Fastställande av dagordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fastställande av dagordning"

Transkript

1

2 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen.

3 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Information om Katrineholms Logistikcentrum Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Lars Ramstedt informerar om vad som pågår vid Logistikcentrum och vad som kommer att ske framöver. Lars informerar också om de diskussioner som förs med Trafikverket om åtgärder på Storgatan i Valla. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Leif Hanberg (s), Ingemar Björklund (kd) och Carl Frick (mp).

4 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Information om avfallstippen vid Stettin Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendebeskrivning Roger Lavrell informerar om vad konsulten kommit fram till vid utredningen av avfallstippen vid Stettin. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Sten Holmgren (c).

5 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Verksamhetsinformation Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Förvaltningen får i uppdrag att återkomma till nämndens decembermöte och redovisa olika förslag på hur vi kan medverka till att höja simkunnigheten bland vuxna och barn. Ärendebeskrivning Se ekonomi- och verksamhetsinformation på sidan Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Britt Ejdwinsson (s), Villy Persson (m), Agneta Emanuelsson (fp), Ingemar Björklund (kd) och Carl Frick (mp).

6 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Service- och teknikförvaltningen PROGNOS AVDELNING tkr

7 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN ADA, ledning PROGNOS AVDELNING tkr PRODUKTION Systemet för kostnadsfördelning Tid & Projekt, utreds. Under tiden för utredningen sköts fördelningen i ett temporärt system.

8 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN ADA, verksamhetsservice PROGNOS AVDELNING tkr De ekonomiska effekterna av avvecklingen av städverksamheten specialbevakas för att korrekt kunna bedöma de kostnader som är av engångskaraktär. PRODUKTION Övergången av städverksamheten från kommunen till entreprenören Sodexo är nu genomförd. Än är det för tidigt att utvärdera kvaliteten på entreprenörens tjänster. De personer som inte gick över till entreprenören och som inte fått fortsatt anställning i kommunen efter omplaceringsutredning har placerats i en poolgrupp för att användas under uppsägningstiden. Introduktion och upplärning av de personer som fått nya tjänster efter omplaceringarna har inletts. En översyn av växelns avtal och förhandling med leverantören av tjänsten pågår. De ekonomiska konsekvenserna för förvaltningarna och STF gällande det nya avtalet utreds.

9 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Gata/Park PROGNOS AVDELNING tkr Vinterväghållningen beräknas ge ett underskott på cirka vid årets slut, på grund av betydligt fler snöröjningsinsatser och halkbekämpningsåtgärder än normalt. PRODUKTION Verksamheten beräknas hålla sig inom ramarna (vinterväghållningen ej medräknat). UPPFÖLJNING (tkr) Utfall 1007 Utfall 0907 Budget 2010 Gatubelysning Vinterväghållning Aktuellt Skogslagen röjer gräs och sly runt om i kommunen. Vid nya vattentäkten i Forssjö avverkas för staket runt vattendammar och uttagsbrunnar. Gatuunderhållet hyvlar vägar, lagar efter schakter, byter ut skyltar och trafiklinjemålar. Parkunderhållet håller på med sommarunderhåll såsom ogräsrensning och gräsklippning.

10 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Kost- och transportservice PROGNOS AVDELNING tkr PRODUKTION Sommarens produktion har varit normal. Aktuellt Innan sommarlovet började invigdes nästa mötesplats; Restaurang Violen i Strångsjö skola. Avdelningen har haft 11 feriearbetande ungdomar i kommunens kök under sommaren. Arbetat med effekterna av Städupphandlingen; Den 1 juli kom personal, som vid städövergången valt att inte gå över till, in i verksamheten och har fått placering i olika kök. Övertalig personal har efter förhandling samlats i en pluspoolgrupp som ska arbeta i förvaltningen med förekommande uppgifter. En samordnare organiserar arbetsuppgifterna. Dietist Lenas arbete med implementering av det kostpolitiska arbetet har inletts. Under sommaren har insamling av bakgrundsfakta och en kartläggning av de flesta skolkök genomförts. Arbetet med att införa Skogsborgsmodellen på Sandbäcken har påbörjats och kommer trappas upp i slutet av sommaren. En ekologisk utbildning för skola och omsorg har planerats och kommer att starta igång under hösten. Den omfattar tre skolor och ett äldreboende. Samarbetet med Vingåker fortsätter och Katrineholm får chefsuppdraget för kostenheten i Vingåker. Övergripande kostchef blir Camilla Wiström och platschef Linda Hellström. Detta debiteras månadsvis. Även 20 % dietisttjänst har startats med arbetet implementering av nutritionsrutinerna. Arbetet med nattfastemätningen inom SÄBO har sammanställts och kommer att redovisas under hösten. Öppen föreläsning för våra samhällsmedborgare och intresseorganisationer samt politiker om projektet sinnesträning kopplat till livsmedel och måltider inom handikappomsorgen.

11 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Myndighet och nyproduktion PROGNOS AVDELNING tkr Lägre intäkter beror framför allt på ej avslutade externa entreprenader. PRODUKTION Inga större investeringar har avslutats under perioden. Parkeringsövervakningen fortsätter att ge ett överskott (f.n kr). Troligen beror överskottet på en intensifierad övervakning av långtidsuppställda fordon. Aktuellt Pågående anläggningsarbeten är bl.a. GC-bana längs Oppundavägen, P-platser på Hantverkaregatan, P-plats vid Backavallen och upphöjd gångbana vid Stortorget. Flera stora infrastrukturprojekt pågår/planeras i och kring Katrineholm. Avdelningen deltar i ett antal olika planeringsgrupper gällande dessa projekt. Som exempel kan nämnas Logistikcentrum, Östra Förbifarten, 2+1-väg mellan Valla och Flen, samt CG-väg mellan Laxmans Väg och Koppartorp. Dessutom pågår planering/projektering av kommande anläggningsarbeten under 2010 samt arbete med trafiksäkerhetsrevisionen, lokala trafikföreskrifter och budget 2011.

12 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Sportcentrum PROGNOS AVDELNING tkr Sportcentrum arbetar med att både gasa och bromsa, viktiga projekt måste genomföras som energisparande åtgärder på Backavallen och samtidigt måste vi hålla igen. Alla är medvetna om att den ekonomiska ramen är hårt ansträngd och samtidigt gör vi vårt bästa. PRODUKTION I pipeline ligger upphandlingen på gymnastikanläggningen. Förvaltningsrätten har kommit med en dom som förkunnar att upphandlingen ska göras om. Den kommer att få en nystart i början av augusti månad. Utvecklingen i simhallen går mycket bra, efter den senaste förbättringen av vattenreningsutrustning (kolfilter till hela anläggningen) erhåller vi bättre och mer korrekta värden än vad vi någonsin har haft. Vi kan med tillförsikt ta emot alla elever från grundskolan till simskola under hösten. Aktuellt Sommarsimskolan är genomförd med ett gott resultat barn och ungdomar tog tillfället i akt att förbättra sin simkunnighet. Simskolan genomfördes under tre intensiva veckor före midsommar. Ett samarbete med arbetsförmedlingen där feriearbetande ungdomar får sommarjobb genomförs. Deras arbetsuppgifter var främst förbättringsarbeten och underhåll på våra lokaler och gräsytor. Campingen visar på en stor uppgång när det gäller gästnätter. Campingvärden Bernt Olsson berättar om bråda dagar med att serva nöjda gäster som upplever en av Sveriges bästa campingplatser.

13 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Dnr STN/2010: Handläggare: Roger Lavrell Övergripande plan med budget för planperioden Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att godkänna förvaltningens upprättade förslag till verksamhets- och volymförändringar, beredningsuppdrag, åtaganden samt investeringsbudget för service- och tekniknämnden avseende verksamhetsåren , med förändringarna att andelen ekologiska livsmedel ökas till minst 30 % och att under rubriken Beredningsuppdrag stryka den sjätte punkten och reducera den fjärde punkten med kr. Samtliga taxor och avgifter ska justeras med en procentsats motsvarande konsumentprisindex med undantag för torgtaxan, avgiften för gruppbiljett och familjekort i simhallen samt taxan för lokaler för fest i centralorten. Det sistnämnda i avvaktan på den utvärdering som ska göras under hösten Plan med budget skickas vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Åtaganden för service- och tekniknämnden inför övergripande plan med budget redovisas som separat handling STN Reservation Mot beslutet reserverar sig Sten Holmgren (c), Villy Persson (m), Agneta Emanuelsson (fp) och Ingemar Björklund (kd) till förmån för eget yrkande. Mot beslutet reserverar sig Carl Frick (mp) till förmån för eget yrkande. Ärendebeskrivning Service- och teknikförvaltningen har upprättat förslag till Övergripande plan med budget för planperioden enligt gällande direktiv och anvisningar. Till ärendet hör även revidering av kommunala författningssamlingar (KFS), se sammanfattande verksamhetsförändringar (dokument åtaganden för STN ). Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Leif Hanberg (s), Martin Burén (s), Villy Persson (m), Agneta Emanuelsson (fp), Magnus Esko (fp), Ingemar Björklund (kd), Carl Frick (mp), Anne Kron (s) och Christer Sundqvist (m). Akten, kommunstyrelsen

