BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör för Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (SD), 2:e vice ordförande Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (FP) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Petra Malmquist (S) Johan Svensson (S) Lilian Johansson (S) Ingalill Melcher (SD) Anita Ljungh (M) Anders Öhlin, förvaltningschef Jane Andersson, kultur- och fritidschef Anna Bonnevier, sekreterare Sandra Tauberman, utvecklingsledare, t.o.m. 69 Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Utses att justera Kerstin Maughan (V) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 12 juni 2015 Paragrafer 65-67, Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande Anna Bonnevier Bengt Åström Kerstin Maughan ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum , 65-67, Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Förvaltningens arkiv Underskrift Rosmari Andersson

2 Sammanträdesdatum Sida 2 (27) 65 Val av justerande samt bestämmande av plats och tid för justering beslutar att utse Kerstin Maughan (V) till justerande. att justeringen äger rum i Medborgarhuset, Arlöv den 12 juni 2015.

3 Sammanträdesdatum Sida 3 (27) 66 UKN/2015:208 Begäran om placeringsutredning för ny paviljong som ersättning för delar av Södervångskolan Förvaltningen har lämnat ett förslag till framställan riktat till planavdelningen. I framställan begärs att planavdelningen gör en placeringsutredning för en ny paviljong vid Dalslundsområdet. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till framställan om placeringsutredning och sända den till planavdelningen. beslutar att anta förvaltningens förslag till framställan om placeringsutredning och sända den till planavdelningen.

4 Sammanträdesdatum Sida 4 (27) 67 UKN/2015:117 Angående framställan till kommunstyrelsen om medel för utredning av Harakärrsgårdens kök m.m. KSAU har anmodat nämnden att utreda kostnaderna för att åtgärda Harakärrsgårdens kök. Nämnden har i en framställan till fullmäktige begärt att fastighetsavdelningen ska beviljas medel för detta. Kommunstyrelsen har i ett beslut dels konstaterat att framställan borde ha riktats direkt till kommunstyrelsen, dels begärt att nämnden ska inkomma med ett mer specificerat kostnadsunderlag. Förvaltningen har, efter samråd med fastighetsavdelningen, skrivit ett nytt förslag till framställan som riktas till kommunstyrelsen. I framställan konstateras att vår förvaltning saknar egen kompetens för att specificera utredningskostnaderna. Fastighetsavdelningen anser att det som nu behöver utredas för att få ett komplett beslutsunderlag motsvarar i tid och pengar den utredning som nyligen togs fram för att belysa kostnaderna för att bygga ut S. Dalslundskolans kök för att bli det gemensamma produktionsköket i kommunen. Fastighetsavdelningen har lämnat en specifikation hur man tror att den totala kostnaden om 300 tkr kommer att fördelas och förvaltningen redovisar denna beräkning i sitt förslag till ny framställan till kommunstyrelsen. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till framställan som sin egen och skicka den till kommunstyrelsen. beslutar att anta förvaltningens förslag till framställan som sin egen och skicka den till kommunstyrelsen.

5 Sammanträdesdatum Sida 5 (27) 69 Kvalitetsarbete - information Utvecklingsledare Sandra Tauberman går igenom Kvalitetskortet, ett system som används för att dokumentera hur förskolor, skolor och fritidshem arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet. Ledamöter och ersättare i utbildnings- och kulturnämnden kommer att få inloggningsuppgifter till systemet. Vidare informerar Sandra Tauberman om årshjulet för verksamheternas kvalitetsarbete samt redovisar hur förskole- och skolverksamheten i Burlövs kommun arbetar med SMARTa mål.

6 Sammanträdesdatum Sida 6 (27) 70 Godkännande vid byte av huvudman för förskolan Prästkragen UKN/2015:394 Förskolan Prästkragen org.nr har i skrivelse ansökt om godkännande i samband med byte av huvudman till Burlövs församling. Förskolan är belägen i den gamla prästgården vid Dalbyvägen 28 i Arlöv. Förskolan Prästkragen är idag en ideell förening och grundades 1991, verksamheten har sedan starten haft ett kontinuerligt samarbete med Burlövs församling. Beslutet om ett övertagande av verksamheten togs i styrelsen den 26 maj Burlövs församling önskar överta huvudmannaskapet från och med den 1 augusti Ansökan beskriver verksamhetens pedagogiska innehåll, mål, volym och budget vilket motsvarar barn- och utbildningsnämndens antagna Villkor för godkännande och rätt till bidrag av fristående verksamheter (förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg) i Burlövs kommun enligt Skollagen 2010:800 BUN/2011: samt uppfyller villkoren för bidrag enligt skollagen 25 kap Förvaltningens tjänstemän utför kommunens tillsyn i enlighet med 26 kap. skollagen. beslutar att godkänna Burlövs församling som huvudman för Förskolan Prästkragen och bevilja bidrag per inskrivet barn enligt av utbildnings- och kulturnämnden årligen fastställt belopp att föreskriva att verksamheten följer och tillämpar de av kommunen fastställda föreskrifter för avgifter BKFS 2013:2 dnr KS/2013:59 och BUN/2012:181. att verksamheten särskilt beaktar skollagen 1 kap. 7 Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke- konfessionell. Utbildningen i övrigt vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem får ha en konfessionell inriktning. Deltagandet i konfessionella inslag ska vara frivilligt.

7 Sammanträdesdatum Sida 7 (27) 71 Förslag om nämndens verksamhetsbesök UKN/2015:363 Nämnden har gett förvaltningen ett uppdrag att ta fram ett förslag till hur nämndens verksamhetsbesök skulle kunna organiseras från och med andra halvåret 2015 och under resten av mandatperioden. Under redogörelse för ärendet redovisar förvaltningen ett förslag till arbetsordning för verksamhetsbesök. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att ge förvaltningen i uppdrag att inför kommande halvår och därefter årligen upprätta en plan för verksamhetsbesök med utgångspunkt från förvaltningens förslag i bifogad tjänsteskrivelse. Yrkanden Sven Sonesson (-) med instämmande av Margareta Abelsson (S) yrkar bifall till barnoch utbildningsutskottets förslag till beslut. beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att inför kommande halvår och därefter årligen upprätta en plan för verksamhetsbesök med utgångspunkt från förvaltningens förslag i bifogad tjänsteskrivelse.

8 Sammanträdesdatum Sida 8 (27) 72 UKN/2015:19 Revidering av utbildnings- och kulturnämndens delegationsordning Utbildnings- och kulturförvaltningen har tagit fram ett förslag till reviderad delegationsordning för utbildnings- och kulturnämnden. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta delegationsordning enligt i ärendet redovisat förslag. beslutar att anta delegationsordning enligt i ärendet redovisat förslag.

9 Sammanträdesdatum Sida 9 (27) 73 UKN/2015:244 Jämförelse mellan LUPP och Malmö högskolas utvärdering av ungdomsverksamhet i Burlövs kommun Under hösten 2014 gjordes två externa utvärderingar av ungdomars fritid och syn på kommunal verksamhet. LUPPen, Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, genomfördes med hjälp av myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som årligen genomför enkäter i kommuner. Lupp är en enkät för att kommuner, stadsdelar eller regioner ska få kunskap om ungas situation, deras erfarenheter och synpunkter. Malmö Högskola anlitades som ett led i internkontrollen för att undersöka om resurserna för ungdomsverksamheten används i enlighet med ungdomarnas önskemål. Utöver dessa två utvärderingar har även socialnämndens arbetsmarknadsenhet gjort en förstudie som heter Unga som varken arbetar eller studerar, år, Burlövs kommun. Några områden där det råder samstämmighet kring är Fritidsaktiviteter; Jämställdhetsaspekten, Föreningsaktiviteter, Mångfald fördomar, Inflytande och Lokalsituationen. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna rapporten och överlämna den till kommunstyrelsen för kännedom. beslutar att godkänna rapporten och överlämna den till kommunstyrelsen för kännedom.

10 Sammanträdesdatum Sida 10 (27) 74 Ansökan om läktare UKN/2015:145 Åkarps IF har inkommit med ansökan om läktare till Åkarps Idrottsplats. Föreningen har tidigare ansökt om läktare och kultur- och fritidsnämnden har äskat investeringsmedel både 2013 och 2014 till läktare. Kommunfullmäktige har inte beviljat medel till läktare. Kultur- och fritidsnämnden bedömde att det inför budget 2015 inte var meningsfullt att återigen äska om medel till läktare. På Åkarps IP finns läktare till huvudplanen som är en gräsplan där merparten av seniorernas matcher spelas. Konstgräsplanen är i första hand en träningsyta för ungdomslagen. Konstgräsplanerna används också vid försäsongsträning och träningsmatcher innan gräsplanerna är tillgängliga. Mellan planerna finns plats för att vid enstaka tillfällen placera en mobil läktare som finns att hyra alternativt hyra bänkar beroende på förväntad publik. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att inte tillmötesgå ansökan om läktare till Åkarps Idrottsplats. beslutar att inte tillmötesgå ansökan om läktare till Åkarps Idrottsplats.

11 Sammanträdesdatum Sida 11 (27) 75 Svar på skrivelse gällande Burlövsbadet UKN/2015:81 En före detta anställd på Burlövsbadet har inkommit med skrivelse gällande uppsägningar på badet. Skrivelsen har dock inte diarieförts och har inte kommit till vår kännedom. Brevskrivaren uppsökte i januari 2015 kommundirektören och krävde svar på skrivelsen. Personalavdelningen har varit inkopplad och godkänt förslaget till svarsbrev. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till svar på brevet som sitt eget. beslutar att anta förvaltningens förslag till svar på brevet som sitt eget.

12 Sammanträdesdatum Sida 12 (27) 76 UKN/2015:221 Yttrande över revisionsrapport om granskning av samverkan om barns och ungas hälsa Kommunrevisionen har begärt ett svar från nämnden med anledning av revisionsrapporten - Granskning av samverkan om barns och ungas hälsa. Svaret ska vara revisionen tillhanda den 18 juni Rapporten visar att ett utvecklingsområde i Burlövs kommun är att samverkan kring barns och ungas hälsa på central nivå bör utvecklas och tydliggöras. Det saknas i nuläget en tydlig övergripande politisk styrning och ledning inom arbete med folkhälsoinsatser riktade mot barn och unga. Barnperspektivet genomsyrar inte mål som kommunen formulerat och det saknas barnperspektiv i kommunens översiktsplan. I det interna samarbetet fungerar folkhälsoarbetet i kommunen tillfredsställande men det bygger oftast på personliga kontakter. Rapporten menar också att barnrättsarbetet inte genomsyrar hela kommunen eller de insatser som sker gällande barn och unga. Det saknas styrdokument som på övergripande nivå är vägledande för barnrättsarbetet i kommunen. Nämnden delar revisionens syn på behov av ett kommunövergripande samverkansarbete. utvecklar idag samverkansformer tillsammans med socialnämndens verksamhetsområden. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget. att fortsätta och utveckla det påbörjade samarbetet mellan utbildnings- och kulturnämnden och socialnämnden inom de i yttrandet identifierade områdena. att hänföra ärendet om en kommunövergripande samverkan i enlighet med revisionsrapportens förslag till kommunstyrelsen. beslutar att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget.

13 Sammanträdesdatum Sida 13 (27) att fortsätta och utveckla det påbörjade samarbetet mellan utbildnings- och kulturnämnden och socialnämnden inom de i yttrandet identifierade områdena. att hänföra ärendet om en kommunövergripande samverkan i enlighet med revisionsrapportens förslag till kommunstyrelsen.

14 Sammanträdesdatum Sida 14 (27) 77 UKN/2015:271 Yttrande över motion från Lars Johnson (M) - God och klimatvänlig skolmat Lars Johnsson (M) föreslår i en motion att kommunen ska öka den ekologiska andelen livsmedel till 50 % till 2018, öka andelen närproducerade livsmedel och att det i skolan dagligen ska serveras två varma rätter varav en ska vara vegetarisk. Motionen har remitterats till utbildnings- och kulturnämnden för besvarande senast den 30 juni Nämnden har antagit en måltidspolicy med inriktningen 35 % ekologiska livsmedel år Måltidspolicyn säger att samtliga skolor ska servera två alternativ dagligen varav ett vegetariskt samt att närodlade livsmedel ska väljas om möjligt. Yrkanden Patrik Selimson (M) yrkar att motionen ska tillstyrkas. Anneli Kihlstrand (C) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Anneli Kihlstrands (C) m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag mot Patrik Selimsons (M) yrkande om att tillstyrka motionen och finner att barn- och utbildningsutskottet beslutar i enlighet med Anneli Kihlstrands (C) m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag till beslut. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och att skicka det till kommunfullmäktige. Reservation Patrik Selimson (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

15 Sammanträdesdatum Sida 15 (27) Yrkanden Sven Sonesson (-) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avstyrka motionen i enlighet med barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Patrik Selimson (M) med instämmande av Kristoffer Daag (FP) yrkar att utbildningsoch kulturnämnden beslutar att tillstyrka motionen. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut mot Patrik Selimsons (M) m.fl. yrkande att motionen ska tillstyrkas och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. beslutar att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och att skicka det till kommunfullmäktige. Reservation Patrik Selimson (M) och Kristoffer Daag (FP) reserverar sig för Vision Burlöv mot beslutet till förmån för eget yrkande. Protokollsanteckning Sven Sonesson (-) lämnar följande protokollsanteckning: Ekologisk odling har flera nackdelar. Skörden blir oftast procent lägre jämfört med konventionell odling. Miljön blir i flera avseenden sämre och odlingarna kräver mer mark och energi. Ekomat är inte mindre giftig eftersom det i många odlade växter finns naturliga gifter som inte påverkas av odlingssätt (t.ex. arsenik i risprodukter). Ekologisk odling ökar livsmedelsbristen i redan utsatta länder och gör samtidigt jordbruksprodukter dyrare på världsmarknaden. Jag och övriga ledamöter i nämnden är överens om att vi skall fokusera på insatser som ökar studieresultatet och måluppfyllelsen hos våra elever. Våra resurser skall inte satsas på populistiska och ifrågasatta trender såsom mer ekomat. Motionen skall i sin helhet avslås.

16 Sammanträdesdatum Sida 16 (27) 78 UKN/2015:269 Yttrande över motion från Lars Johnson (M) om förslag på ett utvecklat vänortssamarbete i vårt närområde En motion har inkommit till kommunfullmäktige om utvecklat vänortssamarbete i närområdet. ser positivt på internationellt utbyte som kan berika elever och föreningsliv. Internationellt utbyte medför dock kostnader och för utbildnings- och kulturnämnden finns inga ekonomiska resurser att genomföra utlandsresor. Föreningslivet i Burlöv är inga rika föreningar så även där saknas säkert ekonomiska resurser. Alternativen är att medlemmarna själva betalar och då kommer inte alla att kunna följa med eller att kommunen inför ett bidrag för internationellt utbyte vilket en del kommuner har. Ett utveckalt vänortssamarbete måste vara långsiktigt och ömsesidigt och kräver såväl strategisk som ekonomisk planering. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) med instämmande av Rolf Bengtsson (MP) och Anneli Kihlstrand (C) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden avstyrker motionen. Patrik Selimson (M) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden tillstyrker motionen. Anneli Kihlstrand (C) yrkar att följande tillägg ska göras till förvaltningens förslag till yttrande: Vi bejakar ökat internationellt utbyte för skolelever och föreningsliv, men i andra former än genom vänortssamarbete. Lars-Anders Espert (SD) yrkar avslag på Anneli Kihlstrands (C) tillägg till yttrandet. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Lars-Anders Esperts (SD) m.fl. yrkande om att avstyrka motionen mot Patrik Selimsons (M) yrkande att tillstyrka motionen och finner att barn- och utbildningsutskottet beslutar i enlighet med Lars-Anders Esperts (SD) m.fl. yrkande att avstyrka motionen. Ordföranden ställer därefter proposition på Anneli Kihlstrands (C) yrkande om tillägg till yttrandet mot Lars-Anders Esperts (SD) avslagsyrkande och finner att barn- och ut-

17 Sammanträdesdatum Sida 17 (27) bildningsutskottet beslutar i enlighet Anneli Kihlstrands (C) yrkande om tillägg till yttrandet. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att avstyrka motionen samt att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunfullmäktige med följande tillägg: Vi bejakar ökat internationellt utbyte för skolelever och föreningsliv, men i andra former än genom vänortssamarbete. Reservationer Patrik Selimson (M) reserverar sig mot beslutet att avstyrka motionen till förmån för eget yrkande. Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig mot beslutet att göra ett tillägg till yttrandet. Yrkanden Rolf Bengtsson (MP) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. beslutar att avstyrka motionen samt att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunfullmäktige med följande tillägg: Vi bejakar ökat internationellt utbyte för skolelever och föreningsliv, men i andra former än genom vänortssamarbete.

18 Sammanträdesdatum Sida 18 (27) 79 UKN/2015:209 Yttrande över motion från Petra Malmquist (S) - Öka trafiksäkerheten runt våra skolor och värna om miljön och barnens hälsa I en motion från Petra Malmquist (S) föreslås att utbildnings- och kulturförvaltningen tillsammans med miljökontoret ska utarbeta ett informationsprogram som ska spridas i skolorna och på vår hemsida. Syftet med kampanjen ska vara att slå vakt om trafiksäkerhet, miljön och elevers hälsa genom att uppmuntra föräldrar att inte köra/åka bil till och ifrån våra skolor. I ett förslag till yttrande menar förvaltningen att det mest naturliga sättet för skolan att arbeta för att nå motionärens intentioner är att vidareutveckla kvalitén i skolans trafikundervisning och i frågor om hälsa och livsstil gentemot eleverna. Information och samverkan med hemmen kan ske på ett naturligare sätt om det handlar om vad eleverna gör i skolan istället för direkta uppmaningar riktade till föräldrarna. Förvaltningen föreslår därför att motionen avslås. Yrkande Patrik Selimson (M) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avstyrka motionen. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att avstyrka motionen samt att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunfullmäktige. beslutar att avstyrka motionen samt att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunfullmäktige.

19 Sammanträdesdatum Sida 19 (27) 80 UKN/2015:298 Motion från Petra Malmquist - Angående att ta fram kostnaderna för att bygga en läktare till Dalslunds Sporthall En motion har inkommit till kommunfullmäktige att ta fram kostnader för att bygga en läktare till Dalslunds Sporthall. Det har länge varit ett önskemål från föreningarna. Våren 2016 kommer den nya sporthallen på Svenshögsområdet att invigas och den kan då brukas för den verksamhet som har publik. Utifrån kommunens investeringsbehov de kommande åren med bland annat nytt bad och ny skola är utrymmet för nya investeringar starkt begränsat. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. beslutar att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunfullmäktige.

20 Sammanträdesdatum Sida 20 (27) 81 Motion - Färgsätt Burlöv och sätt oss på konstkartan UKN/2015:270 Motion till kommunfullmäktige Färgsätt Burlöv och sätt oss på konstkartan yrkar att kommunfullmäktige skall ge utbildnings- och kulturnämnden i uppdrag att ta fram försköningsförslag och åtgärder. I yttrandet bejakas förslaget under förutsättning att en ekonomisk ram följer med uppdraget. Det är möjligt att ta fram förslag, utan extra medel, men om det skall kunna genomföras måste budget följa med uppdraget. Att ta fram ett förslag utan ekonomiska ramar är inte meningsfullt. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. Yrkanden Patrik Selimson (M) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att tillstyrka motionen. Bengt Åström (S) yrkar bifall till kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på kultur- och fritidsutskottets förslag mot Patrik Selimsons (M) yrkande och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut. beslutar att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunfullmäktige. Reservation Patrik Selimson (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

21 Sammanträdesdatum Sida 21 (27) 82 Hyr hela Vårbogården - motion av Lars Johnson (M) UKN/2015:210 Motion till kommunfullmäktige av Lars Johnson (M) har översänts för yttrande. Motionären yrkar att fullmäktige hyr hela Vårbogården för fritidsgårdsverksamhet vilket är i enlighet med av utbildnings- och kulturnämndens antagna budgetäskande för 2015 i avvaktan på ny fritidsgård. Yrkande Kristoffer Daag (FP) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. Yrkanden Patrik Selimson (M) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att tillstyrka motionen i enlighet med kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut. beslutar att anta förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunfullmäktige.

22 Sammanträdesdatum Sida 22 (27) 83 Kvalitetsredovisning - information Förvaltningschef Anders Öhlin meddelar att årshjulet för förvaltningens kvalitetsarbete behöver revideras. Ärendet återkommer till utbildnings- och kulturnämndens sammanträde den 17 augusti 2015.

23 Sammanträdesdatum Sida 23 (27) 84 Rapport från verksamheten/enheterna UKN/2015:61 Statistik om kränkande behandling inrapporterat den 1 maj till den 7 juni delas ut och diskuteras. Statistiken kommer hädanefter att finns med under rubriken meddelande/delgivningar.

24 Sammanträdesdatum Sida 24 (27) 85 Meddelanden/delgivningar Skolinspektionens uppföljningsbeslut efter tillsyn i Burlövs kommun UKN/2015:312 s lokalförsörjningsplan med utblick till 2040 UKN/2015:114 Minnesanteckningar från möte mellan UKN och föräldrarepresentanter i förskola/skola UKN/2015:150 Minnesanteckningar från möte mellan UKN och föräldrarepresentanter i förskola/skola UKN/2015:150 Aktivitetsbidrag 2014 UKN/2015:329 Lokalbidrag till föreningar 2015 UKN/2015:365 Bidrag till studieförbund 2015 UKN/2015:399 Kommunfullmäktiges beslut Föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg UKN/2015:272 Kommunfullmäktiges beslut , Motion av Sven Sonesson (M) Bevara och utveckla Södervångskolan UKN/2015:380 Kommunfullmäktiges beslut , Framställan om att städverksamheten ska återgå till att drivas i egen regi UKN/2015:18 Kommunfullmäktiges beslut , Biblioteksplan UKN/2015:124 Kommunfullmäktiges beslut Årsredovisning 2014 UKN/2015:404 Kommunfullmäktiges beslut , 60 Uppföljning av intern kontroll 2014 UKN/2015:402

25 Sammanträdesdatum Sida 25 (27) Kommunfullmäktiges beslut Uppföljningsrapport UKN/2015:3 Kommunfullmäktiges beslut , 63 Motion av Sven Sonesson (M) Fler vuxna i skolan UKN/2015:401 Kommunfullmäktiges beslut , 65 Motion av Sven Sonesson (M) Mer och fler insatser för ökat studieresultat UKN/2015:400 Kommunfullmäktiges beslut Pensionspolicy för Burlövs kommun UKN/2015:403 Kommunstyrelsens beslut Fastställande av internkontrollplan 2015 kommungemensamt moment UKN/2015:20 Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 91 Sjukfrånvarostatistik kvartal UKN/2015:405 Granskningsutlåtande 2, detaljplan för del av Kronetorp 1:1 m.fl., Kronetorps gård, Arlöv UKN/2015:214 Information av antagande av detaljplan för del av Burlöv 3:78 m.fl., Astervägen, Burlövs egnahem UKN2015:381 Meddelande från Moderaterna om medlemsavgång UKN2015:362 Miljöpris Beslut om vinnare av Barnens Miljöpris 2014/2015 UKN/2015:10 beslutar att lägga meddelanden/delgivningar till handlingarna.

26 Sammanträdesdatum Sida 26 (27) 86 Anmälan av delegationsbeslut beslutar att lägga delegationsbesluten UKN delg/2015:95-107, , , , , , till handlingarna.

27 Sammanträdesdatum Sida 27 (27) 87 Förvaltningen informerar Representanter för utbildnings- och kulturnämnden har, tillsammans med representanter för närliggande kommuner, deltagit i ett möte arrangerat av utbildningsnämnden i Lunds kommun. Syftet med mötet var att diskutera den kommande bristen på gymnasieplatser i Lund. Det, av nämnden beslutade, tredje rektorsområdet i Åkarp införs från den 1 juli Som ny rektor har Cecilia Wickenberg Rosengren anställts. Hon tillträder tjänsten den 3 augusti De tre rektorsområdena i Åkarp kommer från halvårsskiftet 2015 benämnas Dalslund F-3/Södervång, Dalslund 4-6/Svanetorp samt Dalslund 7-9. Arbetsmiljöverkets inspektion av kommunens grundskolor har nu avslutats. Upphandling av möbler till Svenshögskolan pågår. Burlövs kommun samt sex andra kommuner deltar i dialogseminarium med Skolverket avseende systematisk kvalitetsarbete. Ett nytt statligt bidrag för utvidgat stöd inom området kommer att kunna sökas av kommuner i särskilt utsatta områden. Burlövs kommun tillhör målgruppen för det nya bidraget. Utbildnings- och kulturförvaltningen har kick-off inför det nya läsåret den 17 augusti 2015, kl på Malmö Live. Nämnden ledamöter och ersättare är inbjudna att delta. Montering av Hammerglass på biblioteket i Arlöv pågår. Den juni 2015 kommer representanter från Burlövs tyska vänort Anklam på besök. Kultur och fritid är involverade i arrangemanget den 13 juni Arbetsgruppen för ett nytt bad i Burlöv inleder nu sitt arbete.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Plats och tid Möllegården, kl. 19:00-21.20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson, (S) ordf Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordf Lars Johnson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket, 23-02-2016 15:00-17:00 Ajournering Beslutande Ledamöter Rolf Nersing, (S) ordförande Lisa Edwards, (C) 1:a vice ordförande Kaj Bergenhill, (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.20 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-09-09 Sida 1 (22) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.00 Katja Larsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) 1(12) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-04-07 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S),

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 09.00 10.15 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Karlsson (S) Håkan J Andersson (C) tjänstgörande ersättare för Christer Laurell

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer