Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015"

Transkript

1 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Frej Persson, Anna Folkesson, Mathilda Lefin Matz, Anna Tillas-Lindberg. 1. Mötet öppnades 2. Dagordningen godkändes 3. Val av justerare Annasara och Emelie valdes till justerare. 4. Presentation av oss i den nya styrelsen Anna Maria Resare: Ordförande, ny i styrelsen. Gick i kull 3 i Umeå. Arbetar i Göteborg sedan 2 år tillbaka och driver det egna företaget Gertrud kommunikation. Hoppas att föreningen kan bli mer aktiv på alla orterna och att vi kan marknadsföra oss mot lokala aktörer. Emelie Eriksson: Ledamot, ny i styrelsen. Går i kull 1 Göteborg. Skriver just nu sin uppsats om hur Umo kommunicerar med ungdomar. Vill att verksamheten i Göteborg ska komma igång mer. Mathilda Lefin Matz: Kassör, ny i styrelsen. Går i kull 1 i Göteborg, bor i Malmö. Skriver just nu sin uppsats om Malmö stads texter. Anna Folkesson: Klubbmästare, ny i styrelsen. Går i kull 1 i Lund, andra året. Vill sätta igång Lundsektionens arbete.

2 Anna Tillas-Lindberg: Sekreterare, med i styrelsen för tredje året. Går i kull 4 i Umeå. Skriver just nu sin uppsats om genusperspektivet i exempelmeningarna i Språkriktighetsboken. Vill att Umeåsektionen ska bli mer aktiv. Malin Bornhöft: Webbansvarig, med i styrelsen för andra året. Gick i kull 17 i Stockholm. Skriver magisteruppsats om när språklagen kom till och hur man använder demokratiargumentet. Sara Rösare: Vice ordförande, ny i styrelsen. Var med i valberedningen. Gick i kull 16 i Stockholm. Jobbar på Språkkonsulterna. Vill att Ess ska vara mer aktivt ute i landet. Tycker att det är viktigt att bredda bilden av vad en språkkonsult är och kan göra. Frej Persson: Klubbmästare, ny i styrelsen. Gick i kull 16 i Stockholm. Undervisar i svenska och handleder studenter i skrivande på Södertörns högskola. Granskar översättningar på Semantix. Hoppas att föreningen kan arrangera fler bra medlemsträffar och har börjat samla förslag på aktiviteter. Annasara Jaensson: Ledamot, ny i styrelsen. Gick i kull 16 i Stockholm. Jobbar på Språkkonsulterna. Vill att föreningen ska fortsätta att vara ett stöd och inspirera medlemmarna, bland annat genom de intressanta medlemsträffarna.

3 5. Sammanfattning av överlämning från Ingrid Herbert och tips från revisorerna Anna Maria berättade om några saker som tidigare ordföranden Ingrid Herbert sade på deras överlämningsmöte. Vi redde också ut några punkter. - Ingrid har pratat med föreningen Språkrådgivning och textvård om att göra någon gemensam aktivitet. - Den nya styrelsen ska bli administratörer på webbplatsen. - Alla i styrelsen ska också få tillgång till vår gemensamma dropbox. - Anna T-L har sekreterarpärmen och sparar protokollen på papper. Hon ansvarar också för att lägga upp dem på webbplatsen. Malin Anna Maria Sara vidarebefordrade också synpunkter och tips från revisorerna. - Så fort vi fattar ett ekonomibeslut ska det skrivas ner. Om vi till exempel beslutar att något får kosta mer än det skulle från början så ska vi skriva in det i protokollet. - Beslut som har tagits mellan två möten ska tas upp i protokollet på nästföljande möte. - Om vi bestämmer oss för att lägga ner en punkt som har varit med länge ska vi skriva det i protokollet, inte bara ta bort den. På så sätt blir det lättare att spåra verksamheten.

4 - Vi bör kontrollera protokollen från 2014 för att se om någon viktig punkt har försvunnit på vägen. Förvaltningen av klarspråksdefinitionen har till exempel fallit bort. - Vi ska ta reda på hur många vi måste vara på ett möte för att vara beslutsföra. - Vi ska inte vara rädda för att kontakta tidigare styrelsemedlemmar om vi har några frågor. 6. Föregående protokoll Klart: - Kvar att göra: Stadgeändringen som gick igenom på årsmötet ska föras in. Anna Maria Om vi ska nominera hedersmedlemmar ska vi skriva motiveringar innan nästa årsmöte. Vi pratar vidare om hedersmedlemmar på nästa styrelsemöte. Fortsätta inventera vilka rutiner vi har och göra en mer användarvänlig mappstruktur. Kolla statistiken för nyhetsbrevet och mejla till styrelsen. Alla tittar, vi pratar mer om det på nästa eller nästnästa möte. Malin

5 Kontrollera om det går att göra en ändring i ordval (inte en innehållsförändring) i stadgarna utan att det behöver gå genom årsmötet. (Se protokollet från ). Anna T-L kollar i tidigare protokoll vilken förändring det handlar om. Anna F kollar om man får göra ändringar utan att gå genom årsmötet. 7. Hänt sedan sist, summering av händelser sedan förra mötet Hela föreningen: Årsmöte med val av ny styrelse. Halvdagskonferens. Stockholm: Inga aktiviteter. Än så länge handlar det mest om överlämning. Umeå: Inga aktiviteter. Lund: Inga aktiviteter. Göteborg: Bokcirkel. Bokcirklarna är fortfarande ett nytt koncept, men tanken är att träffas och ta upp litteratur om ett aktuellt ämne.

6 8. Kassörens rapport Matilda har pratat med förra kassören Henrik. De har påbörjat överlämningen via mejl och ska träffas i samband med nästa styrelsemöte. Matilda ska gå en kurs för att lära sig kassörsrollen. Hon ska prata med Henrik och ta reda på vilken kurs hon ska gå och vad det kostar. 9. Framtida aktiviteter Hela föreningen: Höstkonferens. Fredag 16 oktober är förslag på datum. Två förslag på teman är diskrimineringslagen och lättläst. Medlemmarna har också gett temaförslag i utvärderingen av vårkonferensen. På nästa möte fortsätter vi prata om konferensen. Innan dess ska vi diskutera teman via mejl. Frej kontrollerar om det krockar med något annat arrangemang. Anna T-L lägger utvärderingen i dropboxen. Vi har pratat länge om att distanssända träffar. Vi måste i så fall planera in aktiviteterna i förväg så att vi kan gå ut med den informationen i tid. Vi kan gärna planera för hösten redan nu under våren. Vi borde också börja dokumentera alla träffar. Det behöver bara vara någon kort anteckning. Det är bra både för de som var där och de som inte var där.

7 Stockholm: Inget planerat, men åtminstone en träff i vår. Frej har fått förslag på teman och föreläsare. Malin berättade att Språkrådet vill komma och spela in om vi har träffar om klarspråk. I så fall måste vi meddela medlemmarna redan när vi bjuder in. Umeå: Fikaträff för att prata om vilka aktiviteter medlemmarna vill ha. Datum inte bestämt. Lund: Första sektionsmötet är planerat till 16 april. Göteborg: Det kommer att bli fler träffar i vår, men inget datum är bestämt. 10. Nyhetsbrev Nyhetsbrevet, Essentiellt, kommer ut fyra gånger per år (februari, maj, augusti, november). Inslag som brukar vara med är Ordföranden har ordet, kalendarium, 5 korta till en språkkonsult, Syftningsfel (seriestripp) och en kortare och en längre notis om något aktuellt eller ny forskning.

8 Nästa nyhetsbrev ska komma ut 20 maj. Det kommer att innehålla: - Ordföranden har ordet - Kalendarium - 5 korta till en språkkonsult (student i Lund) - Notis om Lena Lind Palicki och Andreas Nords forskning om klarspråk i policy och praktik. - Syftningsfel - Hänvisning till presentation av styrelsen på vår Facebooksida. Anna Maria Anna F Anna T-L förbereder frågor som alla ska svara på. Alla tar en bild från axlarna och uppåt mot vit bakgrund och besvarar frågorna innan nästa möte. 11. Övriga frågor a. Sociala medier Vi behöver ha en ansvarig för sociala medier så att aktiviteten hålls uppe. Det behöver inte vara en som har allt ansvar, utan vi kan turas om. Vi pratar mer om detta på nästa möte. b. Guide för upphandling av språkkonsulttjänster Helena Englund Hjalmarsson har frågat om föreningen kan ta fram en guide för att upphandla språkkonsulttjänster. Hon tipsade om att titta på

9 Sveriges kommunikatörers guide. SFÖ (Sveriges facköversättarförening) har också en. c. Intervju med styrelsen om Ess arbete Maria Sundin skriver en bok om klarspråksarbetets historia i Sverige. Hon har frågat om styrelsen kan vara med på en intervju om Ess arbete och mål. Sara har hört av sig, men inte fått något svar. Sara börjar undersöka. Sara påminner. d. Vilka medlemsträffar vill vi ha under året? - Saga Bendegard om begriplighet i EU-texter. Föreläsning i Stockholm i september eller oktober. - Rundabordssamtal om att starta eget. Förslag till alla orter. e. Plain-konferensen i september Plain-konferensen hålls i Dublin september. Ess internationella representant, Anna Prats Nielsen, undrar om föreningen kan sponsra hennes konferensavgift. Avgiften är just nu 330 euro, och efter sista april stiger den till 360 euro. Det finns ingen plan för vad en internationell representant ska göra. Vi behöver diskutera detta mer. - Ska vi ha en person som är vår officiella representant? - Ska det finnas en budgetpost för representanten?

10 - Vad ska representanten göra? Till exempel ha koll på internationella konferenser och lägga in dem i kalendariet? Vi förbereder Anna på att hon kanske inte kommer att få bidrag. Om hon får det kommer det att bli i efterhand, och bidraget kommer i så fall bara täcka en del av avgiften. f. Hälsa på nya kullar Någon från styrelsen brukar hälsa på de nya kullarna. Det ska vi se till att göra även i höst. Anna Maria kommer att hälsa på studenterna i Lund. 12. Nästa möte 8 maj hos Språkkonsulterna, med middag. Alla som kan åker till Stockholm. 13. Mötet avslutades Vid protokollet Justeras Justeras Anna Tillas-Lindberg Annasara Jaensson Emelie Eriksson

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Plats: Skype Tid: Måndag 8 februari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 19 maj, kl. 18.00. Närvarande: Resare, Emelie Eriksson, Rösare, Annasara Jaensson, Mathilda Lefin Matz,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Plats: Skype och Språkkonsulternas kontor i Stockholm. Tid: Fredag 8 maj, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Sida 1 av 7 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Plats: Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm. Distansanslutning: Skype. Tid: 17.00 Närvarande:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 8 juni, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Malin Bornhöft, Frej

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Plats: Skype Tid: tisdag 6 december kl. 18.00. Närvarande: Sara Rösare, Annasara Jaensson (avvek vid punkt 12d, kl. 19.03.),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 11 maj kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 1. Mötet öppnas 2. Dagordningen godkänns 3. Val av justerare Eva väljs till justerare. Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 Plats: hos Eva på Kalmgatan 15 Tid:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Plats: Språkkonsulternas kontor, Karlsviksgatan 16 Tid: Onsdag den 31 mars 2010, kl. 18.00 21.00 Närvarande: Eva Melin,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 15 december 2014, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 7 juli kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria, Caroline, Emelie och Michaela. 1. Mötet öppnas Mötet öppnas

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Plats: Engelbrektsgatan 29, c/o Bombus kreativa kollektiv Tid: tisdag 13 december 2011, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl 13.15-16.15, Umeå I samband med årsmötet bjöds seniorlärare Ingela Abbot in för att undervisa en workshop 10-12 mars. 1. Mötets öppnande Mötet öppnas av föreningens ordförande

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Närvarande: Malin Lindbäck, Susanne Bergquist, Berit Björkman och Marie Löfgren (början av mötet) Ordförande Malin hälsar välkommen Sekreterare Susanne väljs till

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

Dagordning styrelsemöte 9/

Dagordning styrelsemöte 9/ Dagordning styrelsemöte 9/10 2018 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 2 Närvarande ledamöter Sara Holm Victor Abrahamsson Hannah Thyni Johansson Cecilia Johansson Filip Aminoff Nils Överli Helena Björling Christoffer

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 7 2015-03-05 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 5:e mars 2015, klockan 16.30. Styrelserummet, Department of Peace and

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20130903 Tid: 12:0014:00 Plats: R22 Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa Pyk, Elin Lager,

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 1 Mötets öppnande. 2 Val av mötesordförande Helena Palmgren. 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 ÅRSMÖTET HÅLLS I ANSLUTNING TILL KONFERENSEN ARBETSLIV I FÖRÄNDRING I MALMÖ DATUM: TORSDAG 20 MAJ TID: 17.30-18.30 LOKAL: MALMÖ HÖGSKOLA, SAL 541 DAGORDNING 1..Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Hur startar man en lokalförening?

Hur startar man en lokalförening? Hur startar man en lokalförening? Din patientförening när bindväven inte fungerar Innehåll Sid. 4 Sid. 5 Sid. 5 Sid. 6 Sid. 6 Sid. 7 Sid. 7 Sid. 8 Sid. 9 Sid. 10 Sid. 11 Sid. 12 Sid. 14 Syfte Bjud in till

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

6 Godkännande av mötets föredragningslista

6 Godkännande av mötets föredragningslista Protokoll för IT-sektionens stormöte 2015-05-07 Närvarande styrelsemedlemmar: Andreas Lelli (Ordförande), Mikaela Eriksson (Vice Ordförande), Filip Gölander (Sekreterare), Tim Svensson (Sportchef), Patrik

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2008-06-12 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Jan Vinkvist Jan Smith Per-Åke Davidsson Claes Bergqvist Tina Yngvesson Agneta Lindström

Läs mer

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013 Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Ulrika Byström 2 Närvaro Ordförande Ulrika Byström, vice ordförande Pontus Sjölund, informationsansvarig

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare.

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare. Datum: 2018-04-18 Mötesform: Styrelsemöte Plats: Nbvh Styrelserum Sekreterare: Angelica Wickström Närvarande: Olivia Schönfeldt, Andreas Berglund, Angelica Wickström, Emma Wiberg, Isabella Lockner, Elin

Läs mer

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna.

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna. 1 BORÅS O-RING Protokoll fört vid årsmöte med Borås O-ring onsdagen den 27 januari 2016. Plats: SOK 68:s klubbstuga, Nordtorp Närvarande: föreningarnas ombud enligt bilaga. 1 Öppnande Årsmötet öppnades

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Protokoll för SKYREVs informationskommitté

Protokoll för SKYREVs informationskommitté Protokoll för SKYREVs informationskommitté Plats: Torsgatan 21, Stockholm Tid: 2018-05-14 klockan 10.00-16.00 Närvarande: Maria Jäger, ordförande, Ulf Rubensson, Teodora Heim och Malin W Blom 812 Sammanträdets

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

Årsmötesprotokoll LÄSK 2016

Årsmötesprotokoll LÄSK 2016 Årsmötesprotokoll LÄSK 2016 Dagordning Datum: 2016-02-29 Plats: Frödingssalen Tid: 18:00 Årsmöte Läsk 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna Mötet förklaras öppnat

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Protokoll Nr 3, 34-51, 2015

Protokoll Nr 3, 34-51, 2015 Datum: 12/5 2015 Tid: 21.10 23.00 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör), Jennie Brolin (vice ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Isabelle Sarfati (ledamot),

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat.

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat. ST FK Protokoll 2 Sektion 16 Styrelsemöte 2017-03-07 Närvarande:, ordförande Jonas Zettergren 1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda Protokoll fysiskt styrelsemöte i Stockholm Polismuseum och Etnografiska museet To 29 augusti 2013 kl. 10.00-18.00 (middag) Fre 30 augusti 2012 kl. 9-15.00 Dagordning To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO Sida 1 av 5 Biomedicinarnas Riks Organisation BRO PROTOKOLL Typ av sammanträde Sammanträdesdatum BRO s årsmöte 2008-11-22 Sekreterare Justeringsperson Mia Ländin Rebecca Andersson Närvarande Linköping:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer