BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande Lars-Anders Espert (SD), 2:e vice ordförande Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (FP) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Petra Malmquist (S) Nima Moslehi (C) Cathrine Yankoulofski (MP) Kerstin Lidén (V) Lilian Johansson (S) Ingalill Melcher (SD) Ingvar Olsson (SD) Amelie Gustafsson (M) Anita Ljungh (M) Marie Wahlgren (FP) Anders Öhlin, förvaltningschef Jane Andersson, kultur- och fritidschef Anna Bonnevier, sekreterare Inga-Britt Henrikson, biträdande förvaltningschef Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Utses att justera Margareta Abelsson (S) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 13 november 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande Anna Bonnevier Bengt Åström Margareta Abelsson

2 Sammanträdesdatum Sida 2 (17) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Förvaltningens arkiv Underskrift Anna Bonnevier

3 Sammanträdesdatum Sida 3 (17) 128 Val av justerare samt fastställande av plats och tid för justering beslutar att utse Margareta Abelsson (S) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 13 november 2015.

4 Sammanträdesdatum Sida 4 (17) 129 Revisionsrapport - Granskning av aktivitetsansvaret UKN/2015:505 Sammanfattning Kommunens revision har beställt en granskning av hur det kommunala aktivitetsansvaret genomförs i Burlövs kommun. Revisionen har antagit rapporten som sin egen. I rapporten framförs en omfattande kritik mot hur det kommunala aktivitetsansvaret genomförs idag. I ett missiv har revisionen begärt att få ett skriftligt svar från nämnden senast den 18 november Förvaltningen har sammanställt ett förslag till yttrande. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunrevisionen avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Yrkanden Kristoffer Daag (FP) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar om följande tillägg till arbetsutskottets förslag till beslut: att hänvisa frågan om bristande samverkan mellan nämnderna till kommunstyrelsen. Bengt Åström (S) yrkar avslag på Kristoffer Daags (FP) tilläggsyrkande. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag till beslut och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med detta. Ordföranden ställer därefter proposition på Kristoffer Daags (FP) tilläggsyrkande mot sitt eget avslagsyrkande och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avslå Kristoffer Daags (FP) tilläggsyrkande.

5 Sammanträdesdatum Sida 5 (17) beslutar att till kommunrevisionen avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Reservation Folkpartiet och Moderaterna reserverar sig mot beslutet att avslå tilläggsyrkandet.

6 Sammanträdesdatum Sida 6 (17) 130 Uthyrning av lokaler UKN/2015:545 Sammanfattning Kommunfullmäktige har delegerat till utbildnings- och kulturnämnden att fastställa avgifter för nyttjande av verksamheter inom nämndens ansvarsområde utifrån principer fastställda av kommunfullmäktige. Kultur- och fritidsnämnden har sedan tidigare fastställt avgifter för de lokaler som tillhörde kultur- och fritidsnämndens verksamheter. De lokaler som nu tillkommer är övriga lokaler inom nämndens verksamhetsområde som inte har någon fastställd avgift. Det finns inte heller en förteckning över vilka lokaler som är möjliga att hyra ut. Yrkande Patrik Selimson (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att ställa sig positiv till att hyra ut lokaler inom nämndens verksamhetsområde att uppdra åt förvaltningen att sammanställa vilka lokaler som är möjliga att hyra ut och till vilken avgift. beslutar att ställa sig positiv till att hyra ut lokaler inom nämndens verksamhetsområde att uppdra åt förvaltningen att sammanställa vilka lokaler som är möjliga att hyra ut och till vilken avgift.

7 Sammanträdesdatum Sida 7 (17) 131 UKN/2015:437 Svar till miljö-och byggnämnden angående egenkontroll enligt miljöbalken för skolorna i Burlövs kommun Sammanfattning Efter tillsynsbesök vid samtliga grundskolor i kommunen har miljö- och byggnämnden fattat beslut om ett föreläggande om att senast den 2 november 2015 redovisa följande: 1) En redogörelse för hur städningen inom en fastställd tidsplan ska förbättras. 2) Upprätta ett system för fortlöpande egenkontroll för alla kommunens skolor enligt särskilda anvisningar i föreläggandet. I ett separat yttrande återges förvaltningens förslag till svar. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till miljö- och byggnämnden avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag. beslutar att till miljö- och byggnämnden avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

8 Sammanträdesdatum Sida 8 (17) 132 Rapport tillsyn av kommunens fristående förskolor 2015 UKN/2015:550 Sammanfattning Förvaltningen har utövat tillsyn över kommunens fristående förskolor i enlighet med skollagen kap Följande förskolor ingår i kommunens tillsyn: Förskolan Kalinan, Prästkragens förskola, Blomrankans förskola och Korallens förskola. Tillsynen avser år 2015 och har genomförts av specialpedagog Margareta Boy och biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson. Tillsynsbesöken ägde rum den 2 och 9 september, genomförandet skedde i enlighet med den av nämnden fastställda planen. Tillsynsrapporter är upprättade för respektive förskola. Förskolorna har redovisat i sin dokumentation och vid besöken ett ständigt pågående arbete mot måluppfyllelse utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 reviderad En viktig frågeställning har varit öppethållande under jul och sommarveckorna. Här har förskolona nu en plan för samverkan som också innehåller en beredskap för oförutsedda förändringar i omsorgsbehov som kan uppstå för vårdnadshavarna. Inlämnade handlingar i samband med tillsynsbesöket är tillgängliga vid nämndens möte den Det kan konstateras att förskolornas verksamhet är av god kvalitet och uppfyller de krav och föreskrifter som föreligger för denna verksamhet. Under förutsättning att verksamheterna erbjuder omsorg utifrån skollagens 8 kap. 5 finns i samband med denna tillsyn inga skäl för ingripande. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna förvaltningens rapport om tillsyn av kommunens fristående förskolor. beslutar att godkänna förvaltningens rapport om tillsyn av kommunens fristående förskolor.

9 Sammanträdesdatum Sida 9 (17) 133 UKN/2015:553 Utvärdering av beslut om övergång från förskola till förskoleklass Sammanfattning På sammanträde som ägde rum den 9 december 2014 beslutade barn- och utbildningsnämnden att från 2015 skulle övergång från förskola till förskoleklass ske från augusti i stället för från juli månad. Beslutet togs efter en del kritik både från föräldrar och från personal inom berörda verksamheter samt med hänsyn till förskolornas förutsättningar för att genomföra förändringen. Den genomförda förändringen visar att det som nämnden tagit i beaktande vid beslutstagandet föll ut utan några avvikelser. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna utvärderingen, samt att permanenta beslutet om att övergång från förskola till förskoleklass sker från augusti månad. beslutar att godkänna utvärderingen, samt att permanenta beslutet om att övergång från förskola till förskoleklass sker från augusti månad.

10 Sammanträdesdatum Sida 10 (17) 134 Fastställande av prislista för 2016 UKN/2015:545 Sammanfattning Prislistan har ytterligare förtydligats och några få priser är justerade. Prisjusteringarna har beaktat såväl indexförändringar som motsvarande priser i andra kommuner. Förslag till beslut beslutar att fastställa prislista för 2016 i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Yrkanden Ordföranden Margareta Abelsson (S) yrkar bifall till förvaltningens förslag, med tillägget att entréavgiften till Burlövsbadet för barn 3-6 år ej ska höjas från 10 kr till 20 kr. Proposition Ordföranden ställer proposition på eget yrkande och finner att utskottet beslutar i enlighet med detta. Kultur- och fritidsutskottet föreslår därmed utbildnings- och kulturnämnden besluta att fastställa prislista för 2016 i enlighet med i ärendet redovisat förslag, samt att entréavgiften till Burlövsbadet för barn 3-6 år ska även under år 2016 vara 10 kr. Yrkanden Kristoffer Daag (FP) med instämmande av Anneli Kihlstrand (C) yrkar att det i prislistan tydligt ska framgå att fristående förskolor lokaliserade i Burlöv ska ha samma taxa som Burlövs kommunala förskolor. Ajournering Sammanträdet ajourneras kl

11 Sammanträdesdatum Sida 11 (17) Yrkanden Margareta Abelsson (S) med instämmande av Kristoffer Daag (FP) och Lars-Anders Espert (SD) yrkar att entréavgiften till Burlövsbadet ska vara 20 kronor för barn mellan 3 och 9 år och 30 kronor för barn mellan 10 och 17 år. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kristoffer Daags (FP) m.fl. yrkande och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med detta. Ordföranden ställer därefter proposition på Margareta Abelssons (S) m.fl. yrkande och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med detta. beslutar att det i prislistan tydligt ska framgå att fristående förskolor lokaliserade i Burlöv ska ha samma taxa som Burlövs kommunala förskolor. att entréavgiften till Burlövsbadet ska vara 20 kronor för barn mellan 3 och 9 år och 30 kronor för barn mellan 10 och 17 år. att i övrigt fastställa prislista för 2016 i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

12 Sammanträdesdatum Sida 12 (17) 135 UKN/2015:522 Förändringar av avgifter i maxtaxeförordningen inom förskola och fritidshem Sammanfattning Förordningen (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola och fritidshem har förändrats och är nu indexerad. Inkomsttaket kommer från och med 1 januari 2016 höjas från kronor till kronor. Följden av detta är att de hösta tillåtna avgiftsnivåerna höjs. De nya avgiftsnivåerna innebär att kommunens avgiftsintäkter kommer att öka och statsbidraget minskas i motsvarande omfattning. beslutar att föreslå kommunfullmäktige fastställa avgifterna i enlighet med de förändrade avgiftsnivåerna i maxtaxeförordningen.

13 Sammanträdesdatum Sida 13 (17) 136 Meddelanden/delgivningar Statistik avseende kränkande behandling i Burlövs kommuns skolväsende UKN/2015: Aktivitetsbidrag för 2015 UKN/2015: Skrivelse från Friskolornas riksförbund angående nedsättning av socialavgifterna UKN/2015: Protokoll Kommunala Pensionärsrådet UKN/2015: Barn- och utbildningsutskottets beslut , Uppföljningsrapport 3 UKN/2015:6-042 Kommunfullmäktiges beslut , Uppföljningsrapport inklusive delårsrapport per UKN/2015:4-042 Kommunfullmäktiges beslut , 97, Jämställdhets- och mångfaldsplan för Burlövs kommun UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Motion av Petra Malmquist (S) Ta fram kostnaderna för att bygga en läktare till Dalslunds Sporthall, inkl. särskilt yttrande av Petra Malmquist (S) angående Dalslunds Sporthall UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Motion av Lars Johnson (M) God och klimatvänlig skolmat UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Riktlinjer för konstnärlig utsmyckning UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Sammanträdesplanering 2016 UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Motion av Tommy Andersson (SD) - Inför skoluniformer UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Framställan om att starta arbetet med att projektera om- och tillbyggnad av tillagningskök vid Dalslundsskolan

14 UKN/2015: Sammanträdesdatum Sida 14 (17) Kommunfullmäktiges beslut , Redovisning avseende utseende av bilansvarig UKN/2015:569:509 Kommunstyrelsens beslut , Revidering av riktlinjer för e-förslag UKN/2015: Kommunstyrelsens beslut , Revidering av riktlinjer för synpunktshantering i Burlövs kommun UKN/2015: Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , Tidplan för budget- och bokslutsarbetet 2016 UKN/2015: Skolinspektionens beslut om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rytmus Malmö i Malmö kommun UKN/2015: Skolinspektionens beslut om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning inom fotboll vid gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö UKN/2015: Skolinspektionens beslut om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning inom jujutsu vid gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö UKN/2015: Samhällsbyggnadsförvaltningens beslut , Vägg för street art UKN/2015: Samhällsbyggnadsförvaltningens beslut , Utsmyckning av tunnel under Kronetorpsvägen UKN/2015: lägger delgivningarna till handlingarna.

15 Sammanträdesdatum Sida 15 (17) 137 Anmälan av delegationsbeslut lägger delegationsbesluten UKN delg/2015:186, 188, 192, 197, , , , , 224 samt delegationsbeslut i protokollen från kultur- och fritidsutskottet den 21 oktober 2015 och från barn- och utbildningsutskottet den 26 oktober 2015 till handlingarna.

16 Sammanträdesdatum Sida 16 (17) 138 Kurser och konferenser Ordförande Bengt Åström (S) har deltagit i Kvalitetsmässan i Göteborg. Han återkommer med en rapport till nästa sammanträde. Ordförande Bengt Åström (S) samt ordförande i kultur- och fritidsutskottet Margareta Abelsson (S) har deltagit i en workshop om det nya badet. Till workshopen var olika intresseorganisationer inbjudna, för att i ett tidigt skede få möjlighet att lämna synpunkter. En förslagslåda är också uppsatt på badet där allmänheten kan lämna synpunkter.

17 Sammanträdesdatum Sida 17 (17) 139 Information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar nämnden om: Avseende bygget av Svenshögskolan håller kommunen nu på att teckna avtal med underleverantörer. Upphandling av byggentreprenör pågår. Skolan beräknas vara klar i slutet av vårterminen Under sommaren beräknas den gamla skolan rivas och arbetet med utemiljön beräknas pågå under hösten Analysdagarna är den 3-4 december 2015 och nämndens ledamöter och ersättare är inbjudna att delta i båda dagarna. Besked har kommit från Skolverket avseende några olika statsbidrag såsom lågstadiesatsningen och statsbidraget för mindre barngrupper i förskolan. Ytterligare medel kommer via ett särskilt samarbetsavtal som kommunen kommer att teckna med Skolverket. Avtalet mellan Burlövs kommun och Malmö FF, avseende fotbollsakademi på Vårboskolan från och med höstterminen 2016, är nu underskrivet. En förändring av organisationen av mottagande av nyanlända och modersmålorganisationen kommer att föreslås. Ärendet återkommer till nästa nämndsammanträde. Sven Sonesson (-) ställer frågan hur den av kommunfullmäktige beslutade kartläggningen av elevernas sociala hälsa ska hanteras då inga pengar följer med uppdraget. Förvaltningschef Anders Öhlin svarar att förvaltningen kommer att återkomma i frågan genom ett ärende till barn- och utbildningsutskottet. Sven Sonesson (-) framför att han önskar en rapport med statistik över elever som inte uppfyller skolplikten. Patrik Selimson (M) påtalar att nämnden ännu inte fått läroplanerna. Ordförande Bengt Åström (S) framför att nämnden önskar att de båda utskottsprotokollen framöver läggs ut som underlag till nämnden i e-mötesappen. Biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson informerar nämnden om att förskolecheferna Peter Landin och Ami Cronqvist i fem månader kommer att arbeta halvtid på Skolinspektionen. Ordförande Bengt Åström (S) informerar om att nämndens sammanträde den 8 december 2015 kommer att starta kl Gruppmötena måste hållas dessförinnan. Efter sammanträdet kommer nämnden att äta julbord i Medborgarhusets matsal. Margareta Abelsson (S) undrar hur länge ett verksamhetsbesök är beräknat att pågå och får svaret att förvaltningen i kalkylen räknat med max tre timmar.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2013-06-04 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-06-11 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-20:10 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.20 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-11-15 Sida 1 (16) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi nämnden ) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Lundgren(s) Lars-Anders

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer