Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski, Lidköpings kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jerry Engström, Västerviks kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun Roger Karlén, Alingsås kommun (fr o m kl 09.40) Yvonne Lindbom, Nässjö kommun Carin Magg, Tranås kommun Kristina Sennblad, Tierps kommun Kent Wallén, Flens, Katrineholms och Vingåkers kommun Annicka Ångman, Leksands, Mora, Orsa, Rättviks och Älvdalens kommun Anna Hvarfner, Nitus kansli Frånvarande: Lennart Andersson, Kiruna kommun Ann-Kristin Leiderud, Kramfors kommun Lennart Myhrman, Ludvika kommun Madeleine Sjöö, Lindesbergs kommun 1) Styrelsemötets öppnande Ordföranden Karin Berkö hälsar styrelsens medlemmar välkomna och förklarar styrelsemötet öppnat. 2) Föregående protokoll Två punkter från föregående styrelsemöte följs upp: 4) Rapportering; C. Övrig rapportering; ii. Möte NSHU:s Lärcentragrupp Karin Berkö sammanfattar från senaste mötet och återkopplar till styrelsen via mail. 5) Skrivelsen från Östum Karin Berkö, Kristina Sennblad och Kent Wallén utarbetar ett svarsbrev till Östum, vilket kommer att sändas inom kort. Karin Berkö frågar styrelsen om föregående protokoll kan godkännas och läggas till handlingarna. att godkänna föregående protokoll, som därefter läggs till handlingarna. 3) Dagordningens fastställande Förslag till dagordning föreligger (bilaga1). Förslag lämnas om att lägga till punkten Rvuxkonferensen 2007 i Gävle samt Diskussionsseminarium om certifiering av lärcentra under punkten Övriga frågor. sid 1 (7)

2 att fastställa den föreslagna dagordningen med ovanstående tillägg. 4) Rapportering A. NITUS REGIONER Region Hälsingland I Hälsingland pågår ett intensivt arbete med att skriva fram två förstudier inför Strukturfondsansökan. Den ena förstudien behandlar området 3M och den andra FoU. Parallellt med förstudierna pågår arbete med att skriva fram en ansökan till den Regionala fonden. Jan Bäcklin ser möjligheter att kunna koppla samman ansökningar från fler kommuner/ regioner där arbete pågår i detta ärende. Detta för att på stärka behoven och därigenom öka chanserna för att ansökningarna går igenom. Förslag lämnas om att lägga ut pågående arbeten kring Strukturfondsansökningar under Regioner på Nitus hemsida för att där ge tips till varandra om att hitta samarbetspartners. Region Gotland Göran Björnberg informerar att Almedalsveckan var en succé. Det fanns över 400 seminarier att välja mellan och samtliga var välbesökta. Göran fick en pratstund på ca 10 minuter med Jan Björklund där de samtalade kring svårigheter för vuxna att hitta en yrkesutbildning och vad det finns för nationell strategi för detta? Diskussion fördes även kring kompetensutvecklingskonton; Vem är ansvarig för dessa och hur ska de finansieras? Sören Thornell från CFL och Håkan Larsson från NSHU anmälde båda sitt intresse om deltagande på Almedalsveckan nästa år. Region Skåne Karl-Axel Hill informerar att man i Skåne Nordost arbetar intensivt med frågan om yrkeslärande för vuxna. Det handlar bl a om att bygga upp ett center för utbildning inom vvs- och måleribranschen. Att det är svårt att få fram utbildningar för vuxnas yrkeslärande beror till stor del att branscherna själva bromsar upp detta centralt, vilket blir övermäktigt att arbeta med lokalt. Det råder även stor brist på behöriga yrkeslärare. Därför för Karl-Axel just nu diskussioner med statssekreteraren på Utbildningsdepartementet, då det saknas en nationell strategi kring detta. Karl-Axel informerar vidare att man i Skåne Nordost håller på att skapa ett nytt produktionstekniskt center. En utbildning inom Lean production (Toyota-modellen) är under utvecklande där Chalmers är med. Syftet med ett produktionstekniskt center är att stötta verkstadsindustrin med kompetensförsörjning. Karl-Axel tipsar om Mats Börjestig på Hälsohögskolan i Jönköping, som beskriver systemet Lean production utifrån vården inom den offentliga sektorn, vilket är ett mycket intressant perspektiv. Region Västra Götaland Jan Danielski informerar att han fått i uppdrag att starta lärcentrum i Göteborg. Uppdraget sträcker sig från den 1 september 2007 till den 31 december Projektet ska därmed slutredovisas redan nästa höst. I Lidköping kommer Anna Bolander att ta över stora delar av Jans tjänst. sid 2 (7)

3 Region Jämtland Jämtland ingår i ett projekt med Nordplus vuxen kring validering och lärlingsutbildningar. Sverige, Norge, Åland och Island är de länder som ingår i detta projekt och i nästa vecka, onsdag till fredag, åker representanter från projektet till Island där Karin Berkö ingår. B. NITUS PROJEKTGRUPPER i. Webb- och Informationsgruppen Kent Wallén informerar att arbetet med att kontinuerligt lägga in nyheter på Nitus.se nu fungerar tillfredsställande och att sidan blivit mer levande. ii. Marknadsföringsgruppen Jan Bäcklin informerar att arbetet med att ta fram en ny broschyr har kommit i gång. iii. Lärcentradagen Carin Magg informerar från senaste mötet kring Lärcentradagen. Kriterierna för att vara ett av de deltagande sex lärcentra som utses som uppkopplingsort på Lärcentradagen är att man arbetar aktivt och medvetet med motorfunktionen. Dagordningen kommer att innehålla frågan om hur vi på lärcentra kartlägger näringslivets behov och hur vi tillgodoser detta, vari detta består den lokala anpassningen och utifrån det lämna konkreta exempel. Deltagande lärcentra bör ha med en företagare som kan berätta hur samarbetet gått till. Hur behovet har identifierats och hur det sedan har tillgodosetts. Arbetsgruppen lämnar förslag på att en person projektavlönas och som skulle kunna arbeta fram ett gemensamt marknadsföringsmaterial för de sex deltagande orterna. Viktigt att det syns att vi är ett nätverk med samsyn och gemensam strategi. Det finns förslag på en person som skulle kunna fokusera på detta arbete, skriva samtliga pressmeddelanden och arbeta fram artiklar. Beräknad tidsåtgång är ca 40 timmar. Arbetsgruppen föreslår vidare att det även bör skrivas fram ett pressmeddelande centralt från Nitus styrelse, vad syftet med Lärcentradagen är och vad Nitus vill framföra. Lennart Anderssons brev skulle kunna vara ett bra underlag till denna skrivelse. Lennart Andersson har talat med Maud Olofssons stabschef om ett datum för Lärcentradagen. Förslag på tid är ett datum i mitten av november men man väntar på besked om exakt datum. Sändningen får ta max 1,5 timme och varje lärcentrum får max 10 minuter var. Departementet behöver ca 30 minuter för att reflektera och belysa vad som framkommer från deltagande lärcentra och berätta vad de själva har på gång. En annan viktig del i Lärcentradagen är att det finns tekniker på samtliga deltagande orter med på mötet som synkroniserar så att mötet fungerar perfekt. De orter som lämnat intresse om deltagande är Tranås, Kramfors, Lapplands kommunalförbund och Östra Göinge. Därmed saknas två orter. Carin Magg skriver fram ett förslag på en inbjudan till nätverket som Kent Wallén distribuerar till Nitus medlemmar. Därefter kan en intresseanmälan om att delta lämnas till Carin Magg. att godkänna förslaget om att tillsätta en avlönad person för arbetet med marknadsföringen av Lärcentradagen. sid 3 (7)

4 iv. Forskargruppen Göran Björnberg informerar att ett första möte hållits i arbetsgruppen där riktlinjer för hur gruppen ska arbete och vad de ska arbeta med har dragits. Funderingar diskuteras bl a att beröra forskning om distansutbildning på både nationell och internationell nivå med lärcentra som underlag för forskning. v. Stödjande strukturer/bibliotek Information om arbetsgruppens arbete lämnas på nästa styrelsemöte. vi. Strategi/Vision Denna fråga hänskjuts till nästa styrelsemöte. C. ÖVRIG RAPPORTERING ii. Rapporter/frågor från medlemmar Inga rapporter eller frågor från medlemmarna har inkommit. 5) Anna Hvarfners kanslitjänst Anna Hvarfner frågar styrelsen om det är möjligt att ta tjänstledigt för studier från Nitus kansli fr o m 1 oktober 2007 t o m 30 september Förslag lämnas om att dela upp kanslitjänsten på tre personer i styrelsen under det kommande året. Styrelsen ställer sig positiv till Annas förfrågan och uppdrar åt Karin Berkö, Roger Karlén och Kent Wallén att fördela kansliets arbetsuppgifter dem emellan och presentera ett förslag på upplägg till styrelsen. att godkänna Anna Hvarfners förfrågan om tjänstledighet för studier för perioden (ett år) att uppdra åt Karin Berkö, Roger Karlén och Kent Wallén att fördela kansliets arbetsuppgifter dem emellan och presentera ett förslag på upplägg till styrelsen. 6) Fysiskt styrelsemöte oktober Förslag lämnas om att förlägga det fysiska styrelsemötet den oktober på Norrqvarn i Lyrestad. Karin Berkö informerar att Håkan Larssons inbjudan till NSHU i Härnösand kvarstår men att hon i stället bjudit in Håkan till Norrqvarn på eftermiddagen dag ett. För dem som kommer med tåg till Norrqvarn är stationen Töreboda. De som väljer att åka tåg meddelar Roger Karlén om ankomst så kommer han och hämtar på Töreboda järnvägsstation. att fastställa det fysiska styrelsemötet till Norrqvarn den oktober ) Kraftfält 2008 Nitus har tagit initiativ till ännu en Kraftfältskonferens och ställt förfrågan om deltagande till tidigare medverkande myndigheter och organisationer. CFL, NSHU och SVERD har tackat ja sid 4 (7)

5 till förfrågan. Måndagen den 27 augusti hålls det första planeringsmötet om var och när konferensen ska äga rum och vilket tema den ska ha. 8) Bok- & Bibliotek På årets Bok- & Biblioteksmässa finns representanter från NSHU och Nitus i montern. Bemanningen och arbetsschemat är klart och marknadsföringsmaterial håller på att tas fram. Nitus representeras av Maj-Sofie Andersson, Karin Berkö, Anna Hvarfner och Kent Wallén. 9) Larcentra.se CFL har varit till stor hjälp med att utforma och ta fram ett enkätformulär som är på gång att sändas ut till landets lärcentra. Svarsformuläret kommer att ligga på CFL:s server så länge de är kvar, därefter flyttas det förmodligen över till NSHU:s server. Driften kommer att skötas från Bollnäs. 10) Kvalitetsutveckling/Certifiering Förslag lämnas om att skicka ut en påminnelse till medlemmarna om vikten av deras synpunkter på detta arbete inför deadline i oktober. att godkänna förslaget om att skicka ut en påminnelse till medlemmarna om deras synpunkter på Nitus kvalitetsarbete och tanke om en certifiering. 11) Medverkan i Per Distans Jan Bäcklin informerar att Per Distans tidigare utkommit fyra gånger per år men av kostnadsskäl tvingats gå ner till att tryckas tre gånger per år. Varje trycktillfälle kostar kr. Fyra nummer är dock önskvärt och om Nitus går in och finansierar ett tryck har vi möjlighet att profilera oss på 3-4 sidor i varje nummer. Varje upplaga är på ca 16 sidor och trycks i 800 exemplar. Viktiga frågor att ställa innan beslut tas är: Vad är avsikten med detta samarbete? Vad vill vi ha ut av en profilering? Vad betyder i så fall ett samarbete med SVERD? Förslag lämnas om att tillsätta en redaktion som funderar kring vad det här innebär och sätter upp förberedande diskussionspunkter inför strategimötet på Norrqvarn. Beslut kan sedan tas efter strategimötet. Karin Berkö, Göran Björnberg, Jan Bäcklin och Karl-Axel Hill anmäler sitt intresse att ingå i den föreslagna förberedande arbetsgruppen. att godkänna förslaget om att tillsätta en förberedande arbetsgrupp kring frågan om att finansiera ett tryck av tidningen Per Distans. att uppdra åt Karin Berkö, Göran Björnberg, Jan Bäcklin och Karl-Axel Hill att förbereda diskussionspunkter kring ett samarbete med SVERD inför strategimötet på Norrqvarn. sid 5 (7)

6 12) Högskoleverket Åsa Rurling från Högskoleverket sökte Nitus via Karin Berkö om att samverka med Nituslärcentra angående en ny testfunktion för främst vård- och teknikutbildningar. Åsa Rurling har återkopplat till Karin med stort intresse för en samverkan med Nituslärcentra i detta ärende. Karin och Åsa kommer att träffas den 24 september för fortsatta diskussioner om hur arbetet nu kan fortskrida. att uppdra åt Karin Berkö att fortsätta samverkanstanken med Åsa Rurling på Högskoleverket kring en ny testfunktion för vård- och teknikutbildningar på Nituslärcentra. 13) Information nya medlemmar Karin Berkö informerar att de fyra nya medlemskommunerna blivit inbjudna till en informationsträff via videokonferens men att ingen av dem kunde närvara. Förslag lämnas att som komplement till informationsträffarna lägga ut en streamad film på Nitus hemsida där nya medlemmar hälsas välkomna till nätverket. Denna film kan även vara till nytta för orter som redan är medlemmar men där ny personal tillkommit, som behöver informera sig om hur Nitus fungerar. Som en spin-off effekt kan filmen även komma att spela en roll för rekrytering av nya medlemmar. att godkänna förslaget om streamad informationsfilm om Nitus på hemsidan. att uppdra åt Karin Berkö att kontakta Roger Palm om streamad informationsfilm. 14) Regionindelning eller annan indelning/fadderkommun Förslag lämnas om att diskutera denna fråga i samband med Nitus framtida strategier på det fysiska styrelsemötet den oktober. att lyfta in denna fråga i Nitus strategidiskussion på det fysiska styrelsemötet den oktober. 15) Strategi för Nitus 2008 Ambitionen är att efter det fysiska styrelsemötet den oktober i Norrqvarn ha en strategi klar för Nitus framtida arbete där bl a regionindelning och certifiering/kvalitetsarbete ingår. att arbeta fram en strategi för Nitus under det fysiska styrelsemötet den oktober i Norrqvarn. 16) Övriga frågor Rvux-konferensen 2007 i Gävle Rvux önskar få ut en länk om inbjudan till Rvux-konferensen 2007 i Gävle den oktober på Nitus hemsida. Karin Berkö frågar styrelsen om att åka på konferensen och överlämna en present till Ronny Spångberg. För Nitus räkning vill hon tacka Rvux för gott samarbete och önska dem lycka till med den nya organisationen samt att vi fortsättningsvis önskar ett gott samarbete framöver. sid 6 (7)

7 Styrelsen ställer sig positiv till Karins förfrågan. Diskussionsseminarium om certifiering av lärcentra Kerstin Gunnarsson på CFL har kontaktat Karin Berkö om certifiering av lärcentra. Karin föreslår att ett diskussionsseminarium anordnas efter Nitus höststämma kring certifieringsfrågan. Styrelsen ställer sig positiv till förslaget om ett diskussionsseminarium kring certifiering av lärcentra efter Nitus höststämma. Lärväxt Göran Björnberg informerar om att det på CFL:s hemsida finns en kurslänk inom Lärande och utveckling som heter Lärväxt en kurs om kunskap och regioner. Kursen är kostnadsfri och reklammaterial kan laddas ned digitalt. Styrelsen ställer sig positiv till marknadsföring av Lärväxt via Nitus hemsida. Videra Frågan ställs om någon hört talas om Videra som marknadsför videokonferenssystem på ett flexibelt sätt. Några styrelseledamöter har hört talas om det och att det inte är något att rekommendera. Mycket krångel och långa leveranstider är det som sägs om Videra. Nästa möte Nästa styrelsemöte hålls fredagen den 21 september kl via videokonferens. 17) Mötets avslutande Ordföranden tackar för engagerade diskussioner och förklarar styrelsesammanträdet avslutat. Karin Berkö Ordförande Kent Wallén Sekreterare sid 7 (7)

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Kent Wallén, Katrineholms, Vingåkers och Flens kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun Jan

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström,

Läs mer

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele 1) Höststämmans öppnande Nitus ordförande Karin Berkö hälsar stämmans deltagare välkomna och förklarar 2007 års höststämma öppnad.

Läs mer

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun (en liten stund

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus Nätverket för kommunala lärcentra Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus kansli Viadidakt, Kullbergska Huset 641 80 Katrineholm Tel: 0150 570 68 Fax: 0150 488335 e-post: nitus@viadidakt.se Nitus

Läs mer

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari 2014 9:00 12:00 - via AdobeConnect 1. Styrelsemötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av justerare för mötet 4. Föregående protokoll

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst Protokoll fört vid Nitus årsstämma den 11 maj 2004 i Sandviken 1) Årsstämmans öppnande Nitus ordförande Ulrika Grönqvist hälsar stämmodeltagarna välkomna och förklarar 2004 års Nitusstämma öppnad. 2) Val

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid Vuxenutbildningsnämnden 2008-04-02 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga Ganska bekant Rätt kaxig Lite otydlig Mycket stolt! På stark frammarsch Lätt tilltufsad Kämpar i kylan! Kan snart flyga Varför Lärcentrum? Startade under 1990-talet Ingen egen utbildningsanordnare Förmedlare

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2014-09-22, 9.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare Elin

Läs mer

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Deltagare Ronny Spångberg ordförande Katharina Sjögren Edström vice ordförande Annika Ramsell kassör Jussi Koreila vice kassör Jonas Jonsson vice sekreterare

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007

MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007 VÄSTSVENSKA KONTAKTNÄTET 16 april 2007 FÖR FLEXIBELT LÄRANDE MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007 Lena Johansson, värd för dessa två dagar, öppnar konferensen och

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län

Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län Kalmar län har startat en process som syftar till att inrätta ett Vård- och omsorgscollege i regionen. Nedan beskrivs vad ett Vård- och omsorgscollege

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 24 januari 2015 kl 09:00 Datum: 2015-01-24 Styrelsemöte nummer: 2015-01 Sekreterare: Eklööf Närvarande: Per Ahlénius, Peter

Läs mer

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm Sammanträdesprotokoll Protokoll SAMMANTRÄDESDATUM 2014-09-26 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2014-09-26, kl 9.30 15.00 Plats Riksdagshus 7-9 Beslutande:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 11, 2018 Datum : 12 december, 2018 Plats: Telefonmöte. Deltagande ledamöter:

Läs mer

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl. 12.00 STYRELSE Närvarande Elinore Selldén (ES), ordförande Urban Larsson (UL), vice ordf. Åsa Malkusson (ÅM), sekreterare Susanne Jonsson

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i beredningen för fokusområdet Kunskap och Kompetens måndag den 7 april kl. 13-16

Minnesanteckningar från möte i beredningen för fokusområdet Kunskap och Kompetens måndag den 7 april kl. 13-16 2014-04-07 Minnesanteckningar från möte i beredningen för fokusområdet Kunskap och Kompetens måndag den 7 april kl. 13-16 Närvarande Jens Persson Ann-Marie Widegren Sara Blomqvist Tomas Lidberg Anette

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 14 av 26 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet Catarina Lundqvist, kansliet

Läs mer

Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige

Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige Augusti 2010 Här kommer årets andra nyhetsbrev från Teknikcollege Sverige! Vi vill gärna uppdatera er om vad som händer inom Teknikcollege Sverige och kommer därför under

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen VästKom Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Nääs slott, Lerum. Kl. 09.00 14.00 Beslutande Ej närvarande Göran Johansson, ordf Lena Facht Peter Hemlin Ulf Sjösten Rune Forsdahl Christer Aronsson Thomas

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen 2005-08-24 1 (16) Plats och tid Orbaden, klockan 09.00 14.00. Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Evy Degerman, c, Bollnäs Stefan Permickels, s, Bollnäs Stefan Bäckström, c, Hudiksvall

Läs mer

Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet)

Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet) Ordförande: Carina Nygren Edlund Justerare: Robin Stenberg Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet) Föregående protokoll godkänns Dagordning godkänns 1. Projekt

Läs mer

Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan deltagare.

Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan deltagare. Minnesanteckningar; möte för svenska partners i SkanKomp Datum: 2011-04-28 Plats: Lärcentrum Majorna, Göteborg Tid: 13:00 ca 15:00 Arrangör: Westum Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Tid: Torsdagen den 28 mars 2014 kl. 10.30-11.00 och 13.00-14:30 Plats: Sjöfartsmuseet, Göteborg Protokoll Styrelsemöte Beslutande Ej närvarande Övriga deltagare Boel Lanne Elin Ruist Gunilla Magnusson

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Mötesanteckningar till regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2018-02-20 kl. 09.00-11.00 Plats Kallade Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2014-02-27 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/14 Tid och plats Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7)

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7) Sid 1(7) Kalendarium 2013-2014 2013 2014 2013-01-10 - - 11 Styrelsemöte 2013-02-15 Årsberättelsen ska vara färdig 2013-04-19 Förbereda styrelsemöte och årsmöte 2013-05-15, start kl Styrelsemöte 2014-05-15

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med ABM-IT/tekniska gruppen Fredagen den 19 november 2004

Minnesanteckningar förda vid möte med ABM-IT/tekniska gruppen Fredagen den 19 november 2004 Minnesanteckningar förda vid möte med ABM-IT/tekniska gruppen Fredagen den 19 november 2004 Närvarande: Christian Bajomi, Länsmuseet Västernorrland Olle Burlin, Länsmuseet Västernorrland Märta Molin, ABM

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Syftet med metodboken

1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Syftet med metodboken 1. Inledning 1.1 Bakgrund Redan 1989 startade ett nätverkssamarbete mellan fackhögskolorna i Jönköping och länets kommuner när det gäller decentraliserad högskoleutbildning. Varje kommun i dåvarande Jönköpings

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Stockholms läns landstings revisionskontor, Eastmangatan 1, Stockholm. Tid: 2005-12-01 kl. 10.00 14.30 Deltagare:, ordförande,, -Johan Olsson, och. 50.

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet.

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet. LÄRARUTBILDNINGS- KONVENTET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-09-23 Tid: Tisdagen den 23 september 2003 kl 10.00 16.00 Lokal: Arlandia, Stockholm Närvarande ledamöter: Laila Mattsson Högskolan Dalarna,

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Protokoll fört vid LIRs styrelsemöte 2010-06-02

Protokoll fört vid LIRs styrelsemöte 2010-06-02 Sida 1 av 5 Protokoll fört vid LIRs styrelsemöte 2010-06-02 Närvarande: Allan Lickander (ALi), Magdalena Olsson (MO), Annika Larsson (ALa), Josephine Halldén (JH), Anna-Carin Forsman (AF) (från kl 18.50),

Läs mer

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl.

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. Protokoll nr 2 2013 Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. 18,30-21,00 Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Mats Nydesjö Mimmi Alburg Via sociala

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 11 december 2017 Tid: 13.00 14.05 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 18 december Paragrafer: 29-35 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium Arbetsgrupp APL-handledarutbildning-Branschsamverkan, Vård- och omsorgscollege Stockholm Dag och tid Torsdag 24 augusti 2017, 14.00 16.30 Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2 Närvarande

Läs mer

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter.

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter. FSO STYRELSEMÖTE NR 8 2017 Onsdag 13 september Kl: 15.00 Lokal Handikapp Center Hallströmsgatan 55, Västervik Närvarande ledamöter: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Clearry Ruisla Hans Tedesjö Walter Rydström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson.

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Minnesanteckning SUF möte 7 februari 2013 Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Genomgång av minnesanteckningarna från SUF mötet

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Ärendeförteckning 14-28

Ärendeförteckning 14-28 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 14-28 14 Mötet öppnas 15 Justeringsperson 16 Fastställa dagordningen 17 Inkomna/avsända handlingar 18 Revisionens egen budgetuppföljning 19 Minnesanteckningar

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Rådsmöte 2005-11-30 1 (15) Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, klockan 11.00 15.00 Beslutande Hudiksvalls kommun Sven-Åke Thoresen Åsa Nilsson Stefan Bäckström Tommy Ljung Ljusdals kommun Christina Embretsen

Läs mer

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs

Läs mer

Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokolljusterare Vivika Raumanni utses till protokolljusterare.

Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokolljusterare Vivika Raumanni utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, tisdag den 4 december 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Anders Larsson, ordf, Bodil Berntsson, Margaretha Elfving, Jessica

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Länsstyrelsen i Göteborg, kl. 13.00-15.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Ärendeförteckning 101-113

Ärendeförteckning 101-113 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 101-113 101 Mötet öppnas 102 Justeringsperson 103 Fastställa dagordningen 104 Inkomna/avsända handlingar 105 Tidigare protokoll 2015-04-30 106 Revisionens

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Protokoll fört vid möte inom Vuxenutbildningsutskottet Lapplands kommunalförbund. Tid Onsdagen den 1 februari 2012 klockan 13.00 15.00 Plats Närvarande Övriga deltagande Videokonferens

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer