Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)"

Transkript

1 Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)

2 1 Kevingeskolan 1.1 Inledande frågor Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 Ett av våra prioriterade utvecklingsområden har varit att ytterligare öka elevernas delaktighet och inflytande. Vi har arbetat aktivt under året med att förtydliga för eleverna att de har möjlighet att påverka både vad och hur vi arbetar med olika områden. Lärarna har varit tydliga i sina planeringar så eleverna har förstått vad det förväntas av dem och vad lärarna kommer att grunda sina bedömningar på. Alla har haft möjlighet att lämna sina synpunkter på maten genom den enkät som matpersonalen genomförde. Eleverna ansåg att toalett- och duschstädningen inte var tillräcklig och vi har därför haft extra städning av toaletterna på dagtid och omklädningsrum med duschar storstädades. Vi har nu bytt städföretag och hoppas att det ska bli bättre städat. IKT som verktyg för lärande och kommunikation har varit ett prioriterat område och vi tillsatte en IT-pedagogtjänst på 20%. Han har arbetat både med elevernas och personalens utveckling. Våra mellanstadieelever arbetar nu i Google och har edukonton. All personal har genomfört den utbildning som kommunen anordnat centralt. Vi har lämnat First class som plattform för den interna kommunikationen och använder bara Google. Under året har vi arbetat med att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet och all personal har varit delaktig i utvärderingen. Vi har arbetat i olika grupper med analys av resultaten och tagit fram nya prioriterade utvecklingsområden. Vi har utarbetat ett årshjul för det systematiska kvalitetsarbetet. Utvecklingsgruppen har bestått av två lärare, en fritidspedagog samt rektorerna. Arbetet har fokuserats på strategifrågor som elevinflytande, sociogram, hemsida som vårt ansikte utåt samt utveckling av fritidshemmet. Arbetsmiljön fick ett lågt resultat på medarbetarenkäten och vi har utvecklat ett årshjul för att säkerställa att alla utvärderingar, skyddsronder, besiktningar mm genomförs. Vi har fått två ytterligare medarbetare som skyddsombud. Vår fysiska arbetsmiljö har fått väldigt lågt resultat och vi ser fram mot den planerade ombyggnationen. Vi kommer fortsätta att träna eleverna i ett reflekterande förhållningssätt runt sin utbildning och utveckling. Vi ska förstärka elevrådets och klassrådets möjlighet till inflytande genom fler frågor att tycka till om. Eleverna ska också vara delaktiga i utvärdering och revidering av Likabehandlingsplanen. De elevledda utvecklingssamtalen kommer vi att fortsätta med. Våra prioriterade utvecklingsområden blir: Läsning - Flera projekt startas bl.a. Läskula för åk 3 och 5 i samverkan med biblioteket och en studiecirkel för lärare under pedagogiska forum. Vi kommer att delvis använda materialet "En läsande klass". Vi ska försöka få en föreläsare till skolan som kan inspirera oss vidare. Kollegialt lärande - Våra förstelärare kommer att fokusera på att vi ska hjälpa, Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 2(9)

3 leda och inspirera varandra. Vi ska dela med oss av goda exempel t.ex. genom work shops och olika modeller för handledning. En tillgänglig skola för alla - Vi har flera elever med funktionsnedsättning både fysiska och neurologiska som alla ska vara integrerade i klasserna. Vi ska använda oss av SPSMs material både för självskattning och utveckling. Vissa klasser använder DATE som är ett läromedel. Vårt värdegrundsarbete kommer också att bidra till utvecklingsområdet. Elevhälsoteamet ska förtydliga våra elevstödsprocesser vilket ska leda till att lärarna ska känna sig trygga med att eleverna får det stöd de har behov av. IKT som kommunikations- och lärandeverktyg - vi kommer att utveckla vårt arbete med Google och användningen av digitala hjälpmedel för elever i behov av stöd. Vi måste utöka antalet enheter så fler kan använda dem samtidigt Framgångsfaktorer och goda exempel Skolans goda resultat Våra elever har mycket goda resultat både på nationella proven och i betygen. Våra matematiksatsningar gör att 83 % av eleverna har betyg C eller högre i matematik. Personalen genomförde en studiecirkel i matematik för ett par år sedan vilket ledde till ett ökat matematiska tänkande hos eleverna. Eleverna har höga betyg i åk 6 och vi ser att skolans arbetssätt med ämneslärare påverkar positivt. Våra lärare är mycket engagerade och visar att vårt mål är att alla ska lyckas. Alla betyg utom ett är godkänt. Vi når också goda resultat i vårt trygghetsarbete. Vårt förebyggande arbete med värdegrundsfrågor ger bra resultat på trivselenkäten. Eleverna har i trivselenkäten sagt att personalen har ett bra förhållningssätt gentemot eleverna och 95 % skriver att de trivs på skolan. På våra pedagogiska träffar ska vi diskutera kunskapskraven och utifrån de olika förmågorna som ska bedömas kommer vi att samplanera för temaområden. Vi fortsätter med diagnosarbetet och genom det får vi information om vilka elever som är i behov av stöd. Arbetet med värdegrundsfrågor är ständigt pågående. Vi kommer att arbeta vidare med skolans vision och Kevingeandan under läsåret. Vi startar upp arbetet på vår gemensamma planeringsdag i augusti Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet ut på skolan? Beskriv kortfattat hur detta har gått till under året Under året har vi utarbetat ett årshjul där vi fört in de olika mätinstrument som vi använder i vårt systematiska kvalitetsarbete. Qualis har genomfört en extra granskning och vi är nu certifierade. De kommungemensamma kundenkäterna samt medarbetarenkäten genomförs och resultatet tillsammans med en analys används i vårt utvecklingsarbete. Elevernas resultat på nationella prov och läsdiagnoser ger oss information om hur varje elev ligger till. Vi har haft diskussioner kring bedömning för att säkerställa att vi har en så likvärdig bedömning som möjligt. Vi har deltagit i kommunens gemensamma rättningstillfällen Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 3(9)

4 av nationella prov. Arbetslagen utvärderar sina egna utvecklingsområden och varje lärare utvärderar sitt eget arbete i klassrummet. Fritidshemmen har också utvärderat sitt arbete. Eleverna utvärderar sina arbetsinsatser efter varje arbetsområde och inför utvecklingssamtalen. Vi har träffat föräldrarna i förskoleklass och fått hjälp att analysera resultatet. De visar ett allmänt missnöje med lokaler och antalet elever i grupperna. De saknade en inskolningstid och information kring elevernas utveckling. Till kommande läsår erbjuder vi inskolning och vi kommer att lägga in fler utvecklingssamtal under hösten. Det blir färre elever i lokalerna och vi rustar med lite nya möbler. Vi kommer att fortsätta vårt utvecklingsarbete med hjälp av Qualisverktyget tillsammans med Tillgänglig skola. Diskussioner kring kunskapskraven och vilka förmågor som kan integreras i olika ämnen ska leda till en ökad samsyn kring bedömning. Vi ska se över vår kommunikationscykel med föräldrarna för att de ska känna sig mer trygga med att de får den information som de önskar kring skolans verksamhet och elevens utveckling. En av våra förstelärare kommer att arbeta med frågan. Våra fokusområden blir läsning, kollegialt lärande samt "att göra utbildningen tillgänglig för alla". Vi kommer också att arbeta med värdegrundsfrågor genom ett visionsarbete och vår Kevingeanda. 1.2 Resultatrapportering och analys Alla elever skall nå minst godkända i alla ämnen Resultat på nationella prov Resultat på nationella proven Nationella prov, andel elever som klarat kravnivån i alla delprov lå 2013/2014 lå 2012/2013 Svenska åk 3 53/58 54/58 Matematik åk 3 53/58 53/58 Svenska åk 6 52/52 41/43 Matematik åk 6 52/52 42/43 Engelska åk 6 51/52 43/43 SO ämnen åk 6 52/52 43/43 NO ämnen åk 6 52/52 43/43 Alla lärare kommer att få ta del av analysen. Våra förväntningar är att alla elever ska klara alla delprov. Eleverna har fått återkoppling av resultaten på sina utvecklingssamtal och förslag på utvecklingsområden i sina skriftliga omdömen. Vi arbetar med olika stödåtgärder i form av anpassad undervisning, specialpedagogstöd och kompensatoriska hjälpmedel. Några av klasserna har också resursassistenter. Arbetet kommer att fortsätta och vi ska sätta in tidiga resurser när vi ser vilka elever som är i behov av stöd. Vi utvärderar, analyserar och tar fram utvecklingsområden när vi gör olika diagnoser. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 4(9)

5 Det är viktigt att all personal känner till elevstödsprocessen och att de informerar elevhälsan när det finns oro kring elever i behov av stöd Eleverna har ett utvecklat matematiskt tänkande Våra elever har ett matematiskt tänkande. Alla klarade nationella proven och har också klarat godkänd nivå i betyget. 85 % av föräldrarna i åk 2 svarar att de tycker att lärarna arbetar aktivt med att utveckla deras barns matematiska tänkande. Motsvarande siffra för föräldrar i åk 5 är 94 %. Genom studiecirkeln "att förstå och använda tal" och matematiklyftet har undervisningen förändrats och vi arbetar t.ex. mer laborativt. Vi arbetar också mer med grundläggande färdigheter på lågstadiet. Vi har fått en samsyn kring matematiken och överlämningen mellan stadierna har förbättrats. Vi genomför fler diagnoser och anpassar undervisningen efter elevernas nivå Eleverna har hög läsförmåga Nationella provet i svenska innehåller tre delprov som mäter läsförmågan i åk 3. Vi har ett mycket gott resultat och alla elever får godkänt både i åk 3 och 6. På delprovet i åk 6 har 75% betyget A eller B. När vi genomförde DLS diagnos i oktober för åk 4 och 5 visade det sig att läshastigheten gått ned lite. De läser lite långsammare men med mycket god läsförståelse. Föräldrarna till elever i åk 2 (95%) och åk 5 (97%) anser att lärarna stimulerar deras barns läsförmåga. Vi har uppmuntrat till bokprat hemma vid högläsning och vi har lärarledd läsning vilket ger eleverna verktygen för att hitta sina lässtrategier. Vi har haft ett mycket bra samarbete med bibliotekarien som både gett lärarna bokinformation och stimulerat eleverna till boklån. Läraren i svenska och specialpedagogen har tillsammans gått igenom resultaten för grupperna och för de enskilda eleverna och utifrån detta planerat för den fortsatta undervisningen. Till hösten kommer vi att arbeta med gruppläsningsprojekt och vi har läsning som ett prioriterat utvecklingsområde Kunskapsskillnader mellan pojkar och flickor Beskriv de kunskapsskillnader mellan pojkar och flickor som ni har sett I svenska för åk 3 kan vi se att alla flickor klarat alla delprov och de som inte har lyckats är pojkar. I åk 6 kan vi inte se någon skillnad mellan pojkar och flickor. I årets resultat av läsdiagnoserna får flickorna lite högre resultat medan pojkarna ligger runt medel. Flickorna har också lite högre betyg i bild. Lärarna i åk 1 har sett en skillnad i finmotoriken mellan pojkar och flickor. Vi startar ett läsprojekt för åk 3 och 5 i samverkan med biblioteket. Eleverna ska få läsa böcker på ipads vilket gör att det blir lättare att hjälpa eleverna att välja böcker efter deras läsförmåga. Detta underlättar för de lässvaga, ingen ser om det är en "tunn, lätt" bok de läser och det går bl.a. att förstora texten och få den uppläst. Vi tror också att det kommer att gynna pojkars läsning. Undervisningen i läsning ska ske på ett strukturerat sätt och många samtal om litteraturen stimulerar intresset och hjälper eleverna vidare. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 5(9)

6 Vi ska ta in elevernas önskemål när vi köper in böcker till biblioteket. 1.3 Övriga frågor Trygghet, trivsel och inflytande Andelen elever som tycker det råder arbetsro på lektionerna ska öka Personalen anser att det råder bra arbetsro eller studiero på lektionerna. Vissa lektioner ska innebära att man för en dialog med kamrater och då blir det "pratigt" i klassrummet. Vi har inga små grupprum eller möjlighet för eleverna att dela upp sig i mindre grupper vilket också leder till att det uppstår prat som kan uppfattas som störande. Elevernas positiva svar i kundenkäten har ökat från 65% till 72% medan föräldrarnas positiva svar har sjunkit från 79% till 69%. Föräldrarnas resultat i åk 2 har sjunkit från 84% till 73% Alla elever känner sig trygga Resultatet på enkäten visar att eleverna till stor del känner sig trygga i skolan. 87% av eleverna i åk 5 svarar positivt och för föräldrarna är motsvarande siffra 97%. I åk 2 anser 95% av föräldrarna att deras barn är trygga i skolan. I förskoleklassen svarar 86 % av föräldrarna att deras barn är trygga. Resultatet i förskoleklass kan vara att vi inte hade tydliga rutiner på att möta upp de nyblivna förskoleklassbarnen som började innan skolstart. Vi hade heller ingen inskolning till fritidshemmet under ht 13 detta kan också bidragit till en oklarhet som kändes otrygg. Förskoleklassen var också drabbad av hög personalfrånvaro i uppstarten av terminen. Under läsåret har vi haft väldigt trånga lokaler och speciellt i kapprummet där många barn ska passera på kort tid. Till höstterminen 2014 kommer vi att organisera inskolning till fritidshemmet samt förstärka med extra personal några veckor i början på terminen. Föräldrarna i årskurs 5 har högre resultat på trygghet än vad eleverna har. Detta kan bero att eleverna inte alltid berättar allt för sina föräldrar och att det kan ligga olika värderingar på ordet trygg Andelen föräldrar som upplever att de får tydlig information om hur eleven utvecklas ska öka Förskolklassens föräldrar hade inte haft något utvecklingssamtal när enkäten besvarades och därför har vi endast 17% positiva svar. Vi har fört diskussion med föräldrarna och vi har lagt om tiderna för samtalen inför nästa år. Under våren har alla elever och föräldrar träffat pedagogerna och man har fått information om elevens utveckling. Föräldrarna i åk 2 (88%) och i åk 5 (83%) är mer positiva till informationen. Vi ser dock att detta är ett utvecklingsområde för oss. Vi ska se över våra samtalstider under året och vi ska vara tydliga vid föräldramötena så föräldrarna vet vad de kan förvänta sig. Vi för diskussioner kring hur vi formulerar våra skriftliga omdömen och hur vi ska använda vår plattform för kommunikation. Vi använder matriserna i Schoolsoft i stor utsträckning. De elevledda utvecklingssamtalen uppfattas positivt av både elever och föräldrar. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 6(9)

7 1.3.2 Fritidshemmet stimulerar elevernas utveckling och lärande Beskriv hur verksamheten på fritidshemmet är upplagd för att stimulera elevernas utveckling och lärande Arbetslagen arbetar årskursvis förutom på mellanstadieverksamheten som har inskrivna barn från årskurs 4 till 6, visst samarbete sker över åldersgränserna. Under läsåret har alla fritidshem haft kontinuerliga veckoplaneringar som är kopplade till en grovplanering som görs i början på läsåret. Fritidshemmen F till 3 skriver kontinuerliga veckobrev som läggs ut på schoolsoft så att samtliga föräldrar har tillgång till dessa, veckobreven sätts även upp på varje avdelning. Det man upplever från personalen är att föräldrar inte alltid läser veckobreven. Mellanstadieverksamheten använder sig inte av veckobrev utan har under den senaste tiden försökt med en blogg för att på den vägen nå ut till föräldrarna. Under året har en del fritidshem haft större och mindre projekt så som Talangjakt, Cirkus, Flanosagor, Frukttema mm. Dessa projekt och de mer dagliga aktiviteterna har en direkt koppling till läroplanen när det gäller skapande, lek, dagliga fysiska aktiviteter, normer och värden. De planerade aktiviteterna och de spontana gör att det blir en lärande miljö på fritidshemmet där barnen lär sig samarbeta, kommunicera, planera, träna fin- och grov motorik, språklig förmåga och träna social kompetens. Träningsskolans fritidshem Atlanten har en kontinuerlig veckoplanering med utflyktsdag, utevistelse, motorikövningar, aktiviteter och skapande verksamhet tillsammans med barn från våra andra fritidshem. De flesta aktiviteter har dokumenterats på avdelningarna samt redovisats genom utställningar och uppträdande. Resultatet från kundenkäten i åk 2 visar att vi behöver bli ännu bättre på att informera om vad vi gör i fritidshemsverksamheten samt arbeta vidare på hur vi ska få eleverna att känna mer delaktighet och att de kan påverka verksamheten. Det som är glädjande är att resultat på mellanstadieverksamheten har ökat markant när det gäller trivsel och information om målen som styr verksamheten. Den egna uppfattningen är att verksamheten är bra och att personalen är engagerade med vilja att utveckla verksamheten. Samarbetet med föräldrar fungerar bra men vi behöver vara mer tydliga på vad vi gör och varför. - Vi ska fortsätta arbetet med att skriva tydliga planeringar där aktivitet, syfte och genomförande tydligt ska framgå utifrån fritidshemments uppdrag samt vilka förmågor som tränas i aktiviteten. - Vi ska ta fram en gemensam arbetsplan för alla fritidshem på skolan. - Vi ska bli ännu bättre på att synliggöra fritidshemmen genom att dokumentera på avdelningarna och vara tydliga på vad vi gör. - Vi ska fortsätta att fördjupa samarbetet mellan avdelningarna för att utnyttja allas kompetenser och resurser. - Vi ska förtydliga för eleverna när de är delaktiga i verksamheten. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 7(9)

8 - Vi ska fortsätta utveckla integrationen mellan Atlanten och övriga fritidshem på skolan Hur tar skolan vara på de kunskaper som eleverna har med sig från förskolan och förskoleklass? Beskriv kortfattat hur detta har gått till under året Våra lärare i förskolklass har besökt alla förskolor för att få en så effektiv överlämning som möjligt. Förskolan har uppmanat föräldrarna att ta kontakt med oss för att själva göra en överlämning när det gäller barn i behov av särskilt stöd. Specialpedagogen genomför diagnoser på förskoleklasseleverna så att vi har information om eventuellt extra stöd när de börjar åk1. Idrottslärare ser på motoriken tillsammans med lärarna. Lärarna i förskoleklass deltar i våra pedagogiska forum och är med i diskussionerna kring kunskapskraven. Det medför att lärarna i åk1 känner till vad förskolklassen arbetat med. Under de första dagarna på terminen sker en överlämning på individnivå mellan förskoleklass och åk1. Vi kommer att utöka samarbetet med förskolan genom pedagogträffar. Vi träffas två gånger per termin och syftet är att vi ska medvetandegöra varandras arbete så skolan tar emot eleverna på deras nivå. Träffarna leds av förskolechef och planeras tillsammans med rektorer och övriga förskolechefer i området. Vi förväntar oss att vi ska få en tydlig bild av de barn som börjar hos oss och att de ska känna den glädje och spänning som det innebär att börja skolan Hur arbetar skolan för att göra skolan tillgänglig för alla elever Beskriv hur ni arbetar för att göra skolan tillgänglig för alla elever Vi har använt oss av SPSM s material för att göra en kartläggning av nuläget. Eftersom materialet är stort så delade vi upp materialet och personalgrupperna fick svara på olika delar. Det finns en samsyn kring våra utvecklingsområden men vi har inte lyft fram vilka delar vi ska prioritera. Många frågor får lågt resultat p.g.a. våra lokaler. Vi saknar grupprum som ger möjlighet att anpassa gruppstorlek och sammansättningar efter elevernas behov och lärsituation. Vi arbetar för att integrera alla elever oavsett svårighet. De elever som är i behov av särskilt stöd får det stöd de behöver i form av anpassad undervisning, specialpedagogstöd, kompletterande hjälpmedel, resursperson m.m. Vår förberedelseklass finns för kommunens nyanlända elever och de integreras succesivt i de vanliga klasserna. Vi kommer att utveckla arbetet med att eleverna integreras från de olika verksamheterna genom t.ex. sångsamlingar och att träningsskolans elever besöker andra klasser. Vi ska fortsätta vårt arbete med att integrera elever med särskilda behov. Vi ska se över kompetensutvecklingsbehovet hos våra pedagoger och ta fram handlingsplaner för hur vi kan anpassa undervisningen. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 8(9)

9 Vi önskar att vi skulle kunna köpa in flera olika IT-.verktyg för att utveckla verksamheten och samtidigt möjliggöra för fler elever att använda kompletterande hjälpmedel Personal Pedagogisk kompetens och behörighet Beskriv läget kortfattat Alla lärare har en pedagogisk utbildning men alla har inte lärarlegitimation. 15 % av lärarna väntar på sin legitimation. Några har inte sökt då de har kompletterat med ytterligare ämne och vill ha med det när de söker. En lärare har inte fått sin utbildning godkänd och är inte behörig att undervisa i den årskurs hon vikarierar i. Det sker ständiga förändringar och rekryteringsbehovet skiftar. I år rekryterar vi främst till fritidshemmet och vi ser att det är svårt att få fritidspedagoger. Vi kommer att ha behov av att rekrytera specialpedagoger inom ett par år. Vi har fyra förstelärare till hösten som bl.a. ska fokusera på NO, kollegialt lärande, ITutveckling samt kommunikation/information till föräldrar. Vi har åtta lärare och två fritidspedagoger som är VFU-handledare. Utifrån våra utvecklingsområden lägger vi upp en kompetensutvecklingsplan på skoloch individnivå. Under medarbetarsamtalen diskuterar vi kommande behov av kompetensutveckling. I förskolklassen har vi redan vidtagit åtgärder i form av föräldramöte med skolledning och personal samt samtal med alla elever och deras föräldrar. Vi kommer att förändra rutinerna för inskolning, samtalstillfällen och vi förändrar våra öppningsrutiner utifrån föräldrarnas synpunkter. Vi fördelar våra elever i tre grupper vilket gör att det blir färre elever i de trånga lokalerna. Vi känner en stark oro för att våra lärare kommer att söka andra arbeten när löneläget i våra grannkommuner kommer att förändras. Vi ser att grannkommunerna använder lön som verktyg för att locka duktiga lärare i rekryteringssyfte. Vi kommer att gå in i en tilloch ombyggnation vilket innebär en ökad arbetsbelastning för många och det i samband med löneläget skapar vår oro för att personalomsättningen ökar. Vi önskar då att vi har en möjlighet till god löneutveckling för att få behålla vår personal. Kvalitetsdokument 2014, Grundskola (läå 2013/2014) 9(9)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Re 337 Kevingeskolan... 3 1.1 Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.2 Resultatrapportering och analys... 5 1.3 Övriga frågor... 8 1.4

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys... 3 1.1 Resultat på nationella prov...3 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6...4

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) 1 Mörbyskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I skolans arbetsplan

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Innehållsförteckning 1 Re 331 Brage/Eneby/Haga... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 5 1.1 Utvecklingsområden på skolan...5 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...5 1.3 Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013)

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Innehållsförteckning 1 Re 339 Mörbyskolan... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan... 3 2.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Bildningsförvaltning. Kvalitetsredovisning. Fritidshem, läsåret 14/15 RESULTATENHET FÖRSKOLA-GRUNDSKOLA

Bildningsförvaltning. Kvalitetsredovisning. Fritidshem, läsåret 14/15 RESULTATENHET FÖRSKOLA-GRUNDSKOLA Bildningsförvaltning Kvalitetsredovisning Fritidshem, läsåret 14/15 RESULTATENHET FÖRSKOLA-GRUNDSKOLA Normer och värden Likabehandlingsplaner finns på alla fritidshem i samverkan med skolan, men med tydliga

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan stimulerar

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Datum 140909 1 (5) Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Mörbyskolan

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Mörbyskolan Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Mörbyskolan Innehållsförteckning 1 Re 339 Mörbyskolan... 3 1.1 Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.2 Resultatrapportering och analys... 5 1.3 Övriga frågor... 6 1.4 Framgångsfaktorer

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Verksamhetsplan förskola 18/19

Verksamhetsplan förskola 18/19 Verksamhetsplan förskola 18/19 IGELBÄCKEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Strategi för ökad kvalitet i förskolan... 4 i syfte att uppnå

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Edsbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till vårdnadshavare - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Kvalitetsdokument Kevinge förskola (läå 2014/2015)

Kvalitetsdokument Kevinge förskola (läå 2014/2015) Kvalitetsdokument Kevinge förskola (läå 2014/2015) Välkomna! Kevinge förskola är en kommunal förskola i västra Danderyd med fyra avdelningar för barn i åldern 1-5 år. Förskolan ligger centralt och naturskönt

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 GRUNDSKOLA: Skederids skola 1. UNDERLAG - Självvärdering, riktad till pedagoger. - Våga Visa-enkäten riktad till barn/elever och föräldrar. - Skolans andra underlag. Pedagoger Övergripande

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 338 Kyrk/Balder 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 3 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 3 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Kilbergets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Kilbergets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Kilbergets förskola Vår förskola består av fyra avdelningar, två avdelningar för barn mellan 1-3 år och två avdelningar för barn mellan 3-5 år. På Kilbergets förskola arbetar

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 340 Stocksund/Långängen... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6) 1 Re 340 Stocksund/Långängen 1.1 Skolans

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Skolans utvecklingsarbete 1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? Utvecklingsområdena under läsåret 2015-2016 var läsförmåga,

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Nya Snyggatorpsskolans kvalitetsredovisning F-9 och fritidshem

Nya Snyggatorpsskolans kvalitetsredovisning F-9 och fritidshem Nya Snyggatorpsskolans kvalitetsredovisning 2012-2013 F-9 och fritidshem Områdets beskrivning av verksamheten, nyckeltal Personaltäthet: Skola antal lärare/0 elever åk 7-9:,76 Skola antal lärare/0 elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 336 Fribergaskolan... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6) 1 Re 336 Fribergaskolan 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Det finns flera andra frågor som generellt går att applicera på alla fokusområden 1 i materialet.

Det finns flera andra frågor som generellt går att applicera på alla fokusområden 1 i materialet. Malmö stad Projekt kvalitetsarbete - barn och ungdom Analysstöd förskola Måluppfyllelse Materialet är tänkt att användas som utgångspunkt vid de tillfällen då rektor/förskolechef tillsammans med personalen

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Skolområde Korsavad 2013/2014

Skolområde Korsavad 2013/2014 Skolområde Korsavad 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3 LÄSÅR 2014/2015 Hammarbacksskolan RO Läsårsplan 2014/2015 Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Nationella mål... 3 Prioriterade mål och indikatorer... 3 Hammarbacksskolan

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 10 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Kvistbergsskolan Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 309 Sätra Äng

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 309 Sätra Äng Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 309 Sätra Äng Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan

Läs mer

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Bryngelstorpskolans förskoleklass Förskoleklassen har sina två hemvist på Norrgården och Sörgården i Bullerbyn. Bullerbyn ligger längst

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Lokal arbetsplan 2018. Pia Jönsson, rektor Vollsjöskola och fritidshems Lokala Arbetsplan Till grund för den lokala arbetsplanen ligger Läroplan för grundskola

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Årsunda, 20160822 2016/17 Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse FÖR LINGONBACKEN, PAVILJONGEN, SÄTRALINJEN OCH ÅRSUNDA FÖRSKOLOR Kunskapsförvaltningen Datum Sidan 1(4) Årsunda, Sätralinjen, Lingonbacken

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Lärkeskolans fritidshem Nora kommun 1 Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 3 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Förskolechef Beskrivning av förskolan

Förskolechef Beskrivning av förskolan Kvalitetsanalys för (Da Vinciskolan) läsåret 2011/12 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Örsängets förskola Örsängets förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi lägger stor vikt vid den dagliga kontakten, där vi skapar en god relation till vårdnadshavarna

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning

Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning Regina Bergendahl, Nacka Katarina Bergman, Nacka Elisabeth Larsson, Nacka v. 6-7, 2016 Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning VÅGA VISA VÅGA VISA är ett utvärderingssamarbete

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Läsårsplan

Lovisedalsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2015/2016 Lovisedalsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Läsårsplan 2(8)

Läs mer

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Vintrosa skola ligger i ett naturskönt område en bit utanför centralorten

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Sjötorpsskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Instruktioner Matematik Under det gångna läsåret har ett av målen varit att öka en i matematik. et ökar men inte tillräckligt. I årskurs

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Backeboskolans förskola. Nacka kommun

Backeboskolans förskola. Nacka kommun Backeboskolans förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Gunilla Biehl Nacka kommun Inger Dobson Danderyds kommun Vecka 15, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas bild Hur

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Kvalitetsrapport - Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer