Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp"

Transkript

1 Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad lagtext. Med okommenterad lagtext menas att understrykningar och överstrykningar, hänvisningar till annat lagrum samt enstaka ord som finns i lagtexten och som skrivits ut i marginalen är tillåtna. Med enstaka ord som skrivs ut i marginalen jämställs s.k. flaggor där motsvarande information antecknats. Elektronisk räknare. Med elektronisk räknare menas enklare form av räknare där enbart beräkningar kan göras. Elektronisk räknare där annan textinformation kan lagras räknas inte som godkänt hjälpmedel på tentamen. Totalt antal poäng på tentamen: 40 poäng. Betygsgränser: Godkänd 20 poäng, Väl Godkänd 30 poäng. Allmänna anvisningar: Frågorna skall besvaras med tydliga motiveringar men hållas inom ramen för respektive fråga. Redovisa alla beräkningar. Vid tentamen tillämpas de regler som gäller för 2013 års inkomster/2014 års taxering. Utnyttja om möjligt svarsutrymmet i tentamenshäftet. Glöm inte att skriva tentamenskod eller namn på alla blad du lämnar in. Tentamenshäftet lämnas in tillsammans med svarsblad. Resultatet anslås senast om fyra veckor efter tentamenstillfället. Nästa omtentamenstillfälle är planerat till den 18 december Ansvarig lärare: Kjell Johansson Lycka till!

2

3 Uppgift 1 (4 poäng) a) Vad menas med skattesubjekt och skattebärare? Är dessa alltid en och samma person eller kan dessa utgöras av olika personer? Utred gärna detta genom att förklara med hjälp av exempel! b) Neutralitetsprincipen åberopas ibland som en viktig princip för utformning av skattesystemet. Vad menas med neutralitetsprincipen? Ge ett exempel där du anser att neutralitetsprincipen kan anses ha påverkat utformningen av regelverket?

4

5 Svarsblad uppgift 1

6

7 Svarsblad uppgift 1

8

9 Svarsblad uppgift 1

10

11 Uppgift 2 (2 poäng) Paula har ett antal inkomster och utgifter nedan. Hjälp henne att periodisera dessa till rätt beskattningsår så att de upptas rätt i hennes deklaration. Förklara i ditt svar vilka principer som gäller och hänvisa till relevanta lagrum. a) I december år 2013 anställdes Paula på ett företag i databranschen. Decemberlönen kom med postanvisning den 28 december Paula hämtade ut pengarna på posten den 5 januari b) Tillsammans med januarilönen 2014 fick Paula retroaktiv lön på kr för år c) Paula tillgodofördes den 1 januari 2014 ränta på bankmedel med kr avseende år d) I december sålde Paula sin fritidsfastighet Resteröd 14:2 för en köpeskilling av kr. Kontrakt tecknades den 29 december Köparen betalade den 20 januari handpenningen på kr. Enligt kontraktet är tillträdesdagen satt till den 1 april 2014, då den resterande likviden också skall betalas.

12 .

13 Svarsblad uppgift 2

14

15 Svarsblad uppgift 2

16

17 Svarsblad uppgift 2

18

19 Uppgift 3 (12 poäng) Beräkna beskattningsbar förvärvsinkomst för Astor Olsson för beskattningsåret Kommentera/motivera kort dina ställningstaganden. Hänvisa till lagrum. Du skall försöka att minimera Astors inkomstskatt för beskattningsåret Yrka endast på avdrag som du bedömer som skatterättsligt korrekta. Nedanstående information behöver du för att kunna lösa uppgiften. Läs noggrant igenom texten. Förutsättningar Astor Olsson arbetar som försäljare i det onoterade företaget AB Fisken i Uddevalla som säljer inlagd fisk i burk till detaljister över hela Sverige. Astor är gift med Ingela, truckförare och de har 7 barn. Familjen bor i en villafastighet, Skäddan 2:5, belägen några mil in i skogen utanför Brastad i Lysekils kommun. Villan ägs gemensamt av makarna med hälften vardera. Sommarsemestrarna tillbringar familjen på ön Åstol där Astor äger en sommarstuga, Krabban 2, som han ärvt efter sina föräldrar. I början av februari strejkade säljpersonalen på AB Fisken i Uddevalla. Astor fick under denna tid ersättning från sin fackförening. Astors kontanta inkomster m.m. Lön från AB Fisken i Uddevalla Traktamente: Endagsförrättningar i Strömstad, 20 dagar á 100 kr Traktamentsersättning avseende tjänsteresa till Falkenberg. Avfärd dag 1 kl. 13,10 och hemkomst dag 5 kl. 20,00. Astor bodde gratis hos sin moster Selma i Falkenberg kr kr kr Ersättning från fackförening i samband med strejk, 10 dagar x 500 kr kr I december fick Astor kr i ersättning för att ha lämnat blod till Lysekils lasarett. Astor deltog i Postkodlotteriet och vann kr på sin postadress. Astor har även deltagit i frågesporten Vem vill bli miljonär i TV 4. Astor belönades med kr för sin prestation. Astor fiskar som avkoppling under sommaren och han har sålt makrill och hummer som han fångat utanför Åstol för kr.

20

21 Astors förmåner En femdörras Toyota Auris 1,6, 5 d av 2013 års modell med ett nybilspris om kr disponeras av Astor som tjänstebil. Astor bekostar själv bensinen för den privata körningen och han använder bilen varje dag för resor i tjänsten. På påsklovet skadade Astor knät när han körde gokart på Nödinge Gokartbana. Arbetsgivaren, AB Fisken i Uddevalla, bekostade operationen på en privatklinik. Kostnaden uppgick till kr. Samtliga anställda vid AB Fisken i Uddevalla har fritt erhållit ett årskort till Naders Gym. Värdet uppgår till kr. På Naders Gym finns möjlighet till styrketräning, spinning m.m. På Astors 50- årsdag i augusti uppvaktades han av arbetsgivaren med ett brev innehållande kr i kontanter. Medlen var avsedda för rekreation på ett hälsohem för att gå ned i vikt och må bättre så att han kunde sälja mer fisk åt AB Fisken i Uddevalla. Astor lånade den 1 januari 2012 ett belopp om kr från sin arbetsgivare. Lånet är amorteringsfritt och löper med en fast ränta om 6 % motsvarande statslåneräntan vid lånetillfället. Astor har under året betalt ränta för lånet med kr. Anta i denna uppgift att statslåneräntan den 31 november 2012 uppgick till 5 %. Astors utgifter Premie för pensionsförsäkring Premie för olycksfallsförsäkring Premie för villaförsäkring Nytt nät till att fånga makrill Årsavgift till fackföreningen Arvode för deklarationshjälp kr 400 kr kr 200 kr kr kr Arbetsresor Astor har rest med bil mellan hemmet utanför Brastad och Uddevalla under 220 dagar, en sträcka om 6 mil tur och retur. Det saknas allmänna kommunikationsmedel där familjen bor.

22

23 Svarsblad uppgift 3

24

25 Svarsblad uppgift 3

26

27 Svarsblad uppgift 3

28

29 Svarsblad uppgift 3

30

31 Svarsblad uppgift 3

32

33 Uppgift 4 (6 poäng) Jerker Olsson äger en fastighet som är taxerad som småhusenhet med ett taxeringsvärde på kr. Byggnaden innehåller två lägenheter. I den ena lägenheten på 130 m2 bor Jerker och hans familj. I den andra lägenheten på 70 m2 bor en gammal dam, Julia. Den lägenhet som Julia innehar hyresrätten till är uthyrd som permanentbostad till Julia. För fastigheten redovisas följande inkomster och utgifter: Hyresintäkter kr Hyresvärde av egen bostadslägenhet kr Driftskostnader kr Kommunal fastighetsavgift kr Ommålning av uthyrd lägenhet kr Ommålning av egen lägenhet kr Värdeminskning kr a) Vilka inkomster skall redovisas vid beskattningen och vilka utgifter får Jerker dra av om Jerker även den 31 december 2013 bor i den större lägenheten om 130 m2? b) Förändrar det något om Jerker under året flyttar in den mindre lägenheten på 70 m2 och hyr ut den större lägenheten om 130 m2 till den gamla damen, Julia? OBS! Du skall inte ifrågasätta beloppen av ovanstående inkomster och utgifter utifrån om de är rimliga eller ej vid de olika förutsättningarna i fråga a eller fråga b. Redovisa dina beräkningar avseende svaret på fråga a och b och motivera ditt svar så långt det är möjligt med hänsyn till relevanta lagrum.

34

35 Svarsblad uppgift 4

36

37 Svarsblad uppgift 4

38

39 Svarsblad uppgift 4

40

41 Svarsblad uppgift 4

42

43 Svarsblad uppgift 4

44

45 Uppgift 5 (5 poäng) Kristina köpte en 1 juli 2010 en hyresfastighet för kr. I samband med förvärvet erlade hon betalning för stämpelskatt och lagfart med kr. Under 2010 utförde Kristina följande arbeten på fastigheten: Tapetsering och ommålning Utbyte av vitvaror i samtliga lägenheter Tillbyggnad av bastu och motionsrum kr kr kr Vid inkomsttaxeringen år 2011 fick Kristina avdrag för tapetsering, ommålning och utbyte av vitvaror med kr. Du kan utgå från att de vidtagna åtgärderna avseende tapetsering, ommålning och utbyte av vitvaror har ökat fastighetens värde med kr, För åren har Kristina erhållit avdrag för värdeminskning enligt följande: kr kr kr Kristina säljer fastigheten den 1 december år 2013 för kr. Mäklararvode uppgår till kr. Beräkna skattepliktigt överskott/underskott för Kristina avseende avyttringen av hennes hyresfastighet. Motivera dina ställningstaganden med hänvisning till relevanta lagrum.

46

47 Svarsblad uppgift 5

48

49 Svarsblad uppgift 5

50

51 Svarsblad uppgift 5

52

53 Uppgift 6 (4 poäng) Kalle Blomqvist äger en villa utanför Stockholm och har bott där i 15 år. Han vill nu börja ett nytt liv i Ystad. Han beslutar därför att sälja villan i Stockholm och flytta. Kontrakt skrivs den 1 juli 2013 och Kalle och köparen kommer överens om en köpeskilling om kr. Kalle hade köpt villan för kr och för villan i Ystad som han köper den 1 augusti 2013 betalar han kr. Kalle flyttar in i sin nyförvärvade fastighet i slutet av augusti a) Beräkna Kalles kapitalvinst, eventuellt uppskovsbelopp, skattepliktig kapitalvinst samt den skatt som Kalle kommer att påföras beskattningsår b) Visa hur Kalles beskattning kommer att påverkas för beskattningsår 2014 och 2015 med anledning av ovanstående? OBS! Motivera ditt svar och redovisa dina beräkningar!

54

55 Svarsblad uppgift 6

56

57 Svarsblad uppgift 6

58

59 Svarsblad uppgift 6

60

61 Svarsblad uppgift 6

62

63 Uppgift 7 (7 poäng) Mäklarbyrån No 1 (enskild firma) drivs av Kajsa Anka på heltid i förhyrda lokaler i Ankeborg. I företaget arbetar hennes son Fnatte15 år och hennes adoptivdotter Anna 17 år som hjälper till med kontorsgöromål då Kajsa har mycket arbete med visningar m.m. Resultatet från redovisningen uppgår till kr före skatt och skattemässiga justeringar. Ta ställning till hur det skattemässiga resultatet påverkas av följande bokförda transaktioner: 1. Lön till Kajsa har bokförts med kr som en kostnad. 2. Lön till Fnatte har utbetalts med kr (marknadsmässig ersättning kr) och till Anna med kr (marknadsmässig ersättning kr). Båda posterna har bokförts som lönekostnader. 3. Gåva till Röda Korset med 500 kr har bokförts som en kostnad för personalen. 4. Medlemsavgift till Mäklarförbundet kr har bokförts som en kostnad. 5. Barnbidrag har bokförts som en intäkt med kr. 6. Föregående års beräknade egenavgifter uppgår till kr och påförda egenavgifter enligt slutskattesedeln för taxeringsår 2013 uppgår kr. Kajsa önskar att betala så lite skatt som möjligt. Kajsa vill därför att du hjälper henne att göra så stora skattemässiga avsättningar som möjligt till räntefördelning, periodiseringsfond och expansionsfond. IB EK uppgår till kr och UB EK till kr. Kajsa gjorde ingen avsättning till expansionsfond föregående år. Du kan utgå från att statslåneräntan i denna uppgift uppgår till 5 %. Beräkna det skattemässiga resultatet för Kajsa avseende inkomstår 2013 med förutsättningen att Kajsa vill betala så lite skatt som möjligt enligt gällande lagstiftning. Redovisa dina beräkningar och motivera kort dina ställningstaganden gärna med hänvisning till relevanta lagrum.

64

65 Svarsblad uppgift 7

66

67 Svarsblad uppgift 7

68

69 Svarsblad uppgift 7

70

71 Svarsblad uppgift 7

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-05-16 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Ten, Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-12-18 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-04-04 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h

Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G- 20162- M11H6- Tentamen ges för: ACEKO14h- pgrp2, REDO, ACIVE14h, ACIVE14 h- pgrp2, SAMEK16h Tentamenskod: Tentamensdatum: 2017-01- 11 Tid: 14-20

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15.

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15. Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE10 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-01-19 Tid: 09.30-15.30 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad

Läs mer

Skatterätt 1, 15 hp. Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22

Skatterätt 1, 15 hp. Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22 Skatterätt 1, 15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-08-22 Tid: 09.00-15.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

7,5 hp. Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK. Namn: Personnummer:

7,5 hp. Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK. Namn: Personnummer: Analys och bedömning av företag och förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 SAN023 ACEKO och SAMEK 7,5 hp Tentamensdatum: 2015-01-12 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: IAS 18 Intäkter IAS 32

Läs mer

Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:

Skatterätt 1, 15 hp. Lycka till! Provmoment: TEN, Omten. Ladokkod: JSK01G. Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Skatterätt 1, 15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-21 Tid: 09.00-15.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-04-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

GAMLA STUDIEORDNINGEN

GAMLA STUDIEORDNINGEN Flervalsdugga: 2014-02-26 Skrivsal: Ladu/Värta Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: 15.00 17.00 GAMLA STUDIEORDNINGEN Läs detta först! Denna flervalsdugga gäller dig som går på gamla studieordningen.

Läs mer

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRE011, URE011 FM1 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-10-15 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Lagtexter (t ex Årsredovisningslagen

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer:

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4. Namn: Personnummer: Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: EK3/CE3, Skatt1, CE4 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-08-20 Tid: 9-15 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan

Läs mer

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl 2012 11 02 08.00-13.00. Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl 2012 11 02 08.00-13.00. Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Grundläggande

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRV011 Tentamen ges för: Event Management programmet Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2012-08-30 Tid: 09.00

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE15 och EK15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-12-02 Tid: 14.00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej

TENTAMEN. Ekonomihögskolan. Ulla Ekdahl Personnummer: 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt. Uppvisat legitimation: Ja Nej Institution Ekonomihögskolan Examinator Ulla Ekdahl Namn:.. Adress:.... Datum Tid 2013 08 09 08.00-13.00 Plats Personnummer: Kurskod 1RV830 Grundläggande beskattningsrätt Kurs / Provmoment Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

kr kr 20 % x (beskattningsbar inkomst kr)

kr kr 20 % x (beskattningsbar inkomst kr) (se även anvisningar www.skatteverket.se) Inkomstskatt +fastighetsavgift/fastighetsskatt skattereduktioner = Slutlig skatt för privatperson (+ ev kyrkoavgift) Kommunal inkomstskatt 65 kap IL (Inkomstskattelagen)

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 7,5p

Grundläggande företagsekonomi 7,5p Grundläggande företagsekonomi 7,5p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-08-15 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00

HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 HÖGSKOLAN I BORÅS INSTITUTION: IDA TENTAMEN REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET ADMINISTRATÖRSPROGRAMMET 2011-08-23 09:00 13:00 TENTAMEN BESTÅR AV 10 FRÅGOR OCH KAN GE MAXIMALT 40 POÄNG.

Läs mer

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15

Skatterätt 1,15 hp. Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12. Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15 Skatterätt 1,15 hp Provmoment: TEN, Omten Ladokkod: JSK01G Tentamen ges för: CE12 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 9-15 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen eller annan okommenterad

Läs mer

Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar

Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar Faktablad Beskattning - taxering 2016 (se även anvisningar www.skatteverket.se) Beskattning av förvärvsinkomster Inkomstskatt +fastighetsavgift/fastighetsskatt skattereduktioner = Slutlig skatt för privatperson

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 DE16,TE16 och IMIT16 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-03-23 Material Omtentamen Kursexaminator Betygsgränser G = 42-55,5 ; VG = 56- Tentamenspoäng 73

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 12 och ADM 13 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-08-18 Tid: 09.00

Läs mer

Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar

Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar Faktablad Beskattning - deklaration 2018 Version 3 (se även anvisningar www.skatteverket.se) Beskattning av förvärvsinkomster Inkomstskatt +fastighetsavgift/fastighetsskatt skattereduktioner = Slutlig

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan, Kalmar Skriftligt prov i delkurs

Läs mer

Fastighetsvärdering Provmoment: Tentamen Ladokkod: Tentamen ges för: Fastighetsmäklarprogrammet, fristående kurs och uppdragsutbildningsstudenter

Fastighetsvärdering Provmoment: Tentamen Ladokkod: Tentamen ges för: Fastighetsmäklarprogrammet, fristående kurs och uppdragsutbildningsstudenter Fastighetsvärdering Provmoment: Tentamen Ladokkod: Tentamen ges för: Fastighetsmäklarprogrammet, fristående kurs och uppdragsutbildningsstudenter Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student)

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: ADM 17 (och tidigare årgångar av programmet) Tentamenskod:.. Tentamensdatum:

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR ADMINISTRATÖRER 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21RV1A Tentamen ges för: ADM 12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2013-08-20 Tid: 09.00 13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE17 och TE17 Kod: Tentamensdatum: 2017-09-26 Tid: 14.00 16.00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE14,EK14 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-12-12 Tid: 09:00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2014-03-20 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Skatteverket Anette Jaldell

Skatteverket Anette Jaldell Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet 1 Förenklat årsbokslut NE-blanketten 2 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Senast den 4 maj 2015 ska deklarationen finnas hos Skatteverket. Namn och adress är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelsbolagsform.

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE15, TE15,IMIT15 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 14:00 16:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4,

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: CE10, EKKAND, SGKEK13h, DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 20130829 Tid: 09:00-13:00

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 IMIT16,DE16 och TE16 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-09-23 Tid: 9.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

1 Tjänsteinkomster. SNABBFAKTA för företag och privata personer 2015 (2014)

1 Tjänsteinkomster. SNABBFAKTA för företag och privata personer 2015 (2014) SNABBFAKTA för företag och privata personer 2015 (2014) Kortsiktig genomgång av fakta inom skatter och redovisning. Får användas som kortfattad information! Praktisk tillämpning kräver mer omfattande kunskap

Läs mer

TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN

TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN 15 maj 2014 Tentamen består av fyra frågor om tillsammans 24 poäng. Maximalt kan 30 poäng erhållas medräknat poängen för deltagande i seminarierna (1 poäng)

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. A. Räntefördelning kapitalunderlag Vid denna beräkning

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 DE13, TE13,BC13,IMIT13 samt övriga Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-02-18 Tid: 14:00 16:00

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS EXTERNREDOVISNING I OFFENTLIG SEKTOR 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: 21XO1A Tentamen ges för: ADM 10;ADM11 och Fristående kurs Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten TRT011 TGMBU17h Kod: Tentamensdatum: 2018-03-14 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s Samlingsvolym

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2006:1520 Utkom från trycket den 29 december 2006 utfärdad den 20 december 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. Beräkning

Läs mer

Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning

Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning Deklaration inkomst av tjänst med royaltyersättning Lisa Bergström är författare och har inkomst av tjänst som författare, dramaturg, regissör, översättare och lärare. Utöver dessa inkomster har hon royaltyersättningar

Läs mer

Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp

Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp Umeå Universitet Tillämpad fysik och elektronik Sara Bäckström Juridiska institutionen Signe Lagerkvist Tentamen för byggnadsingenjörer årskurs ett i Grundläggande fastighetsförvaltning, 7,5hp Datum: 2014-05-02

Läs mer

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp Datum: Tisdag 20 december 2016 Tid: 14.00 17.00 Lärare: Charlotte Hemmingsson Tentamen omfattar totalt 50 poäng. För G krävs 30 poäng. För VG

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 EK16 och CE16 Kod: Tentamensdatum: 2017-01-13 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s Samlingsvolym

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2007:1419 Utkom från trycket den 28 december 2007 utfärdad den 18 december 2007. Enligt riksdagens beslut 1 (1999:1229) 2

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING OCH EKONOMI INOM OFFENTLIG VERKSAMHET 15 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRO011 Tentamen ges för: Administratör inom offentlig verksamhet Namn:.. Personnummer:..

Läs mer

Tjänsteinkomster SNABBFAKTA 2015. Marginalskatten har räknats efter allmänna avdrag men före grundavdrag. Skatt inom skiktet

Tjänsteinkomster SNABBFAKTA 2015. Marginalskatten har räknats efter allmänna avdrag men före grundavdrag. Skatt inom skiktet SNABBFAKTA 2015 A Tjänsteinkomster Skatteskalla: löner 2015 2014 Skatt inom skiktet Beskattningsbar inkomst -430100-413200 32% Beskattningsbar inkomst 430200-616100 413300-591600 52% Beskattningsbar inkomst

Läs mer

Deklaration inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Deklaration inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Deklaration inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Lilja Andersson är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller

Läs mer

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 Målnummer: 7034-10 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2011-06-08 Rubrik: En näringsidkare har rätt att beräkna det för räntefördelning justerade

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 18 Periodiseringsfonder Periodiseringsfonder 1109 30 kap. IL Prop. 1993/94:50, SkU 15 prop. 1993/94:234, SkU 25 prop. 1994/95:25, FiU 1 prop. 1994/95:91, SkU 11 prop. 1996/97:45, SkU 13 prop. 1997/98:150,

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-10-31 Material Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Tentamen Monika Kurkkio G 42; VG 56 58

Läs mer

Bästa företagsformen. nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson

Bästa företagsformen. nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson Bästa företagsformen nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson Vanligaste företagsformerna Enskild näringsverksamhet Aktiebolag Handelsbolag Kommanditbolag Ekonomisk förening Bostadsrättsförening Samarbetsform

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

Försäljning av näringsfastighet

Försäljning av näringsfastighet Utgiven 2002 av Riksskatteverket RSV 313 utgåva 6 Skattemyndigheten informerar Försäljning av näringsfastighet Den här foldern förklarar de skatteregler som gäller för fysiska personer och dödsbon som

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011,TRT011 DE17, TE17 Kod: Tentamensdatum: 2017-11-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp

Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Mälardalens högskola Företagsekonomi grundkurs, FOA134, Ten3, 4 hp Fredagen den 4 november 2016 kl. 14:30 18:30 Del 1 Kontaktperson för Del 1 är Yvonne Mattsson. Tentamensvakten har telefonnummer. Telefontid

Läs mer

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand. 7,5 högskolepoäng. Namn: Personnummer:

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand. 7,5 högskolepoäng. Namn: Personnummer: Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:de,de3,ek3,ce3,ce4,ekkand 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 27 aug 2014 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 CE16 ochek16 Kod: Tentamensdatum: 2016-12-01 Tid: 09.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt. FAR:s

Läs mer

Bostadsbidrag. information om bostadskostnad och inkomst. Bostadskostnad och bostadsyta. Den bidragsgrundade bostadskostnaden kan minskas

Bostadsbidrag. information om bostadskostnad och inkomst. Bostadskostnad och bostadsyta. Den bidragsgrundade bostadskostnaden kan minskas Bostadsbidrag information om bostadskostnad och inkomst Bostadskostnad och bostadsyta Bidragsgrundande bostadskostnad Du söker bostadsbidrag utifrån din bidragsgrundande Den bidragsgrundande bostadskostnaden

Läs mer

Uppsamling Flervalsdugga: Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: Läs detta först!

Uppsamling Flervalsdugga: Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: Läs detta först! Uppsamling Flervalsdugga: 2013-10-08 Skrivsal: Laduvikssalen/Värtasalen Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: 09.00-11.00 Läs detta först! Flervalsduggan innehåller 10 frågor. Kontrollera att du fått

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Redovisningens grunder och tekniker (del 1) 2,5hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten01 SRT011 Butikchefsutbildning start ht16 Kod: Tentamensdatum: 2017-02-09 Tid: 09.00 11:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21RV2A Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2015 Kod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Kommunal

Läs mer

Skatteverket. Anette Jaldell. Förenklat årsbokslut. NE-blanketten. Deklarera Enskild Näringsverksamhet

Skatteverket. Anette Jaldell. Förenklat årsbokslut. NE-blanketten. Deklarera Enskild Näringsverksamhet Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet Förenklat årsbokslut NE-blanketten 1 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum Material Sammanfattning Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Övrig kommentar Tentaplugg Redovisning

Läs mer

T E N T A M E N S S K R I V N I N G

T E N T A M E N S S K R I V N I N G Apotekarprogrammet (MAPTY/F2APO), T8 Företagsekonomi för icke-ekonomer FIE840, VT 2010 T E N T A M E N S S K R I V N I N G Torsdag 3 juni 2010, kl 08.00-12.30 Lokal: Universitetets skrivsal, Viktoriagatan

Läs mer

16 kap. 1 första stycket och 44 kap. 14 inkomstskattelagen (1999:1229)

16 kap. 1 första stycket och 44 kap. 14 inkomstskattelagen (1999:1229) HFD 2018 ref. 37 Ett aktiebolag, som förvärvat aktier i ett annat bolag och som i samband därmed tecknat en s.k. transaktionsförsäkring, har medgetts avdrag för utgiften för premien. Förhandsbesked om

Läs mer

OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida.

OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida. Tentamen i Skatterätt, 11 hp 22 januari 2016, kl. 14.00-19.00 RVGB76 Tentamen består av 6 frågor som kan ge max 36 poäng tillsammans. För godkänt resultat krävs 22 poäng och för betyget Väl godkänd krävs

Läs mer

17 Verksamhetsavyttringar

17 Verksamhetsavyttringar Verksamhetsavyttringar 1697 17 Verksamhetsavyttringar prop. 1998/99:15 s. 233-237, 286, 290-291, bet. 1998/99:SkU5 s. 17, SOU 1998:1 s. 239-243, 300, 304-306 prop. 1999/2000:2 s. 439-443, prop. 1999/2000:38

Läs mer

Skattejämförelse småhus och bostadsrätter

Skattejämförelse småhus och bostadsrätter Skattejämförelse småhus och bostadsrätter En jämförelse av skatter och avgifter vid köp, under boendetiden och vid försäljning av småhus/äganderätter och lägenheter/bostadsrätter i Sverige Villaägarnas

Läs mer

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter?

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter? 421 26 Egenavgifter Sammanfattning Egenavgifter är en del av de socialavgifter som ska betalas enligt socialavgiftslagen (SAL). Socialavgifter enligt SAL utgörs av arbetsgivaravgifter enligt 2 kap. eller

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum LP3 15-16 Material Tentamen Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Övrig kommentar Luleå tekniska

Läs mer

8 Utgifter som inte får dras av

8 Utgifter som inte får dras av Utgifter som inte får dras av, Avsnitt 8 115 8 Utgifter som inte får dras av 9 kap. IL prop. 1999/2000:2, del 2 s. 105 113. SOU 1997:2, del II s.78 85 Sammanfattning I 9 kap. IL finns bestämmelser om utgifter

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: TE02 Ladokkod: 11FE00 Tentamen ges för: OPUS2 startår 2016 Kod: Tentamensdatum: 2017-04-28 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp

Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Redovisningens grunder och tekniker (del 2) 4 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRT011 Butikchefsutbildning HT16 Kod: Tentamensdatum: 2017-03-24 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Lagtexthäfte alt.

Läs mer

Sammanställning av termer och uttryck i IL

Sammanställning av termer och uttryck i IL 615 Sammanställning av termer och uttryck i IL A allmänna saluvärdet andel andel av s.k. äkta bostadsföretag anskaffningsutgift anskaffningsvärde arbetsresor avdragsgill utgift avliden avsättningar B befriad

Läs mer

BILAGA TILL MUSIKERNAS AVDRAGSGUIDE 2017

BILAGA TILL MUSIKERNAS AVDRAGSGUIDE 2017 Eftertryck förbjudet BILAGA TILL MUSIKERNAS AVDRAGSGUIDE 2017 Den skattskyldiges namn Deklarationsbilaga nr. Personnummer Inkomståret (fr.o.m. t.o.m.) Medverkat i nedanstående grupp/grupper under inkomståret

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2008:1343 Utkom från trycket den 19 december 2008 utfärdad den 11 december 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för:

Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TEN1 21RK2C CE12RED, DE12 och FEKKAND14 7,5 hp Tentamensdatum: 2014-11-05 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt

Läs mer

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Friskis & Svettis Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt, Avsnitt 13 1 13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt SINK A-SINK SFL Övergångsbestämmelser 13.1 Inledning Bestämmelser om redovisning och

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2010 ref. 95

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2010 ref. 95 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2010 ref. 95 Målnummer: 6456-09 Avdelning: 2 Avgörandedatum: 2010-10-08 Rubrik: En återbetalning av ingående mervärdesskatt som tidigare dragits av som kostnad vid inkomsttaxeringen

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 3 oktober 2016 KLAGANDE OCH MOTPART Skatteverket 171 94 Solna MOTPART OCH KLAGANDE AA Ombud: BB Skeppsbron Skatt Skeppsbron 20 111 30 Stockholm

Läs mer

Ekonomisk Plan för Bostadsrättsföreningen Ullna Allé, org.nr

Ekonomisk Plan för Bostadsrättsföreningen Ullna Allé, org.nr Ekonomisk Plan för Bostadsrättsföreningen Ullna Allé, org.nr 769628-9862 1 Innehållsförteckning Ekonomisk Plan för Bostadsrättsföreningen Ullna Allé, org.nr 769628-9862... 1 1. Allmänna förutsättningar...

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr ÅRSREDOVISNING 2018 HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN Org nr. 702000-8020 Org Nr: 702000-8020 HSB Bostadsrättsförening Grängen i Stockholm 2018-01-01 2017-01-01 Resultaträkning 2018-12-31 2017-12-31

Läs mer

10.26 Beta AB blandade uppgifter

10.26 Beta AB blandade uppgifter 10.26 Beta AB Företaget Beta AB ska göra bokslut år 20X7 och nedanstående information finns tillgänglig: Resultat före bokslutsdispositioner och skatt är 1 980 000. Det har tidigare gjorts två avsättningar

Läs mer

Skattenyheter december trängselskatt

Skattenyheter december trängselskatt Visma Skatteprogram Skattenyheter december 2017 - trängselskatt Av Jan-Erik W Persson I nyhetsbrevet som publicerades i november lovade vi att återkomma med utförligare beskrivning. Nedan visas en utökad

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Innan inkomst och skattebeloppen förs in på sidorna 15 ska eventuell progressionshöjning och alternativ exempt ha beaktats (SKV 2702)

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 27 februari 2013 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART AA Ombud: BB SET Konsulter KB Järnvägsgatan 7 252 24 Helsingborg ÖVERKLAGAT

Läs mer

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar

OBS! Återlämna alla blad som det finns lösningar på. Tentamen. Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng. Tentamen består av 2 delar Tentamen Externredovisning A16:3 första delen om 2 poäng Tentamen består av 2 delar Del 1 12 konteringsproblem. Varje kontering som är helt rätt ger 2 poäng Del 2 Bokslut. Korrekt bokslut ger 6 poäng.

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Innan inkomst och skattebeloppen förs in på sidorna 15 ska eventuell progressionshöjning och alternativ exempt ha beaktats (SKV 2702)

Läs mer

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp

Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Externredovisning i kommunsektorn 4,5 hp Provmoment: Ten1 Ladokkod: 21EK1B Tentamen ges för: Administratörsprogrammet, startår 2016 Kod: Tentamensdatum: 2017-11-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Kommunal

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer