Protokoll Nitus styrelsemöte 12 December 2012 via AdobeConnect 9:00 12:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nitus styrelsemöte 12 December 2012 via AdobeConnect 9:00 12:00"

Transkript

1 Protokoll Nitus styrelsemöte 12 December 2012 via AdobeConnect 9:00 12:00 Närvarande: Yvonne Lindbom, Nässjö, Ann-Sofie Gustafsson, Söderhamn, Ulf Halleryd, Gävle, Agneta Lindqvist, Gotland, Berit Öström, Pajala, Kristina Sennblad, Tierp, Jerry Engström, Västervik, Titti Eklund, Trollhättan,, Strömsund, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Jutta Lesell, Köping, Anmält förhinder: Erica Hallberg, Ronneby, Johan Lindell, Falköping, Mikael Jansson, Kalix, Jessica Lindholm Cathrin Haglund, Södertälje 1. Styrelsemötet öppnas Mötet öppnades av ordförande Kent Wallén 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. 3. Val av justerare för mötet Till justerare valdes Jerry Engström 4. Föregående protokoll ( ) Föregående protokoll lades till handlingarna. 5. Rapporter a. Rapport från pågående verksamheter (arbetsgrupperna) i. Kvalitetsgrupppen Ulf och Joachim sammanställer självdeklarationen och skriver två rapporter utifrån resultatet. En extern rapport för webben och en intern rapport för medlemmarna. Den rapporten kommer att finnas på nitus interna sidor. ii. Interna seminarier Erfarenhetsseminarierna kommer under våren vara den 15:e i varje månad och behandla fem olika ämnen. iii. Medlemsvård Redovisade sitt uppdrag och med närmare samarbete med kavalitetsgruppen b. Planering av ny webbsida i. En skriftlig offert har inkommit som styrelsen tog del av. c. Nytt mötesverktyg i. Vid förra mötet bad gruppen om fler deltagare. Nya gruppmedlemmar är Ulf och Kent. d. Högskolan Dalarna i. Avtalsrapporten är skickad till Norge för underskrift och väntas vara tillbaka innan jul. DU kan max ta deltagare total och varje kommun betalar för sina deltagare. Antalet per kommun måste vara fler än en. Sidan 1 av 3.

2 e. Samarbete med bibliotek i. Kent fortsätter att jobba med uppdraget i att hitta en form för närmare samarbete mellan lärcentra och i första hand länsbiblioteken. f. Övriga rapporter (OER, Delning.nu, DigiDel mm) i. OER, Nitus håller fortsatt kontakt med Ebba?? för framtida samarbeten. ii. Delning.nu, någon finansiering i dagsläget är inte aktuellt. iii. Digidel kommer att satsa på små företagare där.se kommer agera projektledare. 6. Beslut med anledning av rapportering enligt ovan Beslut, Kvalitetsgrupppen fortsätter med de uppdragsbeskrivningar de redovisat. Beslut, Kvalitetsdeklarationen mailas ut till alla medlemmar i januari Beslut, Interna seminarier fortsätter med de uppdragsbeskrivningar de redovisat. Beslut, Medlemsvård fortsätter med de uppdragsbeskrivningar de redovisat. Beslut, Offerten för ny webbsida godkändes för vidare arbete 7. Ekonomi Under 2013 beräknas 102 kommuner faktureras. Budgetförslag för 2013 kommer på januarimötet 8. Medlemsärenden Inga ärenden 9. Förslag till styrelsemöten våren 2013 En förändring gjordes, torsdag 23 maj förlängdes med en dag och placerades i Stockholm Onsdag 23 januari 9 12 Torsdag 21 februari 9 12 Onsdag 20 mars 9 12 Måndag 22 april (Ronneby) (Årsstämma i Ronneby april) Torsdag maj 9 12 (Stockholm) (Strategidag och styrelsemöte) Onsdag 12 juni 9 12 Ordförande gjorde även en vädjan om att prioritera våra styrelsmöten så vi kommer vidare i vårt arbete. 10. Karlstads universitet. Den november arrangerade Karlstads universitet och Högskolan i Telemark en konferens där de bytte erfarenheter om nätburen lärarutbildning. Som representant för nitus var Jerry Engström. Konferensen utmynnade i en inbjudan till samverkan mellan nitus och Karlstads universitet. 11. Uppföljning av höstmötet i Gävle Högskolan i Gävle arbetar på en utvärdering och ekonomiskrapport som beräknas vara klar inom kort. Sidan 2 av 3.

3 12. Ledarskapsutbildning Beslut, seminariegruppen fortsätter med de förslag de redovisat. Material för marknadsföring ska vara klart till stämman i Ronneby. Beslut, utbildningen kommer att ske till självkostnadspris. 13. Höstmöte 2013 Högskolan Dalarna är tillfrågade att vara värd för höstmötet. Inget svar har i nuläget inkommig. 14. Övriga frågor Nitus stämman 2014 planeras i början av april i Kiruna Styrelsen tackar Kristina Sennblad för sitt mångåriga arbete i nitus och önskar henne lycka till på nästa arbetsuppdrag. 15. Mötet avslutas Vid protokollet Åza Olofsdotter Justerare, Jerry Engström Nästa möte onsdag 23 januari 9 12 via AdobeConnect Sidan 3 av 3.

4 Uppdrag åt arbetsgruppen Nitus interna seminarier Arrangera erfarenhetsseminarier utefter behov. Behoven samlas bland annat in från kvalitetsenkäten, erfarenhetsseminarier och stämmor/höstmöten. Syftet med erfarenhetsseminarierna är att sprida kunskap och öka samverkan. Vid behov arrangera andra former av seminarier och utbildningar för medlemmarna. Detta för att öka medlemsnyttan och nätverkandet. Ledarskapsutbildning för lärcentraledare är den första utbildningen Förenkla för lärcentra att sända seminarier som hålls på det egna lärcentrat samt uppmuntra till detta. Initiera ett tips bibliotek där medlemmar har möjlighet att sprida tips på redan befintliga seminarier.

5 Diskussioner under Nitus höstkonferens 2012 Kvalitetsfrågor Kvalitetsbegreppet I kvalitetsbegreppet kan man läsa in varje del som studenten möter, t ex miljön, bibliotek Kvalitet i högre utbildning handlar också om att det finns en koppling till forskningsfronten (unikt för högskoleutbildning) Hur säkerställa kvaliteten på lärcentra Vi är i mycket två parter. Viktigt med rätt kvalitet från lärosäte till lc och vice versa. Haltar ibland vid tentamen. Har hänt att lärosätet skickat fel tenta och det finns ingen att kontakta på tentadagen för att rätta till det. Dialogen mellan lärosäte och lc viktig Bra om lc får vara med i programråd och vid upprop/registrering LC viktigaste sak att hantera är tilliten till att studenten inte kan fuska vid tentor på lc. Kvalitetskriterierna viktiga Kvaliteten handlar också om trivsel och trygghet, förutom bra lokaler, tekniska möjligheter, någon att fråga, möjlighet att tenta m m. Lidköping är ett bra exempel (enligt repr från KAU). De har koll på studenterna och är bra på att höra av sig. Vid genomförande av framförallt program, är det viktigt att säkra upp kontakterna mellan lc och lärosäte. Ett problem för kvaliteten är att relationerna ofta handlar om en till många i flera led. Kvalitet överlag Viktigt med informationstexter om hur kursen genomförs. De fysiska träffarna måste ge något som en träff över nätet inte kan, för att vara motiverade. Idé Utvärderingar görs ofta parallellt på lärosäten och lärcentra. Dock handlar de ofta om olika saker. De delges i regel inte varandras verksamheter. Lärarutbildningen i KAU lägger dock sina öppet på deras programtorg.(anm när jag nu försöker kolla så verkar det som om man måste ha en inloggning i Karlstad föra att komma åt dem) Lc borde lägga sina utvärderingar öppet på sina hemsidor. Har de speciella samarbetspartners skicka också direkt till dessa. Att på detta vis kunna återkoppla både till studerande och lärosäten är viktigt.

6 Bok och biblioteksmässan i Göteborg En nordisk succé Nordiska flaggor. Ålands flagga saknas eftersom vi inte lyckades få tag i någon sådan. I slutet av september anordnades Bok och biblioteksmässan i Göteborg för 28e gången. I summeringen kan följande läsas: Bokmässan 2012 en nordisk succé. Bokmässan är över för i år och vi kan summera ännu en fantastisk mässa! Det blev den fyra dagar långa litteraturfest som vi hade hoppats och trott på och därtill slogs ett par nya rekord. Antalet programpunkter var 2012 fler än någonsin: stycken. Mässan hade även fler medverkade i seminarier, scen- och monterprogram än någonsin tidigare: stycken. Sammanlagt hade årets mässa besök. Inte minst upplevde temat, Norden och nordisk litteratur, stora framgångar. Från morgon till kväll har den varit full proppfull av människor som talat, utbytt erfarenheter, debatterat eller lyssnat till allt som sagts från den nordiska monterns scen. Norden var också temat i den monter som Nitus och NVL hade gemensamt. Organisationen Nitus är ett rikstäckande nätverk med 109 medlemskommuner i Sverige och de svensktalande delarna av Finland. NVL, Nordiskt nätverk för vuxnas lärande, är en nordisk nätverksorganisation under Nordiska Ministerrådet (NMR). Den gemensamma montern bemannades samtliga fyra dagar av Kent Wallén och Karin Berkö för Nitus samt Asta Modig för NVL. All verksamhet i montern genomfördes gemensamt. Särskilt de två första dagarna hade montern många besökare: politiker, representanter för massmedia (t.ex. Sveriges Radio och Utbildningsradion), personer som arbetar i utbildningssektorn och presumtiva vuxenstuderande. Även elever från ortens gymnasieskolor besökte montern. I montern fanns tillgång till informationsmaterial om respektive organisation, ett antal gratis exemplar av skrifter som producerats inom NVL och via NMR. Störst åtgång var det på allmänt informationsmaterial och skrifterna Åtta framgångsfaktorer, Voices of Users samt Udfordringer i arbejdet med anerkendelse af realkompetence (ARK)/validering i de nordiske lande. Samtliga NVLs skrifter finns gratis nedladdningsbara på under fliken rapporter. Tre till fem intervjuer genomfördes dagligen i montern. Kent Wallén intervjuades om Nitus och beskrev engagerat de möjligheter till studier på distans som lärcentra kan erbjuda. Karin Berkö intervjuades om sitt arbete som svensk medlem i NVLs Distansnätverk och berättade bl.a. om en N O R D I S K T N Ä T V E R K F Ö R V U X N A S L Ä R A N D E

7 konferens som nyligen genomförts i utkantsområden dvs. i norra Sverige, Norge och Finland. Asta Modig berättade om sitt arbete som svensk koordinator för NVL och gav exempel på några nordiska nätverk t.ex. Expertnätverk för validring och Nordiskt vägledarnätverk Under fredagen medverkade Tomas Mjörnheden, vuxenutbildningen i Göteborg. Han intervjuades om sitt arbete inom NVLs Vägledarnätverk och berättade då också om rapporten Voices of users. Vägledarnätverket arbetar bland annat för att bidra till en ytterligare höjning av kvaliteten på det viktiga arbete som görs av vägledare. Asta Modig intervjuar Tomas Mjörnheden i Nitus och NVLs gemensamma monter. En annan gäst i montern var Sigrun Kristin Magnusdottir, koordinator på Island samt redaktör för webbtidningen Dialog Sigrun intervjuades om sitt arbete både som koordinator och redaktör. Hon exemplifierade sitt arbete genom att berätta hur skriften Åtta framgångsfaktorer kommit till. Även initiativet Digidel En kampanj för digital delaktighet i Sverige hade informationsmaterial i montern och Kjell Kjelleman Eriksson medverkade vid en intervju och gjorde bland annat reklam för filmen De bortkopplade (producerad av Utbildningsradion). Syftet med kampanjen Digidel är att fler svenskar ska bli delaktiga i samhället genom att också vara digitalt delaktiga. Det är inte alldeles lätt att göra sin stämma hörd i bruset av all information, men flera personer som vi talade med kände inte alls till vare sig Nitus eller NVL och de fick genom information i vår monter nya insikter. En och en halv flyttkartong med informationsmaterial och skrifter delades ut och ett 20-tal personer antecknade sig som nya prenumeranter på NVLs nyhetsbrev. Text: Asta Modig asta.modig(ät)skolverket.se N O R D I S K T N Ä T V E R K F Ö R V U X N A S L Ä R A N D E

8 Medlemsvårdsgruppen inom NITUS Gruppen består av: Jutta Lesell Köping (sammankallande) Marita Gustavsson Nyköping Jessica Lindholm Strömsund Marjatta Kantola Nilsson Sala Helena Tyrland Uppsala Berit Öström Pajala Nedan är vårt förslag till definition av medlemsvårdsgruppens uppdrag: 1. Utforma ett välkomstpaket till nya medlemmar. 2. Utforma rutiner för avslutande samtal med medlemmar som går ur Nitus. 3. Utforma metoder för medlemsrekrytering. 4. Utforma rutiner för personlig löpande kontakt med passiva medlemmar i första hand. Kortfattat kring gruppens tankar kring innehållet i resp punkt ovan. 1. Personlig kontakt, vem kontaktar, informationsmaterial, ev enkel välkomstpresent. 2. Checklista för frågor. Rutiner: vem kontaktar, rapport till vem/vilka. Ev åtgärder efter samtal, ev stöd för samtal med beslutsfattare, ev återkoppling efter ett år. 3. Hur ska vi jobba med det, tillvägagångssätt? Vi har ännu inte diskuterat några förslag. 4. Förebyggande arbete för att inte förlora medlemmar. Hur många som kontaktas/år beror på antalet passiva medlemmar och vår egen tid. En mall tas fram för att i samarbete med kanslisten få fram aktiva/inte aktiva medlemmar. Checklista för frågor. Även andra styrelsemedlemmar kan vara delaktiga i kontakterna. Viktigt att arbetet samplaneras med styrelse och ordförande Berit Öström enligt uppdrag av Jutta Lesell

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari 2014 9:00 12:00 - via AdobeConnect 1. Styrelsemötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av justerare för mötet 4. Föregående protokoll

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin,

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Kent Wallén, Katrineholms, Vingåkers och Flens kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun Jan

Läs mer

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus Nätverket för kommunala lärcentra Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus kansli Viadidakt, Kullbergska Huset 641 80 Katrineholm Tel: 0150 570 68 Fax: 0150 488335 e-post: nitus@viadidakt.se Nitus

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016

Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016 Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016 Styrelsemöte Plats: Telefonmöte Tid: 2016-10-20, kl. 10:00-11:00 Närvarande Nationell styrelse UL Ulrika Larsson, Ordförande CS Carla Schön, vice ordförande MT Martin Tengsved,

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2011-12-06 Adelöv Framtidsgrupp Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Förhinder Adelövs skola Kenneth Malm, Traktorracet Åke Persson, AMOK Helena Karlsson, Adelöv Pingsförsamling Ingemar Karlsson,

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

NVL och nätverkande i Norden. Antra Carlsen, huvudkoordinator www.nordvux.net

NVL och nätverkande i Norden. Antra Carlsen, huvudkoordinator www.nordvux.net NVL och nätverkande i Norden Antra Carlsen, huvudkoordinator www.nordvux.net Nordiskt samarbete inom LLL Policy NMR:s strategiplan (MR U 2011 13) Norden en ledande, dynamisk kunskaps och kompetensregion

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun (en liten stund

Läs mer

Nitus verksamhetsberättelse 2018

Nitus verksamhetsberättelse 2018 Nitus verksamhetsberättelse 2018 1 Nitus verksamhetsberättelse för 2018 Styrelsen för Nitus, Nätverket för kommunala lärcentra, överlämnar här med följande verksamhetsberättelse för år 2018. 1 Styrelsen

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Helena Johansson (Ordförande) Annika Johansson (SA) Maria Åstrand, Swenneke (HGA) Path Lindgren (HGA) Leif Claesson (ATM) Josefin Hallström

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Essunga kommun Karlsborgs kommun Töreboda kommun Hjo kommun. Hillevi Larsson, Skaraborgs Kommunalförbund. Sekreterare Paragrafer 24-36

Essunga kommun Karlsborgs kommun Töreboda kommun Hjo kommun. Hillevi Larsson, Skaraborgs Kommunalförbund. Sekreterare Paragrafer 24-36 SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredagen den 13 mars 2015, Residenset i Mariestad på Marieholm Beslutande Ulf Karlsson, Lidköping Elisabeth

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 7 2015 Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45 Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg Närvarande: Frånvarande: Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle.

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle. Protokoll EHSS styrelsemöte 10 februari 2015 (telefonmöte). Punkter att ta upp Deltagare: Jane, Anna-Lisa, Mathias, PJ, Göran, Olle 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande, sekreterare och justeringsman

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20130903 Tid: 12:0014:00 Plats: R22 Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa Pyk, Elin Lager,

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas Jane öppnade mötet.

Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas Jane öppnade mötet. Protokoll från EHSS styrelsemöte 23 oktober 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne(delvis), Mathias, Cecilia, Olle. Frånvarande: Anna, Per-Johan, Anna-Lisa, Hillevi,. Punkter att ta upp 1.

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Deltagare Ronny Spångberg ordförande Katharina Sjögren Edström vice ordförande Annika Ramsell kassör Jussi Koreila vice kassör Jonas Jonsson vice sekreterare

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern

Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- OCH UTBILDNINGSCHEFER PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 27 januari 2017 Gothia Science Park, Skövde. Lokal Vänern och Vättern Beslutande Gustaf Olsson, Skövde Gunilla Kindberg,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Onsdagen 5 april, 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 376 Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson (m),

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5)

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5) Plats: Telefonmöte 233-253 Beslutande: Camilla Boquist Elin Eklund Karin Karkiainen Anna-Lena Wendt Lars Söderström Marie Carlsson Britt-Marie Nordgren 236-253 Suppleanter: Lena Karlsson Meddelat förhinder:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 17.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-09-01 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Hans-Gunnar Leytman,

Läs mer

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Branschrekommenderad skola - Fastighet Instruktion Branschrekommenderad skola - Fastighet Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning Fastighet INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen att se till att

Läs mer

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby DATUM: 2017-06-14 NÄRVARANDE: Charlotta Broström, Mia Olofsson Söderman, Lisa Engström, Patrik Pettersson, Eva Westeman, Yvonne Henriksson, Leif Thomsson

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Branschrekommenderad skola - Fastighet Instruktion Branschrekommenderad skola - Fastighet Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning Fastighet INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen att se till att

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 2, 2018 Datum: 27 februari, 2018 Plats: Dagens Arbete, Olof Palmes gata,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 alla medlemmar i styrelsen för FoU Välfärd! Årets första styrelsemöte blev inställt. Därför skickar jag ändå här

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2009-10-04 Närvarande: Conrad Subhasha Born Eva Sanner Helge Ryen Henrik Flarönning Johan Bysell Kjell Gustafsson Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Susanne Ytterborn

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 7 juli kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria, Caroline, Emelie och Michaela. 1. Mötet öppnas Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Tid: Torsdagen den 28 mars 2014 kl. 10.30-11.00 och 13.00-14:30 Plats: Sjöfartsmuseet, Göteborg Protokoll Styrelsemöte Beslutande Ej närvarande Övriga deltagare Boel Lanne Elin Ruist Gunilla Magnusson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 10, 2018 Datum: 23 oktober, 2018 Plats: TV4, Stockholm Deltagande ledamöter:

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

Essunga kommun Karlsborgs kommun Mariestads kommun Grästorp kommun Skövde kommun Tibro kommun

Essunga kommun Karlsborgs kommun Mariestads kommun Grästorp kommun Skövde kommun Tibro kommun SIDAN 1 AV 6 SIDAN 1 AV 6 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredagen den 23 januari 2015, Skövde Portalen, Gothia Science Park i lokal Vänern/Vättern Beslutande Ulf

Läs mer

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig?

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? Foto Maria Pålsson Svalövs kommun Välfärdsberedningen Maj 2010 1 Innehåll Sammanfattning 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11 Närvarande: Helene Nordlöf (HN), Margareta Lundmark (ML), Lena Funseth-Norberg (LFN) och Anja Abrahamsson (AA). Anmält förhinder: Marcus Hjortsberg (MH) och Peter Jakob (PJ). 111. Mötets öppnande. Lena

Läs mer

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Branschrekommenderad skola - Fastighet Instruktion Branschrekommenderad skola - Fastighet Avser utbilding inom fastighet på vuxenutbildningen INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen att se till att kvalitén

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet:

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet: SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland torsdagen den 18 oktober 2018 klockan 18:30-20:00, via video (Jönköping,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd Mødegruppe Embedsmandskomiteen for ligestilling, ÄK-JÄM Mødetid 16. september 2008 Mødested Grand Hotel - møderum Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45

Läs mer

Protokoll möte nr 5,

Protokoll möte nr 5, Protokoll möte nr 5, 2012-09-18 Styrelsemöte Plats: OSLO, NORDROCS Tid: 18 sep 2012, kl. 20 22 Närvarande MS Maria Sundesten, ordförande LA Lennart Andersson, sekreterare HH Helena Hinrichsen, kassör MN

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare Protokoll styrelsemöte via Skype Måndag 6 maj 2019 kl 14.50-16.00 Närvarande: Elisabeth Corsander, Åsa Thunström, Josefine Ottosson, Karin Jonsson, Linn Nyberg Ekengren. Jennifer Shutzberg, Marcus Magnusson,

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

PROTOKOLL. Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen. sidan. Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid klockan

PROTOKOLL. Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen. sidan. Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid klockan 1 Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen PROTOKOLL sidan Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid 2015-06-09 klockan 09.30-14.15 Plats Polishuset, rum 6532, Ernst Fontells Plats, Göteborg Närvarande

Läs mer

Presidiet godkände presidieprotokoll nr 70 överlämnade styrelseprotokoll nr 70 och 71 till styrelsen för godkännande. a. Budget & balans Bilaga

Presidiet godkände presidieprotokoll nr 70 överlämnade styrelseprotokoll nr 70 och 71 till styrelsen för godkännande. a. Budget & balans Bilaga Protokoll Tid: tisdag 28 augusti 2012, kl 9-12 Plats: SHF:s kansli, Sabbatsbergsvägen 6, Stockholm Presidiet Nr 71 Närvarande: Birger Svanström, förbundsordförande; Ingela Broström, 1:e vice ordförande;

Läs mer

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare)

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare) Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 14 december 2016 SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Lillgården, Burlöv 13.30-15.30 Närvarande ledamöter Inger Borgenberg, ordförande Karin

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

UTVECKLINGSBEHOV I VERKSAMHETERNA

UTVECKLINGSBEHOV I VERKSAMHETERNA UTVECKLINGSBEHOV I VERKSAMHETERNA SLUTA Gnälla, be om ursäkt för vår existens Se hinder och risker Konkurrera Förminska LCs potential Gissa vad som är på G Lägga ansvar på andra och skylla på andra Förlägga

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2018-02-08 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den 2/2 kl. 13.00-16.00

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017

Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017 Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017 Styrelsemöte Plats: Telefonmöte Tid: 2017-01-11, kl. 10:00-11:00 Närvarande Nationell styrelse UL Ulrika Larsson, Ordförande CL Christian Lindmark, sekreterare PVH Patrick

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Sasa Radisavljevic GunnarScott, närv. t o m 13 c Andreas Johannesson

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 25 oktober 2007, kl 14.00-17.00 Plats: GR-Huset, rum 135 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

Nitus kvalitetskriterier självskattningar 2012

Nitus kvalitetskriterier självskattningar 2012 Nitus kvalitetskriterier självskattningar 2012 Rapport sammanställd av Joachim Kahlert och Ulf Halleryd, Nitus kvalitetsgrupp Under 2012 genomfördes Nitus kvalitetsdeklaration för fjärde gången. Kvalitetsdeklarationen

Läs mer

Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50%

Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50% Slutrapport Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50% webbadress https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=11485 Projektnamn: Digital examination Fastställt

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer