Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget"

Transkript

1 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Valla Verksamhetsplan Inklusive årsbudget

2 Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet 5 Årsbudget 6 Förslag till beslut 7 Nyckelindikatorer 8 BILAGOR Bilaga 1 Årsbudget

3

4 1 1. Verksamhetsidé BRA VÅRD OCH BÄTTRE HÄLSA Detta innebär att östgötarna ska ges bästa möjliga förutsättningar att få uppleva en god hälsa och känna en trygghet i en effektiv hälso- och sjukvård med ett hälsofrämjande synsätt finns tillgänglig när den behövs. För att åstadkomma bra vård och bättre hälsa för våra listade patienter arbetar vi med vårt viktigaste verktyg och ledord det goda mötet. Vi har helhetssyn på patienten, vilket innebär att vi ser patienten i hela sitt sammanhang och utgår från det unika i varje individ. Vi strävar efter ett arbetssätt som grundar sig på professionalitet och patientens delaktighet. Vi arbetar för att patienten ska känna tillit till hela vår verksamhet, en förutsättning för att ge god vård och kunna bidra till bättre hälsa.

5 2 2. Medborgarperspektivet Vi strävar efter att behålla vår goda tillgänglighet i telefon och för patienter med akuta besvär. Detta gör vi genom att ständigt se över schemaläggningen så att bemanningen anpassas till verksamhetens behov. Alla sköterskor är schemalagda att delta i TeleQ och har därmed ett gemensamt ansvar för telefontillgängligheten. Arbetet med att utveckla och förbättra vår jourverksamhet pågår ständigt. Hittills har vi lagt stor del av läkartiderna på vår så kallade förmiddagsjour. Detta har varit bra för ett stort antal patienter men för en del har det inneburit väntetider i samband med besöket och sämre kontinuitet, då systemet prioriterat att få tid inom 7 dagar, framför tid till rätt läkare. Vi planerar att förändra arbetssättet genom att minska ner förmiddagsjourstiderna till förmån för fler akuttider till listansvarig läkare. Detta förändrade arbetssätt ska genomföras i början av. Vi ska fortsätta ge lika god tillgänglighet och bra vård till våra äldre och kroniskt sjuka patienter, genom att ha dessa på planeringslista och se till att kontrolltider garanteras i varje läkares schema. Vi fortsätter med läkemedelsgenomgångar för alla äldre och de med mer än 5 läkemedel och gör mer organiserade läkemedelsgenomgångar, förenklade och vid behov fördjupade, på våra SÄBO. Vi fortsätter vår satsning på den basala hemsjukvården där vi har 30 patienter inskrivna. Nästa år verkar vi för att samarbetet med de då kommunalt anställda sköterskorna fortsätter i samma goda anda som hittills. Vi avsätter ca 50 % läkartjänst för att sköta denna verksamhet och för att kunna göra hembesök, både planerade och akuta, till de äldsta och mest sjuka, i livets slutskede. Vi deltar i Hälsolyftet, där vår dietist erbjuder slumpvis utvalda listade ett hälsosamtal och undersökning. Vi fortsätter med den nya Seniormottagningen där vi erbjuder alla 75-åringar ett hälsosamtal som innefattar bl a genomgång av läkemedel, livsstilsfrågor, blodtrycksmätning och uppföljning efter behov. En gång per månad har vi möte med försäkringskassan, och vid behov arbetsförmedlingen, kring rehabiliteringsärenden för sjukskrivna. Förutom samverkan med Rörelse och Hälsa hänvisar vi många patienter till sjukgymnasterna på Rehab Support som finns i området. Vi fortsätter via BVC ett nära samarbete med Familjecentralen som finns på vårdcentralen. Vi ska förändra vårt arbetssätt med Mina Vårdkontakter och låta alla berörda på vårdcentralen direkt kommunicera via systemet, för att minska administrationen och förbättra flödet. Vi ska under starta med nät-bokning för BVC och ett par andra specialmottagningar. Vi planerar att öppna ett Hälsorum under. Vi använder oss av Synpunkter och klagomål i Synergi och patientenkäten för vårt förbättringsarbete.

6 3 3. Processperspektivet Rutinerna för vårt utvecklings- och förbättringsarbete utgår från LEAN-tavlan. Vi arbetar efter idéer som förs upp på tavlan. Utifrån ämnesområde, behov av mätning eller undersökning, väljs ansvariga ut. Uppföljning ska också planeras och noteras på tavlan. Förbättringsarbeten som påbörjats under och som kommer att slutföras under, är arbetsprocessen med Mina vårdkontakter och förmiddagsjourstid kontra planerad tid till rätt läkare, se under medborgarperspektivet. Vi har också en grupp som arbetar med den lokalförändring vi planerar under. Här handlar det om att vässa logistiken av hela verksamheten för ett bättre lokalutnyttjande. Sammanställning av våra utvecklingsarbeten finns i vår FoU-plan för. Vi har därmed fått rutin på att använda LEAN-tavlan i vårt utvecklingsarbete och för att följa upp Mål och måttoch annan verksamhetsstatistik. Planen är att fortsätta på inslagen väg och att förbättra uppföljningen och uppmärksamheten på vad vi åstadkommit. Cosmics meddelandefunktion, som vi hade tänkt börja använda, har vi avvaktat med p.g.a. användar- och säkerhetsproblem, men när detta säkerställs och anses åtgärdat, har vi för avsikt att använda meddelandefunktionen för att förbättra vår interna kommunikation. Vi fortsätter bedriva våra specialmottagningar inklusive vår särskilda hemsjukvårdssatsning. En astma-/kolmottagning har börjat byggas under. Planen är att utveckla verksamheten med planeringslistor och tydliga rutiner för kontroller av KOL-patienter. Vi ska fortsätta använda oss av relevanta kvalitetsregister, där det tydligt går att se koppling till god medicinsk kvalitet. I år har vi medverkat i NDR, SveDem, Senior Alert och Palliativregistret. Inför är vi tveksamma till fortsatt delaktighet i de tre sistnämnda, med anledning av att de registrerande sköterskorna övergår till kommunal verksamhet och vi inte längre har bemanning för att klara uppdraget på vårdcentralen. Vi ska också använda oss av PV-kvalitet och fokuserar då på ett område i taget där vi ser över våra rutiner och läkemedelsanvändning för att hålla bästa medicinska kvalitet. Vi har regelbundna läkarmöten för att se över vår förskrivning, både generellt på hela vårdcentralen men också den individuella förskrivningen, för tydligare incitament till var och en att ändra, så att förskrivningen överensstämmer med evidens och det aktuella kunskapsläget. Vi säkrar denna verksamhet genom att vår läkemedelsansvarige läkare har 5 % avsatt tid för detta arbete. Vi har under året kommit igång med regelbundna hygienobservationer. Vi fokuserar på att klara målet för både hygien- och klädregler med 95 %. Vi har nu regelbundna möten för avvikelsesamordnare och verksamhetschef. Under har nya medarbetare blivit introducerade i avvikelsearbetet och gått utbildning i ämnet. Rutiner för en mer systematisk gruppering och därmed möjlighet till bättre analys av ärendena håller på att utvecklas. Redovisning av avvikelser sker i första hand på vårdcentralsmöten.

7 4 4. Medarbetarperspektivet Valla har inför, när hemsjukvårdspersonalen (5 sköterskor och 1 undersköterska) gått över till kommunen, 40 personer anställda, varav 1 verksamhetschef och 1 vårdenhetschef. Räknat i heltidstjänster av både anställdas tjänstegrad och köpta tjänster har vi sammanlagt drygt 31 heltider; 6,7 specialister i allmänmedicin, 0,8 vikarierande leg läkare, 1,75 icke-leg läkare och 2 ST-läkare i allmänmedicin som under nästa år mestadels har sidoutbildning, 6,0 sjuksköterskor, 5,2 distriktssköterskor, 2,8 undersköterskor, 4,8 läkarsekreterare, 1,7 kuratorer, 0,2 psykiater, 0,2 fotvårdare, 0,3 dietist och 1 lokalvårdare. Därutöver har vi nästan alltid en AT-läkare placerad hos oss. Valla uppfattas, av både anställda och tillfälliga besökare, som en attraktiv arbetsplats. Vi ska värna om den goda anda som råder och vara en arbetsplats där medarbetarna känner delaktighet och ansvar för verksamheten. Utifrån vår värdegrund, som har ledorden helhetssyn, delaktighet och professionalitet, ska vi sträva efter ett arbetssätt där vi hela tiden försöker göra det mest optimala för våra patienter. Ledningen ska arbeta med tydliga riktlinjer och mål för vårdcentralen och medarbetarna ska känna tillit till att detta görs för verksamhetens bästa. Vi ska alla göra vårt arbete på bästa sätt med patienten i fokus. Vi ska alla mötas regelbundet genom ett kort morgonmöte. Vi ska ha vårdcentralsmöte en gång per månad för information och diskussion kring verksamheten och förändringar som sker. En gång per månad ska vi ha tvärgruppssamtal kring ämnen som rör verksamheten och arbetsmiljön, så kallad reflektionstid.. Tvärprofessionellt möte sker också mellan sköterske- och läkargruppen en gång per månad för att diskutera läkarmottagningen och arbetet i teleq. Samverkansgruppen möts en gång per månad. Ledningsgruppen bestående av verksamhetschef, vårdenhetschef och ekonomi- och statistikansvarig vårdadministratör, möts en gång per månad och planerar och beslutar kring allt som rör verksamheten. Därtill sker möten i respektive kategori en gång per vecka, för att sköta löpande frågor som rör den egna yrkeskategorin. Vi ska fortsätta använda medarbetarenkäten för utvärdering av ledningen och förhållandet på vårdcentralen. Vi ska arbeta för att deltagandet ökar, för att bättre kunna använda oss av resultatet. Vi räknar med att fortsätta med tydlig schemalagd läkarmedverkan i hemsjukvården, där ca 50 % läkartid avsätts för detta ändamål. Under har vi haft ett renoveringsarbete där alla golv nu är utbytta. Våren ska uppföljande mätningar göras för att säkerställa att resultat blivit det förväntade, det vill säga, bra inomhusklimat och frånvaro av luftvägssymtom hos personalen. Vi planerar att säga upp delar av lokalytan, ca 20 %, på övervåningen, där våra distriktssköterskor nu huserar. Vi utreder möjligheten att bygga om receptionsdelen på nedre plan, för att skapa ytterligare mottagningsrum i redan befintlig lokalyta och därmed utnyttja våra lokaler mer optimalt. För att klara det nationellt satta målet på 1500 listade per distriktsläkare och därmed vårt uppdrag gentemot medborgarna skulle vi behöva vara tre distriktsläkare fler än idag. Inför 2015 har vi dessutom en pensionsavgång på distriktsläkarsidan, vilket vi måste planera för redan nu. Vi har förhållandevis få distriktssköterskor kvar efter kommunaliseringen och när vi rekryterar sköterskor framöver är distriktssköterskekompetens viktig. Vi har de tre senaste åren haft en stadig ökning av antal nyfödda och barn upp till 6 år. För att klara BVC-uppdraget på bra sätt skulle vi behöva öka bemanningen på BVC.

8 5 5. Ekonomiperspektivet Vi ska fortsätta bedriva en kostnadseffektiv verksamhet med ekonomi i balans. Medarbetarna ska informeras regelbundet angående de ekonomiska förutsättningarna. Alla ska känna till att den ekonomiska medvetenheten är en förutsättning för bästa möjliga vård till den enskilde patienten. Vi ska fortsätta med månatliga uppföljningar med vår ekonom. Vi behöver titta extra noga på hur ACG påverkar oss och se till att vi inte pga. felaktigt eller annorlunda arbetssätt får lägre ersättning jämfört med våra vårdgrannar. Enligt den ekonomiska prognosen för gör vi ett positivt resultat om vi inte förändrar bemanningen efter de behov vi har. I denna beräkning finns också planen på att göra oss av med delar av lokalerna. Vi har tyvärr ett negativt kapital i bagaget vilket gör oss mindre handlingsfria. Vår målsättning är ändå att använda våra medel till en personalsammansättning som motsvarar vårt uppdrag så bra som möjligt. måste vi prioritera en god distriktsläkar- och distriktssköterskekompetens på vårdcentralen, vilket innebär förstärkning av bemanningen.

9 6 6. Årsbudget Ekonomin för är enligt beräkning i balans.

10 7 7. Förslag till beslut Vårdcentralen Valla föreslår närsjukvårdsdirektören besluta; att godkänna verksamhetsplan Närsjukvården i centrala Östergötland, Vårdcentralen Valla Helena Thor Vårdcentralschef Henrich Wilander Närsjukvårdsdirektör Närsjukvården i centrala Östergötland

11 8 8. Nyckelindikatorer Medborgarperspektivet Strategiskt mål: Hög tillgänglighet till hälso- och sjukvården Hälso- och sjukvård i rimlig tid och så nära som möjligt Andel patienter som ringer vårdcentralen och får svar samma dag. 92 % 95 % 95 % Väntetidsu ppföljninge n Q1-2 Andel patienter med nya medicinska problem eller kraftig försämring av känd sjukdom som får besöka läkare vid vårdcentralen inom 7 dagar. 99 % 96 % 96 % CI Jan-aug Strategiskt mål: Bra och jämlik hälsa Ett hälsofrämjande förhållningssätt Andel enheter som på ett överenskommet sätt arbetar med hälsofrämjande förhållningssätt Nej Ja Ja Aktivt hälsofrämjande sjukdomsförebyggande arbete Antal patienter som erbjuds egenvård Fysisk aktivitet på recept (FAR) 42 Ska öka Ska öka CI Jan-aug Antal patienter som ordineras tobaksavvänjning. 30 Ska öka Ska öka CI Jan-aug Strategiskt mål: Stort förtroende för hälso- och sjukvården Förtroendeskapand e insatser Andel östgötar som känner förtroende för 87 % Ska öka Patientenk äten 2012

12 9 sin egen vårdcentral Strategiskt mål: Delaktiga och nöjda patienter Patientfokuserad hälso- och sjukvård Patienter som fått ett gott helhetsintryck av vårdkontakten Saknar åtkomst till resultat 2012 Ska öka 100% Patientenk äten 2012 Stor valfrihet för patienten Antalet ärenden i "Mina vårdkontakter" 1339 Öka med 25% janjuni (enl HSN avtal) jmf jan-juni Mina vårdkontak ter Jan-juni

13 10 Processperspektivet Strategiskt mål: Kunskapsbaserad och säker vård med hög kvalitet Målvärd e Medicinsk kvalitet som står sig väl i nationell och internationell jämförelse Vårdcentralen mäter följsamheten till hygien och klädregler genom observationer Följsamhet till: - hygienregler - klädregler 74 % 87 % 90 % 95 % 100 % 100 % Jan-aug Antibiotikarecept per 1000 listade 257(alla förskrivare) 127(Vallaförskrivare) Minska jämfört med år I enlighet med nationellt mål Strama Vårdcentralen har kompletterat verksamhetens handlingsplan för kvalitet och patientsäkerhet med plan för att arbeta förebyggande mot VRI. Nej Ja Ja Vårdcentralen har handlingsplan utifrån patientsäkerhetskultur mätningen Ja Ja Ja Förbättra avvikelserapportering och -hantering Andel mycket allvarliga avvikelser ska minska i förhållande till samtliga avvikelser. 3 % < 5 % < 5 % Synergi Strategiskt mål: Effektiv hälso- och sjukvård Verksamhetsstyrning Vårdcentralen har påbörjat ett arbetssätt med produktionsplanering Nej Ja Ja

14 11 Strategiskt mål: Innovativt och systematiskt utvecklingsarbete Aktiv verksamhetsutveckling Vårdcentralen genomför riskanalys på den arbetsprocess i Synergi som genererat flest avvikelser Nej Ja Ja Vårdcentralen använder kontinuerligt målstyrningstavla för styrning och förbättring Ja Ja Ja Aktivt miljöarbete Vårdcentralen uppfyller RH-check miljö Nej Ja Ja Synergi Strategiskt mål: En aktiv och strategisk forsknings- och utvecklingsverksamhet Vårdcentral med stöd för FoU Vårdcentralen har en FoU-plan Ja Ja Ja Strategiskt mål: Forskning och utveckling som sprids och omsätts i verksamhetsutveckling Strategier för att omsätta FoUresultat i praktisk sjukvård Medarbetare som tycker att forskningsresultat används på den egna enheten för att utveckla verksamheten 45 63* 70* Medarbeta renkäten *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100

15 12 Medarbetarperspektivet Strategiskt mål: Ett aktivt medarbetarskap Stort medinflytande Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. 81* 74* 75* Medarbeta renkäten April Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Väl fungerande arbetsplatsträffar (APT) Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Medarbetare ska känna till målen för verksamheten Frågan hittas ej i medarbetaruppföljningen 74* 75* Medarbeta renkäten Medarbetare inom vårdcentralen ska uppleva ett stort medinflytande. 71* 74* 75* Medarbeta renkäten Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Delaktighet i enhetens/avdelningen s utveckling Hälsofrämjande arbetsplats Medarbetare inom vårdcentralen ska inte ha besvär pga. stress och ska vara nöjda med resultatet i sitt arbete. Fråga i medarbetarenkäten genom index av frågorna: - Inga besvär av stress - Tillräckligt med tid - Kan koppla av på fritiden 45* 60* 65* Medarbeta renkäten

16 13 Ökad delaktighet Medarbetare som upplever att man på den egna enheten/avdelningen har ett öppet klimat/högt i tak 78* 72* 73* Medarbeta renkäten *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100 Kommentar: svarsfrekvens 61 % Strategiskt mål: Strategisk kompetensförsörjning som stödjer verksamhetens uppdrag Strukturerat och långsiktigt arbete med kompetensförsörjni ng Kostnaden för köpta tjänster från bemanningsföretag inom hälso- och sjukvård 0 kr 0 kr 0 kr Ekonomida talager Strategisk kompetensförsörjning Alla medarbetare inom vårdcentralen ska ha en individuell utvecklingsplan. 44 % 82 % 90 % Medarbeta renkäten Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Individuell utvecklingsplan Medarbetarna känner stolthet och arbetsglädje Medarbetare som är stolta över att vara en del av verksamheten. 81* 81* 82* Medarbeta renkäten Fråga i medarbetaruppföljnin gen: Stolt över att vara en del av verksamheten En attraktiv arbetsgivare för vilken många vill arbeta Studenternas upplevelse av kvaliteten på den verksamhetsförlagda utbildningen 4,8 4,3 4,5 Medarbeta renkäten (skala 1-5) *index baserat på svarsfördelning maxvärde=100

17 14 Ekonomiperspektivet Strategiskt mål: Ekonomi som ger handlingsfrihet Balans mellan kostnader och intäkter Vårdcentralens sammanlagda resultat 0 0 mkr Positivt Ekonomida talager DÅ Verksamhet anpassad till intäktsutvecklingen Vårdcentralens läkemedelskostnadsu tveckling allmänläkemedel mkr Positivt läkemedels netto Positivt läkemedels netto Ekonomida talager DÅ Strategiskt mål: Ekonomi som inte belastar kommande generationer Avsättningar för framtiden Vårdcentralens sammanlagda egna kapital -1.2 mkr Minst 0 Positivt Ekonomida talager DÅ och ÅR Strategiskt mål: Kostnadseffektiv verksamhet Kostnadseffektivitet över tid och som står sig väl i nationell jämförelse Andel köp från avtalsbundna leverantörer - antalet köp från leverantörer som har avtal med LiÖ i förhållande till det totala antalet köp Ingångsvärde saknas 95 % 95% Upphandlin gscentrum Ersättningssystem som stödjer effektivitetsutveckling. Andel utbetalad mål och mått -ersättning i förhållande till det maximala beloppet 91 % 95 % 95 % DÅ

18 15 Bilaga 1 Vårdcentralen Valla Årsbudget Resultaträkning (tkr) Budget HÅ08 Bokslut 2012 Not 10 Intäkter 1008 Patientavg sjukvård/tandvård Försäljning sjukvård/tandvård Försäljning utbildning Försäljning övriga tjänster Statsbidrag Övriga bidrag Försålt mtrl varor övr intäkt Summa Intäkter Personalkostnader 1200 Lönekostnader Arbetsgivaravgifter Övriga personalkostnader Summa Personalkostnader Övriga kostnader 1212 Kostnader för köpt verksamhet Verksamhnära material o varor Övriga verksamhetskostnader Summa Övriga kostnader Avskrivningar 1400 Avskrivningar Summa Avskrivningar Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter 1612 Finansiella kostnader Summa Verksamhetens finansiella kostnader/intäkter Årets resultat Noter till resultaträkningen:

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-24 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ryd Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

2013-xx-xx. Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-xx-xx Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Österbymo Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-15 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ljungsbro vårdcentral Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Lambohov Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-22 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kisa Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-25 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Tannefors Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Skäggetorp 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Skäggetorp Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar - kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-20 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Åtvidaberg Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Valla 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Valla Innehållsförteckning Verksamhetsidé 1 Medborgarperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Ljungsbro 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Ljungsbro Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Verksamhetsplan Dnr

Verksamhetsplan Dnr 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland VC Jourcentralen Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget -10-28 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Ekholmen Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Vårdcentralen med hjärta Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-25 Närsjukvården i centrala Östergötland Vårdcentralen Kärna Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 19 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Kolmårdens Inklusive årsbudget Innehållsförteckning 1. Vision och verksamhetside... 2 2. Medborgarperspektivet... 3 3. Processperspektivet... 3 4 Medarbetarperspektivet...

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång. Verksamhetsplan 2014 11 15 Dnr NiF 65 Vårdcentralen i Finspång Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110. Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 23 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Cityhälsan Söder, NSÖ Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2

Läs mer

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna

Dnr Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan 2013 VC Kärna 2012-11-09 Dnr 2012-338 Närsjukvården i centrala Östergötland Verksamhetsplan VC Kärna Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013

Dnr NIF Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan 2013 11 09 Dnr NIF 74 11 09 Dnr NIF 74 Närsjukvården i Finspång Vårdcentralen Finspång Verksamhetsplan Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 3 Processperspektivet 4 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum

Dnr NSÖ Verksamhetsplan 2014 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum 2013-10-29 Dnr NSÖ 2013-139 Vårdcentralen Cityhälsan Centrum Innehållsförteckning Vision och verksamhetsidé 2 Medborgar- kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 3 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr xxxx-xx. Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland. Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012-10-13 Dnr xxxx-xx Primärvården vårdcentralen Borensberg Ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar

Läs mer

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Marieberg. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Marieberg ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Jan - mars 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-04- 15 sidan 2 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget

Vårdcentralen Brinken. Verksamhetsplan 2014 Inklusive årsbudget 2013-10-23 Vårdcentralen Brinken ingår i Närsjukvården i västra Östergötland Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 4 Processperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum

Delårsrapport. Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport Jan mars 2013 Informationscentrum Delårsrapport 03 2013 2 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde?

Förbättringskunskap. Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? Förbättringskunskap Hur kan man förutse konsekvenserna? Hur kan man förutse värdet? Hur ser vi till att skapa värde? VÄRDEHEMTAGNING Förbättringskunskap Vilka är vi? Varför är vi här? Josefin Bjäresten

Läs mer

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015

Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan 2015 -03-24 Dnr Patientnämndens Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidè... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet... 6 5. Nyckelindikatorer...

Läs mer

Delårsrapport. Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland

Delårsrapport. Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland Delårsrapport Jan okt 2012 Närsjukvården i östra Östergötland 2012 11 21 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Fördjupad ekonomisk analys 2 Ekonomisk redovisning

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för

Patientsäkerhetsberättelse för Patientsäkerhetsberättelse för Familjeläkarna i Olofström Datum och ansvarig för innehållet 20160226 Maria Theandersson, Verksamhetschef Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa 1 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor Bilaga 1, RESULTATRÄKNING,

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum -04-21 LiÖ -03 1 (8) Delårsrapport period 03 inkl styrkorts Resurscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Dnr NSC Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014

Dnr NSC Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014 2014-01-01 Dnr NSC 2014-99 Enheten för prehospital vård i Östergötland Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning VISION (OCH VERKSAMHETSIDÉ)... 1 1. MEDBORGAR KUNDPERSPEKTIVEN... 3 2. PROCESSPERSPEKTIVET...

Läs mer

Landstingets strategiska plan med treårsbudget

Landstingets strategiska plan med treårsbudget Landstingets strategiska plan med treårsbudget 2011-2013 Förändringar jämfört 2010-2012 Vissa begreppsförändringar Markerad hållbarhetsdimension Perspektivet Förnyelse borttaget Perspektivens innebörd

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland.

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland. NSC:s värdegrund Närsjukvården i centrala Östergötland www.lio.se NSC:s värdegrund Det är inte de stora organisationsförändringarna och nya titlar på namnbrickor som gör skillnad. Det är ditt dagliga

Läs mer

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4

Styrkortsuppföljning, verksamhet och resultat 4 Delårsrapport jan-mars 2008 Folktandvården Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier er Nyckelindikatorer Handlingsplaner

Läs mer

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08

Delårsrapport. Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Delårsrapport Jan-augusti 2013 Informationscentrum DNR 2013-08 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar-/ kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång

Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång Delårsrapport Januari - augusti 2011 Närsjukvården i Finspång 2011-09- 22 sidan 2 av 18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling Årsredovisning 2004 Centrum för verksamhetsutveckling Förvaltningsberättelse för CQ Centrum för verksamhetsutveckling 2004 CQ:s Vision: Steget före. CQ:s Uppdrag: Att stödja verksamhetsansvariga chefer

Läs mer

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N Delårsrapport jan-okt 2010 572, Resurscentrum L E A N 2010-11-23 sidan 2 av 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Ekonomiperspektivet 4 HELÅRSBEDÖMNING...

Läs mer

Resursfördelning Region Östergötland

Resursfördelning Region Östergötland Resursfördelning 2016 1 HSN:s behovsstyrningsprocess med uppdrag och resursfördelning Uppdrag beslutas av HSN i februari. Uppdrag Specificering av uppdraget till vårdgivare i Region Östergötland samt privata

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat 4 MEDBORGAR-/ KUNDPERSPEKTIVET...4

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Produktionsplanering. RÖ-modellen. Centrum för verksamhetsstöd och utveckling

Produktionsplanering. RÖ-modellen. Centrum för verksamhetsstöd och utveckling Produktionsplanering RÖ-modellen Centrum för verksamhetsstöd och utveckling Vad är produktionsplanering? Strategisk och systematisk verksamhetsstyrning. Utifrån verksamhetens uppdrag och de framtida behov

Läs mer

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog

Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog Förslag på upplägg vid uppföljningsdialog VC Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Välj ut 2-3 områden som är extra viktiga att diskutera Beställarorganisation Inför uppföljningsdialog

Läs mer

Mobila hemsjukvårdsteam överallt

Mobila hemsjukvårdsteam överallt Mobila hemsjukvårdsteam överallt Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON HÄLSOCENTRALER I JÄMTLAND 28 enheter distriktsläkare distriktssjuksköterskor sjuksköterskor med annan vidarutb. barnmorskor undersköterskor

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Primärvård

Kvalitetsdeklaration Primärvård 1 Kvalitetsdeklaration Primärvård En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Sophiahemmet AB Sophiahemmets Husläkarmottagning Kvalitetsdeklaration för 2015 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

För 2015 kommer Mål och mått att utgöras av följande områden och målvärden:

För 2015 kommer Mål och mått att utgöras av följande områden och målvärden: Mål- och mått 2015 Regelboken: avsnitt Ersättning Mål och mått, dvs kvalitetsbonusen för vårdcentralerna, syftar till att stimulera till utveckling inom några givna områden. Områdena som väljs ut är vanligen

Läs mer

Delårsrapport jan-mars Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-mars Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-mars 2008 552 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård - 2014 Övergripande mål Ingen vårdskada Övergripande strategier Målet skall uppnås genom hög kompetens, god struktur samt

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkortsuppföljning. Folkhälsovetenskapligt centrum

Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkortsuppföljning. Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-09-20 LiÖ 2006-XX 1 (9) Delårsrapport period 08 2006 inkl styrkorts Folkhälsovetenskapligt centrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET

Läs mer

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017 20160101 Dnr PN--1 Patientnämndens Verksamhetsplan Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidé... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet...

Läs mer

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015

Delårsrapport 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 02 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015 Januari februari Datum: 18 mars 2015 Diarienummer: HSN2015-2 www.regionostergotland.se Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Medborgarperspektivet... 2 Processperspektivet...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum Patientsäkerhetsberättelse för Hälsocentralen i Näsum Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-13 Maria Theandersson, Platschef Lideta Hälsovård Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2016

Bilaga Uppföljning 2016 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2016 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården

Delårsrapport. Jan mars 2012 Folktandvården Delårsrapport Jan mars 2012 Folktandvården Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 5 Medborgar / kundperspektivet 6 Processperspektivet 8 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Delårsrapport. Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV)

Delårsrapport. Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV) Delårsrapport Jan mars 2012 Centrum för Hälso och Vårdutveckling (CHV) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet

Läs mer

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland Framtidens bästa primärvård Utmaningar för Östergötlands primärvård Alla har inte välfungerande vårdcentral nära Olikheter i kvalitet och trygghet för patienter Låg patientnöjdhet 60 tillsvidareanställda

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse TANDVÅRDSCENTRUM ANNIKA KAHLMETER/ GULL-BRITT FOGELBERG

Patiensäkerhetsberättelse TANDVÅRDSCENTRUM ANNIKA KAHLMETER/ GULL-BRITT FOGELBERG Patiensäkerhetsberättelse TANDVÅRDSCENTRUM 2018-02-01 ANNIKA KAHLMETER/ GULL-BRITT FOGELBERG Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Teamets medlemmar Monica Bäck, dl, Monica Hjorthén, chefssk, Ulla Karlsson, sekr, Ove Larsson, dl, Marie- Louise Lindgren, msk/dsk, Franciska Rampell, verks.chef

Läs mer

Månadsuppföljning september 2007

Månadsuppföljning september 2007 Primärvården Skåne Sydost Gina Klint, ekonom Tel 040-62 393 09 gina.klint@skane.se Datum 2007-11-07 Dnr Månadsuppföljning september 2007 1 Sammanfattning Verksamhetsresultatet för Primärvården Skåne Sydost

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Budget 2014 Bra Liv. Vision För ett bra liv i ett attraktivt län. Vi erbjuder bästa möjliga vård, rehabilitering och stöd till goda levnadsvanor

Budget 2014 Bra Liv. Vision För ett bra liv i ett attraktivt län. Vi erbjuder bästa möjliga vård, rehabilitering och stöd till goda levnadsvanor Budget 2014 Bra Liv Verksamhetsidé: Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Vi erbjuder bästa möjliga vård, rehabilitering och stöd till goda levnadsvanor Perspektiv med strategiska mål Medborgare

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan

Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan Anette Forsblom Socialchef Karin Jonsson Förvaltningschef För Söderhamns Kommun Datum: Margareta Högberg Kommunchef Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan Läkarmedverkan i den kommunala hemsjukvården i ordinärt

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Strängnäs 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport. Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-mars 2012 Närsjukvården i centrala Östergötland Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens

Läs mer

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 I och med den länsövergripande omorganisationen har gemensamt styrkort för Barn- och Kvinnocentrum ännu inte utarbetats. Ett balanserat

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Centrumchef 2005-09-20 Landstingsstyrelsen Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Vision: Rekonstruktionscentrum (RC) skall vara ett betydande regionalt kunskapscentrum

Läs mer

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Mall för lokal överenskommelse gällande läkarstöd i hemsjukvård i ordinärt boende. 1 Parter Samverkansavtal mellan.och hemsjukvård i X kommun. 2 Övergripande

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats Maria Ahlmark, verksamhetsområdeschef Primärvården Ärendenr HSN 2013 / 444 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 11 november Hälso- och sjukvårdsnämnden Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård - 2015 Övergripande mål Ingen vårdskada Övergripande strategier Målet skall uppnås genom hög kompetens, god struktur samt

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

KARTLÄGGNING AV ARBETET MED FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT (FaR) I ÖSTERGÖTLAND 2008

KARTLÄGGNING AV ARBETET MED FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT (FaR) I ÖSTERGÖTLAND 2008 KARTLÄGGNING AV ARBETET MED FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT (FaR) I ÖSTERGÖTLAND 2008 Katarina Björklund INTRODUKTION Det finns ett behov inom hälso- och sjukvården att finna nya hälsofrämjande arbetssätt,

Läs mer

Delårsrapport. Jan augusti 2012 Folktandvården

Delårsrapport. Jan augusti 2012 Folktandvården Delårsrapport Jan augusti 2012 Folktandvården Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 5 Medborgar / kundperspektivet 6 Processperspektivet 8 Medarbetarperspektivet

Läs mer