfarande Granskningshandling juli 2016 Planprocessen Detaljplanearbetet är indelat i flera skeden. Det är främst i samrådsskedet som möjligheter

Läs mer

detaljplan Kv Asagård, Fredriksberg, Falköpings stad (hotellet medborgarhuset)

detaljplan Kv Asagård, Fredriksberg, Falköpings stad (hotellet medborgarhuset) PLANBESKRIVNING detaljplan Kv Asagård, Fredriksberg, Falköpings stad (hotellet medborgarhuset) Antagandehandling 008-05- Stadsbyggnadsavdelningen 008-0-4 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

m.fl, Ringarums samhälle

m.fl, Ringarums samhälle Granskningshandling Tillägg till detaljplan för PRÄSTGÅRDEN 1:28 m.fl, Ringarums samhälle Tillägget gäller enbart för fastigheten RINGARUMS PRÄSTGÅRD 1:69, det fd stationshuset. Gällande detaljplan: Detaljplan

Läs mer