14 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Förslag och yrkanden Sten Holmgren yrkar bifall till alliansens förslag, som redovisas på sidan 15. Carl Frick yrkar på avslag för arbetsutskottets förslag, på grund av ofullständiga handlingar. Reservationen redovisas på sidan 16. Proposition Efter avslutad överläggning ställer ordföranden arbetsutskottets förslag mot alliansens förslag och finner att nämnden biträder arbetsutskottets förslag.

15 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN

16 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Service- och tekniknämnden Reservation Ärende 7 Övergripande plan med budget för Miljöpartiet de gröna är fortsatt kritiskt till en budgetprocess med dokument, som inte innehåller budget för nämnden. Budget handlar ju till syvende och sist om pengar för att kunna klara verksamheter. Vi menar att den nya processen borde ha inväntat det politiska dokument, som ska ligga till grund för den nya hanteringen. Att nu presentera ett antal åtaganden under ett valår, där en eventuell ny majoritet kan komma att lägga en budget med helt andra prioriteringar än den nu presenterade, känns något onödigt. Vi yrkar därför avslag på förslaget och menar att det endast ska läggas till handlingarna inför vidare budgetprocess. I Miljöpartiet de grönas direktiv för nämnden för år 2011 anslogs 6,6 miljoner kronor mindre till Service- och tekniknämnden än vad den socialdemokratiska majoriteten gjorde. Skillnaden ligger i att miljöpartiet håller tillbaka investeringarna med minskade kapitalkostnader som följd. Det innebär att antalet anställda kan minska. Samtidigt ökar vi anslagen till matinköp för att ge utrymme för en kraftigt ökad andel ekologiskt odlade matråvaror. Miljöpartiet de gröna avser att återkomma med detaljer i samband med vår budget och anser att dokumentet med åtaganden ska kopplas till kostnader och därför presenteras i ett sammanhang. Förslag till beslut: Avslag på ett ofullständigt budgetförslag Reservation: Då vi inte fick gehör för vårt förslag reservera oss till förmån för eget förslag. Katrineholm den 30 augusti 2010 Carl Frick (mp)

17 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Dnr STN/2010: Handläggare: Lars Ramstedt Gång- och cykelväg vid Industrigatan Beslut Service- och tekniknämnden beslutar ge förvaltningen i uppdrag att bygga ut gångoch cykelvägen samt för att täcka anläggningskostnaden, som beräknas till kr, anvisa medel ur 2010 års investeringsbudget. Ärendebeskrivning Hösten 2009 invigdes den andra etappen av Österleden, delen mellan Videvägen och Industrigatan. Österleden är försedd med en separat GC-väg vilken har koppling till bostadsområdet Laggarhult vid Malinbodavägens anslutning till Industrigatan. För den befintliga GC-vägen på Industrigatan saknas en sådan anslutning till Österleden vilket innebär en besvärlig omväg för de oskyddade trafikanterna. För att få ett mer sammanhängande GC-vägnät i området föreslås att den ovan beskrivna felande länken byggs ut i enlighet med förvaltningens förslag. Ekonomi Investeringen föreslås ske genom att kr tas i anspråk av 2010 års investeringsbudget gällande gång- och cykelvägar innehållande kr, samt kr från objekt sanering gator innehållande kr. Akten

18 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Dnr STN/2010: Handläggare: Lars Ramstedt Motion Vägrenar räddningen för hotade arter Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att instämma i motionen och överlämna svaret till kommunstyrelsen. Ärendebeskrivning Gudrun Lindvall (mp) har överlämnat en motion till kommunfullmäktige med rubriken Vägrenar räddningen för hotade arter. I motionen föreslår Miljöpartiet att kommunen tillsammans med Vägverket (numera Trafikverket) tar fram skötselanvisningar i syfte att bevara den biologiska mångfalden och skapa skönhetsvärden utmed vägarna i Katrineholms kommun. Kommunledningsförvaltningen har begärt ett yttrande från Service- och tekniknämnden. Nämndens överläggning Under överläggningen yttrar sig Carl Frick (mp) och Åke Wahlström (c). Akten, kommunstyrelsen

19 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Anmälan av delegationsbeslut för service- och teknik förvaltningen Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att delegationsbesluten godkänns och läggs till handlingarna. Ärendebeskrivning Beslut fattade på service- och tekniknämndens vägnar enligt gällande delegationsordning. Parkeringstillstånd för rörelsehinder Trafikingenjören har utfärdat parkeringstillstånd för rörelsehinder (PRH) sedan föregående sammanträde. Dnr 2010:1 Dispens Trafikingenjören har i beslut av den 14 juli , utfärdat parkeringdispens, rätt att då så erfordras vid tjänsteutövning- parkera i strid mot lokala trafikföreskrifter, under tiden 14 juli januari 2011 Dnr 2010:2 Tillfälliga lokala trafikföreskrifter Trafikingenjören har i beslut av den 15 juni utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Dalagatan i Katrineholm, fr.o.m 15 juni t. o. m 2 juli Trafikingenjören har i beslut av den 17 juni , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Kyrkogårdsvägen i Katrineholm fr.o.m 20 juni 2010 kl 20 t.o.m 21 juni 2010 kl 12. Trafikingenjören har i beslut av den 30 juni , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Tegnérvägen i Katrineholm fr.o.m 9 augusti 2010 t.o.m 20 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 1 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Tegnérvägen i Katrineholm fr.o.m 1 juli 2010 t.o.m 11 juli 2010.

20 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Trafikingenjören har i beslut av den 1 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Trädgårdsgatan i Katrineholm fr.o.m 1 juli 2010 t.o.m 4 juli Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Fredsgatan fr.o.m. 7 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Jägaregatan i Katrineholm fr.o.m 7 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om enkelriktad trafik på Drottninggatan i Katrineholm fr.o.m 7 juni 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Trädgårdsgatan i Katrineholm fr.o.m 7 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Videvägen i Katrineholm fr.o.m 7 juli 2010 t.o.m 8 juli Trafikingenjören har i beslut av den 6 juli ,1 utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Fredsgatan i Katrineholm fr.o.m 7 juli 2010 t.o.m 8 juli Trafikingenjören har i beslut av den 7 juli ,2, utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Videvägen i Katrineholm fr.o.m 8 juli 2010 t.o.m 9 juli Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med motorfordon under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 10 augusti 2010 t.o.m 10 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med motorfordon under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 12 augusti 2010 t.o.m 12 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med motorfordon under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 15 augusti 2010 t.o.m 15 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om stannande och parkering under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 12 augusti 2010 t.o.m 12 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud eller påbud att svänga eller köra i viss riktning under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 10 augusti 2010 t.o.m 10 augusti 2010.

21 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud eller påbud att svänga eller köra i viss riktning under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 12 augusti 2010 t.o.m 12 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 8 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om högsta tillåtna hastighet under Katrineholms Veckan i Katrineholm fr.o.m 15 augusti 2010 t.o.m 15 augusti Trafikingenjören har i beslut av den 12 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Trädgårdsgatan i Katrineholm fr.o.m 13 juli 2010 t.o.m 23 juli Trafikingenjören har i beslut av den 15 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Vallavägen i Katrineholm fr.o.m 16 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 15 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Stortorget i Katrineholm fr.o.m 16 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 15 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om parkering på Djulögatan i Katrineholm fr.o.m 16 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 15 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om undantag från bestämmelser om högsta tillåtna hastighet vid särskilt bromsprov för motorcykel vid Karossen i Katrineholm fr.o.m 16 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 15 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Ringvägen i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med fordon på Malinbodavägen i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Kapellgatan i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Jungfrugatan i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Malmgatan i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Nyängsgatan och Videvägen i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september 2010.

22 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om ändhållplats på Tegnérvägen i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Bergsgatan i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Trafikingenjören har i beslut av den 16 juli , utfärdat tidsbegränsad lokal trafikföreskrift om förbud att parkera fordon på Kanotvägen i Katrineholm fr.o.m 19 juli 2010 t.o.m 30 september Dnr 2010:3 Upplåtelse av offentlig plats Trafikingenjören har under perioden sedan föregående sammanträde, utfärdat tillstånd till föreningar/organisationer för nyttjande av mark på offentlig plats Dnr 2010:5

23 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN Meddelanden Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att ta anmälan av meddelanden till handlingarna. In- och utgående skrivelser Utdrag ur service- och tekniknämndens diarium över handlingar för perioden , förteckning över handlingarna finns på expeditionen AVA- Huset. Anders Forss tackar för uppvaktningen i samband med sin födelsedag.

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2010-08-24 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Måndag den 30 augusti 2010 kl 13.15 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-03-18. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2011-03-18. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-03-18 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 31 mars 2011 kl 13.15 Plats Rum 606, AVA-huset, Trädgårdsgatan 1 Observera att vi ska

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2013-01-31 1 2 Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen, med ändring. Nytt ärende 7, Organisationsförändringar. Efterföljande

Läs mer

1\atrineholms kommun \

1\atrineholms kommun \ 1\atrineholms kommun \ SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-01-23 1 Blad Platsochtid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18, klockan 13.15 16.00 Beslutande Beslutande ersättare

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2010-12-09 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 16 december 2010 kl 14.30 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Observera att vi börjar

Läs mer

KALLELSE. 9. Presentation av service och teknikförvaltningens organisation, 5 verksamheter samt avdelningschefer - Delvis muntligt

KALLELSE. 9. Presentation av service och teknikförvaltningens organisation, 5 verksamheter samt avdelningschefer - Delvis muntligt KALLELSE Datum SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2015-01-09 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdagen den 22 januari 2015, kl. 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm Nr

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38

Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38 Service- och tekniknämnden 2008-02-28 38 Plats och tid Sal 606, AVA-huset, kl 13.00-16.15 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81

Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81 Service- och tekniknämnden 2009-06-11 81 Plats och tid Förrådet, Kerstinboda, Mejerigatan 5 ande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-03-31 22 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen med följande ändring. Nytt ärende 14, Investeringsuppföljning.

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-09-15. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2011-09-15. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-09-15 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 22 september 2011 kl 13.15 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-08-30 77 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Carl Frick har några frågor under punkt Övriga frågor. Nämndens

Läs mer

Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Ceith Landin (KD) Sten Holmgren Socialförvaltningen, Västgötagatan 18, Katrineholm,

Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Ceith Landin (KD) Sten Holmgren Socialförvaltningen, Västgötagatan 18, Katrineholm, SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-06-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 10.30 11.45 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif

Läs mer

Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800

Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800 BUDGET STF 2012 Drift STF TOTALT, tkr Utfall 2011-12-31 Budget helår 2011 Budget 2012 INTÄKTER 93 704 94 401 84 009 KOSTNADER -272 904-258 648-250 809 TOTALT -179 199-164 247-166 800 Drift ledning, tkr

Läs mer

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD)

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-02-25 1 Plats och tid Sportcentrum, Duveholmshallen Katrineholm, kl. 13:15 16:15 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-02-22 12 Plats och tid Sal H, Duveholmshallen, kl 13.00-16.15 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s),

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2011-12-15 116 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Carl Frick vill ha med en investeringsredovisning under punkten

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Fredrik Hermelin (M), Johnny Flemström (SD) Börje Söderström (S), Pontus Lindström (S), Anders Forss (S)

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Fredrik Hermelin (M), Johnny Flemström (SD) Börje Söderström (S), Pontus Lindström (S), Anders Forss (S) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-02-09 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, kl. 13.15-16.00 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif Hanberg

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 211-4-2 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 7 april 211, kl 15. Plats Rum 66, AVA-huset, Trädgårdsgatan 1 Observera att vi ska vara

Läs mer

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-11-30 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 13 december 2012 kl 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Claudia Grathwohl (C)

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Claudia Grathwohl (C) 1 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-12-14 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, klockan 13.15-15.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Sten Holmgren (C) 2:e vice ordförande, Leif

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61

Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61 Service- och tekniknämnden 2008-04-17 61 Plats och tid Sal 606, AVA-huset, kl 13.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s),

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden 2009-11-05 75 165 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Reservation Sten Holmgren, Villy Persson, Agneta Emanuelsson,

Läs mer

Dagordning. Utsänd dagordning godkänns och fastställs. --- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2

Dagordning. Utsänd dagordning godkänns och fastställs. --- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 55 2 Dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-08-20 56 3 TEMA - städverksamheten Kostchef Camilla Wiström och städcontroller

Läs mer

KALLELSE. Datum 2011-12-08. Vi träffas kl 12.30 på parkeringen Trädgårdsgatan-Malmgatan för samåkning.

KALLELSE. Datum 2011-12-08. Vi träffas kl 12.30 på parkeringen Trädgårdsgatan-Malmgatan för samåkning. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-12-08 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 15 december 2011 kl 13.15 Plats Lyan, Julita skola Vi träffas kl 12.30 på parkeringen

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-09-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15.00-16.45 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Robert Persson (KD) Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Christer Johansson (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M)

Robert Persson (KD) Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Christer Johansson (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-09-24 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl. 13:15 15:55 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M)

Läs mer

Månadsrapport. Service- och teknikförvaltningen. Mars 2013

Månadsrapport. Service- och teknikförvaltningen. Mars 2013 Månadsrapport Service- och teknikförvaltningen Mars 1 Budgetuppföljning och prognos Service- och teknikförvaltningen -03-31 Avvikelse Externa intäkter 8 836 8 015 821 32 803 Interna intäkter 10 316 11

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 13:15 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm

Sammanträdande organ. Tid kl. 13:15 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm KALLELSE Datum KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-01-14 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2016-01-21 kl. 13:15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm Ärende Beteckning 1. Upprop

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S), Claudia Grathwohl (C)

Sven-Åke Johansson (S), Claudia Grathwohl (C) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-03-09 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, kl. 13.15-15.45 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden 2010-06-17 43 88 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen med följande ändring. Nytt ärende 6, Rapport från Sportcentrumkommittén.

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN -05-16 29 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN -05-16 30 3 Information om trafiksäkerhetsfrågor

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S) och Claudia Grathwohl (C). Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S) och Johnny Flemström (SD)

Sven-Åke Johansson (S) och Claudia Grathwohl (C). Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S) och Johnny Flemström (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-08-18 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl. 13.15 15.15 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Leif Hanberg (S), Christer Ekstrand (S), Britt Ejdwinsson (S), Clas Liljeblad (M), Agneta Emanuelsson (L)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Leif Hanberg (S), Christer Ekstrand (S), Britt Ejdwinsson (S), Clas Liljeblad (M), Agneta Emanuelsson (L) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-09-28 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, kl. 13.15-15.50 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Leif Hanberg (S), Christer Ekstrand (S), Britt

Läs mer

Körschema för Service- och tekniknämnden 2010

Körschema för Service- och tekniknämnden 2010 Körschema för Service- och tekniknämnden 2010 Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Tid Dag Ärendestopp tisd Beredning, 4 pers Utskick, Au Au, 7 politiker 4 18 22 3 månd torsd 2) 19 9 21

Läs mer

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-08-17 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 30 augusti 2012 kl 13.15 Plats Backavallen och St Djulö värdshus Kl 13.15 träffas vi

Läs mer

SERVICE O TEKNIK

SERVICE O TEKNIK SERVICE O TEKNIK 2009-04-30 EKONOMI Externa intäkter 20 206 10 671 Interna intäkter 12 069 21 164 SUMMA 32 275 31 835 34% Anlägg o underh.mtrl -2 875-4 135 Bidrag -2 479-2 506 Entreprenad o köp av verk

Läs mer

Grupper 2011-2014. GataParkgrupp (S) Martin Burén (M) Fredrik Hermelin (FP, C, MP, KD) Ingemar Björklund Sammankallande: Hans Gahn Möte : 22 november

Grupper 2011-2014. GataParkgrupp (S) Martin Burén (M) Fredrik Hermelin (FP, C, MP, KD) Ingemar Björklund Sammankallande: Hans Gahn Möte : 22 november Grupper 2011-2014 GataParkgrupp (S) Martin Burén (M) Fredrik Hermelin (FP, C, MP, KD) Ingemar Björklund Sammankallande: Hans Gahn Möte : 22 november Hjälmarens Vattenförbund Ordinarie Anne Kron (S) Ersättare

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1

Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1 Service- och tekniknämnden 2009-01-22 1 Plats och tid KTS-salen, Citygymnasiet, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf

Läs mer

KALLELSE. Datum Kom ihåg att ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Kom ihåg att ta med bilagorna som skickades ut med au-kallelsen. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2011-02-17 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 24 februari 2011 kl 9.00 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18 Kom ihåg att ta med bilagorna

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 08:30 Plats. Service- och tekniknämnden. KTS-salen, Vita huset

Sammanträdande organ. Tid kl. 08:30 Plats. Service- och tekniknämnden. KTS-salen, Vita huset 1 KALLELSE Datum SOCIALFÖRVALTNINGEN 2019-06-13 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2019-06-20 kl. 08:30 Plats KTS-salen, Vita huset Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 13:15 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal

Sammanträdande organ. Tid kl. 13:15 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal 1 KALLELSE SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2017-09-21 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2017-09-28 kl. 13:15 Plats Jakobsdal Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Delårsbokslut för 2010

Delårsbokslut för 2010 DELÅRSBOKSLUT 2010 Service- och tekniknämndens handling, STN X-2010 Service- och tekniknämnden Delårsbokslut för 2010 med verksamhetsberättelser 1 Innehållsförteckning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN MED VERKSAMHETSBERÄTTELSER...

Läs mer

y~, 1\atrineholms kommun \

y~, 1\atrineholms kommun \ y~, 1\atrineholms kommun \ SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-21 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl. 13:15 14:30 Bas~~~a~de Anneli Hedberg, ordförande (S),

Läs mer

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2013-03-28 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 11 april 2013 kl 13.30 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning Service- och tekniknämnden 2010-04-08 12 19 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. Under ärende Nya frågor har Carl Frick några frågor. Nämndens

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 2019-06-11 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 Ingemar Kristensson (C), ordförande Christina Pehrson (L), 1:e vice ordf Marianne Ragntoft

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61

Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61 Service- och tekniknämnden 2009-05-14 61 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin

Läs mer

9. Anmälan av delegationsbeslut STN/2017:109, STN/2017:110, STN/2017:111, STN/2017: Meddelanden

9. Anmälan av delegationsbeslut STN/2017:109, STN/2017:110, STN/2017:111, STN/2017: Meddelanden 1 KALLELSE SERVICE OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2017-12-07 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2017-12-14 kl. 13:15 Plats Jakobsdal Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S) (t.o.m. 45), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Johnny Flemström (SD)

Sven-Åke Johansson (S) (t.o.m. 45), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Johnny Flemström (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2017-08-24 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, klockan 13:15-16:15 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Leif

Läs mer

Reine Östlund (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) 22-34

Reine Östlund (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) 22-34 SOCIALNÄMNDEN 2016-04-20 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 katrineholm, kl. 15:00 16:15 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S) för Filip Lindahl (SD) Maj-Britt Staaf (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M)

Sven-Åke Johansson (S) för Filip Lindahl (SD) Maj-Britt Staaf (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-05-24 1 Plats och tid Jacobsdal, Vingåkersvägen 18, Katrineholm, klockan 13.15-16:10 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Service- och tekniknämnden. Jakobsdal KALLELSE Datum SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-06-15 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2017-06-22 kl. 09:00 Plats Jakobsdal Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av

Läs mer

Körschema för Service- och Tekniknämnden 2011 Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Tid Dag Ärendestopp Beredning Utskick, nämnd 17 17 28 9 Nämnd 1) 24 31 5 16 Samverkan 21 28 2 13 tisd

Läs mer

Organisation. Service- och teknikförvaltningen

Organisation. Service- och teknikförvaltningen Organisation Service- och teknikförvaltningen 2012 Service- och teknikförvaltningen 2012 Förvaltningschef Växel Städning Personliga ombud Kostverksamhet t Bilsamordning Vaktmästeri Transporter Väghållning

Läs mer

Öppet för allmänheten 1-11

Öppet för allmänheten 1-11 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2019-01-17 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 16:25 Öppet för allmänheten 1-11 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Helena Gärtner (M)

Läs mer

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anneli Swärd (M), Roger Karlsson (MP) Paragrafer. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Alf Andersson (S), Magnus Esko (S), Anneli Swärd (M), Roger Karlsson (MP) Paragrafer. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SOCIALNÄMNDEN 2016-01-20 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:00 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87 SOCIALNÄMNDEN 2016-12-07 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17

Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17 Service- och tekniknämnden 2009-02-26 17 Plats och tid Beslutande Hörsalen, Kulturhuset Ängeln Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin Engman (s), Leif Hanberg

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S) Mari - Ann Lundin (S)

Reine Östlund (S), Brith Severin (S) Mari - Ann Lundin (S) SOCIALNÄMNDEN 2017-08-16 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:30 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD)

Läs mer

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP)

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2015-09-23 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice ordförande, Johanna Karlsson (S), Matti

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M)

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 16:10 Öppet för allmänheten 58-73 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren (C)

Läs mer

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Robert Persson (KD) 87-99.

Sven-Åke Johansson (S), Maj-Britt Staaf (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Robert Persson (KD) 87-99. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2015-12-10 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18 Katrineholm, kl 13:15 16:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET 2017-05-10 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Service- och tekniknämnden 2007-03-22 43

Service- och tekniknämnden 2007-03-22 43 Service- och tekniknämnden 2007-03-22 43 Plats och tid KTS-salen, Citygymnasiet, kl 13.00-18.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson

Läs mer

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-03-16 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 29 mars 2012 kl 13.15 Plats Rum 606, AVA-huset, Trädgårdsgatan 1 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00.

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00 Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Rantapää Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00 Underskrifter

Läs mer

Osman Moussa (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) Paragrafer BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Osman Moussa (S), Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M) Paragrafer BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-05-26 1 Plats och tid Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Katrineholm, kl 13.15 15.00 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice ordförande, Sten Holmgren

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN -06-13 37 2 Fastställande av dagordning Beslut Service- och tekniknämnden beslutar att fastställa dagordningen. SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN -06-13 38 3 Ekonomi och verksamhetsinformation

Läs mer

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller 1 KALLELSE SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2018-09-20 Sammanträdande organ Tid 2018-09-27 kl. 13:15 Plats Solrosen Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av dagordning 4. TEMA-Agenda

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C)

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C) 1 SOCIALNÄMNDEN 2017-12-06 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:45 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 42 (42) 2016-04-25 18. Anmälningar Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag 2016-02-24, 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M)

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M) SOCIALNÄMNDEN 2017-05-17 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:15 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Matti Turunen (S), Britt-Inger

Läs mer

KALLELSE. Datum 2012-09-13. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2012-09-13. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-09-13 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 20 september 2012 kl 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Obs ny adress!! Handlingarna

Läs mer

Budget 2016 och plan

Budget 2016 och plan 17(36) Kf 69 Ks2015/0167 041 Budget 2016 och plan 2017-2020 Beslut beslutar att anta kommunstyrelsens förslag till budget 2016 och plan 2017-2020, förutom att arbetsutskottet i miljö- och byggnämnden ska

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083 Tyresö Kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid : Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl 18.30-20.45 66 Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2009-08-31 101 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Christer Ekstrand (s), Britt Ejdwinsson (s), Maj-Britt Staaf (s), Kerstin

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller

Förhinder anmäls till Madelene Sönnerfors, eller 1 KALLELSE Datum SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN 2018-08-23 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid 2018-08-30 kl. 13:15 Plats Solrosen Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Kommunstyrelsen 2008-06-05 150 389 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 146 348 Dnr 07.775-82 junikf18 Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Bilagor:

Läs mer

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Service- och tekniknämndens handling nr 5/2018 Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Senast reviderad av Service- och tekniknämnden 23 Dnr: STN/2018:67-002 Beslutshistorik

Läs mer

~~ `~~; Katrineholms kommun _; \ Kommunfullmäktige

~~ `~~; Katrineholms kommun _; \ Kommunfullmäktige ~~ `~~; Katrineholms kommun _; \ KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-04 1 Plats och tid Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm kl. 18.00-20.25 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Leif

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer