Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Bengt Åström Ordförande Rima Rettegi Sekreterare Föredragningslista Val av justerande: Ärende Beteckning Förslag 1. Presentation av Stora Dalslundskolans måluppfyllelse och värdegrundsarbete 2. Uppföljningsrapport , BUN BUN/2014: Inspektion, tillsyn av arbetsmiljön för skolan i Burlövs kommun BUN/2014:10 4. Anmälan till Barnombudsmannen 5. Omprövning av föreskrifter för avgifter i kommunala och fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg avseende avstängning 6. Förslag till yttrande över motion (M): Mer och fler insatser för ökat studieresultat 7. Förslag till yttrande över motion (M) - Förestelärare också i förskolan BUN/2014:159 BUN/2014:123 BUN/2014:124

2 Ärende Beteckning Förslag 8. Förslag till yttrande över motion (FP): Förslag till redovisning av ungdomsarbetslöshet 9. Förslag till yttrande över: Vissa skolllagsfrågor- Del Förslag till yttrande över granskningshandling Kronetorp 1:1 m.fl. BUN/2014:125 BUN/2014:162 BUN/2014: Rapporter från verksamheten/enheterna 12. Anmälan av delegationsbeslut 13. Meddelanden/delgivningar 14. Rapporter från kurser, konferenser och studiebesök 15. Förvaltningschefen informerar och svarar på frågor 16. Nästa sammanträde

3 Presentation av Stora Dalslundskolans måluppfyllelse och värdegrundsarbete

4 Uppföljningsrapport , BUN Dnr BUN/2014:166 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämnden redovisar en helårsprognos för 2014 med ett underskott på 1,1 mnkr. Volym- och prisökningar inom verksamheterna motsvarar 0,6 mnkr. För att klara överskridanden inom verksamheterna har nämnden beslutat om följande åtgärder: Införa vikariepool inom förskola för att hantera övertalighet Omdisponera medel till grundskoleenheter från förvaltningens reserv, resultatöverföring och centrala/gemensamma verksamheter Återhållsamhet med inköp under resten av året Arbetet med vikariepoolen är påbörjat men kommer troligen inte att ge någon effekt förrän Arbetsutskottets förslag till beslut Barn och utbildningsnämnden beslutar att överlämna rapporten till kommunstyrelsen, att nämnden kompenseras för volymavvikelser i bokslutet, att begära att omdisponera 300 tkr inom investeringsbudgeten från anslaget för inventarier till anslaget till IT-klassrum.

5 Inspektion, tillsyn av arbetsmiljön för skolan i Burlövs kommun Dnr BUN/2014:10 Tjänsteskrivelsen skickas ut senare.

6 Anmälan till Barnombudsmannen Handlingarna skickas ut per mail senare.

7 Omprövning av föreskrifter för avgifter i kommunala och fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg avseende avstängning Dnr BUN/2014:159 Sammanfattning Med anledning av Skollagens och Barnkonventionens skrivningar och intentioner ser förvaltningen att det finns det anledning att ompröva föreskrifterna att stänga av barn på grund av vårdnadshavares obetalda skulder. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar avslag på förvaltningens förslag till beslut. Sven Sonesson (M) med instämmande av Bengt Åström (S), Lars-Olle Olsson (S) och Anita Ljungh (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på Sven Sonessons (M) m.fl. bifallsyrkande mot Lars-Anders Esperts (SD) avslagsyrkande och finner att barn- och utbildningsnämndens arbetsutskottet beslutar i enlighet med Sven Sonessons (M) m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att ompröva rutinerna för avstängning i samband med utebliven betalning av avgift för barnomsorg/skolbarnsomsorg. Reservation Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

8 Förslag till yttrande över motion (M): Mer och fler insatser för ökat studieresultat Dnr BUN/2014:123 Sammanfattning I sitt förslag till yttrande är förvaltningen positiv till motionärens förslag om att kunna erbjuda mer tid och mer stöd. Förvaltningen föreslår att nämnden i sitt yttrande använder begreppet heldagsskola och att nämnden föreslår att utredningsuppdraget dels ska gälla kostnaden för heldagsskola på högstadiet, dels kostnaden för heldagsskola på samtliga skolenheter. Yrkande Sven Sonesson (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och att sända det till kommunledningskontoret.

9 Förslag till yttrande över motion (M) - Förestelärare också i förskolan Dnr BUN/2014:124 Sammanfattning Sven Sonesson (M) har inkommit med motion Förstelärare också i förskolan. Motionen har översänts till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Förvaltningen lämnar förslag till yttrande. Yrkande Sven Sonesson (M) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och att sända det till kommunledningskontoret.

