Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Skärsätra förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ansvariga för planen: Förskolechef tillsammans med pedagogerna Vår vision "Vår förskola ska bedriva god pedagogisk verksamhet där barn och vuxna har en stark mental närvaro och ett engagemang så att ett gott utvecklingsklimat skapas. Skärsätra förskola ska skapa forum så att barnen får med sig en positiv syn på sitt fortsatta lärande, en bra självbild och ett gott självförtroende samt vara en plats där människors olika kulturella bakgrund är en tillgång" Planen gäller från till Barnens delaktighet Vid terminsstarten utarbetar barn och pedagoger tillsammans trivselregler utifrån samtal i barngruppen, barnintervjuer och observationer. Vårdnadshavarnas delaktighet Föräldrarna får ta del av planen mot diskriminering och kränkande behandling genom utskick via e-post varefter ev. frågor och funderingar är välkomna till förskolan. En föräldraenkät genomförs i kommunen varje år. Personalens delaktighet Personalen har under utvecklingsdagar och arbetsplatsmöten varit med och upprättat, följt upp och utvärderat planen. Förankring av planen Planen upprättas, revideras och diskuteras på arbetsplatsmöten. Den presenteras och diskuteras på föräldrarådsmöten. Planen finns tillgänglig på hemsidan samt skickas via e-post till alla föräldrar. Trivselregler utarbetas av barn och pedagoger tillsammans samt att det förs återkommande samtal i barngruppen om respekt, hänsyn, vänskap och relationer. Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Resultat och effekter av genomförda insatser/åtgärder diskuterades och utvärderades på arbetsplatsmöten. Föräldrarnas synpunkter fångades upp i enkäten som genomförs varje år. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Förskolechef och pedagoger har deltagit i utvärderingen av fjolårets plan. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Vi har utvärderat fjolårets plan och kommit fram till att skriva planen utifrån DO:s struktur för att bättre kunna utvärdera och sätta nya mål. Tex vill vi kunna utvärdera genusarbetet samt lägga till diskrimineringsgrunden ålder. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Årets plan ska utvärderas under arbetsplatsmötet i september/oktober och under vårterminens föräldrarådsmöten.

2 Ansvarig för att årets plan utvärderas: Förskolechef och pedagoger. Främjande insatser Främja likabehandling oavsett kön Att vi som arbetar på förskolan alltid ska ha ett respektfullt bemötande gentemot barn, föräldrar och kollegor. Att flickor och pojkar ska få lika stort utrymme och inflytande över verksamheten. Att pojkar och flickor ska ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller. Att vi stärker barnens självkänsla, självinsikt och förmåga att värna om sin kroppsliga integritet gentemot vuxna och andra barn. Att vi som arbetar på förskolan alltid är närvarande i barngruppen för att lyssna med alla sinnen. Genom att tolka och avläsa beteenden, handlingar, verbal kommunikation, kroppspråk eller ansiktuttryck arbetar vi aktivt mot traditionella könsroller och ger alla barn möjlighet att komma till tals. På samlingar kan vi till exempel genomföra talrundor, vilket ger alla barn möjlighet att komma till tals. Att vi skapar förutsättningar så att barnen kan utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa könsroller. Att vi som arbetar på förskolan är medvetna om vårt eget förhållningssätt och språkbrukets betydelse. Ansvarig: Förskolechef och pedagoger är ansvariga för att de uppsatta målen och arbetet genomförs. Främja likabehandling oavsett etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning Att barnen ska känna till olika religioner och ha kännedom om religionsfrihet och vad detta innebär. Alla föräldrar ska med förtroende kunna lämna sina barn till förskolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för någon etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Att vi skapar förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa föreställningar om olika etniska grupper och/eller annan trosuppfattning. Att vi som arbetar på förskolan alltid är närvarande i barngruppen för att lyssna med alla sinnen, tolka och avläsa beteenden, handlingar, verbal kommunikation och kroppspråk. Att vi arbetar aktivt för att utveckla barnens förmåga att leva sig in i och respektera andras kulturer och värderingar. Att vi strävar efter att belysa och ta del av olika religioners högtider och traditioner. Att vi hjälper barnen att känna stolthet över sig själva och sin etniska tillhörighet. Ansvarig: Förskolechef och pedagoger är ansvariga för att de uppsatta målen och arbetet genomförs.

3 Främja likabehandling oavsett funktionsnedsättning Att vi skapar förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa föreställningar som baseras på funktionsförmåga. Att vi anpassar verksamheten med hänsyn till barnens olika förutsättningar och utformar den så att alla barn kan delta på sina villkor i de olika aktiviteterna. Att vi som arbetar på förskolan fungerar som goda förebilder genom ett förhållningssätt som uttrycker respekt för det enskilda barnets förmågor och förutsättningar. Att vi har en god kontakt med barnets föräldrar. Att vi tar tillvara föräldrarnas kunskap om barnet som en värdefull information i arbetet med att skapa en bra miljö för barnet. Det är bra om vi pedagoger tillsammans med barnets föräldrar kommer överrens om och i vilken omfattning och på vilket sätt de övriga barnen behöver få information om barnets funktionsnedsättning. Ansvarig: Förskolechef och pedagoger är ansvariga för att det redovisade arbetet och målen genomförs. Främja likabehandling oavsett sexuell läggning Att vi synliggör och bejakar olika familjekonstellationer i verksamheten. Målet följs upp under höstens utvecklingsdagar alternativt under Ap-mötet i september. Att vi i litteraturen lyfter fram böcker med olika familjekonstellationer. Att vi som arbetar på förskolan alltid är närvarande i barngruppen för att lyssna med alla sinnen, tolka och avläsa beteenden, handlingar, verbal kommunikation och kroppsspråk. Ansvarig: Förskolechef och pedagoger är ansvariga för att det redovisade arbetet och målen genomförs. Motverka kränkande behandling Att vi som arbetar på förskolan alltid ska ha ett respektfullt bemötande gentemot barn, föräldrar och kollegor. Att vi som arbetar på förskolan ansvarar för att förskolans trivselregler och rutiner följs. Att det förs återkommande samtal om respekt, hänsyn, vänskap och relationer. Att vi som arbetar på förskolan alltid är lyhörda och närvarande i barngruppen för att aktivt kunna motverka minsta antydan till kränkande beteende/behandling. Att grunda samt vidga barnens förmåga till empati och respekt för allas lika värde och ge dem redskap till att lösa konflikter. Uppmuntra barnen att bry sig om och hjälpa och stötta varandra. Samtala med barnen om olika situationer som kan uppfattas som kränkande, hur de kan agera för att vara en bra kompis och hur de kan hjälpa en kamrat som blir utsatt för kränkningar. Att personalen är bra förebilder och föregår med gott exempel i alla situationer. Personalen ska aldrig tala illa om andra anställda, andra barn eller föräldrar. Ansvarig: Förskolechef och pedagoger är ansvariga för att arbetet att nå målen genomförs.

4 Kartläggning Kartläggningsmetoder Vi har under arbetsplatsmötena diskuterat och kartlagt platser och situationer där kränkning kan förekomma. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning och Sexuell läggning. Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Barnen är involverade i kartläggningen genom intervjuer med de äldsta barnen samt observationer av de yngsta barnen på förskolan. Vi har genomfört utvecklingssamtal med alla föräldrar där de haft möjlighet att lämna synpunkter på förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Hur personalen har involverats i kartläggningen All personal har deltagit i kartläggningen via diskussioner på utvecklingsdagar och arbetsplatsmöten. Vi har diskuterat exempel på platser och situationer där kränkningar kan förkomma. Resultat och analys Vi har observerat och lyssnat in och kommit fram till att kränkningar lättare kan förekomma under den "fria leken" och i övergångar mellan olika aktiviteter. Utifrån observationerna och samtalen i barngrupperna anpassar vi verksamheten med hänsyn till barnens olika behov och förutsättningar och utformar den så att alla barn kan delta på sina villkor i de olika aktiviteterna. Rutiner och regler har setts över för att minimera risken för att det uppstår strukturer som bidrar till diskriminering, tex att det alltid ska finnas en pedagog i närheten av barnen. Förebyggande åtgärder Kön Barnen ska ha lika handlingsutrymme i alla situationer och miljöer oavsett kön. De ska kunna välja sina lekar utifrån sina intressen utan att bli begränsade av traditionella könsmönster. Utvärderingen sker genom kontinuerliga observationer av barnens lek. Resultaten från observationerna presenteras och dikuteras på arbetslagstiden. Om situationer uppstår där det ena könet utesluter det andra från sina aktiviteter med hänvisning att de är fel kön, tar vi upp en dialog med barnen och arbetar aktivt för att leken ska involvera bägge könen på lika villkor. Genom att möblera om på avdelningarna och skapa rum i rummen underlättar vi för barnen att kombinera olika lekar. Vi genomför kontinuerliga observationer avseende barns lek i de olika rummen. Vi är ute i naturen där barnen har tillgång till könsneutralt material. Vid observationer och i de intervjuer som vi har genomfört uttrycker både flickor och pojkar att de gärna leker i alla utrymmen.

5 Ansvarig Personalen på respektive avdelning ansvarar för ommöblering under läsåret. Arbetet genomförs kontinuerligt under läsåret. Resultaten från observationerna presenteras på arbetsplatsmöten under läsåret. Samtliga anställda medverkar aktivt i alla åtgärder. Etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning på förskolan Barnen ska känna till att det finns olika religioner, kulturer, trosuppfattningar och etniska tillhörigheter och oavsett detta behandlas lika. Föräldrarna ska vara förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra religiösa livsåskådningen eller etnisk tillhörighet. Utvärdering sker genom kontinuerliga observationer av barnen. Resultatet från Att vi som arbetar på förskolan alltid är närvarande i barngruppen för att observera, lyssna och avläsa beteenden och handlingar. Att vi arbetar aktivt för att utveckla barnens förmåga att leva sig in i och respektera andras religioner, kulturer och värderingar. Vi har observerat och utvärderat vår verksamhet och kommit fram till att vi behöver arbeta mer med olika religioner, trosuppfattningar och andra kulturer för att öka kunskapen och förståelsen för andra religioner, trosuppfattningar och kulturer i barngrupperna. Ansvarig Personalen på respektive avdelning ansvarar för att observera. Arbetet genomförs fortlöpande under läsåret. Resultaten från observationerna presenteras på arbetsplatsmöten under läsåret. Samtliga anställda medverkar aktivt i alla åtgärder. Funktionsnedsättning Att barnen får utveckla sina intressen och kompetenser oavsett funktionsförmåga och att alla barn kan delta i de olika aktiviteterna utifrån sin förmåga och på lika/sina villkor. Utvärdering sker genom kontinuerliga observationer av barnen. Resultatet från Att vi som arbetar på förskolan har ett respektfullt förhållningssätt till det enskilda barnets förmågor och förutsättningar. Att vi som arbetar på förskolan tar tillvara föräldrarnas kunskap för att skapa en bra miljö för barnet på förskolan. Att vi som arbetar på förskolan alltid är närvarande i barngruppen och uppmärksamma på kamratrelationerna och att vi när barnen inte kan lösa det själva, agerar omedelbart för att bibehålla hög trivsel och ett positivt förhållningssätt. Ansvarig: Samtliga anställda medverkar aktivt i alla åtgärder. Arbetet genomförs kontinuerligt under läsåret. Resultaten från observationerna presenteras på arbetsplatsmöten under läsåret.

6 Sexuell läggning Att vi synliggör och bejakar olika familjesituationer. Utvärdering sker genom kontinuerliga observationer av barnen. Resultatet från Att vi läser böcker som handlar om olika familjekonstellationer och att vi utvecklar barns syn på olika familjekonstellationer i leken. Vi har utvärderat vår verksamhet och kommit fram till att vi behöver utveckla vårt arbete med att synliggöra och bejaka olika familjesituationer. Ansvarig Samtliga anställda medverkar aktivt i alla åtgärder. Arbetet genomförs fortlöpande under läsåret. Resultaten från observationerna presenteras på arbetsplatsmöten under läsåret Kränkande behandling Att vi säkrar förskolan så att barnen kan känna sig trygga och att vi utgår ifrån de platser som vid kartläggningen identifierats som otrygga. Det kan dels handla om att förändra den fysiska miljön och dels om att stärka vuxennärvaron. Utvärdering sker genom kontinuerliga observationer av barn och platser. Resultatet från Vi går in och stöttar samt agerar direkt när det uppstår bråk och i situationer där kränkningar förekommer. Små barns förmåga att överblicka en situation och att inse konsekvensen av det egna beteende är begränsad och de kan behöva de vuxnas stöd för att reda ut situationer. Det är viktigt att barnen är delaktiga och att de får komma med konstruktiva förslag när problem uppstår och att vi som personal uppmärksammar kamratrelationerna i förskolan och omedelbart agerar för att bibehålla hög trivsel och ett positivt förhållningssätt. Ansvarig Samtliga anställda medverkar aktivt i alla åtgärder. Arbetet genomförs kontinuerligt under läsåret. Resultaten från observationerna presenteras på arbetsplatsmöten under läsåret.

7 Rutiner för akuta situationer Policy "Det ska råda nolltolerans mot trakasserier och kränkande behandling i vår förskola" Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Personalen håller god uppsikt över alla platser där barn lekar inom- och utomhus. Att det alltid finns minst en anställd i närhet av barnen. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Kontaktuppgifter sitter uppsatt på förskolan samt finns även tillgängligt på hemsidan. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn 1. Vi talar med det barn/de barn som kränkt någon eller själva blivit kränkta eller trakasserade. Vi förtydligar gällande regler, förklarar hur man kan uppleva kränkningar och försöker hitta en lösning och komma till försoning. 2. Vi diskuterar händelsen med berörd personal. 3. Om situationen så kräver samtalar vi med berörda föräldrar. 4. Vid behov, om situationen så kräver tar vi upp händelsen i hela barngruppen och, i samarbete, låter barnen själva hitta en lämplig lösning. 5. Vid behov, om situationen så kräver finns möjlighet för arbetslaget att få konsultation i aktuellt ämne med förskolepsykolog. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal Vi talar med den vuxne som kränker och påpekar det oriktiga i beteendet. Vi tydliggör också konsekvenserna av handlandet. Om barn, förälder eller förskolans personal upplever att något barn diskriminerats, trakasserats eller kränkts av anställda på förskolan hänvisas ärendet till förskolechef som omgående utreder saken. Rutiner för uppföljning Pedagoger och förskolechef ansvarar för att åtgärderna följs upp och utvärderas under arbetslagstiden och/eller under veckomötet med personal från alla avdelningarna och förskolechef. Rutiner för dokumentation erna dokumenteras av ansvariga pedagoger och/eller förskolechef. Ansvarsförhållande Pedagoger och förskolechef är ansvariga för att åtgärderna genomförs.

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-06-13 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision: På vår förskola ska inget barn bli diskriminerad,

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2014/2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Blåklinten Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år a för planen Marie Lundgren Åsa Marklund Anki Lindberg

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Agneta Kessman samt likabehandlingsgruppen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2019 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår:

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen har det yttersta

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Grunduppgifter. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. Ansvariga för planen Förskolechefen

Grunduppgifter. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. Ansvariga för planen Förskolechefen - Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen Vår vision Alla i förskolan, barn, föräldrar, pedagoger ska känna att de vistas i en miljö

Läs mer

Jörgensgårdens, Eriksgårdens och Lilla dag och natts förskolors Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jörgensgårdens, Eriksgårdens och Lilla dag och natts förskolors Plan mot diskriminering och kränkande behandling Jörgensgårdens, Eriksgårdens och Lilla dag och natts förskolors Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och pedagogisk omsorg Läsår: 2016-2017

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling.

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Ansvariga för planen: Förskolechefen. Vår vision:

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för

Läs mer

Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen Vår vision Alla i förskolan, barn, föräldrar,

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Catrine Norrby tillsammans med pedagogerna på förskoalan 2014-06-23 Innehåll Grunduppgifter... 2 Vår vision... 2 Förankring av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen samt förskolans barnutvecklingsgrupp.

Läs mer

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Landbo Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef och personalen på Landbo förskola. Vår vision:

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår:

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2019-2020 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Rektor har det yttersta ansvaret

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Rosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Vår vision På Kryssets

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Njutångers förskola Upprättad 2013-12-17 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015-16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2018/2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och asylförskola 1-5 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Baggebygårds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Baggebygårds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Baggebygårds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Catrine Norrby tillsammans med pedagogerna på förskolan 2014-06-19 Grunduppgifter... 2 Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kryssets förskolas likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling -2015-2016 Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Trulsagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4

Läs mer

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013 Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Björna förskola 2012/2013 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Förskoleverksamhet, Ekorren barn 1-3 år & Räven

Läs mer

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Arbetslagen på. Förskolechef. Vår vision På vår förskola

Läs mer

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Vesslans förskola Upprättad Januari 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15

Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15 Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Förskolan Näktergalens arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan

Förskolan Näktergalens arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Förskolan Näktergalens arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Verksamhetsformer som omfattas av arbetet Förskola 1 5 år Ansvariga för arbetet Arbetslaget samt

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola Upprättad 201301 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd. Opalen Ansvariga för planen Pedagogerna på Opalen Vår vision Vår vision är att föräldrar

Läs mer

Likabehandlingsplan för Tuppens förskola

Likabehandlingsplan för Tuppens förskola Likabehandlingsplan för Tuppens förskola Värdegrunden i Högsätra skolområde Våra förskolor och skolor är och ska vara bra förskolor/skolor där barn, elever och vuxna har en stark mental närvaro och ett

Läs mer

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Trulsagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Trulsagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fastställd 2018-06-20 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolans personal.

Läs mer

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet a för planen Förskolechef i samråd med personalen

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år 161201-171130 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Vår vision är att ha en förskolemiljö där alla känner sig trygga.

Vår vision är att ha en förskolemiljö där alla känner sig trygga. Förskolan Hjortens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter: Ansvariga för planen: Förskolechef Joanna Maculewicz Pedagogisk utvecklare Anna Christiansen Förskolans förskollärare

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Mo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fastställd

Mo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fastställd Mo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fastställd 180910 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolans personal. Värdegrundsuppdraget

Läs mer

Förskolan Igelkottens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Igelkottens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Igelkottens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling!

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Kåsans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Kåsans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Kåsans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Trädkryparens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trädkryparens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trädkryparens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017-2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan NORRGÅRDENS FÖRSKOLA upprättad Januari 2015 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola Upprättad 201501 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år.

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år. Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer