Enhetens arbetsplan. Upprättad Dingtuna skola. program. policy. handlingsplan. riktlinje. Enhetens arbetsplan, mall 1(11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enhetens arbetsplan. Upprättad Dingtuna skola. program. policy. handlingsplan. riktlinje. Enhetens arbetsplan, mall 1(11)"

Transkript

1 Enhetens arbetsplan Upprättad Dingtuna skola program policy handlingsplan riktlinje Enhetens arbetsplan, mall 1(11)

2 Inledning Som ett led i det systematiska kvalitetsarbetet upprättas en arbetsplan med enhetens åtgärder för utveckling och förbättringar. Den bygger på nationella och kommunala styrdokument samt analys av enhetens resultat och de åtgärder som definierats i kvalitetsrapporten. Enhetens arbetsplan ska omfatta alla verksamheter som finns på enheten. De allmänna råden för systematiskt kvalitetsarbete ska vara vägledande i arbetet. I de allmänna råden står: Kvalitetsarbetet omfattar såväl målen för verksamhetens genomförande som målen för barns och elevers lärande och utveckling. Det gäller såväl undervisningen som exempelvis studie- och yrkesvägledning eller elevhälsan. FN:s konvention om barns rättigheter är tillsammans med skollag och läroplaner grunden för kvalitetsarbetet när det gäller barnens och elevernas delaktighet och inflytande. För att vara ett levande dokument är det viktigt att alla medarbetare är delaktiga i både analys och framtagande av målen. Målen bör inte vara alltför många, däremot konkreta och uppföljningsbara, t.ex. enligt Smarta mål : Specifika Mätbara Accepterade Realistiska Tidssatta Arbetsplanen inleds med enhetens pedagogiska idé. I den pedagogiska idén beskrivs den gemensamma målbilden och vägvalen för att nå dit, både vad enheten vill uppnå och hur. Därefter beskrivs enhetens utvecklingsområden enligt rubrikerna, som följer kvalitetsrapporten. Valet av åtgärder ska ta sin utgångspunkt i forskning och beprövad erfarenhet. Som fördjupning kan man göra en SWOT-analys för respektive utvecklingsområde för att komma fram till lämpliga åtgärder. I aktivitetsplanen beskrivs mål på lång och/eller kort sikt, hur målen ska nås, vem som ansvarar för vad, när arbetet ska göras och när och hur uppföljning ska ske. Kriterier/indikatorer för hur målen ska mätas arbetas in i tabellen. Arbetsplanen bör följas upp kontinuerligt under läsåret, mötestider behöver avsättas för detta i kalendariet. Fundera även på hur barn/elever och föräldrar kan göras delaktiga. Utvärdering sker i samband med skrivandet av kvalitetsrapporten, där sedan analysen är grund för nya utvecklingsåtgärder. Enligt Skolverkets Allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete ska även förutsättningar för genomförandet beskrivas. Det kan t.ex. handla om olika prioriteringar enheten tänker göra såsom organisationsförändringar, kompetensutveckling eller fördelning av ekonomiska och materiella resurser. Enhetens arbetsplan, malletsplan 2(11)

3 Enhetens arbetsplan läsåret Pedagogisk idé På Dingtuna Skolenheter står KRAM i centrum. Verksamheten genomsyras av Kärleksfullhet, Kamratskap, Ansvar och Mod, vilket är en grund för att inhämta goda kunskaper. Det bidrar på sikt till goda livskunskaper. Skolans utbildningsidé är att ge eleverna en verktygslåda, där flest sätt vinner. Vi vill ge eleverna kunskaper och färdigheter, men också en positiv självkänsla och en tro på sin egen förmåga. Utvecklingsområden Utveckling, lärande, kunskaper Utvecklingsinsatser på lång sikt och kort sikt Aktivitetsplan F-3 elever i år 3 ska kunna läsa Åtgärder sätts in i god tid för de elever som riskerar att inte uppnå tillräckliga kunskaper (t.ex. specialpedagog) Lärarna/ specialpedagog LÅ13/14 Arbeta kontinuerligt med Bravkod med elever som behöver Maria, Helena och Anna- Karin Arbeta i tvärgrupper för att skapa mindre läsgrupper med de elever som behöver extra stöd av vuxen Lärarna Vi arbetar med läs- och skrivinlärning enligt Dingtunamodellen. Lärarna Dingtunamodellen, Se bilaga. Under följande läsår kommer samtliga klasser att ha en egen blogg där elevernas lärande synliggörs. I vårt digitala bibliotek kommer elevernas arbeten att publiceras och möjlighet till feedback ges. Lärarna åk F-3 Utnyttja läs- och skrivmentorerna. Lärarna F och åk 2 Nov-jan Studiecirkel Att undervisa i läsförståelse. pedagoger LÅ13/14 Skrivarverkstad Läs- och skrivkompisar Lärarna åk 2-3 LÅ13/14 elever i år 3 ska kunna räkna Till höstterminen 2013 byter vi läromedel i matematik, till Favoritmatematik som är ett basläromedel med en gedigen, väl fungerande och tydlig struktur. Läromedlet hjälper eleverna att bygga upp en stabil matematisk grund. Lärarna åk 1-3 Enhetens arbetsplan, malletsplan 3(11)

4 Arbeta i tvärgrupper för att skapa mindre mattegrupper med de elever som behöver extra stöd av vuxen Lärarna i åk 2 Använda matematiskt och kritiskt tänkande. Vi kommer att arbeta mer med grundläggande taluppfattning och problemlösning för att öka elevernas säkerhet ytterligare. Lärarna i åk F- 3 Den röda tråden Arbeta fram en tydlig röd tråd genom alla årskurser och alla ämnen, LPP, med fokus på förmågorna Undervisande lärare åk F-3 Främja elevernas lärande genom användande av moderna IKTverktyg i undervisningen Entreprenöriellt lärande Använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande Erbjuda eleverna att få redovisa arbeten på olika sätt Digitalt bibliotek för att publicera elevernas verk Arbeta med pedagogiska appar på ipad för att färdighetsträna Skapa på-riktigt-uppgifter där kreativitet och skapande är grunden Vi använder närmiljön som undervisningsrum genom att göra studiebesök och få besök av lokala aktörer. Lärarna åk F-3. Se handlingsplan för IKT Lärarna åk F-3 Trygga harmoniska barn som får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar och stimuleras att söka information och kunskap. KRAM Elevråd, mat och miljöråd med kamratövningar. Lära, utforska och arbeta enskilt och i grupp. All personal F- 3 Eva Roy och Maria Jillebo Maria Jillebo Lärarna i åk F- 3 och genom att se i handlingsplanen för IKT och handlingsplanen Enhetens arbetsplan, malletsplan 4(11)

5 Aktivitetsplan 4-6 Full måluppfyllelse Arbeta kontinuerligt med Bravkod med elever som behöver Lärare åk 4-6 Varje terminsslut Witting-undervisning för de elever som behöver det Studiecirkel i Att undervisa i läsförståelse för samtliga pedagoger Den röda tråden Arbeta fram en tydlig röd tråd genom alla årskurser och alla ämnen, LPP, med fokus på förmågorna Undervisande lärare åk 4-6 Främja elevernas lärande genom användande av moderna IKTverktyg i undervisningen Använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande Erbjuda eleverna att få redovisa arbeten på olika sätt Lärarna i åk 4-6 med hjälp av Anna Dec 2013 samt juni 2014 Se handlingsplan för IKT Digitalt bibliotek för att publicera elevernas verk Arbeta med pedagogiska appar på ipad för att färdighetsträna Entreprenöriellt lärande Skapa på-riktigt-uppgifter där kreativitet och skapande är grunden Vi använder närmiljön som undervisningsrum genom att göra studiebesök och få besök av lokala aktörer. Lärarna åk 4-6 Trygga harmoniska barn som får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar och stimuleras att söka information och kunskap. KRAM Elevråd, mat och miljöråd med kamratövningar. Lära, utforska och arbeta enskilt och i grupp. All personal åk 4-6 Eva Roy och Maria Jillebo Maria Jillebo Lärarna i åk 4-6 och genom att se i handlingsplanen för IKT och handlingsplanen Aktivitetsplan Fritidshemmet Skapande verksamhet Genomföra planerade aktiviteter så som formgivning med olika material, färger och teknik Yvonne, Carina, Marie och Jennie genom dokumentation och utvärderingar med barnen Enhetens arbetsplan, malletsplan 5(11)

6 KRAM K-kamratskap R-respekt A-ansvar M-mod Trygga harmoniska barn som får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar och stimuleras att söka information och kunskap. Entreprenöriellt lärande Fritidsidrott med bland annat samarbetslekar och kamratbanor Skapande verksamhet Tom, Marie och Jennie Maria (huvudansvarig) samt övrig personal genom dokumentation och utvärderingar med barnen Maria genom dokumentation och utvärderingar med barnen Meningsfull fritid Utevistelse Skapande verksamhet Maria m fl genom dokumentation och utvärderingar med barnen Styrda uteaktiviteter så som lekar mm Tom och Maria Fri lek Komplettera skolan Arbeta med Ipads Skapande verksamhet Jennie, Marie och Maria Yvonne, Carina, Marie och Jennie genom dokumentation och utvärderingar med barnen Maria samt övriga Fritidsidrott Tom, Marie och Jennie Delaktighet och inflytande Större och mindre diskussions- och informationsmöten tillsammans med eleverna. Utvärdering efter varje termin. Spontana diskussioner med barnen under verksamheten. Direkt handling samt genom diskussioner/planering och utförande tillsammans med eleven/eleverna Systematiskt kvalitetsarbete Kurs i att Kvalitetssäkra fritidshemmen Maria Enhetens arbetsplan, malletsplan 6(11)

7 Delge arbetskollegor kursinnehållet samt ansvara för arbetsgången Maria Strukturera och planera verksamheten Enhetens arbetsplan, malletsplan 7(11)

8 Normer och värden Utvecklingsinsatser på lång sikt och kort sikt Aktivitetsplan F-6 KRAM Tydligt KRAM-arbete i All personal Efter varje aktivitet klassrummet och fritidshemmet som genomsyrar vardagen. Temadagar som behandlar varje bokstavs betydelse, samt hela betydelsen. med kamratövningar Maria Jillebo Se handlingsplan för Gemensamt förhållningssätt strukturerat enligt ICDP s tre dialoger Rektor/ specialpedagog / pedagoger Genomförs under h.t.2013 i F-klass Inledningsvis i gemensam handledning för arbetslag. Efter utvärdering 7jan 2014, ev. i andra arbetslag. Vi använder oss av Kartläggning enligt ICF (International Classification of Functioning) vid utredning inför upprättandet av åtgärdsplaner. Vi vill härmed fokusera på elevers styrkor och hur miljön omkring eleven kan stödja lärandet. Rektor/ specialpedagog / pedagoger Med start v.t Vid uppföljning av åtgärdsprogram God skol- och lärmiljö Sänka ljudnivå/ljuddämpande åtgärder Rektorn/ personal Väl genomtänkta klassrum med både enskilda arbetsplatser och gemensam samlingsplats/arbetsytor för eleverna som ska fungera hela dagen Rektor/ pedagoger Påbörjat under ht 2013 Skapa ett gott klassrumsklimat genom KRAM-arbetet. Rektor/ pedagoger Aktivitetsplan Fritidshemmen Gemensam verksamhet med alla fritidsavdelningar Musik Kamratbanor och samarbetslekar Marie Maria Slöjdverksamhet Enhetens arbetsplan, malletsplan 8(11)

9 Övergångar Utvecklingsinsatser på lång sikt och kort sikt Aktivitetsplan F-3 Smidig övergång mellan skola och fritids Klasslärare stämmer varje morgon av elevernas tider så att fritidspedagogen kan kontrollera mot schema i god tid. Barnen går ut efter skolans slut, för att få en tydlig gräns mellan skola och fritids All personal Varje dag HT 2013 Övergång från Förskolan till F- klass, F-klass till klass 1. Lågstadiet till mellanstadiet Tydlig röd tråd, vilka områden som eleverna har genomgått för att ta vid naturligt Tydlig överlämningsrutin Överlämnande lärare och rektor VT14 Se handlingsplan Övergångar Samverkan mellan skola och fritidshem Gemensam planering av olika arbetsområden så att det kan bli en röd tråd över dagen, t.ex. pyssel på fritids som passar med de områden som behandlas i t ex SO (=gemensamt tema) All personal Arbetslagsmöt en Aktivitetsplan 4-6 Tydliga överlämningar mellan lärare och årskurser Samtal kring enskilda elever Pedagogerna Maj 2014 Aug 2014 Se handlingsplan Övergångar Samverkan mellan pedagoger, årskurser och ämnen Erbjuda möjlighet att befästa kunskaper på fritidstid Öka deltagandet för fritidspersonal i skolans aktiviteter Delge och ta emot information om elevernas kunskaper involverade pedagoger i respektive år under året Läxhjälp Pedagogerna 1 gång i veckan Rastverksamhet, komplement i klassrummen, ingå i arbetslaget Rektor/arbetslaget Fortgående Dec 2013, Jun 2014 Aktivitetsplan Fritidshemmen Naturlig övergång till annan fritidsavdelning Sammanslagning av barn från fritidsavdelningarna under sommaren Under sommarlovet Början av HT -14 Enhetens arbetsplan, malletsplan 9(11)

10 Övrigt utvecklingsarbete på enheten Utvecklingsinsatser på lång sikt och kort sikt Aktivitetsplan F-6 samt fritidshemmet Att utveckla skolgården till ett pedagogiskt klassrum Förbereda eleverna för ett liv i Europa och uppmuntra inlärning av moderna språk Ge insikter i olika kulturer Ge eleverna insikter om hållbar utveckling Att förlägga en del av undervisningen ute. Förslagsvis börja med matte och sedan bygga på med flera ämnen Deltar i Comenius-projektet Sagor och Myter Skapande av teater/musikal Olika aktiviteter tillsammans med skolor i Europa Deltar i Framtidens mat Rektor/ personal Anna-Karin, Maria Rektor, alla pedagoger i samarbete med köket Maj jun 2014 Augusti maj 2014 Efter avslutat projekt i juni 2014 Efter avslutat projekt i juni 2014 Förutsättningar för att genomföra utvecklingsinsatserna Vi ser över organisation kontinuerligt för att ge tid till utbildning, reflektion och planering. Ser över kalendariet. Enhetens arbetsplan, malletsplan 10(11)

11 XXXX Västerås Telefon Produktion: Västerås stad 2013-XX Enhetens arbetsplan, mall 11(11)

Enhetens arbetsplan. Upprättad 20130618. Ekebyskolan. program. policy. handlingsplan. riktlinje. Enhetens arbetsplan, mall 1(6)

Enhetens arbetsplan. Upprättad 20130618. Ekebyskolan. program. policy. handlingsplan. riktlinje. Enhetens arbetsplan, mall 1(6) Enhetens arbetsplan Upprättad 20130618 Ekebyskolan program policy handlingsplan riktlinje Enhetens arbetsplan, mall 1(6) Inledning Som ett led i det systematiska kvalitetsarbetet upprättas en arbetsplan

Läs mer

Enhetsplan för Ormkärrskolan

Enhetsplan för Ormkärrskolan Dokumenttyp 1(10) STÖDMATERIAL Diarienr XXXXXXX Dnr: Enhetsplan för Ormkärrskolan Antagen av Inger Burström den 15 september 2015 program policy handlingsplan riktlinje Dokumenttyp 2(10) STÖDMATERIAL Dnr:

Läs mer

Enhetsplan för Fridhemsskolan

Enhetsplan för Fridhemsskolan Dokumenttyp 1(6) Diarienr XXXXXXX Publicerad 205-06-10 Enhetsplan för Fridhemsskolan 2015/2016 Peter Långberg 25/8-2015 program policy handlingsplan riktlinje Dokumenttyp 2(6) 1. Enhetsplanens roll i styrkedjan

Läs mer

Enhetsplan för Irstaskolan

Enhetsplan för Irstaskolan Dokumenttyp 1(11) Diarienr XXXXXXX Enhetsplan för Irstaskolan Antagen av Christina Brandel-Ericson september 2015 program policy handlingsplan riktlinje Dokumenttyp 2(11) Dokumenttyp 3(11) 1. Enhetsplanens

Läs mer

Information om det systematiska kvalitetsarbetet

Information om det systematiska kvalitetsarbetet Anita Rune - P6AR01 E-post: anita.rune@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2013-09-09 Dnr: 2013/2541-BaUN- 013 Barn- och ungdomsnämnden Information om det systematiska kvalitetsarbetet Ärendebeskrivning

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Enhetens arbetsplan. Upprättad program. policy. handlingsplan. riktlinje

Enhetens arbetsplan. Upprättad program. policy. handlingsplan. riktlinje Utgåva: 2 Publicerad: -05-15 Källa: 54da8443-462e-47e8-8a9c-65074dda090a#9a9aea42-cca6-46d6- Enhetens arbetsplan Upprättad 130819 program policy handlingsplan riktlinje Enhetens arbetsplan, mall 1(5) Utgåva:

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14.

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Inledning Sammilsdalskolan är uppdelad i två enheter, F-6/fritidshem och åk 7-9. Sammilsdalskolan ligger vackert belägen i centrala Leksand. Närheten

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning

Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(12) 2017-04-12 Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning 2016-2017 För stöd i arbetet med kvalitetsredovisningen använd dokumentet Systematiskt kvalitetsarbete,

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014.

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse XX Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2017-2018 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i kunskapsnämnden

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE BRUKSSKOLAN 2013-14

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE BRUKSSKOLAN 2013-14 2013-09-11 2013-09-11 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE BRUKSSKOLAN 2013-14 Ledningsdeklaration. BRUKSSKOLANS LEDSTJÄRNA Vi visar ömsesidigt förtroende och vi alla gör vårt bästa. Vi tror på oss själva och

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Arbetsplan. för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019

Arbetsplan. för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019 Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem 4 AUGUSTI 2014 Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan förskoleklass, grundskola, fritidshem 2014/2015 1 Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Örsundsbroskolan ligger c:a två mil

Läs mer

Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen

Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen 2017-2018 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande

Läs mer

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2 Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013 Grundskoleområde 2 Sammanfattning Grundskoleområdets vision: "Hos oss får du mötas, glädjas och lyckas" ligger som grund för vårt arbete att utveckla verksamheten och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kronans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Vintrosa skola ligger i ett naturskönt område en bit utanför centralorten

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011

Kvalitetsredovisning 2010/2011 Kvalitetsredovisning 2010/2011 Hagaströmsskolans fritidshem Ansvarig Biträdande rektor Ingrid Larsson 1. Inledning Fritidshemmet på Hagaströms skola strävar efter en helhetssyn på barnet hela dagen. Enligt

Läs mer

Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen

Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen Arbetsplan För förskolorna Hattstugan, Oskarstorget och Rynningeåsen 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande

Läs mer

Ökad kvalitet i fritidshem. Åsa Åhlenius

Ökad kvalitet i fritidshem. Åsa Åhlenius Ökad kvalitet i fritidshem Åsa Åhlenius 1 2 3 Åsa Åhlenius Fritidspedagog klar 1988 Uppdragspeda gog för fritidshem ht2012-vt 2016 Har arbetet i stort sett i alla verksamheter på och kring fritidshemmet

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 16/17 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet 3. Nuläge s. 6 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet

Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet KOSTER FÖRSKOLA/FRITIDSHEM VÅREN 2015 Verksamhetsplan för förskolorna i Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010/2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010/2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010/2011 REGNBÅGEN Fritidshemmet för särskoleelever på Noltorpsskolan ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014 130909 Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Årsplan Läsår 13/14. Förskola: Marielund, Hammaren och Björnmossans förskolor Datum: 2013-09-18

Årsplan Läsår 13/14. Förskola: Marielund, Hammaren och Björnmossans förskolor Datum: 2013-09-18 Årsplan Läsår 13/14 Förskola: Marielund, Hammaren och Björnmossans förskolor Datum: 2013-09-18 Beskrivning av förutsättningar Upptagningsområde Antal avdelningar Antal barn Antal personal Varav barnskötare

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

- Projekt med att utbilda språk-, läs- och skrivutvecklare. - boksamtal - läsning på modersmål - Pedagogista/Processledare - Utbildning om Lpfö/18

- Projekt med att utbilda språk-, läs- och skrivutvecklare. - boksamtal - läsning på modersmål - Pedagogista/Processledare - Utbildning om Lpfö/18 Planering utvecklingsområden Verksamhet: Bildning Förskola Språk-, läs- och skrivutveckling - delta i den nationella satsningen på språk-, läs- och skrivutveckling med fyra pilotförskollärare Utveckla

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 17/18 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet s. 6 3. Nuläge s. 7 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fritidshem

Kvalitetsredovisning Fritidshem Kvalitetsredovisning Fritidshem Läsåret 2012/2013 Edvinshems fritidshem Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Enhetsplan för Skiljeboskolan

Enhetsplan för Skiljeboskolan Diarienr XXXXXXX nternati Enhetsplan för Skiljeboskolan Antagen den 1 september 2014 program policy handlingsplan riktlinje Enhetsplan för XXXX program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2016/2017 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(9) Vårt

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010 Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010 Hanvikens förskolor och skola Kortversion Innehållsförteckning 2. SAMMANFATTNING... 3 2.1 STARKA SIDOR... 3 2.2 OMRÅDEN FÖR UTVECKLING...

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015 Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Arbetsplan för Stadsskogenskolan Ett lustfyllt och hållbart lärande

Arbetsplan för Stadsskogenskolan Ett lustfyllt och hållbart lärande Uppdaterad 151028 Arbetsplan för Stadsskogenskolan Ett lustfyllt och hållbart lärande Läsåret 2015/2016 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter

Läs mer

Förslag till arbetsplan för Bodals förskolas arbetsplan 2014-2015

Förslag till arbetsplan för Bodals förskolas arbetsplan 2014-2015 Förslag till arbetsplan för Bodals förskolas arbetsplan 2014-2015 Verksamhetsidé: Bodals förskola är en förskola för alla barn där vi tillsammans värnar om att ha en trygg, rolig och lärorik verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Förskolan 2017

Verksamhetsplan Förskolan 2017 Datum Beteckning Sida Kultur- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan Förskolan 2017 Innehåll Verksamhetsplan... 1 Vision... 3 Inledning... 3 Förutsättningar... 3 Förskolans uppdrag... 5 Prioriterade

Läs mer

Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12

Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12 Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12 GÄRDESÄNGENS FÖRSKOLA Arbetsplan Gärdesängens förskola Begränsning Vårt val av problem/ område 1. Barns inflytande med leken i fokus 2. IKT- projekt 3. Pedagogiska samtal

Läs mer

Elevernas inflytande över arbetsformer och innehåll i undervisningen förstärks, liksom deras formella inflytande.

Elevernas inflytande över arbetsformer och innehåll i undervisningen förstärks, liksom deras formella inflytande. Grund-/särskola Handläggare Katarina Löf Vårt diarienummer Datum 2014-09-01 Sidan 1(14) Murgårdsskolansskolans F-6 arbetsplan 2014-2015 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGAR-perspektivet Resultaten

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Verksamhet: Brukets skola Betyg och bedömning, skola ÅR 1 Eleverna i år 1 har detta läsår nått ungefär samma måluppfyllelse som tidigare. ÅR 3 Vi tror att

Läs mer

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden Verksamhetsplan Ransta/Varmsätra rektorsområde Läsåret I Sala kommun har vi höga förväntningar och vi tror att vi kan få alla elever att lyckas Citatet är taget ur Sala kommuns ledardeklaration och innebär

Läs mer

Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Tingbergsskolan och Nygårdsskolan F-3 samt fritidshemmen.

Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Tingbergsskolan och Nygårdsskolan F-3 samt fritidshemmen. Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Tingbergsskolan och Nygårdsskolan F-3 samt fritidshemmen. Reviderad och upprättad 16/8-2013 Inledning All personal på

Läs mer

KVALITETSINDIKATOR FÖR FÖRSKOLANS VERKSAMHET 2016

KVALITETSINDIKATOR FÖR FÖRSKOLANS VERKSAMHET 2016 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN FÖRSKOLEAVDELNINGE N KVALITETSINDIKATOR FÖR FÖRSKOLANS VERKSAMHET 2016 Självvärdering av hur arbetslaget utifrån läroplanen skapar förutsättningar för barnens utveckling och lärande.

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 338 Kyrk/Balder 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 3 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 3 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola...

Läs mer

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 2011-04-28 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 Södra Bäckby skolor Sofiaskolan Ansvarig: Birgitta Leijon Kvalitetsrapport grundskola och särskola Inledning I den nya skollagen är kravet

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Underlag för systematiskt kvalitetsarbete

Underlag för systematiskt kvalitetsarbete 1(10) Underlag för systematiskt kvalitetsarbete Enhet: Klostergårdsskolan Ansvarig: Marita Christoffersson 1 2(10) LÄSÅRETS VERKSAMHETSPLAN Mål för läsåret 2012-13 Befästa arbetet med UNIKUM så att det

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Forssaängskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal...

Läs mer

Utbildningspolitisk strategi

Utbildningspolitisk strategi Utbildningspolitisk strategi 2012-2015 för förskola, förskoleklass, skola och fritidshem i Örnsköldsvik Antagen av kommunfullmäktige 2012-05-28 77 Våra huvudmål: Högre måluppfyllelse & Nolltolerans mot

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Fritidshemmens kvalitetsrapport

Fritidshemmens kvalitetsrapport Fritidshemmens kvalitetsrapport Fritidshem Bofinken Jul 2016 Innehållsförteckning Skolledarens beskrivning av kvaliteten i verksamheten.... 3 Områdets system och rutiner för kontinuerligt kvalitetsarbete....

Läs mer

Vallhovskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Vallhovskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Vallhovskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2017-2018 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i kunskapsnämnden hösten 2015. Det sträcker sig från 2016-2020 och har tagits fram under

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens vision:

Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Barn och ungdomsförvaltningens målsättning är att visionen ska genomsyra alla verksamheter och vara verklig för varje barn/elev, så att varje dag i vår verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010 Klämmaskolan ALINGSÅS Beskrivning av verksamheten Klämmaskolans huvudsakliga uppgift är att ta emot och pedagogiskt arbeta med elever i stort behov av fler vuxna omkring

Läs mer

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Skolverkets allmänna råd med kommentarer om Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete Målgrupper Riktar sig till huvudmän, rektorer och förskolechefer.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer