Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015"

Transkript

1 Sida 1 av 7 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Plats: Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm. Distansanslutning: Skype. Tid: Närvarande: Ingrid Herbert, Karolina Krystek, Anna Tillas-Lindberg, Henrik Karlsson, Hanna Lundquist, Mea Näsman, Malin Bornhöft, Helena Englund Hjalmarsson, Magdalena Munther, Sofia Malmgård, Emilia Emtell, Anneli Hagman, Anna Andersson, Annasara Jaensson, Ellen Freider, Anna Folkesson, Julia Österlund, Matilda Pohl, Ingrid Olsson, Maria Hultberg, Frej Persson, Inkaliisa Voionmaa, Mathilda Lefin Matz. På distans: Hanna Selinder, Anna Norman, Anna Maria Resare. 1. Mötet öppnas Ess ordförande Ingrid Herbert öppnade mötet. 2. Kallelse och dagordning De närvarande ansåg att mötet är utlyst enligt stadgarna och godkände dagordningen. 3. Val av ordförande för mötet Karolina Krystek valdes till ordförande. 4. Val av sekreterare för mötet Anna Tillas-Lindberg valdes till sekreterare. 5. Val av två justerare och rösträknare Helena Englund Hjalmarsson och Hanna Lunquist valdes till justerare och rösträknare. 6. Styrelsens verksamhetsberättelse och resultaträkning Ingrid Herbert presenterade verksamhetsberättelsen.

2 Sida 2 av 7 Konferenser I samband med årsmötet hade vi en workshopbaserad halvdagskonferens för medlemmar. Den handlade om att handleda skribenter, och Patrik Hadenius var en av föreläsarna. Vi hade 32 betalande deltagare och gick kronor med förlust. Vi hade också en öppen höstkonferens med temat klarspråk och juridik. Vi hade 75 betalande deltagare och gick cirka kronor med vinst. Aktiviteter i Stockholm Medlemsträff om klarspråksforskning. Gästföreläsning av Sara Lövestam. Glöggmingel med sång av språkkonsultkören. Medlemsträff om normkritisk språkvård. Rundabordssamtal om strategisk kommunikation och tjänstedesign. Aktiviteter i Umeå I Umeå bestämde vi att inte ha några medlemsaktiviteter, eftersom intresset är mycket litet. Vi ordnade dock ett glöggmingel samt en uppsatsträff med studenterna i kull U4. Vi annonserade även på konferensen Presens i Skellefteå. Aktiviteter i Göteborg I Göteborg har vi haft ett uppstartsmöte för att se vad medlemmarna är intresserade av för aktiviteter. Det resulterade i första hand i planer om en bokcirkel och ett glöggmingel. Sektionsstart i Lund Lund har visat intresse för att starta en sektion. Det finns en post för en Lundsektion i budgetförslaget (se punkt 13). Övrig verksamhet Vi har börjat skicka ut ett elektroniskt nyhetsbrev till medlemmarna, som fick namnet Essentiellt efter en namntävling. I början testar vi att skicka ut det var tredje månad. Syftet med brevet är att skapa lite en bättre känsla av samhörighet mellan medlemmarna och styrelsen, särskilt ute i landet där vi inte har så mycket aktivitet, och att kunna tipsa om nya saker som händer i språkvärlden. Vi intervjuar även en språkkonsult så medlemmarna kan lära känna andra medlemmar. Nyhetsbrevet verkar ha tagits emot väl och vi planerar att fortsätta med det.

