Kvalitetsredovisning grundskola. Viggby RO

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning grundskola. Viggby RO"

Transkript

1 Kvalitetsredovisning grundskola Viggby RO

2 Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår Normer och värden Resultat Analys Förbättringar Kunskaper Resultat Analys Förbättringar Elevers ansvar och inflytande Resultat Analys Förbättringar Medarbetarengagemang... Fel! Bokmärket är inte definierat. 6.1 Resultat... Fel! Bokmärket är inte definierat. 6.2 Analys... Fel! Bokmärket är inte definierat. 6.3 Förbättringar... Fel! Bokmärket är inte definierat. 7 Ekonomi... Fel! Bokmärket är inte definierat. 7.1 Resultat... Fel! Bokmärket är inte definierat. 7.2 Analys... Fel! Bokmärket är inte definierat. 7.3 Förbättringar... Fel! Bokmärket är inte definierat. 8 Resultat förskoleklass... Fel! Bokmärket är inte definierat. 9 Elevernas kunskapsresultat Fel! Bokmärket är inte definierat. 10 Elevernas kunskapsresultat åk Fel! Bokmärket är inte definierat. Bilagor Bilaga 1: KUNSKAPSRESULTAT VIGGBYSKOLAN Bilaga 2: Personalnyckeltal Viggby Bilaga 3: KUNSKAPSRESULTAT DRAKSKEPPSSKOLAN Bilaga 4: Personalnyckeltal Drakskeppskolan Bilaga 5: Instruktion - se andra skolors rapporter Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 2(9)

3 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat Viggbyskolan och Drakskeppsskolan visar goda resultat när det gäller elevernas måluppfyllelse. Det vi är duktigt på är att möta elever i behov av stöd men vi behöver vidareutveckla arbetet runt de elever som kan nå längre. Resultaten av screening i matematik och svenska tillsammans med skolverkets bedömningsstöd och ämnesprov i åk 3 stämmer väl överens med den kunskapsbedömingen lärarna gör i respektive klass. Det fortsatta arbetet behöver inrikta sig på bra underlag att bedöma elevers kunskaputveckling i förskoleklass genom att sammanföra de underlag som utarbetats på Drakskeppskolan med de som används på Viggbyskolan. Även fritids behöver verktyg för att bedöma elevernas utveckling under fritidsverksamheten i enlighet med våra nya tillägg till läroplanen, lgr 11. Generellt sätt har vi nöjda elever och vårdnadshavare vilken Våga Visa undersökning pekar på. Det finns förbättringsområden som vi måste möta inför kommande läsår, bl.a. hur vi ökar svarsfrekvensen bland föräldrarna samt hur vi tydliggör verksamheten så att föräldrar blir medvetna om skolans uppdrag i förhållande till hemmets uppdrag. Det vi kan utläsa ur våra undersökningar är att eleverna inflytande och ansvar har ökat markant under året. Arbetet forstätter under kommande läsår. Ekonomiskt står verksamheten inför en stor utmaning. Dels genom avvecklingen av Vita Villans särskilda undervisningsgrupp dels genom hyreskostnader för lokaler vi inte kunnat utnyttja, t.ex. matsalen på Drakskeppsskolan som byggts om pga vattenskada. Det har även lett till en ökad personaltäthet vid lunchtid för att klara av att servera alla elever i klassrummen. Personalomsättningen är hög vilket leder till en löneglidning som är till nackdel för ekonomin. Svårigheten att rekrytera behörig personal har ökat och därmed ökar även lönekraven. Det finns en lönekonkurrens mellan kommuner i närområdet som leder till en ökad personalrörlighet. Det finns en stor osäkerhet i antal elever i mellanstadiet då många väljer att flytta till friskolor redan i åk 4. Elever som skulle vilja gå kvar på våra skolor till skolvalet inför åk 7 känner sig tvingade att flytta redan inför åk 6. En tidigare undersökning visar på att ca 10 elever (av 45) skulle kunna tänka sig att gå kvar i Viggbyskolan och 2-3 (av 25) stycken på Drakskeppsskolan vilket gör att det inte finns ett underlag för att behålla eleverna. HealthWatch undersökningen visar att vi har en relativt god arbetsmiljö där personalen uppger att de känner arbetsglädje och kan hantera stressade perioder i under året. 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår Ökad trygghet bland eleverna, förbättrade mätverktyg. Ökad måluppfyllelse genom inkluderande lärmiljöer och tillgängligt lärande. Bättre rutiner och strukturer för det ekonomiska arbetet. Budget i balans. Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 3(9)

4 3 Normer och värden Nämndmål Enhetsmål Enhetsindikator Förtroendet för de pedagogiska verksamheterna är högt Eleverna är trygga Andel elever som anger att de känner sig trygga på sin skola Enhetens indikatorvärde Utfall minst 100 % 95% Viggbyskolan elever åk 3 90%, föräldrar åk 3 100%, f-klass 92%. Fritids 100% utifrån skolans egen enkät Drakskeppsskolan elever åk 3 100%, föräldrar 96%, f-klass 96% Fritids 95% utifrån skolans egen enkät 3.1 Resultat Arbetssätt Status Analys Vi ska utveckla vår likabehandlingsplan och värdegrundsarbete på Viggbyskolan. Vi ska fortsätta arbeta med fler aktiviteter på rasterna för eleverna. Vi utökar och förbättrar vår fadderverksamhet. Vi utvecklar skolans dag med samarbetsövningar. Temadag,. Friendsövningar i klassrummet, på raster med utgångspunkt från likabehandlingsplanen. Drakskeppsskolan: Utforma en digital enkät, månadsbarometer, för mätning av värdegrundsfrågor. Månadsbarometern görs en gång i månaden i varje klass. Det fortsatta arbetet i klassen och på skolan utgår från månadsresultaten. AMT-teamet får ta del av klassernas resultat. Drakskeppsskolan: Skolans värdegrund tas fram och synliggörs på olika sätt till exempel genom produktion av film, serier, kortlek. Drakskeppsskolan: På klassråden ska normer och värden finnas med som en punkt. Klassen arbetar konkret med hur elever kan betee sig i olika situationer. Inte genomfört Pågående Vissa klasser har ett väl fungerande faddersystem andra har inte utökat det i önskad omfattning. Antal övningar har inte blivit fler. Veckans rast som planerats av friendsgruppen har givit ett gott resultat. Friendsaktiviteter som genomförts är HEJ-vecka, FNsamling, Vinterrast, Alla hjärtansdag-disko, Friendsrast Arbetet fortsätter för att utveckla barometern ytterligare för likartad tolkning av frågeställningar och genomförande. Arbetet är påbörjat. Nästa steg är att koppla ihop klassråd med elevråd så att frågorna i resp råd behandlas enligt plan. Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 4(9)

5 Arbetssätt Status Analys Drakskeppskolan: AMT-teamet presenterar sig i klasserna efter sommar och jullov. De berättar om sitt uppdrag. Uppdragsbeskrivningen ska också finnas synlig i varje klassrum. På uppdragsbeskrivningen ska också foton på AMT-teamets medlemmar finnas. AMT-teamet inför en brevlåda där elever kan lämna meddelanden. 3.2 Analys Skolorna uppnådde inte 100% trygghet. Intressant att se hur vissa elevgrupper uppger 100% trygghet medan föräldrarna uppger ca 90% medan andra elevergupper har motsatt resultat. Drakskeppsskolan mäter kontinuerligt under året och ser en variation i resultatet under olika tidpunkter. Här finns en bra möjlighet att fånga upp elevens åsikter och hantera dessa omedelbart. Rastverksamheten har gjort att fler elever deltar i leken och färre som uppger att de är ensamma, vilken överenstämmer med personalens observationer. Viggbyskolan behöver fortsätta att arbeta med fadderverksamheten för att ge en likvärdighet mellan klasserna. Skolorna behöver arbeta vidare med likabehandlingsplanen så att eleverna förstår innebörden och att elevmedverkan ökar vid framtagandet. Skolan behöver arbeta vidare med aktiviteter vid t.ex. skolans dag och kompisraster så att de blir kvalitativa snarare än kvantitativa. Resultatet har försämrats när det gäller elevernas trygghet i åk 3 på Viggbyskolan vilket motsägs av skolans egen trygghetsenkät och föräldrarnas upplevelse. Här behöves en djupare analys av vad som ligger bakom det resultatet. Personalens upplevelse är friendsaktiviteter och rastaktiviteter har ökat elevernas aktivitet på rasterna vilket har lett till färre konflikter och att färre elever är ensamma på rasterna. På Drakskeppsskolan har resultatet ökat. Vi ser ett samband mellan reultatet och fortsatt rastaktivitet, uppföljningar med månadsbarometer samt synliggörandet av AMT-teamet och dess uppdrag. 3.3 Förbättringar Enhetsmål Eleverna är trygga Våra förbättringar VIggbyskolan behöver utöka och förbättra fadderverksamheten samt arbeta med samarbetsövningar för att skapa en vi-känsla och ökad trygghet bland eleverna. Arbetet med att förbättra likabehandlingsplanen fortsätter. Hur hittar vi de elever som i enkäter uppger att de är otrygga men som vi inte ser? Hur skapar vi miljöer där vi ser samtliga elever och där eleverna vågar berätta vad de känner? Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 5(9)

6 4 Kunskaper Nämndmål Enhetsmål Enhetsindikator Eleverna når högt ställda kunskapskrav Skolan har en tillgänglig lärmiljö SPSM för området pedagogisk miljö Enhetens indikatorvärde Utfall minst 3,5 3,5 Drakskeppsskolan 3.5, Viggbyskolan Resultat Arbetssätt Status Analys Spsm för området pedagogisk miljö. Minst 3,5 Öka kunskapen generellt bland lärarna kring alternativa lärverktyg. Fortbildning av lärare i de appar som vi använder, gafe och activeboards. Drakskeppsskolan: Göra en checklista på det stödmaterial och annat praktiskt material som ska finnas i varje klassrum. Vi går igenom vilket material som finns ute i klassrummet och kompletterar med det som behövs. Materialet prioriteras så att det viktigaste kan köpas in först.?? Fortbildning av lärare i de appar som vi använder, gafe och smartboards. Drakskeppsskolan: Fortbildning av lärare i de appar som vi använder, gafe och smartboards. Pågående Pågående Grundläggande fortbildning i alternativa verktyg är påbörjad. Eftersom fortbildningen varit valfri har inte utvecklingen varit likvärdig, således har eleverna inte fått det stöd som de behöver fullt ut. Lokalerna behöver anpassas för att möta eleverna där de befinner sig. Fortbildningen för lärarna varit valfri varför utvecklingen inte har varit likvärdig, således har eleverna inte fått det stöd som de behöver fullt ut. Det kan in sin tur påverka elevernas kunskapsutveckling negativt. Utbildningen har inte varit obligatorisk och användningen av digitala verktyg varierar därför mellan individerna. Utbildning har till viss del givits i acitveboard, Google suites, appar mm. Användningen i klassrummet varierar vilket gör att inte alla elever får tillgång till samtliga verktyg. Det kan i sin tur påverka elevernas kunskaputveckling negativt. Checklista för material finns, materialet är lätttillgängligt, vilket underlättar för elevernas arbete. Lärarnas utbildning fortlöper, fler verktyg används i verksamheten. Lärarnas utbildning fortlöper, fler verktyg används i verksamheten. 4.2 Analys Utifrån de kunskapsresultat och bedömningar vi har samlat är våra resultat överlag mycket Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 6(9)

7 goda. Det finns en likvärdighet mellan lärarnas kunskapsbedöming (rapport till rektor) med resultat i ämnesprov och screeningar. För ämnesproven ligger både Viggby- och Draksskeppsskolan lika med eller över kommuns resultat i så gott som alla delar. En fråga att lyfta är huruvida våra nyanlända elever på Drakskeppsskolanhar markerats som genomförts men inte godkänt där de istället skulle ha markerats som icke genomfört (99). För båda skolorna ser vi att delprovet problemlösning/visa hur du tänkt MAF2 ligger över kommunsnittet vilket är ett resultat av ett utvecklingsarbete efter att tidigare prov har legat lågt. Sambedömning av ämnesproven har lett till att samtliga lärare vet vad eleverna ska kunna i åk 3 kan utifrån det utvärdera sin undervisning och se vad som behöver förändras. Det arbetet har fortgått under flera år och vi kan se hur differentieringen i elevernas kunskapsbedömning ökar i framför allt åk 4 och 5. Bedömingskompetensen behöver öka i SO, NO, teknik och bild då vi inte ser motsvarande differentiering. Resultaten är bättre än förra året men är ännu inte tillfredsställande. 4.3 Förbättringar Enhetsmål Skolan har en tillgänglig lärmiljö Våra förbättringar Ökad kunskap och användning av digitala verktyg. Ökad kunskap hos personalen om tillgängligt lärande och inkluderande lärmiljöer, genom deltagande i Ifousprogrammet samt Skolverkets specialpedagogiska lärarlyft under läsåret 17/18. 5 Elevers ansvar och inflytande Nämndmål Enhetsmål Enhetsindikator Eleverna når högt ställda kunskapskrav Eleverna har reellt inflytande på sitt lärande Andel elever som anger att lärarna bryr sig om vad eleverna tycker Andel elever som anger att de är med och bestämmer hur de ska arbeta med olika arbetsuppgifter Andel elever som anger att de är med och planerar sitt eget skolarbete Enhetens indikatorvärde Utfall minst 85 % 97% minst 75 % 90% minst 75 % 84% Viggbyskolan: 98%, 87%, 86% Drakskeppsskolan: 97%, 97%, 82% Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 7(9)

8 5.1 Resultat Arbetssätt Status Analys Utforma en digital enkät för mätning av elevers ansvar och inflytande. Mätningen ska göras en gång i månaden i varje klass. Tydliggöra för eleverna hur de kan vara med att bestämma och påverka arbetsområdena och elevernas upplevelse av detta. Elevledda utvecklingssamtal. Eleven skriver, tillsammans med läraren och föräldrarna, sin IUP. Vi ska utveckla skolans Elevens val. Skoldagbok/loggbok där eleverna går igenom sin vecka, arbetar mot personliga mål och sammanfattar veckan på fredagen. Draksskeppsskolan: Utforma en digital enkät, månadsbarometer, för mätning av elevers ansvar och inflytande. Månadsbarometern görs en gång i månaden i varje klass. Drakskeppsskolan: Eleverna tar fram förslag på arbetssätt och redovisningsformer. En lista med förslagen sätts upp i klassrummet. När ett förslag används bockas det av på listan. Drakskeppsskolan: Eleverna har IUP-lektioner. Då arbetar de med de individuella mål som de varit med och tagit fram på till exempel utvecklingssamtal. Drakskeppsskolan: Skolan tar fram en gemensam dagordning för klassråden. Centrala frågor för skolan som kommer fram via månadsbarometern, elevråd och personalmöten finns med på agendan. ETA-metoden används på klassråden. Inte genomfört Pågående ETA-metoden har inte använts i tillräckling utsträckning. 5.2 Analys Resultaten har ökat genomgående på båda skolorna för elever i åk 3. Fortlöpande diskussioner i klasserna med fördjupande förklaring till vad elevinflytande betyder och vilket vokabular som används har lett till ökat resultat på upp till 30 %-enheter. I det positiva resultatet ligger även elevledda utvecklingssamtal. Eleverna har blivit medvetna om vad de kan påverka och hur. Reultat från både föräldraenkät och elevenkät visar på en mycket god relation mellan elever Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 8(9)

9 och lärare vilket avspeglar sig i resultaten och även bidrar till en god kunskpasutveckling. I föräldraenkäten ser vi att en stor andel föräldrar inte vet hur elevinflytandet går till. Det är ett utvecklingsområde att visa hur vi arbetar med elevinflytande utifrån respektive åldergrupp, det gäller framför allt i förskoleklass. Under sk IUP-lektioner blir det tydligt för eleverna vad de behöver arbeta med för att nå målen enligt utvecklingsplanen och kan därigenom påverka den egna utvecklingen. 5.3 Förbättringar Enhetsmål Eleverna har reellt inflytande på sitt lärande Våra förbättringar Lära av varandra mellan våra två skolenheter för att hitta det som fungerar och utveckla det på båda skolorna. Tydligöra de moment som eleverna kan påverka samt gemensamt utvärdera hur det har genomförts och resultatet av momenten. Tydligare kommunikation till föräldrarna om elevernas upplevelser om inflytande. Viggby RO, Kvalitetsredovisning grundskola 9(9)

Kvalitetsredovisning grundskola. Myrängen

Kvalitetsredovisning grundskola. Myrängen Kvalitetsredovisning grundskola Myrängen Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 4 3 Normer och värden...

Läs mer

Lokal arbetsplan 2017/2018

Lokal arbetsplan 2017/2018 1(10) Lokal arbetsplan 2017/2018 Viggby RO 2(10) Innehållsförteckning Ledningsdeklaration... 3 Skolans verksamhet... 4 Organisation... 4 Skolans systematiska kvalitetsarbete... 6 Uppdrag... 7 Prioriterade

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Skarpängsskolan

Kvalitetsredovisning grundskola. Skarpängsskolan Kvalitetsredovisning grundskola Skarpängsskolan Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 3 3 Normer och värden...

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Skolhagenskolan

Kvalitetsredovisning grundskola. Skolhagenskolan Kvalitetsredovisning grundskola Skolhagenskolan Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 3 3 Normer och

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Löttingelundsskolan

Kvalitetsredovisning grundskola. Löttingelundsskolan Kvalitetsredovisning grundskola Löttingelundsskolan Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 4 3 Normer

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Upplands-Bro kommun upplands-bro.kommun@upplands-bro.se Brunnaskolan Rektor Malin Jansson-Lundberg malin.lundberg@upplands-bro.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Brunnaskolan i Upplands-Bro

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Kyrkskolan RO

Kvalitetsredovisning grundskola. Kyrkskolan RO Kvalitetsredovisning grundskola Kyrkskolan RO Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 3 3 Normer och värden...

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Rösjöskolan 16/17 2.0

Kvalitetsredovisning grundskola. Rösjöskolan 16/17 2.0 Kvalitetsredovisning grundskola Rösjöskolan 16/17 2.0 Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 4 3 Normer

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Åva gymnasium 2017/2018

Kvalitetsredovisning för Åva gymnasium 2017/2018 KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Utredning och tillsyn David Andersson Rapport 1(19) 2018-09-06 Dnr GVN 2018/38-62 Kvalitetsredovisning för Åva gymnasium 2017/2018 Åva gymnasium Innehållsförteckning 1 Utbildningschefens

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här 150812 Arbetsplan för Sollebrunns skola årskurs 2 och 3 Läsåret 2015/2016 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola.

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. SKA Oxledsskolan 170630. Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. Trygghet Vid trygghetsvandring, intervjuer och utvecklingssamtal har framkommit att eleverna överlag känner

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Brinkskolan

Kvalitetsredovisning grundskola. Brinkskolan Kvalitetsredovisning grundskola Brinkskolan Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 5 3 Normer och värden...

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Rösjöskolan 17/18 2.0

Kvalitetsredovisning grundskola. Rösjöskolan 17/18 2.0 Kvalitetsredovisning grundskola Rösjöskolan 17/18 2.0 Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans... 3 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 4 3 Normer och värden...

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Långareds skola Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Uppföljning av skolresultat - VT 2019

Uppföljning av skolresultat - VT 2019 s. 1 (6) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2019-07-30 Vår referens: Svenjohan Davidson Direkttel: 040-641 13 42 E-post: Svenjohan Davidson@lomma.se Diarienr: BUN/2018:186 Er referens:

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Bäckalunds skola 1 Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Verksamhetsplanen 2015-2016 Segrande Liv Grundskola

Verksamhetsplanen 2015-2016 Segrande Liv Grundskola Verksamhetsplanen 2015-2016 Segrande Liv Grundskola Information om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är en del av det ständigt pågående kvalitetsförbättringsarbetet i skolan. I verksamhetsplanen formuleras

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola esi ut Stiftelsen Språkskolan i Upplands Väsby Org.nr. 816000-5966 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Sverigefinska skolan i Upplands Väsby belägen i Upplands Väsby kommun 2(10)

Läs mer

www.gubbangsskolan.stockholm.se SID 2 (7) STYRDOKUMENT I SKOLAN I skolan finns det styrdokument på flera nivåer: läroplanen Lgr 11 på nationell nivå samt Stockholms stads vision En skola i världsklass

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Lokal arbetsplan 2017/2018

Lokal arbetsplan 2017/2018 1(14) Lokal arbetsplan 2017/2018 Rösjöskolan 2:0 Alla elever varje elev här öppnas dörren till framtiden. 2(14) Innehållsförteckning Ledningsdeklaration... 3 Skolans verksamhet... 4 Organisation... 5 Skolans

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2012 2013 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällberg skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällberg skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällberg skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning 2017/2018 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Skolans utvecklingsarbete 1. Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? VRS har under läsåret 2015/2016 arbetat med identifierade

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola

1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola 1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Näsbyparks RO

Kvalitetsredovisning grundskola. Näsbyparks RO Kvalitetsredovisning grundskola Näsbyparks RO Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 4 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 6 3 Normer och värden...

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Lysviks skola Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Rapport resultat elev- och föräldraenkät 2015 Grundskola, Förskoleklass och Fritidshem Innehållsförteckning Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Bakgrund...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 17/18 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet s. 6 3. Nuläge s. 7 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Förskoleklass Läsåret 2013/2014 Backaskolan Trollbacken och Hasselbacken Ansvarig rektor: Kerstin Lellky Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän,

Läs mer

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan för fritids Ramshyttans skola Skolans namn: Ramshyttans fritids Ansvarig rektor: Anna Lemnell Var är vi? 9. Sammanställ och dokumentera

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Kvalitetsredovisning grundskola. Byleskolan

Kvalitetsredovisning grundskola. Byleskolan Kvalitetsredovisning grundskola Byleskolan Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 4 2 Enhetens prioriterade förbättringar till kommande läsår... 4 3 Normer och värden...

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskoleklass

Kvalitetsredovisning Förskoleklass Kvalitetsredovisning Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Edvinshemsskolan Område Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun 1 Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer