Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 februari 2007 i Stockholm Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Per Edblom, Järfälla kommun Jan Danielski, Lidköpings kommun Roger Karlén, Alingsås kommun Ann-Kristin Leiderud, Kramfors kommun Carin Magg, Tranås kommun Lennart Myhrman, Ludvika kommun Kristina Sennblad, Tierps kommun Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommun Anna Hvarfner, Nitus kansli Frånvarande: Lennart Andersson, Kiruna kommun Jerry Engström, Västerviks kommun Per de Faire, Motala kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun Thomas Norgren, Söderhamns kommun Madeleine Sjöö, Lindesbergs kommun Annicka Ångman, Leksands, Mora, Orsa, Rättviks och Älvdalens kommun 1) Styrelsemötets öppnande Ordföranden Karin Berkö hälsar styrelsens medlemmar välkomna och förklarar styrelsemötet öppnat. 2) Föregående protokoll Karin Berkö frågar styrelsen om föregående protokoll kan godkännas och läggas till handlingarna. att godkänna föregående protokoll, som därefter läggs till handlingarna. 3) Dagordningens fastställande Förslag till dagordning föreligger (bilaga1). Förslag lämnas om att lägga till punkten Regionindelningar nya medlemmar, att under punkten Övrig rapportering lägga till punkten Informationsmöte nya medlemmar. att fastställa den föreslagna dagordningen med ovanstående tillägg. sid 1 (5)

2 4) Rapportering A. NITUS REGIONER Norra kust Ann-Kristin Leiderud informerar att Härnösands kommun nyligen etablerat ett lärcentrum och funderar på att ansöka om medlemskap i Nitus. Förslag lämnas om att göra ett studiebesök där vid det förestående fysiska styrelsemötet i Härnösand till hösten. Hälsingland Jan Bäcklin informerar att han presenterat lärcenterverksamheten för den nya nämnden Lärande och arbete i Bollnäs kommun. Den nya nämnden är mycket positivt inställd till högskoleutbildning på hemmaplan och KY-utbildning. Jämtland Karin Berkö informerar att de i projektet Fyra Norra kommer ha ett möte nästa vecka där diskussioner om en storregion står på agendan. B. NITUS PROJEKTGRUPPER i. Webb- och Informationsgruppen Kent Wallén informerar från senaste mötet den 30 januari med Webb- och Informationsgruppen. På mötet lades stor vikt på arbetet med Arbetet med diskuterades och ett möte med CFL och NSHU föreslogs. Arbetet med att städa FirstClassservern och Nitus internt har kommit igång bra. Styrelsen anser att Nitus hemsida är mycket viktig att hålla up to date och förslag lämnas om att fundera över om att arvodera en webbtjänst för detta ändamål. Kent lyfter en medlemsfråga som inkommit om vi fått några indikationer på högskolornas nya antagningssystem. Förslag lämnas om att lägga in en stående punkt på styrelsens dagordning Rapporter/frågor från medlemmar. Frågan om det går att få en antydan om hur många medlemmar som besöker Nitus internt lyfts. Jan Bäcklin undersöker saken och återkopplar på nästa styrelsemöte. ii. Marknadsföringsgruppen Jan Bäcklin informerar att Marknadsföringsgruppen kommer att se över hela marknadsföringsprofilen samt se över så att det finns produkter framme. Till marknadsföringsprofilen är det viktigt att koppla certifieringsfrågan och därmed design på skyltar till Nituslärcentra. Kritik om att Nitus väskor går sönder väldigt lätt framfördes. Jan reklamerar väskorna. C. ÖVRIG RAPPORTERING i. Vårstämman Lidköping Jan Danielski presenterar det planerade upplägget för vårstämman i Lidköping där Nitus står för programmet dag 1 med stämmoförhandlingar och dag 2 som värdkommunen Lidköping står för. Temat för vårstämman är Lärcenter som mäklare. Rektor Leif Johansson, HiS, är tillfrågad om att hålla välkomstanförandet. Ett 10-tal lärosäten har bjudits in, vilka kommer att få max sid 2 (5)

3 10 minuter var att presentera sig på och tala om hur de ser på dagsläget och framtiden. Därefter är det fritt fram för Nitus medlemmar att mingla runt och knyta de kontakter man så önskar. Dessutom kommer Peter Kammensjö från Högskolan i Borås och presenterar Bättrekonceptet. Kvällsaktiviteterna börjar med en historisk tillbakablick med efterföljande middag på Stora hotellet. Inbjudan med program och anmälan till vårstämman i Lidköping den 9-10 maj kommer att finnas klar och läggas ut på Nitus hemsida i slutet av februari. Höststämman förläggs till Lycksele och preliminärbokas till den 7-8 november med det extra styrelsemötet tisdagen den 6 november. ii. CFL-konferens 12/2 Karin Berkö informerar att CFL bjudit in Nitus till CFL-konferensen den 12 februari tillsammans med de lärcentra som deltagit i de olika lärcentraprojekten som finansierats av CFL under perioden Presentationer av de olika projekten kommer att genomföras och Karin kommer att presentera Mentorskapsprojektet som Nitus deltagit i. Roger Karlén kommer att redovisa kartläggningen av de 250 lärcentra som identifierats genom en digital enkätundersökning på uppdrag av CFL. iii. Vux-konferens i Linköping 20-21/ Karin Berkö informerar att hon och Roger Karlén är inbjudna som föredragshållare på Vuxkonferensen i Linköping den mars. iiii. Informationsmöte nya medlemmar Karin informerar att hon, Roger Palm och Anna Hvarfner genomfört ett informationsmöte med fyra nya medlemmar den 29 januari. 5) Ekonomi Jan Bäcklin presenterar den ekonomiska situationen för Nitus som ligger på ett preliminärt resultat på kronor. Räntan på lånen uppgår till kronor. Det positiva resultatet kommer främst från överskottet från Vux-konferensen ) Förfrågan från APeL Frågan om Nitus ska bli medlem i APeL FoU diskuteras. Förslag lämnas om att till nästa styrelsemöte bjuda in Carina Åberg från APeL för att diskutera och svara på frågor kring medlemskapets villkor och förutsättningar. att uppdra åt Karin Berkö att bjuda in Carina Åberg från APeL för att diskutera och svara på frågor kring medlemskapets villkor och förutsättningar. 7) Förfrågan NSHU om nybildning av projektgrupp Karin Berkö informerar att NSHU:s referensgrupp är på gång att förnyas. Håkan Larsson har därför lämnat en förfrågan till Nitus om att komma med förslag på fyra personer från fyra kommuner med geografisk spridning och med god representativitet för landets lärcentra. Svar önskas senast den 1 mars. sid 3 (5)

4 Förslag på personer och kommuner lämnas: Karin Berkö, Jämtland; Kristina Sennblad, Uppland; Jan Danielski, Västra Götaland och Karl-Axel Hill alternativt Preben Bruzelius, Skåne. Karin Berkö, Kristina Sennblad och Jan Danielski tackar ja till förfrågan om att ingå i NSHU:s referensgrupp. att uppdra åt Karin Berkö att tillfråga Karl-Axel Hill alternativt Preben Bruzelius om att ingå i NSHU:s referensgrupp. att uppdra åt Karin Berkö att meddela Håkan Larsson på NSHU om de föreslagna personerna till NSHU:s referensgrupp enligt ovan. 8) Bok- & Bibliotek 2007 Karin Berkö informerar att en förfrågan från Håkan Larsson på NSHU inkommit om Nitus deltagande på Bok- & Bibliotek i Göteborg den september NSHU och CFL står för finansiering och Nitus med personal. Karin Berkö och Kent Wallén föreslås ansvariga för Nitus medverkan och att arbeta vidare med upplägget från Nitus sida. att uppdra åt Karin Berkö och Kent Wallén att ansvara för Nitus medverkan på Bok- & Bibliotek i Göteborg den september ) Valberedningen inbjuden till samtal Valberedningen har bjudits in till samtal med Karin Berkö, Kent Wallén och Roger Karlén den 16 februari. En dialog är viktig att föra mellan styrelsen och valberedningen för att få en så bra sammansatt styrelse som möjligt med god spridning geografiskt och med en mix av olika personprofiler. Personvalet är däremot helt valberedningens beslut. 10) Skrivelse till departementet Nitus styrelse lägger fram förslag om att uppdra åt Karin Berkö, Roger Karlén och Kent Wallén att arbeta fram en skrivelse till utbildnings- och näringsdepartementet med det snaraste utifrån stämmobeslutet i Arvika. att uppdra åt Karin Berkö, Roger Karlén och Kent Wallén att arbeta fram en skrivelse till utbildnings- och näringsdepartementet med det snaraste utifrån stämmobeslutet i Arvika. 11) Nya projektgrupper utifrån medlemmarnas önskemål Utav de projektgrupper som bildades på stämman i Arvika har projektgruppen Lobby Lärcentradagen och Stödjande strukturer meddelat att de kommit igång med sitt arbete. Carin Magg, som är sammankallande för projektgruppen Lobby Lärcentradagen, informerar från deras möte. Carin informerar att arbetet med en Lärcentradag fått alldeles för stora proportioner och ställer frågan till styrelsen om projektgruppen kan avgränsa sitt projektarbete till en nationell lärcentradag då samtliga Nituslärcentra håller sin egen lärcenterdag men att den sker på ett gemensamt datum. Förslag lämnas om att det gemensamma datumet fastställs till någon gång i september. sid 4 (5)

5 Styrelsen ställer sig bakom förslaget om ett gemensamt datum för samtliga Nituskommuner om en nationell lärcentradag. Kristina Sennblad, som är sammankallande för projektgruppen Stödjande strukturer, informerar att de valt att inrikta sig på området bibliotek och återkommer med mer information på nästa styrelsemöte. att godkänna förslaget om en nationell lärcentradag enligt ovan. 12) Behovsinventering Karin Berkö informerar att CFL lämnat ett förhandsbesked om att CFL har svårt att stödja projektet kring ett behovsinventeringsverktyg finansiellt men att diskussionerna fortsätter. 13) Regionindelningar nya medlemmar Förslag lämnas om att hänskjuta denna fråga till nästa styrelsemöte. att hänskjuta denna fråga till nästa styrelsemöte. 14) Certifiering, öppen diskussion om kvalitetskriterierna och vårt vidare arbete med projektet Certifieringsfrågan diskuteras med utgångspunkt i Nitus kvalitetskriterier och ett första diskussionsunderlag är under utarbetande. Förslag lämnas om att lyfta kvalitetskriterierna utifrån ett certifieringsperspektiv på vårstämman i Lidköping för vidare diskussioner kring certifieringsfrågan. Styrelsemedlemmarna uppdras att granska kvalitetskriterierna utifrån 1) Lärcentrum är 2) 3M-mening, 3) Mötesplats, 4) Mäklare, 5) Motor och 6) Service och lämna sina förslag till Kristina Sennblad. Kristina uppdras sedan att sammanställa förslagen och synpunkterna på Nitus kvalitetskriterier till ett första diskussionsunderlag. att uppdra åt styrelseledamöterna att lämna sina synpunkter på nuvarande kvalitetskriterier och komma med förslag till förbättringar till Kristina Sennblad. att uppdra åt Kristina Sennblad att sammanställa de synpunkter och förslag som lämnas på Nitus nuvarande kvalitetskriterier till ett första diskussionsunderlag kopplat till certifieringsfrågan. 15) Övriga frågor Inga övriga frågor rapporterades. 16) Mötets avslutande Ordföranden tackar för engagerade diskussioner och förklarar styrelsesammanträdet avslutat. Karin Berkö Ordförande Kent Wallén Sekreterare sid 5 (5)

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens. Information Carina Åberg, APeL. 1) Styrelsemötets öppnande Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 9 mars 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski, Lidköpings

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte fredagen den 21 september 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin,

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 24 augusti 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Göran Björnberg, Gotlands kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Jan Danielski,

Läs mer

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens

Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Styrelsemöte i NITUS onsdagen den 29 januari 2003 - videokonferens Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karl-Axel Hill, Östra Göinge kommun (en liten stund

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 28 april 2009 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Kent Wallén, Katrineholms, Vingåkers och Flens kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun Jan

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens

Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Protokoll från Nitus styrelsemöte 17 december 2009 via videokonferens Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström,

Läs mer

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele

Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele Protokoll fört vid Nitus föreningsstämma den 7 november 2007 i Lycksele 1) Höststämmans öppnande Nitus ordförande Karin Berkö hälsar stämmans deltagare välkomna och förklarar 2007 års höststämma öppnad.

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm

Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Protokoll från Nitus styrelsemöte 4 juni 2009 i Stockholm Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner Jerry Engström, Västerviks kommun

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge

Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Protokoll från Nitus styrelsemöte 20-21 oktober 2009 på Breanäs, Östra Göinge Närvarande: Ordförande Karin Berkö, Östersunds kommun Ordinarie ledamöter Kent Wallén, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010

Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus Nätverket för kommunala lärcentra Nitus Verksamhetsberättelse för 2010 Nitus kansli Viadidakt, Kullbergska Huset 641 80 Katrineholm Tel: 0150 570 68 Fax: 0150 488335 e-post: nitus@viadidakt.se Nitus

Läs mer

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst

6) Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst Protokoll fört vid Nitus årsstämma den 11 maj 2004 i Sandviken 1) Årsstämmans öppnande Nitus ordförande Ulrika Grönqvist hälsar stämmodeltagarna välkomna och förklarar 2004 års Nitusstämma öppnad. 2) Val

Läs mer

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs

Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Styrelsemöte i Nitus den 20-21 mars 2003 Orbaden utanför Bollnäs Närvarande: Ulrika Grönqvist, Östhammars kommun Maj-Sofie Andersson, Sandvikens kommun Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs

Läs mer

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari 2014 9:00 12:00 - via AdobeConnect 1. Styrelsemötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av justerare för mötet 4. Föregående protokoll

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens

Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens Protokoll från styrelsemötet i Nitus fredagen den 12 januari 2007 via videokonferens Närvarande: Karin Berkö, Östersunds kommun Jan Bäcklin, Bollnäs kommun Lennart Andersson, Kiruna kommun Per Edblom,

Läs mer

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun Utkast/Version PRESSMEDDELANDE 1 (5) 2017-08-07 Nu får 153 800 invånare chans att tycka till om sin kommun Nu är det dags för årets omgång av SCB:s medborgarundersökning. I dagarna får 153 800 invånare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm Sammanträdesprotokoll Protokoll SAMMANTRÄDESDATUM 2014-09-26 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2014-09-26, kl 9.30 15.00 Plats Riksdagshus 7-9 Beslutande:

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Samverkande kommuner Lärcentrum 2018

Samverkande kommuner Lärcentrum 2018 Samverkande kommuner Lärcentrum 2018 Samverkande kommuner (huvudsökande i fet text) ALE KOMMUN LILLA EDETS KOMMUN ALINGSÅS KOMMUN Kunskapsförbundet Väst ARVIKA KOMMUN EDA KOMMUN BORÅS KOMMUN BOLLEBYGDS

Läs mer

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Uppdaterad 2019-09-05 Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Alingsås kommun Alvesta kommun Arjeplogs kommun Arvika kommun Avesta kommun Bergs kommun Bjuvs kommun Bodens kommun

Läs mer

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index.

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index. Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2013 och 2012 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården. Kvalitetsindexet, som Hjärt-Lungfonden

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7)

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7) Sid 1(7) Kalendarium 2013-2014 2013 2014 2013-01-10 - - 11 Styrelsemöte 2013-02-15 Årsberättelsen ska vara färdig 2013-04-19 Förbereda styrelsemöte och årsmöte 2013-05-15, start kl Styrelsemöte 2014-05-15

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid Vuxenutbildningsnämnden 2008-04-02 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 7 2015 Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45 Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg Närvarande: Frånvarande: Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Styrelsemöte 8 Region Väst

Styrelsemöte 8 Region Väst Plats: Göteborg Tid: Kl. 09.30-16.00 Kallade: Styrelsen & VL Styrelsemöte 8 2018-10-27 Deltagare (T= Telefon) Styrelsen Jenny Pelli Magnus Hägg Mattias Sandberg Malin Olin Från Karin Meyer Till Hans pkt

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna. Ideell förening Sida 1 av 6 Protokoll öppet LAG gruppsammanträde Tid: 5 december 2017, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade

Läs mer

Inbjudan till Sydostkonferens 2015

Inbjudan till Sydostkonferens 2015 Inbjudan till Sydostkonferens 2015 Moderaterna i Östra Götaland har nöjet att inbjuda till årets stora evenemang i sydöstra Sverige Sydostkonferensen! Vi vänder oss i första hand till samtliga kommunal-

Läs mer

Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge

Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge Tid Plats Protokoll från årsstämman i Ludvika Norra FVOF 2012. 1(6) Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge 1. Årsstämmans öppnande

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec 2019-03-14, Dnr 2018:0040441 Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Statsbidrag för omsorg på kvällar, nätter och helger 2019 Skolverket har beslutat om statsbidrag enligt nedan 2120001439 ALE KOMMUN 10 8 910 2120001553

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion

Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion 2019-01-21 Dagens indelning Sydsvenska Bangolfförbundet omfattar: Skåne län, Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Jönköpings

Läs mer

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården, som presenteras i Hjärt-Lungfondens Hjärtrapport.

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landstings-/regionjämförelser 2014. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L = statsistiskt signifikant lägre än riksgenomsnittet.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga

Rätt. Ganska. Lite otydlig. Mycket stolt! På stark frammarsch. Lätt tilltufsad. Kämpar i kylan! Kan snart flyga Ganska bekant Rätt kaxig Lite otydlig Mycket stolt! På stark frammarsch Lätt tilltufsad Kämpar i kylan! Kan snart flyga Varför Lärcentrum? Startade under 1990-talet Ingen egen utbildningsanordnare Förmedlare

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte Ringsjöns vattenråd Datum: Tid: Plats: Hörby kommun, Victoria Benedictsson 2

Protokoll för styrelsemöte Ringsjöns vattenråd Datum: Tid: Plats: Hörby kommun, Victoria Benedictsson 2 Protokoll för styrelsemöte Ringsjöns vattenråd Datum: 2016-09-26 Tid: 10.00 12.00 Plats: Hörby kommun, Victoria Benedictsson 2 Närvarande: Susanne Meijer, Jörgen Johansson, Henrik Wöhlecke, George Bergengren,

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 1/

REGISTER: Sammanträde nr 1/ REGISTER: Sammanträde nr 1/2019-01-24 1 Mötets öppnande 2 Godkännande av dagordning 3 Justering av föregående protokoll (2018-11-15) 4 Inför Stångaspelen 2019 a) Avtal FGI/SIF/FS b) Sponsring 2019 c) Bilaga

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl

Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl 8.30 13.30.

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Närvarande: Torbjörn Wester, Anders S. Lindbäck (från punkt 2c), Anton Nordenfur, Nils Agnesson (från punkt 2c till punkt 12), Mattias

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

Jönköping Tranås Vetlanda Nässjö Värnamo Gislaved Eksjö Aneby Vaggeryd Sävsjö...

Jönköping Tranås Vetlanda Nässjö Värnamo Gislaved Eksjö Aneby Vaggeryd Sävsjö... Medlemsavgift 2016 Innehåll Länsförbund Stockholms län... 7 Stockholm... 7 Nacka-Värmdö... 7 Järfälla - Upplandsbro... 7 Södertälje Nykvarn... 7 Norrtälje... 7 Lidingö... 7 Botkyrka Salem... 7 Sollentuna

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Kvalitetsdialog, strategigruppen

Kvalitetsdialog, strategigruppen Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-28 Dnr Dnr 6.7-2018-116 Kvalitetsdialog, strategigruppen Datum: 27 februari 2018 Ordförande: Charlotte Åstrand, Länsbibliotek Sörmland Sekreterare: Elisabet

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31 FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8), kl 09.30 12.15, Kommunkontoret, rum 119, Vänersborg Anders Johansson, ordförande Bo Thorn Bill Wallberg Reine Karlsson Per-Axel Andersson Tommy Janerstål Bengt Mattsson Barbro

Läs mer

N A V. industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst

N A V. industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst Protokoll nr tre (3) 2011 fört vid styrelsemöte med NAV Plats: Göteborgs Remfabrik Tid: 2011-10-13 kl. 10.00-15.00 Närvarande: Ingvar Axelsson Einar Brodin Chris Centerwall Thomas Gruvesäter Per Hållén

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN Kommuner i samverkan för Inlandsvägen: Mora! Vansbro! Fil ipstad! Storfors! Kristinehamn! Gullspång! Mariestad! Skövde! Falköping! Tidaholm! Mullsjö! Jönköping! Gislaved! Hylte! Halmstad ANTECKNINGAR FRÅN

Läs mer

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik Styrelsen 2011-12-08 1 Plats och tid Iföhus, Bromölla, den 8 december 2011 Start kl 08.45. Avslutat kl 11.00 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson,

Läs mer

Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun

Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun Skåne län 4 34 Täby kommun Stockholms län 6 33 Karlstads

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016

Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016 1 (11) Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016 Skolverket har beslutat om tilldelning av statsbidrag enligt nedan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping Styrelsemöte ÖBDF 2014-01-23 kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping Närvarande: Marie Jerhammar, Gunnar Hedlund, Lars Löfgren, Peter Nyström, Johan Bäckman, Ole Olsson (adjungerad sekreterare). 1. Mötets

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20130903 Tid: 12:0014:00 Plats: R22 Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa Pyk, Elin Lager,

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer