Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson"

Transkript

1 Protokoll nr tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 14 september 2012 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Adjungerad: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson Jeanette Berggren, VD Lars Winell, ekonomiansvarig Håkan Kangert, styrelseordförande i Nora Rådhus Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 242 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkändes. 243 Val av sekreterare Till sekreterare för mötet valdes Lars Winell 244 Val av justerare Till justerare att jämte ordförande justera protokollet utsågs Ivar Fernemo. 245 Föregående mötes protokoll Jeanette Berggren gick igenom protokoll nr 24, 12 juni Avseende 230 om styrelsens arvode så kommer beslut fattas av ägaren, Jeanette Berggren kommenterade också 234 avseende Företagshuset i Gyttorp som kommer att göras om till lägenheter under hösten 2012, att lägga ovanstående protokoll till handlingarna. 246 Styrelsens arbetsordning En arbetsgrupp bestående av Bror-Erik Israelsson, Jan Forslund och Ivar Fernemo presenterade ett förslag till ny arbetsordning, Stycke A 2,5, Ändra lydelsen "Fattade beslut med reservationer," till "Fattade beslut med avvikande mening", Stycke A 2,5, tredje stycket, Ändra från lydelsen "Protokollet skall undertecknas av sekreteraren och justeras snarast möjligt efter upprättande," till "Protokollet skall undertecknas av sekreteraren och justeras senast fem arbetsdagar efter upprättande,"

2 Stycke B 2.2, Ändra lydelsen "Anställning eller uppsägning av personal" till " Anställning eller uppsägning av personal i ledande befattningar". Stycke B 2.2, Ändra lydelsen "Löner eller andra anställningsvillkor för anställda, efter samråd med kommunen." till" Löner eller andra anställningsvillkor för anställda samordnas med kommunen." samt flytta denna punkt till slutet på andra stycket. att godkänna arbetsordningen med ovan angivna ändringar, vilket motsvarar de ändringar som gjorts i Nora Utveckling AB. 247 Uthyrningsläget Jeanette Berggren informerade att i centrala Nora finns fyra vakanta lägenheter, av dessa finns det tre tecknade hyresavtal med inflyltning senare i höst. Tre lägenheter är vakanta på grund av storbranden. Av dessa rivs två bostäder och byggs upp igen och en bostad renoveras. Avseende storbranden så kommer två hyresgäster att flyita tillbaka när fastigheterna är återställda. Diskussion följde om vilka krav som kan ställas på den hyresgäst som var vållande till branden. Det krav som kan ställas är skadestånd för bolagets självrisk som uppgår till två basbelopp. Hyresgästen har möjlighet alt använda sin hemförsäkring för delta skadestånd. Diskussion fördes också om vikten av alt hyresgästerna har hemförsäkringar. I andra bostadsbolag finns möjligheten att få hemförsäkring via bostadsbolaget som betalas via hyreaviseringen. Det finns också en vakant bostadsrält som står tom i avvaktan på beslut. Bolaget äger sammanlagt nio villor och bostadsrätter som hyrs ut till större familjer. Dessa används av flyktingmoltagningen och slits hårt. Diskussion följde om ersättning för slitage och vilka krav som kan ställas mot invandrarfamiljerna och mot kommunen. att ge verkställande direktören i uppdrag att begära skadestånd av den hyresgäst som vållade storbranden på Västra Soltunet. att ge verkställande direktören i uppdrag att begära in offerter på hemförsäkringar till bolagets hyresgäster. att ge verkställande direktören i uppdrag att kontakta berörda tjänstemän på kommunen för att gå igenom vilket uppdrag bolaget har samt hur kostnader för onormalt slitage ska ersättas. 248 Ekonomisk rapport Månadsrapport juli Lars Winell föredrog den ekonomiska rapporten per 31 juli 2012 samt den prognos som tjänstemännen tagit fram för helåret Det ackumulerade utfallet per 31 juli visar på elt negativt resuilat på minus tkr. Prognosen pekar på ett årsresultat på ca minus 4,4 Mkr. Den huvudsakliga orsaken till det prognosticerade underskottet avser ökade kostnader för reparationer och underhåll. Även kostnader hyresrabatter, personal och räntor har ökat jämfört med budget. Den fastighet som främst tynger resultatet är Blomman, där årsprognosen hamnar på drygt minus 2 Mkr.

3 Jeanette Berggren berättade att avseende reparation och underhåll har endast akuta reparationer genomförts, eftersom den slutliga budgeten efter förhandlingarna med hyresgästföreningen endast medgav underhåll på ca 2 Mkr. Trots detta är utfallet till och med juli ca 3,5 Mkr. För resten av året beräknas reparationer och underhåll uppgå till 300 tkr per månad. Jeanette Berggren informerade att snitthyrorna i Norabostäder ligger lågt i jämförelse med hyresnivån i länet. Det är svårt att göra en rättvis jämförelse eftersom varje fastighet är unik bland annat avseende ålder och underhåll. I Nora finns relativt mycket äldre pittoreska byggnader som kräver mer i underhållskostnader. Jeanette Berggren informerade om att underhållsplaner på 1-, 3- respektive 5 år tas fram under hösten för kommande budgetarbete. Styrelsen diskuterade det ekonomiskt allvarliga läget. Styrelsen uppfattning är att krafttag behöver göras för att rätta till resultatet. Olika förslag framfördes som att sälja delar av fastighetsbeståndet, att få kapitaltillskott från ägare, att ta fram en kraftfull besparings plan samt höjda hyror. Jeanette Berggren presenterade en grov åtgärdslista där en översyn görs över varje kostnadspost. Ledningsgruppen kommer att arbete vidare med åtgärdsprogrammet under hösten. Vissa delar kan fattas beslut om direkt och vissa delar, som exempelvis att omförhandla kontrakt, sker på lite längre sikt. att ge verkställande direktören i uppdrag att minimera förlusterna för de månader som är kvar under att ge verkställande direktören i uppdrag att vidta åtgärder för att möjliggöra att det går att budgetera för minst ett nollresultat att ge verkställande direktören i uppdrag på nästa styrelsemöte redovisa vilka åtgärder som görs. 249 Finansiering Finanspolicy Styrelsen diskuterade policyn och ansåg att den var omfattande. Diskussion följde om vissa delar i finanspolicyn, där styrelsen önskade få genomgång med Entropi. att avvakta med beslut om ny finanspolicy. att ge i uppdrag till verkställande direktören att till kommande styrelsemöte bjuda in representant för Entropi för genomgång av vissa punkter i finanspolicyn. Omsättning av lån Lars Winell informerade att lån hos Kommuninvest på sammanlagt 30 Mkr omsätts under november och december att uppdra till VD, Jeanette Berggren, att från och med den till , för företagets räkning omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under nämnda period.

4 Kapitaltillskott Jeanette Berggren informerade om ny lagstiftning som försvårar kapitaltillskott, Styrelsen diskuterade om att ta fram en långsiktig soliditetsnivå för att ha nått det om fem år. Styrelsen diskuterade möjligheten att ta fram ett prospekt till kapitaltillskott där soliditetsnivån nås till år fem och där nyproduktion planeras med exempelvis tjugo lägenheter per år. att ge i uppdrag till verkställande direktören att jobba vidare med förslag till prospekt avseende kapitaltillskott och att prospektet läggs fram till styrelsemötet den 1 oktober Att ge i uppdrag till verkställande direktören att kontakta ägare, SABO och revisor för att ta reda på vilka möjligheter till kapitaltillskott som finns. 250 Bostäder, fastigheter SABOs nybyggnadsmatris Jeanette Berggren gick igenom SABOs nyproduktionsmatris som visar produktionskostnader per kvm vid olika avkastningskrav och hyror. Diskussion fördes om vilka produktionskostnader som kan vara rimliga. Vid serietillverkning av fastigheter finns exempel hos SABO på kostnader runt 20 tkr/kvm, men att det finns mål på att komma ner mot produktionskostnader på tkr/kvm. Dessa produktionskostnader gäller dock inte för lågenergihus. Diskussion fördes också om för vem som fastigheter ska byggas. Jeanette Berggren menade att det är viktigt att få till långa flyttkedjor för bostadsmarknaden som helhet. Statistiskt sett har det blivit längst flyttkedjor i de fall där det byggts seniorboende eller lägenheter för stora familjer. Kvarteret Svanen Jeanette Berggren informerade om kvarteret Svanen. Det är planerat fyra lägenheter i befintligt hus samt tre lägenheter i nybyggt radhus på gården samt minst tre parkeringsplatser. Sedan tidigare ritning har det tillkommit takfönster i lägenheterna på andra våningsplanet samt belysning i trapporna. Kalkyl har gjorts med vakansgrad 2%, 5% respektive 10%. I kalkylen med 2% vakansgrad blir år sju första året med vinst och ackumulerad vinst nås år tolv. I kalkylen med 5% vakansgrad blir år nio första året med vinst och ackumulerad vinst nås år femton. I kalkylen med 10% vakansgrad blir år tolv första året med vinst och ackumulerad vinst nås år tjugo. I kalkylen beräknas ränta inklusive borgensavgift till 3,8%, driftökning med 2% per år, hyresökning med 2,5% per år samt normal avskrivning. Diskussion om projektet följde. Styrelsen uttryckte tveksamhet att i dagsläget med den ekonomiska situation som bolaget befinner sig starta byggnationen. Styrelsen önskade att avvakta beslutet om ägartillskott samt undersöka möjligheterna att sälja fastigheten. att ge i uppdrag till verkställande direktören att låta mäklare värdera fastigheten avseende en försäljning i befintligt skick. Beslut om fastigheten tas på nästa styrelsemöte när svar på värderingen erhållits. Smedgården Jeanette Berggren informerade att fastigheten Smedgården köpts in under sommaren i enlighet med tidigare styrelsebeslut.

5 Styrelsen diskuterade vad fastigheten ska användas till. Det förs diskussioner med kommunen om ombyggnad/nybyggnad av demensboenden där även fastigheterna Tullbacken och Hagby Ängar finns med. Smedgården köptes in med ambitionen att bygga seniorbostäder, eftersom behovet att seniorbostäder kommer att öka. Det finns också diskussioner om trygghetsboenden och tillgänglighetsboenden. Styrelsen ansåg att samarbete med kommunen krävs och att bolaget måste säkerställa stabila intäkter. att ge i uppdrag till verkställande direktören att ta kontakt med kommunledningen och berörda tjänstemän för att utreda hur bolaget bäst arbetar vidare med Smedgården. I detta innefattas också att gå igenom behov av demensboenden, seniorboenden, trygghetsboenden och tillgänglighetsboenden. att ge i uppdrag till verkställande direktören att i detta forum även reda ut de villor och bostadsrätter som bolaget äger för att tillgodose behovet av bostäder till bland annat invandrarfamiljer enligt 247 ovan. As fd förskola Jeanette Berggren informerade att avstyckning har skett och att det finns möjlighet att riva. Mäklare är kontaktad för värdering. Vidare informerade Jeanette Berggren att ett grannmedgivande lämnats avseende en friggebod på grannfastighet som byggs närmare än fyra meter från den avstyckade tomten. Aterkommer på nästa styrelsemöte när bolaget fått förslag från mäklare om lämpligt upplägg. 251 Övriga frågor Aktuella projekt och processer Jeanette Berggren gick igenom den utsända listan med status på aktuella projekt och processer. Diskussion följde avseende tidigare beslut att begära sänkt borgens borgenavgift från kommunen. att upphäva beslut enligt 222 om att hemställa till Kommunfullmäktige att sänka borgensavgiften. att i övrigt godkänna listan. Nästkommande möten att årets kommande styrelsemöten ska hållas; Den 1 oktober 2012, Den 5 november 2012, Den 3 december 2012,

6 2.52 Mötets avslut Ordföranden tackade de närvarande och sammanträdet avslutades. Vid protokollet Justeras _ ~w_ ~t!~~~e Lars Winell Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB Tid: Plats: 7 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 5 november 2012 kl. 08.30-12.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi)

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi) Protokoll nr 12 2014 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: Tisdag 7 oktober 2014 kl 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder Protokoll nr 29 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 3 december 2012 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 62013 tört vid styrelsesammanträde tör Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik

Läs mer

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 27 maj 2013 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik

Läs mer

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 6 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 15 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 2 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 19 mars 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum 2013-12-16 Sidan 78 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-12-16, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth

Läs mer

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 78 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 16 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Bror-Erik Israelsson Jan

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 91 - Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 84 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 94

Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-10-30, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Årsbokslut 2018 Yttrande över motion från Vänsterpartiet om att bygga hyresrätter på Norrlandet

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl

Plats och tid Storgatan 38 kl Sidan 35 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 63

Sammanträdesprotokoll Sidan 63 Sammanträdesprotokoll Sidan 63 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-08-27, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Håkan Spärlin (HS) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2019-01-28, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Prosten, Bryggaren 16 december 2014 kl. 13.00 15.00 Sammanträde nr 7 ande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson Ann-Katrin

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl Sidan 70 Plats och tid Mönsterås Bostäder 2016-11-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Carina Holmberg Olofsson (tjänstgörande ersättare) Tommy Englund

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 52 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Fredrik Lindquist (FL) Lars Magnusson (LM)... Övriga deltagande

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15. 2005-08-30 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.00 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Styrelsemöte nr 3 2012-10-17 1 [19] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Beslutande Lars-Ola Andersson (M), ordförande Dan Gustavsson (KD) ers för Hans Kristensson (FP) tom kl 14.15

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING

STYRELSENS ARBETSORDNING STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i XXXXXXXXX AB, org nr xxxxxx-xxxx, har upprättat denna arbetsordning med instruktioner avseende arbetsfördelning och ekonomisk rapportering, för att utgöra ett komplement

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 17.30 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 16.15-17.30, beslutande: 48-58 M Rolf Skarin beslutande: 44-47 C Tommy

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-10-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Håkan Spärlin (HS) Tommy Englund

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00 Styrelsemöte nr 3 2013-10-15 1 [17] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl )

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl ) 1(4) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl 16.00 18.30) Plats: Deltagare: Skogens Hus i Tanumshede Lars Wennerås, ordförande Peder Johansson Inger Larsson Bohlin Berta Valenzuela

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Sidan 36 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll.

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll. 1 (5) Protokoll nr 6 fört vid extra sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 18 november 2013, klockan 08.00-08.55 ande: Övriga närvarande: Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 3 Hotell Ett, Oskarshamn 19 mars 2015, klockan 13.00-14.30 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Hmida Benatallah Dan Nilsson Lars

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8)

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Delårsrapport 2005 Lansering av ny hemsida och marknadsstödsystem under sommaren 2005 (www.hyresbostader-karlskoga.se). På styrelsens uppdrag avger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Remiss Integrationsstrategi 2018-2020 Köp av del av Katedern 11 Prisvärda bostäder för unga Informationsärenden

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 29 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-01-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-11-28 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-11-28 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Fredensborgs herrgård 28 november 2014 kl. 13.00 14.45 Sammanträde nr 6 ande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson Ann-Katrin

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00 Styrelsemöte nr 4 2010-12-08 1 [18] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för

Läs mer

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare 1(7) Protokoll nr 6 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 10 december 2012 Beslutande: Övriga närvarande: Kaj Göransson, ordförande (s) Peter Lilja, vice ordförande (m) Christina Davidson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-11-27 Ärendeförteckning 45 Sammanträdets öppnande... 2 45a Val av protokollsjusterare... 2 45b Godkännande av dagordning... 2 45c Godkännande av föregående protokoll... 2 45d Styrelselogg... 2 46

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Styrelsemöte nr 6 2011-12-07 1 [18] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 114

Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-12-20, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande: 32-34 FP S. Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande: 32-34 FP S. Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18.20 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 16.30-18.20, beslutande: 35-43 C C Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl Samlingssalen Kvarnhjulet kl 19.00 1 Årsstämmoprotokoll för brf Björkbacken Verksamhetsperioden 2009 05 01 2010 04 30 Paragrafer 1-18 Mötesordförande.. Stefan Johansson Justerare Amie Hemmen Justerare.

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A... Sidan 68 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Björn Nilsson, ordf (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga deltagande Klas Palmqvist,

Läs mer

AB TIMRÅBO. Styrelsen

AB TIMRÅBO. Styrelsen Beslutsförteckning 107 121 107 Mötets öppnande och val av justerare 108 Genomgång och godkännande av föregående mötesprotokoll 109 Godkännande av dagordning 110 Beslut om antagande av intern kontrollplan

Läs mer

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015

eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 eslövs bostads ab PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Nr 1/2015 DATUM: 2015-02-18 TID: 08.30 PLATS: Soldatrummet, Ebo NÄRVARO: Ordinarie ledamöter Ersättare Övriga Mikael Wehtje ordf Karin Reinisch Joakim Ahlin VD

Läs mer

AB TIMRÅBO. Styrelsen

AB TIMRÅBO. Styrelsen Beslutsförteckning Föredragande 1 15 1 Mötets öppnande och val av justerare 2 Godkännande av dagordning 3 Genomgång och godkännande av föregående mötesprotokoll 4 Periodrapport 2018-01 - 2018-12 ML 5 Rapport

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Styrelsemöte nr 2 2013-05-22 1 [27] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-01-25 Ärendelista Sid nr 62 Sammanträdets öppnande och justering... 2 63 Godkännande av dagordning... 2 64 Föregående protokoll 2009-11-20... 3 65 Bokslut 2009... 4 66 Senareläggning av årsstämma

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 103

Sammanträdesprotokoll Sidan 103 Sammanträdesprotokoll Sidan 103 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-11-27, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB Timrå Ven AB 2016-04-12 Ärendeförteckning 1 Stämmans öppnande... 2 2 Val av ordförande vid stämman, utseende av protokollförare.. 2 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 4 Val av protokollsjusterare...

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden Affärsplan 2019 Affärsplan 2019 AB Industristaden AB Industristaden Innehållsförteckning 1. Styrelseordförandes Inledning... 3 2. Vision, affärsidé och värdegrund... 4 2.1 Halmstads kommuns vision... 4

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56 2013-09-25 56 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, Sadelmakaren kl 12.30 15.45. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande

Läs mer

BRF Clüwer. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

BRF Clüwer. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för BRF Clüwer Räkenskapsåret 2015-09-01-2016-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5

Läs mer

Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden

Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden 1(5) Datum: 2015-10-29 PROTOKOLL (11) Fört vid sammanträde med styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden Tid: Klockan 09:45-11 :50 Plats: Familjebostäders

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i

Handlingar inför årsstämma i Handlingar inför årsstämma i 3 maj 2012 Årsstämma i 3 maj 2012 kl 17.00 på Hotell Täby Park, Kemistvägen 30 i Täby. Registrering från 16.30. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman 2.

Läs mer

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78 1 ALVESTA UTVECKLING AB Styrelseprotokoll 7/2016 Org.nr 556421-5639 2016-12-07 Plats o tid Hjortsberga, Direktlaminat 2016-12-07, kl 13.00 15.50 Beslutande Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-02-21 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-02-21 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Stuverums konferensanläggning, Västervik 21 februari 2014 kl. 10.00 13.30 Sammanträde nr 1 ande: Bo Andersson, ordf Ingegerd Karlsson Håkan

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30 Sidan 26 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-06-02, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00-11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice

Läs mer

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30

Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Sidan 19 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Lars Magnusson (LM) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB (publ), org nr 556475-4793, torsdagen den 24 april 2014 Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm Närvarande: Aktieägare

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-01-25 Ärendelista Sid nr 54 Sammanträdets öppnande och justering... 2 55 Godkännande av dagordning... 2 56 Föregående protokoll... 2 57 Bokslut 2009... 3 58 Senareläggning av årsstämma 2010... 4 59

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson

Underskrifter Sekreterare... Peter Karlsson Sidan 1 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Lennart Karlsson (LK) Waileth Elmersson (WE) Jan Englund (JE) Ingemar Jansson (IJ) Reidun Ullström

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.50 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Styrelsemöte 2014-12-08

Styrelsemöte 2014-12-08 Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 13.00-18.00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1 :e vice ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande Richard Ådal Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson

Läs mer

Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00

Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00 Sidan 45 Plats och tid Beslutande Västerviks Bostadsbolag, Västervik kl. 10.00 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Göran Sjögren (GS)... Övriga deltagande

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-09-25 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-09-25 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Bostadsbolagets sammanträdesrum 25 september 2014 kl. 09.00 13.30 Sammanträde nr 4 Beslutande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson

Läs mer

Styrelsemöte Tid: kl Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne

Styrelsemöte Tid: kl Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Tid: 2009-12-10 kl. 17.00 20.00 Plats: Jonsgårdsvägen 19 B, Rottne Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 7 8 Beslut om att starta byggnation av trygghetsboende i Gamleby Delårsbokslut samt årsprognos

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 71 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Lennart Karlsson (LK) Anders Johansson (AJ) Jan Englund (JE) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30 Sidan 58 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 18

Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-02-23, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Waileth Elmersson (WE) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund

Läs mer

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16 locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN PROTOKOLL 1/16 1 (lo) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Christer Grunder Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Mikael

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1 STYRELSEN 2005-08-29 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Måndag 29 augusti 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 12 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer