Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng."

Transkript

1 Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 28 mars 2014, kl RVGA02 Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är inte tillräckligt, utan svaret skall motiveras för att över huvud taget ge poäng. OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Tentamen är anonym! Du skriver endast din tentamenskod samt kurskod på samtliga inlämnade papper! Skriv inte på baksidan! Sortera in dina svar i resp. lärares omslag! Tentamen skannas och du kan hämta den via Min sida. Skriv tydligt, texta gärna. Kladdigt skrivna svar beaktas ej. Diffust formulerade svar tolkas till nackdel för tentanden. Hjälpmedel: Okommenterad lagbok eller lagtextsamling Detta innebär att endast understrykningar/överstrykningar får göras samt att ord som redan finns intagna i lagtexten får utföras i marginalen. Man får inte tillföra något nytt, utom att hänvisa till annat lagrum. Lissabonfördraget Ansvarig för skrivningen: Germaine Hillerström Resultatet anslås på Min sida tidigast den 17 april Var god belasta inte expeditionen med frågor om skrivningsresultat före detta datum. Eventuella erinringar mot tentamensresultatet bör anföras inom tre veckor efter det att resultatet anslagits. LYCKA TILL!

2 Uppgift 1 (BJe) 5p Journalisten Becka Kajser ska göra en undersökning av hur maten på Karlstads lasarett smakar och vilka maträtter som serveras patienterna. Hon tar därför kontakt med dig som student och som studerat offentlighets och sekretesslagstiftningen. Hon vill närmare informera sig om offentlighets och sekretessreglerna när det gäller handlingar som finns på lasarettet eftersom hon vet att det är en sträng sekretess inom sjukvården. Hon vill bl.a. få ta del av den matsedel som upprättas på lasarettet månadsvis för patienterna. Besvara nedanstående frågeställningar och motivera svaret noga med hänvisning till relevanta lagregler. a) Kan Becka få ta del av matsedeln (3p) b) Vilken typ av skaderekvisit gäller inom hälso- och sjukvården och vad innebär detta (2p) Uppgift 2 (MHö) 5p Vilka inkomstslag finns det för en fysisk person? Ge exempel på olika slags inkomster för varje inkomstslag! Ange beskattningstidpunkten för varje inkomstslag! Vad innebär legalitetsprincipen och förutsebarhet? Uppgift 3 (PL) 5p Kalle arbetar som handläggare vid en förvaltningsmyndighet. En dag får han en liten underlig förfrågan på sitt bord. Det är fru Jansson som undrar om förvaltningsmyndigheten kan åta sig att för hennes räkning vidta vissa åtgärder gentemot fru Janssons granne, Buster Beriksson, som äger en fastighet intill hennes bostad. Enligt fru Janssons förfrågan finns ett allmänt missnöje i grannskapet beträffande Buster Berikssons vildvuxna trädgård och livliga festande om helgerna. Vidare redogör fru Jansson för att hennes och övriga grannarnas fastighetsvärde antagligen skulle försämras om inte förvaltningsmyndigheten agerar. a) Hur ska Kalle tolka fru Janssons förfrågan av den informationen som framgår ovan och hur bör han agera?(3p) b) Fru Jansson har hört av en bekant att förvaltningslagen (FL) är subsidiär, men han har svårt att förstå vad som avses med det. Förklara för henne vad som menas med att förvaltningslagen är subsidiär.(2p) Begränsa ditt svar till förvaltningslagens bestämmelser. Argumentera för din ståndpunkt och ange relevant lagrum!

3 Uppgift 4 (AnPr) 5p Arla Foods är ett dansk-svenskt mejerikooperativ, som ägs av ca 1200 mjölkbönder i sex europeiska länder (Belgien, Danmark, Luxemburg, Storbritannien, Sverige och Tyskland). Företaget har sammanlagt ca anställda. Bland produkterna Arla säljer finns bl.a. gräddfil, filmjölk, mjölk och smör. År 2013 omsatta Arla 63 miljarder svenska kronor. Vinsten efter skatt uppgick till nästan 2 miljarder kronor. Arla är marknadsledande på den svenska marknaden. De har en marknadsandel mellan %. Närmsta konkurrent i Sverige är Skånemejerier som har en andel på ca 13 %. Under åren 2012 och 2013 investerade Arla ca 50 miljoner kronor i olika marknadsföringskampanjer. Gemensamt för alla dessa var användandet av Arlas slogan: närmare naturen. Marknadsföring av nedanstående förpackning har förekommit i flera rikstäckande medier (TV, tidningar och via Internet). Försäljningen av smör har de senaste åren varit en framgång för Arla. En svensk köper, i genomsnitt, 1 paket smör varje kvartal. Arla har marknadsfört sitt smör i samma förpackning sedan början av 1970-talet. Det är endast några mindre estetiska justeringar som gjorts. Sedan produkten lanserades har den varit en succé och genererat stora vinster för Arla. Arlas smör säljs i nästan samtliga större livsmedelsbutiker i Sverige. Ett konkurrerande företag, Lindahls mejerier, har lanserat en ny produkt på marknaden (se bilden nedan). Syftet med lanseringen är att ta upp kampen men Arla inom smörmarknaden och vinna marknadsandelar. Företrädare för Arla visar viss irritationen på grund av Lindahls nya produktförpackning. Din uppgift är att: a) Ange och förklara rekvisiten (förutsättningarna) för att vilseledande efterbildning ska kunna föreligga. b) Avgöra om det föreligger vilseledande efterbildning i förevarande fall. Motivera ditt svar väl. c) Ange om det finns det någon annan otillbörlighetsgrund Arla skulle kunna åberopa med framgång? Motivera ditt svar. Ange lagrum i förekommande fall.

4 Uppgift 5 (BF) 10p a) Lisa och Love har varit gifta i 13 år när Love plötsligt avlider i en MC-olycka under sommaren Lisa är utom sig av sorg, men finner tröst i sina tre barn, som hon har gemensamt med Love. När Love avled hade han kr. i giftorättsgods och inga skulder. Lisa hade giftorättsgods som uppgick till kr. och inte några skulder. Din uppgift blir att fördela arvet efter Love. Glöm inte att hänvisa till lagrum. (4p)

5 b) Ange formkraven för ett giltigt testamente och nödtestamente. Motivera ditt svar och hänvisa till lagtext. (2p) c) Sara och Siri är ute på stan sent en kväll. I en park ser de en man som sover på en bänk. Sara föreslår att de ska titta efter om inte mannen har något intressant i sina fickor. Siri är tveksam, men hon tar emot Saras väska för att Sara ska få fria händer. Sara hittar mannens plånbok, som innehåller fyra hundralappar och två tjugor. Sara tar sedlarna och stoppar sedan tillbaka plånboken i mannens ficka. Sedan lämnar de parken. Vilket/vilka brott aktualiseras ovan? Gör sig även Siri skyldig till brott? Vilket isåfall? Ange lagrum och motivera ditt svar. (2p) d) Vad innebär legalitetsprincipen? Ange eventuellt/eventuella lagrum och motivera utförligt ditt svar. (2p) Uppgift 6 (GHi) 5p Evelina Svensson förvärvade den 25 maj 2011 ridhästen Zico av Marisa Petterson för en köpeskilling om kr. Efter köpet har det visat sig att hästen är en problemhäst. Köparen menar att Zico efter en dryg vecka började uppvisa ett problembeteende. Enligt Svensson kan inte Zico användas för avsett ändamål dvs. som ridhäst som motsvarar utbildningsståndpunkten LA i dressyr och LB i ridning eftersom den stannar omotiverat när den rids på ridbana och ofta stegrar sig när den blir riden eller ledd. Svensson kontaktade Petterson den 1 augusti och reklamerade köpet. Petterson menar att Zico inte var någon problemhäst vid köpet och att den var användbar för sitt ändamål som ridhäst. Dessutom stannade Zico omotiverat redan när Svensson provred den. Svensson vill därför antingen häva avtalet eller begära prisavdrag. Vad gäller? Vilka rättigheter/skyldigheter har köpare i det här läget? Redogör för rättsläget och ange lagrum. (5 poäng) Uppgift 7 (LeLö) 5p a) Beskriv kortfattat vem som har rätt att företräda ett handelsbolag i förhållande till tredje man, dvs. rätt att ingå avtal för bolagets räkning. Ange lagrum som stöd för ditt svar. b) Vem/vilka ansvarar för en ekonomisk förenings förpliktelser? Ange lagrum. c) Aktiebolag kan vara privata eller publika. Beskriv 3 saker som skiljer mellan dessa båda former och hänvisa till relevant lagrum.

6 Uppgift 8 (LeLö) 5p a) En arbetsgivare har ett flertal möjligheter att avtala om tidsbegränsad anställning. Ge 2 exempel på sådana anställningsformer och ange tillämpligt lagrum. b) På den svenska arbetsmarknaden företräds parterna i huvudsak av organisationer. Av detta följer att det måste finnas en rätt att organisera sig utan att behöva utsättas för hot eller trakasserier pga. organisationstillhörigheten. I vilket lagrum regleras detta? c) Stefan och Fredrik sitter i lunchrummet och diskuterar sina semesterplaner. Båda funderar på att spara några semesterdagar för att kunna göra en längre resa i framtiden. Stefan har inte varit anställd så länge och har 19 semesterdagar intjänade. Fredrik har arbetat länge i företaget och har 25 intjänade semesterdagar. Hur många dagar får de spara? Ange lagrum som stöd för ditt svar. Uppgift 9 (LeLö) 5p a) Företaget Trädgårdstomten AB har gått i konkurs. Efter att konkursförfarandet inletts säljer företagets ägare, tillika VD, en av företagets maskiner till sin svåger. Maskinen säljs för 45 % av det uppskattade marknadspriset. Din uppgift som konkursförvaltare är nu att göra en kortfattad analys av situationen. Hur bedömer du VD:s handlande? Behöver du vidtaga någon/några åtgärder med anledning av detta? Finns det något/några lagrum du kan stödja eventuella åtgärder på? b) Ge två exempel på vad som kan utgöra beneficium och hänvisa dessutom till relevant lagrum.

Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 12 december 2013, kl. 8.15-13.15 RVGA02 Skrivningen består av 10 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 12 december 2014, kl. 14.00-19.00 RVGA02 Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp, RVGA02/HARA02 30 mars 2012, kl. 8.15-13.15 Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Skriv tydligt, texta gärna. Kladdigt skrivna svar beaktas ej. Diffust formulerade svar tolkas till nackdel för tentanden.

Skriv tydligt, texta gärna. Kladdigt skrivna svar beaktas ej. Diffust formulerade svar tolkas till nackdel för tentanden. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 7 maj 2015, kl. 8.15-12.15 RVGA02 Skrivningen består av 8 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 24 poäng och för betyget väl

Läs mer

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 9 maj 2016 Kl

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 9 maj 2016 Kl Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 9 maj 2016 Kl 8.15 12.15 Skrivningen består av 8 frågor om 5 poäng. Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är ej tillräckligt utan svaret skall motiveras

Läs mer

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng.

Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl godkänd krävs 40 poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp 31 oktober 2014, kl. 14.00-19.00 RVGA02 Skrivningen består av 11 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget

Läs mer

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 7 maj 2015 Kl

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 7 maj 2015 Kl Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 7 maj 2015 Kl 8.15 13.15 Skrivningen består av 10 frågor om 5 poäng. Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är ej tillräckligt utan svaret skall motiveras

Läs mer

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 30 oktober 2015 Kl

Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 30 oktober 2015 Kl Tentamen i RÄTTSKUNSKAP I (RVGA11), 15 hp 30 oktober 2015 Kl 8.15 12.15 Skrivningen består av 8 frågor om 5 poäng. Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är ej tillräckligt utan svaret skall motiveras

Läs mer

Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl

Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl Tentamen i Kredit och obeståndsrätt (RVGB77) 30 oktober 2015 Kl. 8.15-13.15 Tentamen består av 6 frågor som kan ge mellan 4 och 10 poäng, och totalt kan man få max 40 poäng. För godkänt resultat krävs

Läs mer

Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är inte tillräckligt, utan svaret skall motiveras för att över huvud taget ge poäng.

Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är inte tillräckligt, utan svaret skall motiveras för att över huvud taget ge poäng. Tentamen i Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp, RVGA02 7 maj 2012, kl. 8.15-13.15 Skrivningen består av 9 frågor på 5 poäng om inte annat anges. För godkänt resultat krävs 30 poäng och för betyget väl

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Handelsrättslig

Läs mer

Tentamen i Rättskunskap II (RVGA12), 15 hp 17 augusti 2016 kl

Tentamen i Rättskunskap II (RVGA12), 15 hp 17 augusti 2016 kl Tentamen i Rättskunskap II (RVGA12), 15 hp 17 augusti 2016 kl. 8.15 13.15 Skrivningen består av motiveringsfrågor. Svar, som enbart ja eller nej eller liknande är ej tillräckligt utan svaret skall motiveras

Läs mer

Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl

Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl Tentamen i Marknadsrätt I (RVGA15) 20 januari 2017 Kl. 8.15 13.15 Tentamen består av 8 frågor och kan ge maximalt 40 poäng, till detta räknas även poäng för seminarieuppgiften. För godkänt resultat krävs

Läs mer

Tentamen i Juridisk introduktionskurs med fastighetsinriktning (RVGA42), 15 hp 16 januari 2015 Kl

Tentamen i Juridisk introduktionskurs med fastighetsinriktning (RVGA42), 15 hp 16 januari 2015 Kl Tentamen i Juridisk introduktionskurs med fastighetsinriktning (RVGA42), 15 hp 16 januari 2015 Kl 8.15 13.15 Tentamen består av 10 frågor. Tentamen kan ge maximalt 50 poäng. För godkänt resultat krävs

Läs mer

OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida.

OBS! Endast en uppgift får lösas på varje blad! Sortera in svaren i resp. lärares omslag! Tentamen ska skannas och du kan hämta den via Min sida. Tentamen i Skatterätt, 11 hp 22 januari 2016, kl. 14.00-19.00 RVGB76 Tentamen består av 6 frågor som kan ge max 36 poäng tillsammans. För godkänt resultat krävs 22 poäng och för betyget Väl godkänd krävs

Läs mer

Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen.

Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Branschrelaterad

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Marknadsrätt,

Läs mer

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp

Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Skatterätt för fastighetsmäklare, 7,5 hp Provmoment: Omten Ladokkod: JSK101, USK 101 Tentamen ges för: FM 2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2013-04-04 Tid: 9.00-14.00 Hjälpmedel: Rabe, Skattelagstiftningen

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Svensk

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-05-08 Skrivtid:

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Handelsrättslig

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Marknadsrätt,

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Svensk

Läs mer

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Lördag den 11 december, Ansvarig lärare: Bengt Jansson ( , mobil: )

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Lördag den 11 december, Ansvarig lärare: Bengt Jansson ( , mobil: ) GÖTEBORGS UNIVERSITET Psykologiska institutionen TENTAMEN PC1307 PC1546 Statistik (5 hp) Lördag den 11 december, 2010 Hjälpmedel: räknedosa Ansvarig lärare: Bengt Jansson (031 786 1696, mobil: 076 71 345

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer. KOD: Kurskod: PC1245 Kursnamn: Personlighet och hälsa, Personlighet, hälsa och socialpsykologi Provmoment: Tentamen 1a och Tentamen 1b. Ansvarig lärare: Mattias Gunnarsson Tentamensdatum: 2014-02-10 Tillåtna

Läs mer

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015.

Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Tentamen i företagsekonomi för diverse program den 16 oktober 2015. Hjälpmedel: Kalkylator Instruktioner: 1. Dina svar lämnas på svarsblanketten som finns sist i skrivningen. Kladdar får (och bör) lämnas

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNINGSTEORI OCH KONCERNREDOVISNING [21RK2C] 7,5 Högskolepoäng Provmoment: tentamen Tentamen ges för: CE+DE+EKKAND Tentamenskod: Tentamensdatum: 2016-11-04 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1121 Kursnamn: Rättspsykologi 1 Provmoment: Vittnespsykologi (6 hp) Ansvarig lärare: Sara Landström Tentamensdatum: Lördag 13 april 2013, kl 13:30-17:30 Tillåtna hjälpmedel: Inga Maximalt

Läs mer

OBS! Fyll i dina svar i rättningsmallen på sista sidan!

OBS! Fyll i dina svar i rättningsmallen på sista sidan! Mobiltelefoner ska vara avstängda och förvaras åtskilda från studenten, liksom ytterkläder, väskor och liknande. Bläck eller kulspetspenna ska användas vid besvarande av frågor. Totalt antal sidor (inklusive

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan, Kalmar Skriftligt prov i delkurs

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. KOD: Kurskod: PC1245 Kursnamn: Personlighet, hälsa och socialpsykologi Provmoment: Skriftlig tentamen 1a och skriftlig tentamen 1b (metod) Ansvarig lärare: Cecilia J Bergstad Tentamensdatum: 17 december

Läs mer

KOMPANJONSAVTAL. Inledning

KOMPANJONSAVTAL. Inledning Inledning KOMPANJONSAVTAL Ofta ägs och drivs företag av två eller flera personer tillsammans och det är då viktigt att upprätta ett gemensamt kompanjonsavtal som reglerar samarbetet. Kompanjonsavtal är

Läs mer

S e t t e r w a l l s

S e t t e r w a l l s S e t t e r w a l l s FÖRSTUDIE AVSEENDE ASSOCIATIONSFORM FÖR UNGA KLARA 2 1. Bakgrund och frågeställning 1.1 Unga Klara är för närvarande en verksamhetsgren inom Stockholms Stadsteater AB (Stadsteatern).

Läs mer

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl Redovisning och kalkylering, 15 hp Skrivning, Delkurs Redovisning Måndag 4 maj 2015, kl. 14.00 18.00 Skrivtid: Hjälpmedel: Övrigt: 4 timmar Miniräknare (ej i mobiltelefon) Genomför alltid eventuella avrundningar

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-10-31 Material Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Tentamen Monika Kurkkio G 42; VG 56 58

Läs mer

Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod

Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod KOD: Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Ansvarig lärare: Magnus Lindwall Tentamensdatum: 2014-02-18 kl. 13:30 17:30 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består

Läs mer

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Onsdag den 20 oktober, Ansvarig lärare: Bengt Jansson ( , mobil: )

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Onsdag den 20 oktober, Ansvarig lärare: Bengt Jansson ( , mobil: ) GÖTEBORGS UNIVERSITET Psykologiska institutionen TENTAMEN PC1307 PC1546 Statistik (5 hp) Onsdag den 20 oktober, 2010 Tid: 9 00 13 00 Lokal: Viktoriagatan 30 Hjälpmedel: räknedosa Ansvarig lärare: Bengt

Läs mer

DEL A. Tentamen ges för: Tentamensdatum: Tid: Programmet Organisations- och personalutvecklare i samhället, 180 hp Kl.

DEL A. Tentamen ges för: Tentamensdatum: Tid: Programmet Organisations- och personalutvecklare i samhället, 180 hp Kl. Arbetsrätt Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamensdatum: Tid: 10 högskolepoäng Tentamen 11AR10 Programmet Organisations- och personalutvecklare i samhället, 180 hp 2017-03-23 Kl. 14:00 19:00

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Provmoment: Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2012-02-17 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Lördag den 7 maj, 2011

TENTAMEN PC1307 PC1546. Statistik (5 hp) Lördag den 7 maj, 2011 GÖTEBORGS UNIVERSITET Psykologiska institutionen TENTAMEN PC1307 PC1546 Statistik (5 hp) Lördag den 7 maj, 2011 Hjälpmedel: räknedosa Ansvarig lärare: Bengt Jansson (076 7134527) Tentamen omfattar totalt

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Makro

Läs mer

Fråga 1 (WMK, 6 p.) Samarbetsavtalet styrs av svensk rätt. Formulera en giltig skiljeklausul på svenska. (1p)

Fråga 1 (WMK, 6 p.) Samarbetsavtalet styrs av svensk rätt. Formulera en giltig skiljeklausul på svenska. (1p) Fråga 1 (WMK, 6 p.) Volvo skall ingå samarbetsavtal med en ny generalagent i Kina. Generalagenten skall ansvara för lansering och försäljning av Volvos nya bilmodeller V90 och XC60 på den kinesiska marknaden.

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer. KOD: Kurskod: PC1245 Kursnamn: Personlighet, hälsa och socialpsykologi Provmoment: Tentamen 1a och Tentamen 1b Ansvarig lärare: Mattias Gunnarsson Tentamensdatum: 2015-03-20 Tillåtna hjälpmedel: Inga För

Läs mer

Mitt sätt att bli informerad. Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna

Mitt sätt att bli informerad. Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna Mitt sätt att bli informerad Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna Vilka informationskällor finns Det finns två olika källor: Interna källor

Läs mer

Studentens namn: Studentens personnummer: Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta.

Studentens namn: Studentens personnummer: Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. KOD: Kurskod: PM 2617 Kursnamn: Arbets- och organisationspsykologi, 22,5 hp Provmoment: Arbetsmiljö, organisation, grupp & ledarskap Ansvarig lärare: Christian Jacobsson & Max Rapp Ricciardi Tentamensdatum:

Läs mer

Invandrarföretagare i Sverige och Europa. Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009

Invandrarföretagare i Sverige och Europa. Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009 Invandrarföretagare i Sverige och Europa Farbod Rezania, Ahmet Önal Oktober 2009 Sammanfattning 1 Sammanfattning I denna rapport har möjligheter och hinder för företagandet i Sverige jämförts med motsvarande

Läs mer

Samhällskunskap Civics

Samhällskunskap Civics 1 Ämnesprov, läsår 2012/2013 Ersättningsprov Samhällskunskap Civics Delprov B1 Årskurs 6 Elevens namn och klass/grupp Prov som återanvänds omfattas av sekretess enligt 17 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen.

Läs mer

Att ha. God man. eller. Förvaltare

Att ha. God man. eller. Förvaltare Att ha God man eller Förvaltare 1 Om ordet hen I texten finns ordet hen. Det är ett ganska nytt ord i svenskan. Det används om personer i stället för hon eller han. Om könet på en person är okänt kan man

Läs mer

Salstentamen Juridik 1hp. Kryssa för det påstående som är korrekt. Endast ett rätt svar per fråga. Totalt 24 frågor.

Salstentamen Juridik 1hp. Kryssa för det påstående som är korrekt. Endast ett rätt svar per fråga. Totalt 24 frågor. 11FK10 Borås 11F310, 117910, 11GF10, 114610 Borås Utbildningsvetenskaplig kärna, UVK 1.2 Provmoment: Salstentamen Juridik 1hp. Ladokkod: Tentamen ges för: 11FK10, 11F310, 117910, 11GF10, 114610 TentamensKod:

Läs mer

Matematiskt luffarschack

Matematiskt luffarschack Matematiskt luffarschack - idé från Valentina Chapovalova Luffarschack är en lagtävling där lagen ska lösa uppgifter på tid. På varje uppgift ska man endast lämna in svar. På en lapp skriver man uppgiftens

Läs mer

TENTAMEN. SAMHÄLLSVETENSKAPLIG FORSKNINGSMETODIK Kurs 7 PC1307. Forskningsmetodik 10 poäng (ECTS) Måndag den 13 oktober, 2008

TENTAMEN. SAMHÄLLSVETENSKAPLIG FORSKNINGSMETODIK Kurs 7 PC1307. Forskningsmetodik 10 poäng (ECTS) Måndag den 13 oktober, 2008 GÖTEBORGS UNIVERSITET Psykologiska institutionen TENTAMEN SAMHÄLLSVETENSKAPLIG FORSKNINGSMETODIK Kurs 7 PC1307 Forskningsmetodik 10 poäng (ECTS) Måndag den 13 oktober, 2008 Tid: 9 00 14 00 Lokal: Viktoriagatan

Läs mer

TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN

TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN TENTAMEN I SKATTERA TT, 15 HP NYA STUDIEORDNINGEN 15 maj 2014 Tentamen består av fyra frågor om tillsammans 24 poäng. Maximalt kan 30 poäng erhållas medräknat poängen för deltagande i seminarierna (1 poäng)

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum LP3 15-16 Material Tentamen Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Övrig kommentar Luleå tekniska

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1205, PC1245 Kursnamn: Personlighet och hälsa, Personlighet, hälsa och socialpsykologi Provmoment: Tentamen 1a och Tentamen 1b. Ansvarig lärare: Mattias Gunnarsson Tentamensdatum: 2013-03-18

Läs mer

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar.

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar. KOD: Kurskod: PC1307, PC1546 Kursnamn: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik, Forskningsmetodik och fördjupningsarbete. Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Uta Sailer Tentamensdatum: 2013-10-25

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Skriftliga salstentamina vid Örebro universitet. Ordningsregler för studenter

Skriftliga salstentamina vid Örebro universitet. Ordningsregler för studenter Skriftliga salstentamina vid Örebro universitet Ordningsregler för studenter Inledning Föreliggande regler är utformade med tanke på salstentamen (i fortsättningen benämnt tentamen) i centralt schemalagda

Läs mer

Studentens namn: Studentens personnummer: Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta.

Studentens namn: Studentens personnummer: Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. KOD: Tentamen Psykologi Kurskod: PC1206,/PC1245 Kurs 6: Personlighet, hälsa och socialpsykologi (15 hp) Datum: 14/1-2016 Helfart HT 15 Provmoment: Socialpsykologi + Metod Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1224 Kursnamn: Arbets och Organisationspsykologi 2 Provmoment: Gruppsykologi ur ett arbetslivsperspektiv Ansvarig lärare: Max Rapp Ricciardi Tentamensdatum: 2016-02-20 Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM2315 Kursnamn: Metoder för psykologisk forskning (15 hp) Ansvarig lärare: Leif Strömwall Tentamensdatum: 2012-03-22 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare samt bifogad formel- och tabellsamling

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A TentamensKod: Tentamensdatum: 20/10-2012

Läs mer

Enskild firma. Allmänt

Enskild firma. Allmänt Enskild firma 1/4 Allmänt Väljer du att driva företaget som en enskild firma är det viktigt att veta att du själv ansvarar för allt du gör i företagets namn, t.ex. att avtal hålls och skulder betalas.

Läs mer

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är28 poäng. För Godkänt krävs minst 17 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 22,5 poäng.

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är28 poäng. För Godkänt krävs minst 17 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 22,5 poäng. Försättsblad KOD: Kurskod: PC1307/PC1546 Kursnamn: Kurs 7: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik/forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Statistik, 5 hp Ansvarig lärare: Sara Landström Tentamensdatum:

Läs mer

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare Ansökningsformulär Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare 1 Uppgifter om sökande Namn på sökande/företag: Driftsform: Organisationsnummer/personnummer: Postadress:. Postnummer

Läs mer

Tentamen Juridik 7 hp

Tentamen Juridik 7 hp STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för socialt arbete - Socialhögskolan - Tentamen Juridik 7 hp Onsdagen den 24 mars 2010, klockan 9-12 Ugglevikssalen, Frescati Namn Personnummer. Klass Instruktioner

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM2315 Kursnamn: Metoder för psykologisk forskning (15 hp) Ansvarig lärare: Leif Strömwall Tentamensdatum: 2012-04-28 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare samt bifogad formel- och tabellsamling

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1205, PC1245 Kursnamn: Personlighet och hälsa, Personlighet, hälsa och socialpsykologi Provmoment: Tentamen 1a och Tentamen 1b. Ansvarig lärare: Mattias Gunnarsson Tentamensdatum: 2013-02-11

Läs mer

TENTAMEN l A/INTERNATIONELL MAKROEKONOMI. TORSDAGEN DEN 31 maj Sätt ut skrivningsnummer, ej namn eller födelsenummer, på samtliga inlämnade ark.

TENTAMEN l A/INTERNATIONELL MAKROEKONOMI. TORSDAGEN DEN 31 maj Sätt ut skrivningsnummer, ej namn eller födelsenummer, på samtliga inlämnade ark. UPPSALA UNIVERSITET Nationalekonomiska institutionen SKRIVN.NR.... Lämnat kl.... TENTAMEN l A/INTERNATIONELL MAKROEKONOMI TORSDAGEN DEN 31 maj 2012 Skrivtid: Hjälpmedel: 3 timmar Miniräknare ANVISNINGAR

Läs mer

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet.

Papper, miniräknare med tomt minne och penna. Räknare på smartphones, ipad, Tab eller liknande är inte tillåtet. Grundläggande företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamenskod: Kursen är totalt 7,5 högskolepoäng Tentamen 51FE01 Textil produktutveckling och Butikschefsprogrammet antagna 2015, Textilingenjörer

Läs mer

Depå-/kontoavtal för aktiesparklubb

Depå-/kontoavtal för aktiesparklubb Depå-/kontoavtal för aktiesparklubb Kopia av giltig ID-handling vidimerad av en person skall bifogas vid öppnande av depå hos Nordnetdirekt. Detta gäller för samtliga depåägare. Använd bifogad blankett

Läs mer

Har du gjort en affärsplan för ditt företag har du ett underlag för presentation och diskussion även i den.

Har du gjort en affärsplan för ditt företag har du ett underlag för presentation och diskussion även i den. Egenbedömning inför presentation Som företagare är du alltid fullt upptagen men alla väntar sig ändå att du är den som kan ditt företag bäst och kan beskriva det. Denna checklista tar dig igenom frågeställningar

Läs mer

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning. Lördag 30 maj 2015, kl

Redovisning och kalkylering, 15 hp. Skrivning, Delkurs Redovisning. Lördag 30 maj 2015, kl Redovisning och kalkylering, 15 hp Skrivning, Delkurs Redovisning Lördag 30 maj 2015, kl. 9.00 13.00 Skrivtid: Hjälpmedel: Övrigt: 4 timmar Miniräknare (ej i mobiltelefon) Genomför alltid eventuella avrundningar

Läs mer

Grundläggande företagsekonomi 4p

Grundläggande företagsekonomi 4p Grundläggande företagsekonomi 4p Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE02 11FE00 OPUS2 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2015-04-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Årsredovisningslagen och Bokföringslagen

Läs mer

TENTAMEN. PC1307/1546 Statistik (5 hp) Måndag den 19 oktober, 2009

TENTAMEN. PC1307/1546 Statistik (5 hp) Måndag den 19 oktober, 2009 GÖTEBORGS UNIVERSITET Psykologiska institutionen TENTAMEN PC1307/1546 Statistik (5 hp) Måndag den 19 oktober, 2009 Tid: 9 00 13 00 Lokal: Viktoriagatan 30 Hjälpmedel: räknedosa Markera kurs gällande kurs

Läs mer

Ökad personlig integritet för patienten

Ökad personlig integritet för patienten 1(2) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-12-11 RS130150, Stefan Kunkel, utvecklare HSS130076 VO Hälso- och sjukvård Regionfullmäktige Ökad personlig integritet för patienten Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är 22 poäng. För Godkänt krävs minst 13 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 18 poäng.

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är 22 poäng. För Godkänt krävs minst 13 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 18 poäng. Försättsblad KOD: Kurskod: PC1546 Kursnamn: Kurs 7: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik/forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Statistik, 5 hp Ansvarig lärare: Pär Bjälkebring Tentamensdatum:

Läs mer

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart KOD: Kurskod: PC1245 Personlighet, hälsa och socialpsykologi Datum: 23/5-2015 Hel- och halvfart VT15 Provmoment: Socialpsykologi + Metod Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Ansvarig lärare: Niklas Fransson

Läs mer

Hur bör man som mäklare agera när en köpare påtalar ett fel i fastigheten de köpt?

Hur bör man som mäklare agera när en köpare påtalar ett fel i fastigheten de köpt? Hur bör man som mäklare agera när en köpare påtalar ett fel i fastigheten de köpt? En fråga som ställs så gott som dagligen till Mäklarsamfundets jurister är hur mäklaren ska agera när en köpare återkommer

Läs mer

Juridisk introduktionstermin. Deltentamen 3 Flervalsalternativ-frågor

Juridisk introduktionstermin. Deltentamen 3 Flervalsalternativ-frågor Juridiska institutionen, Göteborgs universitet Juridisk introduktionstermin Deltentamen 3 Flervalsalternativ-frågor Instruktion Varje fråga har fyra svarsalternativ: A, B, C och D. Kryssa i rutorna för

Läs mer

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Malmö, 28 november 2014 - Mobile Loyalty, som utvecklar och säljer online och mobila annonslösningar, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag en redogörelse

Läs mer

Denna tentamen innehåller 10 frågor. Maxpoäng är 30 och gränsen för godkänt går vid 24.

Denna tentamen innehåller 10 frågor. Maxpoäng är 30 och gränsen för godkänt går vid 24. KOD: Kurskod: PM1613 Kursnamn: Etik och Juridik Provmoment: Juridik, Omtentamen Ansvarig lärare: Jesper Lundgren Tentamensdatum: 4 juni, 2014 Tillåtna hjälpmedel: Inga Denna tentamen innehåller 10 frågor.

Läs mer

Försättsblad Tentamen

Försättsblad Tentamen Försättsblad Tentamen (Används även till tentamenslådan.) Måste alltid lämnas in. OBS! Eventuella lösblad måste alltid fästas ihop med tentamen. Institution Ekonomihögskolan Skriftligt prov i delkurs Verksamhetsstyrning,

Läs mer

Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015

Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015 Tentamen i företagsekonomi 17 augusti 2015 Skrivtid: 5 timmar Hjälpmedel: Kalkylator Dina svar lämnas på svarsblanketten som återfinns sist i skrivningen. Lämna gärna in dina med nummer märkta kladdar.

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 3,0 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 120908 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Denna tentamen innehåller 10 frågor. Maxpoäng är 30 och gränsen för godkänt går vid 24.

Denna tentamen innehåller 10 frågor. Maxpoäng är 30 och gränsen för godkänt går vid 24. KOD: Kurskod: PM1613 Kursnamn: Etik och Juridik Provmoment: Juridik, Omtentamen Ansvarig lärare: Jesper Lundgren och Niklas Rydbo Tentamensdatum: 15 januari, 2014 Tillåtna hjälpmedel: Inga Denna tentamen

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari - 31 december 2005 (jämförelesesiffor 2004 avser Emitor AB) Kommentarer till verksamheten. Finansiell

Läs mer

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 8 mars 2006 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Tonnageskatt (SOU 2006:20).

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 8 mars 2006 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Tonnageskatt (SOU 2006:20). R-2006/0355 Stockholm den 8 juni 2006 Till Finansdepartementet Fi 2006/1167 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 8 mars 2006 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Tonnageskatt (SOU

Läs mer

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp Datum: Tisdag 20 december 2016 Tid: 14.00 17.00 Lärare: Charlotte Hemmingsson Tentamen omfattar totalt 50 poäng. För G krävs 30 poäng. För VG

Läs mer

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) Ansökan för Vårdgivare med huvuduppdrag 1. Rehabilitering långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom eller 2. Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering Specialistläkarmottagning

Läs mer

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!!

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!! Göteborgs Universitet Psykologiska Institutionen Tentamen Psykologi kurskod PC1206, Kurs 6: Individen i ett social sammanhang (15 hp) och PC 1245. Tid för tentamina 28/5-2011. Hel och halvfart VT 11. Provmoment.

Läs mer

SKRIFTLIGA SALSTENTAMINA VID ÖREBRO UNIVERSITET ORDNINGSREGLER FÖR STUDENTER

SKRIFTLIGA SALSTENTAMINA VID ÖREBRO UNIVERSITET ORDNINGSREGLER FÖR STUDENTER SKRIFTLIGA SALSTENTAMINA VID ÖREBRO UNIVERSITET ORDNINGSREGLER FÖR STUDENTER Inledning Föreliggande regler är utformade med tanke på salstentamen (i fortsättningen benämnt tentamen) i centralt schemalagda

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7)

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7) Tentamen IndustriellEkonomiGK 2011-01-11 Sid 1 (7) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2013-11-07 Antal timmar: 14:15-19:15 Ansvarig lärare: Per Forsberg, Mats

Läs mer

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart KOD: Omtentamen Psykologi Kurskod: PC1206, Kurs 6: Individen i ett socialt sammanhang (15 hp) och PC1245 Datum: 25/8-2012 Hel- och halvfart VT 12 Provmoment: Socialpsykologi + Metod Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. Försättsblad KOD: Kurskod: PC1203, PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och metod, Kognitiv psykologi och utveckling Provmoment: Kognitiv psykologi Ansvarig lärare: Ulf Dahlstrand Tentamensdatum: 2011-12-03

Läs mer

Introduktion till turism, /Turism, internationella trender kulturanalys

Introduktion till turism, /Turism, internationella trender kulturanalys TENTAMEN Introduktion till turism, /Turism, internationella trender kulturanalys Moment 1: Turism, 7,5 hp 2013-xx-xx Lördag i ÖP 8 Kl 9-13.00 Antal frågor: Del RM: tot: 35p. 5 frågor (1-5) med svarsalternativ

Läs mer

a) Hur definieras verksamhetsgren i IL? Ange lagrum till svaret.

a) Hur definieras verksamhetsgren i IL? Ange lagrum till svaret. 1 Förslag till tentamensfrågor på kursen Företagsbeskattning 15 hp Förkortningar som används i samband med denna tentamen: - AB, aktiebolag - IL, inkomstskattelagen (1999:1229) - ML, mervärdesskattelagen

Läs mer

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) Kurs med kurskod ME1002 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1200 Betygsskala 3-5

Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) Kurs med kurskod ME1002 Betygsskala A-F Kurs med kurskod 4D1200 Betygsskala 3-5 Tentamen IndustriellEkonomiGK 2010-05-25 Sid 1 (6) OBS! För att tentamensresultatet skall registreras i LADOK krävs att du är kursregistrerad (innan tentamenstillfället) på någon av ovannämnda kurser.

Läs mer

VÅRD & OMSORG OCH MEDIA

VÅRD & OMSORG OCH MEDIA VÅRD & OMSORG OCH MEDIA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Ca 2 500 medarbetare Omsätter 1 miljard Äldreomsorg, handikappomsorg, hälso- och sjukvård och biståndskontor Stab Kommunen har arbetat med mediarelationer,

Läs mer