30 maj 2013 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11"

Transkript

1 Protokoll nr tört vid styrelsesammanträde tör Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 30 maj 2013 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Ivar Fernemo Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Jan Forslund Jeanette Berggren, VD Lars Winell, ekonomiansvarig Carina Royson, fastighetschef 59 (Projektuppföljning januari-april) Jonas Dahlberg, drifttekniker Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat 54 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkändes. 55 Val av sekreterare Till sekreterare för mötet valdes Lars Winell. 56 Val av justerare Till justerare att jämte ordförande justera protokollet utsågs Ivar Fernemo. 57 Föregående sammanträdesprotokoll Jeanette Berggren gick igenom protokoll nr 3, 15 april 2013, protokoll nr 4, 3 maj samt protokoll nr 5, 8 maj. Avseende 43 kommer kommunen att lämna lokalerna i före detta Försäkringskassan och ge bolaget i uppdrag att hyra ut lokalen externt. att lägga ovanstående protokoll till handlingarna. 58 Uthyrningsläget Jeanette Berggren informerade om två förändringar i Bryggeriområdet. Dels har hyresavtal tecknats med ett snickeri från och dels har ett treårsavtal tecknats med ny hyresgäst i lokalen där Strands Tryckeri för närvarande hyr. Avseende Gammelgården är en process igång där en familj visat intresse att flytta in. att lägga rapporten om uthyrningsläget till handlingarna.

2 59 Ekonomi Projektuppfölining januari-april. underhåll- och investeringsprojekt samt reparationer Carina Royson informerade om underhålls- och investeringsprojekt och den ekonomiska statusen per den 30 april Rapport lämnades också om utfallet på reparationer för perioden januari-april. Diskussion fördes hur avvikelser mot budget för olika projekt hanteras och vilka orsaker som ligger bakom. VD informerade att företagsledningen jobbat fram tydligare rutiner för projekthantering. att lägga rapporterna om reparationer, underhåll- och investeringsprojekt till handlingarna. Tertialbokslut januari-april 2013 Lars Winell föredrog tertialbokslutet. Periodresultatet uppgår till plus 90 tkr, vilket är 752 tkr bättre än budget. Det noterades att reparations- och underhållskostnader ligger 964 tkr under budget samt att driftskostnader ligger 292 tkr över budget. Huvudorsaken till ökade driftskostnader är ökade el- och värmekostnader. För helårsprognosen har hänsyn tagits till de ökade el- och värmekostnaderna för första tertialet samt en något ökad personalkostnad på grund aven tidsbegränsad anställning extraanställd förvaltare. Prognosen för helåret är ett resultat på plus 236 tkr, men där reservation för obetalda hyror avseende Bergslagens Destilleri inte gjorts. Det finns risk för betydande hyresförluster avseende Bergslagens Destilleri och Städteam i Närke vilket skulle ge ett negativt resultat för bolaget. Kassaflödesanalysen per den 30 april visar att kassaflödet från den löpande verksamheten uppgår till plus 291 tkr och kassaflödet från investeringsverksamheten uppgår till minus tkr. Det innebär att kassaflöde för de fyra första månaderna uppgår till minus tkr. att lägga tertialbokslutet till handlingarna. Finansiering underborgen för swapar Lars Winell informerade att för att få göra swapaffärer med Swedbank krävs en särskild borgensförbindelse, en så kallad underborgen. Motsvarande har även Nordea uttryckt. Samråd har skett med de finansiella rådgivarna på Entropi och med Nora kommuns ekonomichef om detta. Rådet är att teckna en underborgen och att begränsa borgensåtagandet till 10% av swapaffärens värde. Det finns utrymme inom aktuellt borgensbeslut i kommunfullmäktige för att teckna denna borgen. Styrelsen bestutade att uppdra till VD att tillskriva moderbolaget att Nora Fastigheter vill få möjlighet att ingå swapaffärer, i form av standardiserade ränteswapar på maximalt tio år, och att detta genomförs genom att Nora kommun tecknar en underborgen för huvud borgen. Nora Fastigheter önskar snarast, dock allra senast oktober/november 2013, kunna genomföra dessa affärer med någon affärsbank, och att firmatecknare för Nora kommun dessförinnan ska ha undertecknat borgensförbindelsen.

3 Omsättning av lån Lars Winell informerade att nuvarande beslut om omsättning av lån gäller till och med den 30 juni och därför behöver förlängas. Vidare informerades lån om 60 Mkr ska omsättas den Styrelsen diskuterade ränte- och kapitalbindningstider. att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att från och med den 1 juli 2013 till och med den 31 december 2013 för företagets räkning omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under nämnda period. att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att omsätta lån på 60 Mkr med två års kapitalbindning till Stibor 3 mån + marginal 0,42 %. Nya löneavtal Jeanette Berggren rapporterade att nya löneavtal är klara avseende både tjänstemän (Vision) och kollektivanställda (Kommunal). När det gäller tjänstemännen så är det ett sifferiöst treårsavtal som gäller från den 1 april. Förslaget är att potten för lönerevidering för 2013 är 2,3 %. Avtalet gäller från den 1 april. När det gäller de kollektivanställda är också ett treårsavtal träffat, för 2013 blir potten 550 kr att fördela och avtalet gäller från den 1 maj. Förslaget är att potten 550 kr är både taket och golvet för lönerna. Målsättningen är att lönerevideringen ska vara klar till midsommar. att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att genomföra lönerevideringen enligt ovanstående förslag. Bergslagens Destilleri Jeanette Berggren informerade om det aktuella läget avseende Bergslagens Destilleri. att ta upp ärendet på et! extra styrelsesammanträde den 4 juni. Inköp av scanner Jeanette Berggren informerade om att det finns behov av att scanna in de ritningar vi har i arkivet idag. Bolaget behöver dagligen ritningar i brandskyddsdokumentationer, ombyggnationer, lokaluthyrning och lägenhetsuthyrning. De ritningar bolaget har finns i olika form, de flesta i pappersformat i arkivet. För att kunna arbeta effektivt behöver bolaget tillgång till ritningarna i digital form. Det finns möjlighet att köpa tjänsten externt eller att hantera den internt. Det är ett omfattande jobb som behöver förberedas och genomföras i etapper förmodligen över flera år. Kostnad för att köpa in en scanner för detta ändamål är ca 170 tkr plus moms. Det finns också möjlighet att hyra en scanner men den bedömning som har gjorts är att det är fördelaktigare med ett köp. Diskussion fördes om fördelar och nackdelar med at! scanna dokumenten i egen regi mot at! köpa in tjänsten. I diskussionen framkom at! det krävs mycket arbetstid för att redigera de digitala filerna. Förslag fördes fram om att göra vidare efterforskningar om möjligheter att köpa in tjänster till ett fördelaktigt pris.

4 att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att utreda möjligheten att köpa tjänsterna för att digitalisera ritningar. 60 Elsäkerhetspolicy Jonas Dahlberg föredrog förslaget till elsäkerhetspolicy för Nora Fastigheter. Jonas har genomgått en utbildning för att få utföra elarbeten och har utsetts till eldriftsansvarig i båda bolagen. Eftersom det krävs anställning i det bolag där eldriftsansvaret finns så kommer Jonas att ha en delad tjänst i båda bolagen. Det noterades att det i policyn felaktigt finns med skrivning om elsäkerhetscontroller som bör justeras. I övrigt hade inte styrelsen några invändningar mot policyn. att fastställa den föreslagna elsäkerhetspolicyn med förändringar avseende elsäkerhetscontroller. 61 Projekthantering Jeanette Berggren föredrog rutin för beställningsarbete avseende förprojekteringar/utredningar samt om-/tillbyggnadsprojekt från lokal hyresgäster. Jeanette föredrog även hur beställningar av entreprenörsarbete kommer ske. Diskussion fördes om rutinen och mallarna och styrelsen ansåg att det var ett bra material. Att delegera till VD, Jeanette Berggren, att fatta beslut om att genomföra beställningsprojekt från kommunen under förutsättning att samtliga ovan redovisade beställningsgodkännanden är i fyllda och att delegeringen gäller i de fall beloppet understiger 10 % av bolagets omsättning. Att Nora Fastigheter tar kostnader för förprojekteringar uppgående till maximalt 10 interna arbetstimmar. 62 Aktuella projekt och processer Jeanette Berggren redogjorde för aktuella projekt och processer. Angående Hagby Ängar så har inte Länsgården återkopplat ännu. Frågan tas upp på kommande styrelsemöte. 63 Ägardirektiv Jeanette Berggren informerade om de nya ägardirektiv som antagits av kommunfullmäktige den 25 februari 2013 och på bolagstämma den 29 april Det noterades att i punkten övrigt i ägardirektiven finns följande text som avser Norabostäder "Bolaget har, när det gäller Gyttorp centrum, att följa Länsstyrelsens beslut dat , dnr , avseende byggnadsminnesförklaringen.". att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att till ägaren föreslå ändring av bolagsordningen så att texten "Bolaget har, när det gäller Gyttorp centrum, att följa Länsstyrelsens beslut dat , dnr , avseende byggnadsminnesförklaringen." flyttas från bolagsordningen i Nora Fastigheter till bolagsordningen i Norabostäder.

5 64 Underlag för affärsplan Jeanette Berggren rapporterade om arbetet med ett utkast till affärsplan för Nora Fastigheter. Ett underlag kommer att presenteras på styrelsesammanträdet den 26 augusti. Diskussion fördes om vilka resultatmål som kan vara lämpliga för Nora Fastigheter. 65 Övriga frågor Inga övriga frågor fanns att rapportera. 66 Nästkommande styrelsesammanträden Tisdag den 4 juni Måndag den 26 augusti med halvårsbokslut och preliminär budget Måndag den 16 september Fredag den 11 oktober bokslut för tertial två. 67 Mötets avslut Ordföranden tackade de närvarande och sammanträdet avslutades. Vid protokollet Justeras ~W-' ~c?~~a Lars Winell Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 27 maj 2013 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik

Läs mer

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB Tid: Plats: 7 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi)

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi) Protokoll nr 12 2014 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: Tisdag 7 oktober 2014 kl 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 5 november 2012 kl. 08.30-12.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 6 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson Protokoll nr 252012 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 14 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Adjungerad:

Läs mer

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 15 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder Protokoll nr 29 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 3 december 2012 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 2 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 19 mars 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 84 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 78 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-01-30 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande...2 2 Val av protokollsjusterare...2 3 Godkännande av dagordning...2 4 Godkännande av föregående protokoll...2 5 Ombyggnad av K1, återkallande av ärende...3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 19 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Lars Magnusson (LM) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 16 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Bror-Erik Israelsson Jan

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2015-05-21 Ärendeförteckning 10 Sammanträdets öppnande... 2 10a Val av protokollsjusterare... 2 10b Godkännande av dagordning... 2 10c Godkännande av föregående protokoll... 2 10d Styrelselogg... 2 11

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg

Banvägen 28, Lindesberg ILAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 08.00 10.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Pia Gröndahl Jan Hansson Greger Nilsson Tina Morling Övriga: Stefan Eriksson, VD Justerare:

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-11-27 Ärendeförteckning 45 Sammanträdets öppnande... 2 45a Val av protokollsjusterare... 2 45b Godkännande av dagordning... 2 45c Godkännande av föregående protokoll... 2 45d Styrelselogg... 2 46

Läs mer

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648 Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 2012-12-03 270 560 Dnr 12.720-04 deckf21 Borgen och lån 2013 Ärendebeskrivning För att tillmötesgå kommunens kreditgivare behöver

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2015-08-25

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2015-08-25 2015-08-25 Ärendeförteckning 26 Sammanträdets öppnande... 2 26a Val av protokollsjusterare... 2 26b Godkännande av dagordning... 2 26c Godkännande av föregående protokoll... 2 26d Kvarstående ärenden,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl

Plats och tid Storgatan 38 kl Sidan 35 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum 2013-12-16 Sidan 78 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-12-16, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-09-25 2014-09-25 Ärendeförteckning 38 Sammanträdets öppnande... 2 38a Val av protokollsjusterare... 2 38b Godkännande av dagordning... 2 38c Godkännande av föregående protokoll... 2 38d Styrelselogg... 2 39

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Styrelsemöte nr 6 2011-12-07 1 [18] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-11-26 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 33 Informationer, rapporter

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 29 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23 okoll Sida Ärendeförteckning 15 Sammanträdets öppnande... 2 15a Val av protokollsjusterare... 2 15b Godkännande av dagordning... 2 15c Godkännande av föregående protokoll... 2 16 Tertialbokslut för januari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011.

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. 1(5) Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan Espenkrona, ledamot Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30 Sidan 17 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-04-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 91 - Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30 Styrelsemöte nr 3 2013-10-18 1 [12] Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.09.00 10.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättar Lars Thorsson (M), ordförande Rosita Runegrund (KD) Gösta Andersson (SB)

Läs mer

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 24 (37) Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 152 Ks 177 Au 224 KS/2015-0388 Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24 2014-03-24 Ärendeförteckning 13 Sammanträdets öppnande... 2 13a Val av protokollsjusterare... 2 13b Godkännande av dagordning... 2 13c Godkännande av föregående protokoll... 2 13d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr 5 2009-12-18 1 [8] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 13.00-15.05 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Övriga närvarande Utses att justera Martin Johansen, ordförande Benny

Läs mer

Konferensrum Krambo 12 juni

Konferensrum Krambo 12 juni 1(12) Plats och tid Konferensrum Krambo, Tid 09.00-12.00. ande ledamöter Eleonora Asplund Micael Melander Stina Hedberg Karl-Johan Rahm Johanna Zidén Ej beslutande ersättare Övriga närvarande Tjänsteman

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 19 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Elonen (AE) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.15 Beslutande M Rolf Skarin C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A... Sidan 68 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Björn Nilsson, ordf (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga deltagande Klas Palmqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018 6/2018 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr 65 Sammanträdets öppnande och justering... 2 66 Godkännande av dagordning... 2 67 Föregående protokoll 2018-05-18... 2 68

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl Sidan 70 Plats och tid Mönsterås Bostäder 2016-11-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Carina Holmberg Olofsson (tjänstgörande ersättare) Tommy Englund

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 35 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Conny Fransson

Läs mer

Protokollet anslås på www.libo.se

Protokollet anslås på www.libo.se TUAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 15.00 16.15 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Kurt Scharnke Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, vvd Gerd

Läs mer

Michael Johansson, ordförande Per-Anders Blomqvist, vice ordförande Björn Källman Bengt Berg Lennart Brunzell ANSLAG/BEVIS

Michael Johansson, ordförande Per-Anders Blomqvist, vice ordförande Björn Källman Bengt Berg Lennart Brunzell ANSLAG/BEVIS 2013-03-21 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13:00 Beslutande Övriga deltagare Michael Johansson, ordförande Per-Anders Blomqvist, vice ordförande Björn Källman Bengt Berg Lennart Brunzell Jonas Henning,

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Sidan 36 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef EALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum: 2012-0441 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn

Läs mer

Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg

Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B... Sidan 58 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Styrelsen 2000-06-19 1 (13)

Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 19 juni 2000 kl 13.30-15.50 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2010-05-21 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2016-02-18 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1a Val av protokollsjusterare... 2 1b Godkännande av dagordning... 2 1c Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 3

Läs mer

Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30

Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30 2011-05-31 60 Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-16.30 Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 19.15 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB ( ) - styrelsens arbetsordning

FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB ( ) - styrelsens arbetsordning FOLKTANDVÅRDEN SÖRMLAND AB (556820-2625) - styrelsens arbetsordning 1. Inledning Denna arbetsordning anvisar utifrån aktiebolagslagen och bolagsordningen den modell som ska gälla för styrelsearbetet inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 14:00 16.05 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset 27 oktober 2016 Paragrafer 30-49 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2016-08-24 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 32d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 102

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 102 Sammanträdesprotokoll Sidan 102 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-12-17, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Håkan Spärlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB Nordanstig Ven AB 2014-08-21 Ärendeförteckning 37 Sammanträdets öppnande... 2 37a Val av protokollsjusterare... 2 37b Godkännande av dagordning... 2 37c Godkännande av föregående protokoll... 2 37d Kvarstående

Läs mer

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Tid 13.00 15.00 ande ledamöter Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare 25 27. Gudrun Sjödin, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22 2014-04-22 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2018-09-21 Ärendeförteckning 28 Sammanträdets öppnande... 2 28A Val av protokollsjusterare... 2 28B Godkännande av dagordning... 2 28C Godkännande av föregående protokoll... 2 28D Kvarstående ärenden,

Läs mer

Styrelsemöte 2008-12-11. Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne

Styrelsemöte 2008-12-11. Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10. Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Tid: 2008-12-11 kl. 16.00 19.10 Plats: Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 1 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Lennart Karlsson (LK) Waileth Elmersson (WE) Jan Englund (JE) Ingemar Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Lindesberg

Kommunhuset, Lindesberg 114AB SAMMANTRÄDESPROD)KOLL 1 Plats: Kommunhuset, Lindesberg Tid: 16.00 18.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Tina Morling Greger Nilsson Övriga: Stefan Eriksson, vd Justerare: Tina Morling Underskrift

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 22 oktober 2008, kl 10.00-12.45, 13.20-14.45 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl )

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl ) 1(4) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl 16.00 18.30) Plats: Deltagare: Skogens Hus i Tanumshede Lars Wennerås, ordförande Peder Johansson Inger Larsson Bohlin Berta Valenzuela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06 2015-11-06 Ärendeförteckning 46 Sammanträdets öppnande... 2 46a Val av protokollsjusterare... 2 46b Godkännande av dagordning... 2 46c Godkännande av föregående protokoll... 2 46d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-09-09 Ärendelista Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående protokoll... 2 14 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 15 Budget för investeringar

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Arvika Näringslivscenter, Arvika kl 8.00-9.15 2012-09-26 65 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson, ledamot Inger Hjerpe, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. MittSverige Vatten & Avfall AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. MittSverige Vatten & Avfall AB 2019-02-21 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Val av protokollsjusterare... 2 1B Godkännande av dagordning... 2 1C Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 A.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-03-05 Ärendelista Sid nr 64 Sammanträdets öppnande och justering... 2 65 Godkännande av dagordning... 2 66 Föregående protokoll 2010-02-25... 2 67 Årsredovisning 2009... 3 68 Personalfrågor... 4 69

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-04-29 3/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013 Sid nr 22 Sammanträdets öppnande och justering... 2 23 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-08-21 Ärendeförteckning 34 Sammanträdets öppnande... 2 34a Val av protokollsjusterare... 2 34b Godkännande av dagordning... 2 34c Godkännande av föregående protokoll... 2 34d Kvarstående ärenden,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 52 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Fredrik Lindquist (FL) Lars Magnusson (LM)... Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr Styrelsemöte nr 2 2014-05-21 1 [14] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35 Beslutande Kerstin Lönnbro (FP), ordförande Björn Sporrong (S) 2 v ordf Övriga närvarande Ersättare Jessica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB okoll Sida Ärendeförteckning 23 Sammanträdets öppnande... 2 23a Val av protokollsjusterare... 2 23b Godkännande av dagordning... 2 23c Godkännande av föregående protokoll... 2 24 Informationer, rapporter

Läs mer