Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:"

Transkript

1 Skatterätt 1, 15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad lagtext. Med okommenterad lagtext menas att understrykningar och överstrykningar, hänvisningar till annat lagrum samt enstaka ord som finns i lagtexten och som skrivits ut i marginalen är tillåtna. Med enstaka ord jämställs s.k. flaggor där motsvarande information antecknats. Elektronisk räknare Totalt antal poäng på tentamen: 50 poäng Betygsgränser: Godkänd 25 poäng, Väl Godkänd 37 poäng Allmänna anvisningar: Frågorna, ska besvaras med tydliga motiveringar och svaren skall hållas inom ramen för resp. fråga. Redovisa även beräkningar. Vid tentamen tillämpas de regler som gäller för 2011 års inkomster/2012 års taxering. Utnyttja om möjligt svarsutrymmet i tentamenshäftet. Glöm inte att skriva tentamenskod eller namn på alla blad du lämnar in. Tentamenshäftet lämnas in tillsammans med svarsbladen. Resultat anslås inom 4 veckor från tentamenstillfället. Nästa omtentamenstillfälle är planerat till 19 januari Ansvarig lärare: Kjell Johansson Lycka till!

2 Uppgift 1 (5 poäng) Bedöm om nedanstående påståenden är sanna eller falska. Rätt svar ger 0,5 poäng och fel svar 0,5 poäng. Om du väljer att avstå från att svara ger detta 0 poäng. Den totala poängsumman på uppgiften kan inte bli lägre än 0 poäng. Sant Falskt 1. Med indirekt skatt menas en skatt där skattesubjekt och skattebärare från lagstiftarens sida avses vara en och samma person. 2. En allmän skatt är en skatt som skall tillgodose hela samhällets behov. Skattemedlen är med andra ord inte öronmärkta för en speciell sektor i samhället. 3. Marginalskatt är den skatt i procent som betalas på ytterligare 100 kr i inkomst. 4. Periodisering av inkomster och utgifter enligt inkomstskattelagen kan ske enligt någon av följande metoder: kontantprincip eller bokföringsmässig grund. 5. Objektskatt är en skatt vars utformning styrs av vem som är skattesubjekt. 6. Ett exempel på effektiv skatt är den bolagsskatt i procent av redovisat resultat före skatt som i verkligheten betalas till staten, till skillnad från den skatt som ett aktiebolag skall betala enligt lagstiftning dvs. 26,3 % av den skattepliktiga vinsten. 7. Förenklat kan man säga att reglerna om positiv räntefördelning är en strävan efter neutralitet i förhållande till vad som gäller för den som bedriver verksamhet i aktiebolagsform men också i förhållande till beskattning av kapitalavkastning i allmänhet.

3 Sant Falskt 8. Med intresseprincipen kan förenklat sägas att denna avser att fördela skattebördan med hänsyn till den nytta skattebetalaren har av den samhälleliga verksamheten. 9. Med vertikal rättvisa menas att omfördela inkomster från höginkomsttagare till låginkomsttagare via progressiv beskattning. 10. Med horisontell rättvisa menas att alla med lika inkomster skall beskattas lika.

4 Uppgift 2 (4 poäng) Tag ställning till hur nedanstående poster skall värderas skattemässigt för att bolaget, i respektive deluppgift, skall betala så lite skatt som möjlighet med hänsyn till gällande skattelag och rättspraxis (räkenskapsår = kalenderår). a) AB Alfa har den 1 september ingått ett bindande skriftligt avtal med en leverantör avseende köp av en maskin för tillverkning av komponenter till flygplansindustrin till ett pris av kr, vilken skall levereras efter årskiftet. Marknadspriset på den typ av maskin som bolaget efterfrågar torde enligt en realistisk bedömning inte överstiga kr Hur skall bolaget skattemässigt behandla ovanstående i deklarationen för taxeringsåret 2012? M otivera svaret med hänvisning till relevanta lagrum! b) AB Beta önskar att göra reservering för framtida garantiutgifter. Beräkna med ledning av nedanstående uppgifter den högsta skattemässiga reservering som bolaget kan göra för framtida garantiutgifter. Bolaget har räkenskapsår Omsättning Garantitid för sålda varor Resultat före avskrivningar Årets garantiutgifter kr 12 månader kr kr

5 Svarsblad uppgift 2

6 Svarsblad uppgift 2

7 Uppgift 3 (4 poäng) Hur klassificeras nedanstående fastigheter skatterättsligt, som privatbostadsfastighet eller näringsfastighet? Motivera ditt svar utförligt och hänvisa i ditt svar även till relevanta lagrum. a) Palle äger en fastighet med en byggnad som innehåller två lika stora lägenheter. Palle bor i den ena lägenheten och den andra lägenheten är uthyrd till en utomstående familj. b) Julia äger en villafastighet som hon till hälften använder som bostad åt sig själv och sin sambo. Resterande del använder Juia i sin enskilda näringsverksamhet. Julia är veterinär. c) Silvia äger en herrgård med tillhörande mark. Herrgårdsbyggnaden har 30 rum och kök. Till fastigheten hör också en separat flygel. I den bor Silvias svärmor. Silvia har inte för avsikt att använda flygelbyggnaden för eget bruk. d) AB Bagahus äger en villafastighet som är taxerad som småhus. I villan bor Putte Mövenholtz som är bolagets ägare och direktör.

8 Svarsblad uppgift 3

9 Svarsblad uppgift 3

10 Uppgift 4 (20 poäng) Du skall beräkna resultatet av inkomst av näringsverksamhet för räkenskapsåret för Per Persson. Du skall även för Per Persson beräkna eventuella inkomster från andra inkomstslag, om de uppgifter som du får i uppgiften leder fram till beskattningskonsekvenser i andra inkomstslag. Du skall försöka minimera skatten genom att yrka på så stora avdrag som möjligt. Du skall endast yrka avdrag för kostnader som rimligen är avdragsgilla. Resultat- och balansräkning framgår nedan. Motivera kort dina ställningstaganden även om du inte gör någon skattemässig justering för en viss transaktion eller händelse. Uppgifter att beakta Per bedriver en möbelaffär under namnet Peps Möbler. Fastigheten där Per och Pernilla bor köptes av Per den 1 april 2009 och vid samma tidpunkt startade Per sin möbelaffär. Verksamheten bedrivs i första våningsplanet. På andra våning bor familjen Persson och på de resterande tre våningsplanen bor en hyresgäst i varje våningsplan. Våningsplanen är lika stora. Per betalade för förvärvet av fastigheten (1 april 2009) kr till köparen. Lagfartskostnader tillkom med kr. Hela fastigheten hade ett taxeringsvärde på kr varav markvärdet utgjorde kr. Enligt köpekontraktet fördelar sig köpeskillingen för fastigheten enligt följande: Mark Byggnadsinventarier Markanläggning Byggnad Summa Enligt Skatteverkets allmänna råd kan avdrag medges för värdeminskning med 2 % på byggnad som används för bostadsändamål och med 3 % för byggnad som används som butik. Per har under året tagit bort en del väggar i möbelaffären för att verksamheten skall kunna drivas rationellare. Kostnaden för detta har bokförts som reparation med kr. Hyran enligt hyreskontrakt för lägenheterna på tredje, fjärde och femte våningen uppgår till kr för respektive lägenhet. Per har betalat kr i månaden under räkenskapsåret för sin likvärdiga lägenhet. Enligt hyresavtal skall hyra erläggas i förskott varför hyresgästerna betalade januarihyran för 2012 den 31 december Per bokförde hyrorna som intäkter hänförliga till räkenskapsåret. Pers och Pernillas fosterbarn, Linda 17 år, och Pers dotter från ett tidigare förhållande, Evelina 25 år, har arbetat i verksamheten på sommarlovet. De har tjänat kr vardera. Marknadsmässig lön för deras arbetsinsats kan uppskattas till kr vardera. Lönerna har bokförts bland personalkostnader. Linda har dessutom erhållit en skinngrupp som gåva vars marknadsvärde uppgår till kr och anskaffningsvärde till kr. Transaktionen har bokförts på så sätt att kontot för eget kapital har debiterats och kontot för varulager har krediterats med ett belopp som motsvarar anskaffningsvärdet. En av Pers anställda är oerhört intresserad och duktig på att handla med aktier med ett mycket gott ekonomiskt resultat. Eftersom Per under årens lopp fått många goda råd beträffande kapitalplaceringar har Per betalt den anställde en prenumeration på Dagens Industri.

11 Kostnaden har under räkenskapsåret uppgått till kr. Per har bokfört prenumerationen som en personalkostnad i rörelsen. I den enskilda firman bokförs samtliga kostnader förutom drivmedel för en Volvo av 2011 års modell. Bilen körs ungefär mil per år varav cirka mil är hänförliga till Per och hans familjs privata körningar. Per har själv av privata medel betalat drivmedel för privat körning. Värdet av bilförmån, beräknad enligt bestämmelserna i 61 kap IL, uppgår till kr. Per är mycket sparsam men har under detta år ändå haft kostnader för representation: Mat/Vin/Öl och sprit (6 personer) Taxiresor till och från restaurangen (Per och Pernilla) kr 400 kr kr Representationen skedde på orten efter avslutade affärsförhandlingar. Per fyllde 50 år under året och hade ett stort kalas där både goda vänner och representanter för kunder och leverantörer deltog. Mat/vin/öl och sprit, ej affärsbekanta (20 personer) Mat/vin/öl och sprit, affärsbekanta (10 personer) kr kr Ovanstående utgifter för representation har bokförts som personalkostnad. Per har vidare bokfört böter avseende fortkörning med totalt kr. Böterna avser Pers trafikförseelser och har bokförts som en personalkostnad. Per tillämpar restvärdemetoden för maskiner och inventarier. Ingående skattemässigt värde uppgick till kr. Per förvärvade den 12 december en fabriksny skåpbil för kr. Bilen stals i samband med ett inbrott. Bilen var endast trafikförsäkrad, varför ingen ersättning utbetalades av försäkringbolaget. Resultatet har belastats med förlusten kr och bokförts som övrig kostnad. Några övriga inköp under året av inventarier har inte skett. Bland övriga kostnader har Per vidare bl.a. bokfört: Arvode till skattekonsult med kr för hjälp i taxeringsprocess avseende 2009 års taxering. Medlemsavgift till Möbelhandlarföreningen med kr. Gåva till Amnesty International med 300 kr. Kostnadsränta enligt skattebetalningslagen på grund av för sent betald moms med 900 kr. Förseningsavgift på grund av för sent lämnad skattedeklaration med kr. Arvode för advokat med kr avseende tvist med en leverantör för fel i ett varulager av skinnmöbler. Gåva till butiksbiträde i form av kontanta medel med kr. Bland de finansiella intäkterna ingår bland annat aktieutdelning på aktier i Volvo med kr samt ränta på överskjutande skatt från 2011 års taxering med kr. Per arbetar heltid i verksamheten. Pernilla arbetade 700 timmar under året i butiken. Vidare utförde hon för verksamhetens räkning telefonpassning i hemmet, vilken kan beräknas till 100 timmar. Normallön för arbetet i möbelaffären är 150 kronor/timma.

12 Per har köpt en pensionsförsäkring under året för kr som ej har bokförts i redovisningen. Du kan utgå från att kapitalunderlaget vid föregående års utgång uppgick till kr och vid årets utgång till kr samt att statslåneräntan den 30 november 2010 uppgick till 5 %. I föregående års deklaration medgavs avdrag för beräknade egenavgifter som uppgick till kr. Slutligt påförda egenavgifter enligt 2011 år taxering uppgick till kr. Resultaträkning , Peps Möbler Försäljning av varor Hyror Varuinköp Personalkostnader Övriga kostnader Resultat före avskrivningar Avskrivningar enligt plan Avskrivning maskiner och inventarier Avskrivning fastighet Resultat för finansiella poster Finansiella intäkter och kostnader Ränteintäkter Räntekostnader Årets resultat

13 Balansräkning Tillgångar Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Fastighet Inventarier Omsättningstillgångar Varulager m.m. Varor Kortfristiga placeringar Aktier Kassa, Bank Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Långfristiga skulder Banklån m.m Kortfristiga skulder Leverantörer m.m Summa eget kapital och skulder

14 Svarsblad uppgift 4

15 Svarsblad uppgift 4

16 Svarsblad uppgift 4

17 Svarsblad uppgift 4

18 Svarsblad uppgift 4

19 Svarsblad uppgift 4

20 Svarsblad uppgift 4

21 Uppgift 5 (12 poäng) Ett aktiebolag, med kalenderår som räkenskapsår, avser att starta tillverkning av exklusivare motorbåtar. Bolaget anskaffar därför den 1 februari 2011 en fastighet på vilken man uppför en industribyggnad. Fastigheten har ett taxeringsvärde på kr, vilket avser mark. Stämpelskatt för lagfart erlades i samband med köpet. Byggnadsarbetena påbörjas den 1 mars och avslutas den 31 september Fastställ avskrivningsunderlaget för nedan angivna utgifter. Beträffande inventarier och maskiner tillämpar bolaget räkenskapsenlig avskrivningsmetod. Avskrivningsprocent för byggnad utgör 4 %. Maximala skattemässiga avskrivningar skall göras. Bolagets utgifter uppgår till: Inköp av fastighet (mark) Stämpelskatt Anslutningsavgifter för vatten och avlopp Schaktning för husgrund Vatten och avloppsledning fram till byggnaden (betjänar produktionen till mer än 75 %) Traversbanor i byggnaden Fundament för tillverkningsmaskiner Värmepanna Personhissar Varuhissar Anläggning av parkeringsplats Plantering av träd m.m. Byggnadsentreprenad kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr Redovisa dina beräkningar och motivera dina ställningstaganden med hänvisning till relevanta lagrum även i det fall Du anser att utgiften inte skall ingå i något avskrivningsunderlag.

22 Svarsblad uppgift 5

23 Svarsblad uppgift 5

24 Svarsblad uppgift 5

25 Svarsblad uppgift 5

26 Uppgift 6 (5 poäng) AB Mästerbygg är moderföretag i en aktiebolagsrättslig koncern och bedriver byggnadsverksamhet. Bolaget utgör skatterättsligt ett fåmansföretag. De i koncernen ingående bolagen bedriver följande verksamheter AB Elitbygg bedriver byggnadsrörelse och ägs till 95 % av AB Mästerbygg. AB Fastighetsförvaltning bedriver fastighetsförvaltning av egna och utomstående ägda fastigheter och ägs av AB Mästerbygg till 100 %. AB Mästerbygg äger dessutom aktier i börsnoterade AB SKF. Ägarförhållandena avser aktieinnehav per den 31 december 2011 och har varit oförändrat under hela år Innehav = st. aktier AB Mästerbygg AB SKF 95 % 100 % AB Elitbygg AB Fastighetsförvaltning Uppgift Bedöm i nedan angivna fall om det är möjligt att få avdrag för lämnat koncernbidrag mellan bolagen i koncernen eller om skattefri utdelning kan mottas. OBS! Motivera ditt svar utförligt och hänvisa gärna till relevanta lagrum i ditt svar. a) Kan AB Mästerbygg ta emot skattefri utdelning från AB SKF? b) Kan AB Elitbygg lämna koncernbidrag med avdragsrätt till AB Mästerbygg? c) Kan AB Mästerbygg ta emot skattefri utdelning från AB Elitbygg? d) Kan AB Elitbygg lämna koncernbidrag med avdragsrätt till AB Fastighetsförvaltning? e) Kan AB Fastighetsförvaltning lämna koncernbidrag med avdragsrätt till AB Elitbygg?

27 Svarsblad uppgift 6

28 Svarsblad uppgift 6

29 Svarsblad uppgift 6

30 Svarsblad uppgift 6

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-04-04 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-04-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15 Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-12-18 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G- 20162- M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2017-01- 11 Tid: 14-20

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-08-20 Tid: 9-15 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-05-16 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRE011, URE011 FM1 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-10-15 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Lagtexter (t ex Årsredovisningslagen

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-10-31 Material Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Tentamen Monika Kurkkio G 42; VG 56 58

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 7,5p

Grundläggande företagsekonomi 7,5p Grundläggande företagsekonomi 7,5p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-15 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 DE16,TE16 och IMIT16 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Skatterätt 1, 15 hp. Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22

Skatterätt 1, 15 hp. Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22 Skatterätt 1, 15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22 Tid: 09.00-15.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-05-08 Skrivtid:

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15.

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15. Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15.30 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 EK16 och CE16 Kod: Tentamensdatum: 2017-01-13 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s Samlingsvolym

Läs mer

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp Datum: Tisdag 20 december 2016 Tid: 14.00 17.00 Lärare: Charlotte Hemmingsson Tentamen omfattar totalt 50 poäng. För G krävs 30 poäng. För VG

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-10-30 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2013-11-07 Antal timmar: 14:15-19:15 Ansvarig lärare: Per Forsberg, Mats

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-03-23 Material Omtentamen Kursexaminator Betygsgränser G = 42-55,5 ; VG = 56- Tentamenspoäng 73

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp]

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Tentamenskod: Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Delkurs: [Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530] Datum: [2013-12-14] Antal timmar: [14:15-19:15] Ansvarig lärare: [Per

Läs mer

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar Namn: Personnummer: Tentamen Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng Tentamen består av 2 delar Del 1 12 konteringsproblem. Varje kontering som är helt rätt ger 2 poäng Del 2 Bokslut. Korrekt bokslut

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2015 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Kommunal

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten TRT011 TGMBU17h Kod: Tentamensdatum: 2018-03-14 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s Samlingsvolym

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 Butikchefsutbildning HT16 Kod: Tentamensdatum: 2017-03-24 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt.

Läs mer

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Friskis & Svettis Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21XO1A Tentamen ges för: ADM 10;ADM11 och Fristående kurs Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum:

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRV011 Tentamen ges för: Event Management programmet Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2012-08-30 Tid: 09.00

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2014 Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 DE13, TE13, IMIT13,BC13 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-03-26 Tid: 9:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-03-20 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel:

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 12 och ADM 13 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-08-18 Tid: 09.00

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar Tentamen Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng Tentamen består av 2 delar Del 1 12 konteringsproblem. Varje kontering som är helt rätt ger 2 poäng Del 2 Bokslut. Korrekt bokslut ger 6 poäng.

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE15, TE15,IMIT15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum Material Sammanfattning Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Övrig kommentar Tentaplugg Redovisning

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21EK1B Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2016 Kod: Tentamensdatum: 2017-11-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Kommunal

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 IMIT16,DE16 och TE16 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 9.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET HANDBLSHÖGSKOLAN. Företagsekonomiska institutionen KOD. Externredovisning, FEG I OOC. Företagsekonomi; Grundnivå

GÖTEBORGS UNIVERSITET HANDBLSHÖGSKOLAN. Företagsekonomiska institutionen KOD. Externredovisning, FEG I OOC. Företagsekonomi; Grundnivå HANDBLSHÖGSKOLAN Företagsekonomiska institutionen I Tentamensdatum: 1 KOD Tentamens namn (textat) Externredovisning, FEG I OOC Företagsekonomi; Grundnivå I Personnamn (texta, tack!) I Personnummer Med

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr ÅRSREDOVISNING för (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för för perioden 1 maj 2012-30 april 2013. 1 av 10 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2014 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-11-06 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel:

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2007-12-31 2006-12-31

RESULTATRÄKNING 2007-12-31 2006-12-31 5(12) RESULTATRÄKNING 2007-12-31 2006-12-31 Nettoomsättning Not 2 7 187 178 7 121 723 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -355 751-425 746 Drift -3 897 057-3 896 204 Förvaltningskostnader -561

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Glada Laxen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011,TRT011 DE15, TE15, IMIT15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-11-06 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011,TRT011 DE17, TE17 Kod: Tentamensdatum: 2017-11-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 samt övriga Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-02-18 Tid: 14:00 16:00

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. *+ for AB Maleviks Villasamhälle. Org.nr

ÅRSREDOVISNING. *+ for AB Maleviks Villasamhälle. Org.nr ÅRSREDOVISNING *+ for AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE15 och EK15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-12-02 Tid: 14.00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 17 (och tidigare årgångar av programmet) Tentamenskod:.. Tentamensdatum:

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Årsbokslut 2017 1 Resultaträkning Not 2017 2016 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 2 4 016 169 4 065 484 Offentligrättsliga bidrag 3 610 872 512 363 Gåvor och övriga bidrag 4 164 483 105 842 Medlemsavgifter

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV1A Tentamen ges för: ADM 12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2013-08-20 Tid: 09.00 13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769617-8529 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Resultaträkning 2009-12-31 2008-12-31 Nettoomsättning Not 1 250 494

Läs mer

Skinnskattebergs Vägförening

Skinnskattebergs Vägförening Årsredovisning för Skinnskattebergs Vägförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 ² ² - sida 2 Resultaträkning 2012-01-01 2011-01-01 Belopp i kr Not 2012-12-31 2011-12-31 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror 1 940 710 914 516 Hyres-

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2014-03-27 Antal timmar: 5 Ansvarig lärare: Karin Seger 0761-88 88 45,

Läs mer

Årsredovisningen En sanning med variation

Årsredovisningen En sanning med variation Årsredovisningen En sanning med variation Bokföringsnämndens K-projekt Sedan 2004 arbetar bokföringsnämnden med att ta fram fyra kategorier av samlade regelverk (K1, K2, K3 och K4). När regelpaketen är

Läs mer

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p)

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 160531 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg

Läs mer

Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan. Papper, miniräknare med tomt minne och penna

Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan. Papper, miniräknare med tomt minne och penna Grundläggande företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen 51FE01 BC17, TPU17 DT15, TI 15 på textilhögskolan Kursen är totalt 7,5 högskolepoäng Tentamenskod: Tentamensdatum: 31 oktober

Läs mer

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr Årsredovisning för BRF Fikonet Org nr 769623-49 Styrelsen för BRF Fikonet får härmed avge årsredovisning för tiden 212-1-1-212-12-31, föreningens andra verksamhetsår. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE14,EK14 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-12-12 Tid: 09:00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 TENTAMEN BESTÅR AV 10 FRÅGOR OCH KAN GE MAXIMALT 40 POÄNG.

Läs mer

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4,

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: CE10, EKKAND, SGKEK13h, DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 20130829 Tid: 09:00-13:00

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Handelsbolagets sista ÅRSREDOVISNING 2014-01-01 2014-12-17

Handelsbolagets sista ÅRSREDOVISNING 2014-01-01 2014-12-17 Handelsbolagets sista ÅRSREDOVISNING 2014-01-01 2014-12-17 Solrosen Fastighetsförvaltning HB Org nr 916624-1837 SOLROSEN FASTIGHETSFÖRVALTNING HB Org.nr. 916624-1837 Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

Entreprenörskap- och affärsutveckling. 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13

Entreprenörskap- och affärsutveckling. 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13 Entreprenörskap- och affärsutveckling Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: TPA012 Tentamen ges för: TPU13 15 hp (varav skriftlig tentamen 6 hp) Namn (KOD): (Ifylles av student) Tentamensdatum: 150324

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE17 och TE17 Kod: Tentamensdatum: 2017-09-26 Tid: 14.00 16.00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Brf Rosendal Större 25

Brf Rosendal Större 25 Årsredovisning för Brf Rosendal Större 25 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Brf Rosendal Större 25 1(10) ' Brf Rosendal Större 25 2(10) ' Brf Rosendal Större 25 3(10) Resultaträkning Belopp i kr Not

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

23 Inkomst av kapital

23 Inkomst av kapital Inkomst av kapital 389 23 Inkomst av kapital 41-44, 48, 52, 54 och 55 kap. IL SFS 1991:1833, 1993:1471, 1543, 1544, 1994:778 prop. 1989/90:110 del I s. 295 298, 388 477, 698 705, 709 730, del II s. 123

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr ÅRSREDOVISNING 2018 HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN Org nr. 702000-8020 Org Nr: 702000-8020 HSB Bostadsrättsförening Grängen i Stockholm 2018-01-01 2017-01-01 Resultaträkning 2018-12-31 2017-12-31

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Årsredovisning 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Solrosen Fastighetsförvaltning HB avger härmed årsredovisning för 2013, bolagets tjugofemte verksamhetsår. Verksamhet Bolagets verksamhet består

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769612-4143 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Resultaträkning 2017-12-31 2016-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: TE02 Ladokkod: 11FE00 Tentamen ges för: OPUS2 startår 2016 Kod: Tentamensdatum: 2017-04-28 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Välkommen till Industriell Ekonomi gk. Redovisning

Välkommen till Industriell Ekonomi gk. Redovisning Välkommen till Industriell Ekonomi gk Redovisning Kapitel 22: Årsredovisning Kapitel 23: Grundläggande finansiell analys 1 Håkan Kullvén Hakan.kullven@indek.kth.se Redovisning Bokföring Bokföring är ett

Läs mer

1/18/2011. Välkommen till Industriell Ekonomi gk. Redovisning. Redovisning Bokföring. Årsredovisning SSAB 2009, Sid 1: Information

1/18/2011. Välkommen till Industriell Ekonomi gk. Redovisning. Redovisning Bokföring. Årsredovisning SSAB 2009, Sid 1: Information Välkommen till Industriell Ekonomi gk Redovisning Kapitel 22: Årsredovisning Kapitel 23: Grundläggande finansiell analys 1 Håkan Kullvén Hakan.kullven@indek.kth.se Redovisning Bokföring Bokföring är ett

Läs mer

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för Brf Stigen Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Säkerhet och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Tor 2 716425-8522. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för. Brf Tor 2 716425-8522. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för Brf Tor 2 Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Brf Tor 2 1(10) ' Brf Tor 2 2(10) ' Brf Tor 2 3(10) Resultaträkning Belopp i kr Not 2012-01-01-2011-01-01- 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 1(1) 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 Nettoomsättning 1 9 224 641 8 680 668 Summa intäkter 9 224 641 8 680 668 Rörelsens kostnader Drift 2,3-6 010 197-4 902 006 Löpande

Läs mer

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr Årsbokslut Gymnastikförbundet Syd Org.nr. 838200 3757 20100101 20101231 GymnastikFörbundet Syd (fd Skånes Gymnastikförbund) 1 Styrelsen för GymnastikFörbundet Syd får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

F Ö R V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E

F Ö R V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010-01-01-2010-12-31. Detta är föreningens elfte verksamhetsår. F Ö R V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E Verksamheten Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer