OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida."

Transkript

1 Tentamen i Skatterätt, 11 hp 22 januari 2016, kl RVGB76 Tentamen består av 6 frågor som kan ge max 36 poäng tillsammans. För godkänt resultat krävs 22 poäng och för betyget Väl godkänd krävs 29 poäng. För genomförda godkända obligatoriska moment får maximalt 4 poäng tillgodoräknas. Tentamen är anonym. Du skriver endast din tentamenskod samt kurskod på samtliga inlämnade papper! Denna ska inlämnas tillsammans med de övriga lösningsbladen. OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida. Skriv läsbart och med goda marginaler! Svaren ska vara motiverade och välstrukturerade. Undvik att redovisa lärdom eller kunskap som det inte direkt frågas om i uppgiften. Den språkliga framställningen och dispositionen tillmäts vikt vid poängbedömningen. Hjälpmedel: Okommenterade lagbok eller lagtextsamling. Detta innebär att endast understrykningar/överstrykningar får göras samt att ord som redan finns intagna i lagtexten får utföras i marginalen. Man får inte tillföra något nytt, utom att hänvisa till annat lagrum. Miniräknare (ej programerbar) Ansvarig för skrivningen: Nick Dimitrievski Resultatet anslås på Min sida tidigast den 12 februari Var god belasta inte expeditionen med frågor om skrivningsresultat före detta datum. Eventuella erinringar mot tentamensresultatet bör anföras inom tre veckor efter det att resultatet anslagits. LYCKA TILL!

2 Uppgift 1 (StOl) 6p Sven Servil ärvde samtliga aktier i 2001 aktiebolaget Servil Service AB av sin far Sten. Fadern hade grundat bolaget 1973 med kronor i aktiekapital. Sven arbetar heltid som företagets VD. Bolagets verksamhet bedrivs i egen fastighet i Forshaga som förvärvades för 3,5 miljoner kronor år Stämpelskatt erlades med kronor vid köpet. Fastighetens taxeringsvärde uppgick vid förvärvet till 2,3 miljoner kronor, varav taxerat markvärde kronor. Fastighetens taxeringsvärde innevarande år är kr. Värdeminskningsavdrag på byggnaden ska enligt SKV:s rekommendationer göras med 3 %. I bokföringen har värdeminskning för fastigheten bokförts med totalt kronor (3 500 * 3 %). På fastigheten finns en parkeringsplats för anställda och kunder som anlades av den föregående ägaren år 1993 för en kostnad kronor. Bolaget köpte år 2011 en havskryssare i mahogny med namnet Sindbad III. Båten specialbyggdes en gång i tiden för Ivar Krüger och används av bolaget för representationsbruk. Bolaget har i redovisningen dragit av kr i avskrivningar på båten. I övrigt kan du utgå från att bokföringsmässiga och skattemässiga avskrivningar stämmer överens. Servil Service AB har vidare kostnadsfört en post på kr, vilken avser en tavla som föreställde Svens far Sten, bolagets grundare, och som har placerats i bolagets styrelserum. Bolaget köpte år 2009 en bostadsrätt i centrala Stockholm som används som övernattningslägenhet av bolagets säljare. Lägenheten köptes för kr, men bolaget har i år kunnat konstatera att marknadsvärdet sjunkit till kr. Vilka skattemässiga konsekvenser följer av ovanstående? Motivera ditt svar! Uppgift 2 (StOl) 6p Den belgiske medborgaren Luc van den Borre som är anställd hos det belgiska handelshuset Le Comte S/A, har under de senaste 10 åren bott med sin familj i en villa i Braine-l Alleud, en liten kommun söder om Bryssel. Under månaderna mars och april 2015 bodde Luc tillfälligt i Strömstad och utförde uppdrag åt en filial till Le Comte S/A. Lönen på sammanlagt kronor utbetalades av filialen som även kostnadsförde beloppet i sina räkenskaper. I början av mars månad köpte Luc en begagnad Volvo för kr av en privatperson i Strömstad. Efter att ha lyckats få bilen godkänd av bilprovningen säljer Luc bilen i slutet av april för kr till en äldre man bosatt i Ljungskile. I april månad erhöll Luc utdelning på sina aktier i AB SKF med kronor. Vidare äger Luc en aktiepost i tyska BMW AG. I maj månad fick han utdelning på denna post med 200.

3 Under juni månad arbetade Luc återigen tillfälligt i Sverige. Denna gång utfördes arbetet hos Le Comte S/A:s dotterbolag i Malmö och lönekostnaden på kronor belastade detta bolag. I juni passar Luc även på att köpa en attraktiv tomträtt i Göteborgs ytterområden för kr. I slutet av året säljs tomträtten för kr. Redogör för Lucs bosättning och ange vilka inkomster som skall beskattas i Sverige enligt svensk internationell skatterätt. Uppgift 3 (MHö) 6p Ange om nedanstående omsättningar är momspliktiga och i så fall med vilken procentsats! Hänvisa till relevanta lagrum i momslagen. a) En veterinär opererar en hund. b) En fotomodell besöker en legitimerad fotvårdsspecialist för att få sina fötter extra snygga inför en serie reklamuppdrag för en skofabrikant. c) En nyutexaminerad förskolelärare avser att starta ett privat dagis. Är omsättningen skattepliktig? d) En jurist på en banks notariatavdelning tillhandahåller en kund ett gåvobrev. Är omsättningen skattepliktig? e) En student på universitet parkerar sin bil i ett parkeringshus en förmiddag. Är det fråga om skattepliktig omsättning? f) Ett apotek säljer receptbelagda läkemedel. Uppgift 4 (NiDi) 6p Delmoment I (2p) Berit jobbar som inköpsansvarig på en fabrik som tillverkar plastprodukter i centrala Karlstad (Plastproduktion AB). Under 2015 var hon den mest framgångrika inköparen i bolaget. Det ingår i Plastproduktion AB:s policy att premiera bra personal. Berit får därför genom bolaget köpa aktier i det noterade börsbolaget Plastfiguriner AB för halva marknadsvärdet, kr. Berit får även lov att under 2015 köpa en ny bil för kr, vilket är 60% av marknadsvärdet för bilen ifråga. Eftersom hon redan har en bra bil låter hon sin make (Hans) få köpa bilen för samma pris. Vilka blir inkomstskattekonsekvenserna av ovanstående? Motivera ditt svar väl och hänvisa till lagtext och rättspraxis. Delmoment (4p) Berit är en mycket modemedveten person. På sin fritid har hon startat upp bloggen Berit tipsar mode. Under 2015 har Berit tyckt det varit roligt att skriva om kläder och smink och hennes blogg har uppmärksammats i media varpå, flera modeföretag skickat varor (kläder skickade i Berits storlek) till henne och i gengäld förväntat sig

4 att hon ska testa dem och skriva på bloggen något om sina upplevelser av produkterna. Vilka blir inkomstskattekonsekvenserna av ovanstående? Motivera ditt svar väl och hänvisa till lagtext. Uppgift 5 (NiDi) 6p Magnus Larsson fick år 2003 köpa en bostadsrättslägenhet av sin moster Nelly Hellman. Magnus betalade vid köpet kr för lägenheten samtidigt som marknadsvärdet uppgick till kr. Moster Nelly förvärvade i sin tur lägenheten 15 år tidigare för kr. I maj 2015 sålde Magnus lägenheten för kr. Mäklararvode betalades med kr. Vid försäljningen uppgick Magnus andel i föreningens inre reparationsfond till kr. År 2005 lät Magnus en snickare del av vardagsrummet till två rum med en ny vägg och en dubbeldörr i glas till en kostnad av kr. År 2006 lät Magnus snickaren tapetsera om ett sovrum till en kostnad av kr. År 2008 betalade Magnus, på samma sätt som övriga medlemmar i föreningen, kr till bostadsrättsföreningen som ett kapitaltillskott eftersom föreningen hade dålig ekonomi och behövde amortera ett lån. Under hösten 2014 träffade Magnus sin älskade hustru Magdalena och i juni köpte de en mindre fastighet (småhusenhet) tillsammans (ägarandel: 50 procent / 50 procent) för kr. De bosatte sig i fastigheten i augusti månad Magnus vill att du hjälper honom genom att förklara vilka beskattningskonsekvenser alla hans deltransaktioner leder till. Han vill veta vilka lagparagrafer som gäller. Magnus vill att du för hans räkning även beräknar minsta möjliga skatt med anledning av lägenhetsförsäljningen. Uppgift 6 (KJ) 6p Rosa driver blomsteraffär i enskild firma. För räkenskapsåret 2015 redovisas en vinst enligt redovisningen på kronor före skatt och skattemässiga justeringar. Ta ställning till hur det skattemässiga resultatet påverkas av följande bokförda transaktioner: Lön till Rosa har belastat det bokföringsmässiga resultatet med kronor och dottern Vera, som är 15 år, får kronor för arbete under sommarlovet. Det bokföringsmässiga resultat har belastats med kronor (70 % x ) avseende en förlust på Volvoaktier som avyttrats under året. Utgå ifrån att det Rosas blomsteraffärs redovisning finns ett redovisat eget kapital (motsvarande skatterättsliga värden) på kronor per och ett

5 redovisat eget kapital (motsvarande skatterättsliga värden) på kr per Rosa gjorde ingen avsättning till expansionsfond föregående år. I föregående års deklaration gjorde Rosa schablonavdrag för egenavgifter med exakt samma belopp som de faktiskt debiterade avgifterna. Beräkna det skattemässiga resultatet för Rosa avseende inkomstår 2015 med förutsättningen att Rosa vill betala så lite skatt som möjligt enligt gällande lagstiftning. Redovisa dina beräkningar och motivera kort dina ställningstaganden gärna med hänvisning till relevanta lagrum.

Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 12 december 2013, kl. 8.15-13.15 RVGA02 Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp, RVGA02/HARA02 30 mars 2012, kl. 8.15-13.15 Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl

Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl. 8.15-13.15 Tentamen består av 6 frågor som kan ge mellan 4 och 10 poäng, och totalt kan man få max 40 poäng. För godkänt resultat krävs

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-10-31 Material Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Tentamen Monika Kurkkio G 42; VG 56 58

Läs mer

GAMLA STUDIEORDNINGEN

GAMLA STUDIEORDNINGEN Flervalsdugga: 2014-02-26 Skrivsal: Ladu/Värta Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: 15.00 17.00 GAMLA STUDIEORDNINGEN Läs detta först! Denna flervalsdugga gäller dig som går på gamla studieordningen.

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan, Kalmar Skriftligt prov i delkurs

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-12-18 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Sveriges ingenjörer och Civilekonomerna Stockholm 180314 Malmö 180322 Göteborg 180327 Mirja Hjelmberg 0723-530282 Dokumentationen utges i

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Skriv tydligt, texta gärna. Kladdigt skrivna svar beaktas ej. Diffust formulerade svar tolkas till nackdel för tentanden.

Skriv tydligt, texta gärna. Kladdigt skrivna svar beaktas ej. Diffust formulerade svar tolkas till nackdel för tentanden. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 7 maj 2015, kl. 8.15-12.15 RVGA02 Skrivningen består av 8 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 24 poäng och för betyget väl

Läs mer

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Mälardalens högskola Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Fredagen den 4 november 2016 kl. 14:30 18:30 Del 1 Kontaktperson för Del 1 är Yvonne Mattsson. Tentamensvakten har telefonnummer. Telefontid

Läs mer

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp Datum: Tisdag 20 december 2016 Tid: 14.00 17.00 Lärare: Charlotte Hemmingsson Tentamen omfattar totalt 50 poäng. För G krävs 30 poäng. För VG

Läs mer

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl Redovisning och kalkylering, 15 hp Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl. 14.00 18.00 Skrivtid: Hjälpmedel: Övrigt: 4 timmar Miniräknare (ej i mobiltelefon) Genomför alltid eventuella avrundningar

Läs mer

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp]

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Tentamenskod: Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Delkurs: [Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530] Datum: [2013-12-14] Antal timmar: [14:15-19:15] Ansvarig lärare: [Per

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Civilingenjörerna och Civilekonomerna 2018-03-14 Mirja Hjelmberg Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och

Läs mer

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G- 20162- M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2017-01- 11 Tid: 14-20

Läs mer

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej Institution Ekonomihögskolan Examinator Ulla Ekdahl Namn:.. Adress:.... Datum Tid 2013 08 09 08.00-13.00 Plats Personnummer: Kurskod 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt Kurs / Provmoment Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-04-04 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 12 december 2014, kl. 14.00-19.00 RVGA02 Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-05-08 Skrivtid:

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum LP3 15-16 Material Tentamen Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Övrig kommentar Luleå tekniska

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-05-16 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB

Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB 2014-03-11 Mirja Hjelmberg Mikael Westin Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och ska inte betraktas som rådgivning. Agenda

Läs mer

Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015

Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015 Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015 Skrivtid: 5 timmar Hjälpmedel: Kalkylator Dina svar lämnas på svarsblanketten som återfinns sist i skrivningen. Lämna gärna in dina med nummer märkta kladdar.

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB

Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB Ombildning av enskild näringsverksamhet till AB 2014-03-13 Mirja Hjelmberg Lotta Abrahamsson Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och ska inte betraktas som rådgivning.

Läs mer

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015.

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Hjälpmedel: Kalkylator Instruktioner: 1. Dina svar lämnas på svarsblanketten som finns sist i skrivningen. Kladdar får (och bör) lämnas

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-04-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr Årsredovisning för BRF Fikonet Org nr 769623-49 Styrelsen för BRF Fikonet får härmed avge årsredovisning för tiden 212-1-1-212-12-31, föreningens andra verksamhetsår. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten

Läs mer

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4,

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: CE10, EKKAND, SGKEK13h, DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 20130829 Tid: 09:00-13:00

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-10-30 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 12 och ADM 13 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-08-18 Tid: 09.00

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 TENTAMEN BESTÅR AV 10 FRÅGOR OCH KAN GE MAXIMALT 40 POÄNG.

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2013-11-07 Antal timmar: 14:15-19:15 Ansvarig lärare: Per Forsberg, Mats

Läs mer

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson Skriftligt prov i delkurs Affärsredovisning och budgetering 5p Inom kurs eller program Företagsekonomi 1-10p inr. ekonomistyrning (distans) Med kurskod FEK106 Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. A. Räntefördelning kapitalunderlag Vid denna beräkning

Läs mer

Skatteverket Anette Jaldell

Skatteverket Anette Jaldell Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet 1 Förenklat årsbokslut NE-blanketten 2 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRE011, URE011 FM1 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-10-15 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Lagtexter (t ex Årsredovisningslagen

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 28 mars 2014, kl. 14.00-19.00 RVGA02 Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl

Läs mer

HEMTENTAMEN I ALLMÄN FÖRETAGSBESKATTNING/ BESKATTNINGSRÄTT II. Omtentamen vårterminen 2017, den 17 mars.

HEMTENTAMEN I ALLMÄN FÖRETAGSBESKATTNING/ BESKATTNINGSRÄTT II. Omtentamen vårterminen 2017, den 17 mars. HEMTENTAMEN I ALLMÄN FÖRETAGSBESKATTNING/ BESKATTNINGSRÄTT II Omtentamen vårterminen 2017, den 17 mars. Frågorna, som totalt kan ge maximalt 12 poäng (halva poäng kan delas ut), löses givetvis enskilt

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Monumentet

Bostadsrättsföreningen Monumentet Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Monumentet får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2007-31 december 2007 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-03-23 Material Omtentamen Kursexaminator Betygsgränser G = 42-55,5 ; VG = 56- Tentamenspoäng 73

Läs mer

Skatteverket. Anette Jaldell. Förenklat årsbokslut. NE-blanketten. Deklarera Enskild Näringsverksamhet

Skatteverket. Anette Jaldell. Förenklat årsbokslut. NE-blanketten. Deklarera Enskild Näringsverksamhet Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet Förenklat årsbokslut NE-blanketten 1 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2014-03-27 Antal timmar: 5 Ansvarig lärare: Karin Seger 0761-88 88 45,

Läs mer

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand. 7,5 högskolepoäng. Namn: Personnummer:

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand. 7,5 högskolepoäng. Namn: Personnummer: Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 27 aug 2014 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Information till aktieägarna i Serendipity Ixora AB om skattekonsekvenser. samt utdelning av aktier i portföljbolag under 2017 och 2018

Information till aktieägarna i Serendipity Ixora AB om skattekonsekvenser. samt utdelning av aktier i portföljbolag under 2017 och 2018 Information till aktieägarna i Serendipity Ixora AB om skattekonsekvenser med anledning av inlösenförfarande, fondemissioner samt utdelning av aktier i portföljbolag under 2017 och 2018 1. Inledning Serendipity

Läs mer

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl 2012 11 02 08.00-13.00. Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl 2012 11 02 08.00-13.00. Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Grundläggande

Läs mer

Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:

Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Skatterätt 1, 15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-21 Tid: 09.00-15.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp

Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp Umeå Universitet Tillämpad fysik och elektronik Sara Bäckström Juridiska institutionen Signe Lagerkvist Tentamen för byggnadsingenjörer årskurs ett i Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp Datum: 2014-05-02

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6)

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6) Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-10-23 Sid 1 (6) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRV011 Tentamen ges för: Event Management programmet Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2012-08-30 Tid: 09.00

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV1A Tentamen ges för: ADM 12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2013-08-20 Tid: 09.00 13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital:

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital: 2p 1. Ett företag köper i början av 2008 en maskin för 100 000 kr. Man beräknar att den ska kunna användas under 5 år och att restvärdet då är noll. a. Hur stor är företagets utgift 2008? Svar: 100 000

Läs mer

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar Namn: Personnummer: Tentamen Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng Tentamen består av 2 delar Del 1 12 konteringsproblem. Varje kontering som är helt rätt ger 2 poäng Del 2 Bokslut. Korrekt bokslut

Läs mer

Uppsamling Flervalsdugga: Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: Läs detta först!

Uppsamling Flervalsdugga: Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: Läs detta först! Uppsamling Flervalsdugga: 2013-10-08 Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: 09.00-11.00 Läs detta först! Flervalsduggan innehåller 10 frågor. Kontrollera att du fått

Läs mer

Bokslutsdispositioner PETER NILSSON

Bokslutsdispositioner PETER NILSSON Bokslutsdispositioner PETER NILSSON Disposition Värdering av tillgångar Skattemässig dispositioner i enskilda företag Koncernbidrag Tillskott Underskott ägarförändringar Värdeförändring på tillgångar Värdeökning

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. Beräkning

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRO011 Tentamen ges för: Administratör inom offentlig verksamhet Namn:.. Personnummer:..

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7)

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7) Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) Kurs med kurskod ME1002 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1200 Betygsskala 3-5

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) Kurs med kurskod ME1002 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1200 Betygsskala 3-5 Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Bostadsrättsföreningen Stencristallen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 17 (och tidigare årgångar av programmet) Tentamenskod:.. Tentamensdatum:

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner Denna blankett använder du när du begär avräkning av utländsk skatt. Du behöver inte fylla i blanketten om du bara begär avräkning för utländsk skatt på utdelning och den utländska skatten finns med på

Läs mer

Tessin Nordic AB Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier

Tessin Nordic AB Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier Entreprenörsskatt Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier Konfidentiellt Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Skuldebrev 4 3 5 4 Kontrolluppgifter

Läs mer

L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur:

L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur: L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur: FARs samlingsvolym Jonäll och Lumsden: Kap 4 sid 63 73, Kap 5 sid 84-87 Bergevärn mfl.: Övningar 4.1 4.11, 5.6 5.12 Inkomstskattelag (IL) kap

Läs mer

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 Entreprenörskap- och affärsutveckling Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Namn: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 160415 Tid:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2006:1520 Utkom från trycket den 29 december 2006 utfärdad den 20 december 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

SKV 252 utgåva Information om blankett K12

SKV 252 utgåva Information om blankett K12 SKV 252 utgåva 6 2017 Information om blankett K12 Vem ska lämna blankett K12? Onoterat företag Du ska lämna blankett K12 som en bilaga till Inkomstdeklaration 1 om du har fått utdelning från ett onoterat

Läs mer

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar Tentamen Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng Tentamen består av 2 delar Del 1 12 konteringsproblem. Varje kontering som är helt rätt ger 2 poäng Del 2 Bokslut. Korrekt bokslut ger 6 poäng.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET HANDBLSHÖGSKOLAN. Företagsekonomiska institutionen KOD. Externredovisning, FEG I OOC. Företagsekonomi; Grundnivå

GÖTEBORGS UNIVERSITET HANDBLSHÖGSKOLAN. Företagsekonomiska institutionen KOD. Externredovisning, FEG I OOC. Företagsekonomi; Grundnivå HANDBLSHÖGSKOLAN Företagsekonomiska institutionen I Tentamensdatum: 1 KOD Tentamens namn (textat) Externredovisning, FEG I OOC Företagsekonomi; Grundnivå I Personnamn (texta, tack!) I Personnummer Med

Läs mer

Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen.

Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Externredovisning

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2015-11-03 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Institutionen för offentlig rätt JuK, RN-kompletteringstentamen 2.12.2004

Institutionen för offentlig rätt JuK, RN-kompletteringstentamen 2.12.2004 JURIDISKA FAKULTETEN Institutionen för offentlig rätt FINANSRÄTT Ämnesstudier JuK, RN-kompletteringstentamen 2.12.2004 Svaren på frågorna 1, 2, 3a och 3b på skilda ark. Fråga 4 besvaras på skild svarsblankett.

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Leif Malmborg Aktiebolagstjänst presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Hur får du använda aktiekapitalet Fördelar/nackdelar; enskild firma - handelsbolag - aktiebolag Formalia

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl

Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl. 8.15 13.15 Tentamen består av 8 frågor och kan ge maximalt 40 poäng, till detta räknas även poäng för seminarieuppgiften. För godkänt resultat krävs

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Provide IT Sweden AB (publ)

Provide IT Sweden AB (publ) Provide IT Sweden AB (publ) Bokslutskommuniké 218/219 FINANSIELL ÖVERSIKT KVARTAL 4 218/219 1 januari - 31 mars 219. Totala intäkter uppgick till 5 62(4 71) TSEK. Rörelseresultat efter avskrivningar exklusive

Läs mer

37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris

37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris 675 37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris 53 kap. IL prop. 1998/99:113 s. 20f. och 25 prop. 1998/99:15 s. 174f. och 298f. Sammanfattning Om en fysisk person eller ett handelsbolag överlåter

Läs mer

10 Allmänna avdrag. 10.1 Påförda egenavgifter m.m. Allmänna avdrag 129

10 Allmänna avdrag. 10.1 Påförda egenavgifter m.m. Allmänna avdrag 129 Allmänna avdrag 129 10 Allmänna avdrag prop. 1999/2000:2, del 2 s. 668-670. SOU 1997:2, del II s. 494-496 prop. 1975/76:31, SkU 20 prop. 1979/80:60, prop. 1989/90:110 s. 364-366, SkU30 prop. 1991/92:43,

Läs mer

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4 Årsredovisning för Brf Perseus nr 4 716416-3813 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Brf Perseus nr 4 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Information från Skatteverket

Information från Skatteverket Information från Skatteverket Informationsträffar och besök Nyföretagarträffar och andra informationsträffar. Företagsbesök Nyföretagarinformationer Starta företag - Riktar sig till personer som funderar

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2014 Allmänt om verksamheten

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 DE16,TE16 och IMIT16 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-03-20 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2

Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2 Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2 Denna redogörelse utgår ifrån att överenskommelse träffats mellan bolaget och den anställde om en avsättning till direktpension, som

Läs mer

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner Incitamentsprogram Att få rätt personer att stanna och känna sig motiverade är en avgörande framgångsfaktor när du som företagare ska genomföra en affärsplan eller realisera en affärsidé. Ett väl genomfört

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner Denna blankett kan du använda när du begär avräkning av utländsk skatt eller så kan du fylla i uppgifterna på Övriga upplysningar på inkomstdeklaration 1. Du behöver inte fylla i blanketten om du bara

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2015 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Kommunal

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 7,5p

Grundläggande företagsekonomi 7,5p Grundläggande företagsekonomi 7,5p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-15 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Information till aktieägarna i East Capital Financials Investors AB (publ)

Information till aktieägarna i East Capital Financials Investors AB (publ) Information till aktieägarna i East Capital Financials Investors AB (publ) Information till aktieägarna inför extra bolagsstämma den 14 augusti 2012 avseende styrelsens förslag om aktiesplit och obligatoriskt

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 18 Periodiseringsfonder Periodiseringsfonder 1109 30 kap. IL Prop. 1993/94:50, SkU 15 prop. 1993/94:234, SkU 25 prop. 1994/95:25, FiU 1 prop. 1994/95:91, SkU 11 prop. 1996/97:45, SkU 13 prop. 1997/98:150,

Läs mer

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning. Lördag 30 maj 2015, kl

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning. Lördag 30 maj 2015, kl Redovisning och kalkylering, 15 hp Skrivning, Delkurs Redovisning Lördag 30 maj 2015, kl. 9.00 13.00 Skrivtid: Hjälpmedel: Övrigt: 4 timmar Miniräknare (ej i mobiltelefon) Genomför alltid eventuella avrundningar

Läs mer

Slutrapport för kontroller av uthyrning av privatbostäder inkomstår Rapportnummer: 460/ /

Slutrapport för kontroller av uthyrning av privatbostäder inkomstår Rapportnummer: 460/ / Slutrapport för kontroller av uthyrning av privatbostäder inkomstår 2015 Rapportnummer: 460/135329-17/123 - 1 Inledning Den här rapporten beskriver resultaten från den kontroll Skatteverket genomförde

Läs mer