Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016"

Transkript

1 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson, Mathilda Lefin Matz, Anna Folkesson, Frej Persson, Madeleine Jacobsson. 1. Mötet öppnas Mötet öppnas kl Dagordningen godkänns Punkt 8 (Revisorernas återkoppling från årsmötet i mars 2016) flyttas fram till punkt 4. Efter detta godkänns dagordningen. 3. Val av justerare Annasara Jaensson justerar protokollet. 4. Revisorernas återkoppling från årsmötet i mars 2016 Ulrika Berg-Roos skrev ihop tips till ESS styrelse i form av ett blankettförslag förra året. Listan finns i Owncloud under rubriken Rutiner och riktlinjer à Tips till Ess styrelse från revisorn Hon vill att styrelsen läser igenom tipsen och följer råden där. De viktigaste två punkterna var att: det som tas upp mellan mötena skrivs in i nästkommande mötesprotokoll. konferensbudgeten läggs som en bilaga till (årsmötes)protokollet. Ulrika Berg-Roos har bett Maria Hultberg meddela styrelsen att påminnelser ska skickas ut till de ESS-medlemmar som ännu inte har betalat. Mathilda och Anna F har lista på konton och kvitton (in- och utbetalningar). Revisorerna uppmanar styrelsen att läsa igenom mallen Redovisa utlägg som finns under Riktlinjer och rutiner i Owncloud.

2 (a) Kassörens rapport Anna F börjar skicka ut papperspåminnelser fr o m detta möte. Planen för april är att ta kontakt med medlemmar Anna F som har företagsflikar men inte betalat för dessa Mathilda alternativt de som har företagsflikar men inte skrivit något under dem. Mathilda önskar lista på de personer hon ska maila. Mathilda och Anna F har skickat ut konferensfakturor. Styrelsen har diskuterat att eventuellt fakturera i förskott för framtida konferenser, men väntar med att fatta beslut. Beslut kommer fattas i samband med att nya riktlinjer för kassören klubbas. (b) Medlemshantering Föreningen har ett behov av en effektivare medlemshantering och det finns ekonomiska resurser för att kunna genomföra detta. Vikten av ett effektivt system har diskuterats av Mathilda Lefin Matz, Anna Folkesson, Anna-Maria Resare och Malin Bornhöft. Bokföringen behöver fungera bättre än den gjort hittills, och därför finns planer på att byta ut Visma som använts under hösten. Ordföranden ser en lösning i tre steg som lämplig att genomföra under 2016 (se mer under punkt (c) Rutiner kring fakturering och påminnelser):

3 (c) Rutiner kring fakturering och påminnelser Förslag från ordföranden Skicka ut fakturor innan konferenser och att ha checklistor vid konferensen för att se att alla har betalat. Mer fokus på riktlinjer för kassörens roll som ska underlätta vid t.ex. överlämningar. Gamla riktlinjer ska gås igenom (information ska uppdateras, läggas till och tas bort) och uppdaterade riktlinjer kommer lanseras framöver. Styrelsen har fattat beslut om att Mathilda och Anna F ska avsätta tid för att göra detta under våren. Styrelsen har godkänt och beslutat att revisorerna kan agera bollplank för Mathilda och Anna F i deras arbete. Enligt Anna F finns det ett påbörjat dokument med riktlinjer. Mathilda Lefin Matz tycker att hon och Anna F ska göra en inventering om hur stort arbetet är. Mathilda, Anna F och ordföranden har separat avstämning kring kassörens uppdaterade rutiner. Anna F Mathilda Maria Ulrika Det har även förekommit diskussioner om att uppdatera bokföringssystem. (1) Gå från Visma till Fortnox (Anna-Maria Resare har bra erfarenheter från Fortnox). Det är förutom ett effektivare system en förbättring i pris. (2) Ta till extern hjälp när detta behövs. Ordföranden har hört sig för hos olika revisionsbyråer företag som jobbar med revision, och nämner Accuranto som verkar vara ett bra alternativ för föreningen. (3) Skaffa ett medlemssystem (Membit) som ska gå att koppla till Fortnox.

4 Styrelsen har fattat beslut om att byta från Visma till Fortnox och att avvakta med punkt 3 (tar upp den under nästa möte). Punkt 3 följer med som förslag vid det arbete Mathilda och Anna F gör under våren. De ska diskutera bytet från Visma till Fortnox med extern konsult och gå igenom obetalda fakturor före eller efter bytet från Visma till Fortnox, beroende på vilket som är mest praktiskt. 5. Föregående protokoll (a) Definition av språkkonsult till Arbetsförmedlingen har börjat skrivas av Anna Folkesson (utifrån deras instruktioner). Anna sätter igång ett GoogleDocs med beskrivningen och Frej Persson fortsätter. (b) Emelie Eriksson har kollat alternativ till Skype. De flesta är dyra och är inte bättre än Skype. Styrelsen kom överens om och fattade beslut om att fortsätta med Skype. (c) Skriva metatext till riktlinjer för språkgranskning. Föreningens webbplats kommer att inventeras framöver. Då kommer även målgrupp och syfte diskuteras. Styrelsen har fattat beslut om att baka in arbetet med metatexten i detta större arbete med webben, och skjuter alltså uppgiften att skriva in en metatext på framtiden. Kvar att göra: (d) Undersöka guide för upphandling av språkkonsulttjänst. Guiden ska vara en hjälp för beställare och etablera språkkonsulter som en viktig part på marknaden. Styrelsen har fattat beslut att skjuta på den här diskussionen till nästa möte. Förslag att skjuta på arbetet i 6 månader till 1 år.

5 (e) Fortsätta inventera vilka rutiner vi har och göra en mer användarvänlig mappstruktur i Owncloud. Styrelsen har fattat beslut om att lägga ner inventering av rutiner. Arbetet kommer göras på annat sätt, genom att bl.a. Mathilda och Anna F uppdaterar kassörens riktlinjer. (f) Lista över medlemmar som inte öppnar sina mejl. Styrelsen har fattat beslutet att lägga ner punkten eftersom jobbet har påbörjats och detta kommer göras vidare genom att styrelsen jobbar med medlemshantering. 6. Beslut sedan förra (styrelse)mötet (a) Fortsätta inventera vilka rutiner vi har och göra en mer användarvänlig mappstruktur i Owncloud (tidigare Dropbox). Den här punkten har funnits med i två-tre år utan att något har hänt. Dessutom tyckte vi på mötet att mappstrukturen inte är så hemsk. Styrelsen har fattat beslut om att ta bort denna punkt från framtida dagordningar. (b) Malin har gjort en lista över medlemmar som inte öppnar sina mejl. Vi ska fortsätta kontakta dem. Vi har kontaktat en del personer, men det känns som att punkten börjar bli inaktuell. Styrelsen har fattat beslut om att ta bort denna punkt från framtida dagordningar. Efter förra styrelsemötet fattade styrelsen följande beslut: (c) Vi i styrelsen kunde inte bestämma vem som är sekreterare och ordförande på årsmötet, men vi kunde föreslå kandidater. Anna T-L kunde tänka sig att vara sekreterare.

6 Styrelsen föreslog Anna T-L som sekreterare på årsmötet. (d) Vi i styrelsen kunde inte bestämma vem som är sekreterare och ordförande på årsmötet, men vi kunde föreslå kandidater. Anna Maria föreslog Mikaela Gester på förslag. Styrelsen föreslog Mikaela Gester som ordförandekandidat på årsmötet. (e) Annasara kunde tänka sig att vara moderator på konferensen. Styrelsen föreslog Anna-Sara som moderator på konferensen. (f) Vi hade en hel del frågor om föreläsare och arvoden att ta ställning till. Diskussion kring detta fördes i styrelsen Facebook-grupp. (g) Svenska-masterstudent ville göra en enkätundersökning bland språkkonsulter och undrar om vi kunde mejla ut den. Enkäten har mailats ut. 7. Hänt sedan sist (a) föreningen som helhet Föreningen har haft konferens och årsmöte och vi har erbjudit medlemmar fortsatt rabatt på tidningen Skriva. Enkäten Vad gör en språkkonsult? har gått ut och delresultat har presenterats på konferensen. (b) Stockholm Ingen aktivitet. (c) Umeå Ingen aktivitet.

7 (d) Göteborg Ingen aktivitet. (e) Lund Inga föregående aktiviteter. 8. Framtida aktiviteter (a) föreningen som helhet Medverkan vid språkkonsultprogrammets träff i Lund. Aktivitet där studenter med extrajobb pratar med andra studenter inför examen i slutet av april. ESS och språkkonsultprogrammet gör det här gemensamt. Pengar ska tas från marknadsföringen. (b) Stockholm Om en vecka är det medlemsträff i Stockholm. Sara Bendegard berättar om sin avhandling. Styrelsen uppmanar varandra att tipsa om träffen. (c) Umeå Inga planerade aktiviteter. (d) Göteborg Inga planerade aktiviteter. (e) Lund Se ovan. 9. Kolla definitionen av klarspråk Definition ligger kvar på Rikstermbanken.

8 10. Nyhetsbrev Essentiellt går ut en gång/kvartal. Gick ut mitten av februari. Nästa ges ut i maj. Fånga upp senare vid nästa möte. Madeleine Jacobsson har erbjudit sig att ta över nyhetsbrevet och styrelsen har fattat beslut om att det går bra. Madeleine ska ha diskussion med Anna T-L om innehåll. 11. Övriga frågor (a) Journalist Mats Fahlgren vill skriva om Ess Journalist som brukar skriva i Språktidningen. Upptäckte att två upphandlingar definitivt sökte språkkonsulter. Hans fråga: vilka är språkkonsulterna egentligen? Sara R och Anna-Maria återkomma till Mats Fahlgren när Malin Bornhöft har slutfört sammanställningen av enkäten. (b) Aktiviteter under året I år har orterna fått större budgetar för sina aktiviteter. Styrelsen ställde sig frågorna: vad skulle ni som medlemmar vilja göra på era orter? Vilka frågor vill ni ha träffar kring? Detta ska vi diskutera under kommande möten för att dels kunna tipsa klubbmästare, dels ta in tips från våra medlemmar. Alla uppmanas att engagera sig i detta. 12. Höstkonferensen 2016 (a) Arbetsfördelning Anna-Maria har skickat ut en PowerPoint till styrelsen över arbetsfördelningen inför höstkonferensen. Detta dokument godkänns inte nu. Styrelsen ska se om det är användbart, effektivt samt att allt är med och komma med kommentarer under veckan. Konferensarbetet behöver påbörja mellan detta styrelsemöte (6/4) och nästa styrelsemöte (11/5).

9 Förslag med teman från medlemmar (Sara Rösare): Andraspråk och flerspråkighet Språkets roll i integration Undervisa och arbeta med svenska som andraspråk Sara har startat en tråd kring teman där hon har lagt ut förslag utifrån vad ESS medlemmar önskat efter höstkonferensen 2015 och vårkonferensen Styrelsen kommer även fortsätta diskutera olika teman med Ess-medlemmarnas förslag som utgångspunkt. (b) Annonsera i Skriva inför höstkonferensen? Styrelsen bordlade denna punkt till nästa möte. 13. Kommande möten Ordföranden har föreslagit följande datum: a. 11 maj b. 8 juni c. 6 juli d. 10 augusti e. 7 september f. 5 oktober g. 9 november h. 7 december Datumen gäller än så länge. Ordföranden uppmanar styrelsemedlemmarna att återkomma om datumen eventuellt behöver ändras.

10 14. Mötet avslutas Mötet avslutas kl Vid protokollet Justeras Madeleine Jacobsson Annasara Jaensson

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Plats: Skype Tid: Måndag 8 februari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 19 maj, kl. 18.00. Närvarande: Resare, Emelie Eriksson, Rösare, Annasara Jaensson, Mathilda Lefin Matz,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Plats: Skype Tid: tisdag 6 december kl. 18.00. Närvarande: Sara Rösare, Annasara Jaensson (avvek vid punkt 12d, kl. 19.03.),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 11 maj kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Plats: Skype och Språkkonsulternas kontor i Stockholm. Tid: Fredag 8 maj, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Sida 1 av 7 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Plats: Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm. Distansanslutning: Skype. Tid: 17.00 Närvarande:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 8 juni, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Malin Bornhöft, Frej

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 7 juli 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 7 juli kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria, Caroline, Emelie och Michaela. 1. Mötet öppnas Mötet öppnas

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 1. Mötet öppnas 2. Dagordningen godkänns 3. Val av justerare Eva väljs till justerare. Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 Plats: hos Eva på Kalmgatan 15 Tid:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Plats: Språkkonsulternas kontor, Karlsviksgatan 16 Tid: Onsdag den 31 mars 2010, kl. 18.00 21.00 Närvarande: Eva Melin,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 15 december 2014, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 18:44 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Eleonor Gärdshagen, studienämndsordförande

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 11 januari kl 19.5 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson () IT-ansvarig Morgan

Läs mer

Mikaela och Malin justeras in 16:25.

Mikaela och Malin justeras in 16:25. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-06-06 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria.

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Närvarande: Johan Fasting, Vladimir Klicic, Rizkalla Beydoun, Thomas Ahlström, Thomas Strömberg, Jonas Carlgren, John Bengtsson, Hans

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare Protokoll styrelsemöte via Skype Måndag 6 maj 2019 kl 14.50-16.00 Närvarande: Elisabeth Corsander, Åsa Thunström, Josefine Ottosson, Karin Jonsson, Linn Nyberg Ekengren. Jennifer Shutzberg, Marcus Magnusson,

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Föreningen Grävande Journalister Styrelsemöte i Göteborg

Föreningen Grävande Journalister Styrelsemöte i Göteborg Föreningen Grävande Journalister Styrelsemöte i Göteborg 2017-09-29 Deltagare: Emanuel Sidea, Valeria Helander, Sara Recabarren, Bosse Vikingson, Jessica Ziegerer, Terje Carlsson, Åsa Larsson (ersätter

Läs mer

German har börjat fakturera. German får lista från bokningen och fakturerar sen. Det har kommit in cirka 50 000 kr från fakturor under augusti.

German har börjat fakturera. German får lista från bokningen och fakturerar sen. Det har kommit in cirka 50 000 kr från fakturor under augusti. Styrelsen 2011.08.25 1 / 5 PROTOKOLL Styrelsen 2011.08.25 Tid 2011.08.25 kl 18.30-21.30 Plats Alviks Medborgarhus Närvarande Beslutande Johan Hörman, Lars-Göran Holmberg Övriga Karl Petré Ordförande Johan

Läs mer

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Närvarande: Malin Lindbäck, Susanne Bergquist, Berit Björkman och Marie Löfgren (början av mötet) Ordförande Malin hälsar välkommen Sekreterare Susanne väljs till

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9 Sida 2 av 9 Överlämning till den nya elevkårsstyrelsen och övriga förtroendevalda Årsmötet är över, en ny styrelse är vald och arbetet som styrelseledamot är över så fort årsmötesordföranden har slagit

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 2, 2018 Datum: 27 februari, 2018 Plats: Dagens Arbete, Olof Palmes gata,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 07 2011 Tid: 2011-08-09, klockan 19.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Närvarande Styrelsen Ordförande Christian Nilsson Kassör Rolf Andersson Alexander Hang David Åström Lars

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Vision RIKSTOLK AVD 276

Vision RIKSTOLK AVD 276 Vision RIKSTOLK AVD 276 Protokoll för årsmötet 26 september 2015 1 Mötets öppnande 14:40 Chris Kosanovic hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppet. 2 Mötets behöriga utlysande. Mötet befanns ej behörigen

Läs mer

På grund av det låga antalet närvarande styrelseledamöter kunde vi konstatera att mötet inte var beslutsmässigt.

På grund av det låga antalet närvarande styrelseledamöter kunde vi konstatera att mötet inte var beslutsmässigt. Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 4 2008/2009 Tid: Lördagen den 23 augusti 2008, kl. 13.00 17.20 Plats: Glorias, Sankt Petri Kyrkogata 9, Lund. Ledamöter: Thomas Nilsson, ordförande Lars

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-06-16 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:20 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2013-10-30, kl. 08.00 Plats: E-huset, LTH Ordförande: Elin Wennerström, TM14 Sekreterare: Sara Melin, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Unga Örnar-avdelningar Alla avdelningar i Unga Örnar måste ha årsmöte senast den 28 februari varje år. Ni kan göra en egen dagordning men i det här årsmötesprotokollet finns alla

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Närvarande: Styrelsen - Närvarande: Thure Andersson, Leif Engström, Peter Eriksson, Flemming Gade, Lars-Erik Larsson och Per Wardhammar Styrelsen - Ej

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016

Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016 Protokoll möte nr 6, 20/10, 2016 Styrelsemöte Plats: Telefonmöte Tid: 2016-10-20, kl. 10:00-11:00 Närvarande Nationell styrelse UL Ulrika Larsson, Ordförande CS Carla Schön, vice ordförande MT Martin Tengsved,

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Plats: Kvarterslokalen Agnesborgsvägen Vänersborg Jan Hedström Tid: Onsdagen 19 februari, 2014 kl. 18 30

Plats: Kvarterslokalen Agnesborgsvägen Vänersborg Jan Hedström Tid: Onsdagen 19 februari, 2014 kl. 18 30 Bilpool i Väst Protokoll Plats: Kvarterslokalen Agnesborgsvägen Vänersborg Jan Hedström Tid: Onsdagen 19 februari, 2014 kl. 18 30 Närvarande ledamöter: Malin Pongolini, Jonas Björkenfors, Jan Hedström,

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

2.Sexettröjor (Emma) Emma vill använda sina 1500 kronor på utskottströjor.

2.Sexettröjor (Emma) Emma vill använda sina 1500 kronor på utskottströjor. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2018-11-19 Plats: CAPS Närvarande: Julia Zakrisson, Rebecca Lennartz, Linnea Wigström, Philip Jansson, Alexandra Mets, Linnéa Johansson, Emma Palmborn, Erik Sjökvist,

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna r ö f k o handb m u r o f g dialo 1 Varför behövs en handbok? Med hjälp av handboken blir du bättre på att genomföra dialoger i dialogforum. Handboken ger dig kunskap om hur du kan arbeta på ett systematiskt

Läs mer

167 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

167 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 1/11 Datum: 2011-01-10 Närvarande: Mats Hult, Annikki Nilsson (t o m 171), Ragnar Nilsson (fr o m 172.), Eva Persson, Owe Rosenholm och Magnus Sandberg. Frånvarande: Håkan

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Plats: Engelbrektsgatan 29, c/o Bombus kreativa kollektiv Tid: tisdag 13 december 2011, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Sida 1 av 5 http://villaagarnalerum.se Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Under sammanträdet serveras en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 16 2013-04-09 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för föreningen Uppsala Peace and Development Students Association den 9 April 2013. Department of Peace and Conflict Research, Gamla

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Styrelsemöte #2 Onsdag 25/7 2012 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18.30 22.30.1 Mötets öppnande. Antonia Cruz Olsson förklarade mötet öppnat kl. 18:32..2 Val

Läs mer

Protokoll för SKYREVs informationskommitté

Protokoll för SKYREVs informationskommitté Protokoll för SKYREVs informationskommitté Plats: Torsgatan 21, Stockholm Tid: 2018-05-14 klockan 10.00-16.00 Närvarande: Maria Jäger, ordförande, Ulf Rubensson, Teodora Heim och Malin W Blom 812 Sammanträdets

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Söndagen den 26: e maj, 2013 Malmskillnadsgatan 54, Stockholm Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Anette Hagberg-Gustafsson, Ingrid Johansson,

Läs mer

Tekniska kontoret, Västerås. Styrelsen diskuterade kring rutin för protokolljustering och signering. Rutinen bestämdes till:

Tekniska kontoret, Västerås. Styrelsen diskuterade kring rutin för protokolljustering och signering. Rutinen bestämdes till: TRAFIKTEKNISKA FÖRENINGEN Plats: Näringsdepartementet, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Anna-Sofia Sjöquist Vice ordförande Trafikkontoret, Göteborgs stad Pia Larsson

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Tid: Torsdag 2015-03-19, kl. 18.00-20.40 Plats: Klacken, Bromsgatan 20 Deltog: Annica Jonsson Karppinen Aase Olsson Ulrika Hesselstål Kaisa Edvinsdotter Carina Björnfot

Läs mer

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani Logistiksektionens styrelsemöte 2014-11-11 Tid: 17.15 19.20 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Styrelsemöte #1, VT 2019

Styrelsemöte #1, VT 2019 Styrelsemöte #1, VT 2019 Tid: Onsdag 23:e januari, kl 12:00 Plats: Stora grupprummet på Bondgatan Närvarande: Adam Ingemarsson Andréas Löfgren Robert Sjövall Linus van Ginhoven Sanna Dahlqvist Malin Rydén

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum 2015 03 16 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark (Informationsansvarig)

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer