Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB"

Transkript

1 Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 27 maj 2013 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Frånvarande: Övriga närvarande: Jeanette Berggren, VD Lars Winell, ekonomiansvarig Carina Royson, fastighetschef (till och med projektuppföljning) 56 Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 57 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkändes. 58 Val av sekreterare Till sekreterare för mötet valdes Lars Winell. 59 Val av justerare Till justerare att jämte ordförande justera protokollet utsågs Ivar Fernemo. 60 Föregående sammanträdesprotokoll Jeanette Berggren gick igenom protokoll nr 3, 15 april 2013, protokoll nr 4, 3 maj samt protokoll nr 5, 8 maj. Avseende 35 så är den träffen ännu inte planerad. Avseende Västra Soltunet 23 har en ny överenskommelse träffats ang hyran, då endast ombyggnad gjorts vilket innebär att det blir ombyggnadshyra och inte nybyggnadshyra. När det gäller 37 så kommer införandet av det nya bostadskösystemet att göras under hösten och därmed kommer även demonstrationen av kösystemet att bli efter sommaren. Slutligen informerade Jeanette avseende 46, att en av anbudgivarna avseende fastigheterna i As dragit sig tillbaka på grund av sjukdom. att lägga ovanstående protokoll till handlingarna. 61 Uthyrningsläget Carina Royson rapporterade att det fortfarande är vakans avseende en av de tre brandskadade bostäderna på Soltunet. Inflyttning i dessa bostäder är planerad till den 1 juli Av övriga tretton vakanta bostäder finns nya hyreskontrakt tecknade på fyra bostäder medan två bostäder är ute till försäljning. I Gyttorp finns fem tomma bostäder. Carina

2 informerade att hon efter sommaren återkommer med en handlingsplan för upprustningsbehov av lägenheter i Gyttorp. Vidare informerades om att hyresenkät skickats ut till hälften av alla hyresgäster. Hittills har 34 % svarat. Två påminnelser kommer att gå ut innan sammanställning av enkäterna görs. att lägga rapporten om uthyrningsläget till handlingarna. 62 Ekonomi Projektuppföljning januari-april. underhåll- och investeringsprojekt samt reparationer Carina Royson informerade om underhålls- och investeringsprojekt och den ekonomiska statusen per den 30 april Rapport lämnades också om utfallet på reparationer för perioden januari-april. att lägga rapporterna om reparationer, underhåll- och investeringsprojekt till handlingarna. Tertialbokslut januari-april 2013 Lars Winell föredrog tertialbokslutet. Periodresultatet uppgår till minus tkr, vilket är 97 tkr bättre än budget. Det noterades att reparations- och underhållskostnader ligger 444 tkr under budget samt att driftskostnader ligger 200 tkr över budget. Huvudorsaken till ökade driftskostnader är ökade värmekostnader. För helårsprognosen har hänsyn tagits till de ökade värmekostnaderna för första tertialet samt en något ökad personalkostnad i samband med överlappning vid pensionsavgång. Prognosen för helåret är ett resultat på+43 tkr. Kassaflödesanalysen per den 30 april visar att kassaflödet från den löpande verksamheten uppgår till tkr, kassaflödet från investeringsverksamheten uppgår till tkr och kassaflödet från finansieringsverksamheten uppgår till -54 tkr. Det innebär att kassaflöde för de fyra första månaderna uppgår till -459 tkr. att lägga tertialbokslutet till handlingarna. Finansiering underborgen för swapar Lars Winell informerade att för att få göra swapaffärer med Swedbank krävs en särskild borgensförbindelse, en så kallad underborgen. Motsvarande har även Nordea uttryckt. Samråd har skett med de finansiella rådgivarna på Entropi och med Nora kommuns ekonomichef om detta. Rådet är att teckna en underborgen och att begränsa borgensåtagandet till 10% av swapaffärens värde. Det finns utrymme inom aktuellt borgensbeslut i kommunfullmäktige för att teckna denna borgen. att uppdra till VD att tillskriva moderbolaget att Norabostäder vill få möjlighet att ingå swapaffärer, i form av standardiserade ränteswapar på maximalt tio år, och att detta genomförs genom att Nora kommun tecknar en underborgen för huvudborgen. Norabostäder önskar snarast, dock allra senast oktober/november 2013, kunna genomföra dessa affärer med någon affärsbank, och att firmatecknare för Nora kommun dessförinnan ska ha undertecknat borgensförbindelsen.

3 Omsältning av lån Lars Winell informerade alt nuvarande beslut om omsältning av lån gäller till och med den 30 juni och därför behöver förlängas. att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att från och med den 1 juli 2013 till och med den 31 december 2013 för företagets räkning omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under nämnda period. Nya löneavtal Jeanelte Berggren rapporterade att nya löneavtal är klara avseende både tjänstemän (Vision) och kollektivanställda (Kommunal). När det gäller tjänstemännen så är det ett sifferiöst treårsavtal, men indikationen är alt sniltet kommer att hamna upp emot 2,3 %. Avtalet gäller från den 1 april. När det gäller de kollektivanställda är också ett treårsavtal träffat, för 2013 blir potten 550 kr alt fördela och avtalet gäller från den 1 maj. Lönerevidering ska ske innan semesterledighet. Jeanelte informerade även att en översyn pågår avseende jourarbetena. 63 Smedgården Jeanelte Berggren informerade om upphandlingsprocessen avseende byggnation på Smedgården. På tidigare styrelsemöte gav styrelsen VD i uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag och kravspecifikation för alt i nästa steg gå ut med förfrågan till byggföretagen till elt av styrelsen fastställt takpris. Kontakt har tagits med SABOs projektledare för kombohus och genomgång har gjorts av upplägget. Vidare har kontakt tagits med upphandlingskonsult. Jeanelte berältade alt inför upphandlingen måste en geoteknisk undersökning göras uppgående till ca 30 tkr plus moms. Fastighetsreglering är beställt och beräknas vara klar i juli. En grov kravspecifikation på vad förfrågan avser behandlas av styrelsen den 12 juni, och sedan ett förfrågningsunderlag på styrelsesammanträdet den 26 augusti. Upphandlingsunderlaget ska inte vara allt för detaljerat utformat utan ge utrymme för entreprenörerna att komma med förslag på bra lösningar. Styrelsen anser alt förutom lägenhetssammansättning och antalet bostäder, bör god tillgänglighet, funktionell planlösning samt individuell mätning finnas med som parametrar. Det diskuterades även om målpriset skulle kunna vara hyreskostnad/kvm för alt möjliggöra klimatsmarta lösningar med högre produktionskostnad men med lägre driftskostnader. att uppdra till VD att anlita upphandlingskonsult för att bistå med upphandlingen. att uppdra till VD att snarast se till att en geoteknisk undersökning genomförs. 64 Fastigheter As Jeanelte Berggren rapporterade alt avseende Nora Ashyttan 4:60 finns elt bud på kr, avseende Nora Ashyttan 4:61 finns elt bud på kr samt på Nora Ashyttan 4:64 finns ett bud på kr. önskat tillträdesdatum på samtliga fastigheter är den 30 maj Det är samma anbudsgivare på Nora Ashyttan 4:61 och Nora Ashyttan 4:64. Ingen rivning sker av längan som finns på fastigheterna Nora Ashyttan 4:60 och Nora Ashyttan 4:61.

4 att sälja fastigheten Nora Ashyttan 4:60 för kr. att sälja fastigheten Nora Ashyttan 4:61 för kr. att sälja fastigheten Nora Ashyttan 4:64 för kr. Kvarteret Svanen Jeanette Berggren informerade att det kommit in två anbud som ligger på samma nivå. Fastighetsmäklaren forsätter arbetet med försäljningen. Övriga fastigheter Jeanette Berggren gav en dagslägesrapport om övriga fastigheter som ligger ute till försäljning. 65 Aktuella projekt och processer Jeanette Berggren redogjorde för aktuella projekt och processer enligt utsänd handling. Avseende projekthanteringsrutin och elsäkerhetspolicy kommer förslag att läggas fram till ett extra styrelsesammanträde på torsdag den 30 maj. 66 Ägardirektiv Jeanette Berggren informerade om de nya ägardirektiv som antagits av kommunfullmäktige den 25 februari 2013 och på bolagstämma den 29 april Underlag för affärsplan Genomgång av utkast till affärsplan gjordes av Jeanette Berggren. Styrelsen diskuterade målsättningar, bolagets nuläge, olika strategiska alternativ och ekonomiska flerårskalkyler för olika alternativ. Styrelsen bedömde att det är angeläget att göra en extern marknadsvärdering av fastighetsbeståndet, sedan förra våren har det varit två hyresförhandlingar och utfallet påverkar varje fastighets drifts netto som i sin tur påverkar marknadsvärdet. att uppdra till VD att låta genomföra en aktuell marknadsvärdering. att uppdra till VD att tillskriva moderbolaget om bolagets behov aven sänkt borgensavgift. Borgensavgiften för Nora kommuns bolag är högst i länet. I ett koncernperspektiv blir borgensavgiften kostnadsneutral. Frågan ställdes av HGF på kommunfullmäktige om vem som betalar borgensavgiften. Svaret är att precis som alla andra kostnader ska den rymmas inom hyran, en förhöjd borgensavgift ger att antingen måste hyran bli högre, eller så måste underhållet sänkas. att uppdra till VD att jobba klart underlaget med de kompletteringar som ska göras att uppdra till VD att komplettera med fler alternativa flerårskalkyler för de olika strategierna. att uppdra till VD att snarast presentera bolagets nuläge för moderbolaget. 68 Övriga frågor Inga övriga frågor fanns att rapportera.

5 69 Nästkommande styrelsesammanträden Onsdagen den 12 juni styrelsesammanträde med studiebesök på energisnåla hus Frövi och ett modulbyggt hus i Västerås. Måndag den 26 augusti med halvårsbokslut och preliminär budget Måndag den 16 september Fredag den 11 oktober bokslut för tertial två. 70 Mötets avslut Ordföranden tackade de närvarande och sammanträdet avslutades. Vid protokollet J()tfl N- - Justeras ~d ce,k 01JC~AAeuM Lars Winell Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 62013 tört vid styrelsesammanträde tör Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 5 november 2012 kl. 08.30-12.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 6 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder Protokoll nr 29 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 3 december 2012 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi)

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi) Protokoll nr 12 2014 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: Tisdag 7 oktober 2014 kl 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson Protokoll nr 252012 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 14 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Adjungerad:

Läs mer

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB Tid: Plats: 7 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 15 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 2 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 19 mars 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 16 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Bror-Erik Israelsson Jan

Läs mer

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 78 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl

Plats och tid Storgatan 38 kl Sidan 35 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 84 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 19 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Lars Magnusson (LM) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 35 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Conny Fransson

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Styrelsemöte nr 6 2011-12-07 1 [18] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum 2013-12-16 Sidan 78 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-12-16, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A... Sidan 68 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Björn Nilsson, ordf (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga deltagande Klas Palmqvist,

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30 Sidan 17 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 91 - Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2019-01-28, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 52 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Fredrik Lindquist (FL) Lars Magnusson (LM)... Övriga deltagande

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 19 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Elonen (AE) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B... Sidan 58 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl Sidan 70 Plats och tid Mönsterås Bostäder 2016-11-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Carina Holmberg Olofsson (tjänstgörande ersättare) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-01-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-09-09 Ärendelista Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående protokoll... 2 14 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 15 Budget för investeringar

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Sidan 36 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 71 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30 Styrelsemöte nr 3 2013-10-18 1 [12] Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättar Lars Thorsson (M), ordförande Rosita Runegrund (KD) Gösta Andersson (SB)

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Marks Bostads AB:s kontor, klockan 17.00 18.55 Beslutande M C FP S S Ann Iberius-Orrvik Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2016-02-18 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1a Val av protokollsjusterare... 2 1b Godkännande av dagordning... 2 1c Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 3

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30 Sidan 26 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 18

Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-02-23, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Waileth Elmersson (WE) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund

Läs mer

Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00

Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00 Sidan 45 Plats och tid Beslutande Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Göran Sjögren (GS)... Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-01-30 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande...2 2 Val av protokollsjusterare...2 3 Godkännande av dagordning...2 4 Godkännande av föregående protokoll...2 5 Ombyggnad av K1, återkallande av ärende...3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 114

Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-12-20, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30

Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30 2011-05-31 60 Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30 Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 DATUM: 2015-02-18 TID: 08.30 PLATS: Soldatrummet, Ebo NÄRVARO: Ordinarie ledamöter Ersättare Övriga Mikael Wehtje ordf Karin Reinisch Joakim Ahlin VD

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23 okoll Sida Ärendeförteckning 15 Sammanträdets öppnande... 2 15a Val av protokollsjusterare... 2 15b Godkännande av dagordning... 2 15c Godkännande av föregående protokoll... 2 16 Tertialbokslut för januari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl )

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl ) 1(4) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl 16.00 18.30) Plats: Deltagare: Skogens Hus i Tanumshede Lars Wennerås, ordförande Peder Johansson Inger Larsson Bohlin Berta Valenzuela

Läs mer

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan Mötesdatum 38 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-10.55 ande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Bodil Johansson (C) Peter Lilja (M) Martina

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2015-05-21 Ärendeförteckning 10 Sammanträdets öppnande... 2 10a Val av protokollsjusterare... 2 10b Godkännande av dagordning... 2 10c Godkännande av föregående protokoll... 2 10d Styrelselogg... 2 11

Läs mer

Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB (3)

Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB (3) Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB 2017-10-11 1(3) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kommunhuset Ankaret, kl. 11:28-11:42 Beslutande Ulrika Falk, ordförande Anders Olander, 1:e vice ordförande Olle

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 19.15 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 29 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Styrelsemöte 2008-12-11. Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne

Styrelsemöte 2008-12-11. Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10 Plats: Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25 2014-09-25 Ärendeförteckning 38 Sammanträdets öppnande... 2 38a Val av protokollsjusterare... 2 38b Godkännande av dagordning... 2 38c Godkännande av föregående protokoll... 2 38d Styrelselogg... 2 39

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56 2013-09-25 56 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, Sadelmakaren kl 12.30 15.45. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00 Styrelsemöte nr 3 2013-10-15 1 [17] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

Styrelsemöte Tid: kl Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne

Styrelsemöte Tid: kl Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Tid: 2009-12-10 kl. 17.00 20.00 Plats: Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef EALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum: 2012-0441 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn

Läs mer

Konferensrum Krambo 12 juni

Konferensrum Krambo 12 juni 1(12) Plats och tid Konferensrum Krambo, Tid 09.00-12.00. ande ledamöter Eleonora Asplund Micael Melander Stina Hedberg Karl-Johan Rahm Johanna Zidén Ej beslutande ersättare Övriga närvarande Tjänsteman

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING

STYRELSENS ARBETSORDNING STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i XXXXXXXXX AB, org nr xxxxxx-xxxx, har upprättat denna arbetsordning med instruktioner avseende arbetsfördelning och ekonomisk rapportering, för att utgöra ett komplement

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr /2017

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr /2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-01-20 1/2017 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 22 oktober 2008, kl 10.00-12.45, 13.20-14.45 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-10-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Håkan Spärlin (HS) Tommy Englund

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg

Banvägen 28, Lindesberg ILAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 08.00 10.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Pia Gröndahl Jan Hansson Greger Nilsson Tina Morling Övriga: Stefan Eriksson, VD Justerare:

Läs mer

Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson

Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 24 maj 2016, kl 14.30 16.30 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare 1(7) Protokoll nr 6 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 10 december 2012 Beslutande: Övriga närvarande: Kaj Göransson, ordförande (s) Peter Lilja, vice ordförande (m) Christina Davidson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Konferensbuss från Göteborg till Västervik 30 november 2016, klockan 14.00 15.30 Sammanträde nr 8 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson Annkatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 41 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Alexandra Elonen (AE) Lars Magnusson (LM) Anders Johansson (AJ) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

Styrelsemöte 2010-12-14. Tid: 2010-12-14 kl. 16.30 20.00. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne. Beslutande: Marie-Louise Gustavsson v ordförande

Styrelsemöte 2010-12-14. Tid: 2010-12-14 kl. 16.30 20.00. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne. Beslutande: Marie-Louise Gustavsson v ordförande Tid: 2010-12-14 kl. 16.30 20.00 Plats: Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Beslutande: Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed Ylva Jönsson Håkan Källberg

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 94

Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-10-30, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2016-05-16 Ärendeförteckning 13 Sammanträdets öppnande... 2 13a Val av protokollsjusterare... 2 13b Godkännande av dagordning... 2 13c Godkännande av föregående protokoll... 2 13d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB 2017-03-24 Ärendeförteckning 11 Sammanträdets öppnande... 2 11a Val av protokollsjusterare... 2 11b Godkännande av dagordning... 2 11c Godkännande av föregående protokoll... 2 12 INFORMATIONSPUNKTER...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2010-05-21 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM Styrelsen i HSB Bostadsrättsförening Morkullan i Stockholm ( Föreningen ) har upprättat denna arbetsordning som ett komplement

Läs mer

Kommunhuset, Lindesberg

Kommunhuset, Lindesberg 114AB SAMMANTRÄDESPROD)KOLL 1 Plats: Kommunhuset, Lindesberg Tid: 16.00 18.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Tina Morling Greger Nilsson Övriga: Stefan Eriksson, vd Justerare: Tina Morling Underskrift

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-11-27 Ärendeförteckning 45 Sammanträdets öppnande... 2 45a Val av protokollsjusterare... 2 45b Godkännande av dagordning... 2 45c Godkännande av föregående protokoll... 2 45d Styrelselogg... 2 46

Läs mer

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr 5 2009-12-18 1 [8] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 13.00-15.05 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Övriga närvarande Utses att justera Martin Johansen, ordförande Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 2015-06-08. Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 2015-06-08. Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18. Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18.10 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik, ordförande C MBP S Tommy Västerteg Henry Sandahl Göran Andersson S Ann-Christine

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 1 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Lennart Karlsson (LK) Waileth Elmersson (WE) Jan Englund (JE) Ingemar Jansson

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer