Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj"

Transkript

1 Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Viktiga datum: APT, förskolan stänger 16:00 - Måndag 19 augusti Planeringsdag, förskolan stänger - Måndag 2 september - Tisdag 3 september Avslutning för blivande skolbarn tisdag 4 juni Telefonnummer: Hästen Gungan Bitr. förskolechef Yvonne Haldrup Verksamhetsledare Ida Alexis Vi ber er ringa eller sms:a innan kl:8:00 om ert barn är sjukt eller ledigt så vi kan planera dagen och verksamheten. Ring även och berätta när ert barn kommer tillbaka. Hej! Sommaren närmar sig med stormsteg och vi njuter av att kunna ha sandaler på fötterna (vissa dagar i alla fall). Vi tackar för en trevlig gårdsfixardag där vi fick väldigt mycket gjort och fantastiskt fina gårdar! Vad kul att så många kunde komma! Observera att stängningstiden är ändrad de dagar vi har APT:n! Planeringsdagen På planeringsdagen förra fredagen utvärderade vi den verksamhet vi haft det senaste året och halvåret. Vi utvärderar verksamheten efter våra mål, förskolans läroplan Lpfö98/10 och utefter barnens intressen. Verksamhetsmålen för 2013 är: Dokumentera barns lärande Antalet nöjda brukare ska ha ökat Brukarenkäten Vi tackar er för era svar på brukarenkäten. Vi tar vara på den positiva respons vi fått och jobbar vidare med de områden som behöver förbättras. Hemsidan Vår hemsida arbetas det på och den uppdateras så ofta vi kan. Gå gärna in och kika! Solkräm Smörj gärna in era barn på morgonen och lägg en namnad flaska solkräm på barnets/barnens hylla om ni vill att vi smörjer dem på eftermiddagen. Hösten 2013 Till hösten kommer det skolas över barn från Gungan till Hästen då det är barn som slutar och börjar förskoleklass. Pedagogerna på Gungan pratar med föräldrar vars barn det berör. Då vi fortfarande inte vet hur många barn som kommer skolas in till hösten kan det hända att fler barn behöver skolas över till Hästen än de vi vet just nu. Om så blir fallet kommer vi planera dessa barns överinskolning och tala med er föräldrar så snart vi kan. Har ni några frågor är det bara att säga till! Bilder på barnen Vi vill bara uppmärksamma er på och ber er tänka på att aldrig lägga ut bilder på andras barn på offentliga platser så som Facebook, egna hemsidor etc. utan föräldrars godkännande.

2 Gungan Gruppen Nu har vi härliga och varma dagar att njuta av och vi tycker det är skönt att vara ute så mycket vi kan. Med nytt material till de olika gårdarna och en ny sandlåda på Korvgården är utevistelsen på gårdarna extra kul just nu. Gungan har just nu 14 Utforskare och 18 Äventyrare. Till hösten blir några av Utforskarna Äventyrare istället. Vi kommer tala med er föräldrar vars barn det berör. Det kan bli fler barn som flyttar över till Äventyrarna än de vi vet i nuläget. Så fort vi vet om någon mer flyttar över talar vi med berörda föräldrar. Nu när Lotta skolats in som avdelningsansvarig på Utforskarna återgår Jessica till Äventyrarnas hemvist. Gungans personal ser då ut såhär: Utforskarnas hemvist Avd. ansvarig Lotta, Agneta och Anneli. Äventyrarnas hemvist Avd. ansvarig/verksamhetsledare Ida, Jessica och Katarina. Utforskarna Vi upplever att barnen känner trygghet i gruppen och att det är ett glatt gäng som har funnit varandra och börjat leka tillsammans i smågrupper. Barnen visar mer och mer vilka deras intressen är och vad de tycker är roligt att göra. Miljön inomhus förändras med jämna mellanrum utifrån barnens intressen. Nu är det många som är intresserade av bygg/konstruktion och fordon, därför har vi lagt fokus på dessa vrår. Vi har varit i skogen några gånger och barnen visar ett stort intresse för naturen och djuren som bor och vistas där. Vi har tittat på blommor, sniglar, snäckor, insekter, fåglar och stackmyror. Det var många myror som bodde i myrstacken! Äventyrarna Nu har alla kompisar hittat sin plats i gruppen och vi ser många härliga och inspirerande personligheter och varje kompis individuella intresse tas till vara på, på olika sätt. Utomhusverksamheten lockar och skogsutflykter tillhör favoriterna. Vi letar småkryp, sniglar, djurbajs med mera. På bergsgården finns det en snickarhörna som flitigt används. Vi har gemensamma trivsel och- säkerhetsregler vilket innebär att det är två barn som får vara i snickarhörnan samtidigt. Vi tränar på att vänta på vår tur men också på motoriken med mera när vi arbetar med hammare och spik. Då kompisarna ofta pratar om himmel, solen, moln med mera beställde vi in bilder på våra planeter för att se om vi kunde väcka intresse för det bakom himlen. Det blev genast populärt och några av veckans samlingar handlar om rymden och dess innehåll. Jorden är blå, grön och vit, men vad gestaltar de olika färgerna? Det är en svår fråga. Solen ser ut som en pizza. Varför är den inte bara gul? Vilken planet är minst?

3 Intressen Utforskarna Miniröris Magneter Rutschkanan Fordon Bygg och konstruktion (klossar) Intresselådor Väskor (packa, plocka i/ur) Rollek Promenader i skogen Djur och blommor i skogen Gräva och baka sandkakor i sandlådan Vatten/vattenpölar Måla och rita Äventyrarna Rollek Fordon speciellt flygplan och grävmaskiner i sandlådan Ljusbordet Snickra Cykla Utevistelse skogen Djur och natur (vattendjur och småkryp tillhör favoriterna) Sorteringslekar Planeterna Lärande Utforskarna Bygg och konstruktion Vi ser att bygg/konstruktion finns på olika platser i miljön och materialet vi använder är olika. Vi ser bygg/konstruktion i sandlådan, när formerna på sandkakorna ser olika ut och jämförs. När det byggs med klossar och magneter på höjden och längden. När vi sätter ihop de stora klossarna till små kojor eller andra konstruktioner. - Hur får man klossarna att passa ihop med varandra? - Hur placerar man klossarna så att det blir det man ville att det skulle bli ifrån början, till exempel en koja?

4 Äventyrarna Djur och natur Det största intresset i gruppen just nu är djur och natur. I skogen och på gården hittar vi myror, skalbaggar, sniglar med mera. Vi har lärt oss skillnad på snigel och snäcka. Frågor vi ställer oss kan vara: Vad äter de olika djuren? Hur ser deras bajs ut? Vart bor djuren? För att ta in intresset för djur och natur har vi beställt en minikompost, ett maskhus och en myrfarm som vi ser fram emot att sätta igång. Lotta, Agneta, Anneli, Ida, Jessica och Katarina Hästen Gruppen Nu när sommaren närmar sig har vi en grupp som är stabil och positiv. Barnen är med och påverkar verksamheten med sin aktiva delaktighet. Det är ett öppet klimat och barnen framför gärna sina tankar och åsikter i grupp. Barnen är också delaktiga i sina olika mindre grupper: Tigergruppen, Solgruppen och Eldblommorna. Eldblommorna som ska börja i förskoleklass håller på att avsluta sin tid på förskolan. Det är skolbesök, avslutningskalas och en utflykt till Tyresö slottspark som vi avslutar med. Vi flyttar ut mycket av vår verksamhet utomhus nu på sommaren. T ex så ritar vi, bygger, har samling ute ibland, snickrar, leker med vatten på olika sätt och mycket mer. När Eldblommorna slutar på förskolan kommer det att flytta upp barn från Tigergruppen till Solgruppen. De berörda barn och föräldrar blir informerade av oss pedagoger. De barnen i Solgruppen som har kvar sin klädhylla på sin gamla hemvist kommer att byta hall. Så att alla 08:or hänger i samma hall. Intressen Nu när det är så härliga dagar vill barnen gärna vara ute så mycket det går. Det är roligt att Leka rollekar i vår skog Upptäcka småkryp och insekter Jobba i sandlådan Gunga Cykla

5 Rita bokstäver och skriftspråk Upptäcka spår/skuggor Bygga med olika tekniker Leva sig in i sagans värld. Lärande Eldblommorna och Solgruppen I skogen leker barnen mycket rollekar. Det är bl a Labyrint, Chima och Barda. I rollekarna finns mycket lärande i bl a samspel, motorik, kommunikation och problemlösningar. Skogen lockar också mycket till utforskande kring småkryp och insekter. Inom detta område har vår lärarkandidat, Mia L. jobbat med ett litet projekt om myror med några barn som varit nyfikna kring detta. I sandlådan leker barnen mycket med att laga mat och affärsverksamhet. Det bakas och lagas mat och här kom diskbänken vi fick iordningsställd på fixardagen väl till pass. Byggtekniken utvecklas. Det är mycket fantasi, glädje och samspel i de olika byggteknikerna som försiggår både inne och ute. Tekniken har vi lyft mycket denna termin och det resulterade i en Mojäng och dokumentation om olika tekniker som man kunde se på biblioteket. Bokstäver och skriftspråk är intressant för många. Här utvecklas barnen kring att lära sig bokstäver, ljuda ihop bokstäver till ord och meningar, skriva och läsa. De äldsta barnen, Eldblommorna, har varit med i ett bilderboksprojekt kring boken Ester och djurbytardagen. De har även fått en egen bok att ta med hem. Vi ser också att barnens intressen inspirerar varandra och skapar förutsättningar för sampel som t ex rita och rollekar, där man gör saker som sedan används i leken. Tigergruppen Parken och skogen. Vi har varit på utflykt till parken, vi tog med oss lunch och hade en super mysig dag. I lekparken lekte vi pirater och utmanade oss själva att prova olika tekniker i den stora gungan och gungbrädan. Vi har även varit i skogen och tittat på naturens utveckling. I sandlådan körs det bilar och här ser vi mycket samspel kring turtagning och fysik och använda olika tekniker för att ösa och hälla. Vi målar också med vatten och lär oss att hoppa hopprep. Det lagas också mycket mat och leks affär i huset.

6 I sagornas värld utvecklas lyssnandets teknik, återberättande, fantasi och att sätta ord på känslor. Bilarna Brus har nu barnen börjat göra själva för varandra, de sätter sig i en ring och ett barn berättar sagan, här utvecklar barnen samspel, turtagande och berättarteknik. Vårt arbete med känslor har nu fördjupat sig och vi pratar nu om hur dessa känslor känns i kroppen och vart i kroppen det känns att man arg, ledsen eller glad. Barnen får på samlingen först höra en saga och sen pratar vi om hur figurerna i sagan kände sig i de olika händelserna som utspelade sig. Dessa händelser kan vara sådant som har hänt under dagen i barngruppen eller något som barnen varit med om. Spårprojektet har utvecklats till skuggor som också är en typ av spår, detta är fängslande för några och leder till många funderingar, reflektioner och samtalsämnen. Annat praktiskt: En vattenflaska till barnen att ha på förskolan varma dagar. Någonting på huvudet soliga dagar. Mia, Monica, Linda, Lena, Khadija, Emmie och Bodil

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015 Viktiga datum: APT Onsdag 14/10 Tisdag 10/11 Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Föräldramöte

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan stängd - Fredagen 23 maj Telefonnummer

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej!

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Nu är våren här, med besked! Det är varmt och skönt ute och allt fler kläder åker av och vi är utomhus så mycket vi bara kan. Nu behöver barnen ha solskyddskräm,

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndag 20 januari Planeringsdag, förskolan stängd

Läs mer

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten.

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten. Viktiga datum: APT 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredag 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Läsårsredovisning Läsår: 2014/2015 Organisationsenhet: Forngårdens Förskola User: solarna, Printdate: 2015-09-21 11:02 1 Verksamhetsbeskrivning User: solarna, Printdate: 2015-09-21

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015.

Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015. Viktiga datum: APT 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredagen den 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer: Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 februari - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag,

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014 Viktiga datum: APT, 8 december 19 januari 2015 Planeringsdag. 26 januari 2015 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169 83 24 Äventyrarna: 070-169

Läs mer

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT Måndagen 28 april Måndagen 19 maj Måndagen 9 juni Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni, i den mån ni kan, hämtar ert barn senast 16:00. Har ni behov av omsorg

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Information och viktiga datum Solen Hej Nu är vi mitt i terminen och verksamheten rullar på. Vi vill passa på att tacka för ett trevligt drop-in, vi hoppas

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015 Viktiga datum: APT Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Lucia tisdagen den 15/12 15:00 Telefonnummer

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Information från förskolan Båten april 2014

Information från förskolan Båten april 2014 Information från förskolan Båten april 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Information från förskolan Båten augusti september 2013

Information från förskolan Båten augusti september 2013 Information från förskolan Båten augusti september 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169

Läs mer

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Arbetsplan Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

Verksamhetsplan KÅSAN I UR OCH SKUR

Verksamhetsplan KÅSAN I UR OCH SKUR Verksamhetsplan KÅSAN I UR OCH SKUR 2013 1 Innehåll Verksamhetsbeskrivning... 3 Storkåsans förutsättningar... 4 Utomhusmiljön... 4 Inomhusmiljön... 4 Värdegrund... 5 Målsättning... 5 Mål för hösten-13/våren-14...

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Information från förskolan Båten februari 2014

Information från förskolan Båten februari 2014 Information från förskolan Båten februari 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag.

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag. Sjösa förskola Informationsbrev september 2016 Välkomna till en ny höst på Sjösa förskola, Vi njuter av ett härligt höstväder tillsammans med era barn och planerar för en höst med nya spännande utmaningar.

Läs mer

Kvalitetsarbete Myran

Kvalitetsarbete Myran Kvalitetsarbete Myran Kungshöjdens förskola Smultronet 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Helene Hellgren Mia Johanson Marina Jorqvist Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens

Läs mer

Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011

Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011 Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011 Upprättad 091130 Uppdaterad 110905 Förord Allt arbete i förskolan bygger på förskolans läroplan LPFÖ98. I Granbacka förskoleområde inspireras vi också av Reggio

Läs mer

Verksamhetsbrev dec -14

Verksamhetsbrev dec -14 Verksamhetsbrev dec -14 Under hösten har vi jobbat i våra grupper med vårt gemensamma projekt Min plats på jorden. Gruppen Prickarna (5-åringarna) har ritat självporträtt där barnen tittat lite närmare

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017

KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017 KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017 Bakgrund Änglagårds förskola i Alvesta ligger ett par kilometer utanför centrum i ett område med några affärer och små företag. Förskolan öppnades under 2012 i början

Läs mer

Sagor och berättande stimulerar språkutvecklingen och kan även få barnen att intressera sig för skriftspråket.

Sagor och berättande stimulerar språkutvecklingen och kan även få barnen att intressera sig för skriftspråket. Sagoberättande på Björken Sagoberättandet är en del av vårt kulturarv och ett viktigt inslag i avdelningens pedagogiska arbete. "Det var en gång..." skapar en förväntan att något spännande ska hända! Förutom

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN: Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Förskolan Kojan är en enavdelningsförskola med barn i åldrarna 1-5 år.

Förskolan Kojan är en enavdelningsförskola med barn i åldrarna 1-5 år. Kvalitetsberättelse Vår förskola Kojans förskola: Förskolan ligger i ett villakvarter med en skogsdunge runt knuten. På vår gård finns öppna ytor, gungställningar, stora stenar, gungbräda, träbilar, sandlåda

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november 2016

Tranbärets månadsbrev november 2016 Tranbärets månadsbrev november 2016 Nu börjar julen närma sig. I söndags gick vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa, solen inte

Läs mer

Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT VT 2018 Blåkullas värdegrund

Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT VT 2018 Blåkullas värdegrund Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT 2017 - VT 2018 Blåkullas värdegrund Blåkullas normer och värden baseras på vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar

Läs mer

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85

Läs mer

Verksamhetsplan ht och vt Inledning:

Verksamhetsplan ht och vt Inledning: Verksamhetsplan ht - 2010 och vt -2011 Avdelning Ekorren, Förskolan Frida Inledning: Verksamheten bygger på fyra mål och riktlinjer ur skriften Läroplan för Förskolan Lpfö 98 1. Normer och värden 2. Utveckling

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN. Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Rapport från Stiftelsen BMSL-förskola

Rapport från Stiftelsen BMSL-förskola Rapport från Stiftelsen BMSL-förskola (Projektnr: BMF-2017-25200) Planering och ansökan Stiftelsen BMSL- förskola har en stor och varierande utegård där barnen vistas varje dag. Gården har utvecklats och

Läs mer

ASKIV 07-08 ATT SÄKERHETSSTÄLLA KVALITÉN I VARDAGEN UTOMHUSLEK

ASKIV 07-08 ATT SÄKERHETSSTÄLLA KVALITÉN I VARDAGEN UTOMHUSLEK ASKIV 07-08 ATT SÄKERHETSSTÄLLA KVALITÉN I VARDAGEN ATT SKAPA NYA MÖJLIGHETER FÖR UTOMHUSLEK Genom vattenleken utvecklar barnen förståelse för enkla naturvetenskapliga fenomen lpfö 98 SKÅRTORPS FÖRSKOLA

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2014/2015 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 Arbetsplan för Hagens förskola 2010/11 Våra styrdokument är skollagen, läroplan för förskolan, diskrimineringslagen, förskola skolas vision: I vår kommun arbetar vi för att alla

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Bergabacken

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Bergabacken Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016-2017 Förskolan Bergabacken 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning och Förutsättningar sidan 4 Normer och värden

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad:

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad: Sjöängens förskola Avdelning Lingon Förskolechef Thomas Edström Upprättad 2018-09-13 Utvärderad: 2019-05-17 5.1. Normer och vä 1. NORMER OCH VÄRDEN Förskolans mål Vi strävar efter: att varje barn utvecklar

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen Läsåret 2011 2012 Arbetslaget som omfattas Kvalitetsarbetet omfattar arbetslaget vid Förskolan Kohagen och Kalvdansen.

Läs mer

Verksamhetsplan ht och vt Inledning:

Verksamhetsplan ht och vt Inledning: Verksamhetsplan ht - 2010 och vt -2011 Igelkottens avdelning Förskolan Frida Inledning: Verksamheten bygger på fyra mål och riktlinjer ur skriften Läroplan för Förskolan Lpfö 98 1. Normer och värden 2.

Läs mer

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan 2014/2015 Dokumentation Mål: Vårt mål med dokumentationen är att utveckla verksamheten och ge barnen bästa möjliga förutsättningar i sitt

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2013/2014 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

IGELKOTTENS VERKSAMHETSPLAN

IGELKOTTENS VERKSAMHETSPLAN IGELKOTTENS VERKSAMHETSPLAN Ht 2012- Vt 2013 Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

Läsåret 2012/2013. Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar. (LpFö98)

Läsåret 2012/2013. Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar. (LpFö98) Handlingsplan för Vattenliljans förskola 2012-12-05 Detta dokument ligger till grund för arbetet i förskolan och innehåller nedbrutna mål från Lpfö98 och Nyköpings kommuns tjänstegarantier. Normer och

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Grovplanering Näckrosen VT 2013

Grovplanering Näckrosen VT 2013 Grovplanering Näckrosen VT 2013 Copyright Helianthus AB Avdelningen: Vi är tre pedagoger som arbetar på Näckrosen. Här möts du av positiva, glada och nyfikna barn. Vår barngrupp består av 21 barn varav

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Norrgårdens förskola 2017

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Norrgårdens förskola 2017 Kvalitetsberättelse Verksamhet och datum: Norrgårdens förskola 2017 Vår grundverksamhet: Norrgårdens förskola är en enavdelningsförskola med barn från 1-5 år. Nära intill ligger ytterligare en enavdelningsförskola

Läs mer

1(8) Tillsynsrapport. Pysslingen förskolor, Giggen

1(8) Tillsynsrapport. Pysslingen förskolor, Giggen 1(8) Tillsynsrapport Pysslingen förskolor, Giggen 2(8) Innehållsförteckning Inledning... 3 Fakta om enheten... 3 Kommentar... 3 Sammanfattande slutsats... 3 Starka sidor... 4 Utvecklingsområden... 4 Bedömning

Läs mer

Information från förskolan Båten april 2013

Information från förskolan Båten april 2013 Information från förskolan Båten april 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Solen, pedagogisk omsorg, kommer att erbjuda barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Solens hemvist är en lokal på Domarvägen i Huddinge

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014 Rosenhills förskola

Arbetsplan 2013/2014 Rosenhills förskola Arbetsplan 2013/2014 Rosenhills förskola Med vår arbetsplan vill vi tydliggöra vilka prioriterade mål vi har och vilka åtgärder och aktiviteter vi ska arbeta med under året för att driva och utveckla vår

Läs mer

ARBETSPLAN för. Ryttarlidens förskola 2012/2013

ARBETSPLAN för. Ryttarlidens förskola 2012/2013 ARBETSPLAN för Ryttarlidens förskola 2012/2013 Innehållsförteckning Välkommen till oss på Rýttarliden 1 Avdelningsinformation 2 Vår grundidé 3 Vår profil 4 Att få syn på lärandet genom pedagogisk dokumentation

Läs mer

1. Beskrivning av Stormhattens förskola

1. Beskrivning av Stormhattens förskola Stormhattens föräldrakooperativa förskola Verksamhetsplan 2014/2015 1. Beskrivning av Stormhattens förskola 1.1 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2014-2015 Dessi Kerstin Irina Sofie Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Verksamhetsbrev mars 2015.

Verksamhetsbrev mars 2015. Stjärngruppen Verksamhetsbrev mars 2015. Vi har fortsatt att arbeta med Jaget och grundfärgerna. Först har barnen tittat i spegel på sig själva. De har jämfört hår- och ögonfärg. Sedan har de ritat av

Läs mer

Examinationsuppgift 3: Förskolläraren och barns lek

Examinationsuppgift 3: Förskolläraren och barns lek Förskollärarprogrammet Förskollärarroll i utveckling 15hp HT 2015 Maria Hedefalk Examinationsuppgift 3: Förskolläraren och barns lek Grupp 21: Amanda, Majda, Julia, Miranda och William Inlämningsdatum:

Läs mer

Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT VT Blåkullas värdegrund

Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT VT Blåkullas värdegrund Blåkulla föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling HT 2016 - VT 2017 Blåkullas värdegrund Blåkullas normer och värden baseras på vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Förskolan Almbacken Lund November 2017 - Oktober 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 03 OKTOBER 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er fina rapport, nu ska ni få fira att ni fått Grön Flagg-diplomering!

Läs mer

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar.

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar. Grön Flagg Vi arbetar med tre mål inom temat Livsstil och Hälsa. Arbetet kommer att fortgå under terminerna ht 2013/vt 2015 Grön Flagg handlingsplan 2013-2015 - Tranbäret Utvecklingsområde 1 - Öka de fysiska

Läs mer

Information från förskolan Båten Oktober 2014

Information från förskolan Båten Oktober 2014 Information från förskolan Båten Oktober 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Glad, lessen och arg Hällevadsholms förskola Trollet

Glad, lessen och arg Hällevadsholms förskola Trollet Dokumentation av Kvalitetsarbete Glad, lessen och arg Hällevadsholms förskola Trollet 2015 Förskolor Norr Munkedals kommun Eva Larsson Veronica Steinmetz Eva- Karin Dalung Kristina Lundgren Anette Ekström

Läs mer

Vår verksamhet under läsåret

Vår verksamhet under läsåret Avdelningsdeklaration 2015/2016 Skåre skolområde Förskola: Skåre Herrgårds Förskola Vision: Genom leken vill vi ge barnen aptit på livet Avdelning: ASPEN Personal: Lotta Linder 100 % förskollärare Cathrina

Läs mer

Kvalitetsrapport för

Kvalitetsrapport för Kvalitetsrapport för 2011-2012 Sid. Innehållsförteckning 2 1. Kvalitetsrapport för Rinnebäcks förskola läsåret 2011/2012 3 2. Grundfakta om Rinnebäcks förskola läsåret 2011/2012 3 3. Underlag och rutiner

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet Mars 2015

Informationsbrev förskolan Pusslet Mars 2015 Informationsbrev förskolan Pusslet Mars 2015 Information och viktiga datum Solen 070-169 85 04 Stjärnan 070-169 83 27 Stora Björn 070-169 85 97 Biträdande Förskolechef Yvonne Haldrup 08-5782 9682 Pedagogisk

Läs mer

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Avdelningen Rosa avdelning har barn i åldern 1-3 år och ca:18-20 barn. Arbetslaget består av Eivor som är avdelningsansvarig, Melek,

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Lärande & utveckling. www.karlskoga.se

Lärande & utveckling. www.karlskoga.se Lärande & utveckling En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplansmål (i sammanfattning)

Läs mer

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö.

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. - Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. Vår grupp var ny, med 3-åringar som kom från olika förskolor och med olika erfarenheter. Vi började

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Kvalitetsredovisning ht -08- vt -09 Gullberna Parks förskola avd. Skogs- och Sockermyran

Kvalitetsredovisning ht -08- vt -09 Gullberna Parks förskola avd. Skogs- och Sockermyran Kvalitetsredovisning ht -08- vt -09 Gullberna Parks förskola avd. Skogs- och Sockermyran Innehållsförteckning Verksamhetsbeskrivning 3 Normer och värden 4 Utveckling och lärande 5 Barns inflytande 6 Förskola

Läs mer

Verksamhetsplan. Bla husets fo rskola Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Bla husets fo rskola Internt styrdokument Verksamhetsplan Bla husets fo rskola 2018-2019 Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Reviderad:

Läs mer

Information från förskolan Båten Mars april 2015

Information från förskolan Båten Mars april 2015 Med reservation för ev. ändring under terminen Information från förskolan Båten Mars april 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169

Läs mer

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen Lokal arbetsplan för Föräldrakooperativet Krokodilen vårterminen 2010 Inledning Läroplanen för förskolan, Lpfö -98 All verksamhet utgår från Läroplanen för förskolan, Lpfö -98. Förskolan skall lägga grunden

Läs mer

Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006

Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006 Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006 Herkules Förskola personalkooperativ är beläget på södra Lidingö i Käppalaområdet. Vi har nära till skogen och om vintern har vi pulkabacke och mojlighet

Läs mer

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola och Wasa förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan läsåret 2015/2016 Innehåll: Dokumentation sid. 1 Användning av Lärplatta/ Padda sid. 2 Prioriterade utvecklingsområden sid.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Tra dga rdens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Reviderad: 2018-05-14 Gäller till: 2019-06-30

Läs mer

Blåbärets Kvalitetsredovisning

Blåbärets Kvalitetsredovisning Blåbärets Kvalitetsredovisning ht-2011/vt-2012 Sammanställt av: Maria Henriksson Normer och värden. Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar.. Förskolan

Läs mer

Årsberättelse Björke förskola

Årsberättelse Björke förskola Årsberättelse Björke förskola 2016-2017 Temaboken Under året har mycket av arbetet utgått från temaboken Hugo, elak, blodtörstig och jättefarlig. Boken handlar om krokodilen Hugo som mot sin vilja blivit

Läs mer

Hällabrottets förskola

Hällabrottets förskola 1(7) 2016 06 15 Verksamhetsplan Hällabrottets förskola 2016/2017 2 förskolechef: Pernilla Nilsson 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Verksamhetsidé 4. Hällabrottets förskola års hjul (under arbete) 5.

Läs mer

Systematiska kvalitetsarbetet

Systematiska kvalitetsarbetet LULEÅ KOMMUN Systematiska kvalitetsarbetet Årans förskola 2012-2013 Eriksson, Anne-Maj 2013-08-19 Prioriterade mål hösten 2012 och våren 2013 - Årans förskola 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Förskolan ska aktivt

Läs mer

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13 VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA Grovplanering Anemonen Vt-13 Avdelningen: Förskolan Regnbågen ligger i Vårby Haga på Mastvägen 4. Regnbågen består av sex avdelningar. Avdelningen Anemonen har 16 barn

Läs mer

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5 12 Välkommen till oss! VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR Trollskogen, Nykarlebygatan 5 Husbygårds Förskolor Solrosen, Bergengatan 22 Björkbacken, Bergengatan 26 2014-08-21 2 VÅR ENHET BESTÅR AV TRE FÖRSKOLOR

Läs mer

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Förskolan Bäcken Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer

Trygghetsplan. Likabehandlingsplan och årlig plan mot kränkande behandling. Musikanten

Trygghetsplan. Likabehandlingsplan och årlig plan mot kränkande behandling. Musikanten Trygghetsplan Likabehandlingsplan och årlig plan mot kränkande behandling Musikanten 2014-2015 1 Örebro kommuns trygghetsvision Alla barn och ungdomar i Örebro kommun har rätt till en trygg miljö i förskolor

Läs mer