10 Förslag till yttrande över motion (FP): Förslag till redovisning av ungdomsarbetslöshet Dnr BUN/2014:125 Sammanfattning Förvaltningens förslag till yttrande innebär att man inte har något att invända mot två av motionärens förslag men konstaterar samtidigt att de ligger utanför nämndens direkta kompetensområde. När det gäller den del av motionen som talar om en separat årlig redovisning med åtgärdsförslag kring skolresultaten så föreslår förvaltningen att den delen av motionen avslås. Yrkande Bengt Åström (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar om följande tilläggsattsats: att uttala att två av motionärens förslag ligger utanför nämndens direkta kompetensområde. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att nämnden antar förslaget till yttrande som sitt eget och att det ska sändas till kommunledningskontoret. att uttala att två av motionärens förslag ligger utanför nämndens direkta kompetensområde.

11 Förslag till yttrande över: Vissa skollagsfrågor- Del 2 Dnr BUN/2014:162 Sammanfattning Regeringskansliet har skickat promemorian Vissa skollagsfrågor- Del 2 på remiss till bland annat Burlövs kommun. Kommunledningskontoret har begärt ett yttrande från barn- och utbildningsnämnden senast I promemorian lämnas sex olika förslag till ändringar av skollagen. Förvaltningen har kommenterat dem i sitt förslag till yttrande. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunledningskontoret.

12 Förslag till yttrande över granskningshandling Kronetorp 1:1 m.fl. Dnr BUN/2014:149 Sammanfattning Förvaltningen föreslår att nämnden enbart yttrar sig om möjligheten att bygga en ny förskola i området och att nämnden där ska uttala som sin mening att det i detaljplanen bör förtydligas att plats för en förskola ska avsättas. Förvaltningen anser också att nämnden bör ta tillfället i akt att i sitt yttrande påminna om att plats för ytterligare en förskola och en ny grundskola bör tas med i kommande etapper av detaljplanering av Kronetorpsområdet. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och att sända det till kommunledningskontoret.

13 Rapporter från verksamheten/enheterna Dnr BUN/2014:155 Förvaltningschefen avger rapport.

14 Anmälan av delegationsbeslut Delegerade inom nämndens ansvarsområde har överlämnat beslut som de fattat på nämndens vägnar. En översiktlig redovisning av inkomna delegationsbeslut delas ut till gruppmötena. Delegationsbesluten kommer att finnas tillgänglig vid sammanträdet. Delegationsbeslut i personalärenden där särskilt delegationsbeslut inte skrivs anmäls till nämnden genom tillgänglighet i verksamhetssystemet. Delegationsbeslut om barns deltagande i barnomsorgen och fritidsverksamhet där särskilt delegationsbeslut inte skrivs anmäls till nämnden genom tillgänglighet i verksamhetssystemet.

15 Meddelanden/delgivningar Meddelanden har lämnats för särskild kännedom till nämnden och redovisas på lista nedan med underliggande handlingar bifogade. Minnesanteckningar från ledningsmöte förskolechef BUN/2014:4-006 Utdelning av Burlövs miljö Din miljö Lokal Agenda 21 för barn BUN/2014: Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning för idrotten juda vid gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning för idrotterna simning respektive simhopp vid gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning för idrotten fäktning vid gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun

16 Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun Beslut från Skolinspektionen Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Malmö kommun

17 Rapporter från kurser, konferenser och studiebesök

18 Förvaltningschefen informerar och svarar på frågor

19 Nästa sammanträde Nästa sammanträde äger rum den 11 november 2014 kl Plats: Lilla Sessionssalen.

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-14 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-20 kl. 19:00 Kl. Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2013-06-04 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-06-11 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

De politiska gruppernas möten skall hållas på Tågarpskolan. Lokaler är ordnade.

De politiska gruppernas möten skall hållas på Tågarpskolan. Lokaler är ordnade. Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-07 Plats: Tågarpskolan Tid: 2013-05-14 kl. 19:00 Kl. 18,00 De politiska gruppernas möten skall hållas på Tågarpskolan. Lokaler är ordnade. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-09-18 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-10 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-10-16 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi nämnden ) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Lundgren(s) Lars-Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom.

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom. 2013-12-27 Plats: Lilla Sess Tid: 2014-01-08 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom. Föredragningslistan skickas till

Läs mer

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2018-01-16 3 Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS 2017-352 KF

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-01 Plats: Lilla Sess Tid: 2014-12-08 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

2 Tillsynsrapport Slottsparkens förskola - Växa. 4 Ekonomisk uppföljning i barn- och utbildningsnämnden T1

2 Tillsynsrapport Slottsparkens förskola - Växa. 4 Ekonomisk uppföljning i barn- och utbildningsnämnden T1 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-05-18 Tid 18:30 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Marit Andersson Dagordning 1 Tillsynsrapport Njupkärrs förskola 2 Tillsynsrapport Slottsparkens

Läs mer

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2018-01-09 16 Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan.

Läs mer

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, tisdag 26 mars 2013, kl. 15.30 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Samling kl. 15.30 vid grindarna

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

Carl-Olof Landgren(s) Awad Abdallah(s)

Carl-Olof Landgren(s) Awad Abdallah(s) Barn och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2010-11-16 Sida 1 (16) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten Kultur och fritidsnämnden 2013-01-08 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-01-14 kl. 19:00 Kl. 18,00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Barn och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2009-09-15 Sida 1 (14) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Tågarpskolan, kl. 19:00 21:45 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

3 Förslag till kvartalsrapport med temaredovisning och ekonomisk uppföljning

3 Förslag till kvartalsrapport med temaredovisning och ekonomisk uppföljning 1(5) KALLELSE / UNDERRÄTTELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Plats: Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid: 2018-05-08 klockan 18:30 Gruppmöten: Borgerliga gruppen träffas kl. 17:30 i Stora Sessionssalen

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 19.40 Ajournering 18.00 18.05, 18.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson

Läs mer

Chriztian Hansson (s) tjänstgörande ersättare Jörgen Berglund (m) tjänstgörande ersättare

Chriztian Hansson (s) tjänstgörande ersättare Jörgen Berglund (m) tjänstgörande ersättare 1(21) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (s) ordförande Lena Svensson (s) Siv Ögren (s) Karl-Erik Andersson (c) Annika

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sida 1 (19) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sida 1 (19) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sida 1 (19) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) 54 Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-26 85 Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN-2017-2456 Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 53 Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN-2017-2456 Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Motion om utdrag ur belastningsregistret. KS

Motion om utdrag ur belastningsregistret. KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-12-06 360 Motion om utdrag ur belastningsregistret. KS 2015-366 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Närvarande ersättare. Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare. Ordförande. Justerare

Närvarande ersättare. Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Tryggö kl. 08.30-12.00 Beslutande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare Annica Erlandsson Justering Utbildningskontoret,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 25 (46) 2017-10-30 Ks 312 13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 26 (48) 2017-11-27 Kf Kf 238 20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering. 4. Förändringar i diskrimineringslagstiftning (info, senare utskick) Dnr UN 2017/0469

1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering. 4. Förändringar i diskrimineringslagstiftning (info, senare utskick) Dnr UN 2017/0469 Utbildningsnämnden Kallelse och föredragningslista 1 (19) Utbildningsnämnden 2017-11-15 Tid 17.00 Plats Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47 Följande ärenden ska behandlas: 1. Val av justerare samt bestämmande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-01-31 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-02-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen. Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan. Vid

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-08-22 Kl. 09:00 11.45 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Wiveca Britzén (M) BrittMarie Hansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun 1(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun Reviderad 2(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden Med delegation avses att barn- och grundskolenämnden överför beslutanderätt,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80)

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(3) 246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2012-03-26 Plats och tid Norrtäijesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-16.30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 övriga deltagande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor KF Ärende 7 Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-04-05 KS 2017.0315 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på motion om lärmiljöer

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden Barn och Sammanträdesdatum 2010-06-15 Sida 1 utbildningsnämnden (17) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström, ordförande Lars-Olle Olsson Sven Sonesson Lisbeth Lundgren Arne Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

62 Justering och fastställande av föredragningslistan 63 Delårsbokslut augusti 2017 med helårsprognos Yttrande till Mål och budget

62 Justering och fastställande av föredragningslistan 63 Delårsbokslut augusti 2017 med helårsprognos Yttrande till Mål och budget Protokoll 2 av 2 Innehåll 62 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 63 Delårsbokslut augusti 2017 med helårsprognos 4 64 Yttrande till Mål och budget 2018-2020 5 65 Förskolan Nalle Puh byter

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården Kultur och fritidsnämnden 2012-08-07 Plats: Skärfläckan Tid: 2012-08-13 kl. 19:00 Kl.18:00 Gruppmöten Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Hans-Åke Mårtensson Ordförande Agneta Jakobsson

Läs mer

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP)

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP) Utbildningsnämnden Kallelse och föredragningslista 1 (18) Utbildningsnämnden 2017-05-17 Tid 17.00 Plats Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån Följande ärende ska behandlas: 1. Val av justerare

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

REGISTER. Johanna Espenkrona (M) Karin Blomstrand (L) Karin Atienza Cortes. Ärende

REGISTER. Johanna Espenkrona (M) Karin Blomstrand (L) Karin Atienza Cortes. Ärende REGISTER Datum 2019-10-14 1(1) Tid: Tisdagen den 22 oktober 2019, kl. 09:00 Plats: Gullmarssalen på kommunhuset Forum Justeringsdatum: Måndagen den 28 oktober, kl. 08:00 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer