Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015"

Transkript

1 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Plats: Skype och Språkkonsulternas kontor i Stockholm. Tid: Fredag 8 maj, kl Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Frej Persson, Anna Folkesson, Mathilda Lefin Matz, Anna Tillas-Lindberg. 1. Mötet öppnades 2. Dagordningen godkändes 3. Val av justerare Frej och Anna F valdes till justerare. 4. Föregående protokoll Klart: Anna F har kontrollerat om det går att göra en ändring i ordval (inte i innehåll) i stadgarna utan att det behöver gå genom årsmötet. Det går inte, och vi valde att inte gå vidare med frågan. Kvar att göra: Stadgeändringen som gick igenom på det senaste årsmötet ska föras in. Fortsätta inventera vilka rutiner vi har och göra en mer användarvänlig mappstruktur. Kolla statistiken för nyhetsbrevet och mejla till styrelsen. Mejla Maria Sundin och påminna om intervjun om Ess arbete. Anna Maria Alla tittar, vi pratar mer om det på ett framtida möte. Malin Sara

2 5. Beslut sedan förra mötet Vi beslutade att Matilda skulle gå en bokföringskurs som kostade kronor exklusive moms. Matilda hade fått tips om kursen från Henrik, föreningens förre kassör. Kursen var förhållandevis billig och passade också bra tidsmässigt. 6. Hänt sedan sist, summering av händelser sedan förra mötet Hela föreningen: Det har varit en diskussion om riktlinjer för språkgranskning i Facebook-gruppen Alla från språkkonsultlinjeprogrammet. Se punkt 10 d. Stockholm: Inga aktiviteter. Umeå: Inga aktiviteter. Göteborg: Inga aktiviteter. Lund: Uppstartsmöte. Sektionen har nu en arbetsgrupp. Anna F är ekonomiansvarig, och Elias Annby är ordförande.

3 7. Framtida aktiviteter Hela föreningen: Höstkonferens (se punkt 11). Essentiellt kommer ut 20 maj. Anna Maria ska hälsa på studenterna i Umeå och Lund i höst. Sedan tidigare har vi också talat om att ha rundabordssamtal om att starta eget. Stockholm: Vårmingel med SAOL-tema 26 maj. Sedan tidigare har vi också talat om en föreläsning med Saga Bendegard i september eller oktober. Umeå: Fikaträff för att prata om vilka aktiviteter medlemmarna vill ha. Datum inte bestämt. Göteborg: Eventuellt vårmingel med SAOL-tema. Lund: Inget bestämt.

4 8. Kassörens rapport Matilda har gått en bokföringskurs och ska träffa Henrik i morgon för överlämning. 9. Nyhetsbrev Materialet är nästan klart. Manusstopp är 13 maj och utskicksdatum är 20 maj. När nyhetsbrevet kommer ut ska presentationen av styrelsens medlemmar ligga upp på Facebook. Alla ska skriva sin presentation och ta en bild mot en valfri bakgrund. Detta ska vara klart 13 maj. 10. Övriga frågor a. Intyg från föreläsning (Olof Pettersson) Olof Pettersson vill ha ett intyg på att han föreläste på halvdagskonferensen. Alla ordnar sina presentationer och bilder. Anna T-L publicerar på Facebook. Vi frågar om Malin kan skriva det. b. Sociala medier (förslag: en ansvarig person/månad) Ess finns på Facebook, Twitter och vår webbplats. Nästa möte pratar vi om vilka kanaler vi ska använda, hur vi ska använda dem och om hur aktiva vi ska vara under sommarmånaderna. Till dess ansvarar Anna Maria för att kanalerna hålls igång, antingen själv eller genom att delegera uppgifter. Vi ska också lägga in konferenser, träffar och andra händelser under året i kalendariet på webbplatsen. Alla lägger in det de känner till.

5 c. Förvaltning av klarspråksdefinitionen Rutin för förvaltningen finns i Dropbox. I den står det att ordföranden ansvarar för att kontrollera varje år om definitionen behöver revideras. Vi beslutade att lägga till att vi ska kolla varje gång vi har styrelsemöte att definitionen finns kvar i Rikstermbanken. På så sätt märker vi snabbt om definitionen har tagits bort. Anna T-L skriver in i rutinen. Vi ska också ta reda på Språkrådets hållning till definitionen. Tidigare har de inte officiellt tagit ställning för definitionen, men nu verkar de ha gjort det. Sara frågar. d. Önskemål om riktlinjer för textgranskning (diskussion på Facebook) Tidigare har det funnits riktlinjer för textgranskning på Ess internwebb. Ett önskemål om sådana riktlinjer kom upp i Facebook-gruppen Alla från språkkonsultlinjeprogrammet. En medlem skrev en text som lades upp på Ess webbplats både internt och extern, men den är nu nedtagen. En text om tidsåtgång och nivåer för språkgranskning är en bra hjälp för föreningens medlemmar, så vi vill gärna tillhandahålla det internt. Vi ska därför Sara och Annasara skriver metatext och skickar till resten av

6 kontrollera texten och förse den med en metatext som tydligt visar vad syftet med den är. styrelsen för granskning. Om vi ska ha sådana texter externt måste vi diskutera innehållet först och ge alla medlemmar möjlighet att säga sitt. Sara har påbörjat ett dokument i Dropbox om vilken information andra föreningar tillhandahåller (kallat Andra föreningars material till medlemmarnas kunder). Vi ska fortsätta lägga in länkar till information hos andra branschorganisationer för att få en uppfattning om vilken information som brukar finnas. Alla Vi ska också skriva i Facebook-gruppen att vi har förstått att det finns önskemål om riktlinjer och att vi jobbar på det. Anna Maria e. Hedersmedlemmar Punkten flyttas till nästa möte. f. Kontaktkanaler Vi har provat Trello för att ha kontakt med varandra. Trello verkar fungera bra för att planera saker, till exempel konferenser och Essentiellt. Det vore dock bra om man kunde få aviseringar. Vi frågar Malin hur man gör för att få aviseringar. Kallelser ska komma på mejl även i fortsättningen. Vi måste nog också dokumentera beslut på mejl.

7 För annan kommunikation ska vi testa att ha en sluten Facebook-grupp. Anna F skapar gruppen. 11. Heldagskonferensen i höst a. Datum 23 oktober. b. Lokal Anna Maria har haft kontakt med Ingenjörshuset Citykonferensen i Stockholm. Vi har varit där tidigare, och lokalerna har varit populära och förhållandevis billiga. Just nu har vi preliminärbokat två olika salar: - En lokal för 100 personer, kronor exklusive moms. - En lokal för 200 personer, kronor exklusive moms. Förra året deltog 94 personer på konferensen. Vi beslutade därför att behålla den större lokalen, så att vi har möjlighet att ta in fler. Det finns utrymme i budgeten för detta. Vi ska meddela Ingenjörshuset om vilken lokal vi vill behålla, och också kontrollera villkoren för avbokning. Anna Maria Maten är inte inkluderad. Ett måltidspaket med kaffe och smörgås på förmiddagen, lunch samt kaffe och kakbuffé på eftermiddagen kostar 345 kronor exklusive moms per person.

8 c. Tema Flera konferenser under året kretsar kring den nya diskrimineringslagen. Vi tycker också att det är intressant, och vi vill koncentrera oss på lättläst. Detta blir särskilt intressant nu när Centrum för lättläst inte finns längre marknaden har blivit mer tillgänglig för språkkonsulter och vi har möjlighet att definiera vad lättläst ska vara. Konferensen går nu under arbetsnamnet Lättläst för vem? Att beställa och skriva lättläst. Vi vill inte bara fokusera på att skriva för målgruppen personer med kognitiva funktionshinder (vilket var Centrum för lättlästs fokus), utan även för exempelvis barn, andraspråkstalare och personer med dyslexi. Vi tycker också att det är viktigt att ta in beställarperspektivet hur är man en bra beställare? d. Föreläsare Det vore bra att få in folk från andra orter än Stockholm. Ett mål får gärna vara att alla fyra studieorterna ska vara representerade. Förslag på föreläsare: - Maria McShane. Lärare i svenska som andraspråk. Har startat MiniBladet, som är nyheter för barn och till viss del vuxna med svenska som andraspråk. Anna Maria kontaktar Maria.

9 - Västra Götalandsregionen. De är beställare, och dessutom har de precis vunnit Klarspråkskristallen. - Monica Reichenberg. Forskar om läsförståelse. - Åsa Wengelin, om Monica inte kan. Vi vill också gärna ha en målgrupp representerad (antingen som föreläsare eller i en paneldebatt), till exempel Dyslexiföreningen. Anna F kontaktar V Götalandsregionen. Sara kontaktar Monica. Sara kontaktar Åsa om Monica inte kan. Frej kontaktar Dyslexiföreningen. Vi skulle vilja ha en paneldebatt med 3 5 personer. En offentlig beställare, en privat beställare och någon som skriver lättläst bör vara representerade. Förslag: - Helena Englund Hjalmarsson. - En kommun. - En myndighet, t.ex. konsumentverket, försäkringskassan, arbetsmiljöverket, jordbruksverket. Annasara frågar Helena. Förslag på moderator: - Karin Milles - Patrik Hadenius - Emmy Rasper - Annasara Vi lägger upp en lista i Trello över vem som kontaktar vem. Frej kollar om Karin är intresserad. Anna F

10 e. Tids- och aktivitetsplan Under nästa vecka ska alla fundera på vilka föreläsare, panelmedlemmar och moderatorer som kan vara intressanta. Eventuella förslag lägger vi upp på Trello. Alla Under veckan ska också alla kolla intresse med de personer som de är tilldelade (se punkt 11 d) och lägga upp en statusrapport på Trello senast den 15 maj. Vi satsar på att ha bokat alla föreläsare och paneldeltagare den 29 maj. Vi går ut med datum, preliminärt tema och en uppmaning om att föreslå föreläsare i Essentiellt och på internwebben. Vi ska kontakta studieorterna så snart som möjligt så att de om möjligt kan hålla dagen undervisningsfri. Anna T-L skriver för Essentiellt. Anna Maria lägger upp på internwebben. Sara tar Stockholm. Anna T-L tar Umeå. Emelie tar Göteborg. Anna F tar Lund. Det finns redan en lista över vilka vi brukar bjuda in till våra konferenser, men vi ska fylla på den med fler målgrupper som kan vara intresserade av just lättläst, till exempel museer, tidningar och Specialpedagogiska skolmyndigheten.

11 Innan konferensen kan vi använda våra sociala medier för att till exempel lägga ut artiklar relaterade till ämnet och inlägg om att vi vill gå in och äga frågan om lättläst. Efter konferensen borde vi göra en sammanställning över vilka vinklar och perspektiv som finns. Det skulle kunna mynna ut i en beställarguide och riktlinjer så småningom. Vi kan också ha träffar om lättläst på de olika studieorterna. 12. Nästa möte 19 maj Detta möte ska vara kort och bara handla om konferensen, med fokus på föreläsare. Då bestämmer vi också datum för flera möten framöver. 13. Gå igenom kartonger och påsar på Språkkonsulternas kontor De närvarande i Stockholm gör detta efter mötets slut. 14. Mötet avslutades Vid protokollet Justeras Justeras Anna Tillas-Lindberg Anna Folkesson Frej Persson

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 19 maj, kl. 18.00. Närvarande: Resare, Emelie Eriksson, Rösare, Annasara Jaensson, Mathilda Lefin Matz,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Plats: Skype Tid: Måndag 8 februari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 8 juni, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Malin Bornhöft, Frej

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Plats: Skype Tid: tisdag 6 december kl. 18.00. Närvarande: Sara Rösare, Annasara Jaensson (avvek vid punkt 12d, kl. 19.03.),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 11 maj kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Sida 1 av 7 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Plats: Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm. Distansanslutning: Skype. Tid: 17.00 Närvarande:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 15 december 2014, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 7 juli kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria, Caroline, Emelie och Michaela. 1. Mötet öppnas Mötet öppnas

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 1. Mötet öppnas 2. Dagordningen godkänns 3. Val av justerare Eva väljs till justerare. Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 Plats: hos Eva på Kalmgatan 15 Tid:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Plats: Språkkonsulternas kontor, Karlsviksgatan 16 Tid: Onsdag den 31 mars 2010, kl. 18.00 21.00 Närvarande: Eva Melin,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 7 2015-03-05 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 5:e mars 2015, klockan 16.30. Styrelserummet, Department of Peace and

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare Protokoll styrelsemöte via Skype Måndag 6 maj 2019 kl 14.50-16.00 Närvarande: Elisabeth Corsander, Åsa Thunström, Josefine Ottosson, Karin Jonsson, Linn Nyberg Ekengren. Jennifer Shutzberg, Marcus Magnusson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg Region Halland i samverkan med HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening Inbjuder till Teknikerkonferens Varberg 4-5 oktober 2016 Det är nu åttonde gången som Nationella Teknikerkonferensen arrangeras. Efter Hjälpmedelsverksamheten

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2014-12-09 Tid: 15-17 Plats: Wallenberg Bakgrund Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Förra året bestämde förbundsstämman vilken inriktning FUBs verksamhet ska ha. Förbundsstämman beslutade att FUB under åren 2014 till 2016 ska följa de här fem

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 18:44 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Eleonor Gärdshagen, studienämndsordförande

Läs mer

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani Logistiksektionens styrelsemöte 2014-11-11 Tid: 17.15 19.20 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2017-03-20 Plats: Hos Linnea, Stockholm Närvarande: Linnea Hjerpe, Lisa Sindsjö, Klara Fogelberg Skoglösa, Patrik

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO Sida 1 av 5 Biomedicinarnas Riks Organisation BRO PROTOKOLL Typ av sammanträde Sammanträdesdatum BRO s årsmöte 2008-11-22 Sekreterare Justeringsperson Mia Ländin Rebecca Andersson Närvarande Linköping:

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst Hitta ditt nya arbete genom oss Lättläst Anmäl att du söker jobb När du anmäler dig till Arbetsförmedlingen för att söka jobb kallas det för att du skriver in dig på Arbetsförmedlingen. Du kan få service

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 11, 2018

Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 11, 2018 Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 11, 2018 Tid: Kl. 20.00 21.30 tisdagen den 20 november 2018 Plats: Närvarande: Telefonmöte Ordinarie styrelseledamöter, Carina Karlsson, Tord Hermansson,

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 20.05 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Therese Haga, studienämndsordförande KTS Nina Alfredsson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Verksamhetsplan 2018 på lättläst Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Sidan En förening och en styrelse - sida vid sida 3 FUB ska påverka samhället 8 Valet 2018 11 Att sprida kunskap

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Styrelsemöte den 25 januari 2010 Närvarande: Ulf Bronner, Leif Dotevall, Andreas Mårtensson, Asli Kulane, Gabrielle Holmgren, Per

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02

Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02 Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02 Tid: lördag 1 september och söndag 2 september Plats: FSAs kansli, Nacka PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Wibke Sebbin Anna Svensson

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2014-10- 21 kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet Häst och husesyn Ansvar

Läs mer

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat.

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat. ST FK Protokoll 2 Sektion 16 Styrelsemöte 2017-03-07 Närvarande:, ordförande Jonas Zettergren 1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Protokoll möte nr 5,

Protokoll möte nr 5, Protokoll möte nr 5, 2012-09-18 Styrelsemöte Plats: OSLO, NORDROCS Tid: 18 sep 2012, kl. 20 22 Närvarande MS Maria Sundesten, ordförande LA Lennart Andersson, sekreterare HH Helena Hinrichsen, kassör MN

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Dagordning styrelsemöte 9/

Dagordning styrelsemöte 9/ Dagordning styrelsemöte 9/10 2018 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 2 Närvarande ledamöter Sara Holm Victor Abrahamsson Hannah Thyni Johansson Cecilia Johansson Filip Aminoff Nils Överli Helena Björling Christoffer

Läs mer

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare.

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare. Protokoll fysiskt styrelsemöte På Bohusläns museum i Uddevalla Måndag 11 juni och tisdag 12 juni 2018 Närvarande: Marcus Magnusson, Karin Jonsson, Lena Lindgren, Jenny Grönvall, Susanna Zidén, Julia Gunnarsdottir,

Läs mer

RFSL Västmanland. Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson.

RFSL Västmanland. Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson. P RO TO KO L L Nr 4/20 1 0 1 (6) RFSL Västmanland Sammanträdesdatum: 2010-08-29 Protokollet omfattar: 1-14 Bilagor: Bilaga 1 Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson.

Läs mer

Årsmöte Närvaro:

Årsmöte Närvaro: Årsmöte 2017-03 - 05 Närvaro: Angelica Berggren Benjamin Scott Emil Nyberg Erik Edin Gustav Hallengren Henrik Persson Isak Jurå Johan Ekberg Jonas Martinson Julia Svensson Marcus Lindberg René Emanuelson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 16 2013-04-09 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för föreningen Uppsala Peace and Development Students Association den 9 April 2013. Department of Peace and Conflict Research, Gamla

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 17/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:10. 1.2 Närvaro Närvarande vid dagens

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-03-16 kl. 18.30 Skype Närvarolista Mötesordförande: Adam Andrén SNAPS styrelse: Ordförande Adam Andrén (AA), sekreterare Lina Dahlin (LD), kassör Patrik Kagebeck (PK),

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Tekniska kontoret, Västerås. Styrelsen diskuterade kring rutin för protokolljustering och signering. Rutinen bestämdes till:

Tekniska kontoret, Västerås. Styrelsen diskuterade kring rutin för protokolljustering och signering. Rutinen bestämdes till: TRAFIKTEKNISKA FÖRENINGEN Plats: Näringsdepartementet, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Anna-Sofia Sjöquist Vice ordförande Trafikkontoret, Göteborgs stad Pia Larsson

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling MLS HiG/ 1(5) RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Sammalisto, Kaisu (Ordförande) Andrén, Marianne (AHA) Claesson, Leif (ATM ) Donner, Tanja (Biblioteket) Johansson, Annika (SA) Kågström,

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Students Association den 22 januari 2013 klockan 16.15. Department of Peace and Conflict Research, Gamla torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Adress: (I E31) Styrelsemöte nr 5, Verksamhetsår 2016/2017 Datum: Tid: 17.43 20.10 Närvarande: Fanny (Ordförande), Eveline (vice ordf. tillika

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 30 januari 2014, klockan 17.15 Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7)

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7) Sid 1(7) Kalendarium 2013-2014 2013 2014 2013-01-10 - - 11 Styrelsemöte 2013-02-15 Årsberättelsen ska vara färdig 2013-04-19 Förbereda styrelsemöte och årsmöte 2013-05-15, start kl Styrelsemöte 2014-05-15

Läs mer

2. Val av sekreterare och justerare för mötet Annette Söderlund är sekreterare. Ulrika valdes till justerare.

2. Val av sekreterare och justerare för mötet Annette Söderlund är sekreterare. Ulrika valdes till justerare. Protokoll, styrelsemöte per telefon Fredagen den 15 april 2011 kl. 13-14 Deltagande; Beatrice Norberg, Sofia Dahlquist, Hugo Wester, Jessica Andersson Sjögerén, Lotte Edsbrand, EvaTua Ekström, Ulrika Sjöstrand,

Läs mer

UNGDOMSRÅDET. Sofia Carlsson, Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Elias Olofsson och Rikard Kolmodin

UNGDOMSRÅDET. Sofia Carlsson, Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Elias Olofsson och Rikard Kolmodin UNGDOMSRÅDET Protokoll fört av Amanda Jona vid sammanträde inom Ungdomsrådet via Skype Tidpunkt: 28 april 2014 Närvarande: Frånvarande: Sofia Carlsson, Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Elias Olofsson och

Läs mer

Närvarande samt Erik Lööv, Sara Haasmark, Lars Bowald, Björn Marklund, Marcus Hansson

Närvarande samt Erik Lööv, Sara Haasmark, Lars Bowald, Björn Marklund, Marcus Hansson Styrelsemöte i Samhällsbyggarna Väst 4 maj 2017 hos NCC, Gullbergs Strandgata 2 Närvarande: Helena Tellberg, Kajsa Nydahl, Elinore Hallman, Patrik Höstmad, Anna-Karin Wärn, Klara Lindberg, Madeleine Burgren,

Läs mer

När tilliten brister. Vänliga hälsningar. Christina Kiernan

När tilliten brister. Vänliga hälsningar. Christina Kiernan Nyhetsbrev augusti 2013 När tilliten brister De ungdomar som kommer i kontakt med sociala insatsgrupper har olika bakgrund, men en sak gemensamt: de har tappat tron på samhället och har svårt att se möjligheten

Läs mer

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013.

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-02-05 Plats: 1D311 KAU Närvarande: Mathilda Nordlander, Marcus Ljungdahl, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt, Gustav Johansson, Helena Engström,

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-10-08 1(5) Plats och tid: Seglora, hos Jan kl: 18:00 21:00 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Tina Yngvesson Utses att justera: Paragraferna: 42 63 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer Ordförande:..

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 22/3-2016

Styrelsemötesprotokoll 22/3-2016 Styrelsemötesprotokoll 22/3-2016 1 Närvarande ledamöter. 1. Matilda Hallgren 2. Sophia Arbman 3. Felix Kristoffersson 4. Erik Nordström 5. Simon Borell 6. Henrik Elvingsson 7. Linus Gunnarsson 8. Rickard

Läs mer