Granskningsutlåtande Detaljplan för Rabatten 9 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande Detaljplan för Rabatten 9 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (13) Telefon Granskningsutlåtande Detaljplan för Rabatten 9 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Innehåll Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Utställning/granskning... 2 Synpunkter inkomna under granskning... 2 Remissinstanser... 2 Sakägare enligt fastighetsförteckningen... 3 Besvärsberättigade... 9 Synpunkter inkomna under samråd och granskning som ej tillgodosetts Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra en utbyggnad av Ersta Sjukhus. Planförslaget skickades ut för granskning Under granskningen har 33 yttranden inkommit. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget men och framförde synpunkter i sak, framför allt vad gäller risk och buller samt byggnadsvolymens omfattning. Länsstyrelsen anser att planförslaget är möjligt att genomföra utan att riksintressets värden skadas, de vyer som redovisas visar att den planerade bebyggelsen kommer att bli synlig i staden men inte på ett avgörande sätt. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter önskar att byggnaden måste minska i volym. Inkomna synpunkter föranleder inga faktiska ändringar av förslaget men några förtydliganden i form av planbestämmelser görs på plankartan. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas.

2 Sida 2 (13) Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att möjliggöra byggnation av ny sjukhusbyggnad med ett underjordiskt parkeringsgarage samt byggnad för studentbostäder alternativt hotell- och konferensändamål. Ny bebyggelse ersätter delvis befintliga byggnader och en planterad yta som nu finns på platsen. Planområdet är ca 9000 kvm stort (ca kvm efter att planområdet utökats) och ligger på nordöstra Södermalm mellan Folkungagatan och Fjällgatan. Planförslaget möjliggör uppförande av en ny sjukhusbyggnad om ca kvm för vård inom fastigheten Rabatten 9 samt en byggnad för ca 58 studentbostäder alternativt hotell- och konferensändamål inom fastigheten Ersta 24. Framför den nya sjukhusbyggnaden anläggs ett entrétorg med nedfart till ett underjordiskt parkeringsgarage. Ny bebyggelsen inom Rabatten 9 och Ersta 24 förbinds med en underjordisk kulvert. Planområdet ligger inom riksintresset Stockholms innerstad med Djurgården. Utställning/granskning Aktuell detaljplan har skickats ut för granskning under perioden Information skickades ut enligt sändlista till remissinstanser, berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen samt andra intressenter som under samrådet skriftligen framfört synpunkter. Övriga informerades genom annons i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet Planförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, Synpunkter inkomna under granskning Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under granskningen. Yttrandena i sin helhet finns att ta del av i planakten. Remissinstanser Länsstyrelsen Länsstyrelsen tar i sitt yttrande upp frågor kring den risk som föreligger med anledning av den mack som finns i närheten av planområdet. Man anser att en förtätning i området inte är lämpligt pga av för litet skyddsavstånd till brandfarlig och explosiv vara. Man anser också att plankartan med planbeskrivning bör tydliggöra myndighetskravet på 55 db ekvivalent ljudnivå för studentlägenheterna.

3 Sida 3 (13) AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad Fortum värme har i huvudsak ingen erinran men vill påpeka att inom planområdet finns ett flertal ledningar. För att säkra anslutning, få driftsstörningar bör byggherren ta tidig kontakt vid genomförande. Kulturförvaltningen Kulturförvaltningen skriver i sitt yttrande att man anser att planen kan genomföras men att volymen bör studeras om samt att den sk lågdelen intill punkthuset inom kv Ersta 24 bör bevaras. Man anser också att en större del av den nuvarande sjukhusparken bör sparas då det försvagar det kulturhistoriska värdet i sin helhet då den minskas. Man anser även att bergsskärningen med sitt gjutjärnstaket är miljöskapande och bör bevaras. Rådet till skydd för Stockholms skönhet Rådet till skydd för Stockholms skönhet svarade under samrådsskedet där man ställde sig positiv till vad de skrev ett relativt balanserat förslag. Man ansåg dock att man borde se över programmet för verksamheten och på det sättet kunna pressa volymen. Vid det tillägget som Stadsbyggnadskontoret gjorde i det utökade samrådsförslaget anser rådet att förslaget borde gått ut på nytt samråd. Rådet tillstyrker förslaget på kupor och förstorade fönster i frontespisar om man i gestaltningen anpassar de efter befintliga kupor samt minskar fönsterytan i frontespisarna. Man anser dock att tilläggen i form av de inglasade terrasserna är artfrämmande och avstyrker dessa. Stockholm vatten Stockholm vatten lämnar i sitt svar ett påpekande att avfallshantering skall ske enligt stadens riktlinjer Projektera och bygg för god avfallshantering. Sakägare enligt fastighetsförteckningen Bostadsrättsföreningen Stammen 23, inom fastigheten Stammen 23 Om byggnaderna Föreningen anser att den nya byggnaden är för stor för platsen och kommer att dominera alla andra hus i området. Huset är fortfarande för högt och anser att den översta våningen, direktionsvåningen kommer att påverka stadssiluetten när den är upplyst. Man ifrågasätter varför inte andra platser utretts utan avskrivs som omöjliga. Natur De kvalitéer som finns i Sjukhusparken försvinner helt med förslaget och den kulturhistoriska miljön förstörs.

4 Sida 4 (13) Trafik Hur mycket trafik kommer att öka i området är inte redogjorts. Redan idag är det ett underskott av parkeringsplatser. Med det beräknade tillskottet av personal och besökare undrar man hur det skall lösas. Övrigt Föreningen anser att det bör göras en utredning av de utsläpp som den ökade verksamheten skapar. Man ifrågasätter bestämmelsen som möjliggör hotellverksamhet i kv Ersta 24 och tycker att studentlägenheter är en helig fråga samtidigt som man undrar om det måste trängas in i den känsliga miljön. A K, Stigbergsgatan 32 AL, Stigbergsgatan 32 Vederbörande vill stoppa planförslaget. BW och KWB, Stigbergsgatan 32 Vederbörande ställer sig negativ till förslaget och anser att planförslaget innebär en påtaglig skada på ett kulturområde av riksintresse och att det därför inte bör antas. Man vill framför att utsikten och ljusförhållanden försämras för de boende i fastigheten Stammen 23. Det bir mer insyn vilket också påverkar en värdeminskning. Byggnadens höjd måste sänkas och bör maximeras till fem våningar. Vederbörande anser att byggnaden i kvarterets sydvästra hörn bör bevaras och därmed behålla den för området karakteristiska, uppsplittrade bebyggelsen. Huvudingången kan fortfarande flyttas till Folkungagatan genom att länken mellan hörnhusen rivs. Man anser också att det saknas bildmaterial för att tydliggöra de förändringar som planförslaget innebär. KS, Stigbergsgatan 32 Vederbörande ifrågasätter stadens prövning av planförslaget då det borde vara tydligt att staden prioriterar verksamheten före boendes rätt till sin hemmiljö. KS anser att byggnaden är för kompakt och

5 Sida 5 (13) tar bort ljus, sol och skapar insyn. Vederbörande anser att kulturvärdet av hela området minskar vid en tillbyggnad som planförslaget samt att sjukhusparken bör bevaras. UB, Stigbergsgatan 32 Vederbörande anser att byggnadsvolymen är för stor och att byggnaden är för hög. Planförslaget anses förstöra den värdefulla kulturmiljön och att platsen för en utökad verksamhet inte är lämplig. De stora fönstren i fasad anser vederbörande också bör minskas. Vederbörande anser även att sjukhusparken bör bevaras och tycker att en viktig årsring förvinner om parken inte får vara kvar. Vidare anser vederbörande att rampen till garaget förstör entréplatsen. Man ifrågasätter redovisning av buller miljöförändringar samt hur parkeringsproblemet skall lösas. UB ifrågasätter även bestämmelsen för byggnationen i kv Ersta 24, som i plankartan anger både studentlägenhet och hotell. DL, Stigbergsgatan 32 Vederbörande anser att byggnadsvolymen är för stor och att byggnaden är för hög och att man behöver se över verksamhet för möjlig utlokalisering till andra platser. BW, Stigbergsgatan 32 Vederbörande ställer sig negativ till förslaget och anser att planförslaget innebär en påtaglig skada på ett kulturområde av riksintresse. Den föreslagna byggnaden är åtta våningar hög, i stark kontrast till den befintliga småskaliga, kulturhistoriskt värdefulla miljön som följer Stockholms tradition med maximalt fem våningar. Byggnadens höjd måste sänkas och bör maximeras till fem våningar. Nybyggnationen bör anpassas till Erstagatans bergsskärning för att bevara denna som är karaktäristisk för Södermalm. Vederbörande anser att entréplatsens öppna garageramp mot Folkungagatan kommer att utgöra en barriär mellan sjukhusentrén och gatan. Garagenedfarten bör istället läggas inne i byggnaden. RM, Stigbergsgatan 32 Vederbörande anser att byggnaden är för hög och kommer att synas från vattnet samt att den uppglasade översta våningen kommer att lysa som en lykta. Vederbörande föreslår att man istället skall bygga 5 vån och att en del av sjukhuset bör förläggas till den östra delen av Ersta diakonis fastighett. Vederbörande anser att byggnadens platta tak är en negativ upplevelse av taklandskapet. Garagerampen är ett främmande inslag och infarten förläggas in i byggnaden. RM efterfrågar grönkompensation om sjukhusparken tas bort och oroas över om luftkvaliteten kommer att försämras pga den antagna ökade trafiken.

6 Sida 6 (13) BR, Stigbergetsgatan 32 EH och MPH, Lilla Erstagatan 6 under och efter byggtiden. Man ifrågasätter lämpligheten i att bedriva sjukhusvård nära avgasutsläppen från stadsgårdskajens färjeterminaler och anser att det inte utretts. Med en ökad trafik inom området anser vederbörande att parkeringen inte kommer att räcka till. Entréplatsen förfulas med en garagenedfart. Vederbörande anser att sjukhuset varken är HBTQ-, miljö- och hållbarhets- certifierat, eller rättvisemärkt. EH anser också att ytan är för liten för en nybyggnation på platsen och anser att staden bör anvisa en annan plats till Ersta diakoni för sin verksamhet. Huset är även för högt och vederbörande anser att dt kommer att lysa upp stadssiluetten. Man påpekar också att grönområden är viktig för Stockholmarna. IH, Lilla Erstagatan 6 Vederbörande anser att tillägget kommer att bli för dominant för att ytterligare tillåta en årsring i Erstas historia och inställt bör gå att bygga på parkeringsplatsen invid Londonviadukten och där bygget skulle kunna bli lättare att hantera. Vederbörande efterlyser en utredning hur mycket trafiken kommer att öka på Fjällgatan samt den hårt belastade Folkungagatan. Man ifrågasätter också om bebyggelsen i kv Ersta 24 verkligen blir studentlägenheter och inte hotell som plankartan tillåter. Vederbörande oroar sig för att Södermalms vackra karaktärsitiska siluett kommer att förstas med planförslaget. Vederbörande vill stoppa planförslaget. TN, Lilla Erstagatan 6 pga av den utökade verksamheten

7 Sida 7 (13) JV och JP, Stigbergsgatan 32 b Vederbörande anser att planförslaget är ett dråpslag mot kulturmiljön på Stigberget och Fjällgatan. Man anser att byggnaden är alldeles för hög och kommer att påverka siluetten samt att direktionsvåningen kommer att påverka stadsbilden. Man påpekar också att grönområden är viktig för Stockholmarna och att sjukhusparken nu kommer att tas bort. Vederbörande anser att garagelösningen är förfulande och att det inte förbättrar parkeringsproblematiken nämnvärt. Även trafikfrågan anses olöst vad gäller lösningen av ökad trafik inom området samt att parkeringen inte kommer att räcka till. Vederbörande vill påpeka att man anser att det inte redovisats vilka utsläpp som görs pga av den utökade verksamheten. BL och DL, Stigbergsgatan 32 b EL, Lilla Erstagatan 6 ALN, Stigbergsgatan 32 b pga av den utökade verksamheten PL, Lilla Erstagatan 6 CR och SR, Lilla Erstagatan 6 Vederbörande anser att:

8 Sida 8 (13) 1. Att sjukhusparken skall bevaras 2. Att tillskapandet av fler vårdplatser inte ställer till trafikkaos. 3. Att projektet skall säkerställa att ökad trafik inte försämrar luften. 4. Den planerade bebyggelsen anvisas till annan plats. NK, Lilla Erstagatan 6 Vederbörande anser att sjukhusbyggnaden är för stor och hög och kommer göra ett stort intrång i den småskaliga kulturhistoriskt värdefulla miljön både för boende och besökare. Den inre sjukhusparken och flera andra träd försvinner och Lilla Erstagatan kommer förlora mycket dagsljus. Vederbörande påtalar även att en stor del av byggnaden inte planeras att användas till sjukvård utan till bostäder och konferens etc. Den typen av verksamhet skulle hellre planeras i ett mindre känsligt områden. Vederbörande ifrågasätter också hur infrastrukturen under en period av år kommer att påverkas av byggnationen av Slussen. TH, Lilla Erstagatan 6 Förslaget kommer att försämra utsikten, ljusinsläppet sänka värdet samt öka insynen förvederbörandes lägenhet. Alternativet som han ser är att skilja på verksamhetens olika områden och låta de få olika geografi. BO, HA och AA, Stigbergsgatan 32 a Vederbörande vill ha en tydligare förklaring hur parkeringssituationen skall lösas samt hur leveranser med större fordon till sjukhuset skall hanteras. C-G T och CT, Stigbergsgatan 32 Vederbörande ställer sig negativ till förslaget och anser att planförslaget innebär en påtaglig skada på ett kulturområde av riksintresse. Den föreslagna byggnaden är åtta våningar hög, i stark kontrast till den befintliga småskaliga, kulturhistoriskt värdefulla miljön som följer Stockholms tradition med maximalt fem våningar. Byggnadens höjd måste sänkas och bör maximeras till fem våningar. Nybyggnationen bör anpassas till Erstagatans bergsskärning för att bevara denna som är karaktäristisk för Södermalm. Vederbörande anser att entréplatsens öppna garageramp mot Folkungagatan kommer att utgöra en barriär mellan sjukhusentrén och gatan. Garagenedfarten bör istället läggas inne i byggnaden. Stadsholmen Stadsholmen har ingen erinran men påpekar vikten av att minimera störningen för sina hyresgäster under byggnationstiden.

9 Sida 9 (13) Besvärsberättigade Katarina Hembygdsförening Katarina hembygdsförening anser att förslaget är alldeles för omfattande på platsen och att staden skulle upplåta plats i någon annan del av staden. Man anser också att gestaltningen inte är bar eller passar in på platsen. Man anser också att att inga kulturhistoriska byggnader skall rivas. Vederbörande anser inte heller att de fasadförändringar i det sk sjuksköterskehemmet kommer att skapa en tryggare gaturum utan anser att byggnaden skall bevaras i sin helhet. Även den gamla huvudentréns planerade förändring med publika lokaler anser de inte bli ett mervärde. Man tycker även att Stigbergsparken inte kan ersätta den gamla sjukhusparken och undrar om staden menar det? HE, Fatburs Brunnsgata 33A,ME, Västgötagränd 1A Samt ME, Västgötagränd 1A, Stockholm Vederbörande anser att förslaget bör avslås i sin helhet. Området kring Ersta sjukhus är en känslig kulturhistorisk miljö. De föreslagna nya byggnaderna är med sin storlek och sitt storskaliga uttryck alltför dominerande och påträngande i den befintliga miljön. Nästan hela parken kommer att försvinna om planförslaget genomförs. Det är en park som medvetet anlagts för sjukhusets patienter, parkens natur- och kulturvärden kan inte negligeras på det sätt som sker i planförslaget. Gröna tak är ett kosmetiskt sätt att kompensera för att den bebyggs och kan fungera som komplement till parker men inte som ersättning. Inga större växter som t.ex. träd kan växa ordentligt på tak. Förslaget strider mot Den gröna promenadstadens formuleringar om att landskapets karaktärsdrag och dess kulturvärden ska tillvaratas och att bebyggelsen ska anpassas till topografi och vegetation. Detaljplaneförslaget ger möjlighet för antingen studentbostäder eller hotell- och konferensverksamhet. Stryk något detaljplaneförslag med dyra bostadsrätter och bygg studentbostäderna där istället. Den verksamhet Ersta Diakoni bedriver vid sidan av sjukhuset behöver inte ligga i direkt anslutning till sjukhuset. Med tanke på den avfallsmängd och de miljökonsekvenser rivning av byggnader medför så är det inte försvarbart att riva funktionsdugliga byggnader. Den utökade verksamheten kan istället inrymmas i de byggnader som i planen föreslås rivas och i de delar där hotell- och konferensverksamhet bedrivs idag. CL, Själagårdsgatan 8

10 Sida 10 (13) Synpunkter inkomna under samråd och granskning som ej tillgodosetts Att byggnadens volym inte minskas Att byggnadens gestaltning inte ändras Att sjukhusparken inte bevaras Att bergsskärningen inte bevaras Att man inte ändrar placering av garagenedfart Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Volym och gestaltning Kontoret instämmer i att det finns begräsningar för vad plasten tål när det gäller byggnadens höjd och omfattning. Efter samrådet prövade man i projektet att förlägga delar av verksamheten i den gamla huvudbyggnaden för att om möjligt kunna sänka höjden på den nya sjukhusbyggnaden. Detta innebär att höjden på nybyggnaden har sänkts en våning så att den föreslagna bebyggelsen sett från vattnet inte sticker upp bakom befintlig huvudbyggnad samt att volymen även minskar längs sidogatorna. Kontoret anser att man har hanterat frågan kring volymen genom att förlägga del av verksamheten i den äldre bebyggelsen. Tillskottet av inglasade terrasser på den befintliga huvudbyggnaden har tillskapats som en följd av att hantera volymen på den nya bebyggelsen. De inglasade terrasserna är ett tillskott för att verksamheten skall kunna fungera med de behov som patientvården i modern sjukvård kräver. Kontoret har gjort en avvägning gällande volym av förslaget och möjligheten att omvandla den befintliga bebyggelsen efter dagens vårdkrav. Samtliga förändringar eller tillägg på den befintliga bebyggelsen skall anpassas efter byggnadens karaktärsdrag vad gäller utformning och material enligt plankartan. Kontoret anser att det är en vidare prövning i bygglovsprocessen. Att förvalta Stockholms kulturhistoriska värden är en central del i planeringen för stadens utveckling. Det är möjligt att göra moderna tillägg både i samspel med och i medveten kontrast till omgivande bebyggelse utan att de grundläggande karaktärsdragen går förlorade. Befintlig bebyggelse på platsen är mycket varierad och tillägg har skett steg för steg under en lång tid. Under projektets gång har det funnits klara begränsningar när det gäller påverkan på kulturmiljön och riksintresset Stockholms innerstad med

11 Sida 11 (13) Djurgården. Exempelvis har större delar av volymen koncentrerats till kvarterets södra och inre delar för att minimera visuell påverkan från vattnet, men även från Folkungagatan. Länsstyrelsen gör bedömningen att planförslaget är möjligt att genomföra utan att riksintressets värden skadas, kontoret delar den uppfattningen. Efter sammanvägning av inkomna synpunkter har Ersta valt att förlägga delar av verksamheten i andra byggnader för att kunna sänka höjden på sjukhusbyggnaden. Detta omfattar dels att höjden på byggnaden sett från vattnet inte sticker upp bakom befintlig huvudbyggnad dels volymens påverkan längs sidogatorna. Delar av den verksamhet som var tänkt att vara i den nya sjukhusbyggnaden föreslås istället förläggas i befintlig huvudbyggnad i norra delen av Rabatten 9. Till följd av detta har man i förslaget valt att studera om vissa delar av den gamla bebyggelsen för att anpassa dessa till de till de nya behoven. Tillägg i form av inglasning, takkupor och utbyggnad ges möjlighet till i förslaget vilket kontoret anser i sin bedömning vara görligt. Varsamhetsbestämmelser har lagts till på plankartan. Landskapsplanering, park- och naturmark Genom att den nya sjukhusbyggnaden uppförs tas stora delar av befintlig sjukhuspark i anspråk. Även den bergsskärning som idag är karakteristisk för Erstagatan kommer att tas bort med planförslaget. Kontoret är medveten om att detaljplanens genomförande kan komma innebära att läsbarheten av kvarterets institutionella historia kopplat till hygienismens tankar om ljus, luft och grönska minskar då parken minskas i den här omfattningen. Kontoret är också medveten om att kulturmiljön påverkas när läsbarheten av Stockholms naturlanskap minskar då bergskärningen byggs bort. Detta ska vägas mot Erstas möjlighet att utveckla sin verksamhet men även mot de åtgärder och kvalitativa förbättringar som föreslås inom flera delar av sjukhusområdet. Staden planerar även att låta rusta Stigbergsparken som ligger granne med planområdet. Garage Entréplatsens gestaltning har studerats om i granskningsförslaget. Det gäller bland annat nedfarten till det underjordiska garaget som har minskat i yta då man lagt ett gångbart bjälklag över en del som ökat kopplingen till Folkungagatan. I förslaget har man delvis gestaltat om utemiljön framför entrén för att stärka den visuella fortsättningen av Tjärhovsgatans rad av träd och stärka sambanden med Stigbergsparken.

12 Sida 12 (13) Projektet har en viktig uppgift att lösa de transporter av patienter och material till och från sjukhuset. Tillfart och parkering har därför studerats noga. Lösningen med garagenedfart till parkering för besökare från entréplatsen vid Folkungagatan är den som projektet har funnit möjlig. Kontoret anser att frågan är hanterad på lämpligt sätt efter de utredningar som gjorts i parkeringsfrågan. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget men framför synpunkter i sak, exempelvis gällande byggnadens volym, ändringar på befintliga byggnader, närheten till bensinstation. Planområdet ligger inom riksintresset Stockholms innerstad med Djurgården. Kulturnämnden avstyrker förslaget med hänvisning till byggnadens volym och anser att den bör bearbetas ytterligare samt att tilläggen på den befintliga bebyggelsen anses för synliga mot vattenrummet. Länsstyrelsen anser att planförslaget är möjligt att genomföra utan att riksintressets värden skadas. De vyer som redovisas visar att den planerade bebyggelsen kommer att bli synlig från flera håll i staden men inte på ett avgörande sätt. Ett stort antal boende har yttrat sig, framförallt från den närliggande fastigheten Stammen 23. De flesta boende anser att byggnaden måste minska i höjd, storlek och omfång. Volymen anses för stor och påverka stadslandskapet, kulturmiljön och boendekvalitéer negativt. Flertalet boende har även haft synpunkter gällande byggnadens placering och gestaltning, trafik och parkering, entréplatsen, luftkvalitetsnormer, minskad utsikt och ljusinsläpp. Den föreslagna bebyggelsen kommer att påverka kulturmiljön, ljusförhållanden, utsikten och delvis trafiken i området. Frågan kring risk med bensinstationen är inte längre aktuell och frågor kring buller och rening av dagvattnet är markerade med bestämmelser på plankartan. Kontoret har gjort en en sammanvägning av inkomna synpunkter och efter det gjort bedömningen att betydelsen av att verksamheten fortlever i området ska få råda. Förslaget genomgick en bearbetning efter samrådet där volymen på den nya bebyggelsen minskade med en våning. Delar av verksamheten har till följd av detta placerats inom den befintliga bebyggelsen som ges möjlighet till förändringar i planförslaget. Orsaken är att verksamheten ska kunna anpassas efter dagens behov.

13 Sida 13 (13) Stockholm växer och staden har som uppdrag att skapa en blandstad med både bostäder och verksamheter. Planförslaget är en del av det. Stadsbyggnadskontoret gör därför den sammanvägda bedömningen att den påverkan planen kommer att innebära är acceptabel. Kontoret bedömer också att plankartan på ett tillfredsställande sätt säkerställer att viktiga kulturhistoriska värden kommer att kunna bevaras med planens genomförande. Kontoret föreslår att förslag till detaljplan antas. Arne Fredlund planchef Maria Sahlstrand planarkitekt

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm Kulturförvaltningen Stadsmuseet Sida 1 (6) 2014-09-12 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08-508 315 61 Till Kulturnämnden 2014-09-23 Nr 10 Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Ersta sjukhus inom stadsdelen Södermalm

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Ersta sjukhus inom stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-09 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Sebastian Wahlström Klampfl SID 1 (5) Tfn 08-508 27 246 2014-09-30 Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Yttrande till Mark - och miljödomstolen

Yttrande till Mark - och miljödomstolen Arne Fredlund Tjänsteutlåtande Dnr 2012-12553 Sida 1 ( 5 ) 2017-03 - 06 Yttrande till Mark - och miljödomstolen Yttrandet avser Mål nr P 3836-16 a ngående detaljplan för Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus)

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Emma Byström SID 1 (5) Tfn 08-508 26 657 2013-04-18 Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2013-14789 Anna-Stina Bokander Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 265 2016-05-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för ändring genom tillägg till detaljplan Pl 6085

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Madeleine Lundbäck Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 316 2016-04-04 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Grahm SID 1 (5) Tfn 08-508 275 97 2012-06-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp 2009-05987

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Andrew Blank SID 1 (8) Tfn 08-508 27 226 2012-11-09 Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp 2010-10261

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ersta Sjukhus, stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ersta Sjukhus, stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (56) Tfn 08-508 27 482 2015-02-09 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300 stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp Stadsbyggnadskontoret Utställningsutlåtande Planavdelningen Maria Tognolina Sida 1 (9) Telefon 08-508 27 205 2015-11-04 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Anna-Stina Bokander Sida 1 (7) Telefon: 08-508 26 265 2016-11-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-07 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 482 2014-11-12 Granskningsutlåtande Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-09-21 Handläggare Peter Bergqvist Telefon 08-508 27 289 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Silvret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-05-21 Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län 1 (5) 2015-04-09 Dnr: Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län För att ge möjlighet till insyn och påverkan har förslag till detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rabatten 9 och del av Ersta 24 i stadsdelen Södermalm (sjukhusbebyggelse samt ca 58 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Rabatten 9 och del av Ersta 24 i stadsdelen Södermalm (sjukhusbebyggelse samt ca 58 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (25) 2015-11-26 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rabatten

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Dnr 2015-18324 Ewa Wåhlin Sida 1 (8) Telefon 08-508 28 233 2016-11-18 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-08-28 Handläggare Caroline Björk Novak Telefon 08-508 27 302 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen Mariehäll (330 lägenheter) Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen Mariehäll (330 lägenheter) Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Yttre Västerort Sebastian Wahlström Klampfl Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 246 2016-06-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Yttre Västerort Peter Bergqvist Sida 1 (10) Telefon 08-508 27 289 2016-09-21 Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp 2011-15366

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Marginalen 1 m.fl. i stadsdelen Nockeby (utbyggnad av transformator- och ställverksbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för Marginalen 1 m.fl. i stadsdelen Nockeby (utbyggnad av transformator- och ställverksbyggnad) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (10) 2017-09-22 Handläggare Christine Markvi Telefon +08-50827546 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Marginalen 1 m.fl. i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm, S-Dp

Förslag till detaljplan för Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm, S-Dp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2014-08-06 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Mats Christenson Kenneth Kempendahl Telefon: 08-508 12 000 Till Södermalms

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke 10 i stadsdelen Södermalm (café- och kulturverksamhet)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke 10 i stadsdelen Södermalm (café- och kulturverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (11) 2017-09-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-11-15 Handläggare Anna Arén Telefon 08-508 27 486 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-26 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Läge för plan: Planområdet är beläget på Tuvan, vid Tennisvägen och Tuvanvägen. Se karta.

Läge för plan: Planområdet är beläget på Tuvan, vid Tennisvägen och Tuvanvägen. Se karta. 2016-03-31 Dnr: MK BN 2016/00267 Behovsbedömning Handläggare: Erika Svensson Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa. Plan:. Detaljplanen ersätter delar av SP046, Förslag till stadsplan för TUVAN

Läs mer