Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015"

Transkript

1 Viktiga datum: APT Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Lucia tisdagen den 15/12 15:00 Telefonnummer Hästen Spanarna: Upptäckarna: Gungan Utforskarna: Äventyrarna: Vi ber er ringa eller sms:a innan kl:8:00 om ert barn är sjukt eller ledigt så vi kan planera dagen och verksamheten. Ring även och berätta när ert barn kommer tillbaka. Bitr. förskolechef Yvonne Haldrup Pedagogisk handledare Annika Johansson Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015 Bilar: Just nu kör många av er vårdnadshavare upp med era bilar till förskolan. Detta försvårar våra leveranser och sophämtning, som kan utebli, påverkar de boende i området och blir även ur säkerhetssynpunkt mer riskabelt för oss alla. Gunghästens Arbetsplan och Likabehandlingsplan 2015/2016 Vi har nu reviderat vår Arbetsplan som beskriver vårt uppdrag utifrån förskolans styrdokument, våra mål och utvecklingsområden och hur vi ska arbeta för att nå dessa. Vi har även arbetat med att revidera åtgärdsplanen mot kränkande behandling i vår Likabehandlingsplan. Planerna kommer inom kort att finnas tillgängliga på varje hemvist och på vår hemsida. Just nu pågår arbetet med vårt utvecklingsområde digitala vertyg för fullt på våra hemvist på olika sätt. Läs mer vad respektive hemvist berättar. Julen 2014/2015 Som vanligt kommer enhetens fyra förskolor att samarbeta under jullovet och denna jul är det förskolan Sagen som är öppen för de barn som anmält omsorgsbehov dessa dagar: Mån. 28/12, Tis. 29/12, Ons. 30/12, Mån. 4/1, Tis. 5/1 Stängda dagar: 24/12, 25/12, 26/12, 27/12, 31/12, 1/1, 2/1, 3/1, 6/1 Respektive förskola öppnar som vanligt igen måndagen den 7/1. Julledighetslappens sista inlämningsdag var 18/11, för er som inte gjort det vänligen lämna snarast.

2 Fotografering Torsdagen den 26 november finns det möjlighet till enskild fotografering. Fotograferingen anordnas av en vårdnadshavare. Tider finns uppsatta på dörren vid Upptäckarna. Se även bifogad fil. HRL utbildning för pedagoger Yvonne har tidigare mejlat ut information om kommande utbildning för våra pedagoger i Hjärt och lungräddning för yngre barn. Utbildningen sker i Röda Korset regi. Utbildningen startar klockan 16:00 och för att vår logistik ska gå ihop vädjar vi nu till er om att ni i den mån ni kan hämtar ert/era barn senast 15:30 dessa dagar.datumen det gäller är: Måndagen den 23 november och Torsdagen den 3 december Löss: Lössen går runt. Var noga med att luskamma barnen så kanske vi blir av med lössen som verkar sprida sig. Lucia: Vi firar Lucia klockan 15:00 tisdagen den 15 december. Utforskarna och Äventyrarna i Gungans arbetslag firar inne på sina hemvister. Upptäckarna och Spanarna firar utomhus tillsammans. Inbjudan kommer när det närmar sig. Spanarna På Spanarna ser vi nu att leken har kommit igång ordentligt. Barnen har lärt känna sina nya kamrater och vi pratar en del om att bjuda in kompisar i leken och att ingen ska känna sig utanför och inte vara med. För oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga och att de är en viktig person i gruppen. Det är viktigt att vi allihop trivs ihop för att få en bra vardag och verksamhet tillsammans. Intressen och Lärande i kombination med digitala verktyg. Vi har tidigare tagit reda på vad barnen vill lära sig om våra digitala verktyg. Vi har också tagit reda på vad barnen är intresserade av och vad de vill lära sig på förskolan genom observationer och barnens utvecklingssamtal som vi tillsammans har arbetat med. På Spanarna finns ett intresse för att lära sig våra digitala verktyg, skriftspråk, skapande, baka, sång och musik, dans och rörelse Ett intresse i gruppen är att skapa på olika sätt. Vi bestämde oss för att måla självporträtt med akvarellfärger. Många barn vill lära sig att ta kort med Lärplattan/I-paden. Alltså kombinerar vi dessa intressen och provar oss fram i den digitala tekniken. Så här blev arbetsordningen i detta lilla projekt: Vi målar och självporträtt och lär oss en målningsteknik. Vi lär oss koden på lärplattan för att kunna sätta på den. Vi lär oss ta kort.

3 Vi lär oss arbeta i appen Pic-Collage. Importera bilden vi tog, välja bakgrund och designa hur man vill att det ska se ut, skriva sitt namn och skriva ut. Reflektioner och tankar kring hur vägen från foto till utskrift fungerar. En kommentar som säger mycket. Hur kortet kom fram jättesnabbt, snabbare än brevbäraren. Brevbäraren kommer mycket långsammare. Vi fortsätter lära oss om hur man kan ta kort och PicCollage i olika intresseområden så får vi se vart det leder. Det finns mer saker som barnen vill lära sig som vi lyfter och lär oss tillsammans med era barn. Spännande att lära tillsammans med alla vetgiriga och nyfikna barn ska ni veta. Hälsningar från Mia, Monica och Agneta. Upptäckarna Upptäckarna är en grupp med stor fantasi, kreativitet och lekarna utvecklas ofta från det lilla till stora projekt där det både kan vara få eller många barn i samma lek. Det är många intresseområden i gruppen vilket innebär att lekarna sällan ser likadana ut från dag till dag. Vi pratar ofta om hur vi är mot varandra och har vår kompissol som grund. Hur är man en bra kompis? Vad betyder det att vara en bra kompis? Det är inte bara våra kompisar vi ska vara rädda om, vi pratar ofta om hur vi leker med våra saker, att vi är rädda om det vi har då vi har mycket ömtåligt material och att det är viktigt att vi plockar undan efter oss. Det är stora utmaningar, men ingenting är omöjligt. Intressen och Lärande Det finns många olika intressen i gruppen och det dyker upp något nytt nästan varje vecka. Just nu lägger vi stort fokus på vårt utvecklingsområde digitala verktyg och kopplar därför ofta ihop barnens intresse just med det området. Aktuellt just nu är att vi börjat arbeta med selfies och groupies. Vad är det? Vad är det för skillnad på att ta en selfie och ta ett vanligt kort? Detta är något som gett många roliga kommentarer och diskussioner. Vi fortsätter att ta med oss QR-koder och det är fortfarande lika spännande att scanna och se vart vi hamnar. Många visar stort intresse för bokstäver, skriva och läsa. Vi har därför gjort om ett av våra smårum där man i lugn och ro kan spela spel, arbeta med bokstäver,

4 siffror, lärplattan med mera. Barnen valde själva att döpa rummet till Lugna rummet. Googla har blivit ett vanligt begrepp inne på Upptäckarna. Om vi har frågor vi behöver ha svar på, vill titta på något speciellt eller vill visa en kompis något så använder vi lärplattan och googlar. Vi är jätteglada för vi har fått en projektor som vi använt flitigt. Ett väldigt efterlängtat digitalt verktyg som skapar stora möjligheter. Vi ser på film, tittar på bilder och lyssnar på musik. Projektorn ser vi som en bra möjlighet att kunna reflektera kring bilder och filmer i större grupper. Inför utvecklingssamtalen frågade vi alla barn vad de vill lära sig under läsåret, deras svar och de önskemål från arbetet med luftballongerna kommer lägga grunden i mycket av arbetet framöver. Hälsningar Ida, Jennie och Khadija Äventyrarna Nu har vi gått in en bit i terminen och allt rullar på. Barnen utforskar och upptäcker saker hela tiden både inomhus och utomhus. Vi har fortfarande inskolningar på gång och arbetar ständigt med att alla ska ha en så bra vistelse på förskolan som möjligt. Vi arbetar mycket med rutiner och att skapa en trygg barngrupp. Vi vill välkomna alla nya äventyrare till oss och hoppas på att få en bra tid tillsammans. Inomhus befinner sig barnen mycket i fordonsrummet där vi har olika fordon som barnen gärna leker med. Även byggrummet är kul att leka i, där bygger barnen med duplo och med annat byggmaterial som finns. Utomhus är vi mycket på Bergsgården. Barnen klättrar gärna på berget men har stort intresse av att cykla och gunga och även baka sandkakor och sandtårtor i sandlådan. Vi ska börja arbeta med tvärgrupper och samarbeta mer med Utforskarna. Alla barn som är födda 2012 och 2013 ska en dag i veckan gå iväg till skogen tillsammans med två pedagoger. Det kommer ske på onsdagar kl. 9:00. Resten av barngruppen kommer ha annan inomhus och utomhusverksamhet och givetvis kommer vi ha skogspromenader med resterande barn som inte ingår i tvärgruppen. Intressen och lärande Vi arbetar flitigt med olika digitala verktyg så som kamera, panaboard, Ipad och dator. De digitala verktygen används vid olika tillfällen och vi ser att barnen gärna undersöker och använder sig av dessa. Det största intresset hos alla barn är dans och musik för tillfället. Vi sjunger ofta olika sånger och den absoluta favoritsången är björnen sover. På fredagar har vi som rutin att vi går till Spanarna och använder oss av Panaboarden, där spelar vi upp musik, dansar och sjunger och barnen visar stor glädje och entusiasm. Vi har introducerat QR-koder som vi har fått från en förälder och det uppskattades av barnen då de visade stort intresse för all musik som spelades upp efter att vi hade skannat koderna.

5 S Samling med panaboarden. Vi skannar QR-koden med Ipad:en. Vi pedagoger använder oss mycket av stödtecken när vi tecknar färger och djur och vi har sett att även barnen tecknar. Vi har sjungit om djuren som bor på bondgården och vi har ljudat hur djuren låter. Barnen tycker om att se på babblarna på datorn och Ipaden och de börjar känna igen de olika figurerna och vad de heter. De nämner ofta Bibbi, bobbo, dadda och så vidare. Utomhus utvecklar barnen sin motoriska förmåga då de gärna cyklar och skjutsar runt sina kompisar på cykeln och när det blir för tungt hjälps de åt att flytta på cykeln. Hälsningar från Giota, Katarina och Jessica. Utforskarna Nu är vi klara med alla uppföljningssamtal och utvecklingssamtal, det har varit roligt att få visa er föräldrar vad era barn gör och deras olika intressen. Det märks att barnen nu blivit trygga tillsammans och det är många som just nu gärna vill kramas och det syns att barnen har roligt tillsammans. Nu när det blir kallare på morgonen så kommer vi att gå ut efter fruktstunden. På onsdagar kommer paddorna (barn födda 2013) ha en tvärgrupp tillsammans med Äventyrarna. Det är bra om alla barn är här till tis-tors då har vi smågruppsaktiviteter. Vi vill även påminna om att det nu börjar bli kallt ute och då behöver barnen varma kläder och mössa och vantar. Intressen. Vi ser att det finns många olika intressen men ett stort gemensamt intresse är musik och dans, så vi lyssnar mycket på musik genom olika digitala verktyg som cdspelare, dator och projektor. Då får vi in vårt tema som är digitala verktyg. Vi fortsätter med att ta egna bilder och barnen har även fått ta en selfie med ipaden och sedan fått göra ett eget piccollage. Det har barnen tyckt varit roligt och de står ofta och tittar på sig själv eller andra. Skapande är också ett stort intresse. Vi har varit ute i skogen, vi plockade och sorterade material som löv, pinnar och kottar som vi använder vid skapande: barnen har gjort en höst kollage med små löv, målat löv och provat på tryckmålning med stora lönnlöv. Under Halloween läste vi sagan spökena som ändrade färg med hjälp av flanosaga och projektor som blev uppskattade av era barn och inspiration för barnen som målade egna

6 spöken. Vi har introducerat lite olika Halloweentecken som spöke, Halloween, pumpa, spindel, häxa mm. Vi har satt upp dessa tecken i hallen för er föräldrar att titta på. Barnen har målat höstlöv som finns i hallen. Babblarna och tecken fortsätter att intressera barnen och vi pratar om Babblarnas olika färger och tecknar färgerna. Vi har aktuella tecken i hallen där ni föräldrar kan se vilka tecken som vi använder, det är bara att fråga ifall ni undrar om något tecken. Musik/sång Skapande Tecken Bygga Konstruktion Babblarna Färger och former Lärande Barnen fortsätter att utveckla sitt språk men vi märker även att de utvecklar sin empati och hjälper varandra vid påklädning eller om någon ramlat och är ledsen. Vi ser att många av barnen nu börjar bli självständiga och vill klä på sig själva, använda pottan och duka undan sin tallrik. Vi läser, sjunger och använder tecken för att barnen både ska få det visuellt och språkligt. Barnen får öva sin grovmotrorik när vi sätter ihop balansbanan och det tycker dem är roligt. Finmotoriken har de övat genom att trä stora pärlor på en piprensare samt vid pusselbyggandet och rita och måla. Vi tränar på olika matematiska begrepp som stor, liten, mellan, lång, kort, antal, former. Hälsningar Johanna, Jenny, Anneli, Annie

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015 Viktiga datum: APT Onsdag 14/10 Tisdag 10/11 Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Föräldramöte

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 februari - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag,

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014 Viktiga datum: APT, 8 december 19 januari 2015 Planeringsdag. 26 januari 2015 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169 83 24 Äventyrarna: 070-169

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola och Wasa förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan läsåret 2015/2016 Innehåll: Dokumentation sid. 1 Användning av Lärplatta/ Padda sid. 2 Prioriterade utvecklingsområden sid.

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten.

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten. Viktiga datum: APT 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredag 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2010 PERSONAL: Malin Lundberg Förskollärare 100% Karin Persson Barnskötare 100% Kerstin Wihlborg Barnskötare 100% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Information och viktiga datum Solen Hej Nu är vi mitt i terminen och verksamheten rullar på. Vi vill passa på att tacka för ett trevligt drop-in, vi hoppas

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndag 20 januari Planeringsdag, förskolan stängd

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT Måndagen 28 april Måndagen 19 maj Måndagen 9 juni Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni, i den mån ni kan, hämtar ert barn senast 16:00. Har ni behov av omsorg

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Årsberättelse Björke förskola

Årsberättelse Björke förskola Årsberättelse Björke förskola 2016-2017 Temaboken Under året har mycket av arbetet utgått från temaboken Hugo, elak, blodtörstig och jättefarlig. Boken handlar om krokodilen Hugo som mot sin vilja blivit

Läs mer

Information från förskolan Båten Mars april 2015

Information från förskolan Båten Mars april 2015 Med reservation för ev. ändring under terminen Information från förskolan Båten Mars april 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2014-2015 Dessi Kerstin Irina Sofie Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

MÅNEN Verksamhetsplan

MÅNEN Verksamhetsplan MÅNEN Verksamhetsplan 2016-2017 1 Barngruppen 11: Sixten M, Sixten N, Hilma, Edvin 12: Theo, Philip, Elsa D, Linnea, Julia, Nils 13: Doris, Mimmi. Alfred, Filip, Siri 14: Espen, Tilde, Felicia, Love 15:

Läs mer

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Avdelningen Rosa avdelning har barn i åldern 1-3 år och ca:18-20 barn. Arbetslaget består av Eivor som är avdelningsansvarig, Melek,

Läs mer

Information från förskolan Båten oktober november 2015

Information från förskolan Båten oktober november 2015 Information från förskolan Båten oktober november 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 83 98 Ankaret 070-169 85 18 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Välkommen till oss på Fjordens förskola!

Välkommen till oss på Fjordens förskola! Välkommen till oss på! Viktoria gatan 9 169 69 Solna Tel: 08-83 49 63 Vi är en av tre kommunala förskolor i Hagalunds förskoleenhet. Förskolans öppettider: 07.00-17.30 Förskolechef: Jennie Andersson-Smiljanic

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. Förskolan Sagans informationsbrev september 2013 Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag.

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag. Sjösa förskola Informationsbrev september 2016 Välkomna till en ny höst på Sjösa förskola, Vi njuter av ett härligt höstväder tillsammans med era barn och planerar för en höst med nya spännande utmaningar.

Läs mer

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 Vi som arbetar på Forellen är; Kristina Lindqvist Taban Hama Saeed Elisabet Hammare Mariam Hammoud 35h/v Barngruppen består just nu av 11 barn. Det finns

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Välkomna till Midgårds förskola!

Välkomna till Midgårds förskola! Välkomna till Midgårds förskola! Midgårds förskola är en förskola för barn i åldern 1-5 år. Vi finns på Östergatan 24 som ligger centralt med närhet till allt. Förskolans verksamhet bedrivs i stora ljusa

Läs mer

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV VÅGA VILJAS MÅNADSBREV OKTOBER 2012 Hösten är här för att stanna och vi njuter av klar luft, sol, regn, vattenpölar och all den roliga lek som oktober erbjuder på gården och i omgivningarna! Vi vill be

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Viktiga datum: APT, förskolan stänger 16:00 - Måndag 19 augusti Planeringsdag, förskolan stänger - Måndag 2 september - Tisdag 3 september Avslutning för blivande

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

2015 ARBETSPLAN & MÅL

2015 ARBETSPLAN & MÅL 2015 ARBETSPLAN & MÅL FÖRSKOLAN BARNEN I DÖSHULT Frida Rosenström Lena Andersen Maja Månsson 2 Prioriterade mål 2015 SOCIALA UTVECKLINGEN Att barnen lär sig ta hänsyn till andra människor och att utveckla

Läs mer

Kvalitetsanalys. Björnens förskola

Kvalitetsanalys. Björnens förskola Kvalitetsanalys Björnens förskola Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 7 Arbete i verksamheten... 7 Övriga mål enligt

Läs mer

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan 2014/2015 Dokumentation Mål: Vårt mål med dokumentationen är att utveckla verksamheten och ge barnen bästa möjliga förutsättningar i sitt

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN: Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Nyheter. Förskolechefen har ordet. Hyllie stadsdelsförvaltning

Nyheter. Förskolechefen har ordet. Hyllie stadsdelsförvaltning Nyheter Malmö stad Hyllie stadsdelsförvaltning Datum Förskolechefen har ordet Christina Johansson - 0709-77 20 53 christina.johansson4@malmo.se September månad har varit helt fantastisk med sol och värme

Läs mer

Kvalitetsutvärdering Droppen Grön 2014-2015

Kvalitetsutvärdering Droppen Grön 2014-2015 Kvalitetsutvärdering Droppen Grön 2014-2015 Bakgrund Fjolårets åtgärder för förbättring: Vi måste bli bättre på att reflektera med barnen. Använda oss mer av Ipaden i verksamheten och som dokumentation.

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Förutsättningar Personal: Jonas (38), Anna-Lena (33), Carina (31) och Gunilla (17). Antal barn: 17 stycken barn (8 pojkar och 9 flickor). 3 stycken femåringar, 4 stycken

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Snäckstrands förskola 2013-2014 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Juli 2 2014 Anneli Smedberg 1. Inledning Varje kommun ska enligt förordningen (SFS 2010:800) systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger

2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (8) 2012-10-30 2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN MUNKEBO FÖRSKOLA 2 (8) Lokal arbetsplan

Läs mer

Hur förbättrar vi det pedagogiska användandet av ipaden?

Hur förbättrar vi det pedagogiska användandet av ipaden? Hur förbättrar vi det pedagogiska användandet av ipaden? Q-arbete på Mössebergs förskola Kvalitetsutveckling genom aktionsforskning 2012-2013 Författare: Carina Stadig Catharina Pettersson Therese Heidensköld

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Läsårsredovisning Läsår: 2014/2015 Organisationsenhet: Forngårdens Förskola User: solarna, Printdate: 2015-09-21 11:02 1 Verksamhetsbeskrivning User: solarna, Printdate: 2015-09-21

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2015/2016 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 September 2015 Verksamhetsplan för Borgens förskola, avdelning Draken 2015-2016 Enhet Borgens förskola Draken 1-5 år Förutsättningar 23 barn

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Verksamhetsplanering HT-VT

Verksamhetsplanering HT-VT Verksamhetsplanering HT-VT 2017-2018 www.karlavagnen.eu Barngruppen Jasmin -12 Hampus -12 Rasmus -12 Winston -12 Estelle -13 Milo -14 Tindra -14 Nathalie -14 Lisa -14 Atle -14 Folke -14 Lucas -14 Alice

Läs mer

Arbetsplan för Ängen,

Arbetsplan för Ängen, Arbetsplan för Ängen, Mariebergs förskola 2010/2011 Arbetsplan för Ängen, läsåret 2010/2011 Arbetsplanen innehåller dels hur vi på Ängen kommer att arbeta under året 2010/2011 och dels hur vi alltid arbetar

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2013/2014 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

I Språkets värld. Bäckagårds förskolas digitala verksamhetsberättelse 2014/2015 avdelning: Lärkan

I Språkets värld. Bäckagårds förskolas digitala verksamhetsberättelse 2014/2015 avdelning: Lärkan I Språkets värld Bäckagårds förskolas digitala verksamhetsberättelse 2014/2015 avdelning: Lärkan Barn- och Ungdoms Förvaltningens målbild och huvudprocesser: 2014-04-23 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Förskolan

Läs mer

LOKALL ARBETSPLAN. Pedagogisk omsorg. Dala-Järna Vansbro Äppelbo

LOKALL ARBETSPLAN. Pedagogisk omsorg. Dala-Järna Vansbro Äppelbo LOKALL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg Dala-Järna Vansbro Äppelbo 2011-2012 Innehåll 1. Presentation 2. Organisation 3. Normer och värden 4. Utveckling och lärande 4.1 Leken 4.2 Språket 4.3 Natur och miljö

Läs mer

Information från förskolan Båten augusti september 2013

Information från förskolan Båten augusti september 2013 Information från förskolan Båten augusti september 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169

Läs mer

Årsberättelse Ht -13 Vt -14. Sörby förskoleområde Förskolan Orion

Årsberättelse Ht -13 Vt -14. Sörby förskoleområde Förskolan Orion Årsberättelse Ht -13 Vt -14 Sörby förskoleområde Förskolan Orion Året som gått HT -13/VT -14 Under läsåret som gått har en till avdelning skapats på förskolan, avdelningen Stjärnan. Denna avdelning ligger

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 2 2. Mål och riktlinjer sida 3 2.1 Normer och värden sida 3 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 VERKSAMHETSBESKRIVNING Vi är ett relativt nytt personalteam på 4 pedagoger. Vår barngrupp har under detta läsår varit i åldrarna 1-4 år. Vår avdelning är väldigt ljus och fräsch

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN. Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg

LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg Dala-Järna Vansbro Äppelbo 2010/11 1 Innehåll 1. Presentation 2. Organisation 3. Normer och värden 4. Utveckling och lärande 4.1 Leken 4.2 Språket 4.3 Natur och miljö

Läs mer

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Gruppens sammansättning Vi har 14 barn. 7 pojkar och 7 flickor. 1 barn födda 14 3 barn födda 13 9 barn födda 12 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Carina Johansson

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

Årsberättelse 2016/2017

Årsberättelse 2016/2017 Årsberättelse 2016/2017 Varavterrassens förskola ligger i Hille och har två hemvister; Droppen Blå och Röd för de yngre barnen, samt Havet för de äldre. På förskolan arbetar vi i olika tvärgrupper utifrån

Läs mer

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan stimulerar

Läs mer

TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011

TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011 TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011 Avdelning - Lilla My Teamplanen beskriver den pedagogiska verksamheten utifrån de mål och målområden som anges i den lokala arbetsplanen. Den lokala arbetsplanen gäller för

Läs mer

1(8) Tillsynsrapport. Pysslingen förskolor, Giggen

1(8) Tillsynsrapport. Pysslingen förskolor, Giggen 1(8) Tillsynsrapport Pysslingen förskolor, Giggen 2(8) Innehållsförteckning Inledning... 3 Fakta om enheten... 3 Kommentar... 3 Sammanfattande slutsats... 3 Starka sidor... 4 Utvecklingsområden... 4 Bedömning

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Orange Centrals Förskola

Orange Centrals Förskola Orange Orange Centrals Förskola Vi som arbetar på Orange heter Ulrica, Sara, Lisbeth och Hafije. Telefonnumret till avdelningen är 044-13 49 62. Arbetslaget består av två förskollärare, två barnskötare.

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor. Grindstugans Förskola

Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor. Grindstugans Förskola Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor Grindstugans Förskola 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande I den dagliga verksamheten används kameror och

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17. Förskolan Björnen

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17. Förskolan Björnen Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17 Förskolan Björnen FÖRSKOLAN BJÖRNENS VISION Vi vill varje dag ta till vara och uppmuntra allas förmågor 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens

Läs mer

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13 VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA Grovplanering Anemonen Vt-13 Avdelningen: Förskolan Regnbågen ligger i Vårby Haga på Mastvägen 4. Regnbågen består av sex avdelningar. Avdelningen Anemonen har 16 barn

Läs mer

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Enheter Smultron 1-3 år Hallon 1-3 år Jordgubben 3-5 år Lingon 3-5 år Nyponrosen 1-5 år Kullerbyttan 1-5 år Verksamheter Förskola för barn 1-5 år Förutsättningar

Läs mer

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014 Vår vision På förskolan Solstrålen ska vi arbeta för att få trygga barn som är glada, positiva, har upptäckarglädje och trivs tillsammans med varandra och oss

Läs mer

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik. Alla barn skall känna en tillhörighet, gemenskap och

Läs mer

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument Verksamhetsplan Borgens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig: Reviderad:

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013

Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013 Barnantal Gubbo Förskola Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo Förskola Födda -08 Födda -09 Födda -10 Födda -11 Födda -12 7 st 5 st 5 st 2 st 3 st Personal

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Våra styrdokument på förskolan är: Skollagen Läroplan för förskolan Lpfö 98 Förskole- och skolplan för Nybro kommun Arbetsplan reviderad

Läs mer

Förskolan Gunghästen. Lokal Arbetsplan 2015/2016

Förskolan Gunghästen. Lokal Arbetsplan 2015/2016 Tyresö kommun Förskolan Gunghästen Lokal Arbetsplan 2015/2016 Förskolan Gunghästen Kyrkogränd 16 135 43 Tyresö Tel: 08-5782 74 36 Arbetsplan 2015/2016 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Familjedaghem Pedagogisk omsorg 2013 Lidåkers enhet Förskolechef Catarina Börjesson Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 Förord... 3 Barn & Skolas mål... 3 2. Verksamhet... 3 Normer

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Information från förskolan Båten februari 2014

Information från förskolan Båten februari 2014 Information från förskolan Båten februari 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Enheter Smultron 1-3 år Hallon 1-3 år Jordgubben 3-5 år Lingon 3-5 år Nyponrosen 1-5 år Kullerbyttan 1-5 år Verksamheter Förskola för barn 1-5 år Förutsättningar

Läs mer

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål.

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING VIOLEN Vt 2014 Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING APRIKOS - VT 2014 Grundverksamhet Avdelningen Violen har 16 barn

Läs mer

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Verksamhetsplan för förskolan Tångens förskola Verksamhetsplan för förskolorna i Systematiskt kvalitetsarbete Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska helhetsidé

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2016-2017 Dessi Kerstin Irina Mattias Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola

Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola Solgläntan Solgläntan är en småbarnsavdelning med 16 barn ht-15 i åldrarna ett - tre år. Personalen består from okt 2014 av en förskollärare/

Läs mer

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil.

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil. Arbetsplan 2010/2011 Under läsåret arbetar vi med ett tema som i år är sagan Bockarna Bruse. Den följer med som en röd tråd genom de flesta av våra mål. Vår arbetsplan innefattar mål inom våra prioriterade

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Information från förskolan Båten september 2015

Information från förskolan Båten september 2015 Information från förskolan Båten september 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 83 98 Ankaret 070-169 85 18 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85

Läs mer