Med en god sås kan du förändra menyn. Effektiva lösningar för Skolrestaurang

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Med en god sås kan du förändra menyn. Effektiva lösningar för Skolrestaurang"

Transkript

1 Med en god sås kan du förändra menyn Effektiva lösningar för Skolrestaurang

2 The new world of Knorr! Det blåser en förändringens vind över Knorr. Vi har helt enkelt bestämt oss. Vi ska förändra livsmedelsvärlden. Vi ser över alla våra produkter och hela vår produktion, från jord till bord. Allt med syftet att ytterligare höja kvaliteten på såväl våra råvaror som våra produkter. Och hitta och mer hållbara lösningar som hjälper oss att minska trycket på vår planet. Det betyder att du framöver kan förvänta dig produkter och helhetslösningar från oss. Som inte bara ger dig nyttigare, säkrare och godare ingredienser till ditt kök, utan också välkomponerade och välsmakande menyer att erbjuda dina gäster. Det ger dig också en betydligt enklare och mer behaglig vardag, med både effektivitet och ekonomi. Utan att du behöver kompromissa med vare sig din professionalism, din integritet eller ditt samvete. Nu har turen kommit till våra smaksatta såser Passion for taste is in our nature På Knorr arbetar vi kontinuerligt med att hitta goda lösningar. Inte bara för våra kunder utan också för vår planet. Denna ambition sammanfattar vi i fyra övergripande löften.

3 Knorr smaksatta såser Vi har sett över hela vårt sortiment av smaksatta såser och kan nu erbjuda ett spännande sortiment med mångsidiga, praktiska och goda såser som ger dig större variation på menyn och effektivitet i köket. Säkerhet & kvalitet i fokus Våra såser håller högsta kvalitet. Både när det gäller smak, funktion och ett minimum av allergener. Allt det här säkerställer vi med ett kvalitetssäkrande team centralt på Unilever, som noggrant kontrollerar alla ingredienser vi använder i vår produktion och ser till att alla nödvändiga och relevanta certifieringar, som t.ex. HACCP, följs och respekteras. Nytt är även att vi har en löstagbar spårbarhetsetikett på förpackningarna som ger dig information om när produkten är tillverkad och där du även kan fylla i när förpackningen öppnades. Bättre effektivitet Lagar du såser från grunden med vetemjöl så är det mer regel än undantag att såserna tjocknar i varmhållning. Dessutom är det mer tidskrävande att tillaga såser vare sig du gör en botten eller toppredning. De skall ändå passas och konsistensen skall bli rätt. Det slipper du med våra såser. Samtliga såser är testade att klara varmhållning och även nerkylning. Bättre för vår planet Bättre smak Vi har förbättrat smaken och anpassat den till våra nordiska smaklökar. Samtliga såser innehåller nu mer färska råvaror och känns mer genuina. Oavsett vem som tillagar såsen är du garanterad en hög smak och ett bra slutresultat. Men självklart finns det utrymme att justera smaken efter din egen smak och dina specifika behov. Med våra såser får du en bra variationsmöjlighet till dina maträtter, eftersom smakerna skiljer sig från de mer traditionellt tillagade såserna som ofta förekommer på våra skolmatsedlar. Bättre ingredienser Vi har renodlat ingredienslistan och tagit bort onödiga tillsatser. Bland annat har vi i möjligaste mån försökt ta bort de 14 vanligaste allergenerna enligt SLV:s lista. Undantaget är vissa såser som på grund av sin karaktär och smak kräver en viss ingrediens som kan vara allergen, t.ex. ägg i hollandaisesås. Vi har även tagit bort MSG i såserna, så nu smakar de mer av huvudråvaran. Allt för att du skall känna dig trygg att använda våra goda och rena såser. Alla våra grönsaker och örter är noggrant utvalda och odlas utomhus under solen. Och vi skördar när grönsakerna är som allra bäst. Varken förr eller senare. Förutom att våra produkter är mycket mångsidiga och håller hög kvalitet är de också bekväma och effektiva att jobba med, samt tidsbesparande. Vilket bland annat betyder att kökspersonalen kan koncentrera sig på att utveckla sina kunskaper och sin kreativitet mer, på andra områden. Självklart är våra smaksatta såser framtagna i enlighet med vårt Growing for the Futureprogram vår plan för hållbar utveckling. Läs mer på

4 KNORR Pastasåser Med KNORR Pastasåser och vårt breda pastasortiment har vi skapat vårt nya Pastakoncept, som rymmer en rad klassiska, populära och framförallt goda pastarätter. Som älskas av såväl stor som liten och som du tillagar snabbt och lätt. Vi har valt ut de populäraste pastarätterna och utvecklat en produkt som smakar riktigt gott och som gör ditt liv i köket mycket enklare. Tillaga enligt anvisningarna på förpackningen eller skapa variation på din meny genom att utgå från grundreceptet och sen sätta din egen prägel på rätten. Oavsett vilket, så är det busenkelt att jobba med våra pastasåser vem som helst klarar av det! Collezione Italiana den perfekta pastan Vi har sett över vårt pastasortiment och tagit fram Collezione Italiana en perfekt kompanjon till våra pastasåser. Och en god och effektiv lösning, med många alternativ och många fördelar. Bland nyheterna hittar du bland annat en helt ny ekologisk fullkornsspaghetti och fullkornsgobetti samt både en ekologisk högfiberfusilli och dito penne. Dessutom rymmer sortimentet fortfarande gamla Knorrfavoriter som Lasagnette (såväl ekologisk fullkorn som vanlig), Lasagneplattor, Fusilli, Noodles och Tortellini. Samtliga tillverkade i pastans hemland Italien enligt genuina, traditionella recept. Fullkorn! Våra fullkornsprodukter innehåller olika typer av spannmålsfullkorn antingen hela korn, krossade korn eller korn som malts ner till fullkornsmjöl. Och vi använder alla delar av spannmålet. Alltifrån grodden och skalet (kliet). I KNORR Collezione Italiana använder vi fullkornsmjöl av vete. Det är därför KNORR Collezione Italiana också är märkt med Livsmedelsverkets nyckelhålsmärkning. Fibrer! Kostfibrer är kolhydrater som inte bryts ner i tarmen. Kostfiber finns i frukt, grönsaker, baljväxter och i fullkornsspannmål. KNORR Collezione Italiana är en pasta som ser ut och uppför sig som vanlig pasta men som innehåller kostfiber från havre. Enligt de nordiska näringsrekommendationerna bör vi öka intaget av kostfiber. Förpackningarna har dessutom fått en helt ny design och kommer numera i såväl ekonomiska som praktiska 5 kg baginbox förpackningar med tydligare information och praktiska tips och recept.

5 10 port. Kyckling, förstekt, strimlad Wokgrönsaker Wokgryta med kyckling, bulgur/quinoa Koka upp såsen med kokosmjölk istället för vanlig mjölk. Det gör att såsen blir laktosfri. Tillsätt goda rotfrukter och förstekt skivad eller strimlad kyckling. Servera med bulgur/quinoa för ett klimatsmart val. ca 100 port. 10 kg 10 kg Sås KNORR Papriganosås Vatten Kokosmjölk 120 g 8 dl 2 dl 8l 2l Tillbehör Bulgur Quinoa KNORR Örtagårdsbuljong Portionsstorlek Färdig mängd 10 g 4 kg 2 kg 2 kg 100 g 40 kg Gör så här 1. Koka upp såsen med vatten och kokosmjölk. 2. Tillsätt kyckling och wokgrönsaker. Låt rätten sjuda till den är genom varm. 3. Koka bulgur och quinoa enligt anvisning och servera till. För bästa resultat koka i bleck i ugnen. Dosera med dubbelt så mycket vatten som torrvara, blanda ner buljongpulvret. KNORR Papriganosås KNORR Papriganosås har en god smakkombination av paprika och oregano, därav namnet. Det är inte bara smaken som är tilltalande utan även färgen. Med sin varma och mustiga ton är den mycket inbjudande att använda i gratänger av olika slag, inte minst fiskgratänger som ofta kan ha ett blekt utseende. Såsen lämpar sig även att servera till lakto/ ovo vegetarisk kost. KNORR Papriganosås innehåller mjölkprotein, men inte laktos.

6 Hokifilé, MSC märkt Salt Frasig fisk Lemone Sprödbakad fisk älskas av de flesta barn. Tillagar du den från grunden så vet du dessutom vad den innehåller. Använd gärna MSCmärkt fisk. Krossa cornflakes kolla så de inte innehåller gluten om du vill servera rätten till glutenfritt. Blanda med MILDA Flytande Margarin. I botten på blecket har vi lagt ett tunt lager med vår goda Lemonesås. Lägg på fiskfiléerna och bred Corn Flakessmeten över fisken och gratinera. 1 GNbleck ca 20 port. 2,5 kg 5 GNbleck ca 100 port. 12,5 kg Sås KNORR Lemonesås 150 g Vatten 8 dl Garde d Or Ostcrème Purjolök 40 g KNORR Professional Dragonpuré 40 g 750 g 4l Frasig topping Corn Flakes 8 dl Ströbröd, glutenfritt 2 dl MILDA Flytande Margarin 2,4 dl Dillfrön 4g Portionsstorlek Färdig mängd 8 kg 4l 1l 1,2 l 20 g 40 kg Gör så här 1. Tillaga såsen enligt anvisning nedan, tillsätt ostcrème, dragonpurén och finskuren purjolök. 2. Fördela ca 1l sås i botten/bleck. Lägg den tinade fisken i såsen. Salta på fisken. 3. Blanda Corn Flakes, ströbröd och dillfrön med MILDA Flytande Margarin till en smet. Krossa ev. Corn Flakes något. 4. Fördela Corn Flakessmeten över fisken. Grädda i varmluftsugn på 170 i ca minuter. 5. Servera med kokt potatis, eller potatismos. KNORR Lemonesås KNORR Lemonesås är en sås med goda och höga smaker som länge haft ett högt anseende bland våra kunder. Nu har vi dessutom förbättrat innehållet och kan lova ytterligare en smakförhöjning i receptet. Att tillaga en motsvarande sås från grunden är inte är så enkelt. Därför kan KNORR Lemonesås tillföra lite extra variation i stället för kalla såser, som ofta serveras till fisk.

7 1 GNbleck ca 20 port. Kyckling, förstekt, skivad 1,4 kg Bambuskott, strimlade Vattenkastanj Paprika, röd, strimlad Broccoli, färsk eller fryst Chicken Thai Curry För att göra denna rätt enkel att tillaga har vi valt att göra den i bleck i ugnen. Lägg förstekt kyckling i bleck, med vattenkastanjer, bambuskott och strimlad paprika. Tillaga på kombidrift. Koka upp Currysåsen, men ersätt 20 % av vattnet med KNORR Mat. Servera med såsen separat eller häll såsen över kyckling/ grönsaker och gratinera. Servera med jasminris. 5 GNbleck ca 100 port. 7 kg 2 kg 2 kg Sås KNORR Currysås Vatten KNORR Mat 15 % 1,3 l 2 dl 6,5 l 1l Tillbehör sminris Portionsstorlek Färdig mängd 8 kg 6 kg 40 kg Gör så här 1. Fördela kyckling och grönsaker i bleck. Tillaga på kombidrift på 160 till Rör ut currysåstorrvaran i kokande vatten. Tillsätt KNORR Mat. 3. Koka riset enligt anvisning. Servera riset och såsen separat till kycklingrätten. TIPS! Rätten kan även tillagas som gratäng. Slå då såsen över kyckling och grönsaker och gratinera. KNORR Currysås En currysås med både hetta och rundhet som gör att den passar inte bara våra klassiska svenska curryrätter utan även till rätter med mer asiatiskt stuk. Enkel tillagning och ingen risk att man bränner curryn, som annars måste fräsas i botten på grytan, när såsen tillagas från grunden, för att ge rätt smak.

8 Köttfärssås Napoli med fullkornsspaghetti Fräs upp tärnade rotfrukter, köttfärs, lök, och vitlök. Strö ner KNORR Napolisås som en ingrediens och späd med vätska till önskad smak och konsistens. Servera med nykokt KNORR Spaghetti fullkornspasta en nyhet i vårt sortiment, som dessutom är ekologisk. 10 port. Palsternacka 120 g Morot 120 g Lök, gul 120 g Nötfärs 70/ g MILDA Flytande Margarin 0,5 dl KNORR Napolisås 120 g Vatten 1l KNORR Brynt Köttbuljong 25 g Slotts Tomatpuré 65 g KNORR Professional Pepparpuré 20g KNORR Professional Vitlökspuré 20 g Tillbehör KNORR Spaghetti, fullkorn, ekologisk Portionsstorlek Färdig mängd 800 g 4 kg 100 port. 6 kg 5 dl 10 l 250 g 650 g 8 kg 40 kg Gör så här 1. Tärna rotfrukterna fint och fräs upp i margarinet med tärnad lök och köttfärs. 2. Strö över KNORR Napolisås som är instant och löser sig i varm vätska. Späd med vatten till önskad konsistens. 3. Smaksätt med tomatpuré, buljong och kryddpuréerna. 4. Koka spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen och servera till. KNORR Napolisås KNORR Napolisås är en utmärkt tomatsås som du kan använda till mer än bara sås. Se den mer som en ingrediens; enkel att tillsätta, eftersom den är instant, och löser sig i varm vätska. Vår Napolisås har till och med ett högre innehåll av både tomater och näring än motsvarande krossade tomater på burk. Även ur miljösynpunkt är valet att använda KNORR Napolisås lätt; eftersom den är torkad och kommer i pulverform, slipper vi transportera runt vatten på våra vägar i onödan.

9 10 port. Bacon 225 g Lök, gul, tärnad 75 g KNORR Carbonarasås 225 g Vatten 1,2 l KNORR Mat 15 % 3 dl KNORR Professional Vitlökspuré 15 g KNORR Professional Pepparpuré 7,5 g Pasta Carbonara Även kallad kolhandlarens pastarätt. Fräs upp gott, tärnat rökt fläsk eller bacon med lök. Tillsätt vatten, lite grädde och Carbonaratorrvaran. Låt såsen sjuda tills de goda smakerna framträder. Servera med nykokt Penne (ekologisk, med vit fiber som nu också återfinns i Knorrs sortiment). Tillbehör KNORR Penne, högfiber ekologisk Portionsstorlek Färdig mängd 800 g 4 kg 100 port. 2,25 kg 750 g 2,25 kg 12 l 3l 150 g 75 g 8 kg 40 kg Gör så här 1. Fräs bacon och lök i margarinet direkt i en kokgryta. 2. Tillsätt vatten och såstorrvara. Rör om väl. Koka upp och tillsätt KNORR Mat. 3. Smaksätt med kryddpuréerna. 4. Koka penne al dente enligt anvisningen på förpackningen och servera till. KNORR Carbonarasås KNORR Carbonarasås är med sin genuina smak både god och enkel att servera till många. En hemlagad Carbonara på klassiskt manér låter sig inte göras i storkök, eftersom risken då är stor att såsen spricker. Men vårt nya recept på denna klassiska italienare ligger så nära originalet man kan komma.

10 Korv, slantad Lök, gul MILDA Flytande Margarin Vatten KNORR Gulaschsås KNORR Peperonata Maizena Majsstärkelse Gulaschpastasås med korv & gobetti Pastasåser kan vara svåra att variera eftersom rätter med pasta är vanligt förekommande på skolmatsedeln. Korvrätter å andra sidan kan också behöva få lite nya smaker ibland. Med vår goda gulaschsås som grund och med slantad korv och lök lovar vi att barnen kommer att göra tummen upp. Servera med KNORR Gobetti som nu finns som ekologisk fullkornspasta. Tillbehör KNORR Gobetti, fullkorn, ekologisk Portionsstorlek Färdig mängd 10 port. 700 g 0,5 dl 8 dl 120 g 100 g 20 g 100 port. 7 kg 2 kg 5 dl 8l 800 g 4 kg 8 kg 40 kg Gör så här 1. Fräs upp lök och korv i margarinet. 2. Tillsätt vatten och rör ner gulaschsåstorrvaran. Rör om väl (pulvret är instant och löser sig i varm vätska). 3. Koka upp såsen och tillsätt KNORR Peperonata. Red av med majsstärkelsen om en kraftigare konsistens önskas. 4. Koka gobettin al dente enligt anvisningen på förpackningen. KNORR Gulaschsås KNORR Gulaschsås är en nyhet i sortimentet, helt rätt i sin smak och helt fri från allergener. Såsen kan du även använda till gulaschsoppa, eftersom produkten inte innehåller så mycket stärkelse. Du justerar enkelt konsistensen efter eget önskemål.

11 Knorr Smaksatta såser Knorr Bearnaisesås 3,75 kg/27 l Art nr: Maltodextrin (från majs), modifierad stärkelse, vegetabiliskt fett, salt, jästextrakt, lök, socker, äggulepulver, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), örter (dragon, körvel, persilja), mjölksocker, emulgeringsmedel (sojalecitin), mjölkprotein, citronjuicepulver, arom, gurkmeja, syror (citronsyra, mjölksyra), surhetsreglerande medel (E262), druvsocker. Salthalten i färdig sås är 1,3 % (baserat på tillagning med Flora Milda Professional). Energi 1700 kj/400 kcal 840 kj/200 kcal Protein 3,5 g 0,6 g Kolhydrat 74 g 11 g varav sockerarter 8 g 1,5 g Fett 9 g 17 g varav mättat 4,5 g 7 g Kostfiber 2,0 g <0,5 g Natrium 2,5 g 0,48 g 1. Rör ut torrvaran i kallt vatten. 2. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 2 minuter. 3. Tillsätt margarin/smör och rör om under sjudning tills margarinet/smöret smält. ja ja ja Knorr Sauce Lemone Citronsås 3 kg/22 l Art nr: Modifierad stärkelse, smörpulver 21%, vegetabiliskt fett, maltodextrin, skummjölk, majspulver 6,7%, salt, socker, arom, mjölksocker, stärkelse, jästextrakt, äpplepulver 1,4%, citronjuicepulver 1,0%, mjölkprotein, vitvinsextrakt, morotsjuicekoncentrat, gurkmeja, antioxidationsmedel (E 304, E 307). Salthalten i färdig sås är 0,8%. Energi 2200 kj/530 kcal 330 kj/80 kcal Protein 5 g 0,8 g Kolhydrat 47 g 7 g varav sockerarter 11 g 1,5 g Fett 35 g 5 g varav mättat 21 g 3,0 g Kostfiber 1,0 g <0,5 g Natrium 2,4 g 0,36 g Knorr Hollandaisesås 3,75 kg/27 l Art nr: Maltodextrin, modifierad stärkelse, vegetabiliskt fett, salt, jästextrakt, mjölksocker, socker, äggulepulver 1,5%, mjölkprotein, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), emulgeringsmedel (sojalecitin), lök, citronjuice, arom, surhetsreglerande medel (E 262), syror (citronsyra, mjölksyra), gurkmeja, druvsocker. Salthalten i färdig sås är 1,2% (baserat på tillagning med Flora Milda Professional). Energi 1800 kj/430 kcal 790 kj/190 kcal Protein 3,5 g 0,7 g Kolhydrat 67 g 10 g varav sockerarter 8 g 1,5 g Fett 16 g 16 g varav mättat 9 g 5 g Kostfiber 1,0 g <0,5 g Natrium 2,6 g 0,48 g 1. Rör ut torrvaran i kallt vatten. 2. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 2 minuter. 3. Tillsätt margarin och rör om under sjudning tills margarinet smält. ja ja ja Knorr Papriganosås 3 kg/25 l Art nr: Vegetabiliskt fett, stärkelse, salt, socker, tomatpuré 5,5%, glukossirap, maltodextrin, rismjöl, paprikapulver 4,1%, paprika 2,6% (röd paprika, grön paprika), mjölkprotein, jästextrakt, vegetabilisk olja, vitlök 1,8%, arom, örter (oregano, persilja), kryddor, lök, rödbetspulver. Salthalten i färdig sås är 0,8%. Energi 2100 kj/500 kcal 350 kj/85 kcal Protein 7 g 2,5 g Kolhydrat 46 g 8 g varav sockerarter 15 g 4,0 g Fett 31 g 4,5 g varav mättat 18 g 2,5 g Kostfiber 3,0 g <0,5 g Natrium 3,0 g 0,36 g 1. Koka upp vattnet och mjölken. Tillsätt torrvaran.

12 Knorr Skogssvampsås 3 kg/20 l Art nr: Maltodextrin, stärkelse, vegetabiliskt fett, modifierad stärkelse, karl johan svamp 6,9%, salt, jästextrakt, mjölksocker, socker, champinjonextrakt 2,1%, mjölkprotein, arom (med bl.a. mjölk, soja), lök, örter (persilja, timjan), lökextrakt, gurkmeja, vitvinsextrakt, syra (citronsyra), vegetabilisk olja. Salthalten i färdig sås är 0,9%. Energi 1800 kj/430 kcal 310 kj/75 kcal Protein 6 g 1,0 g Kolhydrat 62 g 11 g varav sockerarter 7 g 1,0 g Fett 17 g 3,0 g varav mättat 10 g 1,5 g Kostfiber 4,0 g 0,6 g Natrium 2,0 g 0,34 g Knorr Rödlökssås 3,5 kg/25 l Art nr: Socker, maltodextrin, modifierad stärkelse, lök 12% (gul lök, rödlök), rismjöl, salt, färgämne (E 150c), jästextrakt, vegetabiliskt fett, surhetsreglerande medel (E 262), arom, kryddor (med bl.a. senapsfrö, vitlök), apelsinskal, syra (citronsyra), lagerblad. Salthalten i färdig sås är 1,1%. Energi 1400 kj/340 kcal 200 kj/50 kcal Protein 7 g 0,9 g Kolhydrat 68 g 10 g varav sockerarter 25 g 3,5 g Fett 5 g 0,7 g varav mättat 3,0 g <0,5 g Kostfiber 3,0 g <0,5 g Natrium 3,7 g 0,53 g Knorr Pastasåser Knorr Currysås 3,5 kg/25 l Art nr: Modiferad stärkelse, vegetabiliskt fett, socker, maltodextrin (från majs), arom, Madras curry 4,6% (med bl.a. koriander, gurkmeja, spiskummin, svartpeppar, ingefära), salt, jästextrakt, glukossirap, äpple, creme fraichepulver (creme fraiche, skummjölk, antioxidationsmedel (E 304)), gurkmeja, mjölkprotein, lök, vitpeppar, färgämne (paprikaextrakt). Salthalten i färdig sås är 0,8%. Energi 2000 kj/480 kcal 280kJ/65 kcal Protein 6 g 0,8 g Kolhydrat 52 g 7 g varav sockerarter 15 g 2,0 g Fett 27 g 4,0 g varav mättat 16 g 2,0 g Kostfiber 1,5 g <0,5 g Natrium 6,7 g 0,37 g 1. Koka upp vattnet och mjölken. Tillsätt torrvaran. Knorr Vitvinssås 3,75 kg/27 l Art nr: Maltodextrin, vegetabiliskt fett, skummjölkspulver, vetemjöl, modifierad stärkelse, salt, jästextrakt, mjölksocker, stärkelse, lök, mjölkprotein, vitvinsextrakt 0,9%, socker, arom, syra (vinsyra), vitpeppar, vitlök, lagerblad. Salthalten i färdig sås är 1,3 %. Energi 1700 kj/410 kcal 260 kj/60 kcal Protein 11 g 1,5 g Kolhydrat 59 g 9 g varav sockerarter 14 g 2,0 g Fett 14 g 2,0 h varav mättat 8 g 1,0 g Kostfiber 0,9 g <0,5 g Natrium 3,9 g 0,59 g Knorr Lasagnesås 3,6 kg/40 l Art nr: Tomatkoncentrat 40%, modifierad stärkelse, maltodextrin (från majs), salt, vegetabiliskt fett, stärkelse, socker, lök 2,9%, vitlök 1,4%, kryddor (curry, paprika, cayennepeppar, vitpeppar), förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), jästextrakt, örter (oregano, basilika, timjan), glukossirap, morot, mjölkprotein. Salthalten i färdig sås är 0,8 %. Energi 1400 kj/330 kcal 220 kj/55 kcal Protein 8 g 2,5 g Kolhydrat 55 g 7 g varav sockerarter 26 g 4,5 g Fett 7 g 1,5 g varav mättat 3,5 g 0,9 g Kostfiber 8 g 0,7 g Natrium 3,8 g 0,34 g 1. Bryn köttfärs. 2. Rör i torrvaran och tillsätt vatten och mjölk. Rör till en slät sås. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. OBS! Såsen ska vara tunn. 3. Varva sås och 4 lager lasagneplattor i ett bleck (understa och översta lagret ska vara sås). Strö över riven ost och gratinera i 175 C 3035 minuter. Knorr Gulaschsås sås med paprika och lök 4 kg/40 l Art nr: Maltodextrin (från majs), vegetabiliskt fett, paprika 15%, lök 13%, salt, tomatpuré 7,1%, rismjöl, socker, stärkelse, jästextrakt, lökextrakt, karamelliserat socker, vitlök, kummin, mejram, arom, vegetabilisk olja. Salthalten i färdig sås är 0,8%. Energi 1700 kj/410 kcal 170 kj/40 kcal Protein 8 g 0,8 g Kolhydrat 50 g 5,0 g varav sockerarter 21 g 2,0 g Fett 18 g 2,0 g varav mättat 9 g 0,9 g Kostfiber 7 g 0,7 g Natrium 3,3 g 0,33 g 3. Bryn tärnat kött och tillsätt i den sjudande såsen. 4. Låt allt sjuda tills köttet är mört, ca 1 timme. (alternativt använd förkokt kött och sjud i 10 minuter) Knorr Rödvinssås 3,4 kg/22 l Art nr: Maltodextrin, vetemjöl, vegetabiliskt fett, modifierad stärkelse, lök 8,4%, socker, arom, salt, jästextrakt, karamelliserat socker, tomatpuré 2,0%, scharlottenlök 1,3% rödbetspulver, surhetsreglerande medel (E262), rödvinsextrakt 0,8%, syra (citronsyra, mjölksyra), stärkelse, vitvinsextrakt, nötköttsextrakt. Salthalten i färdig sås är 0,8%. Energi 1700 kj/400 kcal 290 kj/70 kcal Protein 7 g 1,0 g Kolhydrat 63 g 11 g varav sockerarter 13 g 2,0 g Fett 13 g 2,0 g varav mättat 9 g 1,5 g Kostfiber 3,0 g 0,5 g Natrium 2,3 g 0,38 g Knorr Napolisås 3,8 kg/22 l Art nr: Tomatkoncentrat 58%, socker, stärkelse, salt, maltodextrin (från majs), vegetabiliskt fett, lök 1,1%, örter (basilika, oregano, timjan), vitpeppar. Salthalten i färdig sås är 1,3%. Tillsatt mycket salt. Energi 1400 kj/330 kcal 260 kj/60 kcal Protein 11 g 2,0 g Kolhydrat 60 g 11 g varav sockerarter 43 g 8 g Fett 3,0 g 0,6 g varav mättat 1,5 g <0,5 g Kostfiber 7 g 1,5 g Natrium 3,3 g 0,63 g Knorr Carbonarasås 3,75 kg/27 l Art nr: Ostpulver 20% (ost, vassle), gräddpulver (mjölkfett, skummjölk, antioxidationsmedel (E304, E307)), modifierad stärkelse, vegetabiliskt fett, stärkelse, äggulepulver, bacon 5,3% (griskött, salt, antioxidant (E 316)), arom, vetemjöl, salt, jästextrakt, socker, vitlök, persilja, gurkmeja, rökarom. Salthalten i färdig sås är 0,9 %. Energi 2200 kj/540 kcal 340 kj/80 kcal Protein 14 g 2,0 g Kolhydrat 33 g 5,0 g varav sockerarter 5,0 g 0,8 g Fett 39 g 6 g varav mättat 25 g 4,0 g Kostfiber 0,7 g <0,5 g Natrium 2,5 g 0,38 g

13 Passion for taste is in our nature På Knorr arbetar vi kontinuerligt med att hitta goda lösningar. Inte bara för våra kunder utan också för vår planet. Denna ambition sammanfattar vi i fyra övergripande löften. Bättre smak Vi brinner för den goda smaken. Vi arbetar hela tiden med att förbättra befintliga eller skapa helt nya produkter och recept. Vi gör allt vi kan för att ta fram så naturliga, goda och effektiva lösningar som möjligt. Bättre ingredienser Alla våra grönsaker och örter odlas utomhus under solen. Och vi skördar när de är som allra bäst. Varken förr eller senare. Vårt mål är att senast 2020 ska alla våra ingredienser komma från hållbara jordbruk. Bättre effektivitet Med våra professionella ingredienser kan våra kunder laga mat från grunden på ett modernt och betydligt effektivare vis. Vi vill och kan hjälpa till att spara massor av värdefull tid genom att ta bort ett par inledande steg i tillagningen åt dem. Bättre för vår planet Att skapa förutsättningar för hållbara lösningar är något som går igen i hela Unilevers verksamhet, i alla delar av värdekedjan. Vi siktar på att minska hela vår miljöpåverkan med 50 % till år Unilever Food Solutions Servicekök och Produktfrågor:

The new world of Knorr!

The new world of Knorr! Sjukvård omsorg och re ld Ä r fö sningar Effektiva lö The new world of Knorr! Det blåser en förändringens vind över Knorr. Vi har helt enkelt bestämt oss. Vi ska förändra livsmedelsvärlden. Vi ser över

Läs mer

Uno, due, tre Pasta!

Uno, due, tre Pasta! Uno, due, tre Pasta! Ett, två, tre klart! Den italienska trenden verkar aldrig mattas av. Tvärtom; Medelhavet och dess kök är populärare än någonsin och får alltjämt livsnjutare världen över att drömma

Läs mer

Nu förändrar vi världen

Nu förändrar vi världen Nu förändrar vi världen Det blåser en förändringens vind över Knorr. Vi ser över alla våra produkter och hela vår produktion, från jord till bord. Allt med syftet att ytterligare höja kvaliteten på såväl

Läs mer

SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG.

SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG. SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG. 1 2 Blå Band lagar mat till hela svenska folket. SÅSPASSION LIKA GOD. VARJE GÅNG. Det är hela hemligheten. Blå Band har varit en medhjälpare i köket i årtionden. I generationer

Läs mer

PRODUKTSORTIMENT LIKA GOD. VARJE GÅNG.

PRODUKTSORTIMENT LIKA GOD. VARJE GÅNG. PRODUKTSORTIMENT LIKA GOD. VARJE GÅNG. Artnr: 7191 BRUN GRUNDSÅS, 3750 g Artnr: 7193 GRUND FÖR GRÄDDSÅS, 40 g Artnr: 7198 VIT GRUNDSÅS, 40 g KOMPLETTA SÅSER Artnr: 7117 VITVINSSÅS MED ÖRTER,19 g Artnr:

Läs mer

Kolhydrat 1) varav sockerarter. Per 100 g vara 16 g 1)8,1 g Per 100 g färdig soppa 3,5 g 1)0,3 g. 62 g 1)5,9 g

Kolhydrat 1) varav sockerarter. Per 100 g vara 16 g 1)8,1 g Per 100 g färdig soppa 3,5 g 1)0,3 g. 62 g 1)5,9 g Art.nr Produkt / Ingredienser produkt Nettovikt kj 7347 7303 7343 7302 7304 Bas för Soppa och Sås Modifierad potatisstärkelse, grönsaker [24,6 %] (potatis, lök, morot, palsternacka), vegetabiliskt fett,

Läs mer

Spaghetti med majs och torrsaltat bacon. vecka 3

Spaghetti med majs och torrsaltat bacon. vecka 3 Spaghetti med majs och torrsaltat bacon vecka 3 inspiration Spaghetti med majs och torrsaltat bacon I detta recept är det den torrsaltade baconen som gör det extra piffigt. Tillsammans med bland annat

Läs mer

Testa som alternativ till kött Nyhet! Varsågod! Goda och inspirerande recept

Testa som alternativ till kött Nyhet! Varsågod! Goda och inspirerande recept Testa som alternativ till kött Nyhet! Varsågod! Goda och inspirerande recept WOW! 2 protein per 100 g MiFú Strimlor Naturell 2 x 2,5 kg Valio art.nr: 34099 M&S BNR: 282426 Menigo BNR: 211246 Innehåll:

Läs mer

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept 1 7 goda matlåderecept Här är Sara Begners matlådor för under 20 kr per portion. CHILI CON CARNE ca 400 g nötfärs 2 msk smör eller margarin 2 gula lökar, skalade, finhackade 2 vitlöksklyftor, skalade,

Läs mer

Näringsvärde a) per 100 g torrvara b) per 100 g färdig produkt Ingående ingredienser markeras med JA annars - a) 42,5 g. a) 42,5 g. a) 42,5 g b) 0,5 g

Näringsvärde a) per 100 g torrvara b) per 100 g färdig produkt Ingående ingredienser markeras med JA annars - a) 42,5 g. a) 42,5 g. a) 42,5 g b) 0,5 g Art nr Produkt & Bong torkade buljonger Mängd färdig produkt Prod. tillagas med Nettovikt Näringsvärde a) per 100 g torrvara b) per 100 g färdig produkt Ingående ingredienser markeras med JA annars - Gluten

Läs mer

TOUCH SMAKGLÄDJE RECEPT FÖR DIG I STORKÖK

TOUCH SMAKGLÄDJE RECEPT FÖR DIG I STORKÖK TOUCH SMAKGLÄDJE RECEPT FÖR DIG I STORKÖK KYCKLINGGRYTA GREKLAND Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav. FÄRSBIFFAR MED FETAOST Den enkla goda klassiska pannbiffen når högre

Läs mer

Nu har du alla möjligheter att styra smaken efter eget huvud

Nu har du alla möjligheter att styra smaken efter eget huvud Befria smaken! Nu har du alla möjligheter att styra smaken efter eget huvud Vi har under en längre tid utvecklat ett nytt sortiment buljonger, för att bättre passa storkökens moderna matlagning. Det handlar

Läs mer

En Lättare Vecka v.19

En Lättare Vecka v.19 v.19 MÅNDAG Ost & tomatgratinerad falukorv med stuvade makaroner TISDAG Fiskbiff med mos och kall sås ONSDAG Ritas köttfärssås TORSDAG Laxsoppa med en touch of thai FREDAG Vegetarisk wok LÖRDAG Klassiska

Läs mer

Alltid en garanti för lyckat resultat!

Alltid en garanti för lyckat resultat! Alltid en garanti för lyckat resultat! - alltid en garanti för lyckat resultat! Att planeringen är lika viktig som själva kokkonsten vet alla som arbetar i storhushåll. Recepten måste fungera lika bra

Läs mer

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK 1 portion 100 g kycklingfilé i långa strimlor 1 tsk majsolja 1 liten lök, finhackad 1/2 finhackad röd paprika 1-2 ansjovisfiléer, 30 g 1/2 dl kycklingbuljong salt och peppar

Läs mer

Ingrediensförteckning E-grov paté

Ingrediensförteckning E-grov paté Ingrediensförteckning E-grov paté Chili con carne, grov bönpaté, potatismos Chili con carne Nötfärs, vispgrädde, vatten, vita bönor i tomatsås (vita bönor, vatten, tomatpuré, glukos, stärkelse, salt, arom

Läs mer

Recept för glad energi i matsalen

Recept för glad energi i matsalen Recept för glad energi i matsalen IDROTTSGRENADIER MED POÄNGSATT POTATISMOS Blå Band Hollandaisesås (art.nr. 7113) 63 g 630 g Matlagningsmargarin 87,5 g 875 g Vatten 4 dl 4 l Bong Touch of Taste Skaldjursfond

Läs mer

Fusilli med kyckling, kapris och dill. Vecka 3

Fusilli med kyckling, kapris och dill. Vecka 3 Fusilli med kyckling, kapris och dill A Vecka 3 Fusilli med kyckling, kapris och dill Genom att koka kycklingen i buljong får den mycket smak. En skvätt av buljongen blir också en bra bas till den krämiga

Läs mer

Ingrediensförteckning Tunn- och tjockflytande

Ingrediensförteckning Tunn- och tjockflytande Ingrediensförteckning Tunn- och tjockflytande rödmarkerat = allergen Blomkålssoppa MJÖLK eko (LAKTOS), Blomkålspuré (blomkål, vatten, antioxidationsmedel (citronsyra)), Flytande Margarin (rapsolja, vatten,

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 15 MÅNDAG Fisk

Läs mer

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2 Het pasta med torrsaltat bacon och majs vecka 2 inspiration Het pasta med torrsaltat bacon och majs En rätt du enkelt svänger ihop. Den torrsaltade baconen ger en härlig sälta och broccolin ger en fin

Läs mer

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 46 Recept Potatis/ris/pasta förp lasagneplattor Grönsaker vitlök rödlökar citron paprika tomater salladshuvud förp groddar förp salladsmix 500 gram förkokta rödbetor

Läs mer

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse 3-dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram kycklingstrimlor 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

Nyhet! Ekologisk Nötköttbulle. Helt fri från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och äggprotein. Garanterat!

Nyhet! Ekologisk Nötköttbulle. Helt fri från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och äggprotein. Garanterat! Nyhet! Ekologisk Nötköttbulle Helt fri från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och äggprotein. Garanterat! Varför ska inte alla kunna äta samma mat i skolan? Det skulle vara enklare både för mina

Läs mer

50 Pannbiff med lök och sås med potatis

50 Pannbiff med lök och sås med potatis 50 Pannbiff med lök och sås med potatis Potatis (potatis, vatten, salt) Pannbiff,(nötkött, vatten, lök, potatisflingor, potatismjöl, animaliskt protein, salt, jästextrakt, potatisfiber, glukossirap, kryddor,

Läs mer

Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 14. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 14. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram kycklingfärs/hönsfärs 500 gram fryst laxfilé förp mörad rostbiff Potatis/ris/pasta förp pasta kg potatis Hej! Välkomna till sista veckan

Läs mer

Tio recept från Ekomatsedeln

Tio recept från Ekomatsedeln Tio recept från Ekomatsedeln Innehållsförteckning Potatissoppa med röda linser och dessert...3 Kikärtor med spenat och fetaost...4 Pannkakor med keso och kikärtsallad...5 Röd fisk med pasta...6 Skinkgryta

Läs mer

Slutet gott, allting gott!

Slutet gott, allting gott! Slutet gott, allting gott! Vi har väl alla varit med om månader när bankomaten hånskrattar sitt Uttag medges ej och vi letar förtvivlat efter bortglömda mynt i burkar och fickor därhemma. Det är då vi

Läs mer

Sremska med avokadoröra. vecka 13

Sremska med avokadoröra. vecka 13 Sremska med avokadoröra och salsa vecka 13 familj Sremska med avokadoröra och salsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2632 kj/629 kcal. Protein 18,4 g. Fett 34,4 g. Kolhydrater 59,7 g. Ingredienser:

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 35 a Pizzagratinerad kassler med pasta b Köttbullar i gräddsås med gurka c Pestolasagne med majs d Stekt torsk med kall kaviarsås e Kycklinggryta

Läs mer

Äggröra med skinka och potatis

Äggröra med skinka och potatis Äggröra med skinka och potatis Ingredienser: frystorkad äggröra (44 %): (pastöriserade hela ägg (66 %), vegetabilisk solja, kärnmjölkspulver, modifierad stärkelse, salt, vitpepparextrakt, antioxidanter

Läs mer

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37 Pasta rosso med kyckling och zucchini vecka 37 familj Pasta rosso med kyckling och zucchini cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2105 kj/ 505 kcal. Protein 44,0 g. Fett 11,3 g. Kolhydrater 52,7

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse 3-dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 400 gram nötfärs Ca 400 gram kycklingfilé 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 47. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 47. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 47 Recept Potatis/ris/pasta förp nudlar bakpotatis Hej! Vi startar igång en ny vecka med goda gröna rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad nudelwok med stekt

Läs mer

Räk- och paprikapasta. vecka 41

Räk- och paprikapasta. vecka 41 Räk- och paprikapasta vecka 41 familj Räk- och paprikapasta cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2081 kj/498 kcal. Protein 19,8 g. Fett 21,6 g. Kolhydrater 53,5 g. Ingredienser: 4 portioner

Läs mer

NAMN VIKT PRIS DOSERINGSANVISNING

NAMN VIKT PRIS DOSERINGSANVISNING NAMN VIKT PRIS DOSERINGSANVISNING Renée Voltaire 200 g 69:00 1 burk motsvarar ca 18 buljongtärningar Lantbuljong original 100 % organic vegan and gluten-free Knorr Ekologisk 120 g 16:90 ger 6 l Kung Markatta

Läs mer

Recept. Ingredienser v 8. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! Laktosfri. Barn

Recept. Ingredienser v 8. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! Laktosfri. Barn Barn Laktosfri v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram koljafilé 550 gram kycklingstrimlor 2 förp bacon 500 gram fryst laxfilé 2 3 4 5 Potatis/ris/pasta mm förp pasta kg potatis förp ris 2,4

Läs mer

En Lättare Vecka v.16

En Lättare Vecka v.16 En Lättare Vecka v.16 MÅNDAG Lasagnette TISDAG Kycklingrullader med vitlök och örter ONSDAG Fiskfärssås ala Tina TORSDAG Gulaschsoppa med nötfärs FREDAG Sjömansbiff LÖRDAG Lördagspizzan SÖNDAG Biff med

Läs mer

Spaghetti med majs och torrsaltat bacon. vecka 3

Spaghetti med majs och torrsaltat bacon. vecka 3 Spaghetti med majs och torrsaltat bacon vecka 3 inspiration Spaghetti med majs och torrsaltat bacon I detta recept är det den torrsaltade baconen som gör det extra piffigt. Tillsammans med bland annat

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 33 a Linguine med rökt kyckling och tomatsås Fläskkarré med champinjonsås b c Baconlindad kalkon med dragonsås ica.se/matkasse familj

Läs mer

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja utan att den tar färg.

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja utan att den tar färg. RECEPT 1 Egna anteckningar 2 Söndag 23/6 Middag - Köttfärssås Spagetti Gul lök Köttfärs Krossade tomater Vatten Köttbuljong Tomatpuré Solovitlök Lagerblad Oregano Olja Svartpeppar Salt 3 st 2,5 dl 2,5

Läs mer

Rik på Omega-3. Ljuva Matlagning. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Original. Fetthalt endast 15 %. Kylvara. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Stark

Rik på Omega-3. Ljuva Matlagning. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Original. Fetthalt endast 15 %. Kylvara. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Stark Enkelt med fågel Det smakar fågel Att kyckling och kalkon är nyttig, fettsnål mat känner nog de flesta till. Gott är det också. Och med sin milda smak passar kyckling- och kalkonköttet särskilt bra när

Läs mer

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 7 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese Vecka 43 Simmande Jakob Wok med biff och sweet chili Zucchinilasagne med skinka och ost Grönsaksbolognese Ekologiska kassen är för dig som känner precis som jag, att det är viktigt med smak, gärna i en

Läs mer

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2 Het pasta med torrsaltat bacon och majs vecka 2 inspiration Het pasta med torrsaltat bacon och majs En rätt du enkelt svänger ihop. Den torrsaltade baconen ger en härlig sälta och broccolin ger en fin

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

Ingredienser v 49. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 49. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 49. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 49. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 49 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta kg potatis, Grönsaker rödlök gul lök vitlök paprika blomkål chilipeppar citron kruka dill knippe rädisor ask babyspenat kg morötter,,,, Hej! Välkomna till

Läs mer

Fläskkotlett med tomatsalsa. vecka 36

Fläskkotlett med tomatsalsa. vecka 36 Fläskkotlett med tomatsalsa vecka 36 familj Fläskkotlett med tomatsalsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 1958 kj/ 469 kcal. Protein 37,9 g. Fett 12,3 g. Kolhydrater 49,3 g. Ingredienser:

Läs mer

Saffranspasta med räkor. vecka 7

Saffranspasta med räkor. vecka 7 Saffranspasta med räkor vecka 7 familj Saffranspasta med räkor cirka 20 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2533 kj/607 kcal. Protein 26,6 g. Fett 29,8 g. Kolhydrater 55,2 g. Ingredienser: 580 g räkor

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 33 a Linguine med rökt kyckling och tomatsås b Fläskkarré med champinjonsås c Fiskgratäng med dill och gurka ica.se/matkasse familj v

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 19 MÅNDAG Thaigryta

Läs mer

Klassiska recept med kycklingfärs

Klassiska recept med kycklingfärs Klassiska recept med kycklingfärs Kycklingtaco med tomatsalsa, gräddfil och nachos Finhacka lök och vitlök och stek kycklingfärsen på hög värme. När färsen börjar ta färg så tillsätt lök och vitlök samt

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar Ekologisk -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 800 gram fryst koljafilé förp bacon 1 Potatis/ris/pasta mm 1 kg potatis 1 förp pasta Hej! En lättlagad och god köttfärssås med creme

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 48 Måltid 1 Biffar

Läs mer

FODMAP- RECEPT. Som gör magen glad

FODMAP- RECEPT. Som gör magen glad AuberginelasagNe 5 msk olivolja 2 burkar krossade tomater á 400 g 2 msk tomatpuré 2 tsk oregano 2 tsk timjan 4 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor 85 g parmesan, färskriven 200 g riven hårdost basilika

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 50. Måltid 1. Kycklingköttbullar med potatismos. Måltid 2. Pulled lax i tortillabröd. Måltid 3. Cannelonni med köttfärs

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 50. Måltid 1. Kycklingköttbullar med potatismos. Måltid 2. Pulled lax i tortillabröd. Måltid 3. Cannelonni med köttfärs Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 50 Måltid

Läs mer

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost.

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost. Vecka 19 Panerad fisk med örtsås Pasta med morotssås och krunchiga kikärter Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost Stroganoff Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG.

SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG. SÅSGLÄDJE LIKA GOD. VARJE GÅNG. 1 SÅSPASSION Blå Band lagar mat till hela svenska folket. LIKA GOD. VARJE GÅNG. Det är hela hemligheten. Blå Band har varit en medhjälpare i köket i årtionden. I generationer

Läs mer

FODMAP- RECEPT Som gör magen glad

FODMAP- RECEPT Som gör magen glad KORVSTROGANOFF TIPS! ris 500 g falukorv (Sorunda eller Lithells magra middagskorv) 1-2 msk smör 2 salladslök (gröna delen) 1-2 tsk vitlöksolja 3 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater 2 dl laktosfri matlagningsgrädde

Läs mer

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.17 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 700-800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt

Läs mer

Recept. Ingredienser v 39. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 39. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 39. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 39. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 600 gram koljafilé Ca 500 gram nötfärs 700 gram fryst tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm Ca kg potatis förp bönpasta förp spaghetti Hej!

Läs mer

Vegetariskt varje dag! 8 smarta vegorätter

Vegetariskt varje dag! 8 smarta vegorätter MEJERI&MAT INSPIRATION FRÅN OSS SOM ÄLSKAR VEGO NR. 3 Inspiration från SKÅNEMEJERIER STORHUSHÅLL Vegetariskt varje dag! 8 smarta vegorätter Vego varje dag? Idag är det självklart att ha ett vegetariskt

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Lmt \ h`_. c`o\ nh\fnäoo\m`

Lmt \ h`_. c`o\ nh\fnäoo\m` Lmt \ h`_ c`o\ nh\fnäoo\m` Krydda med nya smaksättare från FELIX Ofta räcker det med små justeringar i matlagningen för att skapa helt nya smakupplevelser. Det är vad vi hoppas att denna folder skall inspirera

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 9 MÅNDAG Ugnsbakad

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 8 MÅNDAG Fyllda

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 12. Måltid 1 Grönsaksfrittata med köttfärs. Måltid 2 Fisk med persilja och morötter. Måltid 3 Ytterfilé med timjansås

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 12. Måltid 1 Grönsaksfrittata med köttfärs. Måltid 2 Fisk med persilja och morötter. Måltid 3 Ytterfilé med timjansås FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 12 Måltid 1 Grönsaksfrittata

Läs mer

Krämig papardelle med portabello. vecka 43

Krämig papardelle med portabello. vecka 43 Krämig papardelle med portabello vecka 43 inspiration Krämig papardelle med portabello Avnjut en krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök. Koka upp grädden,

Läs mer

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp Vecka 32 Fisksoppa med grädde och citron Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås Tjockkorv med tysk surkål Pasta med krämig sås och svamp Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det

Läs mer

Béarnaise Klassisk. Ingredienser: Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel. (E202, E211), arom, färgämne (E160a).

Béarnaise Klassisk. Ingredienser: Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel. (E202, E211), arom, färgämne (E160a). Béarnaise Klassisk Biggans Béarnaise klassisk är en fyllig sås med välbalanserad kryddning. Smakar utmärkt till stekt eller grillat fläsk- och nötkött. Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel

Läs mer

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar Ekologisk -dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 800 gram fryst vit fiskfilé Ca 600 gram kycklingfilé Potatis/ris/pasta 500 gram sötpotatis kg potatis förp pasta Hej! Vi har ännu

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 45 MÅNDAG Laxgryta

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010 10 läckra kycklingrecept Grillade kycklingfileér med pestosallad Vänd filéerna i en blandning av citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek filéerna tills de

Läs mer

Ugnsstekt torsk med äggsås. vecka 9

Ugnsstekt torsk med äggsås. vecka 9 Ugnsstekt torsk med äggsås vecka 9 familj Ugnsstekt torsk med äggsås cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2159 kj/ 516 kcal. Protein 41,5 g. Fett 13,9 g. Kolhydrater 52,1 g. Ingredienser: 1

Läs mer

Paolos spaghetti med basilika och rimmat fläsk. vecka 12

Paolos spaghetti med basilika och rimmat fläsk. vecka 12 Paolos spaghetti med basilika och rimmat fläsk vecka 12 familj Paolos spaghetti med basilika och rimmat fläsk cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 3133 kj/751 kcal. Protein 28,9 g. Fett 45,3

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 16 MÅNDAG Kyckling

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 51 MÅNDAG Stekt

Läs mer

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna Vecka 25 Prickiga fisknuggets Ugnsbakade bönor med crème fraiche Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami Kinesisk färspanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

Grästorps bästa bord. Recept från Ali Taimori

Grästorps bästa bord. Recept från Ali Taimori Grästorps bästa bord Recept från Ali Taimori Innehållsförteckning Bönröra med rödbetor...3 Fruktig yoghurtsalsa...4 Gröna ärter med myntayoghurt...5 Pilaf på mathavre med grönsaker...6 Kikärtssoppa med

Läs mer

Svamp- och färspanna. vecka 9

Svamp- och färspanna. vecka 9 Svamp- och färspanna vecka 9 familj Svamp- och färspanna cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2528 kj/605 kcal. Protein 41,1 g. Fett 24,1 g. Kolhydrater 53,4 g. Ingredienser: 4 portioner ris

Läs mer

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35 Saffransgryta med räkor och dill vecka 35 familj Saffransgryta med räkor och dill cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2910 kj/ 697 kcal. Protein 34,1 g. Fett 36,5 g. Kolhydrater 54,9 g. Ingredienser:

Läs mer

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/ En Lättare Vecka Måndag: Majsplättar med halloumichampinjoner Tisdag: Kycklingstroganoff Onsdag: Lax med potatis och broccolimos Torsdag: Linssoppa Fredag: Pasta Calypso Lördag: Ugnsstekt kycklingfilé

Läs mer

Så här gör du. 1. Sätt ugnen på 225 C. chips, majs, gurka och rödlök.

Så här gör du. 1. Sätt ugnen på 225 C. chips, majs, gurka och rödlök. 10/1/2015 Tacogratäng Recept ICA.se Tacogratäng 79 röster Blandningen av praktisk ugnsbakad gratäng och barnens favorit tacos kan inte bli annat än succé. Med lök, köttfärs, tomatsås och tacokrydda får

Läs mer

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18 Krämig paprikagryta med prinskorv vecka 18 familj Krämig paprikagryta med prinskorv cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2917 kj/697 kcal. Protein 23,0 g. Fett 39,0 g. Kolhydrater 62,5 g. Ingredienser:

Läs mer

Nyttig mat på 20 minuter

Nyttig mat på 20 minuter Nyttig mat på 20 minuter I en tid där vi har allt mer att göra och vi stressar mellan jobb och aktiviteter blir lusten att göra mat ofta mindre och matvanorna sämre. Genom planering och bra recept kan

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 4 Måltid 1 Laxpytt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

NÄSTAN KLART. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

NÄSTAN KLART. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! NÄSTAN KLART Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 36 Måltid 1 Grillad fisk med

Läs mer

Krämig fisk med ris. Ingredienser. Så här gör du. Detta är ett recept från Billiga veckan v 18, 2013. Portioner: 4 600 g sej. 1. Tina sejen.

Krämig fisk med ris. Ingredienser. Så här gör du. Detta är ett recept från Billiga veckan v 18, 2013. Portioner: 4 600 g sej. 1. Tina sejen. 10/2/2015 Krämig fisk med ris Recept ICA.se RECEPT MEDEL TID: UNDER 45 MINUTER Krämig fisk med ris 57 röster Krämig fisk med ris är en lätt- och snabblagad fiskrätt av sej, zucchini, purjolök och crème

Läs mer

Krämig pasta med halloumi och tomat. vecka 22

Krämig pasta med halloumi och tomat. vecka 22 Krämig pasta med halloumi och tomat vecka 22 familj Krämig pasta med halloumi och tomat cirka 20 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 3091 kj/740 kcal. Protein 29,5 g. Fett 43,6 g. Kolhydrater 55,0 g.

Läs mer

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot En veckas förslagsmeny! För dig som vill gå ner i vikt; Ta bort: bröd, pasta och gryn. För dig som vill behålla vikten; Lägg till: bröd, pasta och gryn. MIDDAG Måndag! Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Recept och måltidsförslag

Recept och måltidsförslag NLL Datum Gäller t.o.m. Ansvarig Reviderad 2015 01 27 2016 01 27 Anna Skogfält Dietistenheten Sunderby sjukhus Anna Skogfält EmmaMaria Wiklund Recept och måltidsförslag efter gastric bypass operation 1

Läs mer

Recept. Ingredienser v 14. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 14. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 14. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 14. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/pasta/ris förp pasta kg potatis Grönsaker vitlök gul lök bit ingefära blomkål ask cocktailtomater chilipeppar förp spenat 00 gram svartkål färsk persilja

Läs mer