Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget"

Transkript

1 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan Inklusive årsbudget

2 Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet 5 Årsbudget 6 Förslag till beslut 7 Nyckelindikatorer 8 BILAGOR Bilaga 1 Årsbudget

3 Verksamhetsplan 3 1. Vision (och verksamhetsidé) BRA VÅRD OCH BÄTTRE HÄLSA Detta innebär att östgötarna ska ges bästa möjliga förutsättningar att få uppleva en god hälsa och känna en trygghet i att en effektiv hälso- och sjukvård med ett hälsofrämjande synsätt finns tillgänglig när den behövs. Med fokus på delaktighet, tillgänglighet och hög kvalitet skall Kärna VC leva upp till NSC s verksamhetsidé om En trygg och säker vård i en hel vårdkedja. Kärna VC ansvarar för första linjens vård, primärvård, för de personer som är listade hos oss. Det geografiska upptagningsområdet är kring Malmslätt/Tokarp, Vikingstad, Nykil, Västerlösa och Ulrika, och majoriteten av de listade bor här. Vårdcentralen Kärnas vision är: Kärna Vårdcentral Ditt val för trygg vård och gott bemötande Med trygg vård menas hälso- och sjukvård med hög kvalitet och kontinuitet, som är tillgänglig när den behövs samt informerade, delaktiga och nöjda patienter. Ett gott bemötande innebär att patienter och anhöriga känner sig trygga genom ett professionellt och empatiskt omhändertagande Vår verksamhetsidé är: Vi bedriver och erbjuder god allmänmedicinsk hälso- och sjukvård med trygghet och hög kvalitet för dem som valt Kärna VC genom gott bemötande, god struktur och gott samarbete Vi strävar hela tiden mot uppställda mål och agerar när ev. måluppfyllelse uteblir. Patientperspektivet är och ska vara centralt i allt vi gör och i alla förändringar/förbättringar som planeras och genomförs. I kombination till detta ska vi självklart eftersträva även en positiv arbetssituation för alla medarbetare och att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö är angeläget. Vi ska ta vara på alla medarbetares engagemang och kunskap och på detta sätt hitta former för en hög kvalitet för patienten, en stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna och en effektiv process där vi använder våra resurser på allra bästa sätt och där vi har rätt kompetens för rätt uppgift. Extra angelägna frågor inför : - Att vårdcentralen vidmakthåller en mycket bra tillgänglighet både i telefon och till besök - Att vi lyckas med en relevant bemanning och med hög kompetens. - Att vårdcentralen fortsätter ha en ekonomi i balans. - Att utveckla det hälsofrämjande perspektivet i det dagliga arbetet. - Att tillsammans med den kommunala verksamheten hitta säkra och smidiga arbetsformer relaterade till hemsjukvårdsreformen.

4 Verksamhetsplan 4 2. Medborgar kundperspektivet Kunden patienten är ju själva grunden till att vi finns. Det är utifrån dennes behov vi måste styra vår verksamhet. Hälso- och sjukvården ska vara av god kvalitet och ha hög tillgänglighet. Vårdcentralen Kärna kommer att fortsätta arbeta för att upprätthålla en hög tillgänglighet till kontakt och besök och att patienterna ska få vård i rätt tid och på rätt vårdnivå. Vi har under 2013 haft en mycket god telefontillgänglighet tack vare tidigare genomfört förbättringsarbete. Vi har en utmaning i att behålla dessa värden, när vi genomgår en reform som påverkar vår bemanning och ställer krav på förnyade arbetssätt och samarbetsformer, men målet är fortsatt högt satt, dvs. att vi ska ha en telefontillgänglighet om minst 95% Vi uppfyller även kraven om läkartillgänglighet och arbetar kontinuerligt med att utforma arbetssätt och bemanning, och att ge vård på rätt vårdnivå för att kunna erbjuda patienterna en fortsatt hög tillgänglighet till läkarbesök. En utmaning för vårdcentralen är att kunna upprätthålla en hög kompetens även på lång sikt trots att vi har flera pensionsavgångar i läkargruppen inom en 5 årsperiod, idag har vi 3 st. ST-läkare på vårdcentralen för att möta upp delar av det framtida behovet. För att medborgarna ska få en god och säker första linjens vård är det av yttersta vikt att vi arbetar för att ha/få en attraktiv arbetsplats som tilltalar yngre generationer och som bidrar till att ordinarie medarbetare orkar och vill vara kvar på vår arbetsplats. Vi måste kunna visa att allmänmedicin är en intressant, utvecklande och tilltalande specialitet. Vi ska fortsätta med distrikts-, sjuk- och undersköterskebaserad e mottagningar så som diabetes-, astma/kol, blodtrycks-, inkontinensmottagning och hälsomottagning samt möjlighet till vaxrengöring och efterkontroll av öroninflammationer hos barn liksom fotvård för diabetiker. Upplägg och arbetssätt ska utformas för att passa så optimalt som möjligt för våra nya förutsättningar. Stort fokus läggs på att skapa en högre grad av samarbete. Vi kommer även fortsättningsvis erbjuda kontakt med kurator och dietist när detta är tillämpligt. På läkarsidan är vi måna om, att så långt det går, försöka hålla en kontinuitet vid vårdkontakter på vårdcentralen. Störst behov av kontinuitet har förstås de kroniskt sjuka och de gamla. Detta skapar en trygghet som ofta leder till att vårdbehov minskar, patientsäkerhet ökar samtidigt som kostnaderna kan hållas nere. Vårt mål är att även kontakten med distriktsköterskan/kommunsjuksköterskan skall präglas av kontinuitet av samma skäl. Kärna Vårdcentral har relativt många SÄBO platser och här är behovet av kontinuitet som störst för att kunna göra vårdplaner och för att kunna ta ställning till lämplig vårdnivå. Genom strukturerade läkemedelsgenomgångar årligen på våra SÄBO skall vi fortsätta att verka för en säker vård för våra äldre som inte alla gånger kan tala för sig själva eller som kräver sin rätt till vård.

5 Verksamhetsplan 5 Ett sjukdomsförebyggande-/hälsofrämjande synsätt skall genomsyra vårt arbete. Förutom ett aktivt uppmärksammande av livsstilsfrågor vid varje besök där det är relevant erbjuder vi drop in i vårt hälsorum med möjlighet till blodtrycksmätning och intervention av livsstilsfrågor i levnadsvanedatorn. Vi skall försöka öka antalet FAR remisser och antalet som erbjuds stöttning till tobaksstopp. Dessutom skall vi fortsätta arbetet med hälsomottagningen genom bl.a. fortsatt deltagande i Hälsolyftet/LSHstudien samt sträva efter att öka användandet av hälsobladet. Vårt mål är att stärka patientens förmåga att ta kontroll över sin hälsa samt att vara delaktig i vård och behandling, och under kommer vi att gå igenom utbildningsmaterialet kring Hälsofrämjande möten. Vi är måna om att ta tillvara på våra patienters synpunkter och låter dessa vara en naturlig del i vårt förbättringsarbete. Resultatet från Nationella patientenkäten 2012 visade att patienternas i stort är nöjda med vad vårdcentralen erbjuder. Det finns dock områden där vi eftersträvar en förbättring, ex information till patienten om förskrivna läkemedel, samarbete mellan professionerna, receptionsmiljö samt bemötande. Vården, som skall vara jämlik, patientfokuserad och präglad av en helhetssyn och skall så långt det är möjligt grunda sig på länsgemensamma kravspecifikationer, vårdprogram, vårdprocessprogram och gemensamma överenskommelser mellan verksamheter.

6 Verksamhetsplan 6 3. Processperspektivet För att nå vår verksamhetsidé En trygg och säker vård i en hel vårdkedja och Kärna Vårdcentral - ditt val för trygg vård och gott bemötande måste resultatet av forskning och verksamhetsutveckling synliggöras med fokus på ökad kunskapsbasering, patientsäkerhet, processorientering, bemötande och vårdkvalitet. Ett omvärldsanalytiskt förhållningssätt är nödvändigt för att effektivt möta medborgarnas behov av god vård och bättre hälsa. Vi kommer under året se över möjligheten att införa webb-bokning till vissa specialistmottagningar, för att öka variationer i kontaktsätt för våra patienter, och i syfte att minska arbetstid som läggs på kallelsearbete, ändring av tider, utblivna besök, än en gång i syfte att använda våra resurser till de som bäst behöver dessa. Lika så ska sms-påminnelse införas för att minska totala antalet uteblivna besök. Risk för spridning av vårdrelaterade infektioner ska minskas genom ett systematiskt vårdhygienarbete. Genom inspektioner av lokalt hygienombud noteras följsamhet till kläd och hygienregler, och vi diskuterar detta återkommande på APT för att vi ska förbättra efterlevnaden. Vi kommer att göra en översyn av våra lokaler för att underlätta ett korrekt vårdhygieniskt arbetssätt. Vi har en STRAMA ansvarig läkare och har regelbunden verksamhetsuppföljning av antibiotikaförskrivningen. Riskanalys skall genomföras som instrument vid större förändringar. Vi fortsätter att registrera i relevanta kvalitetsregister som NDR, Senior Alert, svenska demensregistret och Luftvägsregistret, och ska tillvarata de utdata som kan hjälpa oss i vårt ständiga förbättringsarbete. För att tydliggöra vårt uppdrag och våra mål och för att på ett strukturerat sätt kunna fånga upp, planera, genomföra och följa upp förbättringsförslag kommer en målstyrnings/förbättringstavla att implementeras under. Vi förstärker verksamhetens kompetens i förbättringsarbete genom att låta 2 medarbetare gå NSC s utbildning i förbättringskunskap. Inkomna avvikelser i Synergi välkomnas och ses som en hjälp för att identifiera aktuella förbättringsområden, liksom patientsäkerhetskulturmätningar som genomförs där handlingsplan tas fram tillsammans i medarbetargruppen. Arbetet med att implementera rutiner för Säker hemgång har påbörjats under 2013 men måste följas upp och utvärderas vidare. Under kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla och säkra samverkansprocesser med US, kanske främst med akut kliniken för att påverka vårdflöden, samt med kommunen med anledning av kommunaliseringen av hemsjukvården. Vi ska under året arbeta vidare med att hitta former för att naturligt ta del av relevanta forskningsresultat och evidens, och införa detta i vår praktiska vardag. Dialog/samarbete med FoUenheten ska upprätthållas. Vi ska också vara fortsatt positiva till att vara delaktiga i forskningsprojekt.

7 Verksamhetsplan 7 4. Medarbetarperspektivet Medarbetarperspektivet är tillsammans med patientperspektivet centralt för oss på vårdcentralen Kärna. Utan engagerade, yrkeskunniga medarbetare blir medborgarnas vård inte bra. Vi strävar därför efter medinflytande och insyn för att inom de ekonomiskt angivna ramarna tillsammans kunna skapa en god arbetsmiljö med ett varierande arbetsinnehåll. Vi ser medarbeta som ett mycket värdefullt instrument då det gäller att identifiera förbättringsområden inom medarbetarperspektivet. Resultatet 2013 visar på flera områden som det är angeläget att vi arbetar vidare med. Under kommer vi att arbeta med de åtgärdsförslag som alla medarbetare tillsammans har tagit fram. Det rör bl.a. hur vi ska öka känslan av högt i tak, hur vi skapar en bättre och naturlig lärande-miljö samt hur vi tillsammans når en noll-vision gällande kränkande särbehandling. Ytterligare ett angeläget område är hur vi kan få ett bättre värde gällande stress-index. Om vi tillsammans ständigt ifrågasätter våra arbetssätt och rutiner, i syfte att använda våra resurser rätt, hittar forum för ett naturligt lärande och dialog, leva vår värdegrund både i ord och i handling så tror vi att vi på köpet får en bättre arbetsmiljö med en högre grad av tillfredsställelse. Vi ska under arbeta vidare med att hitta former och ha en plan för att kunna implementera identifierade förbättringsområden. Efter vår gemensamma strategidag i oktober 2013 identifierades flera områden där man tror på en förbättringsmöjlighet och det är tydligt att det finns en stark förväntan att detta arbete ska bli verklighet, dvs. nu är det högprioriterat att vi går från ord till handling; vi vågar prova, vi utvärderar och vi gör detta tillsammans för oss alla och för våra patienter. Vi ska öka på stoltheten över att vara en del av vårdcentralen Kärna. Detta är en framgångsfaktor ur ett framtida rekryteringsperspektiv och för att kunna bibehålla alla erfarna och kompetenta medarbetare. Ett fortsatt strategiskt arbete för att säkra läkarkompetensen är av yttersta vikt. Efterfrågan på besök till läkare är oändlig och om vi har för få läkare påverkas arbetsmiljön negativt även för andra yrkesgrupper. Vi måste se över möjligheten att skapa en bättre arbetsmiljö där förväntade läkarinsatser kan hinnas med under ordinarie arbetstid. Detta är en avgörande faktor för framtida rekryteringsmöjligheter. Målet är att kunna stärka upp med underläkarvikariat och att utreda möjligheten att erbjuda ytterligare en ST-anställning genom nyttjande av det egna kapitalet.

8 Verksamhetsplan 8 5. Ekonomiperspektivet kommer att innebära stora förändringar ur ett ekonomiskt perspektiv. Dels görs en skatteväxling relaterat till hemsjukvårdsreformen och vårdcentralens ekonomiska ramar krymper. Dessutom kommer 1/3 av dagens ersättningssystem ersättas av ACG och i dagsläget ser det ut som om vårdcentralen Kärna förlorar lite i det nya systemet. Dessa båda stora förändringar innebär att det är extra osäkert vad det gäller möjligheten att skapa en relevant budget. Målsättningen är dock även fortsättningsvis att vi ska ha en budget i balans, och helst med ett fortsatt positivt kapital, för att skapa möjlighet till en handlingsfrihet gällande hur vi tar oss an vårt uppdrag. Vi ska även hushålla med skattebetalarnas pengar och se till att få ut mest och bästa möjliga sjukvård samtidigt som vi har en attraktiv arbetsplats som bärs upp av stolta, engagerade och mycket kompetenta medarbetare.

9 Verksamhetsplan 9 6. Årsbudget Budget för vårdcentralen Kärna är lagd som en nollbudget

10 Verksamhetsplan Förslag till beslut Vårdcentralen Kärna föreslår närsjukvårdsdirektören besluta; att godkänna verksamhetsplan Närsjukvården i centrala Östergötland, Vårdcentralen Kärna Helén Johansson Vårdcentralschef Henrich Wilander Närsjukvårdsdirektör Närsjukvården i centrala Östergötland

11 Verksamhetsplan Nyckelindikatorer Medborgar Kundperspektivet Strategiskt mål: Hög tillgänglighet till hälso- och sjukvården Hälso- och sjukvård i rimlig tid och så nära som möjligt Andel patienter som ringer vårdcentralen och får svar samma dag. 99% >95 % 95 % Väntetidsu ppföljninge n Andel patienter med nya medicinska problem eller kraftig försämring av känd sjukdom som får besöka läkare vid vårdcentralen inom 7 dagar. 97% >95 % 96 % CI Strategiskt mål: Bra och jämlik hälsa Ett hälsofrämjande förhållningssätt Andel enheter som på ett överenskommet sätt arbetar med hälsofrämjande förhållningssätt Nej Ja Ja Aktivt hälsofrämjande sjukdomsförebyggande arbete Antal patienter som erbjuds egenvård Fysisk aktivitet på recept (FAR) 39 Ska öka Ska öka CI Antal patienter som erbjuds tobaksavvänjning. 19 Ska öka Ska öka CI

12 Verksamhetsplan 12 Strategiskt mål: Stort förtroende för hälso- och sjukvården Förtroendeskapand e insatser Andel östgötar som känner förtroende för sin egen vårdcentral 89 Ska öka Patientenk äten Strategiskt mål: Delaktiga och nöjda patienter Patientfokuserad hälso- och sjukvård Patienter som fått ett gott helhetsintryck av vårdkontakten 74 Ska öka 100% Patientenk äten Stor valfrihet för patienten Antalet ärenden i "Mina vårdkontakter" 1159 (jan-aug 2013) 908 (jan-juni 2013) Öka med 25% janjuni (enl HSN avtal) jmf jan-juni 2013 Mina vårdkontak ter

13 Verksamhetsplan 13 Processperspektivet Strategiskt mål: Kunskapsbaserad och säker vård med hög kvalitet Målvärd e Medicinsk kvalitet som står sig väl i nationell och internationell jämförelse Vårdcentralen mäter följsamheten till hygien och klädregler genom observationer Följsamhet till: - hygienregler - klädregler % 95 % 100 % 100 % Antibiotikarecept per 1000 listade 2011: : : ännu ingen uppgift Minska jämfört med år 2013 I enlighet med nationellt mål Strama Vårdcentralen har kompletterat verksamhetens handlingsplan för kvalitet och patientsäkerhet med plan för att arbeta förebyggande mot VRI. Nej Ja Ja Vårdcentralen har handlingsplan utifrån patientsäkerhetskultur mätningen Ja Ja Ja Förbättra avvikelserapportering och -hantering Andel mycket allvarliga avvikelser ska minska i förhållande till samtliga avvikelser. 0 < 5 % < 5 % Synergi Strategiskt mål: Effektiv hälso- och sjukvård Verksamhetsstyrning Vårdcentralen har påbörjat ett arbetssätt med produktionsplanering Nej Ja Ja

14 Verksamhetsplan 14 Strategiskt mål: Innovativt och systematiskt utvecklingsarbete Aktiv verksamhetsutveckling Vårdcentralen genomför riskanalys på den arbetsprocess i Synergi som genererat flest avvikelser Nej Ja Ja Vårdcentralen använder kontinuerligt målstyrningstavla för styrning och förbättring Beslutade förbättringsförslag som påbörjats/implemente rats Nej Ja Ja Saknas Minst 3 Minst 3 Enhetens egna kartläggnin g Aktivt miljöarbete Vårdcentralen uppfyller RH-check miljö Handlingsplan finns Ja Ja Synergi Strategiskt mål: En aktiv och strategisk forsknings- och utvecklingsverksamhet Vårdcentral med stöd för FoU Vårdcentralen har en FoU-plan Nej Ja Ja Strategiskt mål: Forskning och utveckling som sprids och omsätts i verksamhetsutveckling Strategier för att omsätta FoUresultat i praktisk sjukvård Medarbetare som tycker att forskningsresultat används på den egna enheten för att utveckla verksamheten 60 63* 70* Medarbeta *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100

15 Verksamhetsplan 15 Medarbetarperspektivet Strategiskt mål: Ett aktivt medarbetarskap Stort medinflytande Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Väl fungerande arbetsplatsträffar (APT) 83 >83 85 Medarbeta Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Medarbetare ska känna till målen för verksamheten 74* 75* Medarbeta Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Delaktighet i enhetens/avdelningen s utveckling 77 >77 80* Medarbeta Hälsofrämjande arbetsplats Medarbetare inom vårdcentralen ska inte ha besvär pga. stress och ska vara nöjda med resultatet i sitt arbete. Fråga i medarbeta genom index av frågorna: - Inga besvär av stress - Tillräckligt med tid - Kan koppla av på fritiden 58 65* 70* Medarbeta

16 Verksamhetsplan 16 Ökad delaktighet Medarbetare som upplever att man på den egna enheten/avdelningen har ett öppet klimat/högt i tak 61 75* 85* Medarbeta *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100 Strategiskt mål: Strategisk kompetensförsörjning som stödjer verksamhetens uppdrag Strukturerat och långsiktigt arbete med kompetensförsörjni ng Strategisk kompetensförsörjning Kostnaden för köpta tjänster från bemanningsföretag inom hälso- och sjukvård Enheten har en handlingsplan för kompetensförsörjning Alla medarbetare inom vårdcentralen ska ha en individuell utvecklingsplan. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Individuell utvecklingsplan Ekonomida talager Nej Ja Ja Medarbeta 53,3 82 % 90 % Medarbeta Medarbetarna känner stolthet och arbetsglädje Medarbetare som är stolta över att vara en del av verksamheten. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Stolt över att vara en del av verksamheten 77 81* 82* Medarbeta En attraktiv arbetsgivare för vilken många vill arbeta Studenternas upplevelse av kvaliteten på den verksamhetsförlagda utbildningen (skala 1-5) 4,1 4,3 4,5 Medarbeta *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100

17 Verksamhetsplan 17 Ekonomiperspektivet Strategiskt mål: Ekonomi som ger handlingsfrihet Balans mellan kostnader och intäkter Vårdcentralens sammanlagda resultat Positivt 0 mkr Positivt Ekonomida talager Verksamhet anpassad till intäktsutvecklingen Vårdcentralens läkemedelskostnadsu tveckling allmänläkemedel Positivt läkemedelsnetto Positivt läkemedels netto Positivt läkemedels netto Ekonomida talager Strategiskt mål: Ekonomi som inte belastar kommande generationer Avsättningar för framtiden Vårdcentralens sammanlagda egna kapital 2,2mkr Minst 0 Positivt Ekonomida talager Strategiskt mål: Kostnadseffektiv verksamhet Kostnadseffektivitet över tid och som står sig väl i nationell jämförelse Andel köp från avtalsbundna leverantörer - antalet köp från leverantörer som har avtal med LiÖ i förhållande till det totala antalet köp Ingångsvärde saknas 95 % 95% Upphandlin gscentrum Ersättningssystem som stödjer effektivitetsutveckling. Andel utbetalad mål och mått -ersättning i förhållande till det maximala beloppet % 100 %

18 Verksamhetsplan 2013 Bilaga 1 Årsbudget 18 Vårdcentralen Kärna Årsbudget Resultaträkning (tkr) Budget HÅ Bokslut 2012 Not 10 Intäkter 1008 Patientavg sjukvård/tandvård Försäljning sjukvård/tandvård Försäljning övriga tjänster Statsbidrag Övriga bidrag Försålt mtrl varor övr intäkt Summa Intäkter Personalkostnader 1200 Lönekostnader Arbetsgivaravgifter Övriga personalkostnader Summa Personalkostnader Övriga kostnader 1212 Kostnader för köpt verksamhet Verksamhnära material o varor Övriga verksamhetskostnader Summa Övriga kostnader Avskrivningar 1400 Avskrivningar Summa Avskrivningar Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter 1612 Finansiella kostnader Summa Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter Årets resultat Noter till resultaträkningen:

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-24 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-xx-xx Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-15 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-22 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-25 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Ljungsbro Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Skäggetorp Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar - kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-20 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Verksamhetsplan Dnr

Verksamhetsplan Dnr 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Jourcentralen Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Vårdcentralen med hjärta Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Kärna Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 19 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Kolmårdens Inklusive årsbudget Innehållsförteckning 1. Vision och verksamhetside... 2 2. Medborgarperspektivet... 3 3. Processperspektivet... 3 4 Medarbetarperspektivet...

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014 11 15 Dnr NiF 65 Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Valla Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum 2013-10-29 Dnr NSÖ 2013-139 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar- kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 3 Ekonomiperspektivet

Läs mer

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland.

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland. NSC:s värdegrund Närsjukvården i centrala Östergötland www.lio.se NSC:s värdegrund Det är inte de stora organisationsförändringarna och nya titlar på namnbrickor som gör skillnad. Det är ditt dagliga

Läs mer

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2

Läs mer

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012-10-13 Dnr xxxx-xx Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar

Läs mer

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013 11 09 Dnr NIF 74 11 09 Dnr NIF 74 Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Marieberg ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Dnr NSC Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014

Dnr NSC Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014 2014-01-01 Dnr NSC 2014-99 Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning VISION (OCH VERKSAMHETSIDÉ)... 1 1. MEDBORGAR KUNDPERSPEKTIVEN... 3 2. PROCESSPERSPEKTIVET...

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-04- 15 sidan 2 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Brinken ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Enheten för prehospitalvård verksamhetsplan 2015

Enheten för prehospitalvård verksamhetsplan 2015 Dnr: NSC-2015-195 Enheten för prehospitalvård verksamhetsplan 2015 Enheten för prehospitalvård Dnr NSC 2015-195 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PRESENTATION AV ENHETEN FÖR PREHOSPITALVÅRD...

Läs mer

Landstingets strategiska plan med treårsbudget

Landstingets strategiska plan med treårsbudget Landstingets strategiska plan med treårsbudget 2011-2013 Förändringar jämfört 2010-2012 Vissa begreppsförändringar Markerad hållbarhetsdimension Perspektivet Förnyelse borttaget Perspektivens innebörd

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog VC Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Beställarorganisation Inför uppföljningsdialog

Läs mer

Hälsofrämjande hälso- och sjukvård

Hälsofrämjande hälso- och sjukvård Hälsofrämjande hälso- och sjukvård Positionspapper 14 juni 2013 Styrelsebeslut SKL Kontakt: ingvor.bjugard@skl.se Hälsofrämjande hälso- och sjukvård Positionspapper ett dokument inom ett område där Sveriges

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport 03 2013 2 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Habilitering & Hälsa E-post: habilitering@sll.se Telefon: 08-123 350 00 Habiliteringschef Carina Hjelm Datum: 2014-01-24 Diarienummer SLSO 2014-280 Värdegrund Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkortsuppföljning. Folkhälsovetenskapligt centrum

Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkortsuppföljning. Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-09-20 LiÖ 2006-XX 1 (9) Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkorts Folkhälsovetenskapligt centrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET

Läs mer

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde?

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? Förbättringskunskap Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? VÄRDEHEMTAGNING Förbättringskunskap Vilka är vi? Varför är vi här? Josefin Bjäresten

Läs mer

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015 -03-24 Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidè... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet... 6 5. Nyckelindikatorer...

Läs mer

Verksamhetsplan HSF 2014

Verksamhetsplan HSF 2014 Verksamhetsplan HSF 2014 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2013-10-21 Diarienummer: Innehållsförteckning HSF Verksamhetsplan 2014... 3 1. Utgångspunkter... 3 1.1 Målbild för framtidens

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4 Delårsrapport jan-mars 2008 Folktandvården Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier er Nyckelindikatorer Handlingsplaner

Läs mer

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum -04-21 LiÖ -03 1 (8) Delårsrapport period 03 inkl styrkorts Resurscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 Januari februari Datum: 18 mars 2015 Diarienummer: HSN2015-2 www.regionostergotland.se Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Medborgarperspektivet... 2 Processperspektivet...

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge Bokslut 2014 Landstinget Blekinge 1 2 Resultat 2014 Årets resultat + 49,2 mnkr Nettokostnadsutveckling 4,0 % 3 Engångskostnader 2014 Nedskrivningar fastigheter 48,6 mnkr Komponentredovisning 20,6 mnkr

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk Hörsel Syn Tolk VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 Våra fem servicelöften 1. Det är lätt att få kontakt med oss. Vår information är korrekt och lätt att förstå. 2. Våra väntrum erbjuder möjlighet till personlig

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Datum 2019-02-28 Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Utifrån regionstyrelsens budgetplanering 2020 och inför beslut om verksamhetsplan och budget 2020-22 Regionstyrelsens beslut 2019-02-07 Inledning

Läs mer

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016 PVN

Budgetunderlag 2014-2016 PVN Hälso- och sjukvårdsförvaltningen D A T U M D I A R I E N R 2013-03-08 PVN-HSF13-029 Budgetunderlag 2014-2016 PVN Nämndens reaktion på budgetramen I anvisningarna till budgetunderlaget står att landstinget

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Att utveckla en hälsofrämjande

Att utveckla en hälsofrämjande Foto: Medicinsk bild Karolinska Universitetssjukhuset Att utveckla en hälsofrämjande arbetsplats Ett verktyg för att främja hälsa på arbetsplatsen 1 Den hälsofrämjande arbetsplatsen Definition Hälsofrämjande

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Antagen av kommunfullmäktige: 2011-09-12 Kf 127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Vision 2 Svedala kommuns personalpolitiska program 2.1 En jämlik arbetsgivare 2.2 En flexibel arbetsgivare

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning Styrkort SkaS 2014 Uppdrag Skaraborgs Sjukhus uppdrag är att tillhandahålla specialistsjukvård för befolkningen i sitt närområde, och i tillämpliga delar för befolkningen som helhet i ett regionperspektiv.

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD)

Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD) Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik Förslag 2013-10-16 Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD) I detta dokument redovisas driftnämndens

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Patientmiljarden Patientkontrakt och handlingsplan

Patientmiljarden Patientkontrakt och handlingsplan Patientmiljarden Patientkontrakt och handlingsplan Landstingsstyrelsen 21 mars 2018 Anette Aronsson & Ragnhild Holmberg Patientmiljarden 2018 Överenskommelsens två utvecklingsområden Förstärkt vårdgaranti

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Enhetsplan arbetsterapienheten

Enhetsplan arbetsterapienheten Styrande måldokument Plan Sida 1 (9) Enhetsplan 2018-2019 Verksamheter Arbetsterapienheten vid Sunderby sjukhus ingår i dagsläget i division närsjukvård Luleå/Boden, centrum för paramedicin/medicinsk dokumentation.

Läs mer

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-09- 22 sidan 2 av 18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården Delårsrapport Jan mars 2012 Folktandvården Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 5 Medborgar / kundperspektivet 6 Processperspektivet 8 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Delårsrapport Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar-/ kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola

Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Kollegialt lärande Kärna Cityhälsa Söder. Maria Elgstrand EFH

Kollegialt lärande Kärna Cityhälsa Söder. Maria Elgstrand EFH Kollegialt lärande Kärna Cityhälsa Söder Maria Elgstrand EFH maria.elgstrand@lio.se Kollegial granskning kollegialt lärande En kollegial granskning innebär att deltagarna ges möjlighet att reflektera över

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa 1 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor Bilaga 1, RESULTATRÄKNING,

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Primärvård

Kvalitetsdeklaration Primärvård 1 Kvalitetsdeklaration Primärvård En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Sophiahemmet AB Sophiahemmets Husläkarmottagning Kvalitetsdeklaration för 2015 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2 Medarbetarenkät 2016 Robertsfors / BOU Svarsfrekvens: 87,2 1 2 BOU Robertsfors Mål och uppdrag 71,6% 20,8% 4,1% 3,5% 4,9 4,8 Kompetens och utveckling 76,6% 19,3% 2,7% 1,3% 5 5 Information 79,5% 17,4% 2,5%

Läs mer

Personcentrerad vård i teori och praktik. 30 maj 2017

Personcentrerad vård i teori och praktik. 30 maj 2017 Personcentrerad vård i teori och praktik 30 maj 2017 Patientcentrerad vård Hälsofrämjande bemötande Personcentrerad vård Kärt barn har många namn! Personen i centrum Professionellt förhållningssätt Värdegrund

Läs mer

Syftet med ett balanserat styrkort för Närvården är att. Skapa en gemensam vision och gemensamma mål för Närvården

Syftet med ett balanserat styrkort för Närvården är att. Skapa en gemensam vision och gemensamma mål för Närvården Balanserat styrkort Vår verksamhetsidé ska stärka samverkan mellan primärvård, privat vård, kommunal vård och sjukhusvård för att försäkra vårdtagaren till en god och säker vård. Syftet med ett balanserat

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28.

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28. 1 (5) Kvalitetspolicy Inom Praktikertjänstkoncernen Antagen vid styrelsemöte den 31 januari 2014 2 (5) Innehåll 1 Kvalitet 3 2 En god och säker vård 3 2.1 Ledstjärnor för kvalitet och utveckling... 3 3

Läs mer

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland Framtidens bästa primärvård Utmaningar för Östergötlands primärvård Alla har inte välfungerande vårdcentral nära Olikheter i kvalitet och trygghet för patienter Låg patientnöjdhet 60 tillsvidareanställda

Läs mer

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling Årsredovisning 2004 Centrum för verksamhetsutveckling Förvaltningsberättelse för CQ Centrum för verksamhetsutveckling 2004 CQ:s Vision: Steget före. CQ:s Uppdrag: Att stödja verksamhetsansvariga chefer

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2015 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2015 Inklusive årsbudget Närsjukvården i centrala Östergötland Inklusive årsbudget Närsjukvården i Centrala Östergötland Dnr 2014-402 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 PRESENTATION AV PRODUKTIONSENHETEN... 3 VISION

Läs mer