3 Sida 3 av 7 Arbetet med webbplatsen har fortsatt. Bland annat har vi återpublicerat några gamla lathundar och guider för frilansande språkkonsulter. Vi har även öppnat en webbutik där medlemmarna kan beställa lite olika muggar, väskor med mera med Ess-tryck. Webbutiken drivs med Spreadshirt och ligger på vår webbplats. Henrik Karlsson presenterade resultaträkningen och kommenterade några poster. Det är fortfarande lite problem med medlemsfaktureringen. Några fakturor släpar. Fakturan från Sara Lövestam-träffen kom in sent och kommer att hamna på 2015 års bokföring. Det blev också ett missförstånd om momsen, vilket leder till att Stockholmssektionen skulle ha gått över förra årets budget. Henrik föreslog att utgiften ska bokföras som Övrigt och oförutsett för att det inte ska drabba årets verksamhet i sektionen. Det bokförda utfallet för Umeåsektionen är 0 kronor, vilket beror på att resekostnader har bokförts på fel ställe. Malin Bornhöft och Emma Jonsson Sandström reste till Umeå för att hålla i uppsatsträffen, men deras resekostnader bokfördes på styrelsens resekostnader. Föreningen ligger långt under budget i utgifter. 7. Revisionsberättelse för det föregående räkenskapsåret Maria Hultberg läste upp revisionsberättelsen från revisorerna Maria Hultberg och Ulrika Berg Roos och föreslog att mötet beviljar den avgående styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret Ansvarsfrihet för styrelsen Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet. 9. Val av styrelseledamöter Sara Rösare presenterade valberedningens förslag till styrelse (valperiod i parentes): Ordförande: Anna Maria Resare (inval, 1 år) Vice ordförande: Sara Rösare (inval, 2 år) Kassör: Matilda Lefin Matz (inval, 2 år)

4 Sida 4 av 7 Sekreterare: Anna Tillas-Lindberg (fyllnadsval, 1 år) Klubbmästare: Anna Folkesson (inval, 2 år) Klubbmästare: Frej Persson (fyllnadsval, 1 år) Ledamot: Malin Bornhöft (sitter kvar) Ledamot: Emelie Eriksson (fyllnadsval, 1 år) Ledamot: Annasara Jaensson (inval, 2 år) Årsmötet godkände valberedningens förslag. 10. Val av två revisorer Sara Rösare presenterade valberedningens förslag. Valberedningen föreslog att sittande revisorer Maria Hultberg och Ulrika Berg Roos väljs om. Mötet godkände valberedningens förslag. 11. Val av valberedning Årsmötet valde Ingrid Herbert (nyval), Karolina Krystek (nyval) och Magdalena Munther (nyval) till valberedningen. 12. Medlemsavgift för det innevarande räkenskapsåret De nuvarande medlemsavgifterna på 500 kronor för ordinarie och 100 kronor för studenter föreslogs ligga fast. Mötet godkände medlemsavgifterna. 13. Budget för det innevarande räkenskapsåret Henrik Karlsson presenterade förslaget till budget. Det mesta är oförändrat, men det finns några förändringar: Posten för intäkter för medlemsavgifter är lite höjd, eftersom det kommer nya studentkullar och fler examinerade. Sektionerna som har examinerade språkkonsulter, Stockholm och Umeå, har fått kronor var. Sektionerna som bara har studenter, Göteborg och Lund, har fått kronor var. Posten för kanslist är borttagen.

5 Sida 5 av 7 En post på kronor för medlemshantering har lagts till. Denna post ska ge möjlighet att utveckla medlemsfakturering och registerhantering. Årsmötet godkände styrelsens förslag till budget. 14. Styrelsens förslag (inklusive beslut om förslag från förra årsmötet) Förändring av paragraf 11 i stadgarna I samband med höstkonferensen 2014 hade föreningen ett extra årsmöte. Årsmötet röstade då igenom en förändring av paragraf 11 i stadgarna. En stadgeändring måste röstas igenom på två på varandra följande årsmöten. Denna omröstning avgör alltså om ändringen blir antagen. Stadgarnas nuvarande lydelse: 11 Styrelse. Styrelsen ska bestå av högst nio ledamöter, varav minst en men max fyra ledamöter är studerande på Språkkonsultprogrammet. Praxis ska vara en studerandeledamot från Stockholm och två från Umeå. Ordföranden väljs på ett år och de övriga ledamöterna på två år. Ordföranden väljs varje år. Vice ordföranden väljs ojämna år. Kassören väljs ojämna år. Sekreteraren väljs jämna år. En klubbmästare väljs jämna år och en ojämna år. Av övriga ledamöter väljs en ojämna år och två jämna år. Förslag till ny lydelse (tillägg i kursiv stil): 11 Styrelse. Styrelsen ska bestå av minst sex och högst nio ledamöter, varav minst en men max fyra tre ledamöter är studerande på Språkkonsultprogrammet. Praxis ska vara en studerandeledamot från Stockholm och två från Umeå. Ordföranden väljs på ett år och de övriga ledamöterna på två år. Ordföranden väljs varje år. Vice ordföranden väljs ojämna år. Kassören väljs ojämna år. Sekreteraren väljs jämna år. En klubbmästare väljs jämna år och en ojämna år. Av övriga ledamöter väljs en ojämna år och två jämna år. Alla ledamöter utom ordföranden kan ha dubbla poster, till exempel både sekreterare och studerandeledamot. Årsmötet antog förslaget till ny lydelse. Hedersmedlemmar Årsmötet kan enligt stadgarna välja in hedersmedlemmar. Det ska vara personer som har särskilda förutsättningar att bidra till att föreningen fyller

6 Sida 6 av 7 sitt syfte. Hedersmedlemmar har samma rättigheter som ordinarie medlemmar, det vill säga tillgång till konferenser och medlemsträffar samt rösträtt. Hedersmedlemmar betalar inte medlemsavgift. Föreningen har inte valt in någon hedersmedlem sedan 2010, och styrelsen tyckte att det är dags att lyfta fram några personer som gör mycket gott arbete på de olika språkkonsultprogrammen. Styrelsen nominerade Asbjörg Westum, före detta programföreståndare i Umeå Marie Sörlin, programföreståndare i Umeå Anna W Gustafsson, programkoordinator i Lund och en av initiativtagarna till programmet Karin Helgesson, studierektor i Göteborg och en av de som varit med och utvecklat programmet. Helena Englund Hjalmarsson påpekade att föreningen har haft mycket längre perioder förut då vi inte har valt nya hedersmedlemmar. Flera medlemmar föreslog att det borde finnas ett sätt att uppmärksamma språkkonsulter som har förtjänat en extra utmärkelse. Vem som helst får nominera hedersmedlemmar. Detta kan styrelsen påminna om innan nästa årsmöte, i samband med att inbjudningarna skickas ut. Årsmötet beslutade att inte välja några hedersmedlemmar, med motiveringen att det behövs en skriftlig motivering för respektive kandidat att läsa och ta ställning till i förväg. 15. Enskilda medlemmars motioner Inga motioner har kommit in. 16. Övriga frågor a. Sara Rösare tackade den avgående styrelsen. b. Malin Bornhöft frågade om styrelsen ska fortsätta med nyhetsbrevet. Årsmötet var positivt. c. Malin Bornhöft uppmanade medlemmarna att berätta vilken sorts medlemsträffar som är intressanta, och även att själva ta initiativet till medlemsträffar.

7 Sida 7 av 7 Vid protokollet Anna Tillas-Lindberg Justerare Justerare Helena Englund Hjalmarsson Hanna Lundquist

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 19 maj, kl. 18.00. Närvarande: Resare, Emelie Eriksson, Rösare, Annasara Jaensson, Mathilda Lefin Matz,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Plats: Skype Tid: Måndag 8 februari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Plats: Skype Tid: tisdag 6 december kl. 18.00. Närvarande: Sara Rösare, Annasara Jaensson (avvek vid punkt 12d, kl. 19.03.),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Plats: Skype och Språkkonsulternas kontor i Stockholm. Tid: Fredag 8 maj, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 8 juni, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Malin Bornhöft, Frej

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 15 december 2014, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 1. Mötet öppnas 2. Dagordningen godkänns 3. Val av justerare Eva väljs till justerare. Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 Plats: hos Eva på Kalmgatan 15 Tid:

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 11 maj kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson,

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll från KommITS Riksmöte 2007

Protokoll från KommITS Riksmöte 2007 2007-12-06 Dnr Protokoll från KommITS Riksmöte 2007 Datum: 2007-12-06 Närvarande: Se bilaga 1 1 Årsmötet förklarades öppnat av Anette Knutsson 2 Val av ordförande och sekreterare Till ordförande för dagens

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades.

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades. Köping2000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Kultur & Fritid Manual för stadgar Föreningens stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Men då inte exempelvis öppettider eller städscheman utan mer generella regler

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2016-03-12 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 Tid: lördag den 12 mars 2016 kl. 12.00 Plats: Brännö kyrka, Brännö Närvarande: 21

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Protokoll Årsmöte. Tisdag 27e september 2017 kl Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna.

Protokoll Årsmöte. Tisdag 27e september 2017 kl Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna. 2017-10-10 1 (3) Protokoll Årsmöte Tisdag 27e september 2017 kl 17.30 Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna. 1. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän för årsmötet. Helena Andersson valdes till

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening 2013-02-24 1. Katja Larsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Dagordningen godkändes. 3. Val av mötespresidium Ordförande: Jan Liwenius Sekreterare:

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping Tid och plats: 2016.03.31, 18.00, Friskis&Svettis Ingelsta 1. Mötets öppnande. Styrelsens ordförande Agneta Westerdahl öppnade mötet. 2. Fastställande

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 \ Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 Plats: Klubbstugan i Langviken. 1 Faststallande av rostlangd for motet: Gabriel Molleborg, Christer Karlsson, Rasmus Gustafsson, Mats Gustafsson,

Läs mer

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN STADGAR Stadgarna antogs första gången den 25 april 1908 och har därefter reviderats ett antal gånger senast 2014-04-23 1 Föreningens syfte Hundstallet Svenska

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Protokoll fört vid årsmöte för Lötgärdets samfällighetsförening. Tid: 2015-04-22 kl.18:30 Plats: Norra kvartersgården Närvarande: 22 hus av 98 var representerade

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Protokoll för MASKUS Årsmöte

Protokoll för MASKUS Årsmöte Protokoll för MASKUS Årsmöte 2013-02-09 Plats: Ekelund 1 Mötets öppnande Bella Segerlund hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Val av a) Mötesordförande Bella Segerlund väljs till ordförande för mötet.

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson Årsmötesprotokoll 2 av 2 SAMMANTRÄDESDATUM 2018-03-26 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2019-03-26 kl. 16.30-17.30, City Conference Center i Stockholm

Läs mer

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014.

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Årsmötet inleddes med morgonkaffe följt av morgonbön, ledd av Ulf Berggren. 1 Mötets öppnande Ordföranden Ulf Berggren

Läs mer

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 26 april 2014, kl. 14.15 Solidaritetsrörelsens hus, Stockholm Närvarande: Klas Eriksson, Emma Hyldéen, Rebecka Jalvemyr, Mikael Jonsson, Maja Magnusson, Ida Niskanen,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Plats: Språkkonsulternas kontor, Karlsviksgatan 16 Tid: Onsdag den 31 mars 2010, kl. 18.00 21.00 Närvarande: Eva Melin,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag 1 Föreningen Föreningens namn är Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar. Verksamheten är partipolitiskt obunden och religiöst

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar för Brage Gille

Stadgar för Brage Gille Stadgar för Brage Gille 1 Ändamål Brage Gille (Gillet), som tillhör Svenska Folkdansringen, har till uppgift att väcka och tillvarata intresset för svensk kultur främst genom verksamhet omfattande folkdans,

Läs mer

Propositioner Vårmöte.

Propositioner Vårmöte. Propositioner 2013-03-08 Vårmöte. Dessa ändringar som önskas göras är för att förtydliga samt åtgärda en del fel som är skrivna i KogVets stadgar. Samtliga ändringar, förutom tillägget av 7.3.2 har blivit

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Resarö Vägförening Protokoll från årsmöte 2011

Resarö Vägförening Protokoll från årsmöte 2011 Sid. 1 Protokoll från årsmöte 2011-03-28 Plats: Resarö församlingsgård Närvarande: Ett trettiotal av Resarö Vägförenings medlemmar. (Närvarolista bifogas originalprotokollet.) 1 Fastställande av dagordning

Läs mer

Riksorganisationen Föreningen Femtastic Protokoll för årsmöte den Drottninggatan 110, Stockholm

Riksorganisationen Föreningen Femtastic Protokoll för årsmöte den Drottninggatan 110, Stockholm Ordinarie årsmöte ska hållas mellan 1 januari 31 mars varje år och är föreningens högsta beslutsfande organ. 1.) Årsmötets öppnande Årsmötet öppnas av Sarah Philipson klockan 16.32 2.) Årsmötets behöriga

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer