Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla"

Transkript

1 Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Valla

2 Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet 5 Årsbudget 6 Förslag till beslut 7 Nyckelindikatorer 8

3 3 1. Verksamhetsidé BRA VD OCH BÄTTRE HÄLSA Detta innebär att östgötarna ska ges bästa möjliga förutsättningar att få uppleva en god hälsa och känna en trygghet i att en effektiv hälso- och sjukvård med ett hälsofrämjande synsätt finns tillgänglig när den behövs. För att åstadkomma bra vård och bättre hälsa för våra listade patienter arbetar vi med vårt viktigaste verktyg och ledord det goda mötet. Vi har en helhetssyn på patienten, vilket innebär att vi ser patienten i hela sitt sammanhang och utgår från det unika i varje individ. Vi strävar efter ett arbetssätt som grundar sig på professionalitet och patientens delaktighet. Vi arbetar för att patienten ska känna tillit till hela vår verksamhet, en förutsättning för att ge god vård och kunna bidra till bättre hälsa.

4 4 2. Medborgarperspektivet Vi strävar efter att bibehålla vår goda tillgänglighet i telefon och för patienter med akuta besvär. Detta gör vi genom att ständigt se över schemaläggningen så att bemanningen anpassas till verksamhetens behov. Alla sköterskor är schemalagda att delta i telefonbemanningen och har därmed ett gemensamt ansvar för telefontillgängligheten. Vi ser också ständigt över schemaläggningen på mottagningen för att den på bästa sätt ska vara anpassad till behovet. Arbetet med att utveckla och förbättra vår jourverksamhet pågår ständigt. Från oktober 2012 prioriterar vi mottagningsskötersornas medverkan och en så kallad triagesköterska finns på plats för att optimera flödet för patienterna. Triagesköterskan arbetar dessutom med bedömningar. Målet är att möta fler patienter på detta sätt och minska tiden för bedömningar per telefon. vill vi ge lika god tillgänglighet och framförallt bra vård till våra äldre och kroniskt sjuka patienter. Det gör vi genom utökade läkartider för dessa kontroller. Vi kommer att fokusera på läkemedelsgenomgångar, exempelvis genom att avsätta mer tid per besök för patienter med flera kroniska sjukdomar och många mediciner. Vi fortsätter vår satsning på hemsjukvården där vi har 30 patienter inskrivna. Förutom alla distriktssköterskors medverkan har vi 50 % läkartjänst för att sköta denna verksamhet och göra hembesök till de äldsta och mest sjuka, i livets slutskede. Vi deltar i Hälsolyftet, där vår dietist och en diabetessköterska erbjuder slumpvis utvalda listade både hälsosamtal och undersökning. Vi har regelbundet samarbete med försäkringskassan och Rörelse och Hälsa för sjukskrivna patienter och rehabiliteringsärenden. Vi samarbetar också med sjukgymnasterna på Rehab Support som finns i området. Vi fortsätter ett nära samarbete med Familjecentralen som är kopplad till vårdcentralen. Arbete pågår för att på ett bättre sätt hantera ärendena i Mina Vårdkontakter. Målet är att öka receptförskrivning som baseras på ett patientmöte och en bedömning, för att på så sätt öka säkerheten i läkemedelsanvändningen. Därmed vill vi minska vår förskrivning utan läkarkontakt. Vi använder oss av Synpunkter och klagomål i Synergi och patientenkäten för vårt förbättringsarbete.

5 5 3. Processperspektivet Vi har ständigt pågående förbättringsarbeten och för närvarande märks arbetet med vår akutverksamhet, den så kallade förmiddagsjouren med triagesköterska i ledningen. Vi har också efter en kartläggning i våras påbörjat arbete med att förbättra flödet med alla ärenden genom vårdcentralen, men fokus på recepthanteringen. Vi planerar att förbättra arbetsprocessen med Mina vårdkontakter och likaså med Cosmics meddelandefunktion, som vi ska börja använda. Vi fortsätter bedriva våra specialmottagningar inklusive vår särskilda hemsjukvårdssatsning. Fokus år blir på Astma-KOL-mottagnigen där vi tidigare haft sköterskebrist. Satsningen nästa år när vi har två astma-sköterskor blir att få struktur på flödet, planeringslistan och kontrollerna för KOLpatienterna. Vi ska fortsätta använda oss av olika kvalitetsregister för att uppnå god medicinsk kvalitet i vårt arbete. Förutom NDR har vi nu anslutit oss till SveDem och kommer att börja använda oss av och registrera i Senior Alert och Palliativregistret. Vi ska också fortsätta använda oss av PV-kvalitet och fokuserar då på ett område i taget där vi ser över våra rutiner och läkemedelsanvändning för att hålla bästa medicinska kvalitet. Vi planerar se över vår antibiotikaförskrivning vid luftvägsinfektioner med detta verktyg. Vi har regelbundna läkarmöten för att se över vår förskrivning, både generellt på hela vårdcentralen men också den individuella förskrivningen, för tydligare incitament till var och en att ändra så att förskrivningen överensstämmer med evidensen och det aktuella kunskapsläget. Förutom extra satsning på läkemedelsgenomgångar på SÄBO och för våra patienter med kroniska sjukdomar ska vi under hösten och nästa år fokusera på sömnbesvär och sömnmedelsförskrivningen på detta sätt. Vi har under året börjat använda vår LEAN-tavla framförallt för att följa upp Mål och mått-statistik. Vi planerar att under använda LEAN-tavlan i vårt dagliga arbete för att få in det pågående förbättringsarbetet som en daglig rutin och bättre synliggöra det för alla. Vi kommer från hösten 2012 att ha regelbundna hygienobservationer. Vi kommer under tydliggöra rutiner på vårdcentralen för god hygien i allt patientarbete. Vi ska förbättra arbetet med Synergi-ärenden med regelbundna möten för avvikelsesamordnare och rutiner för systematisk analys av ärendena och redovisning på vårdcentralsmötena.

6 6 4. Medarbetarperspektivet Valla har inför 50 personer anställda, varav 1 verksamhetschef och 1 vårdenhetschef. Räknat på heltidstjänst har vi: 5,8 specialister i allmänmedicin, 2 vikarierande leg läkare, 3 ST-läkare i allmänmedicin (varav 2 blir färdiga specialister under våren ), 8,5 distriktssköterskor, 6,5 sjuksköterskor, 3 undersköterskor, 5 läkarsekreterare, 1,6 kuratorer, 0,6 psykiater för hela PV(0,4 bekostas av HSN), 0,2 fotvårdare, 0,5 dietist och 1 lokalvårdare. Inför kommer vi behöva anställa två specialistläkare i allmänmedicin för att kunna upprätthålla god medicinsk kvalitet. Valla uppfattas, av både anställda och tillfälliga besökare, som en attraktiv arbetsplats. Vi ska värna om den goda anda som råder och vara en arbetsplats där medarbetarna känner delaktighet och ansvar för verksamheten. Utifrån vår värdegrund, som har ledorden helhetssyn, delaktighet och professionalitet, ska vi sträva efter ett arbetssätt där vi hela tiden försöker göra det mest optimala för våra patienter. Ledningen ska arbeta med tydliga riktlinjer och mål för vårdcentralen och medarbetarna ska känna tillit till att detta görs för verksamhetens bästa. Vi ska alla göra vårt arbete på bästa sätt med patienten i fokus. Vi ska alla mötas regelbundet genom ett kort morgonmöte två gånger per vecka för information. Vi ska ha vårdcentralsmöte en gång per månad för information och diskussion kring verksamheten och förändringar som sker. Samverkansgruppen möts en gång per månad. Ledningsgruppen möts en gång per månad och planerar och beslutar kring allt som rör verksamheten. Därtill sker möten i respektive grupp en gång per vecka för att sköta löpande frågor som rör den egna yrkeskategorin. Vi ska fortsätta använda medarbetarenkäten och vår egen arbetsmiljöbarometer för utvärdering av ledningen och förhållandet på vårdcentralen. Under 2012 har ett arbete påbörjats för att strukturera och förbättra vår studentutbildning på vårdcentralen. Detta arbete fortsätter under. Inför kommunaliseringen av hemsjukvården kommer vi att behöva styra om verksamheten mot en renodlad mottagningsverksamhet. Vi räknar med att läkarmedverkan i hemsjukvården kan komma att öka. En stor del av den tid medarbetarna rimligen kan lägga på förbättringsarbete kommer förmodligen att behöva användas till dessa förändringar inför Den stora utmaningen under kommer för vårdcentralen Valla, tyvärr, röra sig om ytterligare en renovering av hela byggnaden pga mögel under golven. Vi planerar för en flytt till tillfälliga lokaler under våren. Sannolikt kommer arbetet och flytten ta 4-6 månader och blir förstås en extra belastning för alla medarbetare. Det riskerar ta energi och tid från patientarbetet.

7 7 5. Ekonomiperspektivet Vi ska fortsätta bedriva en kostnadseffektiv verksamhet med ekonomi i balans. Medarbetarna ska informeras regelbundet angående de ekonomiska förutsättningarna. Alla ska känna till att den ekonomiska medvetenheten är en förutsättning för bästa möjliga vård till den enskilde patienten. Vi ska fortsätta med månatliga uppföljningar med vår ekonom. Vi behöver få en så stor andel som möjligt av de mål- och måttmedel som finns tillgängliga för oss. Vi kommer år 2012 gå med ett överskott som till stora delar beror på låg bemanning under delar av året. De tjänster som under 2012 ännu inte varit tillsatta blir det under hösten och bemanningen ser därför bättre ut inför. Vi planerar för att under dessutom bemanna upp med läkare, där vi idag är för få för att klara det nationella målet på 1500 listade per distriktsläkare. För att närma oss åtminstone < 1800 listade per distriktsläkare planerar vi att anställa två specialister i allmänmedicin under året. Vi kommer därmed inte gå med överskott och ekonomin för ser ut att precis komma i balans. Vi har hitintills kunnat minska läkemedelskostnaderna två år i rad med hjälp av systematisk genomgång och förändring av vår förskrivning. Eftersom läkemedelsbudgeten minskar även nästa år och vi redan gjort många besparingar, ser vi inga större möjligheter att fortsätta få ner utgifterna den vägen. Vi måste redan under planera för helt andra ekonomiska förutsättningar inför kommunaliseringen. Vi ser redan nu över våra hyrbilavtal och vi kommer att behöva planera för att säga upp delar av hyresavtalet för våra lokaler. För Vallas del är just lokalhyran tyvärr en förhållandevis hög post jämfört med de flesta andra vårdcentraler (lokalkostnad per listad) och vi kommer att behöva se över detta för att klara av att bibehålla en adekvat bemanning och därmed god medicinsk kvalitet.

8 8 6. Årsbudget Ekonomin för är enligt vår beräkning i balans.

9 9 7. Förslag till beslut VC Valla föreslår närsjukvårdsdirektören besluta att godkänna verksamhetsplanen. VC Valla Helena Thor Verksamhetschef Verksamhetsplan godkänd: Henrich Wilander Närsjukvårdsdirektör Närsjukvården i centrala östergötland

10 10 8. Nyckelindikatorer Medborgar Kundperspektivet Strategiskt mål 1 Hög tillgänglighet till hälso- och sjukvården Hälso- och sjukvård i Andel patienter som 96% rmlig tid och så nära ringer vårdcentralen och 98% som möjligt får svar samma dag. 94% Telefontillgänglighet minst 45 timmar per vecka. Andel patienter med nya medicinska problem eller kraftig försämring av känd sjukdom som får besöka läkare vid vårdcentralen inom 7 dagar. Ja Ja Ja 99% 99% Källa Rapport 100% 100% Ledningsrap DÅ 03,08, porten % 100% DÅ 03,08, % 100% Ledningsrap porten DÅ 03,08, 10 Strategiskt mål 2 Bra och jämlik hälsa Ett hälsofrämjande förhållningssätt Genomför utbildning i hälsofrämjande förhållningssätt för medarbetarna. Nej Ja Nej Källa Rapport Ej planerat Ja Aktivt sjukdomförebyggan de insatser Antal patienter som tackat ja till egenvård Fysisk aktivitet på recept(far). Antal patienter som tackat ja till tobaksavvänjning. 39 st 114 st 28 st 64 st Samma nivå Samma nivå Samma nivå Samma nivå CI CI

11 11 Följsamhet till de nationella riktlinjerna för sjukdomsförebygga nde metoder Antal registreringar i Hälsobladet Uppgift saknas CI under utveckling Kommentar: Vi arbetar ständigt med att följa vårdcentralens värdegrund vilket innbär ett hälsofrämjande synsätt i alla patientmöten. Med tanke på omställningen nästa år inför kommunaliseringen av hemsjukvården i kombination med att vi står inför totalrenovering av våra lokaler behöver vi troligen koncentrera vår tid och energi på det och får avvakta med den specifika utbildningen i hälsofrämjande arbetssätt. Strategiskt mål 3 Stort förtroende för hälso- och sjukvården Förtroendeskapand e insatser Patienter inom primärvården som fått ett gott helhetsintryck av kontakten. 72 % 74% finns ej Fråga E1: Hur värderar du som helhet den vård och behandling du fick? Källa 85% 90% Patientenkä ten Rapport Kommentar: Har inte tillgång till denna fråga i patientenkäten. Strategiskt mål 4 Delaktiga och nöjda patienter Stor valfrihet för Antal ärenden i Mina patienten vårdkontakter tom sept: 1317 Källa Öka öka Mina vårdkontakt er Rapport DÅ 08,

12 12 Kommentar: Vi har ett pågående förbättringsarbete kring recept och ärendehanteringen och dess flöde genom vårdcentralen. Målet är att öka rätt sorts ärenden via Mina vårdkontakter.

13 13 Processperspektivet Strategiskt mål 1 Kunskapsbaserad och säker vård med hög kvalitet Medicinsk kvalitet Följsamhet till hygien- och som står sig väl i klädregler ska mätas nationell och genom observationer. internationell jämförelse Mäter resultat > 10 mätningar per månad Följsamhet till: - handhygien Nej Nej Ja, från okt Ja Ja Källa Rapport Förbättra avvikelserapporterin g och -hantering - klädregler Andel alllvarliga avvikelser ska minska i förhållande till samtliga avvikelser. 2011/9-2012/9: 4% Förhindra trycksår, undernäring och fallskador Komma igång med riskbedömningar i Senior Alert. Är inte igång med riskbedöm ningar 100 % 100% 100% 100% Vårdhygien Östergötlan d Vårdhygien Östergötlan d DÅ 03,08 DÅ 03,08 < 5% < 5% Synergi DÅ 03,08 Påbörja arbetet med Senior Alert Senior Alert Riskbedömning av relevanta patienter >75 år görs i Senior Alert st Minst 1 riskbedömning under året Kommentar: Vi påbörjade arbete med Senior Alert oktober Strategiskt mål 2 Effektiv hälso- och sjukvård Resurser som Andel uteblivna omsätts till mesta mottagningsbesök. möjliga patientnytta Under utveckling Under utveckling Källa CI under utveckling Rapport DÅ 03,08

14 14 Verksamhetsstyrnin g Påbörjat ett arbetssätt med produktionsplanering. Nej Nej Nej Ja Ja Kommentar: Vi genomförde 2010 kapacitetsplanering för hela verksamheten. Denna kan vi fortfarande relatera till. Arbetar för att både läkar- och specialmottagningarna använder planeringslistan för att beräkna och styra verksamheten Strategiskt mål 3 Innovativt och systematiskt utvecklingsarbete Aktiv Genomför riskanalys på Nej verksamhetsutveckli den arbetsprocess i Nej ng Synergi som genererat Nej flest avvikelser. Källa Ja Ja Synergi Rapport Verksamhetsledning använder kontinuerligt målstyrningstavla för styrning och förbättring. Nej Nej Ja Ja Ja Kommentar: Målet är att under systematiskt arbeta med att skriva synergier och gruppering av avvikelserna för att underlätta nödvändiga förändringar. Strategiskt mål 4 Framgångsrik forskning och utveckling med god konkurrenskraft Vårdcentral med Har en FoU-plan Ja stöd för FoU Ja Ja Källa Rapport Ja Ja

15 15 Kommentar: Registrering i NDR och planerar reg i SveDEM, Palliativregistret och Senior Alert. Använder data från NDR i förbättringsarbete för diabetiker. Deltar i TWIBS-studien, planerar delta i BVC-studie kring spädbarnskolik.

16 16 Medarbetarperspektivet Strategiskt mål 1 Ett aktivt medarbetarskap Stort medinflytande Medarbetare ska uppleva ett stort medinflytande. 73 Fråga i 80 medarbetaruppföljningen: Väl fungerande arbetsplatsträffar (APT.) Medarbetare ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljningen: Medarbetare ska känna till målen för verksamheten. Medarbetare ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljningen: Delaktighet i enhetens/avdelningens utveckling Hälsofrämjande arbetsplats Medarbetare ska inte ha besvär pga stress och ska vara nöjda med resultatet i sitt arbete. Följs upp i medarbetarenkäten genom index av frågorna: - Inga besvär av stress - Tillräckligt med tid - Kan koppla av på fritiden Ökad delaktighet Medarbetare som upplever att man på den egna enheten/avdelningen har ett öppet klimat/högt i tak Källa 100 % 100% Medarbeta renkäten 100% 100% Medarbeta renkäten 100% 100% Medarbeta renkäten 90% 90% Medarbeta renkäten 100% 100% Medarbeta renkäten Rapport DÅ 08 DÅ 08 DÅ 08 DÅ 08 DÅ 08

17 17 Kommentar: Personalen deltog inte i någon större utsträckning i medarbetarenkäten 2012 pga plötsligt chefsbyte. Siffrorna för 2012 saknar alltså värde. Vi har en egen arbetsmiljöbarometer som vi regelbundet följer upp på vårdcentralsmöte och i samverkansgruppen. Strategiskt mål 2 Kompetensförsörjning som stödjer verksamhetens uppdrag Strategisk Alla medarbetare ska ha kompetensförsörjni en individuell 35 ng utvecklingsplan. 36 Fråga Individuell utvecklingsplan. Medarbetarna känner stolthet och arbetsglädje Medarbetare som är stolta över att vara en del av verksamheten. Fråga: Stolt över att vara en del av verksamheten En attraktiv arbetsgivare för vilken många vill arbeta Studenternas upplevelse av kvaliteten på den verksamhetsförlagda utbildningen. 4,37 Källa 100% 100% Medarbeta renkäten 100% 100% Medarbeta renkäten Kurt utvärderin g Rapport DÅ 08 DÅ 08 DÅ 08 Kommentar: Som ovan, personalen deltog inte i någon större utsträckning i medarbetarenkäten 2012 pga plötsligt chefsbyte. Svaren från 2012 saknar alltså värde. Det pågår arbete med att på ett mer systematiskt sätt ge bästa tänkbara utbildningsplats för våra läkarstudenter. Vi har två STRIMMA-grupper (från läkarprogrammet).

18 18 Ekonomiperspektivet Strategiskt mål 1 Ekonomi som ger handlingsfrihet Balans mellan Verksamhetens Boksl kostnader och sammanlagda resultat tkr intäkter. (resultat per år) Boksl -611 tkr Boksl tkr Verksamhet anpassad till intäktsutvecklingen Lönekostnadsutveckling Boksl 5,47 % Boksl 6,08 % Boksl X % Årsbudget i balans Årsbuget i balans Källa Ekonomida talager Ekonomida talager Rapport DÅ 03,08,10 DÅ 03,08,10 Läkemedelskostnadsutvec kling allmänläkemedel, läkemedelsnetto Boksl tkr Boksl tkr Boksl X tkr Hålla läkemedelsbudget Hålla läkemedels -budget Ekonomida talager DÅ 03,08,10 Strategiskt mål 2 Ekonomi som inte belastar kommande generationer Avsättningar för framtiden Ev eget värde Verksamhetens sammanlagda egna kapital. (ackumulerat värde) Boksl -2,7 mkr Boksl -3,3 mkr Boksl -2,3 mkr Källa Ekonomidat alager Rapport Ev eget värde Kommentar: Målet för kommande år är budget i balans, vilket vi kommar att klara, men svårigheten ligger i att få överskott för att minka vårt ackumulerade underskott som uppstått tidigare år. Vi har en förhållandevis hög hyra där vår kostnad ligger på mellan 1 och 2 miljoner kr högre än jämförbara enheter, vilket vi bedömer är en stor del av förklaringen till tidigare års underskott. Vi måste alltså hålla samma kvalitet i patientarbetet med lägre personalbemanning då en större del av kapiteringsersättningen går till lokalhyra. Arbete (på idéplanet fortfarande) pågår för att på sikt minska lokalkostnaden.

19 19 Strategiskt mål 3 Kostnadseffektiv verksamhet Ersättningssystem Andel utbetalad mål och Boksl som stödjer mått -ersättning i 77 % effektivitetsutveckli förhållande till det Boksl ng. maximala beloppet. 68 % Boksl 90 % Ev eget värde Ev eget värde Källa 80% 80% Ekonomidat alager Rapport Kommentar: Vi fick ca 50 % av mål och mått-ersättningen efter kvartal 2 varför vi räknar med minst 90% efter kvartal 4. Vi ser inga större möjligheter att öka dessa intäkter (på hälsoarbetet) då det kräver större personalresurser.

20 20 Primärvårdsrapport 207 Närsjukvård i centrala Österg 178 VC Valla Budget Resultaträkning (tkr) Budget HÅ Bokslut 2011 Not 10 Intäkter 1008 Patientavg sjukvård/tandvård Försäljning sjukvård/tandvård Försäljning utbildning Försäljning övriga tjänster Statsbidrag Bidrag för personal Övriga bidrag Försålt mtrl varor övr intäkt Summa Intäkter Personalkostnader 1200 Lönekostnader Arbetsgivaravgifter Övriga personalkostnader Summa Personalkostnader Övriga kostnader 1212 Kostnader för köpt verksamhet Verksamhnära material o varor Övriga verksamhetskostnader Summa Övriga kostnader Avskrivningar 1400 Avskrivningar Summa Avskrivningar Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter 1612 Finansiella kostnader Summa Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter Årets resultat Noter till resultaträkningen:

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Skäggetorp Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar - kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Ljungsbro Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Verksamhetsplan Dnr

Verksamhetsplan Dnr 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Jourcentralen Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-24 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-xx-xx Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-15 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-22 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-25 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-20 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 19 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Kolmårdens Inklusive årsbudget Innehållsförteckning 1. Vision och verksamhetside... 2 2. Medborgarperspektivet... 3 3. Processperspektivet... 3 4 Medarbetarperspektivet...

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Kärna Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Vårdcentralen med hjärta Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014 11 15 Dnr NiF 65 Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-25 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013 11 09 Dnr NIF 74 11 09 Dnr NIF 74 Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum 2013-10-29 Dnr NSÖ 2013-139 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar- kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 3 Ekonomiperspektivet

Läs mer

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2

Läs mer

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-04- 15 sidan 2 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012-10-13 Dnr xxxx-xx Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Marieberg ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Delårsrapport. Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland

Delårsrapport. Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland Delårsrapport Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland 2012 11 21 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Fördjupad ekonomisk analys 2 Ekonomisk redovisning

Läs mer

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa 1 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor Bilaga 1, RESULTATRÄKNING,

Läs mer

Månadsuppföljning september 2007

Månadsuppföljning september 2007 Primärvården Skåne Sydost Gina Klint, ekonom Tel 040-62 393 09 gina.klint@skane.se Datum 2007-11-07 Dnr Månadsuppföljning september 2007 1 Sammanfattning Verksamhetsresultatet för Primärvården Skåne Sydost

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-09- 22 sidan 2 av 18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens

Läs mer

Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2013

Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2013 Specifikation 1 (7) Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2013 En del i krav- och kvalitetsboken Hälsovalskansliet Beslutsunderlag 2 (7) 2012-05-31 0.9 Inledning

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N Delårsrapport jan-okt 2010 572, Resurscentrum L E A N 2010-11-23 sidan 2 av 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Ekonomiperspektivet 4 HELÅRSBEDÖMNING...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 Januari februari Datum: 18 mars 2015 Diarienummer: HSN2015-2 www.regionostergotland.se Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Medborgarperspektivet... 2 Processperspektivet...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Delårsrapport Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar-/ kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM.

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Upprättad 2016-02-28 Av Mona Andersson Verksamhetschef Innehåll: 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Övergripande mål och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för

Patientsäkerhetsberättelse för Patientsäkerhetsberättelse för Familjeläkarna i Olofström Datum och ansvarig för innehållet 20160226 Maria Theandersson, Verksamhetschef Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland.

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland. NSC:s värdegrund Närsjukvården i centrala Östergötland www.lio.se NSC:s värdegrund Det är inte de stora organisationsförändringarna och nya titlar på namnbrickor som gör skillnad. Det är ditt dagliga

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport 03 2013 2 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat 4 MEDBORGAR-/ KUNDPERSPEKTIVET...4

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM.

Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Örkelljunga den 1:a Mars 2018 Innehåll: 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Övergripande mål och strategier 4. Organisatoriskt

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014 Struktur Aktivitet Tidplan Roller och ansvar Uppföljning Styrning och ledning Utvecklingsarbetet om Bättre liv för sjuka äldre ska förankras i de strukturer för styrning, ledning och samverkan som finns

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (4) Socialförvaltningen Monica Örmander Medicinskt ansvarig sjuksköterska 2014-07-11 Socialnämnden Redovisning av resultat från kvalitetsregister En satsning och överenskommelse har

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården Delårsrapport Jan mars 2012 Folktandvården Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 5 Medborgar / kundperspektivet 6 Processperspektivet 8 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Landstingets strategiska plan med treårsbudget

Landstingets strategiska plan med treårsbudget Landstingets strategiska plan med treårsbudget 2011-2013 Förändringar jämfört 2010-2012 Vissa begreppsförändringar Markerad hållbarhetsdimension Perspektivet Förnyelse borttaget Perspektivens innebörd

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Produktionsplanering. RÖ-modellen. Centrum för verksamhetsstöd och utveckling

Produktionsplanering. RÖ-modellen. Centrum för verksamhetsstöd och utveckling Produktionsplanering RÖ-modellen Centrum för verksamhetsstöd och utveckling Vad är produktionsplanering? Strategisk och systematisk verksamhetsstyrning. Utifrån verksamhetens uppdrag och de framtida behov

Läs mer

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde?

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? Förbättringskunskap Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? VÄRDEHEMTAGNING Förbättringskunskap Vilka är vi? Varför är vi här? Josefin Bjäresten

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017 20160101 Dnr PN--1 Patientnämndens Verksamhetsplan Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidé... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet...

Läs mer

Delårsrapport jan-mars Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-mars Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-mars 2008 552 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum Patientsäkerhetsberättelse för Hälsocentralen i Näsum Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-13 Maria Theandersson, Platschef Lideta Hälsovård Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4 Delårsrapport jan-mars 2008 Folktandvården Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier er Nyckelindikatorer Handlingsplaner

Läs mer

Delårsrapport Januari - augusti år 2010 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Januari - augusti år 2010 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Januari - augusti år 2010 Närsjukvården i Finspång 2010-09-22 sidan 2 av 21 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och

Läs mer

Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2014

Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2014 Specifikation 1 (9) Specificering av ersättning för särskilda uppdrag och målrelaterade ersättningar 2014 En del i krav- och kvalitetsboken Vårdvalsenheten Specifikation 2 (9) 2013-09-24 1.0 Inledning

Läs mer

Bra mottagnings projekt

Bra mottagnings projekt Bra mottagnings projekt Slutrapport Hud mottagningen Sunderby sjukhus 1 Syfte med deltagandet i Genombrott: Att öka tillgängligheten och få en bättre vårdmiljö för både patient och personal Population:

Läs mer

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015 -03-24 Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidè... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet... 6 5. Nyckelindikatorer...

Läs mer

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland Framtidens bästa primärvård Utmaningar för Östergötlands primärvård Alla har inte välfungerande vårdcentral nära Olikheter i kvalitet och trygghet för patienter Låg patientnöjdhet 60 tillsvidareanställda

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Centrumchef 2005-09-20 Landstingsstyrelsen Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Vision: Rekonstruktionscentrum (RC) skall vara ett betydande regionalt kunskapscentrum

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Brinken ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Mall för lokal överenskommelse gällande läkarstöd i hemsjukvård i ordinärt boende. 1 Parter Samverkansavtal mellan.och hemsjukvård i X kommun. 2 Övergripande

Läs mer

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2014 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum -04-21 LiÖ -03 1 (8) Delårsrapport period 03 inkl styrkorts Resurscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2012 inklusive årsbudget

Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2012 inklusive årsbudget 2011-11-10 Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan inklusive årsbudget 1 Innehållsförteckning 1. Vision (och verksamhetsidé) 3 2. Medborgar - kundperspektivet 5 3. Processperspektivet 8 4. Medarbetarperspektivet

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV)

Delårsrapport. Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV) Delårsrapport Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

www.regionvasterbotten.se/fou Monica Forsberg

www.regionvasterbotten.se/fou Monica Forsberg Monica Forsberg Jag kan åldras i Västerbotten i trygghet, med tillgång till god vård och omsorg Uppföljningen av multisjuka äldre från Sveriges kommuner och landsting (SKL) 2010 visar att det saknas helhetsperspektiv

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON HÄLSOCENTRALER I JÄMTLAND 28 enheter distriktsläkare distriktssjuksköterskor sjuksköterskor med annan vidarutb. barnmorskor undersköterskor

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2014-02-17 SN-2014/48 Socialnämnden Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

För 2015 kommer Mål och mått att utgöras av följande områden och målvärden:

För 2015 kommer Mål och mått att utgöras av följande områden och målvärden: Mål- och mått 2015 Regelboken: avsnitt Ersättning Mål och mått, dvs kvalitetsbonusen för vårdcentralerna, syftar till att stimulera till utveckling inom några givna områden. Områdena som väljs ut är vanligen

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling Årsredovisning 2004 Centrum för verksamhetsutveckling Förvaltningsberättelse för CQ Centrum för verksamhetsutveckling 2004 CQ:s Vision: Steget före. CQ:s Uppdrag: Att stödja verksamhetsansvariga chefer

Läs mer

Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012

Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012 Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012 1. Hemsjukvård Insatserna för patienter i hemsjukvården ska vara sammanhållna för att skapa en trygg vård i hemmet. För att nå det ska samordnade

Läs mer

Hälso och sjukvårdsnämnden Balanserat styrkort 2015

Hälso och sjukvårdsnämnden Balanserat styrkort 2015 1 (6) Hälso och sjukvårdsnämnden Fastställt i Hälso och sjukvårdsnämnden 2014 05 22 Dnr 14HSN372 Hälso och sjukvårdsnämnden 2 (6) Hälso och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) är ansvarig

Läs mer

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog VC Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Beställarorganisation Inför uppföljningsdialog

Läs mer

Delårsrapport. Jan augusti 2012 Folktandvården

Delårsrapport. Jan augusti 2012 Folktandvården Delårsrapport Jan augusti 2012 Folktandvården Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 5 Medborgar / kundperspektivet 6 Processperspektivet 8 Medarbetarperspektivet

Läs mer