Fastställande av dagordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fastställande av dagordning"

Transkript

1

2 Service- och tekniknämnden Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Under ärende Nya frågor har Carl Frick några frågor. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s) och Carl Frick (mp).

3 Service- och tekniknämnden Verksamhetsinformation och ekonomi Ekonomi Service- och teknikförvaltningen Driftbudgeten för 2010 (2009) uppgår till tkr ( tkr) varav ( tkr) är förbrukat fram till slutet av februari. Totalt har 17,6 procent av budgetmedel förbrukats mot planerat drygt 10 procent. Investeringsbudgeten för 2010 uppgår till tkr ( tkr tkr) varav tkr är förbrukat fram till slutet av februari. Totalt har 6,5 procent förbrukats av planerat 7 procent. PROGNOS AVDELNING (tkr) Det finns en risk för drift- och investeringsunderskott. Risken för driftunderskottet baseras dels på den snörika vintern och dels på att fler anställda än beräknat valde att inte gå över till städentreprenören. Förvaltningen undersöker möjligheten att hitta finansiering för vinterkontot och dels vägar för att reducera förväntat underskott som en följd av omställningsarbetet. Förvaltningen undersöker möjligheten att inom investeringsramen omfördela vissa projekt. Sammantaget, är konsekvenserna inte fullt ut klarlagda, varför förvaltningen lämnar en nollprognos. PRODUKTION Volymökningar gällande livsmedel som en följd av ökat antal flyktingbarn. Samverkan med Vingåkerskommun är inlett gällande dietist. Livsmedelsupphandlings förfrågningsunderlag beräknas vara färdigställt i slutet av mars. 25 städare valde att inte gå över till städentreprenör. Helårseffekten är betydande. Vaktmästarnas placering inom förvaltningen utreds. Vattenreningsprojektet innebär att det bundna kloret reducerats i anläggningen. Flera större arrangemang är inplanerade i Sportcentrum, tex innebandy- och handbollscupen. Parkeringsövervakningen genererar ett överskott. Helårseffekten kan dock inte bedömas. Flera stora infrastrukturåtgärder pågår och planeras kring Katrineholms Logistikcentrum. Vintersandupptagning har påbörjats på snöfria ytor. Skogslagen avverkar i Forssjö och skogsområdet intill Västa skolan.

4 Service- och tekniknämnden ADA PRODUKTION Verksamhetsövergången av städverksamheten fortsätter i enlighet med tidsplanen. Det var 25 som tackade nej och 38 som tackade ja till att gå över till entreprenören Sodexo. Detta innebär att vi får en övertalighet som ska hanteras. Aktuellt Avdelningens organisation börjar ta form, en del omfördelningar av arbetsuppgifter har skett inom ekonomi och expedition, controller av städverksamheten har utsetts och vaktmästarnas placering inom förvaltningen utreds. Gata/Park PROGNOS AVDELNING (tkr) Vinterväghållningen beräknas ge ett underskott på cirka 3,5 miljoner kr vid årets slut, på grund av betydligt fler snöröjningsinsatser och halkbekämpningsåtgärder än normalt. Borttransporten av snö till snöupplag uppgår till ca 2 miljoner kr av hela underskottet. UPPFÖLJNING (tkr) Utfall 1002 Utfall 0902 Budget 2010 Gatubelysning Vinterväghållning Aktuellt Skogslagen är och avverkar i Forssjö och skogsområdet intill Västra skolan. Snickarlagen kommer att påbörja arbetet med att riva byggnader på Sandbäcksområdet, före detta Civilförsvarets övningsområde. Inom väghållningen påbörjas vintersandupptagningen på de platser som är snöfria. Den årliga översynen av gatubelysningen kommer att utföras under april.

5 Service- och tekniknämnden Kost- och transportservice PROGNOS AVDELNING (tkr) Vi ser inga större avvikelser, men det finns eftersläpande fakturor i proceedo. PRODUKTION Vi ser en fortsatt ökning av flyktingbarn och ytterligare 155 barn beräknas komma under våren. Aktuellt Fortsatt utveckling av samverkan med Vingåkers kommun där samarbete med medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) har lett till att Vingåkers kommun köper 20 % dietist av kostservice för arbete med implementering av nutritionsrutiner. Förfrågningsunderlag för livsmedelsupphandling annonseras ut i början av april. Avtalet ska gälla från 1 oktober 2010 Dietisten arbetar enligt dokumentet Länsgemensamma rekommendationer inom vård och omsorg med inriktning mot undernäring. Transportservice / Kerstinboda Genomfört anbudsförfarande gällande köp av ny lastbil. Etapp 3 startade 1 mars Det innebär att Kerstinboda tar över Nävertorpskolans Plock o Pack. Projektering för Etapp 4 startar 24 maj Det innebär att Kerstinboda tar över Plock o Pack ifrån Igelkottens kök, Nyhemsskolans kök och Sandbäcksskolans kök samt resterande Plock o Pack från Nävertorpskolan. Ett beröm till alla på transportservice för ett härligt engagemang och en vilja att göra kunderna nöjda trots att det nätt och jämt gått att ta sig fram denna snörika vinter. Övriga aktiviteter Avtackat fyra pensionärer Förhandling med Kommunal om ett poolavtal Arbetat med kvalitetssäkring av mat- och speceribeställningar, matsedel och recept i kostprogrammet Aivo.

6 Service- och tekniknämnden Utbildningsinsatser Under Sportlovet har personalen fått utbildning i livsmedelshygien och besökt en Minimässa där våra leverantörer presenterade sina nyheter. Kökscheferna har gått en utbildning för att få delegation i lönesättning. Enhetschef har varit på "Framtidens storkök och storhushåll 2010" som handlade om; o Hållbar utveckling i storkök och miljösmarta val, miljöanpassad upphandling o Naturliga, lockande och hälsosamma måltider. Kostombudsutbildningarna fortsätter. Nya kostombud har fått en grundutbildning och ordinarie kostombud har gått en utbildning med tema Dysfagi. En gemensam utbildningsdag för sjuksköterskor, områdeschefer och biståndshandläggare. Ämnesområdet var Nutrition med inriktning mot undernäring. Kostekonom utbildar samtliga verksamheter som hanterar livsmedel i livsmedelshygien och egenkontroll. Kost och nutrition handikappomsorgen Projektet Sinnesträning kopplat till livsmedel och måltider som har drivits i samarbete med Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan samt Örebro universitet har avslutats under februari. Man har genomfört utbildningen på ett antal utvalda gruppbostäder och beslutat att breddinföra denna metod på samtliga boenden. Uppdraget har getts till kost och transortservice där vår kostkompetens tillhandahålls av dietisten samt en kock. Sammanfattning Det fortsatta arbetet under våren kommer att fokusera på matkvalité, implementering av det kostpolitiska programmet, utbildning och dialog med berörda parter förskola, skola, handikappsomsorg och äldreomsorg samt implementering av nutritionsrutiner och breddinförande av sinnesträning i handikappomsorgen.

7 Service- och tekniknämnden Myndighet och Nyproduktion PRODUKTION Inga större investeringar har avslutats under perioden. Parkeringsövervakningen fortsätter att ge ett överskott, troligen beroende på en intensifierad övervakning av långtidsuppställda fordon samt utökad övervakningstid. Aktuellt Pågående anläggningsarbeten är VA-arbeten i Terminalgatan. I övrigt deltar anläggningslagen i underhållsarbeten med bland annat att ta fram rännstensbrunnar inför snösmältningen. Flera stora infrastrukturprojekt pågår/planeras kring Katrineholm. Avdelningen deltar i ett antal olika planeringsgrupper gällande dessa projekt. Som exempel kan nämnas Logistikcentrum, Östra Förbifarten, 2+1-väg mellan Valla och Flen, ombyggnad av korsningen Vingåkersvägen/Mejerigatan, CG-väg mellan Laxmans Väg och Koppartorp. Dessutom pågår planering/projektering av kommande anläggningsarbeten inför 2010 samt arbete med trafiksäkerhetsrevisionen, lokala trafikföreskrifter och inernbudgeten.

8 Service- och tekniknämnden Sportcentrum PROGNOS AVDELNING (tkr) Med anledning av det stora underskott som Fritid har levt med under något år och som eskalerade under 2009 har ett arbete inletts med inriktning på att få kontroll över kostnader och intäkter i en delvis ny organisation. Ekonomikontoret har genomfört en internkontroll, åtgärder utreds. Ekonomiska jämförelser med föregående år visar på något högre intäkter. PRODUKTION En översyn av hyresintäkter på förråd och lokaler pågår. Både nya hyresgäster och gamla avtal ses över. Detta arbete kommer att pågå fram till halvårsskiftet. Tre bollar har fått en hyresgäst. Håkan Olsson tar över driften. Lokalen kommer att under 2010 ha genomgått en renoveringsprocess och även ett namnbyte. Positivt är ändock vårt vattenreningsprojekt i simhallen. Där har vi kämpat med höga klorhalter av bundet klor under många år. Vi har nu med den investering som genomförts till hälften, ca 200 tkr av de 500 tkr som finns i investeringsbudget, lyckats ta ner det bunda kloret till mycket tillförlitliga värden i undervisningsbassängen. Detta kommer våra medborgare till gagn och då framförallt våra barns hälsa prioriteras på bästa sätt. Första fasen är genomförd och det innebär att ett UV-ljus är monterat. Aktuellt Fritidsavdelningen har genomfört en omorganisation med början Sportcentrumchefen har blivit avdelningschef på Sportcentrum och 3 gruppledare har utsetts på respektive underenhet. Detta medför struktur i ledarskapet och bättre beslutsvägar. I och med detta har en ledningsgrupp för sportcentrum införts. Våren 2010 kommer att bli intensiv på Sportcentrum. Vi har många arrangemang på gång t ex en stor innebandycup under påsken med ca 70 lag på plats. Därefter står ett antal handbollscuper och läger på kö för att använda Duveholmshallen som arena.

9 Service- och tekniknämnden Information om attestförteckning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Lavrell informerar om att förvaltningen har en attestförteckning som bygger på nämndens delegationsordning. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (fp), Britt Ejdwinsson (s), Leif Hanberg (s), Ingemar Björklund (kd), Carl Frick (mp) och Anne Kron (s).

10 Service- och tekniknämnden Information om investeringsplan för Sportcentrum Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Lavrell informerar om den investeringsplan som är upprättad för avdelning sportcentrum.

11 Service- och tekniknämnden Information om sportcentrums ekonomirutiner Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Lavrell informerar om att det gjorts en åtgärdsplan för att säkerställa sportcentrums ekonomirutiner.

12 Service- och tekniknämnden Information om omorganisation Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Lavrell informerar om hur den nya organisationen för service- och teknikförvaltningen ser ut ner till gruppledarnivå och vilka förändringar som kommer att ske i och med att städ går över till Sodexo vid halvårsskiftet. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (fp), Villy Persson (m) och Gunnar Gårdestig (kd).

13 Service- och tekniknämnden Information om städ Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Lavrell informerar om att tidplanen håller för städverksamhetens övergång till Sodexo. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (fp), Maj-Britt Staaf (s), Villy Persson (m), Ingemar Björklund (kd) och Carl Frick (mp).

14 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Ombyggnad av Hantverkaregatan-Tegnérvägen Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att bygga om de aktuella gatorna samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till 1,1 Mkr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Reservation Villy Persson reserverar sig mot beslutet, med undantag för byggnation av parkeringsplatserna på Tegnérvägen, se bifogad reservation sidan 33. Carl Frick reserverar sig mot beslutet till förmån för ökat anslag till vård, omsorg och skola, se bifogad reservation sidan 34. Uolivi Styrfält reserverar sig mot beslutet. Ärendebeskrivning Efter det att kvarteret Mården (vid f.d. Folkets Hus) exploaterats måste Hantverkaregatan anpassas till den nya fastigheten. Dessutom har önskemål framförts om ytterligare parkeringsplatser på Tegnérvägen då ett stort antal försvunnit efter bygget av flerfamiljshuset. I samband med ombyggnaden av de båda gatorna föreslås att även två st. övergångsställen i korsningen Hantverkaregatan/Djulögatan hastighetssäkras med avsmalning samt upphöjning och att en uppsnyggning av Hantverkaregatans anslutning mot Stadsparken utförs. Förvaltningen håller f.n. på med upprättandet av bygghandlingar för objektet och under utredningens gång sker samråd/dialog med Räddningstjänsten, Ambulansen, Länstrafiken, bussentreprenören, Handikapprådet och Sörmlast. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att 1,1 Mkr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 13 i budget för STN) Akten

15 Service- och tekniknämnden Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (fp), Villy Persson (m), Uolevi Styrfält (m), Carl Frick (mp) och Gunnar Gårdestig (kd).

16

17 Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden Reservation Ärende 10 Ombyggnad av Hantverkargatan-Tegnérvägen Denna ombyggnad finns med i nämndens budget för år Miljöpartiet de gröna har tagit bort projektet ur budgeten för att använda kapitalkostnadsminskningen till öka anslagen till vård, omsorg och skola. Miljöpartiet motsatte sig projektet i nämnden. Då vi inte fick gehör för vårt förslag reserverar vi oss mot beslutet. Carl Frick (mp) ledamot i Service- och tekniknämnden

18 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Tillgänglighetsåtgärder vid Djulö värdshus Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att tillgänglighetsanpassa entréplanet på Djulö värdshus samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Ärendebeskrivning År 2009 tillgänglighetsanpassades entrén vid Djulö värdshus genom att en ramp byggdes. Nu fortsätter anpassningen inne i husets entréplan genom att göra om dörrar och bygga ramper vid nivåskillnader. Samråd har skett med Länsmuseet och arrendatorn. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 77 i budget för STN). Energi kommer att sparas genom att entrédörren görs om och blir isolerad och tät. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Uolevi Styrfält (m). Akten

19 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Djulö IP, byte av nätstaket Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att byta ut staketet samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Ärendebeskrivning Befintligt nätstaket vid fotbollsplanerna vid Djulö IP är sönderrostat och trasigt och behöver bytas ut mot ett nytt staket. Genom utbyte av staketet minskas underhållskostnaderna samt att staketet bättre fyller sin funktion. Staketet är tre meter högt och sammanlagt 180 meter långt. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 76 i budget för STN). Akten

20 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Cykelpumpstation Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att uppföra en cykelpumpstation på föreslagen plats samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Ärendebeskrivning Önskemål har framförts om uppsättande av en så kallad cykelpumpstation i centrala Katrineholm. En lämplig placering är på Stortorget vid nerfarten till Lövatunneln, en central plats där många cyklister passerar. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 80 i budget för STN). Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Irene Nilsson (fp). Akten

21 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Asfaltering av parkeringsplats vid Prins Bertils gata Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att upprusta parkeringen samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Reservation Carl Frick reserverar sig mot beslutet till förmån för ökat anslag till vård, omsorg och skola, se bifogad reservation sidan 39. Ärendebeskrivning Den befintliga parkeringen vid Sportcentrum vid Prins Bertils gata har en beläggning av grus och saknar lämplig belysning. Dessutom saknas anvisningar för parkeringsplatserna vilket ger ett dåligt utnyttjande av ytan. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 4.94 innehållande 600 tkr samt punkt 5.8 innehållande 500 tkr i budget för STN). En ökad driftskostnad för 6 st belysningsarmaturer men minskad skötselkostnad av själva parkeringsytan blir följden av investeringen. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (c), Villy Persson (m) och Carl Frick (mp). Akten

22 Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden Reservation Ärende 14 Asfaltering av parkeringsplats vid Prins Bertils gata Detta projekt finns med i nämndens budget för år Miljöpartiet de gröna har tagit bort projektet ur budgeten för att använda kapitalkostnadsminskningen till öka anslagen till vård, omsorg och skola. Miljöpartiet motsatte sig projektet i nämnden. Då vi inte fick gehör för vårt förslag reserverar vi oss mot beslutet. Carl Frick (mp) ledamot i Service- och tekniknämnden

23 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Utbyte av offentlig toalett vid Fabriksgatan Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att byta ut toaletten samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Reservation Sten Holmgren, Villy Persson, Uolevi Styrfält, Agneta Emanuelsson, Magnus Esko och Ingemar Björklund reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande, se sidan 41. Carl Frick reserverar sig mot beslutet till förmån för ökat anslag till vård, omsorg och skola, se bifogad reservation sidan 42. Ärendebeskrivning Den offentliga toaletten vid Fabriksgatan, i Kv. Ringblomman, är i mycket dåligt skick och måste bytas ut. Dialog har skett med handikapporganisationerna i samband med framtagande av underlaget. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av anslaget i 2010 års investeringsbudget. (Se punkt 79 i budget för STN). Energikostnaden för drift av den nya byggnaden beräknas bli lägre tack vare den bättre isoleringen i vägg och tak samt moderna isolerade dörrar. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (c), Kerstin Engman (s), Uolevi Styrfält (m) och Carl Frick (mp). Akten

24

25 Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden Reservation Ärende 15 Utbyte av offentlig toalett vid Fabriksgatan Detta projekt finns med i nämndens budget för år Miljöpartiet de gröna har tagit bort projektet ur budgeten för att använda kapitalkostnadsminskningen till öka anslagen till vård, omsorg och skola. Miljöpartiet motsatte sig projektet i nämnden. Då vi inte fick gehör för vårt förslag reserverar vi oss mot beslutet. Carl Frick (mp) ledamot i Service- och tekniknämnden

26 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Torget - Upphöjd gångbana på Stortorget Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att under förutsättning att samfinansiering sker med fastighetsägaren ge förvaltningen i uppdrag att höja upp gångbanan. Finansiering sker genom att kr tas i anspråk ur 2010 års investeringsbudget för STN samt att hos kommunstyrelsen begära att få ta i anspråk anslagna medel för Torget på kr ur 2010 års investeringsbudget. Ärendebeskrivning För att göra Stortorget mer attraktivt och skapa en bättre tillgänglighet till fastigheten Katrineholm 5:8, det s.k. Framtidenhuset, föreslås en förhöjning av gångbanan utanför fastigheten. Genom nivåskillnaden skapas sittmöjligheter i sydvästläge vilket ger ett större mervärde i det offentliga rummet. Utformning av den upphöjda gångbanan har skett i samråd med Stadsarkitektkontoret och handikappsorganisationerna samt med fastighetsägaren. Förutsättningen för ett genomförande är att fastighetsägaren till Katrineholm 5:8, Oscar H Nord AB, är medfinansiär motsvarande ett belopp av kr. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av 2010 års investeringsbudget för täckande av kommunens del av anläggningskostnaden. (Se sid 51 i Kommunstyrelsens budgethandling innehållande kr för Torget samt punkt 21 i budget för STN innehållande kr). Totalkostnaden för objektet beräknas till kr. Inga större förändringar av driftkostnaden förväntas då sopning, sandning, snöröjning och städning av gångbanan sköts av fastighetsägaren. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (c) och Uolevi Styrfält (m). Akten, kommunstyrelsen

27

28 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Yttrande över motion om matdistribution till pensionärer Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att ställa sig bakom yttrandet om matdistribution till pensionärer. Reservation Sten Holmgren, Villy Persson, Uolevi Styrfält och Ingemar Björklund reserverar sig till förmån för motionen. Ärendebeskrivning Sammanfattning Förvaltningen har mottagit en motion angående personlig matdistribution till medborgaren. Av de 150 portioner mat som levereras är det endast 15 brukare som skulle vara aktuella för personlig matdistribution. Detta kan tillgodoses till en ökad kostnad av 10,90 kr per portion. Bakgrund Brukaren ansöker genom en biståndshandläggare om att behov finns av matdistribution. Biståndshandläggaren gör alltid ett hembesök hos brukaren för att bedöma behovet, informera om matdistrubution och fattar därefter beslut. I samband med hembesöket gör biståndshandläggaren även en bedömning av om brukaren själv kan ta hand om sin matleverans eller behöver hjälp från hemtjänst. Det förekommer också att matlådorna levereras till hemtjänstlokalen och att hemtjänstpersonalen levererar en matlåda per dag till brukaren. Brukaren och biståndshandläggaren kommer sedan överens om: Hur många dagar per vecka matdistribution önskas Hur många måltider per dag som önskas (lunch, kvällsmål, dessert) Hur maten ska levereras, klarar brukaren att ta hand om maten eller behövs det hjälp av hemtjänstpersonal? Finns det särskilda önskemål gällande själva maten? Allergier? Intolerans? Behov av annan individanpassad mat? Biståndshandläggaren fyller i en beställningsblankett och skickar den till lämpligt tillagningskök, Kupolen i Katrineholm eller Yngaregården i Björkvik. Akten, kommunstyrelsen

29 Service- och tekniknämnden Efter att respektive tillagningskök har tagit emot beställningen från biståndshandläggaren, kan brukaren, anhöriga eller hemtjänstpersonal själva kontakta personalen i respektive kök och justera beställningen. Det kan vara särskilda önskemål gällande maten eller ändringar av antalet måltider som ska levereras. Här har ett stort utvecklingsarbete pågått senaste två åren med syfte att erbjuda brukaren större valfrihet, service och möjlighet att påverka innehållet i sin matlåda. Själva distributionen av matlådorna sker på olika sätt beroende på var i kommunen brukaren bor. Tätorten För närvarande är det 114 brukare som är beviljade matdistrubution och har övriga beviljade insatser/regelbunden kontakt med hemtjänstpersonal. Det är 8 brukare som är beviljade matdistrubution men har inga övriga beviljade insatser. Totalt får 122 brukare maten levererad av personal från kost- och transportservice två dagar i veckan. Leveransen sker tisdagar och fredagar mellan kl Landsbygden På landsbygden är det 28 brukare som är beviljade matdistrubution och dessa får maten levererad av hemtjänstpersonal. Dessa brukare har en regelbunden kontakt med hemtjänsten vid andra tillfällen under veckan. Tidsåtgång för kost- och transportservice Cirka 300 väskor körs ut per vecka, uppdelat på två tillfällen. Tidsåtgången är cirka 15 timmar per vecka. Analys från Service- och teknikförvaltningen Maten som distribueras av personal från kost- och transportservice, skulle kunna levereras personligen till brukaren, dock till en högre kostnad eftersom det leveransförfarandet kräver mer resurser. Personal från kost- och transportservice skulle kunna hjälpa till med att ta en snabbtitt i lägenheten vid leveranstillfället och vid önskemål också hjälpa till att ställa in maten i kylskåpet, dock till en högre kostnad eftersom det leveransförfarandet kräver mera resurser. För att kost- och transportservice ska kunna utföra det som är föreslaget i motionen krävs att personalen, fyra personer inom kost och transportservice får utbildning i bland annat förhållningssätt/bemötande, hjärt lungräddning och lyftteknik. Riktlinjer och rutiner behöver tas fram när det gäller handhavande om brukaren inte öppnar dörren och hur eventuell nyckelhantering ska skötas. Analys från vård- och omsorgsförvaltningen Personal från kost- och transportservice skulle kunna hjälpa till med att ställa in maten i kylskåpet samt även göra en snabbtitt i lägenheten vid leveranstillfället, dock till en högre kostnad eftersom det leveransförfarandet kräver mera resurser.

30 Service- och tekniknämnden Tidsåtgången är beräknad till cirka 10 minuter per brukare, samt att merkostnaden skulle bli 10,90 kronor per portion för de brukare som skulle vara aktuella.samtliga brukare med matdistribution får - om det finns behov - hjälp med maten av hemtjänstpersonal. Om en brukare inte klarar av att ta hand om mat som levereras till dörren, finns alltid möjligheten att få ett biståndsbeslut och hjälp av hemtjänst. För närvarande är det 150 brukare som är beviljade matdistribution. Av dessa är det åtta brukare som inte har någon kontakt med hemtjänstpersonal. Många brukare har alltså regelbunden/daglig kontakt med hemtjänsten. Vård- och omsorgsförvaltningen gör beräkningen att det är 15 brukare som skulle kunna vara aktuella för en personlig kontakt vid leveranstillfället. Ekonomi Kostnaden kommer att ligga hos vård- och omsorgsförvaltningen. Tidsåtgången för att kunna utföra ovanstående är beräknad till 10 minuter per brukare. Priset kommer att öka från dagens kostnad som är 9,10 kronor per portion till 20 kronor per portion, vilket skulle ge en kostnad på 20 kr x 7 = 140 kr/vecka. Nuvarande kostnad är 64 kronor per vecka. Driftskostnader (beräknat på 15 brukare) blir kr Utbildningskostnader; 2 dagars utbildning kostar kr Totalkostnad för Vård- och omsorgsförvaltningen; kr varav kr är en engångskostnad. Slutsats Vård- och omsorgsförvaltningen gör beräkningen att det kan röra sig om 15 personer som kan vara aktuella för att få en personlig insats kontakt vid leverans av matdistrubution. Kost- och transportservice beräknar tidsåtgången till 10 minuter per brukare samt att merkostnaden blir 20 kronor per portion. Personalen, fyra personer inom kost- och transportservice, behöver en två dagars utbildning till en kostnad av kronor.

31 Service- och tekniknämnden För vård- och omsorgsförvaltningen blir det en kostnad på kronor för utbildning av personal inom kost- och transportservice samt en leveranskostnad på kronor. I dagsläget är leveranskostnaden för 15 brukare kronor per år. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Britt Ejdwinsson (s), Kerstin Engman (s), Villy Persson (m), Agneta Emanuelsson (fp), Ingemar Björklund (kd), Anne Kron (s), Lisa Callhammar (fp) och Irene Nilsson (fp).

32 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2009: Revidering av Författningssamling 3.7 Beslut Service- och Tekniknämnden beslutar att godkänna revidering av författningssamling 3.7, bestämmelser för kommunala bidrag till ungdomsorga-nisationernas lokala verksamhet. Ärendebeskrivning Revidering av Katrineholms kommuns författningssamling 3.7 genomfördes i juni och november 2009 och skickades därefter vidare till kommunfullmäktige för beslut. Kommunfullmäktige beslutade i februari 2010 att återremittera förslaget till reviderade Bestämmelser för kommunala bidrag till ungdomsorganisationernas lokala verksamhet, KFS 3:7 till service- och tekniknämnden för att göra det tydligare ifråga om vilka som enligt den inledande paragrafen ska ha rätt till bidrag. En ytterligare revidering har nu genomförts. Akten, kommunstyrelsen

33 Service- och tekniknämnden Dnr STN/2010: Omställning till gymnastikhall samt förundersökning gällande gymnastikredskap Beslut Service och teknikförvaltningen beslutar att påbörja arbetet med projektering och upphandling för att verkställa beslut om iordningsställande av gymnastikhall. Total budget 300 tkr. Utredning av kostnads- och avtalskonsekvenserna sker av förvaltningen. Inventering av befintlig gymnastikutrusning slutförs, i samråd med föreningarna, innan april månads utgång. Reservation Carl Frick reserverar sig mot beslutet till förmån för ökat anslag till vård, omsorg och skola, se bifogad reservation sidan 52. Ärendebeskrivning Enligt beslutad investeringsbudget i KF ingick investeringsmedel för Upprustning av tennis- och sporthotellanläggning motsvarande tkr. Av Service- och tekniknämnden beslut framgår att gymnastikhallen erhållit 300 tkr. Dessa medel avser att täcka iordningsställandet av hallen så att montering av gymnastikredskap kan genomföras av föreningarna. En förundersökning gjord i höstas av förvaltningen indikerar att en helt ny utrustning skulle totalt kosta tkr. Medel för gymnastikredskap finns inte budgeterade hos förvaltningen. Därför har en utredning påbörjats för att se konsekvenserna av en eventuell hyreshöjning. Förvaltningen har också påbörjat en inventering av befintlig gymnastikutrustning, vilket skulle kunna omdisponeras till hallen. Tillsammans med en upphandling är det möjligt att kostnaderna skulle kunna sänkas ytterligare. Hur mycket beror på vad inventeringen klargör. De två gymnastikföreningarna, Katrineholms Gymnastikförening och Katrineholmsgymnasterna har sökt 2 mnkr i bidrag hos såväl RF (RiksidrottsFörbundet) som allmänna arvsfonden. Akten, GK Katrineholmsgymnasterna och Katrineholms Gymnastikförening

34 Service- och tekniknämnden Ekonomi Enligt beslutad investeringsbudget i KF ingick investeringsmedel för Upprustning av tennis- och sporthotellanläggning motsvarande tkr. Av dessa kommer 300 tkr att tas i anspråk för att verkställa beslut om iordningställande av gymnastikhallen. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (c), Uolevi Styrfält (m), Agneta Emanuelsson (fp) och Carl Frick (mp). Yrkanden Carl Frick yrkar att ärendet ska återremitteras. Han föreslår en annan finansiering inom ramen för nämndens investeringsbudget. Proposition Efter avslutad överläggning ställer ordföranden proposition på upprättat förslag och finner att nämnden bistår detta. Därefter ställer ordföranden proposition på Carl Fricks förslag om återremiss och finner att nämnden avslår yrkandet. Carl Frick reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

35 Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden Reservation Ärende 20 Omställning till gymnastikhall Detta projekt ingår som en del i ett större projekt att får ordning på Tennishallen m m finns med i nämndens budget för år Miljöpartiet de gröna har tagit bort projektet ur budgeten för att använda kapitalkostnadsminskningen till öka anslagen till vård, omsorg och skola. Då gymnastikhallen känns angelägen ville miljöpartiet återremittera ärende för en annan finansiering inom ramen för nämndens investeringsbudget. Då vi inte fick gehör för vårt förslag reserverar vi oss mot beslutet. Carl Frick (mp) ledamot i Service- och tekniknämnden

36 Service- och tekniknämnden Anmälan av delegationsbeslut för service- och teknik förvaltningen Förslag till beslut Service- och tekniknämnden föreslås besluta att delegationsbesluten godkänns och läggs till handlingarna. Ärendebeskrivning Beslut fattade på service- och tekniknämndens vägnar enligt gällande delega- tionsordning. Parkeringstillstånd för rörelsehinder Gatuteknikern har utfärdat parkeringstillstånd för rörelsehinder (PRH) 14-25, avböjande 26 sedan föregående sammanträde. Dnr 2010:1 Dispens Gatuingenjören har i beslut av den 25 januari , utfärdat 6 st trafikdispenser (MJR 334, UUR 246, CCF 122, HRW 277, JMR 352, OLF 312), under tiden till , till Samhall AB, Videvägen 9, Katrineholm. Gatuingenjören har i beslut av den 25 januari , utfärdat 2 st parkeringsdispens (JJT 880, FPH 025) under tiden till , till ASIH (Avancerad sjukvård i hemmet), Box 110, Katrineholm. Gatuingenjören har i beslut av den 25 februari , utfärdat 9 st trafikdispenser (MMN 341, GNB 444, ATF 566, UAL 680, XDC 042, WGH 327, UFP 533, ULK 585, RLO 646), under tiden , till , till YIT, Kungsgatan 10, Katrineholm. Gatuingenjören har i beslut av den 9 mars , utfärdat 3 st trafikdispenser (KEX 926, KEX 925, TUU 759, under tiden , till , till YIT, Kungsgatan 10, Katrineholm.

37 Service- och tekniknämnden Gatuingenjören har i beslut av den 12 mars , utfärdat dispens för undantag från bestämmelserna om största tillåtna vikt, bredd och längd till Sörmlast AB, Box 7074, Eskilstuna. Dnr 2010:2 Tillfälliga lokala trafikföreskrifter Gatuingenjören har i beslut av den 25 februari , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift för att underlätta framkomligheten på Starrvägen, fr. o. m. 25 februari t. o. m. 31 maj Gatuingenjören har i beslut av den 25 februari , 11 utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift för att underlätta snöröjnings- och renhållningsåtgärder fr.o. m. 1 mars t.o.m. 31 maj Gatuingenjören har i beslut av den 25 februari , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift för att underlätta framkomligheten, fr. o. m. 1 mars t. o. m. 31 maj Gatuingenjören har i beslut av den 8 mars , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift i samband med gatuarbeten på Oppundavägen i Valla, fr. o. m. 8 mars t. o. m. 10 mars Dnr 2010:3 Upplåtelse av offentlig plats Gatuteknikern har under perioden sedan föregående sammanträde, utfärdat tillstånd till föreningar/organisationer för nyttjande av mark på offentlig plats 3-8. Dnr 2010:5 Remissvar Service- och tekniknämndens ordförande har i beslut av den 8 mars, på service- och tekniknämndes vägnar att ställa sig bakom förvaltningens förslag till yttrande över Barnkonventionen i kommunens beslutsfattande. Dnr 2010:17

38 Service- och tekniknämnden Meddelanden Förslag till beslut Service- och tekniknämnden föreslås besluta att ta anmälan av meddelanden till handlingarna. In- och utgående skrivelser Utdrag ur service- och tekniknämndens diarium över handlingar för perioden , förteckning över handlingarna finns på expeditionen AVA- Huset.

39 Service- och tekniknämnden Nya frågor Carl Frick vill ta upp följande frågor 1. Livsmedelsupphandlingen och långa transporter för maten. 2. En genomgång av vilka kök som är produktions- och mottagningskök, var de ligger och hur många portioner som lagas och tas emot i de olika köken. 3. När gäller ett nämndbeslut?

KALLELSE Datum Ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen!

KALLELSE Datum Ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen! SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2010-03-31 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 8 april 2010 kl 13.15 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Ta med bilagorna som skickades

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81

Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81 Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81 Plats och tid Förrådet, Kerstinboda, Mejerigatan 5 ande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2010-08-30 60 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2010-08-30 61 3 Information om

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-03-18. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2011-03-18. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-03-18 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 31 mars 2011 kl 13.15 Plats Rum 606, AVA-huset, Trädgårdsgatan 1 Observera att vi ska

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-09-15. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2011-09-15. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-09-15 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 22 september 2011 kl 13.15 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2010-08-24 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Måndag den 30 augusti 2010 kl 13.15 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-03-31 22 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen med följande ändring. Nytt ärende 14, Investeringsuppföljning.

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2013-01-31 1 2 Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen, med ändring. Nytt ärende 7, Organisationsförändringar. Efterföljande

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2010-12-09 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 16 december 2010 kl 14.30 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Observera att vi börjar

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61

Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61 Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61 Plats och tid Sal 606, AVA-huset, kl 13.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s),

Läs mer

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD)

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-02-25 1 Plats och tid Sportcentrum, Duveholmshallen Katrineholm, kl. 13:15 16:15 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice

Läs mer

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-11-30 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 13 december 2012 kl 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38

Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38 Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38 Plats och tid Sal 606, AVA-huset, kl 13.00-16.15 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-12-15 116 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Carl Frick vill ha med en investeringsredovisning under punkten

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-08-30 77 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Carl Frick har några frågor under punkt Övriga frågor. Nämndens

Läs mer

Delårsbokslut för 2010

Delårsbokslut för 2010 DELÅRSBOKSLUT 2010 Service- och tekniknämndens handling, STN X-2010 Service- och tekniknämnden Delårsbokslut för 2010 med verksamhetsberättelser 1 Innehållsförteckning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN MED VERKSAMHETSBERÄTTELSER...

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-02-22 12 Plats och tid Sal H, Duveholmshallen, kl 13.00-16.15 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s),

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Claudia Grathwohl (C)

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Claudia Grathwohl (C) 1 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-12-14 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, klockan 13.15-15.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif

Läs mer

Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Ceith Landin (KD) Sten Holmgren Socialförvaltningen, Västgötagatan 18, Katrineholm,

Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Ceith Landin (KD) Sten Holmgren Socialförvaltningen, Västgötagatan 18, Katrineholm, SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-06-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 10.30 11.45 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-12-08. Vi träffas kl 12.30 på parkeringen Trädgårdsgatan-Malmgatan för samåkning.

KALLELSE. Datum 2011-12-08. Vi träffas kl 12.30 på parkeringen Trädgårdsgatan-Malmgatan för samåkning. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-12-08 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 15 december 2011 kl 13.15 Plats Lyan, Julita skola Vi träffas kl 12.30 på parkeringen

Läs mer

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 211-4-2 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 7 april 211, kl 15. Plats Rum 66, AVA-huset, Trädgårdsgatan 1 Observera att vi ska vara

Läs mer

Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800

Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800 BUDGET STF 2012 Drift STF TOTALT, tkr Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800 Drift ledning, tkr

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden 2009-11-05 75 165 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Reservation Sten Holmgren, Villy Persson, Agneta Emanuelsson,

Läs mer

Körschema för Service- och tekniknämnden 2010

Körschema för Service- och tekniknämnden 2010 Körschema för Service- och tekniknämnden 2010 Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Tid Dag Ärendestopp tisd Beredning, 4 pers Utskick, Au Au, 7 politiker 4 18 22 3 månd torsd 2) 19 9 21

Läs mer

1\atrineholms kommun \

1\atrineholms kommun \ 1\atrineholms kommun \ SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-01-23 1 Blad Platsochtid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18, klockan 13.15 16.00 Beslutande Beslutande ersättare

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S) och Claudia Grathwohl (C). Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S) och Johnny Flemström (SD)

Sven-Åke Johansson (S) och Claudia Grathwohl (C). Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S) och Johnny Flemström (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-08-18 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl. 13.15 15.15 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Fredrik Hermelin (M), Johnny Flemström (SD) Börje Söderström (S), Pontus Lindström (S), Anders Forss (S)

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Fredrik Hermelin (M), Johnny Flemström (SD) Börje Söderström (S), Pontus Lindström (S), Anders Forss (S) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-02-09 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, kl. 13.15-16.00 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif Hanberg

Läs mer

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP)

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2015-09-23 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice ordförande, Johanna Karlsson (S), Matti

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden 2010-06-17 43 88 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen med följande ändring. Nytt ärende 6, Rapport från Sportcentrumkommittén.

Läs mer

Körschema för Service- och Tekniknämnden 2011 Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Tid Dag Ärendestopp Beredning Utskick, nämnd 17 17 28 9 Nämnd 1) 24 31 5 16 Samverkan 21 28 2 13 tisd

Läs mer

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anneli Swärd (M), Roger Karlsson (MP) Paragrafer. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anneli Swärd (M), Roger Karlsson (MP) Paragrafer. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SOCIALNÄMNDEN 2016-01-20 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:00 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

SERVICE O TEKNIK

SERVICE O TEKNIK SERVICE O TEKNIK 2009-04-30 EKONOMI Externa intäkter 20 206 10 671 Interna intäkter 12 069 21 164 SUMMA 32 275 31 835 34% Anlägg o underh.mtrl -2 875-4 135 Bidrag -2 479-2 506 Entreprenad o köp av verk

Läs mer

Organisation. Service- och teknikförvaltningen

Organisation. Service- och teknikförvaltningen Organisation Service- och teknikförvaltningen 2012 Service- och teknikförvaltningen 2012 Förvaltningschef Växel Städning Personliga ombud Kostverksamhet t Bilsamordning Vaktmästeri Transporter Väghållning

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 08:30 Plats. Service- och tekniknämnden. KTS-salen, Vita huset

Sammanträdande organ. Tid kl. 08:30 Plats. Service- och tekniknämnden. KTS-salen, Vita huset 1 KALLELSE Datum SOCIALFÖRVALTNINGEN 2019-06-13 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2019-06-20 kl. 08:30 Plats KTS-salen, Vita huset Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef 1 (7) Plats och tid Torghuset i Smålandsstenar, kl 13.00 15.50 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S)

Läs mer

Månadsrapport. Service- och teknikförvaltningen. Mars 2013

Månadsrapport. Service- och teknikförvaltningen. Mars 2013 Månadsrapport Service- och teknikförvaltningen Mars 1 Budgetuppföljning och prognos Service- och teknikförvaltningen -03-31 Avvikelse Externa intäkter 8 836 8 015 821 32 803 Interna intäkter 10 316 11

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Dagordning. Utsänd dagordning godkänns och fastställs. --- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2

Dagordning. Utsänd dagordning godkänns och fastställs. --- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2 Dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 56 3 TEMA - städverksamheten Kostchef Camilla Wiström och städcontroller

Läs mer

Robert Persson (KD) Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Christer Johansson (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M)

Robert Persson (KD) Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Christer Johansson (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-09-24 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl. 13:15 15:55 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

KALLELSE. 9. Presentation av service och teknikförvaltningens organisation, 5 verksamheter samt avdelningschefer - Delvis muntligt

KALLELSE. 9. Presentation av service och teknikförvaltningens organisation, 5 verksamheter samt avdelningschefer - Delvis muntligt KALLELSE Datum SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2015-01-09 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdagen den 22 januari 2015, kl. 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm Nr

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00.

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00 Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Rantapää Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00 Underskrifter

Läs mer

9. Anmälan av delegationsbeslut STN/2017:109, STN/2017:110, STN/2017:111, STN/2017: Meddelanden

9. Anmälan av delegationsbeslut STN/2017:109, STN/2017:110, STN/2017:111, STN/2017: Meddelanden 1 KALLELSE SERVICE OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2017-12-07 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2017-12-14 kl. 13:15 Plats Jakobsdal Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal KALLELSE Datum SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-06-15 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2017-06-22 kl. 09:00 Plats Jakobsdal Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2009-08-31 101 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17

Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17 Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17 Plats och tid Beslutande Hörsalen, Kulturhuset Ängeln Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif Hanberg

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Servicenämnden kl. 15:00 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Servicenämnden kl. 15:00 1(10) Servicenämnden 2016-09-27 kl. 15:00 1(10) Innehållsförteckning Sida SEN 43/16 Upphandling bandgående grävmaskin... 3 SEN 44/16 Servicenämndens tertialrapport 2 (T2) 2016... 4 SEN 45/16 Revidering av servicenämndens

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87 SOCIALNÄMNDEN 2016-12-07 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61

Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61 Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-09-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15.00-16.45 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Ingebert Magnusson Tekniska kontoret onsdagen den 25 maj 2011

Ingebert Magnusson Tekniska kontoret onsdagen den 25 maj 2011 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.00 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Sehlstedt (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

KALLELSE. Datum Kom ihåg att ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Kom ihåg att ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-02-17 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 24 februari 2011 kl 9.00 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Kom ihåg att ta med bilagorna

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Kommunfullmäktige 2009-10-26 161 380 Kommunstyrelsen 2009-10-12 190 507 Arbets- och personalutskottet 2009-09-14 185 398 Dnr 09.543-825 oktkf11 Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006

Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006 Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006 47 Fortlöpande redovisning av kommunens säkerhetsarbete 1. Redovisningarna noteras. 2. Tekniska kontoret får i uppdrag att redovisa kostnaderna för skadegörelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Plats och tid Stadshuset, rum 101 kl. 08:30-09:10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Peter Berg Johnson (KD) (ordförande) Ingemar Johansson (C) (vice ordförande) 9-10 Bernt A Runberg

Läs mer

Reine Östlund (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) 22-34

Reine Östlund (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) 22-34 SOCIALNÄMNDEN 2016-04-20 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 katrineholm, kl. 15:00 16:15 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 13 Justering och fastställande av föredragningslista 3 14 Ekonomiuppföljning utfall och prognos mars 2017 4 15 Yttrande över revisionsrapport Intern kontroll 5 16 Etableringsboende

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen

Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen Kommunstyrelsen 2010-05-31 Blad 16 Ks 80 Au 76 Dnr 143/2010-042 Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen Vid tekniska nämndens sammanträde den 20 april 2010 lämnade t1 fastighetschef

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Yttrande över detaljplan för kv. Valand

TJÄNSTESKRIVELSE. Yttrande över detaljplan för kv. Valand TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-05-14 Diarienummer SE/2010:111 Yttrande över detaljplan för kv. Valand Förslag till beslut Nämnden för Service antar förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämnar det

Läs mer

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Louise Axelsson (L), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) Paragrafer 67-74

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Louise Axelsson (L), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) Paragrafer 67-74 SOCIALNÄMNDEN 2016-10-19 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice ordförande, Matti Turunen (S), Britt-Inger

Läs mer

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Kommunstyrelsen 2009-10-12 190 507 Arbets- och personalutskottet 2009-09-14 185 398 Dnr 09.543-825 oktkf11 Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Bilaga: Kalkyl färdigställande

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller 1 KALLELSE SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2018-09-20 Sammanträdande organ Tid 2018-09-27 kl. 13:15 Plats Solrosen Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av dagordning 4. TEMA-Agenda

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20 Berndt Björkman (C), Ordförande Anneli Örtlund (S) Kenneth Kristoffersson (C) Ivo Malmgren

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Bengt Sävhammar (KD) Per Svensson (S)

Bengt Sävhammar (KD) Per Svensson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Utförarstyrelsen Plats och tid: Harven kl. 8.30-9.30, 9.50-11.05 Beslutande: Ersättare: Karl-Gustav Bynke (FP), ordförande Owe Rosenberg (M), förste vice ordförande Jan-Olof

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S) Mari - Ann Lundin (S)

Reine Östlund (S), Brith Severin (S) Mari - Ann Lundin (S) SOCIALNÄMNDEN 2017-08-16 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:30 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2012-12-17 Tekniska nämnden Plats och tid Tekniska kontoret, Odenrummet, kl. 13:15 15:30 Beslutande Ola Burström (S), ordförande Lasse Johansson (MP) Christer Granström (S) Mikael Bystedt

Läs mer

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1 Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1 Plats och tid kl 08.30 11.40 Beslutande Pär Palmgren, m, ordförande Arne Dahlström, kd, 1:e vice ordförande Benny Petersson, s, 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stora Orren, vån 7, Folkets Hus Ludvika, kl. 14.00-16.35 Beslutande ledamöter Åsa Wikberg (MP) Sören Grandelius (S) Jesper Gustavsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun

Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun 1 Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun Antagen av tekniska nämnden 2013-09-19, 82 Delegation av beslutanderätt har ett antal syften: - Avlasta nämnderna rutinärenden för att skapa

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 14 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1

Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1 Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1 Plats och tid KTS-salen, Citygymnasiet, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer