Plan mot diskriminering och kränkande behandling Alboga förskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plan mot diskriminering och kränkande behandling Alboga förskola"

Transkript

1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Alboga förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef Monika Lundqvist, likabehandlingspilot Emelie Lindh samt alla medarbetare Vår vision och värdegrund Alla ska känna sig trygga Alla ska känna sig behövda Alla ska mötas av respekt Alla ska ha en framtidstro Alla barn ska bemötas som en individ oavsett kön Planen gäller Delaktighet och förankring av planen Barnens delaktighet Personalen har en levande diskussion med barnen, både genom spontana och organiserade samtal, i det dagliga arbetet angående olikheter som något naturligt, självklart och berikande. Detta för att utveckla förståelse och respekt för allas olika sätt att tänka och vara. Vårdnadshavarnas delaktighet Likabehandlingsplanen har tagits upp och diskuterats på utvecklingssamtal och föräldramöten samt under inskolningen. I det dagliga samtalet med vårdnadshavarna vid lämning och hämtning. Vårdnadshavarna har fått möjlighet att lämna synpunkter i en årlig enkät. Planen finns att läsa på kommunens hemsida och på anslagstavlan på förskolan.

2 Personalens delaktighet Personalen ansvarar för planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av planen. Genom det systematiska kvalitetsarbetet får all personal möjlighet att svara på frågor angående sin upplevelse av arbetsplatsen samt dess verksamhet. Diskussion och utvärdering har skett på veckoreflektionsmöten, husmöten, teamdagar och utvärderingsdagar. Vi använder oss av våga vara konceptet. Förankring av planen Planen finns tillgänglig på Söderköpings kommuns hemsida och på anslagstavlan på förskolan. Alla nya vårdnadshavare informeras om planen under inskolningen och medarbetare vid introduktionen. Planen finns alltid som grund vid organiserandet av verksamheten, den finns som en stående punkt på dagordningen vid olika typer av reflektionsmöten och arbetsplatsträffar. Likabehandlingspiloten har ett särskilt ansvar gällande planen mot diskriminering och kränkande behandling. Piloten ingår i förskolornas nätverk för likabehandling. Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Under året har vi följt upp planen kontinuerligt och utvärdering har skett på vårens utvärderingsdag. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan All personal, förskolechef, likabehandlingspilot och föräldrar/vårdnadshavare. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Utvärderingen av planen för 2016/2017 visar att: Vi har arbetat med olika material som kompisböckerna, våga vara, känslokort. Vi har arbetat med ett medvetet språkbruk. Detta har vi gjort genom lekar och sagostunder. Genom diskussioner med barnen både i samlingar och i stunden/när det sker. Vi diskuterar med barnen om olika sätt att utrycka sig på. Utifrån utvärderingen behöver vi: Arbeta vidare med vårt egna förhållningssätt i mötet med barnen. Revidera dokumentet grundverksamhet. Hålla likabehandlingsplanen levande genom bland annat dilemman på husmöten. Utveckla och förbättra Likabehandlingsplanen genom att fortsätta och fördjupa kunskaperna kring diskrimineringsgrunderna/normkritiskt tänkande. Årets plan ska utvärderas senast

3 Främjande insatser Områden som berörs av insatsen Kön och könsidentitet eller könsuttryck Inget barn eller vuxen får diskrimineras på grund av kön. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller. (Lpfö 98/16, sid 5) Göra medvetna observationer av barnen i den fria leken inomhus. Utgå ifrån grundverksamhet dokumentet och utveckla vårt förhållningssätt genom att medvetet reflektera över och ifrågasätta förväntningar och föreställningar. Synliggöra mångfald genom att medvetet välja litteratur, material och film.

4 Område som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet Inget barn eller vuxen får diskrimineras på grund av sin etniska tillhörighet. Det svenska samhällets internationalisering ställer höga krav på människors förmåga att leva med och förstå de värden som ligger i en kulturell mångfald. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som kan stärka denna förmåga och förbereda barnen för ett liv i ett alltmer internationaliserat samhälle. Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Förskolan kan bidra till att barn som tillhör de nationella minoriteterna och barn med utländsk bakgrund får stöd i att utveckla en flerkulturell tillhörighet. (Lpfö 98/16, s.6) Förskolan ska sträva efter att varje barn känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer (Lpfö 98/16, s.9) Vi arbetar för att utveckla barnens förmåga att leva sig in i och respektera andras kulturer och värderingar. Vi hittar tillfällen att synliggöra likheter och olikheter genom språk, traditioner, seder och vanor. Att använda lärplattan som ett hjälpmedel att visa på olika kulturer. Område som berörs av insatsen Religion eller annan trosuppfattning Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna lämna sina barn till förskolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för det ena eller andra åskådningen. (Lpfö 98/16, s.5) Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av(...) religion eller annan trosuppfattning(...) (Lpfö 98/16, s.8) I de fall vi känner till att det finns familjer som praktiserar en religion, konsulterar vi barnets föräldrar/vårdnadshavare för att få råd om vilka traditioner som är lämpliga att uppmärksamma eller avstå. Vi synliggör och bejakar olika religionstillhörigheter i verksamheten.

5 Område som berörs av insatsen Funktionsnedsättning/variation Inget barn eller vuxen får diskrimineras på grund av funktionsnedsättning/variation. Verksamheten ska anpassas till alla barn i förskolan. Barn som tillfälligt eller varaktigt behöver mer stöd och stimulans än andra ska få detta stöd utformat med hänsyn till egna behov och förutsättningar så att de utvecklas så långt som möjligt. Personalens förmåga att förstå och samspela med barnet och få föräldrarnas förtroende är viktigt, så att vistelsen i förskolan blir ett positivt stöd för barnet med svårigheter. Alla barn ska få erfara den tillfredsställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen (Lpfö 98/16, s.5) Vi skapar förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa föreställningar som baseras på funktionsförmåga. Vi försöker arbeta för att alla barn ska uppleva att hen är en tillgång i gruppen. Vi synliggör och arbetar för att lyfta fram barnets styrkor. Vi analyserar och utvecklar verksamheten utifrån hur barns olika villkor kan mötas av en förskoleverksamhet där alla barn kan nyttja sin fulla potential. Område som berörs av insatsen Sexuell läggning Inget barn eller vuxen får diskrimineras på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet. Inget barn ska i förskolan utsättas för diskriminering på grund av (...) sexuell läggning hos någon anhörig(...) eller annan kränkande behandling. (Lpfö 98/16, s.4) Vi skapar förutsättningar för att barnen kan utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa föreställningar om sexuell läggning eller könstillhörighet. Visa på olika familjekonstellationer genom bland annat böcker och film.

6 Område som berörs av insatsen Ålder Att skapa förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa föreställningar som baseras på ålder Vi arbetar utifrån barns intresse och förmågor oavsett ålder. Kartläggning Kartläggningsmetoder Genom enkät till vårdnadshavare. Genom observationer i barngruppen i oktober (konflikter) och mars (den fria leken, inomhus) med hjälp av mall. Husvandring i (mars) med en grupp av de äldre barnen utifrån t.ex. frågeställningarna: Vem leker i det här rummet? Vad brukar man leka i det här rummet? Får alla leka i det här rummet? Får alla vara med? Kan man göra om det här rummet så att alla får vara med/tycker om att vara här? Genom samtal på arbetsplatsträffar/arbetslagsträffar. Områden som berörs i kartläggningen Kön, Könsidentitet eller könsuttryck. Hur barn, vårdnadshavare och personal involverats i kartläggningen Vårdnadshavarna har besvarat den årliga enkäten samt blivit informerade i månadsbrevet kring det området vi valt att observera. Personalen har genomfört observationer som analyserats för att formulera mål. Barnen involveras genom husvandring Resultat och analys Enkäten visar att: Vårdnadshavarna känner sig trygga med att lämna sina barn på förskolan. Det förskolan behöver fortsätta jobba med är att vårdnadshavaren upplever att de inte får information om hur barnets dag på förskolan har varit. Ett sätt att nå vårdnadsvararen är genom Instagram, som vi nu kommer att starta. Vi använder oss även av tavlan i hallen och annan dokumentation.

7 Barnen tycker att: På Skramlan är barnen delaktiga i dokumentationen i hallen. På Busholmen är dokumentationen inne i samlingsrummet för att göra barnen mer delaktiga. Vi har även lärplattan med bildspel i hallarna med jämna mellanrum. Personalen har sett att: Vi behöver systematiskt observera barngruppen och vårt förhållningssätt för att få en större inblick i hur vi gör i verksamheten och på så sätt få ett större diskussionsunderlag. Bli mer pålästa på kön, det sociala och biologiska könet. Förebyggande åtgärder Områden som berörs av åtgärden Kön, Könsidentitet eller könsuttryck. Bli mer medvetna om vårt förhållningssätt och försöka bemöta barn utifrån individ oavsett kön. Målen följs upp i mars och på utvärderingsdag i juni. Åtgärd Vi pedagoger behöver bli mer medvetna genom observationer utav barngrupp och pedagoger hur vi bemöter varandra. Vi behöver fokusera på kön, könsidentitet och könsuttryck i våra diskussioner och uppföljningar på våra husmöten. Uppföljning genom reflektionsmöte på både hösten och våren. Motivera åtgärd I personalens observationer framgår att vi pedagoger vill bemöta barn könsneutralt men att vi behöver arbeta mer för att öka vår medvetenhet om barns könsidentitet. Arbetslaget

8 Rutiner för akuta situationer Policy Det råder nolltolerans mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling på vår förskola. Rutiner för att tidigt upptäcka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Personalen håller god uppsikt över alla platser där barn lekar inom- och utomhus. Det finns alltid minst en pedagog i närhet av barnen. Personal som barn och vårdnadshavare/föräldrar kan vända sig till All personal på förskolan samt förskolechef. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn All personal som får kännedom om en kränkning har skyldighet att omedelbart agera för att få stopp på kränkningen. Förskolechef informeras omedelbart. Förskolechef informerar omedelbart Barn-och utbildningschefen genom blanketten Anmälan om kränkande behandling (intranätet). pedagog utreder omedelbart vad som hänt. Utredningen dokumenteras på blanketten Händelserapport, kränkande behandling, trakasserier eller diskriminering (intranätet). Vårdnadshavare till den eller de barn som utsatts för och den eller de barn som utsatt någon för en kränkning informeras samma dag som kränkningen blivit känd. Samtalet ska ske omgående och dokumenteras. Samtalet dokumenteras. personal eller förskolechef ansvarar. I samtalet med berörda barn görs en överenskommelse om att kränkningen inte ska upprepas. Uppföljning sker inom två veckor för att konstatera att kränkningen upphört. Förskolechef eller den förskolechefen utser ansvarar. Uppföljningen dokumenteras. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal All personal som får kännedom om en kränkning har skyldighet att omedelbart agera för att få stopp på kränkningen. Förskolechef informeras omedelbart. Förskolechef informerar omedelbart Barn-och utbildningschefen skriftligt. Förskolechef dokumenterar händelsen samt informerar barnets vårdnadshavare. Uppföljning sker inom två veckor för att konstatera att kränkningen upphört. Förskolechef eller den förskolechefen utser ansvarar. Uppföljningen dokumenteras. Rutiner för uppföljning Förskolechef eller den förskolechefen utser gör en uppföljning med berörda inom två veckor för att kontrollera om kränkningen upphört. I samråd med den kränktes vårdnadshavare avgörs om kränkningen upphört och om ärendet kan avslutas. Om ärendet inte kan avslutas ansvarar förskolechef för ytterligare åtgärder. Ansvarsförhållande Förskolechef har det övergripande ansvaret för att kränkningar uppmärksammas och åtgärdas. Förskolechef kan utse en eller flera andra personer som arbetar med att utreda och åtgärda kränkningar. Förskolechef är skyldig att skyndsamt anmäla kränkningar till huvudmannen. All personal som får kännedom om en kränkning har skyldighet att omedelbart agera för att få stopp på kränkningen. All personal är skyldig att skyndsamt anmäla kränkningar till förskolechef.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef, likabehandlingspiloterna

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Ryds förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Ryds förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Ryds förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef, likabehandlingspilot samt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Snöveltorps Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef Maria Palmgren, likabehandlings

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Kullborgs förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef, likabehandlingspilot

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola Läsår: 2017/2018

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola Läsår: 2017/2018 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Likabehandlingspilot och förskolechef

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelns förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelns förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelns förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Engelns förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef Bassam Mourad, likabehandlingspilot

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra Husby förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra Husby förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra Husby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef, likabehandlingspilot

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog: Elin Pettersson Förskolechef:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Elin Pettersson Rektor Katarina

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år.

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år. Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Maria Andersson (trygghetspilot)

Läs mer

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2018/2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LIDINGÖ FÖRSAMLINGS FÖRSKOLOR

LIKABEHANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LIDINGÖ FÖRSAMLINGS FÖRSKOLOR LIKABEHANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2015 2016 LIDINGÖ FÖRSAMLINGS FÖRSKOLOR Lidingö församling POSTADRESS: Box 1029, 181 21 Lidingö BESÖKSADRESS: S:ta Annagården, Kvarnvägen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Sarianne Segersten och Titti Karlsson Förskolechef Lejla Sultanic Vår vision Arbetet

Läs mer

Förskolan Bjursens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Bjursens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Bjursens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Klintbergsgården Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klintbergsgården Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klintbergsgården Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Försoleverksamhet Läsår 2015 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 PUMPMAKARGÅRDENS FÖRSKOLA ANSVARIG: MARIA ASKENBERG Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Ulrika Ågren Likabehandlingsansvarig

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Högby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot kränkande behandling Högby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot kränkande behandling Högby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef Monika Lundqvist Planen gäller 2018-11-30

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan

Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Verksamhetsformer som omfattas av arbetet Ansvariga för arbetet Förskolechef, pedagoger och alla

Läs mer

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling!

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Norrtull förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot kränkande behandling Norrtull förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot kränkande behandling Norrtull förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef och likabehandlingspilot Planen gäller

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet på Mo förskola a för planen Förskolechef Vår vision Vår förskola

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen samt förskolans barnutvecklingsgrupp.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Vesslans förskola Upprättad Januari 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Enavdelningsförskola, 1-5 år Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen En och enhalvavdelningsförskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Kullborgs förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot kränkande behandling Kullborgs förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot kränkande behandling Kullborgs förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef Planen gäller 2018-11-31 2019-10-31

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Mogata Förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot kränkande behandling Mogata Förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot kränkande behandling Mogata Förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef Arbetslaget Planen gäller 2018-11-15 2019-11-15

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2019 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Ängavångens förskola Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Blåklinten Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ytterharnäs Förskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Kristina Hjertberg, Birgitta Brandt och

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Ängen. Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ängen. Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ängen Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd Humlan, Nyckelpigan och Fjärilen.

Läs mer

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Myrbackagårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrbackagårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrbackagårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Guldsmedens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Guldsmedens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Guldsmedens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet. Ansvariga för planen: Barbro Ådvall, Lena Sjölund, Ing-Marie

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Vågbro förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Agneta Kessman samt likabehandlingsgruppen

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Nynäsparkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nynäsparkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 6 Nynäsparkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Bitr. förskolechef Ann-Christine

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Alboga förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot kränkande behandling Alboga förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot kränkande behandling Alboga förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef Monika Lundqvist Planen gäller 2018-11-30

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra Karlsson

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Söderslottets förskola 4-5-årsgrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderslottets förskola 4-5-årsgrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderslottets förskola 4-5-årsgrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: ht-16 vt-17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer