Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014"

Transkript

1 Viktiga datum: APT, 8 december 19 januari 2015 Planeringsdag. 26 januari 2015 Telefonnummer Hästen Hästen 1: Hästen 2: Gungan Utforskarna: Äventyrarna: Bitr. förskolechef Yvonne Haldrup Vi ber er ringa eller sms:a innan kl:8:00 om ert barn är sjukt eller ledigt så vi kan planera dagen och verksamheten. Ring även och berätta när ert barn kommer tillbaka. Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014 Hej! Jag vill passa på att önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och även tacka för den gångna terminen. Ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er vårdnadshavare det kommande året. Ni kan nå mig på telefon: eller Hälsningar Yvonne Haldrup Hej alla föräldrar! Nu knackar snart julen på dörren och oj vad tiden gick fort. Lucia Vi firar Lucia tisdagen den 16 december. Arbetslaget Hästen firar Lucia utomhus klockan på gården vid Hästen 1. Arbetslaget Gungan firar Lucia inne på morgonen på de båda hemvisterna. Äventyrarna klockan 08:00. Utforskarna klockan 08:30. Tänk på att fotografering inte är tillåten. Julen 2014/2015 Som vanligt kommer enhetens fyra förskolor att samarbeta under jullovet och denna jul är det förskolan Båten som är öppen dessa dagar: måndagen den 29/12, tisdagen den 30/12, fredagen den 2/1 och måndagen den 5/1. Respektive förskola öppnar som vanligt igen onsdagen den 7/1.

2 Utforskarna Hej! Nu går dagarna fort, snart är det jul! Vi har haft fullt upp sista dagarna med julpyssel, det har varit uppskattat bland barnen att vi kommer att fortsätta med det nästa vecka. Vi har börjat sjunga julsånger, vi tänder ett adventsljus varje måndag vid samling och vi sjunger dagens sång från vår julkalender. Utforskarnas språkprojekt går framåt, vi har några barn som går runt och sjunger lilla snigel på flera språk, ex: svenska, ryska, engelska och franska, vi ser glädje vid samlingar och det sociala samspelet mellan barnen ökar. Vi tackar er föräldrar för hjälpen med veckans ord och att översätta sången Lilla snigel till era hemspråk. Utforskarnas daggmask som barnen leker och springer runt med har blivit stor, ca 2m just nu och vi fortsätter att bygga på. Vi försöker att ändra vår miljö efter barnens intresse, vi skapade en liten skog på avdelning och ett hem till alla små maskar, vi provar oss fram med olika tekniker och material. Lärande och intressen Skogens dag har blivit populär och barnen trivs ute i skogen. Vi försöker gå varje torsdag och då för att utforska matematik som finns runt omkring oss. Vi samlar, sorterar och räknar tillsammans; löv, kottar, pinnar vi jämför och tar fram matematiska begrepp och jämförelseord som: - lång-kort - liten-stor - högt-lågt - tung-lätt - fler-färre Vi fortsätter att följa barnens intresse för rytm och musik; vi klappar med händerna och stampar med fötterna efter takten, vi hittar matematiska mönster: vi föjer takten och räknar 1, 2, 3 slag efter olika melodier. Vi har haft afrikansk dans/musik i stora rummet, samba och trummor från Brasilien och det ska vi jobba vidare med nästa termin genom utforskarnas språkprojekt.

3 Intressen Magnetter Bondgård Hemvrån Bilar Dans Musik Böcker Babblarna Bygge Teknikrummet Skogen Sjunga Skapande Måla och rita God Jul! Hälsningar, Anneli, Emmie, Lotta och Agneta Äventyrarna Gruppen November har varit grå och trist men det är allt annat vad vi har haft det på Äventyrarna! Många av barnen har börjat leka mer tillsammans och det har väldigt kul samtidigt som det också uppstår konflikter. Det är inte lätt att ha tålamod att vänta på sin tur, dela med sig och alltid förstå vad kompisen vill. Vi hjälps åt och sätter ord på vad som sker och det blir många fina lekar. Vi har arbetat med vårt Matematik och fordonsprojekt genom skapande och med stort fokus på geometriska former som vi har märkt att några barn fattat intresse för. Vi har sett geometriska former i skogen, på avdelningen, vi har byggt egna med material vi plockat in från skogen och sjungit sånger. Intressen och lärande. Vi ser att många av barnen har ett stort intresse för böcker och sagoberättande. Sagolådan Bockarna bruse är väldigt populär och barnen önskar den titt som tätt till samlingen samt använder den och återberättar sagan själv. Vi har även berättat Sagan om den lilla, lilla gumman och sagolåda till den används flitigt. Vi pedagoger dramatiserade den sagan för barnen och det var uppskattat, fast katten var lite läskig. Efteråt lekte och dramatiserade barnen sagan och utklädningen finns tillgänglig för barnen i deras lek.

4 Under november har vi har varit i skogen och lyssnat efter olika ljud, tittat efter ekorrarna (som har satt på sig de grå vinterrockarna nu) och samlat kottar och pinnar. Vi har varit på fotbollsplanen och tog med oss 19 bollar. Det var kul att springa på stora ytor, vi kastade bollarna högt och långt och försöka passa till varandra. Vi har även varit på Skogsgården som ligger i anslutning till Hästen 1 gård. Där fick vi syn på ingången till centrum, kyrkans flagga och backen som leder upp till förskolan. Man kan säga att vi från hög höjd fick syn på vår omgivning ur ett annat perspektiv, barnen var så uppmärksamma! Vi märker att barnen använder sig av begrepp som vi använt oss av när vi jobbat i matematik projektet t.ex: Stora, mellan, liten, högt, rund, cirkel, fyrkant, längre. Vi har hållit till rätt mycket i ateljén och och skapat på olika sätt. Nu senast skapade några barn pepparkakshusen som de är stolta över och har mycket roligt i. Andra intressen just nu: Klippa och klistra Pärla göra halsband Leka i våra pepparkakshus Leka med smådjuren Hälsningar Elin, Katarina och Agneta Hästen 1 Hej! Vad tiden går. Nu är hösten förbi och vintern är här med eller utan snö. Just nu är Sara vikarie hos oss. Vi kommer att ha Mia L.- Lärarkandidat hos oss fram till 15 januari. Aktuellt just nu är: Rock n rollgruppen med -09:orna. Här är fokus på att skapa gitarrer till sången Tomterock till uppträdande på Luciatåget. Här har vi: Valt ut gitarrer på Google som man vill avbilda. Ritat av Kalkerat på Overheadpapper Kalkerat av förstoring av Overheaden Fört över till kartong Målat och dekorerat. Övat till uppträdandet

5 Drama och rörelsegruppen med 10/11:orna: Här jobbar vi blandat med Cirkusskola Miniröris 10 små indianer I Cirkusskolan dramatiserar vi olika cirkuskonster till musik. Här övar vi olika tekniker och begrepp som takt, rytm, rumsuppfattning, fantasi mm I Miniröris som är utformat av Friskis och Svettis finns många motoriska övningar att utveckla på ett lekfullt sätt tillsammans. 10 små indianer är en gammal klassiker som även finns i vårt matematikmaterial. Här jobbar vi med sång och antalsuppfattning och många olika begrepp och matematiska utmaningar. Vi har också börjat dramatisera 10 små indianer ute i skogen med fjädrar på huvudet och Björnen som knakar i buskarna. Spännande. Vi får se hur dessa områden utvecklas vidare och vilka utmaningar vi ger barnen. Nu i december fokuserar vi på traditioner och förberedelser inför Luciafirandet där sinnesupplevelser lyfts kring pepparkaks- och saffransbak. Lite annat att tänka på: Ibland är det kallt eller blött när vi är ute länge. Varma kläder och extra vantar kan behövas. Kalas: Vi ber er att kalaskort inte läggs på barnens hyllor om det inte är till alla barn. Ge korten till oss så delar vi ut dem om bara några barn är bjudna för att unvika ledsamma barn. Hälsningar från Mia och Monica. Hästen 2 Gruppen Nu närmar sig julen med stormsteg och vi har fortsatt att vara i mindre grupper när vi bakat och julpysslat. I början av november så började det ett nytt barn i gruppen och nu är det nästan lika många pojkar som flickor. Vi har fått nya möbler och i och med det så har vi möblerat om utifrån barnens intressen vi har även introducerat nytt material som lego friends, spel och material till hemvrån och det uppskattas av barnen.

6 Intressen/Lärande På hemvisten är det julbak av både lussekatter och pepparkakor. Julpysslet är i fullgång och det som barnen gjort finns att se inne på avdelningen, kom gärna in och titta. De finns ett stort intressen bland barnen att bygga och konstruera olika saker och ritbord används flitigt eftersom intresset för att färglägga och rita finns kvar och här får vi se vilka nya utmaningar vi kan ge barnen. De äldsta barnen födda -09 har haft ett gitarrprojekt tillsammans med Hästen 1 där de tillverkat egna gitarrer till vårt kommande Luciatåg och låten Tomterock. Barnen började med att titta på olika gitarrer, sen ritade de en egen gitarr som sedan förstorades och skars ut i kartong. De har målat och dekorerat gitarrerna. 09-orna har jobbat utifrån Bornholmsmodellen som är ett språkmaterial där de har övat på olika ord som rimmar och även ritat utifrån en saga. Vi har även pratat om olika svåra ord och förklarat vad de betyder för att på så sätt få en ökad förståelse för innehållet. 10-orna har med vitlera skapat olika djur då vi sett att djur är ett stort intresse bland barnen. Vi ser att barnen leker rollekar som djur, i bygghörnan är djuren involverade i leken och i deras målningar förekommer t.ex. drakar som sprutar eld m.m. Även lekar med olika djurinnehåll leks ute på naturgården bl.a. Kycklingen och vargen. 11-orna har arbetat med färg och form. Vilka begrepp ser vi att barnen har när det gäller form och färg? Vad kan vi utmana dom i? De har även fått hitta sina egna bokstäver och tryckt dessa med stämplar i olika färger. Skapande är ett sätt att använda båda hjärnhalvorna då barnen formar sina tankar och hjärnan och handen samarbetar i strävan att omsätta tankarna i bild. Vi önskar er alla en riktig god jul och gott nytt år Johanna, Khadija och Jennie.

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015 Viktiga datum: APT Onsdag 14/10 Tisdag 10/11 Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Föräldramöte

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015 Viktiga datum: APT Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Lucia tisdagen den 15/12 15:00 Telefonnummer

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten.

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten. Viktiga datum: APT 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredag 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Information och viktiga datum Solen Hej Nu är vi mitt i terminen och verksamheten rullar på. Vi vill passa på att tacka för ett trevligt drop-in, vi hoppas

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Viktiga datum: APT, förskolan stänger 16:00 - Måndag 19 augusti Planeringsdag, förskolan stänger - Måndag 2 september - Tisdag 3 september Avslutning för blivande

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndag 20 januari Planeringsdag, förskolan stängd

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 februari - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag,

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13

VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA. Grovplanering. Anemonen Vt-13 VI BYGGER NÄSTA GENERATIONS FÖRSKOLA Grovplanering Anemonen Vt-13 Avdelningen: Förskolan Regnbågen ligger i Vårby Haga på Mastvägen 4. Regnbågen består av sex avdelningar. Avdelningen Anemonen har 16 barn

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Hej Båtens föräldrar!

Hej Båtens föräldrar! Information från förskolan Båten november 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev november 2013

Förskolan Sagans informationsbrev november 2013 Viktiga datum HT 13: APT (arbetsplatsträff): Måndag 19 aug Måndag 23 sept Måndag 28 okt Måndag 25 nov Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni i den mån ni kan, hämtar ert barn senast

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT Måndagen 28 april Måndagen 19 maj Måndagen 9 juni Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni, i den mån ni kan, hämtar ert barn senast 16:00. Har ni behov av omsorg

Läs mer

Information från förskolan Båten Mars april 2015

Information från förskolan Båten Mars april 2015 Med reservation för ev. ändring under terminen Information från förskolan Båten Mars april 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november 2016

Tranbärets månadsbrev november 2016 Tranbärets månadsbrev november 2016 Nu börjar julen närma sig. I söndags gick vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa, solen inte

Läs mer

STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS

STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS Svenska - Språkutvecklande Vi arbetar med slingerpedagogik och Bornholms modellen vägen till läsning. Detta med utgångspunkt från rim, meningar, ord, stavelser

Läs mer

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul.

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. V 48 Planeringsdag Tor 15/1 januari Då är förskolan stängd! Tänk på kläder efter väder!

Läs mer

Arbetssätt, beskrivning, exempel. Vi använder naturen som ett lärande rum. Mycket av det som vi lär inne kan vi lära oss utomhus.

Arbetssätt, beskrivning, exempel. Vi använder naturen som ett lärande rum. Mycket av det som vi lär inne kan vi lära oss utomhus. Ämne: Natur Övergripande mål och riktlinjer/ Genomverksamheten stimuleras Har fått kunskaper om förutsättningarna för en god miljö och en hållbar utveckling - Känna till vanliga djur och växter - Känna

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2010 PERSONAL: Malin Lundberg Förskollärare 100% Karin Persson Barnskötare 100% Kerstin Wihlborg Barnskötare 100% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2014-2015 Dessi Kerstin Irina Sofie Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Årsberättelse 2016/2017

Årsberättelse 2016/2017 Årsberättelse 2016/2017 Varavterrassens förskola ligger i Hille och har två hemvister; Droppen Blå och Röd för de yngre barnen, samt Havet för de äldre. På förskolan arbetar vi i olika tvärgrupper utifrån

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12.

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Morgongårdens förskola Avdelning Lönneberga Normer och värden Mångfald Verksamhetens Mål att sträva mot Att förskolan Ser varje barn som unikt Ger varje barn rätt

Läs mer

Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan

Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan HT 2010 VT 2011 Förutsättningar: Personal: Gunn, Hellevi, Gunilla och Tania (Gunilla är här måndag och fredag, Tania är här tisdag, onsdag och torsdag)

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument Verksamhetsplan Borgens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig: Reviderad:

Läs mer

Tranbärets månadsbrev december 2016

Tranbärets månadsbrev december 2016 Tranbärets månadsbrev december 2016 Året går fort och det är redan december, om än den allra sista månaden på året så händer det mycket. På Tranbäret är vi i full gång med julpyssel och aktiviteter, samtidigt

Läs mer

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Gruppens sammansättning Vi har 14 barn. 7 pojkar och 7 flickor. 1 barn födda 14 3 barn födda 13 9 barn födda 12 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Carina Johansson

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2016-2017 Dessi Kerstin Irina Mattias Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan stängd - Fredagen 23 maj Telefonnummer

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2009 1 PERSONAL: Karin Persson Kerstin Wihlborg Lena Svensson Barnskötare 100% Barnskötare 100% Förskollärare 75% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 September 2015 Verksamhetsplan för Borgens förskola, avdelning Draken 2015-2016 Enhet Borgens förskola Draken 1-5 år Förutsättningar 23 barn

Läs mer

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015 Kvalitetsarbete Teman - vårterminen 2015 Förskolan Utsiktens kvalitetsredovisning våren 2015 Blåbär Blåbärens kvalitetsredovisning om tema skräp våren 2015 Under några veckor har blåbärsbarnen fått arbeta

Läs mer

Verksamhetsplan ht och vt Inledning:

Verksamhetsplan ht och vt Inledning: Verksamhetsplan ht - 2010 och vt -2011 Igelkottens avdelning Förskolan Frida Inledning: Verksamheten bygger på fyra mål och riktlinjer ur skriften Läroplan för Förskolan Lpfö 98 1. Normer och värden 2.

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Förutsättningar Personal: Jonas (38), Anna-Lena (33), Carina (31) och Gunilla (17). Antal barn: 17 stycken barn (8 pojkar och 9 flickor). 3 stycken femåringar, 4 stycken

Läs mer

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014

Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information från förskolan Båten Maj - juni 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85

Läs mer

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011 Grovplanering för Strålsnäs förskola Utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010) Hösten 2011 Oktober 2011; Anna Bratz, Britt Thudén, Helené Svanström, Maria Lööke, Anita Andersson, Åsa Holm,

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker MUMINDALEN 2015/2016 Förutsättningar Ålder 2år 3år 4år Flickor 4 2 1 Pojkar 2 3 3 Andrine Hultstrand Leg. Förskolelärare Emma Larsson Barnskötare Jenny Nilsson Barnskötare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Barn- och Ungdoms Förvaltningens målbild och huvudprocesser: Förskolan ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN: Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Information från förskolan Båten februari 2014

Information från förskolan Båten februari 2014 Information från förskolan Båten februari 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Kvalitetsarbete. Rytmik och sång Älgens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Cecilia Jansson Christina Johansson Holly Ye Valentina Meija

Kvalitetsarbete. Rytmik och sång Älgens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Cecilia Jansson Christina Johansson Holly Ye Valentina Meija Kvalitetsarbete Rytmik och sång Älgens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Cecilia Jansson Christina Johansson Holly Ye Valentina Meija Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning

Läs mer

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan för Frilufts Förskolor Mål och metoder Vi arbetar efter Lpfö 98, Läroplan för förskolan, och vi följer Kommunens förskole- och skolplan.

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Verksamhetsbrev dec -14

Verksamhetsbrev dec -14 Verksamhetsbrev dec -14 Under hösten har vi jobbat i våra grupper med vårt gemensamma projekt Min plats på jorden. Gruppen Prickarna (5-åringarna) har ritat självporträtt där barnen tittat lite närmare

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015.

Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015. Viktiga datum: APT 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredagen den 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer: Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan

Läs mer

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Enheter Smultron 1-3 år Hallon 1-3 år Jordgubben 3-5 år Lingon 3-5 år Nyponrosen 1-5 år Kullerbyttan 1-5 år Verksamheter Förskola för barn 1-5 år Förutsättningar

Läs mer

Tranbärets månadsbrev januari 2016

Tranbärets månadsbrev januari 2016 Tranbärets månadsbrev januari 2016 Julen har passerat och det har blivit nytt år. Januari har bjudit på varierat väder. Snö, kyla, sol, regn och blåst. Alla har vi våra åsikter om vilket väder vi helst

Läs mer

GROVPLANERING HUNDKEXET

GROVPLANERING HUNDKEXET 2014-02-11 GROVPLANERING HUNDKEXET Vt 2014 Hundkexets grundverksamhet och grovplanering utifrån LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetmål. 8 Januari Vi jobbar ihop gruppen och lär känna varandra. Vi tränar

Läs mer

Information från förskolan Båten Juni 2013

Information från förskolan Båten Juni 2013 Information från förskolan Båten Juni 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar.

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar. Grön Flagg Vi arbetar med tre mål inom temat Livsstil och Hälsa. Arbetet kommer att fortgå under terminerna ht 2013/vt 2015 Grön Flagg handlingsplan 2013-2015 - Tranbäret Utvecklingsområde 1 - Öka de fysiska

Läs mer

Välkommen till avd Bävern

Välkommen till avd Bävern Välkommen till avd Bävern Bävern är en äldrebarnsavdelning med barn i åldrarna 3-5 år. Vi strävar efter att ge varje barn möjligheter till ett lustfyllt lärande. Förskolan ska sträva efter att varje barn

Läs mer

Information från förskolan Båten Oktober 2014

Information från förskolan Båten Oktober 2014 Information från förskolan Båten Oktober 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Årsberättelse Björke förskola

Årsberättelse Björke förskola Årsberättelse Björke förskola 2016-2017 Temaboken Under året har mycket av arbetet utgått från temaboken Hugo, elak, blodtörstig och jättefarlig. Boken handlar om krokodilen Hugo som mot sin vilja blivit

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan stimulerar

Läs mer

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013 2012-06-27 Sid 1 (10) Handlingsplan för Tallåsgårdens förskola 2012/2013 I detta dokument kan du som besökare eller vårdnadshavare läsa om hur hela Tallåsgården tillsammans arbetar för att säkerställa

Läs mer

Nu är det full rulle i tomtelandet. Klapparna tillverkas både natt och dag. Och alla önskelistor läser vi NOGA!

Nu är det full rulle i tomtelandet. Klapparna tillverkas både natt och dag. Och alla önskelistor läser vi NOGA! Hej alla barn. Nu är det full rulle i tomtelandet. Klapparna tillverkas både natt och dag. Och alla önskelistor läser vi NOGA! Jag har hört att ni barn på denna förskola är jätteduktiga på att arbeta med

Läs mer

Verksamhetsplan ht och vt Inledning:

Verksamhetsplan ht och vt Inledning: Verksamhetsplan ht - 2010 och vt -2011 Avdelning Ekorren, Förskolan Frida Inledning: Verksamheten bygger på fyra mål och riktlinjer ur skriften Läroplan för Förskolan Lpfö 98 1. Normer och värden 2. Utveckling

Läs mer

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 VERKSAMHETSBESKRIVNING Vi är ett relativt nytt personalteam på 4 pedagoger. Vår barngrupp har under detta läsår varit i åldrarna 1-4 år. Vår avdelning är väldigt ljus och fräsch

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Verksamhetsportfolio. Kinnarps förskola. Läsår 2011/2012. Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet

Verksamhetsportfolio. Kinnarps förskola. Läsår 2011/2012. Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet Verksamhetsportfolio Kinnarps förskola Läsår 2011/2012 Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet Matematik Dessa prioriterade mål från läroplanen arbetar Kinnarps förskola med under

Läs mer

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Våra styrdokument på förskolan är: Skollagen Läroplan för förskolan Lpfö 98 Förskole- och skolplan för Nybro kommun Arbetsplan reviderad

Läs mer

Samt fjärilslarver till våren

Samt fjärilslarver till våren Grovplanering för Trulleskogen hösten 2010 Våra gemensamma mål för Äsperöds fritidsverksamhet och som vi fokuserar på denna höst utifrån vår arbetsplan är: Delaktighet Vi vill utveckla barnens medvetenhet

Läs mer

GROVPLANERING DIAMANTEN, HALLONET

GROVPLANERING DIAMANTEN, HALLONET GROVPLANERING DIAMANTEN, HALLONET Vt 2014 I grovplaneringen definieras hur verksamheten i stora drag ska läggas upp, sett till hur varje månad planeras samt vilket/vilka tema(n) som ska arbetas med under

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef 1 Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och

Läs mer

Information från förskolan Båten september 2015

Information från förskolan Båten september 2015 Information från förskolan Båten september 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 83 98 Ankaret 070-169 85 18 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85

Läs mer

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål.

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING VIOLEN Vt 2014 Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING APRIKOS - VT 2014 Grundverksamhet Avdelningen Violen har 16 barn

Läs mer

Information från förskolan Båten april 2014

Information från förskolan Båten april 2014 Information från förskolan Båten april 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet november 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet november 2013 Information och viktiga datum Informationsbrev förskolan Pusslet november 2013 Solen 070-169 85 04 Stjärnan 070-169 83 27 Stora Björn 070-169 85 97 Verksamhetsledare Annika Danielsson 073-688 74 09 Biträdande

Läs mer

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Avdelningen Rosa avdelning har barn i åldern 1-3 år och ca:18-20 barn. Arbetslaget består av Eivor som är avdelningsansvarig, Melek,

Läs mer

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil.

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil. Arbetsplan 2010/2011 Under läsåret arbetar vi med ett tema som i år är sagan Bockarna Bruse. Den följer med som en röd tråd genom de flesta av våra mål. Vår arbetsplan innefattar mål inom våra prioriterade

Läs mer

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA Så här är vår vecka för t ex 3-5-åringar på Fjädern: Den första dagen i traditionell förskolemiljö med mycket

Läs mer