Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski, Lidköpings kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jerry Engström, Västerviks kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun Roger Karlén, Alingsås kommun Ann-Kristin Leiderud, Kramfors kommun Carin Magg, Tranås kommun Lennart Myhrman, Ludvika kommun Thomas Norgren, Söderhamns kommun Kristina Sennblad, Tierps kommun Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommun Annicka Ångman, Leksands, Mora, Orsa, Rättviks och Älvdalens kommun Anna Hvarfner, Nitus kansli Frånvarande: Per de Faire, Motala kommun Madeleine Sjöö, Lindesbergs kommun Information Carina Åberg, APeL Carina Åberg informerar om vad ett medlemskap i APeL innebär. Enligt Carina ligger skillnaden mellan ett fullständigt och associerat medlemskap på det strategiska planet. Som fullständig medlem kan man påverka och lyfta fram kunskapsbildning ur ett lärcentraperspektiv och påverka och initiera större gemensamma projekt nationellt samt få konkret hjälp med projektutveckling. Styrelsen uppdras att fundera på för- och nackdelar för att komma fram till ett beslut på nästa styrelsemöte den 13 april. 1) Styrelsemötets öppnande Ordföranden Karin Berkö hälsar styrelsens medlemmar välkomna och förklarar styrelsemötet öppnat. 2) Föregående protokoll Karin Berkö frågar styrelsen om föregående protokoll kan godkännas och läggas till handlingarna. att godkänna föregående protokoll, som därefter läggs till handlingarna. sid 1 (5)

2 3) Dagordningens fastställande Förslag till dagordning föreligger (bilaga1). Förslag lämnas om att under punkten Övrig rapportering lägga till punkten iii. Inrättande av presidium och att under punkten Övriga frågor lägga till punkten Enskilda studenter från privata utbildningsföretag. att fastställa den föreslagna dagordningen med ovanstående tillägg. 4) Rapportering A. NITUS REGIONER LKF Lennart Andersson lyfter frågan om att LKF:s kommuner (Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala) inte direkt ingår i någon Nitusregion. De avvaktar därför Fyra Norras utveckling och Lennart informerar att fler kommuner i Norrbottens län eventuellt kommer att söka medlemskap i Nitus. Då kommer det att bli en naturlig region i norra Sverige. Lennart informerar vidare att han i egenskap av LKF:s ordförande fått en inbjudan till en hearing om kommunal finansiering av högskoleverksamhet från Finansdepartementet. Till hearingen har flera andra representanter från nätverk inom högre utbildning, utbildningsanordnare från lärosäten, myndigheter och organisationer blivit inbjudna. Lennart tipsar om att läsa mer om bland annat kommunal finansiering av statlig verksamhet på Jämtland Karin Berkö berättar att en Nordplusansökan är inskickad till Nordiska Rådet i Köpenhamn. Sammanlagt är 14 organisationer med i ansökan. Förutom kommuner i Jämtland är det två kommuner på Åland, två kommuner på Island och en kommun i Oppland, Norge. Projektnamnet är Erfarenhetsutbyte och samarbete kring Lärlingsutbildning och validering. Deltagarna från de nordiska länderna kommer också att delta vid en konferens i Storhogna i april, arrangerad av lärcentra Jämtland. Jämtland har också en dialog med Preben Bruzelius om ett eventuellt Grundtvigprojekt för Lärcentrautveckling med regionen Östra Skåne och regioner i Norden/Europa där Jämtland har kontakter. Skåne Karl-Axel Hill informerar att även Östra Göinge ingår i ett projekt inom Nordplus vuxen kring ny teknik inom lärlingsområdet. Tillsammans med CFL har de i februari startat upp en lärlingsutbildning kring tekniska lösningar med bl a mobiltelefoni, 3G. De har även kompetensutveckling tillsammans med Näringslivskontoret för företagen med en webbaserad ekonomiutbildning. B. NITUS PROJEKTGRUPPER i. Webb- och Informationsgruppen Kent Wallén informerar från senaste mötet med Webb- och Informationsgruppen. Lars Ferneryd och Maj-Sofie Andersson har arbetat intensivt med strukturen på den interna sidan. I slutet av mars kommer Webb- och Informationsgruppen att träffas i Bollnäs för att arbeta operativt med hemsidorna och sid 2 (5)

3 ii. Marknadsföringsgruppen Jan Bäcklin informerar att nästa möte med Marknadsföringsgruppen är planerat till slutet av mars då man kommer att se över Nitus profilprogram. Jan informerar också att Thomas Norgren ersätter Gunnar Olsson i Marknadsföringsgruppen. Rapport lämnas på nästa styrelsemöte. iii. Övriga grupper Lärcentradagen Carin Magg informerar att hon kontaktat deltagarna i projektgruppen om ett första möte via videokonferens. Ann-Kristin Leiderud anmäler sig att ingå i projektgruppen Lärcentradagen. C. ÖVRIG RAPPORTERING i. Vårstämman Lidköping Jan Danielski informerar att inbjudan och program nu ligger ute på Nitus hemsida och att inbjudan med program även kommer att skickas ut per post inom kort. Förberedelserna börjar ta form och de flesta högskolor har svarat positivt på inbjudan. ii. Möte med valberedningen Karin Berkö informerar att hon initierat ett möte med valberedningen inför förestående stämma, vilket har genomförts. iii. Inrättande av presidium Under årets första månader har styrelsen prövat en arbetsform med ett presidium bestående av ordförande, vice ordförande och sekreterare. Ordföranden lyfter frågan till diskussion i styrelsen. Styrelsen svarar att det är bra med en förberedande arbetsgrupp som förbereder styrelsearbetet och som lyfter fram viktiga frågor på dagordningen. Styrelsen ställer sig därmed enhälligt bakom arbetsformen med ett beredande presidium bestående av ordförande, vice ordförande och sekreterare. iv. Teknikfrågor NSHU Karin Berkö informerar att NSHU undersöker vad lärosätena tror om morgondagens teknikanvändning. Om man kan se i vilken riktning tekniken lutar åt, t ex om det är bra för lärcentra att satsa på och uppdatera videokonferenssystem eller om det handlar mer om webbaserade utbildningar. v. Rapporter/frågor från medlemmar Inga rapporter eller frågor från medlemmarna som bör lyftas har inkommit till detta styrelsemöte. 5) Ekonomi Jan Bäcklin informerar att av de kronorna som Nitus erhållit för Kraftfältskonferensen har SLU i Uppsala fakturerat kr. Detta innebär ett överskott för Nitus på kr. Karin Berkö informerar att Håkan Larsson på NSHU lämnat en förfrågan om Nitus kan ställa upp med personal på Bok- och Biblioteksmässan och att NSHU står för kostnaderna. CFL har meddelat att de inte kommer att delta i årets mässa. Styrelsen ställer sig positiv till förslaget och Karin går ut med en förfrågan till några medlemmar om att hjälpa till, förutom Karin själv och Kent Wallén. sid 3 (5)

4 att ställa upp med personal på Bok- och Biblioteksmässan och uppdrar åt Karin Berkö att gå ut med en förfrågan till några medlemmar om intresse finns att arbeta i montern på Bok- och Biblioteksmässan september ) Larcentra.se Karin Berkö informerar att hon och Kent Wallén från Nitus ska träffa Kerstin Gunnarsson, CFL och Håkan Larsson, NSHU den 12 april i Norrköping för att diskutera uppdatering av larcentra.se. Håkan har föreberett en enkätförfrågan till landets lärcentra. CFL har erbjudit sig att bekosta utformningen av enkäten. 7) Kraftfält Roger Karlén informerar att utvärderingarna från senaste Kraftfältskonferensen varit mycket positiva och att Michael Andersson, CFL, som moderator varit mycket uppskattad. Sammanställning av utvärderingarna och ekonomiska redovisningar finns på kansliet. Frågan om en fjärde Kraftfältskonferens ska anordnas lyfts och när i tid den ska ges och hur den ska arbetas fram. NSHU, CFL och SVERD har meddelat att de gärna ser en fortsättning på Kraftfält. Nitus styrelse ställer sig också mycket positiv till en fortsättning i Nitus regi. Roger Karlén uppdras att ställa frågan till övriga deltagande organisationer i arbetsgruppen om en fortsättning och på vilket sätt arbetsgruppen ska lägga upp planeringsarbetet. att uppdra åt Roger Karlén att ställa frågan till övriga deltagande organisationer i Kraftfälts arbetsgrupp om en fortsättning och på vilket sätt arbetsgruppen ska lägga upp planeringsarbetet. 8) Nätverkets möjlighet till tekniksupport angående utskick från Anderstorp Karin Berkö lyfter ärendet om mailet från Anderstorp om tekniksupport, som skickats ut till landets kommuner. Styrelsen anser att vi redan har de tjänsterna som Anderstorp erbjuder i Nitusnätverket. Medlemmarna bör därför uppmärksammas på att vi har goda möjligheter att hjälpas åt i nätverket kring tekniksupport av olika slag. att uppmärksamma medlemmarna om att vi hjälps åt i nätverket kring tekniksupport i de sammanfattande anteckningarna från dagens styrelsemöte. 9) Skrivelse till departementen Kent Wallén informerar att han börjat utforma skrivelsen och att han gärna tar emot idéer om vad som bör lyftas. Styrelsen framhåller att det är viktigt att ställa sig frågan Vilka behov av förändring finns? Och att få fram att den kommunala finansieringen i grund och botten är ett statligt ansvarsområde. Fler synpunkter lämnas: - Mindre administration med ett enklare sätt än vuxenutbildningens reglering. sid 4 (5)

5 - Flexibilitet att anordna flexibla kurser mot näringsliv och individer. Hänvisa till behovsstyrda utbildningar som näringslivets behov och att de utbildningarna ser olika ut i landet. 10) Regionindelning nya medlemmar Förslag lämnas om att hänskjuta denna fråga till nästa styrelsemöte. att hänskjuta frågan om Regionindelning nya medlemmar till nästa styrelsemöte den 13 april. 11) Behovsinventering Karin Berkö informerar att NSHU och CFL svarat att de idag tyvärr inte kan finansiera något projektarbete kring behovsinventeringsfrågan. 12) Certifiering/Kvalitetskriterier Kristina Sennblad informerar att hon arbetar med utkastet till en sammanfattning av kvalitetskriterierna utifrån 1) Lärcentrum är 2) 3M-mening, 3) Mötesplats, 4) Mäklare, 5) Motor och 6) Service. 13) Övriga frågor Enskilda studenter från privata utbildningsföretag Kristina Sennblad ställer frågan om hur man hanterar enskilda studenter från ett privat utbildningsföretag som önskar samma rättigheter som högskolestuderande. Som svar på frågan kan man säga att det är svårt att generellt bestämma hur det ska se ut. Det är bättre att diskutera frågan när den kommer upp och ta ställning utifrån om det handlar om 1-2 studenter eller en hel grupp. Om det rör sig om 1-2 studerande kan det kanske vara klokt att erbjuda sitt lärcentrum som en öppen och tillgänglig studiemiljö. Handlar det däremot om en större grupp är ett tips att kontakta utbildningsföretaget och diskutera förutsättningar och möjligheter med dem. 14) Mötets avslutande Ordföranden tackar för engagerade diskussioner och förklarar styrelsesammanträdet avslutat. Karin Berkö Ordförande Kent Wallén Sekreterare sid 5 (5)

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin,

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski,

Läs mer

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun (en liten stund

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Kent Wallén, Katrineholms, Vingåkers och Flens kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun Jan

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele 1) Höststämmans öppnande Nitus ordförande Karin Berkö hälsar stämmans deltagare välkomna och förklarar 2007 års höststämma öppnad.

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus Nätverket för kommunala lärcentra Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus kansli Viadidakt, Kullbergska Huset 641 80 Katrineholm Tel: 0150 570 68 Fax: 0150 488335 e-post: nitus@viadidakt.se Nitus

Läs mer

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari 2014 9:00 12:00 - via AdobeConnect 1. Styrelsemötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av justerare för mötet 4. Föregående protokoll

Läs mer

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Deltagare Ronny Spångberg ordförande Katharina Sjögren Edström vice ordförande Annika Ramsell kassör Jussi Koreila vice kassör Jonas Jonsson vice sekreterare

Läs mer

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst Protokoll fört vid Nitus årsstämma den 11 maj 2004 i Sandviken 1) Årsstämmans öppnande Nitus ordförande Ulrika Grönqvist hälsar stämmodeltagarna välkomna och förklarar 2004 års Nitusstämma öppnad. 2) Val

Läs mer

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga Ganska bekant Rätt kaxig Lite otydlig Mycket stolt! På stark frammarsch Lätt tilltufsad Kämpar i kylan! Kan snart flyga Varför Lärcentrum? Startade under 1990-talet Ingen egen utbildningsanordnare Förmedlare

Läs mer

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Arbetsordning för Mälardalsrådet

Arbetsordning för Mälardalsrådet Förslag 161109 Arbetsordning för Mälardalsrådet Godkänd av Mälardalsrådets styrelse (DATUM) 1. Inledning Arbetsordning för Mälardalsrådet utgår från Mälardalsrådets stadgar, version antagen av rådsmötet

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid Vuxenutbildningsnämnden 2008-04-02 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007

MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007 VÄSTSVENSKA KONTAKTNÄTET 16 april 2007 FÖR FLEXIBELT LÄRANDE MINNESANTECKNINGAR FRÅN VKF-KONFERENS KONFERENS I KARLSTAD 19-20 MARS 2007 Lena Johansson, värd för dessa två dagar, öppnar konferensen och

Läs mer

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Bilaga 1. Aktivitetplan år 2016. Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Aktivitet Budget/ år Period A. Administration av nätverk Administration, planering av aktiviteter, samordning

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 3-2011 Fört vid möte i 2011-01-28 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen fr o m 8 Kristina Savhed Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth, närvarade ej under 4 Mehrdad

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Ärendeförteckning 81-92

Ärendeförteckning 81-92 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 81-92 81 Mötet öppnas 82 Justeringsperson 83 Fastställa dagordningen 84 Inkomna/avsända handlingar 85 Minnesanteckningar 2014-04-10 86 Revisionens

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet.

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet. LÄRARUTBILDNINGS- KONVENTET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-09-23 Tid: Tisdagen den 23 september 2003 kl 10.00 16.00 Lokal: Arlandia, Stockholm Närvarande ledamöter: Laila Mattsson Högskolan Dalarna,

Läs mer

Protokoll fört vid direktionsmöte inom Lapplands kommunalförbund. Tid Fredagen den 30 april 2010 klockan

Protokoll fört vid direktionsmöte inom Lapplands kommunalförbund. Tid Fredagen den 30 april 2010 klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Protokoll fört vid direktionsmöte inom Lapplands kommunalförbund. Tid Fredagen den 30 april 2010 klockan 10.00 13.00 Plats Videokonferensstudio i Kunskapsparken i Kiruna Kunskapens

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s styrelsemöte 2012-08- 24 via e-post Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman, Sara

Läs mer

FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige

FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige SLUTRAPPORT 2008-09-23 Sören Johansson FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige Period: 2008-01-01 2008-06-30 Projektorganisation Projektägare:

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-27 1 (10) Plats och tid Orbaden Konferens, Orbaden, klockan 09.00-11.10 ande Lennart Olsson, vice ordf, c, Söderhamn Evy Degerman c, Bollnäs Ingvar Persson, m, Bollnäs Stefan Bäckström, c, Hudiksvall

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri

Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri 2013-02-08 Närvarande: Berndt Larsson Mikael Hansson Hans Hansson Åsa Hansson Villeroy&Boch Gustavsberg, ordförande Ostnor Durgo Svensk Armaturindustri, sekreterare

Läs mer

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud.

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud. Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2016-09-19 Plats: Teknikum, Växjö Närvarande: Anna-Karin Åkesson, ordförande, Lessebo kommun Helene Tapper, Tingsryd

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Vimmerby HögskoleCentrum Verksamhetsplan

Vimmerby HögskoleCentrum Verksamhetsplan Vimmerby HögskoleCentrum Verksamhetsplan Lärande Utveckling Möten Barn- och utbildningsnämndens skolutvecklingsdokument för Vimmerby kommun, där Vimmerby Högskole- Centrum ingår, har målsättningen: Vi

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Närvarande Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Försäkringskassan Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Kungälvs Kommun

Närvarande Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Försäkringskassan Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Kungälvs Kommun Datum: Fredagen den 12 juni 2009 Tid: Kl. 12.00 16.00 Plats: Alerummet, Kommunhuset i Alafors Närvarande Ledamöter Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Ersättare:

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

Sida 2 av 6 vuxenutbildning Personalen ska ha god kunskap om av Nitus fastställda kvalitetskriterier. Har personal som arbetar med den här typen av ve

Sida 2 av 6 vuxenutbildning Personalen ska ha god kunskap om av Nitus fastställda kvalitetskriterier. Har personal som arbetar med den här typen av ve Sida 1 av 6 ENTERSTAT MER RESULTAT MED MINDRE ARBETE Utskick: Kvalitetsdeklaration för Nitus lärcentra 2016 Kontaktperson - André Essebro Namn på ditt lärcentrum och fullständig adress (besöksadress resp

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Per Edblom,

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Ärendeförteckning 14-28

Ärendeförteckning 14-28 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 14-28 14 Mötet öppnas 15 Justeringsperson 16 Fastställa dagordningen 17 Inkomna/avsända handlingar 18 Revisionens egen budgetuppföljning 19 Minnesanteckningar

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2016-05-30, 9.00-11.30 Plats: Folkets Hus, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Västerkyrkan, Byggmästaregatan 21 kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Ann-Charlotte

Läs mer

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat.

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat. 1 Styrelsen för Protokoll Föreningen Kommunala miljöchefer 2003-11-21 Plats: Miljöförvaltningen i Stockholm Tid: 2003-11-21, Kl 10.00-14.00 Närvarande: Ann-Britt Svedberg, ordförande Christer Persson Högni

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Campus Vimmerby

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Campus Vimmerby Dnr 2018/39/043 Id 23154 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2017 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 VOLYMER... 4 EKONOMI I BALANS... 5 TJÄNSTER AV HÖG KVALITET...

Läs mer

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen PM 1 (7) 2016-01-27 Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen Gemensamma utgångspunkter Arbetet med bildande av regionkommuner i Sverige pågår. Vid ingången av 2015 bildades sex nya. Ytterligare

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 12 mars 2003 kl 18,30-21,25 Paragrafer 1-22 Närvarande

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl. 12.00 STYRELSE Närvarande Elinore Selldén (ES), ordförande Urban Larsson (UL), vice ordf. Åsa Malkusson (ÅM), sekreterare Susanne Jonsson

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande:

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande: [Skriv text] SKTF avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(5) Plats och tid: Kursgården 2011-05-16 kl. 15.30 Beslutande: Anne-Sofie Koivisto Anders Flygare Hans Fernström Helen Lundbäck Irene Sikku Annica Lindgren

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015

Nyhetsbrev juli 2012 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN Skånes vindkraftsakademi 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 Inledning Skånes vindkraftsakademi Skånes vindkraftsakademi är en ideell förening och en medlemsorganisation. Vi verkar för

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Protokoll fört vid möte inom Vuxenutbildningsutskottet Lapplands kommunalförbund. Tid Onsdagen den 1 februari 2012 klockan 13.00 15.00 Plats Närvarande Övriga deltagande Videokonferens

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson Vuxenutbildningsnämnden 2008-10-29 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Irmingard Lidman ((kd), ersättare för Ulf Lager Göran Sjönneby (fp)

Läs mer

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Uppdaterad 2019-09-05 Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Alingsås kommun Alvesta kommun Arjeplogs kommun Arvika kommun Avesta kommun Bergs kommun Bjuvs kommun Bodens kommun

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013 Protokoll från det 3:e sammanträdet med :s styrelse 2013 Tid och plats: 11 mars kl 09.30 16.00, s kansli, Uppsala stifts hus, Dragabrunnsgatan 71 i Uppsala, våning 3. Närvarande: Stig Hansson, Folkrörelserådet

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 1 (13) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet BESLUTANDE UNDERSKRIFTER 1-9 Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå Bengt Westman,

Läs mer

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS A2001:003 2001 års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS Box 4, 831 21 Östersund Telefon: 063-161870 Telefax: 063-161880 E-post: info@itps.nu www.itps.nu För ytterligare information

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Svenska Squaredansförbundet

Svenska Squaredansförbundet Protokoll 2014:1 fört vid styrelsemöte 20140126 (webbmöte) Närvarande: Tommy Hansson, ordförande Gunnar Bodmar Henrik Kjellgren, vice ordförande Maria Keinänen Iris Åkerberg, sekreterare Göran Wetterqvist

Läs mer

Förhinder hade anmälts av Inge Blank och Ann-Kristin Blomgren. 36 MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN

Förhinder hade anmälts av Inge Blank och Ann-Kristin Blomgren. 36 MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN PROTOKOLL STY 5/2001 1(5) PROTOKOLL STY 5/2001 Sammanträdesdata Tid 2001-06-16 kl 17.30 20.00 Plats Delfinen-hallen, Luleå Närvarande Jacob Douglas Kjell Engström Rolf Randborg Stig Klemetz Håkan Svelander

Läs mer

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Solveig Lundström, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Börje Sandgren, Lars Tigerberg, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer