Slutrapport Public 360 införandeprojekt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutrapport Public 360 införandeprojekt"

Transkript

1 1 (5) Slutrapport Public 360 införandeprojekt Projekt: Införande av Public 360 Projektledare: Cecilia Wolkert Uppdragsgivare: Ulf Heyman Datum: Idag har Public 360 tagits i bruk som system för diarieföring på de institutioner som tidigare använt Godis. I och med det har projektet uppnått sitt mål och mitt arbete är slutfört. I denna slutrapport sammanfattar jag projektet i enlighet med SLU:s projektmodell. Bakgrund och motiv Under 2009 och 2010 ledde Renata Arovelius arbetet med att upphandla och anpassa systemet Public 360 för användning som SLU:s diariesystem. Hon har också projektlett arbetet med att migrera merparten av de tidigare skapade ärendena från det gamla diariesystemet Godis och på så sätt möjliggjort för registraturen vid universitetsadministrationen i Uppsala att överge Godis och arbeta i Public 360. Det här projektets syfte har varit att rulla ut Public 360 som diariesystem för de 58 diarier som återstod att efter Renatas projekt. Syfte - nytta med projektet Projektet har syftat till att rulla ut Public 360 för användning på SLU som diariesystem. Projektet göra det möjligt för personal att släppa det gamla systemet som är instabilt och svårarbetat. Mål resultat av projektet När projektet är avslutat skulle alla ärenden från Godis ha migrerats in till Public 360, samtliga tidigare användare av Godis skulle vara utbildade och kunna utföra sina dagliga arbetsuppgifter i Public 360 istället. Målet var att ha detta klart till årsskiftet 2010/2011. Att det tidsmålet inte skulle hålla uppdagades tidigt och rapporterades även i statusrapporten i december. Projektet har nått sitt mål idag den 15:e mars Som jag kommenterade i min statusrapport har projektet blivit trögare än väntat på grund av bristen på kompetens i systemet på konsultmarknaden och bristen på leveransförmåga hos systemleverantören.

2 2 (5) Genomförande och resultat enligt milstolpeplan Efter sommaren arbetade vi med att få systemet tekniskt klart. Milstolpen passerades den 3:e september. Systemets databaser hade då flyttats till det nya gemensamma databashotellet med förbättrad prestanda jämfört med den tillfälliga databasserver som det tidigare låg på. Vi beslutade att inte uppgradera till SP6 eftersom en helt ny version av systemet finns och det är bättre att gå direkt på den efter projektets avslut. Milstolpe 1 Systemet tekniskt färdigt: den 3:e september Vi fick ihop ett gäng registratorer som kunde vara förtrupp och verifiera testmigreringen med de testfall och testprotokoll vi tagit fram. Vi utbildade dem och tre personer från IT-stöds applikationssupport. Testprotokollen finns sparade på projektets arbetsplats. Vi genomförde testmigreringar i november och december som visade att SI:s migreringsverktyg var felaktigt. Efter mycket tuffa diskussioner lyckades vi få hit personal från systemleverantören som lagade migreringsapplikationen och ge korrekta användarinstruktioner. Så snart vi lyckats genomföra en lyckad migrering planerade vi det resterande projektet. Jag sonderade under januari med ett stort antal registratorer vad som skulle vara lämpliga datum under våren och datumen spikades till helgen mars. Med utgångspunkt från det och SLU:s fyra sportlovsveckor planerade vi utbildningarna. Milstolpe 2 Testmigrering klart med lyckat resultat: den 30:e januari I enlighet med projektplanen hölls utbildningar på fyra orter under februari och mars. Vi utbildade ca 60 användare. Utbildningen fick hållas av systemförvaltaren Anna Svensson istället för Anders Hammarstedt som planerat. Utbildningarna kördes i datasalar istället för i föreläsningssal som i det förra projektet. Förutom det har vi också genomfört en förberedande videoutbildning där 30 personer deltog. Kontrollerna efter migreringen har visat att registratorerna var mycket väl förberedda för att ta systemet i bruk. Milstolpe 3 Godis stängt för registrering: den 10:e mars I torsdags den 10 mars stängdes Godis för registrering och därefter genomförde vi migreringen som planerat. Under arbetet med att förbereda migreringen upptäckte många åtgärder som måste vidtas i systemet på grund av det stora antalet diarier. Detta arbete var oförutsett och skulle ha kunnat göras tidigare om systemleverantören haft bättre rutiner. SI har som mest sett en myndighet med 10 diarier medan SLU har 58 som migrerats över. Under torsdag natt gjordes uttaget ur Godis. Datat bearbetades under fredag förmiddag av Gunnar Ståhl som skapade den SQL-databas som används för migreringen. Precis efter lunch satte Anna

3 3 (5) Svensson igång migreringen och den var klar på lördag förmiddag. Därefter kördes de omspolningar som krävs för att rättigheterna ska sättas på det nya datat. På måndag morgon före kontorstid testade Anna och jag igenom det migrerade datat och behörigheterna och skickade sedan ut mallar för verifikation av datat till 28 huvudregistratorer. Registratorerna körde sina kontroller under dagen och vi upptäckte ett fel som SI rättade tidigt på morgonen idag. När vi med hjälp av registratorerna i Skara verifierat att rättelsen fungerade gav vi klartecken för att alla kan registrera i systemet och uppnådde därmed milstolpe 4. Milstolpe 4: systemet i bruk: den 15:e mars Budget Projektets budget har dels bestått av kostnader som bokförts i projektet. Det har också utgjorts av nedlagd tid som betalas i den verksamhet där personen hör hemma. Därför har jag också kommenterat utfallet för tidsuppskattningen av obetald tid. Kommentarer till budgeten och resultatet Budgeten för drift och förvaltning avsåg perioden från projektstart och året ut. Jag har inte tagit upp utfallet för drift för 2011 i redovisningen. Jag har heller inte redovisat det serviceavtal som jag tog upp i statusrapporten eftersom det är en löpande kostnad som inte hör hemma i projektet. För förvaltning 2011 har IT-enheten fått tilldelning motsvarande 2 dagars arbete i veckan. Merparten av Anna Svenssons arbete ryms inom denna ram trots de många oförutsedda åtgärder vi haft på grund av de många diarierna. Vi har däremot valt att debitera projektet för Annas deltagande i utbildningen då den egentligen skulle ha genomförts av Anders Hammarstedt. Fördyringar i förvaltningen Som jag nämnde i min statusrapport i december blev vi varse under projektets första tid att en väsentlig del av den funktionalitet man haft i Godis inte var införd i Public 360 vid tillfället för produktionssättning. Dessutom kvarstod anmärkningar från användarna om fel i systemets sökfunktion både i testmiljön och produktionsmiljön. Systemförvaltningen har ägnats åt följande uppgifter som inte var kända vid projektstart: Att förstå och dokumentera de förväntningar användarna har på funktionalitet för hantering av tillsättning av tjänst. Dokumentmallar och kontakthantering, funktionalitet som fanns i Godis. Att få de anpassningar av Public 360 som SI produktionssatt att bli testbara i användarens klientmiljö för att göra det möjligt att verifiera vad som återstå för att få systemet att fungera som användaren förväntar sig. Att beskriva och logga fel i sökning samt hitta tänkbara lösningar på problemen. Dessa arbetsuppgifter har lett till fördyring av systemförvaltningen jämfört med budget.

4 4 (5) I tabellen nedan finns en jämförelse mellan budget och utfall med kommentar post för post: Budget Utfall Kommentar Migrering Software Innovations Sogeti och SI räknar m 10 tim ej ännu fakturerat Projektledningsstöd: Ej hittat konsult DBA-tid: Jens Låås tid: Gjordes av Gunnar Ståhl helt Nedlagd systemförvaltning: Enl plan Systemförvaltartid framöver: Som kommenterat i statusrapport, mer än planerat Kostnader för utbildning Anna Svensson gmfrt utbildning istf A Hammarstedt Drift under 2010: Under Debiteras förstås fortsatt 2011 Applikationssupport under rest 2010: - - Se nedlagd tid Resekostnader järngäng: Fika på kurstillfällena Kommentar till tidsåtgången för ej betald tid Jag uppskattade projektledningstiden till ca 100 timmar samt hade budgeterat för ca 50 timmar i projektledningsstöd. Jag har under hösten lagt ungefär en halv dag i veckan på projektet och under våren ca 1 dag i veckan så tidsuppskattningen för projektledning håller. Anna har lagt 44 timmar på utbildningen och den beräknades ta 40 timmar så den beräkningen håller också. Järngänget ägnade 2*5 timmar till utbildning och ca 2 dagar för test så det tog något mindre tid än beräknat. Utbildningen av IT-stöds personal hade jag inte tagit upp som timmar, men det är viktigt att visa fram nu. Vi har också fått ovärderlig hjälp av IT-stöd med att lägga upp nya handläggare i systemet vilket hade varit omöjligt att hinna i tid till produktionssättning annars. I projektplanen plan utfall Kommentar Projektledningstid: Min tid mer eftersom ingen konsult hittats Järngänget utbildning, resor, test: Deltog enbart i utbildning på sin ort Utbildning Public: Annas tidredovisning Utbildning i testning: 6 6 Anders H första tillfället IT-stöd: 0 54 Utbildning 6 pers samt upplägg av handläggare Summa obetald tid:

5 5 (5) Erfarenheter i projektet I det här projektet har vi lärt oss om hur man förbereder verksamheten på förändring, hur milstolpar kan användas som styrmedel och att verksamhetsprojekt bör föregå IT-projekt. Användarutbildning i datorsal och förberedelse på video var mycket positivt. Datormognaden är låg för den här användarkategorin och att själv få prova på under handledning har varit mycket bra. Milstolpeplan istället för tidplan är mycket bra i ett projekt med många osäkra faktorer. Det ger styrbarhet och uppföljningsbarhet men man behöver inte känna den uppgivenhet och frustration som en försenad tidplan ger projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med ett stort antal registratorer. Vi har fått mycket bra uppbackning från erfarna registratorer runt om på Campusarna. Projektet hade blivit bättre om SLU hade haft ett standardiserat sätt att föra diarium. Det skulle blivit billigare om man ägnat ett år innan åt att ensa diarieplaner och slå ihop diarier. Universitetet skulle också vinna på att låta färre personer ha hand om denna verksamhetsprocess för ett större antal institutioner. Många registratorer gör arbetet sällan och varvar arbetsuppgifterna med många andra. Det vore bättre att låta färre personer bli riktigt duktiga. //Cecilia Wolkert,

Projektplan e-beställning delprojekt 5. Projekt: Införande av e-beställning Delprojekt 5: Införande av nya beställningsrutiner och beställarstruktur

Projektplan e-beställning delprojekt 5. Projekt: Införande av e-beställning Delprojekt 5: Införande av nya beställningsrutiner och beställarstruktur IT-avdelningen/systemenheten 2013-10-11 Projektplan e-beställning delprojekt 5 Projekt: Införande av e-beställning Delprojekt 5: Införande av nya beställningsrutiner och beställarstruktur Projektledare:

Läs mer

Projektplan: Internwebben

Projektplan: Internwebben 1 (5) Projektplan: Internwebben Uppdragsgivare: Ulf Heyman Projektledare Maria Hart Uppdaterad projektplan vid teknikbyte: 2009-10-26 Bakgrund och motiv Nuvarande intranät MittSLU - håller inte måttet,

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08

Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08 1 (6) Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08 Projektledare: Cecilia Wolkert, verksamhetscontroller, Avd. för infrastruktur Uppdragsgivare: Göran Ståhl, vicerektor, rådet för fortlöpande miljöanalys

Läs mer

Talboken kommer till taltidningsläsare

Talboken kommer till taltidningsläsare Talboken kommer till taltidningsläsare Slutrapport Dokumentattribut Information Titel och undertitel Slutrapport TBK för taltidningsläsare Dokumentägare Ulf Wikman Dokumenttyp Slutrapport Version 1.0 Senaste

Läs mer

Riktlinjer för upprättande av avtal avseende kliniska läkemedelsprövningar. Finns ingen skrivning kring detta. Finns ingen skrivning kring detta

Riktlinjer för upprättande av avtal avseende kliniska läkemedelsprövningar. Finns ingen skrivning kring detta. Finns ingen skrivning kring detta 6. Finns resonemang kring hur direkta, indirekta och/eller overheadkostnader ska beräknas? 7. Finns krav på att ekonom ska vara involverad vid framtagande av kalkyl/budget? Nej, inte mer än att samtliga

Läs mer

Projektplan: Standardiserad hantering av SLU:s användaridentiteter, SLU-identiteter

Projektplan: Standardiserad hantering av SLU:s användaridentiteter, SLU-identiteter 1 (6) Projektplan: Standardiserad hantering av SLU:s användaridentiteter, SLU-identiteter Förslagsställare: * Projektledare: Helen Alstergren * Uppdragsgivare: Ulf Heyman Datum: 1. Bakgrund och motiv Antalet

Läs mer

SLUTREDOVISNING. Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda 1(6) KS/2015:54. /Eget_Förvaltning/ Diarienummer. Datum

SLUTREDOVISNING. Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda 1(6) KS/2015:54. /Eget_Förvaltning/ Diarienummer. Datum SLUTREDOVISNING 1(6) /Eget_Förvaltning/ Datum Diarienummer 2016-03-02 KS/2015:54 Handläggare Carina Stolt Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda Postadress Besöksadress Telefon Internetadress Mjölby

Läs mer

Införande av Primula på Malmö högskola

Införande av Primula på Malmö högskola 2014-11-19 1 (7) Införande av Primula på Malmö högskola Projekt- och aktivitetsplan 2014-11-19 2 (7) Innehåll Införande av Primula på Malmö högskola... 1 1 Basfakta... 3 2 Beskrivning av projektet, mål

Läs mer

Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet

Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet Landstinget Gävleborg Revisionsrapport Oktober 2010 Ove Axelsson Tove Färje Innehållsförteckning SAMMANFATTNING.........3 INLEDNING......4

Läs mer

Projektplan. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund. Version 1.0. Status. Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs

Projektplan. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund. Version 1.0. Status. Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs Segmentering av MR-bilder med ITK 2006-02-02 Projektplan Version 1.0 Status Granskad Godkänd Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs 1 PROJEKTIDENTITET MCIV 2006 VT Linköpings Tekniska Högskola,

Läs mer

Projektkontor IT Thomas Persson

Projektkontor IT Thomas Persson Projektkontor IT 2018-02-06 Thomas Persson Dokumentets syfte Detta dokument beskriver vad Projektkontor IT omfattar i nuläget, och vilken målbild som finns. IT-staben har idag ansvaret för Projektkontor

Läs mer

GDPR för statliga myndigheter

GDPR för statliga myndigheter GDPR för statliga myndigheter Inledning Flera av våra kunder ligger i fas med arbetet kring anpassning av processer och system utifrån GDPR (General Data Protection Regulation), en EU-lag som ersätter

Läs mer

Rutiner för säker roll och behörighet SLUTRAPPORT Version 1,0. Kalmar, Sakkunnig, Stephen Dorch. Projektledare, Ulrika Adolfsson

Rutiner för säker roll och behörighet SLUTRAPPORT Version 1,0. Kalmar, Sakkunnig, Stephen Dorch. Projektledare, Ulrika Adolfsson SLUTRAPPORT Version 1,0 Kalmar, 2014-12-22 Sakkunnig, Stephen Dorch Projektledare, Ulrika Adolfsson Innehållsförteckning 1 Bakgrund till projektet 3 1.1 Projektets syfte... 3 1.2 Medverkande... 3 1.3 Privata

Läs mer

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Stefan Berglund

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Stefan Berglund RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Stefan Berglund Projektet närmar sig sitt slut men vad händer då? och sedan? INFÖRANDET Avslutande del av genomförandefasen? Egen fas? Inledande del av projektavslutet?

Läs mer

Exempel på verklig projektplan

Exempel på verklig projektplan Exempel på verklig projektplan Detta är ett exempel på en proffessionell projektplan hämtad ur verkliga livet. Den visas inte i sin fullständighet, det mesta är bortklippt, men strukturen och mycket av

Läs mer

Projektplan: Administrativa roller

Projektplan: Administrativa roller 1 (6) Projektplan: Administrativa roller Projektledare: Linda Lundberg Uppdragsgivare: Ulf Heyman Datum: 2010-06-14 1. Bakgrund och motiv Vid institutionerna finns idag ett antal olika befattningar vilka

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 9/7-2012 Projekttid: 18 juni 29 juni Stödmottagare (organisation): Josephine Svärd Journalnummer: Projektnamn: Konstutställning 1.2 Sammanfattning

Läs mer

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING INFÖRANDET BYTE AV PROJEKTGRUPP/MEDLEMMAR? PLANERING INFÖR INFÖRANDET

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING INFÖRANDET BYTE AV PROJEKTGRUPP/MEDLEMMAR? PLANERING INFÖR INFÖRANDET Projektet närmar sig sitt slut men vad händer sedan? RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Stefan Berglund INFÖRANDET Avslutande del av genomförandefasen? Egen fas? Inledande del av projektavslutet? -Viktigt

Läs mer

Projektkontor V Thomas Persson

Projektkontor V Thomas Persson Projektkontor V1.0 2019-03-29 Thomas Persson Bakgrund IT-resurserna inom Sundsvalls kommun är en begränsad resurs och räcker inte till för alla behov. Prioritering via en projektportfölj är då ett måste.

Läs mer

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin.volcker@sll.se 0708-252424 Agenda Positionering Bakgrunden till valet av DSDM Projektexempel Framtid Verksamhetsförändring IT - verksamhet

Läs mer

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Agneta Bränberg Projektet närmar sig sitt slut men vad händer sedan? INFÖRANDE Avslutande del av genomförandefasen? Inledande del av projektavslutet? Egen fas? -Viktigt

Läs mer

Policy för SLU:s hantering av verksamhetsinformation

Policy för SLU:s hantering av verksamhetsinformation Ledningskansliet, enheten för juridik och dokumentation Chefsarkivarien STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-643 Sakområde: Arkiv och diarium samt Säkerhet och informationssäkerhet Dokumenttyp:

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

360 i Sverige nuläge och framtid. Anders Palm Per Luks Software Innovation

360 i Sverige nuläge och framtid. Anders Palm Per Luks Software Innovation 360 i Sverige nuläge och framtid Anders Palm Per Luks Software Innovation 360 Erfarenheter 2009-2010 Agenda Summering 2009-2010 Proiriteringar 2010 Vår grundtanke/arbetssätt Vad är nästa steg efter första

Läs mer

E-fakturaprojektet inom SLL 2005

E-fakturaprojektet inom SLL 2005 Projektrapport nr 23/2005 E-fakturaprojektet inom SLL 2005 E-fakturaprojektet inom Landstingsstyrelsens förvaltning har i enlighet med Landstingsdirektörens direktiv infört en lösning för elektroniskt

Läs mer

Ekonomimeddelande 2018:16

Ekonomimeddelande 2018:16 2018-10-23 Till samtliga institutioner/motsv Ekonomiavdelningen Ekonomimeddelande 2018:16 Innehåll: Resultat från enkät om externfinansieringsstöd Jordbruksverkets krav vid ansökan och rapportering av

Läs mer

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten (1)9 Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 (2)9 Projektidé 140104-eTjänster Distansmöten Syftet med projektet är att minska resorna som görs i jobbrelaterade ärenden och möten. Finansiering (Uppskattad)

Läs mer

Slutrapport för projekt Etablering av Servicecenter Sörmland

Slutrapport för projekt Etablering av Servicecenter Sörmland SLUTRAPPORT 1 (7) Slutrapport för projekt Etablering av Servicecenter Sörmland Innehåll Sammanfattning beskrivning värde (uppnått jämfört med förväntat) resultat jämfört med projektmål Erfarenheter och

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU

Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU Kommunikationsavdelningen PROJEKTPLAN SLU ID: SLU.ua2016.1.1.1-4219 2017-03-13 Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU Bakgrund I en ökande konkurrens spelar varumärket en allt viktigare roll,

Läs mer

Checklista för Driftsättning - Länsteknik

Checklista för Driftsättning - Länsteknik Styrande dokument Rutindokument Checklista Sida 1 (9) Checklista för Driftsättning - Länsteknik Sida 2 (9) Innehåll Checklista för Driftsättning - Länsteknik... 1 Syfte... 3 Omfattning... 3 Aktiviteter...

Läs mer

SAMARBETE MELLAN 9 LANDSTING R7E-PROJEKTETETS RESA TILL GEMENSAMT E-ARKIV 29/ Flera landsting ett gemensamt e-arkiv

SAMARBETE MELLAN 9 LANDSTING R7E-PROJEKTETETS RESA TILL GEMENSAMT E-ARKIV 29/ Flera landsting ett gemensamt e-arkiv SAMARBETE MELLAN 9 LANDSTING R7E-PROJEKTETETS RESA TILL GEMENSAMT E-ARKIV 29/11 2016 Utgångspunkt, frågeställningar Vad har vi egentligen gjort för resa? Hur har resan varit, vad har vi gjort? Hur ser

Läs mer

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC STATUSRAPPORT 3 ESA Titel: Statusrapport 3 Projekt: ESA- Entreprenörskap Skola Arbetsliv Idnr: Siffor Beställare: Kommunförbundet västernorrland/skolcheferna i länet Version: 1.0 Skriven av: Malin Heimer

Läs mer

PROJEKTPLAN. Detta dokument är avsett att användas som stöd vid framtagning av dokumentet Projektplan.

PROJEKTPLAN. Detta dokument är avsett att användas som stöd vid framtagning av dokumentet Projektplan. PROJEKTPLAN Projektnamn Användning Detta dokument är avsett att användas som stöd vid framtagning av dokumentet Projektplan. Kursiv röd text är råd, anvisningar och ev. exempel inom respektive avsnitt

Läs mer

Granskning av lönesystem

Granskning av lönesystem www.pwc.se Revisionsrapport Anna Gröndahl Granskning av lönesystem Vingåker kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Uppdrag...

Läs mer

Protokoll Stämma Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens högskola.

Protokoll Stämma Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens högskola. Protokoll Ladokstämma 1 Mötet öppnas Styrelsens ordförande, Per Brolin, hälsade välkommen och öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens

Läs mer

Inledning TEKNISK RAPPORT 1(6) 2C1224 PROJEKTSTYRNING. 2002-10-31 Version 2. Inlämningsuppgift 4, Grupp 36 Magnus Jansson, Svante Rohlin

Inledning TEKNISK RAPPORT 1(6) 2C1224 PROJEKTSTYRNING. 2002-10-31 Version 2. Inlämningsuppgift 4, Grupp 36 Magnus Jansson, Svante Rohlin TEKNISK RAPPORT 1(6) Inledning Denna rapport är en del av examinationen i kursen 2C1224 Projektstyrning. Rapporten är resultatet av en intervju med projektledaren Henry Frödesjö på Fortum Generation AB.

Läs mer

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun 1/5 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-03-24 7 Gäller fr o m: 2014-03-25 Myndighet: Diarienummer: Ersätter: Ansvarig: Kommunstyrelsen KS/2013:68-003 Ingen befintlig policy Utvecklingsavdelningen Projektstyrningspolicy

Läs mer

Projektkontrakt - Genomförande - Ny Studentportal

Projektkontrakt - Genomförande - Ny Studentportal Projektkontrakt Ny Studentportal Upprättad av: Version: Helen Holoch, STU 1.0 Anders Hallberg IT-avd Dokumentansvarig: Datum Malin Styrman, STU 2009-05-14 Projektkontrakt - Genomförande - Ny Studentportal

Läs mer

Avslut och resultat av projekt Projektledning 1, HT Agneta Bränberg

Avslut och resultat av projekt Projektledning 1, HT Agneta Bränberg Avslut och resultat av projekt Projektledning 1, HT 2014 Agneta Bränberg Införandet av resultatet Del av genomförandet Eget projekt (implementeringsprojekt) Specificera vad som ska överlämnas till projektägaren

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn

Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn Vänersborgs kommun Revisionsrapport Juli 2012 Henrik Bergh Uppdrag och genomförande... 3 Sammanfattning... 3 Förslag till

Läs mer

Anders Erikson. Om mig. Earlier experiences. Kompetenser & erfarenheter. IT-Specialist. IT-tekniker. HCL - Stockholm stad

Anders Erikson. Om mig. Earlier experiences. Kompetenser & erfarenheter. IT-Specialist. IT-tekniker. HCL - Stockholm stad Anders Erikson IT-Specialist Om mig Anders har ett brett tekniskt kunnande när det gäller de flesta Microsoft miljöer, allt från virtualisering (HyperV, VMWare) till webbplattformar (IIS). Det är dock

Läs mer

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 1 (10) Avropsförfrågan/anbudsformulär Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 2 (10) Innehåll 1 Anbudsförfrågan... 3 2 Anbudsformulär... 5 3 Leveransavtal... 7 4 Tillägg... 10 3 (10) 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben

Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben Avdelningen för student- och utbildningsservice Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben Projektledare: Maria Starkenberg Uppdragsgivare: Marianne Fredriksson Datum:. Bakgrund och motiv Hösten 20

Läs mer

Slutrapportrapport. Bakgrund och Motiv. Syfte nytta med projektet. Mål resultat av projektet 1 (8) System för Videomöten vid SLU

Slutrapportrapport. Bakgrund och Motiv. Syfte nytta med projektet. Mål resultat av projektet 1 (8) System för Videomöten vid SLU 1 (8) Dnr SLU ua 232-124/09 Slutrapportrapport Projekt: System för Videomöten vid SLU Projektledare: Björn Lindell Uppdragsgivare: Ulf Heyman Datum: 2011-01-14 Bilaga 1 - Projektplan: System för Videomöten

Läs mer

Nationell databas. Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården

Nationell databas. Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården Nationell databas Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården Landstingen ska mäta och redovisa vårdförloppen Ledtider som ej följs upp nationellt i denna satsning Mätning och redovisning av

Läs mer

Konferens FAI Dokumenthanteringssystem i Alfresco

Konferens FAI Dokumenthanteringssystem i Alfresco Konferens FAI 2017 Dokumenthanteringssystem i Alfresco Vilka är vi? Lisa Hammar: IT-arkivarie, arbetar på enheten IT - arkitektur och säkerhet Systemförvaltare för edocs DM, vårt gamla verktyg för gemensam

Läs mer

Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1

Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1 Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1 Bergkvara 2014-12-03 Ort och datum Pär Ahlgren Projektledare Innehållsförteckning 1 Bakgrund till projektet 3 1.1 Projektets

Läs mer

Projektstatus 20 februari 2002

Projektstatus 20 februari 2002 System för tidsplanering & -rapportering (SYTT) Projektstatus 20 februari 2002 Version 2 Detta dokument Det här är en statusrapport och beskrivning av projektstruktur per den 20 februari. Syftet är att

Läs mer

Regionsstyrelsens svar på revisionsrapporten Diariehantering och arkivvård

Regionsstyrelsens svar på revisionsrapporten Diariehantering och arkivvård 1(3) Datum Diarienummer RS130077 Regionens revisorer Regionsstyrelsens svar på revisionsrapporten Diariehantering och arkivvård Regionsstyrelsen vill härmed avge följande svar på revisionsrapporten Diariehantering

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll.

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll. Ekonomipolicy Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund, P-Riks, ekonomipolicy styr planeringen, förvaltningen, uppföljningen, utvärderingen och kontrollen av P-Riks ekonomiska processer samt Styrelsens

Läs mer

LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Efterstudie MCIV. Anders Eklund. Status

LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Efterstudie MCIV. Anders Eklund. Status Segmentering av MR-bilder med ITK 2006-05-15 Efterstudie MCIV Status Granskad Godkänd Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs 1 Segmentering av MR-bilder med ITK 2006-05-15 PROJEKTIDENTITET MCIV

Läs mer

HSA Schemauppdateringsprocess. Version 1.2.1

HSA Schemauppdateringsprocess. Version 1.2.1 HSA Schemauppdateringsprocess Version 1.2.1 Innehåll Revisionshistorik... 2 1. Översikt schemauppdateringsprocess... 3 2. Planeringsfas... 3 2.1.1 Behovsanalys... 3 2.1.2 Interaktion med kravställare...

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar.

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar. Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 12 Vecka 39 2017 5 dagar kvar. Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Hålltider för uppgraderingen till COSMIC R8.1 Utbildning R8.1 Utbildning Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun Revisionsrapport 6/2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna November 2016 Upplands Väsby kommun Granskning Pulsen Combine Innehåll Innehåll... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte... 3 1.3.

Läs mer

Granskning av generella IT-kontroller för ett urval system vid Skatteverket 2017

Granskning av generella IT-kontroller för ett urval system vid Skatteverket 2017 SKATTEVERKET 171 94 SOLNA Granskning av generella IT-kontroller för ett urval system vid Skatteverket 2017 Som ett led i granskningen av årsredovisningen med syfte att göra uttalanden om denna har Riksrevisionen

Läs mer

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet?

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Alla pratar om molnet och att det är framtiden för IT. Men vad innebär det egentligen och hur tar jag mig dit? Det är inte så lätt att förstå om man

Läs mer

Miljöbeskrivning Agressoprodukter Teknisk beskrivning

Miljöbeskrivning Agressoprodukter Teknisk beskrivning GÖTEBORGS UNIVERSITET IT-avdelningen Miljöbeskrivning Agressoprodukter Teknisk beskrivning Telefon +46(0)31 786 1000 Fax +46(0)31 786 5881 Version PB2, 2007-07-20, sidan 1 av 7 Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

inava Teknik utför i huvudsak alla

inava Teknik utför i huvudsak alla Teknik inava Teknik utför i huvudsak alla uppdrag hos uppdragsgivaren eller på annan överenskommen plats. Samarbete med andra företag kan arrangeras och samordnas för att utföra uppdrag med större omfattning.

Läs mer

Processbeskrivning Test

Processbeskrivning Test ProcIT-P-017 Processbeskrivning Test Lednings- och kvalitetssystem Fastställt av Sven Arvidson 2012-06-20 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Symboler i processbeskrivningarna 3 2 Testprocessen 4 2.1

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll 2015

Uppföljning av plan för intern kontroll 2015 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lars Wedlin 2016-01-20 2015-638 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 27 januari Uppföljning av plan för intern kontroll 2015 Förslag till

Läs mer

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator 6 dagar med träffar i Stockholm 2004 13-14 september, 12-13 oktober, 16-17 november, 14 oktober

Läs mer

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart]

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart] Redovisande dokument Rapport PROJEKTiL Sida 1 (6) [Titel] Sida 2 (6) Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Effekterna av projektets resultat/verksamhetsnytta... 3

Läs mer

SP:s projektrutiner 2011-05-24. Magnus Holmgren

SP:s projektrutiner 2011-05-24. Magnus Holmgren SP:s projektrutiner 2011-05-24 Magnus Holmgren Styrande dokument Vision, affärsidé, strategi, etc. SP:s huvudprocess Projekt Huvudprocess projekt Försäljning Projektstart Genomförande Rapportering Projektslut

Läs mer

Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER

Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER Sören Kristiansson FÖRDJUPNING I DIABAS CLASSIC FÖR REGISTRATORER Diabas tillägg för registrering av E-post Registrering via Tillägg till E-post GroupWise Outlook In och utgående post kan sparas till Ärende

Läs mer

Miljöbeskrivning Palasso Teknisk beskrivning

Miljöbeskrivning Palasso Teknisk beskrivning GÖTEBORGS UNIVERSITET IT-avdelningen Miljöbeskrivning Palasso Teknisk beskrivning Telefon +46(0)31 773 1000 Fax +46(0)31 773 5881 Version PA4, 2007-03-02, sidan 1 av 8 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Applikationsmiljöer

Läs mer

När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad

När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad 2018-11-02 Innehåll Detaljerad tidsplan inför och under driftsättning av WebCare, 14-15/11

Läs mer

Gemensamt IT-stöd för diarieföring hos Sveriges domstolar. Jan Käll Produktförvaltare

Gemensamt IT-stöd för diarieföring hos Sveriges domstolar. Jan Käll Produktförvaltare Gemensamt IT-stöd för diarieföring hos Sveriges domstolar Jan Käll Produktförvaltare 1 Domstolsverket och Sveriges domstolar Domstolsverket är en statlig myndighet som lyder under regeringen och som fungerar

Läs mer

Revisionsrapport. 1 Inledning. Revision av uppbördsprocessen Moms. Skatteverket 171 94 Solna. Datum Dnr 2012-02-03 32-2011-0544

Revisionsrapport. 1 Inledning. Revision av uppbördsprocessen Moms. Skatteverket 171 94 Solna. Datum Dnr 2012-02-03 32-2011-0544 Revisionsrapport Skatteverket 171 94 Solna Datum Dnr 2012-02-03 32-2011-0544 Revision av uppbördsprocessen Moms 1 Inledning Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen av Skatteverket granskat

Läs mer

Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet

Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Carl Braunerhielm 08-563 085 38 carl.braunerhielm@uka.se Sveriges lantbruksuniversitet Rektor Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Therese von Ahn 2018-09-27 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 29 maj 2018 Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti

Läs mer

How to keep it simple?

How to keep it simple? How to keep it simple? Att implementera ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem och införa processbaserad klassificeringsstruktur Madelene Lust Sjöberg, registrator, Utbildningsförvaltningen, Stockholms

Läs mer

Projektplan: Nilex-projektet

Projektplan: Nilex-projektet 1 (7) Projektplan: Nilex-projektet Projektledare: Björn Pettersson Uppdragsgivare: Stefan Lindkvist Datum: 28-1-25 1. Bakgrund och motiv IT-enheten har under en längre tid brottats med problem att få processer

Läs mer

Granskning av generella IT-kontroller för PLSsystemet

Granskning av generella IT-kontroller för PLSsystemet F Ö R S V A R E T S M A T E R I E LV E R K (F M V ) 115 88 S T O C K HO LM Försvarets materielverk (FMV) Granskning av generella IT-kontroller för PLSsystemet vid Försvarets materielverk (FMV) Som ett

Läs mer

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator.

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator. Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator. 6 dagar med träffar i Stockholm 2003 8-9 april 6-7 maj 17-18 juni 16 juni, en extra dag för

Läs mer

Resultat, avslut och uppföljning

Resultat, avslut och uppföljning Resultat, avslut och uppföljning projektet närmar sig sitt slut, men vad händer sedan? Stefan Berglund Införandet Förvaltning - Avslutande del av genomförandefasen? - Egen fas? - Inledande del av projektavslutet?

Läs mer

Titel Projektplan för FoTA P12. Utgåva 1.8 2002-01-29. Projekt-/arbetsplan för. FoTA P12:

Titel Projektplan för FoTA P12. Utgåva 1.8 2002-01-29. Projekt-/arbetsplan för. FoTA P12: 1(8) Projekt-/arbetsplan för FoTA P12: Överföring till industrin av programvaruteknik för säkerhetskritiska system 2(8) 1. Sammanfattning 1.1. Målsättning Stödja teknikupptagandet i resp företag av den

Läs mer

LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell

LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell Christian Krysander Tomas Svensson Översikt av Lips Projektstyrningsmodell Utvecklingsmodell Vad är ett projekt? Definition av ett projekt: En grupp

Läs mer

Projektplan: Gemensam tentamenshantering vid SLU:s huvudorter Steg 1 Campus Ultuna

Projektplan: Gemensam tentamenshantering vid SLU:s huvudorter Steg 1 Campus Ultuna Utbildningsavdelningen SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-1077 2017-06-19 Projektplan: Gemensam tentamenshantering vid SLU:s huvudorter Steg 1 Campus Ultuna Uppdragsgivare: Martin Melkersson Beställarombud: Roger

Läs mer

Uppdragsavtal avseende konsulttjänster och programvara för framtagande av e- tjänster inom projekt Harriet. Konfidentiellt

Uppdragsavtal avseende konsulttjänster och programvara för framtagande av e- tjänster inom projekt Harriet. Konfidentiellt avseende konsulttjänster och programvara för framtagande av e- tjänster inom projekt Harriet 1 Förhandlande parter 1.1 Detta avtal (nedan kallad Avtal ) har ingåtts mellan Logica Sverige AB och Stockholms

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 12 februari 2009-2011 Sida: 2 av 14 Sida: 3 av 14 Dnr: Af-2011/036396 Datum: 2012-02-12 Återrapportering enligt regeringsbeslut 2011-04-28 om förlängning av uppdraget

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV Dokumentdatum Ev. diarienummer Skapat av Victor Forsberg. Version Datum Kommentar Skapat av

PROJEKTDIREKTIV Dokumentdatum Ev. diarienummer Skapat av Victor Forsberg. Version Datum Kommentar Skapat av PROJEKTDIREKTIV Dokumentdatum Ev. diarienummer 2014-12-10 Skapat av Projektdirektiv Införande av Ladok3 Version Datum Kommentar Skapat av 0.1 0.2 0.3 0.4 2014-10-06 2014-12-04 2014-12-10 2016-12-08 Ändring

Läs mer

Projektkunskap, företagande, entreprenörskap LS10a lektion 5 Dagens lektion Gruppdynamik Teambuilding Icke-agila projekt Presentationsteknik inför presentationen Maslow Behov av självförverkligande Behov

Läs mer

2A. KOMPETENSUTVECKLINGSANALYS Projektbudget för Kompetensutvecklingsanalys (belopp i kr) År 200 År 200 TOTALT

2A. KOMPETENSUTVECKLINGSANALYS Projektbudget för Kompetensutvecklingsanalys (belopp i kr) År 200 År 200 TOTALT Ansökan Mål 1 Södra Skogslänsregionen Växtkraft. Åtgärd 2:1 Ankomstdatum/Diarienr (ifylls av LST) Europeiska socialfonden Innan ni fyller i ansökan rekommenderas ni att läsa igenom anvisningarna till blanketten

Läs mer

Granskning av Fokusprojektet

Granskning av Fokusprojektet Revisionsrapport Granskning av Fokusprojektet Nyköpings kommun Februari 2009 Ove Axelsson Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Revisionsfrågor och revisionsmetod...3

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Navigator Diarienummer: 2008-3070068 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2008 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning

Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning SLU ID: SLU.ua.2015.2.1.1.IÄ-5 Ledningskansliet/ Jurist- och dokumentationsenheten 2015-07-07 Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning

Läs mer

Startbesked för genomförande av etapp 1 för exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Södra Stadsskogen

Startbesked för genomförande av etapp 1 för exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Södra Stadsskogen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2015:653-251 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/4 Handläggare Jörgen Altin Startbesked för genomförande av etapp 1 för exploateringsprojekt Strängnäs

Läs mer

Hantering av offentlighetsprincipen registrering av allmänna handlingar

Hantering av offentlighetsprincipen registrering av allmänna handlingar Revisionsrapport Hantering av offentlighetsprincipen registrering av allmänna handlingar Orsa kommun Februari 2008 Christina Norrgård Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 1 Sammanfattande bedömning

Läs mer

En hållbar väg från pärm till skärm?

En hållbar väg från pärm till skärm? En hållbar väg från pärm till skärm? - om vårt förändringsprojekt inom dokument- & ärendehantering Johanna Fransson, projektledare Åsa Jarlstam, systemförvaltare Stadskontoret Malmö stad 18 förvaltningar

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Slutrapport dataplattformsprojektet

Slutrapport dataplattformsprojektet 1 (5) Slutrapport dataplattformsprojektet Projekt: dataplattformsprojektet DP08 Projektledare: Cecilia Wolkert, verksamhetscontroller, avd. för infrastruktur Uppdragsgivare: Göran Ståhl, vicerektor fortlöpande

Läs mer

ett delprojekt inom Färdplan Flen 2013

ett delprojekt inom Färdplan Flen 2013 2013-10-02 Statusrapport Projektnamn: Projektägare: Ortsutveckling ett delprojekt inom Färdplan Flen 2013 Lars Rådh Styrgrupp: Krister Karlsson, Bosse Karlsson, Kenneth Demner, (suppleant) Rolf Lydahl,

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka Aktuellt COSMIC vecka 41 2017 Innehåll i detta nummer Lägesrapport Lägesrapport Status: Läkemedelsmigrering Utbildning E-kurs: Läkemedelsmigrering och överföring Ny funktionalitet vid Migrering av läkemedel

Läs mer