Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Agneta Kessman samt likabehandlingsgruppen Vår vision På vår förskola vill vi att alla ska känna sig trygga och tillåtas vara den de är. Ingen ska bli diskrimminerad, trakasserad eller utsättas för någon form av kränkande behandling oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck eller ålder. Planen gäller från Planen gäller till Barnens delaktighet Barnen är delaktiga i planen i vardagen till exempel genom intervjuer med enskilda barn eller i grupper. Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavare är delaktiga i planen via föräldramöte, samråd och enkäter Personalens delaktighet All personal har varit delaktiga i framtagandet av planen genom diskussioner på arbetsplatsträffar och på avdelningsmöten. Förankring av planen Vi kommer att maila ut planen till samtliga föräldrar, en papperskopia kommer att finnas på varje avdelning samt planen kommer att lyftas på arbetsplatsträffar. Planen kommer att vara tillgänglig för personal, föräldrar och barn på förskolan.

2 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Vi pedagoger har utvärderat fjolårets plan på en arbetsplatsträff tillsammans med vår förskolechef. I år har vi främst utvärderat vad som fungerar bra samt mindre bra i planen. Planen har även lyfts på samråd och i föräldraenkäterna. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Förskolechef, pedagoger och vårdnadshavare har varit delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan I föräldraenkäten kom det fram olika förbättringsområde bl.a. att föräldrar ska informeras tidigare. Förskolans föräldraenkät 2012 visar att: 93% av föräldrarna på Häggebo anser att deras barn är trygga på förskolan. 83% av föräldrarna på Pegasus anser att deras barn är trygga på förskolan. 96% av föärldrarna på Häggebo anser att deras barn trivs på förskolan. 92% av föräldrarna på Pegasus anser att deras barn trivs på förskolan. 88% av föräldrarna på Häggebo anser att deras barn har kompisar i förskolan. 92% av föräldrarna på Pegasus anser att deras barn har kompisar i förskolan. 61% av föräldrarna på Häggebo anser att personalen arbetar med demokrati, jämlikhet och solidaritet. 75% av föräldrarna på Pegasus anser att personalen arbetar med demokrati, jämlikhet och solidaritet. 82% av föräldrarna på Häggebo anser att barnen lär sig ta hänsyn och visa respekt för varandra i förskolan. 92% av föräldrarna på Pegasus anser att barnen lär sig ta hänsyn och visa respekt för varandra i förskoan. För att behålla samt stärka siffrorna från enkäten bör personalen på förskolan tydligt informera vårdnadshavare vid bl.a. utvecklingssamtal om hur deras barn upplevs må på förskolan, om denne har kompisar i förskolan samt tydligt visa på förskolans arbetsområde tillsammas med deras barn. Årets plan ska utvärderas senast

3 Beskriv hur årets plan ska utvärderas Förskolechef och personal på förskolan kommer tillsammas gå igenom planen. Samrådet kommer att lyfta planen. Föräldraenkäter kommer att sändas ut till samtliga vårdnadshavare. för att årets plan utvärderas Förskolechef Agneta Kessman samt likabehandlingsgruppen

4 Främjande insatser Främja likabehandling och förebygga kränkande behandling av funktionsnedsättande barn och vuxna Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning Barnen ska ha kännedom om funktionsnedsättning, vad det innebär samt ha förståelse för andra barn och vuxna med funktionsnedsättning. Barn och vuxna med funktionsnedsättning ska känna sig delaktiga och accepterade på vår förskola. Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna lämna sina barn till förskolan, förvissade om att barnen utvecklar en förståelse för funktionsnedsättning. Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna lämna sina funktionsnedsättande barn till förskolan, förvissade om att barnen accepteras och integreras i verksamheten. Insats Vi integrerar funktionsnedsättande barn i verksamheten och behandlar dem som en i gruppen. Verksamheten utformas så att alla barn, även de med funktionsnedsättning känner delaktighet, utmaning, lärande och stimulans. Förskolan köper in material väl lämpat för det funktionsnedsättande barnets behov. För integrering i verksamheten ansvarar personalen på förskolan. För inköp av materiel ansvarar personalen på förskolan. Främja likabehandling och förebygga kränkande behandling av barn och vuxnas olika kön, könsidentitet eller könsuttryck och sexuell läggning Områden som berörs av insatsen Kön, Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning Barnen ska ha kännedom om olika könsidentiteter eller könsuttryck, sexuell läggning, kön, vad det innebär samt utveckla en kunskap kring ämnet. Alla föräldrar ska på samma förtroende kunna lämna sina barn på förskolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra föreställningen.

5 Insats Vi uppmärksammar vid behov olika sexuella läggningar, könsidentiteter eller könsuttryck eller kön genom att till exempel låna relevanta böcker på biblioteket. Personalen på förskolan ansvarar för att relevanta böcker lånas från biblioteket. Främja likabehandling och förebygga kränkande behandling av barn och vuxnas olika etniska tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning Barnen ska ha kännedom om den växande rörligheten över nationsgränserna och att det skapar en kulturell mångfald i förskolan. Barnen ska ges möjlighet att skapa en grundläggande respekt och aktning för varje människa oavsett bakgrund. Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna skicka sina barn till förskolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra religiösa åskådningen. Insats I förskolan arbetar vi med att skapa gemenskap genom bland annat aktiviteter, lekar och samlingar, där olikheter och likheter lyfts fram som något positivt. I modersmålsstödet stärker vi den kulturella identiteten hos barnet I förskolan arbetar vi med att använda böcker som belyser olika typer av familjebildningar eller olika typer av minoriteter vid behov. Varje arbetslag planerar upplägg för arbetet på den egna avdelningen under utsatt planeringstid. Arbetslaget dokumenterar aktiviteterna med kamera och eller att skriva ner observationerna. På avdelningsmöten tas dokumentationerna upp vid behov.

6 Främja likabehandling och förebygga kränkande behandling av barn och vuxnas olika ålder. Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling Barnen ska ha kännedom om allas lika värde och att kränkningar inte är tillåtet. Barnen ska ha kännedom om vad kränkande behandling innebär samt att alla kan uppfatta kränkningar olika. Kränkningar kan vara synliga såväl som dolda och subtila. Kränkningar kan vara fysiska, verbala/icke verbala och psykosociala. Insats Alla i förskolan respekterar varandra. Pedagogerna är närvarande och observerar, stödjer och arbetar för att lösa konflikter. Att alla i förskolan tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling och att stödja andra människor. Att alla i förskolan aktivt motverkar trakasserier och diskriminering av enskilda eller grupper. Varje arbetslag ansvarar för att vara närvarande och uppmärksammar kränkningar, helst innan det uppkommer. Varje arbetslag ansvarar för att vidarebefordra händelser som uppkommit på förskolan och aktivt arbeta vidare med detta.

7 Kartläggning Kartläggningsmetoder Kommunen har erbjudit alla föräldrar att deltaga i en enkät om föräldrars synpunkter på kvaliteten på verksamheten och föräldrarnas upplevda åsikt om barnens trivsel i förskolan. Vi använder oss även av observationer i barngrupperna både inomhus och utomhus. Vi har även incidentrapporter. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Föräldrarna har erbjudits deltaga i enkäten, därefter har föräldrarnas svar och synpunkter tagits upp och diskuterats under föräldramöte. Föräldrarna är även välkomna att deltaga i samrådet samt erbjuds utvecklingssamtal. Hur personalen har involverats i kartläggningen Under arbetsplatsträffar samt på avdelningsmöte synliggörs resultaten av enkäterna och analyseras då samtlig personal deltager. Observationer i barngrupperna görs både inomhus och utomhus. Resultat och analys Observationer visar att förskolan måste arbeta med att synliggöra sitt arbete med demokrati, jämlikhet och solidaritet. Personalen har aktivt mottagit föräldrarnas önskemål och tankar om verksamheten och klimatet på förskolan.

8 Förebyggande åtgärder Köns- och åldersmärkta lekar Områden som berörs av åtgärden Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Sexuell läggning och Ålder Barnen ska ha lika handlingsutrymme i alla situationer och miljöer oavsett ålder, kön, könsidentitet eller könsuttryck eller sexuell läggning eller ålder. De ska erbjudas möjlighet att välja sina lekar utifrån intressen utan att bli begränsade av traditionella könsmönster. Personalen observerar barnen i verksamheten under deras fria lekar samt vid tillfällen där alla barn är samlade tillsammans. Åtgärd Vi i personalen går aktivt in i situationer där barnen utesluts från aktiviteter på grund av ålder eller kön. Vi i personalen försöker att erbjuda samma rum på förskolan till alla barn, oberoende av ålder och kön. Vi i personalen observerar barnen i de olika rummen på förskolan och analyserar tillsammans resultatet. Som om material ska flyttas eller om antal barn per rum ska ökas eller minskas samt om olika gruppkonstellationer som fungerar positivt och negativt ihop. Motivera åtgärd Vi har observerat att några gruppkonstellationer i barngruppen är mindre positiva i några utav rummen på förskolan och att de barnen då inte bör vara i de rummen tillsammans eller utan en pedagog. På varje avdelning pratar personalen om de olika rummen och de olika gruppkonstellationerna som uppkommit och tillsammans tas beslut om något ska förändras i något av rummen Religion- och etnicitet Områden som berörs av åtgärden Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning

9 Barnen ska ha lika handlingsutrymme i alla situationer och miljöer oavsett religion eller etnisk tillhörighet. De ska välja lekar utifrån sina intressen utan att bli begränsade av religiösa- eller etniska värderingar. Utvärdering sker genom observationer avseende barns fria lekar i våra olika rum. Resultaten från observationerna presenteras och diskuteras vid behov under avdelningsmöten. Åtgärd Vi går aktivt in i situationer där barn utesluter ett annat barn från sina aktiviteter på grund av religionen eller etnisk tillhörighet. Vi erbjuder barnen böcker som tar upp ämnet, religion eller etnicitet vid behov och intresse från barnen. Personalen är lyhörda mot barnen och uppmärksamma på hur de bemöter barnen. Motivera åtgärd Vi värnar om alla barns olika religioner, språk, våra högtider samt synliggör olika kulturer. Personal på varje avdelning ansvarar för att observationer görs vid behov och reflekteras över. Personal på avdelningarna ansvarar för att relevanta böcker lånas till förskolan från biblioteket, vid behov tas bibliotekarien till hjälp. Kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Barnen ska ha lika handlingsutrymme i alla situationer och miljöer. De ska känna trygghet, lära sig visa hänsyn och respekt i samspel med andra. Barn och vuxna ska sträva efter att inga kränkningar såsom; synliga subtila, fysiska, verbala, icke verbala och psykosociala sker. Personalen är närvarande i de olika gruppkonstellationerna som uppkommer bland barnen både inomhus och utomhus. Sker det något som kan uppfattas som kränkande presenteras och diskuteras detta på personalmöte om händelsen inte kan lyftas direkt. Åtgärd Vi går aktivt in i situationer där barn utsätter eller utsätts av kränkande behandlingar. Vi möblerar om på avdelningen om kränkande behandling uppdagas på grund av en viss möblering på förskolan. Vi genomför observationer avseende barns fria lekar i syfte att få syn på tendenser till kränkande behandling.

10 Motivera åtgärd Vi har inte observerat några kränkande behandlingar, men barnen uttrycker ibland kommentarer till varandra som skulle kunna utvecklas till kränkande behandlingar. Vi arbetar aktivt med gruppkonstellationer och tar vid behov hjälp av böcker inom ämnet. Personal på varje avdelning ansvarara för att observationer görs vid behov och reflekteras över sedan. Personal på avdelningarna ansvarar för att relevanta böcker lånas och läses på förskolan. Könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning Områden som berörs av åtgärden Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning Barnen ska ha lika handlingsutrymme i alla situationer och miljöer oavsett könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning. Barnen ska ges möjlighet att välja sina lekar utifrån sina intressen och sin nyfikenhet utan att bli begränsade av traditionella könsmönster. Barnens fria lekar kommer kontinuerligt att observeras i verksamheten. Personalen diskuterar resultatet från observationen vid behov under arbetsplatsträffar. Åtgärd Pedagoger går aktivt in i situationer där barn utesluter varandra från sina aktiviteter med hänvisning att de är fel kön eller tycker om fel kön. Pedagoger uppmuntrar barnen i sitt sökande av könsidentitet och könsuttryck samt uttryckt sexuell läggning. Motivera åtgärd Vi har inte observerat att det sker några hinder för barnen att utforska sin könsidentitet, könsuttryck eller sexuella läggning. Barnen är intresserade av vilket kön de tillhör och uttalar vikten av att tillhöra ett kön, men accepterar båda könen. Personal på varje avdelning ansvarar för att observationer görs vid behov och reflekteras över efteråt. Personal på avdelningen ansvarar för att relevanta böcker lånas till förskolan från biblioteket och att bibliotekarien tas till hjälp vid behov.

11 Funktionsnedsättning Områden som berörs av åtgärden Funktionsnedsättning Barn med funktionsnedsättning ska erbjudas samma materiel och lekar som andra barn eller så snarlikt som möjligt. Barnen ska inkluderas i all verksamhet och inte ses som ett hinder. personal för det funktionsnedsättande barnet ansvarar för att observationer kring barnet görs samt att reflektion med samtlig personal görs. Åtgärd All personal ansvarar för att ingen kränkande behandling sker mot de funktionsnedsättande barnen. All personal ansvarar för att de andra barnen i barngruppen accepterar funktionsnedsättande personer samt skapar sig ett öppet sinne för olikheter i deras närhet. Motivera åtgärd Vi har inga barn eller pedagoger med funktionsnedsättning på vår förskola. personal för de funktionsnedsättande barnen ansvarar för att barnet blir inkluderat i verksamheten. All personal på förskolan ansvarar för att alla barn skapar en acceptans mot barnet och andra personer med funktionsnedsättningar.

12 Rutiner för akuta situationer Policy På Häggebo och Pegasus förskola ska ingen form av kränkande behandling accepteras. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Personal på förskolan håller god uppsikt över alla platser där barnen är, både inom- och utomhus. Vi har närvarande pedagoger som är tillsammans med barnen. Vi ser vikten i att ha en öppen och tillmötesgående dialog med barnens föräldrar eftersom de är viktiga upptäckare av trakasserier och kränkande behandling. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Häggebo förskola är en stor förskola med tre storavdelningar. Personalen är kontaktperson till de barn som går på den avdelningen personalen är ansvarig för, men föräldrar kan utan problem vända sig till vilken personal som på förskolan. Pegaus är en liten förskola med bara en avdelning. Personalen är kontaktperson till de barnen som går på Pegasus. Förskolan har även utformat en handlingsplan, åtgärdsplan samt uppföljningsplan vid kränkande behandling eller annan allvarig händelse. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn När ett barn kränks av andra barn tar vi direkt tag i situationen på förskolan och har samtal med de berörda. Vid behov kontaktas föräldrarna. personal kan ta hjälp av rollspel eller relevanta böcker från biblioteket. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal Personal som sett eller hört en kränkande situation bör gå till sin kollega och ifrågasätta dennes handlande direkt eller i nära anslutning till händelsen. Personal som sett eller hört en kränkande situation har även möjlighet att kontakta sin förskolechef för stöd i frågan. Förskolechefen ansvarar för att situationen bearbetas och utreds, samt om föräldrarna till det utsatta barnet ska kontaktas. Rutiner för uppföljning Förskolechefen ansvarar för att handlingsplan, åtgärdsplan samt uppföljningsplan upptättas samt att all personal är informerad om händelsen. Rutiner för dokumentation Både personal som kränkt och som sett eller hört kränkningen bör omgående dokumentera händelsen objektivt till förskolechefen som ett underlag till utredningen och uppföljningen. Förskolechefen ansvarar sedan för att handlingsplan, åtgärdsplan samt uppföljningsplan upprättas, följs och bearbetas.

13 Ansvarsförhållande Personal på förskolan ansvarar för att direkt ifrågasätta akuta situationer hos kolleger samt att förskolechefen blir kontaktad när händelsen uppstår. Förskolechefen är ytterst ansvarig vid kränkande situationer.

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen och all personal

Läs mer

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-06-13 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision: På vår förskola ska inget barn bli diskriminerad,

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2018/2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan I Ur och Skur förskola Upprättad 20140101 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kryssets förskolas likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling -2015-2016 Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Njutångers förskola Upprättad 2013-12-17 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Vår vision På Kryssets

Läs mer

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen samt all personal

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Arbetsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2016 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Björkgläntans och Tallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björkgläntans och Tallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkgläntans och Tallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision Vi vill att vår förskola

Läs mer

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Hela

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Maria Andersson (trygghetspilot)

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2015 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Blåklinten Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Wäster Parks förskola Trygghetsplan

Wäster Parks förskola Trygghetsplan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Wäster Parks förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Örebro kommun orebro.se 161101 ÖRE.BRO Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksam

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Avans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Avans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Avans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Främjande insatser Namn Främja likabehandling Områden som berörs

Läs mer

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen samt förskolans barnutvecklingsgrupp.

Läs mer

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-08-01-2016-07-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolförvaltningen Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och asylförskola 1-5 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ansvariga för planen: Förskolechef tillsammans med pedagogerna

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet år 1-5 Ansvariga för planen Förskolechef

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan NORRGÅRDENS FÖRSKOLA upprättad Januari 2015 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans namn Planen gäller Stormens fsk Från 2017-10 till 2018-10 Verksamhetsformer som omfattas av planen 1-5 Ansvariga för planen Andreas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Agneta Ekberg och arbetslagsledare

Läs mer

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Regnbågen Blå Plan mot diskriminering och kränkande behandling GRUNDUPPGIFTER VERKSAMHETSFORMER SOM OMFATTAS AV PLANEN Förskola ANSVARIGA FÖR PLANEN Bekhal Salah Ismail

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg och förskola Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

metallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

metallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling metallens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1-4 År Läsår 2014/2015 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016! Förskolan Valthornet Förskolan Valthornets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling.

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Ansvariga för planen: Förskolechefen. Vår vision:

Läs mer

Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år a för planen Mari Larsson, Förskolechef Carin

Läs mer

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer