Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Gunghästens informationsbrev maj 2015."

Transkript

1 Viktiga datum: APT 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredagen den 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj Telefonnummer: Hästen Hästen 1: Hästen 2: Gungan Utforskarna: Äventyrarna: Bitr. förskolechef Yvonne Haldrup Pedagogisk handledare Annika Johansson Vi ber er ringa eller sms:a innan kl:8:00 om ert barn är sjukt eller ledigt så vi kan planera dagen och verksamheten. Ring även och berätta när ert barn kommer tillbaka. Förskolan Gunghästens informationsbrev maj Utställningen på biblioteket: En förskola för var och en håller på till den 22 maj. Förskolans dag 21/5 Vi går ner till ängarna vid Fårdala skola för att träffa de andra förskolorna i vår enhet. Där blir det lite sång, lek och fika i gröngräset. Gårdsfest 27/5 kl: Inbjudan kommer separat Avslutningskalas för -09:orna den 4:juni med föräldrar och syskon kl Lite påminnelse om: Det finns cykelställ att låsa fast barnens cyklar i. Barnvagnarna får inte plats i barnvagnsförrådet när cyklarna står där. Respektera att inte köra upp med bil. Vi får inga leverenser om det står bilar ivägen.

2 Utforskarna Hejsan! Nu går vi mot varmare tider. Vi är ute så mycket som möjligt och flyttar mer och mer ut verksamheten till gården. Då vädret är lite omväxlande, ibland kallt och ibland varmt är det bra att ni tar med kläder som kan anpassas efter väder. Det är även bra om ni kan ta med en vattenflaska. Som vi skrev i det förra brevet så har fyra nya kompisar börjat på Utforskarna. Vi hälsar även en ny kompis välkommen till oss som börjar i mitten av maj. Vi hälsar även förskollärare Johanna Ylling välkommen till oss. Johanna känner ni igen då hon kommer från Hästen 2. En dag i april var vi några stycken i skogen och plockade skräp på skräpplockardagen. Vi pratade om skräp, att man inte slänger skräpet på marken, utan lägger det i papperskorgen, att det inte ser trevligt ut när skräpet ligger i skogen eller någon annanstans, att naturen inte mår bra och att djuren som bor i skogen kan äta av skräpet och bli sjuka. Barnen var entusiastiska att få plocka skräp och vi hittade en hel del att lägga i påsarna som vi hade med oss. När vi ändå var i skogen passade vi på att titta på en av myrstackarna och där var det full aktivitet. Några av barnen var på utställningen på biblioteket där vår och andra förskolor i Tyresö visar upp sin verksamhet. Det var spännande att få se vad andra förskolor har skapat och arbetat med. Barnen var nyfikna och klämde och kände på föremålen. Utforskarnas projekt med skapandet av musikinstrument, färg och form och språk finns också att se. Vi rekommenderar er att gå och titta på utställningen tillsammans med era barn. Lärande och intressen Vi fortsätter med djuren då barnen visar ett stort intresse av djur. Efter att vi varit i skogen och plockat skräp och tittat på myror, så har barnen visat intresse och nyfikenhet för myror, maskar, sniglar och insekter. Vi har även lyssnat på fåglar och hur de låter. Hur låter kråkan?

3 -Kra kra.. Vi fortsätter att prata och fråga om hur djuren ser ut, vilken färg de har, hur många ben har djuret, har de några öron, är öronen stora eller små osv. Vi förtydligar olika matematiska begrepp i leken och även i olika sånger och ramsor. Några barn har målat en elefant, där pratade vi om färgen grå och hur man kan blanda vit och svart för att få fram färgen grå. Intressen Djur Insekter Maskar Sniglar Magneter och magnettavlan Bilar och tåg Dans och rörelse Sång och rörelsesånger Rim och ramsor Böcker Måla och rita Legobordet Bygga och konstruera Hälsningar Lotta, Anneli och Johanna Äventyrarna Gruppen Maj är här och solen värmer vissa dagar, andra dagar blåser det kallt. Som vanligt är vi ute varje förmiddag och ofta en stund på eftermiddagarna också, och därmed också i alla väder. En del dagar är det bra att kunna byta mössan mot solhatt och lämna överdragsbyxorna på hyllan. Det är bra om alla barn har en märkt vattenflaska nu när det blir varmare. Vi välkomnar Jessica tillbaks från sin föräldraledighet, några av barnen känner igen henne sedan tidigare. Vi har börjat dela barnen i två samlingar innan lunch, detta för att en mindre grupp t.ex. främjar att alla ska komma till tals och att barnens egna önskemål lättare ska kunna tillgodoses. Intressen. Med våren vaknar naturen igen och vi ser diverse småkryp dagligen. Barnen inspekterar gråsuggorna med skräckblandad förtjusning. Vi har varit och tittat om myrorna i stacken har vaknat och det hade de, det bara

4 kryllade! Barnen samlar och undersöker sniglar och spindlar. Intressen som vi ser hos barnen: Roll lekar Tågbanebygge Jobba med Playdoo deg Bygga med smålego Gunga Utmana sig motoriskt ute på Bergsgården Bokstäver Gå gärna och titta på utställningen på Biblioteket och Äventyrarnas bidrag med Bockarna bruse projektet. Lärande Den 22 april var det Skräpplockardagarna och alla barnen på Äventyrarna var ute och plockade skräp. Vi pratade om vad skräp är, om kottar och pinnar är skräp och var man ska kasta skräp någonstans. Vi hade en fin dag ute i skogen och barnen visade stort engagemang. Vi fortsätter med Sagoboksprojektet och det är kul att se hur barnen engagerar sig i varandras böcker. Vi ser hur era barn har utvecklat en medvetenhet om hur de kan använda materialet vi har i ateljén, och kommer med egna idéer hur de vill skapa något från sina böcker. Fantasin flödar! Hälsningar Elin, Katarina och Jessica Hästen 1 Gruppen Den här månaden har gått i miljöns tecken. I och med skräpplockardagarna tänkte vi fördjupa oss i lite miljötänk. Ett program i UR har verklingen gått hem hos barnen. Det heter: Barr och Pinne och handlar om hur Barr och Pinne räddar världen - Allemansrätten. Det roligaste var att vi vann en tävling i skräpplockarveckan. En upptäckardag på Alby och Uddby gård för ett gäng barn. Det blev 2010:orna och några 4-åringar som åkte på det. Vi hade en fantastisk dag. 2009:orna har varit till Anders Franzen s park i Hammarby sjöstad på avslutningsutflykt. Jättekul avslutning till en absolut jättekul park att göra ett besök till. Nu återstår lite andra aktiviteter som: Inskolningar för förskoleklassbarnen.

5 Stimmet: 19/5: , 20/5: 9-11 Fårdala skola: 3/6: 9-11, 4/6: 9-12 Förskolans dag 21/5. Utflykt för de yngre barnen :orna. Tisdagen den 26/5. Vi tar lunch med oss. Gårdsfest 27/5 Avslutningskalas för -09:orna Tårtkalas med er föräldrar. Vi har även vår lärarkandidat Camilla hos oss då hon gör sin VFU (verksamhetsförlgd utbildning)hos oss nu igen. Intressen och lärande Vi har haft Natur och Miljöveckor och lärt oss mycket om kretslopp, sortering och allemansrätten. Allemansrätten berättar för oss vilka rättigheter och skyldigheter vi har i vår natur. T ex att man får plocka bär och svamp, njuta i naturen, inte bryta grenar eller ha hundar lösa i skogen när det finns djurungar i naturen mm. Vi har varit med i skräpplockarveckorna i Håll Sverige rent veckorna. Vi har plockat skräp i vår närmiljö och RÄDDAT VÄRLDEN som de säger i programmet: Barr och pinne på UR.se. De äldsta barnen har varit på studiebesök på Petterboda kretsloppscentral och fått guidning i hur och varför man sorterar. Väldigt givande och mycket fick vi lära oss. Våra fjärilslarver har kommit från England. Här finns mycket att lära och upptäcka kring utvecklingen från larv till färdigt utvecklad fjäril.det är ju också en del i kretsloppet och fortplantning av naturen likaså fröets utveckling från frö till färdig blomma eller grönsak som vi spar frön från till nästa år.och så går det vidare. Vi kommer att så frön, sätta vår förgrodda potatis i trädgårdslandet och vattna så att det växer så det knakar. Hälsningar från Mia, Monica och Agneta Hästen 2 Gruppen Inför vår lyckade skräpplockardag så har vi tillsammans med Hästen 1 tittat på Barr och Pinne från UR på Panaboarden. Det resulterade i att barnen lekte Barr och Pinne ute på gården och det har varit mycket prat om hur man ska vara i naturen och att inte skräpa ner. På skräpplockardagen så hittade vi mycket skräp både på gården och utanför och alla hjälpte till. Efter allas insats så grillade vi korv på naturgården och hade en väldigt mysig heldag ute. Vi vann en tävling under skräpplockarveckan där vinsten var en heldag i Alby och Uddbygård och det var de barn födda 2010 på Hästen 1 och 2 som åkt iväg.

6 Alla 09:or var till Petterboda kretsloppscentraloch träffade där Bosse som berättade om sopsortering. Barnen fick sortera sitt skräp som de hade med sig och höra om vad som sker på kretsloppscentralen. Alla 09:or har även varit iväg på en utflykt till Anders Franzen s lekpark i Sickla torsdagen den 7 maj. En underbar lekpark som väckte en stort upptäckarlust hos barnen. Vi fortsätter vårt arbete med hur man är mot varandra och lyfter frågorna på våra samlingar. Hur pratar vi med varandra? Ska vi skvallra eller kan vi göra på ett annat sätt? Vad ska man göra om någon är ledsen? Vi välkomnar Ida som börjat arbeta hos oss efter sin föräldraledighet och säger hej då till Johanna som börjar på Utforskarna. Nu i maj händer de mycket på förskolan: Inskolningar för förskoleklassbarnen. Stimmet: 19/5: , 20/5: 9-11 Fårdala skola: 3/6: 9-11, 4/6: 9-12 Vi har även barn som går till Hanvikens skola och Krusboda skola 21/5 så är det förskolans dag och vi kommer att gå till ängen vid Fårdala skola och träffa de andra förskolorna. 27/5 så är det gårdsfest och ni kommer då att få se vad vi arbetat med under terminen, se separat inbjudan Avslutningskalas för -09:orna Tårtkalas med er föräldrar. Nu när våren och värmen kommer så är det bra om barnen har solkräm och vattenflaska med sig, titta även igenom barnens kläder så att det finns kläder efter väder. Intressen/ Lärande. Vi ser ett stort intresse för småkryp och barnen letar efter sniglar, bärfisar, myror, nyckelpigor. Vi pratar om hur man är mot småkrypen och att de måste släppa ut alla när de utforskat färdigt och att vara försiktiga med djuren. Vi pratar om vad de olika småkrypen gör, som tex. att bin samlar honung som vi sen kan äta. Matematiken följer med ut genom att barnen räknar hur många småkryp de samlar och vilka olika sorter de samlar. Barnen anordnar snigeltävlingar och väntar med spänning på vilken som kommer först. Djurprojektet arbetar vi fortfarande med och vi ser att några barn nu tycker att det är roligt att måla olika slags djur. När det är varmt ute så tar vi fram vattenbordet och vattendjuren, vi tar även fram såpbubblor och vatten som kan tillföras i leken. Vi tar även ute material som barbie, duplo, pennor och papper. På biblioteket pågår just nu en konstutställning där förskolor ställer ut delar av sin verksamhet delar av vårt djurprojekt finns att se där, gå gärna dit med era barn. Hälsningar Johanna, Khadija, Jennie, Ida

7

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan stängd - Fredagen 23 maj Telefonnummer

Läs mer

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten.

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten. Viktiga datum: APT 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. Fredag 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj

Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Förskolan Gunghästen s informationsbrev - maj Viktiga datum: APT, förskolan stänger 16:00 - Måndag 19 augusti Planeringsdag, förskolan stänger - Måndag 2 september - Tisdag 3 september Avslutning för blivande

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015 Viktiga datum: APT Onsdag 14/10 Tisdag 10/11 Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Föräldramöte

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej!

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Nu är våren här, med besked! Det är varmt och skönt ute och allt fler kläder åker av och vi är utomhus så mycket vi bara kan. Nu behöver barnen ha solskyddskräm,

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

Information från förskolan Båten Mars april 2015

Information från förskolan Båten Mars april 2015 Med reservation för ev. ändring under terminen Information från förskolan Båten Mars april 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014

Förskolan Gunghästens informationsbrev december 2014 Viktiga datum: APT, 8 december 19 januari 2015 Planeringsdag. 26 januari 2015 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna: 070-169 83 24 Äventyrarna: 070-169

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Förskolan Almbacken Lund November 2017 - Oktober 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 03 OKTOBER 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er fina rapport, nu ska ni få fira att ni fått Grön Flagg-diplomering!

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014

Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Informationsbrev förskolan Pusslet April 2014 Information och viktiga datum Solen Hej Nu är vi mitt i terminen och verksamheten rullar på. Vi vill passa på att tacka för ett trevligt drop-in, vi hoppas

Läs mer

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT Måndagen 28 april Måndagen 19 maj Måndagen 9 juni Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni, i den mån ni kan, hämtar ert barn senast 16:00. Har ni behov av omsorg

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev november 2015 Viktiga datum: APT Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Lucia tisdagen den 15/12 15:00 Telefonnummer

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november

Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Förskolan Gunghästen s informationsbrev november Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndag 20 januari Planeringsdag, förskolan stängd

Läs mer

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015 Kvalitetsarbete Teman - vårterminen 2015 Förskolan Utsiktens kvalitetsredovisning våren 2015 Blåbär Blåbärens kvalitetsredovisning om tema skräp våren 2015 Under några veckor har blåbärsbarnen fått arbeta

Läs mer

Årsberättelse Björke förskola

Årsberättelse Björke förskola Årsberättelse Björke förskola 2016-2017 Temaboken Under året har mycket av arbetet utgått från temaboken Hugo, elak, blodtörstig och jättefarlig. Boken handlar om krokodilen Hugo som mot sin vilja blivit

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Verksamhetsbrev dec -14

Verksamhetsbrev dec -14 Verksamhetsbrev dec -14 Under hösten har vi jobbat i våra grupper med vårt gemensamma projekt Min plats på jorden. Gruppen Prickarna (5-åringarna) har ritat självporträtt där barnen tittat lite närmare

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september

Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Förskolan Gunghästen s informationsbrev september Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev februari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag, förskolan

Läs mer

Information från förskolan Båten april 2014

Information från förskolan Båten april 2014 Information från förskolan Båten april 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011 Grovplanering för Strålsnäs förskola Utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010) Hösten 2011 Oktober 2011; Anna Bratz, Britt Thudén, Helené Svanström, Maria Lööke, Anita Andersson, Åsa Holm,

Läs mer

Verksamhetsplan. Läsåret Förskolan Lillåsen

Verksamhetsplan. Läsåret Förskolan Lillåsen Förskoleverksamheten Verksamhetsplan Läsåret 2013-2014 Förskolan Lillåsen 1 Inledning Förskolan Lillåsen består av två avdelningar, en grupp med barn i ålder 1-3 år och en grupp med barn i ålder 3-5 år.

Läs mer

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV VÅGA VILJAS MÅNADSBREV OKTOBER 2012 Hösten är här för att stanna och vi njuter av klar luft, sol, regn, vattenpölar och all den roliga lek som oktober erbjuder på gården och i omgivningarna! Vi vill be

Läs mer

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42 Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Tisdag v 47 Utvärdering Avslutning Torsdag v 46 Vattnets kretslopp Tisdag v 45 Kretslopp Tippen

Läs mer

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag?

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag? Veckobrev v 21 Vilket väder! Idag trodde vi nästan att det var sommar, med sol och värme på förmiddagen. Vi firade Förskolans dag med ballonger och kanelbulle. Vi åt lunch ute också, eftersom det var hamburgare!

Läs mer

Arbetsplaner. Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014

Arbetsplaner. Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014 er Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014 Inflytande och ansvar Förskolan Gläntan/ Krokodilen Förskolan ska sträva efter att varje barn ska utveckla sin förmåga att ta ansvar för sina handlingar

Läs mer

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014

Förskolan Gunghästen s informationsbrev januari 2014 Viktiga datum: APT, vi ber er hämta era barn senast kl:16:00 så alla pedagoger har möjlighet att gå. - Måndagen 17 februari - Måndagen 17 mars - Måndagen 28 april - Måndagen 19 maj - Måndagen 9 juni Planeringsdag,

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Normer & värden.

Normer & värden. Normer & värden En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2015/2016 Familjedaghem Mumintrollen Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplansmål Förskolan ska sträva

Läs mer

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan 2014/2015 Dokumentation Mål: Vårt mål med dokumentationen är att utveckla verksamheten och ge barnen bästa möjliga förutsättningar i sitt

Läs mer

Årsberättelse

Årsberättelse Bilaga 5 Årsberättelse 2015-2016 Nordöstra förskoleområde Lindbacka förskola Biträdande förskolechef Lena Hornéy Övergripande bild över vad som hänt på förskolan under året: Hela läsåret har det största

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger

2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (8) 2012-10-30 2012-2013 Granitens förskola, Munkebo förskola, S:ta Gertruds förskola och Tils paviljonger BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN MUNKEBO FÖRSKOLA 2 (8) Lokal arbetsplan

Läs mer

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013 2012-06-27 Sid 1 (10) Handlingsplan för Tallåsgårdens förskola 2012/2013 I detta dokument kan du som besökare eller vårdnadshavare läsa om hur hela Tallåsgården tillsammans arbetar för att säkerställa

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013-2014. Höjdens förskola, avd Lillebo, ålder 1-2,5 år. Tema: Natur/Naturvetenskap

Kvalitetsredovisning 2013-2014. Höjdens förskola, avd Lillebo, ålder 1-2,5 år. Tema: Natur/Naturvetenskap Kvalitetsredovisning 2013-2014. Höjdens förskola, avd Lillebo, ålder 1-2,5 år. Tema: Natur/Naturvetenskap Våra förutsättningar för läsåret: På Lillebo har vi en grupp på 13 barn i åldern 1-2,5 år. Hösten

Läs mer

Arbetsplan Violen Ht 2013

Arbetsplan Violen Ht 2013 Arbetsplan Violen Ht 2013 Normer och värden: MÅL VAD GÖRA HUR UTVÄRDERA HUR GICK DET Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar: - öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar - förmåga att ta

Läs mer

Information från förskolan Båten april 2013

Information från förskolan Båten april 2013 Information från förskolan Båten april 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

Examensarbete VT Börja på förskolan

Examensarbete VT Börja på förskolan Examensarbete VT 2013 Börja på förskolan Att börja på förskolan kan var en stor omställning i livet för hela familjen. Somliga är bekanta med förskolans värld andra inte. Kanske har du frågat vänner och

Läs mer

Grön Flagg- rapport. Tema: Närmiljö. Berga förskola. Kontaktperson: Lena Sinnerström

Grön Flagg- rapport. Tema: Närmiljö. Berga förskola. Kontaktperson: Lena Sinnerström Grön Flagg- rapport Tema: Närmiljö Berga förskola Kontaktperson: Lena Sinnerström 1. Miljöråd a. Hur ofta har miljörådet träffats? En gång i månaden, vid samlingen med alla barn. b. Hur har miljörådet

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Gruppens sammansättning Vi har 14 barn. 7 pojkar och 7 flickor. 1 barn födda 14 3 barn födda 13 9 barn födda 12 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Carina Johansson

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Höstterminen startade med två veckors inspirationsaktiviteter i närmiljön. Barnen gick på utflykt till bl.a lekplatser, fårhagen och till Landevi som höll på

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. Förskolan Sagans informationsbrev september 2013 Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

Information från förskolan Båten Juni 2013

Information från förskolan Båten Juni 2013 Information från förskolan Båten Juni 2013 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14 Yvonne

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2012

Kvalitetsredovisning 2012 Kvalitetsredovisning 2012 Läsåret 2011/2012 Klöverträsk förskola Ansvarig rektor: 2:1 Normer och värden Kvalitetsredovisning 2011-2012 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för att

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Läsårsredovisning Läsår: 2014/2015 Organisationsenhet: Forngårdens Förskola User: solarna, Printdate: 2015-09-21 11:02 1 Verksamhetsbeskrivning User: solarna, Printdate: 2015-09-21

Läs mer

Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt. Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre

Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt. Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre Barnen som går på Bäret (1-3år) bor på en vacker ö, Tranholmen. Runt omkring finns otrolig vacker natur.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Riddersborgs Förskola

Verksamhetsberättelse. Riddersborgs Förskola Verksamhetsberättelse Vårterminen 2015 Riddersborgs Förskola Frilufts Förskolor Riddersborg ligger i Hässelby Villastad, nära skola, buss kommunikationer, affärer och naturen. Vår förskola har 23 barn

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12.

Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12. Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12. barn födda 2006-2010 Ur Lpfö-98, Förskolans uppdrag: Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig,

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola och Wasa förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan läsåret 2015/2016 Innehåll: Dokumentation sid. 1 Användning av Lärplatta/ Padda sid. 2 Prioriterade utvecklingsområden sid.

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

Mål 1: Djuren i vår närhet.

Mål 1: Djuren i vår närhet. Tema: Närmiljö Hur ofta har miljörådet träffats? En gång under vt-09 (13/2) där vi gick igenom alla målen som vi även gått igenom med all personal på förskolan på ett kvällsmöte, vi skrev rent allt. En

Läs mer

Verksamheten är i full gång med att avsluta terminen tillsammans med era barn.

Verksamheten är i full gång med att avsluta terminen tillsammans med era barn. Malmö stad Förskoleförvaltningen Datum Nyheter Förskolechefen har ordet Christina Johansson - 0709-77 20 53 christina.johansson4@malmo.se Detta är sista hembrevet för verksamhetsåret 2012/2013. Det har

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Tranbärets månadsbrev Maj 2016

Tranbärets månadsbrev Maj 2016 Tranbärets månadsbrev Maj 2016 Maj månad har verkligen visat sig från sin bästa sida. Nu har solen och värmen dragit igång och helt plötsligt behöver vi tunnare och luftiga kläder, solkräm och solhatt.

Läs mer

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument Verksamhetsplan Borgens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig: Reviderad:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2010 PERSONAL: Malin Lundberg Förskollärare 100% Karin Persson Barnskötare 100% Kerstin Wihlborg Barnskötare 100% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

Systematiska kvalitetsarbetet

Systematiska kvalitetsarbetet LULEÅ KOMMUN Systematiska kvalitetsarbetet Årans förskola 2012-2013 Eriksson, Anne-Maj 2013-08-19 Prioriterade mål hösten 2012 och våren 2013 - Årans förskola 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Förskolan ska aktivt

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan stimulerar

Läs mer

Tranbärets månadsbrev december 2016

Tranbärets månadsbrev december 2016 Tranbärets månadsbrev december 2016 Året går fort och det är redan december, om än den allra sista månaden på året så händer det mycket. På Tranbäret är vi i full gång med julpyssel och aktiviteter, samtidigt

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN Förskolan Vättern är en förskola med estetisk inriktning och är integrerad i Vätternskolan. Vi finns på Ulaxgatan, Ekön med närhet till Bondebacka. I vårt temaarbete

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 TULPANEN, UPPSALA ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 Hej alla föräldrar! Jag vill hälsa alla föräldrar, barn och nya pedagoger välkomna till en ny och spännande termin. Vill informera att Gzim kommer att sluta

Läs mer

Orange Centrals Förskola

Orange Centrals Förskola Orange Orange Centrals Förskola Vi som arbetar på Orange heter Ulrica, Sara, Lisbeth och Hafije. Telefonnumret till avdelningen är 044-13 49 62. Arbetslaget består av två förskollärare, två barnskötare.

Läs mer

Vår verksamhet under läsåret

Vår verksamhet under läsåret Avdelningsdeklaration 2015/2016 Skåre skolområde Förskola: Skåre Herrgårds Förskola Vision: Genom leken vill vi ge barnen aptit på livet Avdelning: ASPEN Personal: Lotta Linder 100 % förskollärare Cathrina

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Grön Flagg 2006-2007

Grön Flagg 2006-2007 Grön Flagg 2006-2007 Utvärdering av Förskolan Spargrisens arbetat med Grön Flagg. Inledning Under läsåret 06-07 hade vi valt att fortsätt Grön Flagg- och miljö arbetet med tema Skogen. Skogen/skogarna

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar Inskolning Mål: Barnet skall introduceras på avdelningen för att lära känna lokaler, barn och personal. Barnet visas runt på avdelningen. Barnet får bekanta sig med de andra barnen och personal. De gamla

Läs mer

Tranbärets månadsbrev januari 2016

Tranbärets månadsbrev januari 2016 Tranbärets månadsbrev januari 2016 Julen har passerat och det har blivit nytt år. Januari har bjudit på varierat väder. Snö, kyla, sol, regn och blåst. Alla har vi våra åsikter om vilket väder vi helst

Läs mer

Årsberättelse Sörby förskoleområde Andersbergsgårdens förskola. Ansvarig förskolechef Margareta Kärlin. Biträdande förskolechef Mio Iller Givell

Årsberättelse Sörby förskoleområde Andersbergsgårdens förskola. Ansvarig förskolechef Margareta Kärlin. Biträdande förskolechef Mio Iller Givell Årsberättelse 2012 Sörby förskoleområde Andersbergsgårdens förskola Ansvarig förskolechef Margareta Kärlin Biträdande förskolechef Mio Iller Givell Sörby förskoleområdet sträcker sig från Andersberg, via

Läs mer

Kvalitetsarbete Myran

Kvalitetsarbete Myran Kvalitetsarbete Myran Kungshöjdens förskola Smultronet 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Helene Hellgren Mia Johanson Marina Jorqvist Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens

Läs mer

ÄLVENS GROVPLANERING OCH MÅL vt Personalen har sin planering. Barnen har utelek tillsammans med avd. Forsen.

ÄLVENS GROVPLANERING OCH MÅL vt Personalen har sin planering. Barnen har utelek tillsammans med avd. Forsen. ÄLVENS GROVPLANERING OCH MÅL vt 2016 På Älven har vi tillgång till olika former av material och föremål som gör det möjligt för barnen att utforska och undersöka fenomen och företeelser i omgivningen och

Läs mer

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 Vi som arbetar på Forellen är; Kristina Lindqvist Taban Hama Saeed Elisabet Hammare Mariam Hammoud 35h/v Barngruppen består just nu av 11 barn. Det finns

Läs mer

Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först.

Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Måndag v 43 Masken Pelle Jöns Nyfikna på maskar Tisdag v 42 Starten v 42 Syfte Masken Pelle Jöns

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen Lokal arbetsplan för Föräldrakooperativet Krokodilen vårterminen 2010 Inledning Läroplanen för förskolan, Lpfö -98 All verksamhet utgår från Läroplanen för förskolan, Lpfö -98. Förskolan skall lägga grunden

Läs mer

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 September 2015 Verksamhetsplan för Borgens förskola, avdelning Draken 2015-2016 Enhet Borgens förskola Draken 1-5 år Förutsättningar 23 barn

Läs mer

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Förutsättningar Personal: Jonas (38), Anna-Lena (33), Carina (31) och Gunilla (17). Antal barn: 17 stycken barn (8 pojkar och 9 flickor). 3 stycken femåringar, 4 stycken

Läs mer

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Verksamhetsplan för förskolan Tångens förskola Verksamhetsplan för förskolorna i Systematiskt kvalitetsarbete Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska helhetsidé

Läs mer

Handlingsplan för. Trollgårdens förskola 2013/2014

Handlingsplan för. Trollgårdens förskola 2013/2014 2012-10-15 Sid 1 (12) Handlingsplan för Trollgårdens förskola 2013/2014 X X X X F Ö R S K O L E O M R Å D E Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (12) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Fridhem 2012/2013

Systematiskt kvalitetsarbete Fridhem 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Fridhem 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Fridhems förskola Barnantal Avdelning Födda 07 Födda 08 Födda 09 Födda 10 Födda 11 Födda 12 Propellern 6 st 8 st 7 st Gluggen

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

[FOKUSOMRÅDE LÄRANDE & UTVECKLING] Övergripande perspektiv: Historiskt perspektiv Miljöperspektiv Läroplansmål (i sammanfattning)

[FOKUSOMRÅDE LÄRANDE & UTVECKLING] Övergripande perspektiv: Historiskt perspektiv Miljöperspektiv Läroplansmål (i sammanfattning) Övergripande perspektiv: Historiskt perspektiv Miljöperspektiv Läroplansmål (i sammanfattning) Internationellt perspektiv Förskolan ska sträva efter att varje barn Etiskt perspektiv utvecklar sin identitet

Läs mer

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Arbetsplan Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

Normer & värden. www.karlskoga.se

Normer & värden. www.karlskoga.se Normer & värden En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Familjedaghem Mumintrollen Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se 25 augusti 2015 [FOKUSOMRÅDE NORMER

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Lärande & utveckling. www.karlskoga.se

Lärande & utveckling. www.karlskoga.se Lärande & utveckling En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014-2015 Mumintrollens familjedaghem Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se 25 augusti 2015 [FOKUSOMRÅDE

Läs mer