Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund"

Transkript

1 Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB Tid: Plats: 7 september 2012 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund Christer Stromberg Solveig Oscarsson Jeanette Berggren, VD Lars Winell, ekonomiansvarig 78 Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 79 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkändes. 80 Val av sekreterare Till sekreterare för mötet, valdes Lars Winell 81 Val av justerare Till justerare att jämte ordförande justera protokollet, utsågs Jan Forslund. 82 Föregående mötes protokoll Jeanette Berggren gick igenom protokoll nr 5, 12 juni 2012 där mötet ajournerades och återupptogs 14 juni 2012, protokoll nr 6, 28 juni 2012 samt protokoll nr 7,16 juli att lägga ovanstående protokoll till handlingarna. 83 Ekonomisk rapport Månadsrapport juli Lars Winell föredrog den ekonomiska rapporten per 31 juli 2012 samt den prognos som tjänstemännen tagit fram för helåret Det ackumulerade utfallet per 31 juli visar på ett negativt resultat på 185 tkr. Prognosen pekar på ett årsresultat på ca minus 1,9 Mkr. De huvudsakliga orsakerna till det prognosticerade underskottet avser ökade underhållskostnader och köpta tjänster, ökade vattenkostnader, ökade räntekostnader samt kostnader för att effektivisera administrativa rutiner. Styrelsen undrade vilka kostnader som är möjliga att minska för att nå ett bättre resultat än tjänstemännens prognos. Diskussion följde om underhållskostnader, köpta tjänster samt personalen förmåner.

2 Styrelsen önskade se en resultatrapport fördelad på dels kommunfastigheter och dels övriga fastigheter Jeanette Berggren presenterade ett åtgärdspaket för att få ekonomin i balans. Vissa åtgärder kan göras omedelbart och vissa åtgärder ger kostnadsbesparingar på sikt. Atgärdspaketet ska arbetas vidare med i bolagets ledningsgrupp och beräkning av kostnadsbesparingar ska göras. En diskussion följde om resultatutveckling för åren 2013 till Förslag lades att för 2013 ska budgeten vara i balans, för 2014 ska resultatmålet vara +1,5% av omsättningen samt för 2015 ska resultatmålet vara +2,5% av omsättningen. En förutsättning i att förbättra resultatet ska vara oförändrad borgensavgif!. att ge verkställande direktören i uppdrag att spara ca 1 Mkr utifrån det prognosticerade resultatet 2012 samt att verkställande direktören ger förslag om vilka åtgärder som görs. att ge verkställande direktören i uppdrag att för 2013 lägga en budget i balans samt att lägga prognos för 2014 på +1,5% av omsättningen och för 2015 på +2,5% av omsättningen. att ge tjänstemännen i uppdrag att ta fram resultatrapport fördelad på kommunfastigheter och övriga fastigheter. Aterkoppling från Skatteverket. Lars Winell informerade om att svar erhållits från Skatteverket avseende de ytor som inte blivit frivilligt momsregistrerade i rätt tid. Skatteverket anser att investeringsmoms ska återbetalas och att jämkning ska ske 10 år framåt i tiden. Det kommer att innebära en likviditetsbelastning med ca 12 Mkr i år, som sedan löpande minskar de kommande 10 åren. 84 Rapport till Nora Rådhus 30 augusti 2012 Jeanette Berggren gick igenom den rapport som presenterades för styrelsen för Nora Rådhus den 30 augusti Ivar Fernemo föreslog att på slutet lägga till sund ekonomi. Förslag till ny lydelse blev "nöjda kunder, stolta ägare, stolt och engagerad personal samt sund ekonomi". att lägga rapporten till handlingarna med ovanstående ändring. 85 Försäljning av aktieinnehav i Norabostäder till Nora Rådhus Förslag framlades att sälja att sälja aktieinnehavet i Norabostäder AB till Nora Rådhus AB för tkr genom en revers och att reversen räntebeläggs med bolagets genomsnittsränta. Att sälja aktieinnehavet i Norabostäder AB till Nora Rådhus AB för tkr genom en revers. Reversen räntebeläggs med bolagets genomsnittsränta.

3 86 Styrelsens arbetsordning En arbetsgrupp bestående av Bror-Erik Israelsson, Jan Forslund och Ivar Fernemo presenterade ett förslag till ny arbetsordning. Diskussion om innehållet följde där följande ändringar föreslogs; Stycke A 2.5, Ändra lydelsen "Fattade beslut med reservationer." till "Fattade beslut med avvikande mening". Stycke A 2.5, tredje stycket. Ändra från lydelsen "Protokollet skall undertecknas av sekreteraren och justeras snarast möjligt efter upprättande." till "Protokollet skall undertecknas av sekreteraren och justeras senast fem arbetsdagar efter upprättande." Stycke B 2.2, Ändra lydelsen "Anställning eller uppsägning av personal" till" Anställning eller uppsägning av personal i ledande befattningar". Stycke B 2.2, Ändra lydelsen "Löner eller andra anställningsvillkor för anställda, efter samråd med kommunen." till " Löner eller andra anställningsvillkor för anställda samordnas med kommunen." samt flytta denna punkt till slutet på andra stycket. att godkänna arbetsordningen med ovan angivna ändringar. 87 Lokalkontrakt, lokaler, fastigheter Bryggeriet. Jeanette Berggren rapporterade; att destilleriet har slutbesiktigats och att ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Bergslagens Destilleri AB. Några mindre småjobb slutförs i september. att den hyresgäst som hyrt Cafeet under sommarperioden fortsätter att hyra cafeet fram till maj 2013 som en temporär lösning. Hyresgästen betalar en reducerad hyra på grund av att det endast kommer att vara begränsade öppettider. Hyresgästen kommer inte att ha besiktningsrätt. att Forcit vill ta grannlokalen, där Hand i hand hyr, i anspråk. Hand i hand har erbjudits andra lokaler dels i Nora Utvecklings lokaler och dels i andra lokaler. Forcit tar på sig flyttkostnaderna. att det finns ett skyddsrum på Bryggeriområdet. Jeanette Berggren föreslog att skyddsrummet skulle avaktiveras. att ge i uppdrag till verkställande direktören att avaktivera befintligt skyddsrum. Gammelgården Jeanette Berggren informerade att det finns en intressent som vill hyra Gammelgården och göra ett hälsocenter. Styrelsen förde en diskussion om den bästa lösningen för Gammelgården och Eliassonska gården, som ingår i samma fastighet, långsiktigt är att fortsätta att äga eller att sälja fastigheten.

4 att ge i uppdrag till verkställande direktören att ta fram hur stor kostnaden är för att stycka av fastigheten samt att utreda marknadsvärdet för respektive fastighet. Pers hyttans industriområde Jeanette Berggren rapporterade; att fastigheten Svarven 13 sålts till Hermanssons plåt. att Gyttorp Cartridge har behov av fler kontorsarbetsplatser samt en byggnad för provskjutning. Godsmagasinet Avseende Godsmagasinet gjordes ett besök på plats. Där visades åtgärder som Nora Utveckling är skyldiga att göra enligt avtal. Det konstaterades att Nora Utveckling enligt avtalet med NJOV endast belastas med utgifter som inte kan hyres sättas mot NJOV som hyresgäst. att ge i uppdrag till verkställande direktören att ta fram hur stor kostnaderna enligt avtalet blir samt att hyressätta detta mot kommunen. HagbyÄngar Jeanette Berggren informerade att saneringsarbetet fortgår. Hittills har ca 900 tkr kostnadsförts och at! total kostnad inte beräknas understiga 1,2 Mkr. att ge i uppdrag till verkställande direktören att utreda ansvaret för det uppkomna saneringsarbetet. Orica Jeanette Berggren redogjorde för det aktuella läget avseende fastigheterna på Orica. Det handlar om fem fastigheter, varav endast några kan vara av intresse för Nora Utveckling. Jan Noriund har träffat andra kommuner angående möjligheten att ha arkiv i en av fastigheterna. För närvarande saknas underlag för att komma vidare i processen. Annexet Jeanette Berggren meddelade att kalkyl för ombyggnad har kommit och att kommunen är nöjd. Ombyggnaden beräknas till max 2,8 Mkr inklusive egen projekttid. Ombyggnaden hyressätts mot kommunen. 88 Finansiering Finanspolicy Lars Winell gick igenom förslag till finanspolicy som utarbetats i samarbete med Entropi. Styrelsen diskuterade policyn och ansåg att den var väldigt omfattande. att ge i uppdrag till verkställande direktören att göra en mindre omfattande policy. Omsättning av lån Lars Winell informerade att ett lån hos Kommuninvest på 70 Mkr ska omsättas den 7 oktober 2012 samt att et! lån hos Bergslagens sparbank kan omsättas den 30 november 2012.

5 att ge i uppdrag till verkställande direktören att omsätta båda lånen till bästa möjliga ränta även om det innebär att antalet kreditgivare blir färre än tre. Beslut att omsätta lån för perioden fattades i protokoll 5, 60. Nyupplåning På grund av Skatteverkets beslut om återföring av moms behövs en nyupplåning på 12 Mkr med amortering under 10 år. Styrelsen uppdrar till Jeanette Berggren att från och med den till och med den , för företagets räkning nyupplåna, dvs. öka företagets skulder under nämnda period, med totalt kr. Långsiktig finansiering Styrelsen tog upp frågan om långsiktig finansiering och vad storleken på ett skäligt kapitaltillskott skulle kunna vara. att ge i uppdrag till verkställande direktören att föra frågan vidare om vilken soliditetsnivå som kan vara lämpligt för ett kommunalt fastighetsbolag. 89 Övriga frågor Aktuella projekt och processer Jeanette Berggren gick igenom den utsända listan med status på aktuella projekt och processer. att godkänna listan Nästkommande möten att årets kommande styrelsemöten ska hållas; Den 1 oktober 2012, , Tertialbokslut 2 Den 13 november 2012, , Budget 2013 Den 11 december, Mötets avslut Ordföranden tackade de närvarande och sammanträdet avslutades. Vid protokollet 10M w_ $;~~~, ~~ Lars Winell Bror-Erik Israelsson v~;n -~~ rslund

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson Protokoll nr 252012 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 14 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Adjungerad:

Läs mer

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 62013 tört vid styrelsesammanträde tör Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik

Läs mer

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 5 november 2012 kl. 08.30-12.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 15 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 6 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi)

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi) Protokoll nr 12 2014 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: Tisdag 7 oktober 2014 kl 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder Protokoll nr 29 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 3 december 2012 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 2 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 19 mars 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 27 maj 2013 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 16 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Bror-Erik Israelsson Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl )

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl ) 1(4) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl 16.00 18.30) Plats: Deltagare: Skogens Hus i Tanumshede Lars Wennerås, ordförande Peder Johansson Inger Larsson Bohlin Berta Valenzuela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23 okoll Sida Ärendeförteckning 15 Sammanträdets öppnande... 2 15a Val av protokollsjusterare... 2 15b Godkännande av dagordning... 2 15c Godkännande av föregående protokoll... 2 16 Tertialbokslut för januari

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16 locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN PROTOKOLL 1/16 1 (lo) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Christer Grunder Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-11-26 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 33 Informationer, rapporter

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING

STYRELSENS ARBETSORDNING STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i XXXXXXXXX AB, org nr xxxxxx-xxxx, har upprättat denna arbetsordning med instruktioner avseende arbetsfördelning och ekonomisk rapportering, för att utgöra ett komplement

Läs mer

locum. JJlL I PROTOKOLL 4/15 1 (8)

locum. JJlL I PROTOKOLL 4/15 1 (8) locum. VÄRDEN FÖR VÄRDEN PROTOKOLL 4/15 1 (8) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Carina Paulsson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Maria Elgstrand Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1 STYRELSEN 2005-08-29 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Måndag 29 augusti 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24 2014-03-24 Ärendeförteckning 13 Sammanträdets öppnande... 2 13a Val av protokollsjusterare... 2 13b Godkännande av dagordning... 2 13c Godkännande av föregående protokoll... 2 13d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 84 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum 2013-12-16 Sidan 78 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-12-16, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-11-27 Ärendeförteckning 45 Sammanträdets öppnande... 2 45a Val av protokollsjusterare... 2 45b Godkännande av dagordning... 2 45c Godkännande av föregående protokoll... 2 45d Styrelselogg... 2 46

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr /2013

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr /2013 2013-05-17 3/2013 för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr 33 Sammanträdets öppnande och justering... 2 34 Godkännande av dagordning... 2 35 Föregående protokoll 2013-02-15... 2 36 Arbetsordning för

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Jan Sahlén Eleonora Asplund Ida Stafrin Micael Melander, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare

Jan Sahlén Eleonora Asplund Ida Stafrin Micael Melander, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kommunhuset tid 13.00 14:40 ande ledamöter Jan Sahlén Eleonora Asplund Ida Stafrin Micael Melander, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-09-06 Ärendelista Sid nr 15 Sammanträdets öppnande och justering... 2 16 Godkännande av dagordning... 2 17 Föregående protokoll 2010-06-23... 2 18 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 19 Entledigande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 91 - Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22 2014-04-22 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2018-09-21 Ärendeförteckning 28 Sammanträdets öppnande... 2 28A Val av protokollsjusterare... 2 28B Godkännande av dagordning... 2 28C Godkännande av föregående protokoll... 2 28D Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-04-10 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Styrelselogg... 3 Föredragning

Läs mer

JJ~ locum. 'I"IAR EN DEL All PROTOKOLL 9/15 1 (7)

JJ~ locum. 'IIAR EN DEL All PROTOKOLL 9/15 1 (7) locum. VÄRDEN FOR VÄRDEN PROTOKOLL 9/15 1 (7) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Rolf Lindell Christer Grunder Sven Andersson Carina Pauls son Thomas Bengtsson Suppleanter Maria Elgstrand

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20 Styrelsemöte nr 4 2012-12-06 1 [11] Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20 Beslutande Kerstin Lönnbro (FP), ordförande Henry Hermansson (C) 1 v ordf Björn Sporrong (S) ers för Mona-Lisa

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN

locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Rolf Lindell Martina Mossberg Christer Grunder Yusuf Aydin Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Maria

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.15 Beslutande M Rolf Skarin C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet TMAB, Vallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet TMAB, Vallhamn kl Styrelsemöte nr 5 2013-10-14 1 [16] Plats och tid sammanträdesrummet TMAB, Vallhamn kl.13.00 16.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD) 1 v ordf Jan Johansson 2 v ordf (-)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012.

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012. Sammanträdesprotokoll nr 6 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan-Anders Palmqvist, 1:e vice ordf. Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-06 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-06 1 STYRELSEN 2005-12-06 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 6 december 2005, klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Styrelseledamöterna Göte Eriksson, ordförande

Läs mer

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 78 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011.

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. 1(5) Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan Espenkrona, ledamot Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2015-08-25

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2015-08-25 2015-08-25 Ärendeförteckning 26 Sammanträdets öppnande... 2 26a Val av protokollsjusterare... 2 26b Godkännande av dagordning... 2 26c Godkännande av föregående protokoll... 2 26d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades Styrelsemöte nr 6 2014-06-16 1 [7] Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl.09.00 10.30 Mötet ajournerades 09.15 09.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25 2014-09-25 Ärendeförteckning 38 Sammanträdets öppnande... 2 38a Val av protokollsjusterare... 2 38b Godkännande av dagordning... 2 38c Godkännande av föregående protokoll... 2 38d Styrelselogg... 2 39

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2015-05-21 Ärendeförteckning 10 Sammanträdets öppnande... 2 10a Val av protokollsjusterare... 2 10b Godkännande av dagordning... 2 10c Godkännande av föregående protokoll... 2 10d Styrelselogg... 2 11

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-05-28

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-05-28 okoll Sida Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 13 Arbetsordning för styrelsen...

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen.

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen. Stockholms läns landsting Landstingshuset i Stockholm AB Org.nr 556477-9378 SKRIVELSE 2018-05-30 LISAB 2018-0009 Styrelsen Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB Ärendebeskrivning Tertialrapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 2015-05-22 4/2015

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 2015-05-22 4/2015 2015-05-22 4/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 Sid nr 33 Sammanträdets öppnande och justering... 2 34 Godkännande av dagordning... 2 35 Föregående protokoll... 2 36 Arbetsordning

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 1 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 8 februari 2017, kl 14.00 17.45 Plats: Hotell S:T Jörgen, Malmö Närvarande:

Läs mer

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 DATUM: 2015-02-18 TID: 08.30 PLATS: Soldatrummet, Ebo NÄRVARO: Ordinarie ledamöter Ersättare Övriga Mikael Wehtje ordf Karin Reinisch Joakim Ahlin VD

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 18

Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-02-23, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Waileth Elmersson (WE) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-05-29 9/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 93 Sammanträdets öppnande och justering... 2 94 Godkännande av dagordning... 2 95 Föregående

Läs mer

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78 1 ALVESTA UTVECKLING AB Styrelseprotokoll 7/2016 Org.nr 556421-5639 2016-12-07 Plats o tid Hjortsberga, Direktlaminat 2016-12-07, kl 13.00 15.50 Beslutande Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Marks Bostads AB:s kontor, klockan 17.00 18.55 Beslutande M C FP S S Ann Iberius-Orrvik Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-01-30 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande...2 2 Val av protokollsjusterare...2 3 Godkännande av dagordning...2 4 Godkännande av föregående protokoll...2 5 Ombyggnad av K1, återkallande av ärende...3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2016-02-18 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1a Val av protokollsjusterare... 2 1b Godkännande av dagordning... 2 1c Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 3

Läs mer

Antecknades att såsom sekreterare vid stämman tjänstgjorde styrelsens sekreterare, Daniel Fäldt.

Antecknades att såsom sekreterare vid stämman tjänstgjorde styrelsens sekreterare, Daniel Fäldt. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i BE Group AB (publ), org. nr. 556578-4724, torsdagen den 27 april 2017 i Malmö 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Petter Stillström,

Läs mer

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman; 2. Upprättande och godkännande av röstlängd; 3. Val av en eller två justeringsmän; 4. Prövning av om stämman

Läs mer

Finansrapport augusti 2014

Finansrapport augusti 2014 Datum Diarienummer 2014-09-09 KS/2014:672 Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Ekblad tel 0304-33 42 82 fax 0304-33 41 85 e-post: susanne.ekblad@orust.se Finansrapport augusti 2014 Uppföljning av ramar

Läs mer

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 I AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 Tid Plats ande Övriga närvarande Klockan 10.00-12.00 Salagatan 18A, Uppsala Thomas Tjäder Stavros Giangozoglou Ingrid Andersson Jan Lundberg Irene

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-06-23 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll 2010-05-10... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal PROTOKOLL Nr 10 år 10 Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal Närvarande 18.00-21.00 Anders Ohlsson (ordförande, vice kassör) Stefan Sjöström (kassör) Veronika Franzén (vice sekreterare) Cheryl Sjöström (ord

Läs mer

Finansrapport augusti 2017

Finansrapport augusti 2017 1 Datum Diarienummer 2017-09-04 KS/2017:766 Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Ekblad tel 0304-33 42 82 fax 0304-33 41 85 e-post: susanne.ekblad@orust.se Finansrapport augusti 2017 Uppföljning av ramar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.12.30 14.30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.12.30 14.30 Styrelsemöte nr 1 2012-04-02 1 [12] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.12.30 14.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Mike Hansson (M) ers för Berne Petersson (KD) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018 6/2018 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr 65 Sammanträdets öppnande och justering... 2 66 Godkännande av dagordning... 2 67 Föregående protokoll 2018-05-18... 2 68

Läs mer

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8)

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Delårsrapport 2005 Lansering av ny hemsida och marknadsstödsystem under sommaren 2005 (www.hyresbostader-karlskoga.se). På styrelsens uppdrag avger

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Rune Kronkvist Lennart Johansson Nils-Erik Mattsson

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56 2013-09-25 56 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, Sadelmakaren kl 12.30 15.45. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-11-19 kl 09.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Stokab, Tulegatan

Läs mer

FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB ( ) - styrelsens arbetsordning

FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB ( ) - styrelsens arbetsordning FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB (556820-2625) - styrelsens arbetsordning 1. Inledning Denna arbetsordning anvisar utifrån aktiebolagslagen och bolagsordningen den modell som ska gälla för styrelsearbetet inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1 styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Slipen, Bryggaren 8.00 10.30 Sammanträde nr 9 ande: Eva Ahlström, ordf. Berit Thall Veikko Kärki Göran Oskarsson Bengt-Ove Kjäll Axel Nilsson Göran Juthe Erik

Läs mer

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-21 Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2012-11- 2 6 Månadsrapport

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum. Nils-Magnus Angantyr, t f verkställande direktör

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum. Nils-Magnus Angantyr, t f verkställande direktör 2015-11-13 1(5) Plats och tid Beslutare Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby 2015-11-13 kl. 10.00-14.00 Kristina Alsér, ordförande Eric Sjöström Ingrid Jonasson Blank Micael Glennfalk Peter Högberg Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2018-09-20 Ärendeförteckning 35 Sammanträdets öppnande... 2 35A Val av protokollsjusterare... 2 35B Godkännande av dagordning... 2 35C Godkännande av föregående protokoll... 2 35D Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-11-14 6/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 14 november 2014 Sid nr 65 Sammanträdets öppnande och justering... 2 66 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB Styrelsen 2011-03-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (6) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, rum 292 kl 10.00-12.00 Beslutande Olov Zakrisson Ordförande Sören Carlsson

Läs mer