Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster"

Transkript

1 KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

2 Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna vänder sig till dig som kommunicerar om 1177 Vårdguidens e-tjänster nationellt eller regionalt. Det kan vara till exempel regionala e-tjänsteansvariga, kommunikatörer, redaktörer, utbildare, administratörer av information på kontaktkort och lokala administratörer i mottagningskontot Mina vårdkontakter. I det här dokumentet hittar du: principer som gäller när vi kommunicerar om e-tjänsterna standardformuleringar som du kan använda exempelformuleringar i olika sammanhang namngivningsprinciper för enskilda e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna är framtagna tillsammans med experter på klarspråk: språk som är begripligt för de tänkta användarna och som inte är krångligt i onödan. Riktlinjerna har fokus på enkelhet och att vi ska använda ett så direkt och aktivt tilltal som möjligt när vi kommunicerar med våra målgrupper. Skriv alltid så enkelt och begripligt som möjligt. Använd kommunikationsriktlinjerna tillsammans med 1177 Vårdguidens varumärkesmanual och invånartjänsters språkliga riktlinjer som finns att ladda ner på 1177.se/material. Utfasningen av Mina vårdkontakter som namn och varumärke sker successivt under hela Varje landsting och region har en kontaktperson för varumärkesbytet, kontakta den personen för en avstämning när ni i ert landsting ska börja använda de nya kommunikationsriktlinjerna. I september försvinner Mina vårdkontakter som namn på tjänsten Vårdguidens olika tjänster Tjänsten Mina vårdkontakter som är riktad mot invånaren byter namn och varumärke under 2015 för att tydligare bli en del av 1177 Vårdguidens erbjudande. Tjänsten byter namn till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Övriga delar i 1177 Vårdguidens utbud är 1177 Vårdguiden på telefon och 1177 Vårdguiden på webben (se bild). Observera att vårdgivarinloggningen inte byter namn. Systemet som vårdpersonalen använder heter fortfarande Mina vårdkontakter. Tfn vx Organisationsnr sid 2 (11)

3 Generella principer för kommunikation kring 1177 Vårdguidens e-tjänster Övergripande Ta bort både namnet Mina vårdkontakter och Mina vårdkontakters pilsymbol i alla kanaler och i allt informationsmaterial till invånare. Begreppet 1177 Vårdguidens e-tjänster omfattar de tjänster som invånaren kan utföra när hen är inloggad. Använd namnet 1177 Vårdguidens e-tjänster främst i texter som beskriver tjänsterna övergripande eller vill betona att det är just 1177 Vårdguidens e-tjänster det gäller (inte 1177 Vårdguiden på telefon). Avsändare för information om e-tjänsterna kan vara 1177 Vårdguiden (tillsammans med en landstingslogotyp vid regionalt material), enbart ett landsting/region eller t.ex. en privat vårdgivare. Alla som erbjuder 1177 Vårdguidens e-tjänster har rätt att marknadsföra dem. Tfn vx Organisationsnr sid 3 (11)

4 Om inte 1177 Vårdguiden är avsändare använd ändå gärna 1177 Vårdguidens logotyp i materialet, den fungerar som symbol och kvalitetsgarant för e-tjänsterna. Hänvisning Hänvisa alltid invånaren till att logga in på 1177.se i stället för att logga in på minavardkontakter.se. Kontexten avgör: Är du på 1177.se hänvisar du till att logga in. Har du en trycksak med 1177 Vårdguiden som avsändare hänvisar du till att logga in på 1177.se. På till exempel en kallelse från en enskild mottagning där 1177 Vårdguiden inte är avsändare och där det inte är möjligt att länka hänvisar du till att logga in på 1177.se. Förtydliga gärna i texten att det handlar om 1177 Vårdguidens e-tjänster (se exempel under exempelformuleringar). Vårdgivarnas verktyg heter fortfarande Mina vårdkontakter och ska namnges Mina vårdkontakter. Vårdgivare loggar in på personal.minavardkontakter.se men ska uppmana sina patienter att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster genom att logga in på 1177.se. Användarperspektivet Fokusera budskapet på vad användaren kan göra. Tänk dig in i användarens situation och skriv utifrån det. Använd uppmaningar och du-tilltal. Till exempel: Boka tid, skicka ditt läkarintyg. Betona vad, hur och nytta. Till exempel: Gör dina vårdärenden på nätet och kontakta din mottagning när det passar dig. Logga in på 1177.se. Skriv i första hand nätet när du berättar var invånarna kan göra sina vårdärenden, inte webben eller internet. Nätet är en etablerad kortform av internet som de flesta användare är vana vid och bekväma med. Vi söker på nätet, vi handlar på nätet och vi gör våra bankärenden på nätet. Klargöranden Vi använder uttrycket e-legitimation, som är ett samlingsnamn för olika typer av elektroniska legitimationer för säker inloggning på nätet. Samlingsnamnet innefattar även bank-id och mobilt bank-id. Skriv lösenord och sms när du beskriver hur användaren loggar in när hen inte använder e- legitimation. Använd inte uttrycket skaffa konto uppmana i stället nya användare att logga in. Till exempel: Vill du börja använda 1177 Vårdguidens e-tjänster är det bara att logga in med din e-legitimation. Skriv bara ordet e-tjänster med versalt E när det står först i en mening, annars alltid med gement e. Tfn vx Organisationsnr sid 4 (11)

5 Standardformuleringar Här följer olika standardformuleringar som du kan använda. Anpassa exemplen på tjänster utifrån vad ditt landsting/region erbjuder. När du skriver direkt till invånare Gör dina vårdärenden på nätet. Logga in på 1177.se. Kontakta vården när det passar dig. Logga in på 1177.se. Kontakta mottagningen och gör dina vårdärenden på nätet. Logga in på 1177.se. Gör dina vårdärenden och kontakta din mottagning när det passar dig. Logga in på 1177.se. Boka tid? Förnya recept? Logga in på 1177.se. När du loggar in på 1177.se kan du till exempel boka tid på din mottagning, förnya ditt recept och läsa din journal. Kontakta vården genom att logga in på 1177.se. Här kan du till exempel boka tid på din mottagning, förnya ditt recept och läsa din journal. Har du barn under 13 år kan du också göra dina barns vårdärenden via din egen inloggning. När du skriver direkt till vårdpersonal Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan invånarna kontakta vården på ett säkert sätt. Be patienten att logga in på 1177.se. När du beskriver 1177 Vårdguidens e-tjänster i formell text Utgångspunkt: Följande standardtext kan du använda i formella dokument och informationsmaterial som inte riktar sig direkt till en användare, till exempel förvaltningsplan och avtalstexter Vårdguidens e-tjänster möjliggör digital kommunikation mellan vårdgivare och patient på ett säkert sätt. Patienten kan göra sina vårdärenden och kontakta vården på tider som passar hen själv, till exempel boka tid, förnya recept och läsa sin journal. Vårdnadshavare kan också sköta sitt barns vårdärenden med sin egen inloggning tills barnet fyller 13 år. Användaren loggar in med e- legitimation, alternativt med lösenord och sms. Tfn vx Organisationsnr sid 5 (11)

6 Exempelformuleringar Här följer exempel på hur du kan ersätta tidigare formuleringar med nya. Använd exemplen som inspiration när du reviderar texter eller skriver nya. Kommunikationsmaterial där 1177 Vårdguiden är avsändare där det inte går att länka E-tjänster för att kontakta vården och göra vårdärenden När du loggat in i Mina vårdkontakter visas Via Mina vårdkontakter kan du till exempel Du skapar ett användarkonto genom att logga in med e-legitimation eller genom att beställa ett lösenord som skickas med posten. Kontakta din mottagning och gör dina vårdärenden på nätet. När du loggat in på 1177.se kan du se dina recept eller beställa klamydiatest. När du loggar in på 1177.se kan du till exempel Vill du börja använda 1177 Vårdguidens e-tjänster är det bara att logga in med din e-legitimation. Alternativt kan du beställa ett lösenord som skickas till din folkbokföringsadress. Kommunikationsmaterial där 1177 Vårdguiden inte är avsändare och där det inte går att länka Om du behöver av- eller omboka din tid gör du det via Mina vårdkontakter, logga in på Om du behöver av- eller omboka din tid så gör du det enklast via 1177 Vårdguiden. Logga in på 1177.se. Kortare version: Om du behöver av- eller omboka din tid så gör du det enklast genom att logga in på 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 6 (11)

7 Kommunikationsmaterial där 1177 Vårdguiden inte är avsändare där det går att länka Utgångspunkt: 1177 Vårdguiden är inte alltid avsändare för information om e-tjänsterna. T.ex. är 1177 Vårdguiden inte avsändare i de privata vårdgivarnas kanaler. Även vissa landsting och regioner använder enbart sin landstings/regionslogotyp i kommunikationen med invånare, aldrig 1177 Vårdguiden. Det ser olika ut över landet. Om inte 1177 Vårdguiden är avsändare i landstinget/regionen, nämn ändå gärna 1177 Vårdguiden i text eller använd 1177 Vårdguidens logotyp i materialet. Detsamma gäller även för privata vårdgivare. Vi kan inte kräva att privata vårdgivare ska använda 1177 Vårdguidens logotyp i sin kommunikation men vi rekommenderar det för att särskilja 1177 Vårdguidens e-tjänster från andra. e-tjänster. Välkommen att boka tid hos oss via e-tjänsten Mina vårdkontakter. Genom e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du på ett säkert sätt boka och avboka tider när det passar dig. Välkommen att boka tid hos oss genom att logga in på 1177 Vårdguiden Boka tid. Boka och avboka tider när det passar dig genom att logga in på 1177 Vårdguiden. Läs mer om Mina vårdkontakter här. Läs mer om 1177 Vårdguidens e- tjänster. Du når dina läkarintyg genom att gå in på 1177.se och logga in i Mina vårdkontakter. Det enda du behöver är en e-legitimation. Du kan läsa dina läkarintyg genom att logga in på 1177 Vårdguiden med e- legitimation. Landstingens webbplatser Utgångspunkt: 1177 Vårdguiden ska vara avsändare i puffar på landstingens webbplatser som hänvisar till e-tjänsterna. Gammal bild Tfn vx Organisationsnr sid 7 (11)

8 Ändra bilden så här: Byt ut pilsymbol och Mina vårdkontakter till 1177 Vårdguidens logotyp. Ändra även i texten Kontakta oss via internet:, till Logga in för att:. Om länkarna Beställ tid, Förnya recept leder direkt in i rätt tjänst i inloggat läge (genom erbjuden e-tjänst ) behövs inte logga in-knappen längst ner. Om länkarna inte leder direkt till rätt tjänst i inloggat läge rekommenderas att tjänsterna enbart radas upp utan länkning och att endast Logga in -knappen längst ner blir klickbar. På 1177.se I 1177 Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter kan du kontakta Vilka e-tjänster som erbjuds kan variera. Du når dina läkarintyg genom att gå in på 1177.se och logga in i Mina vårdkontakter. Det enda du behöver är en e-legitimation. Du kan även kontakta mottagningen via e-tjänsten Mina vårdkontakter. När du loggar in kan du kontakta När du är inloggad ser du de tjänster du kan använda. Du kan läsa dina läkarintyg genom att logga in med e-legitimation. (Exempel på en text där man inte kan logga in med lösenord och sms.) Du kan även kontakta mottagningen genom att logga in. Då kan du kommunicera med vården på ett säkert sätt. Nu kan du utföra dina barns ärenden via din inloggning i Mina vårdkontakter. Har du barn under 13 år kan du också göra dina barns vårdärenden via din egen inloggning. Tfn vx Organisationsnr sid 8 (11)

9 Inloggat läge Utgångspunkt: Användaren är inloggad i 1177 Vårdguidens e-tjänster och sammanhanget är redan givet. Fokusera på vad användaren kan eller ska göra. Tänk dig in i användarens situation och skriv informativt och instruerande. Exemplen kommer från texter i inloggat läge. Du får svar inom 3 dagar via ditt konto i Mina vårdkontakter Du får bekräftelse på av/ombokningen via Mina vårdkontakter. Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som gäller din egen person eller där du agerar som ombud registrerat i Mina vårdkontakter. Som vårdnadshavare kan du vara ombud för ditt barn fram till dess att barnet fyller 13 år. Välkommen till Mina vårdkontakter! Mina vårdkontakter är en personlig e- tjänst där du kan Här ser du mottagningarna du kan kontakta via Mina vårdkontakter. Här kan du ta del av övriga tjänster i Mina vårdkontakter som erbjuds i ditt landsting/region. Om problemet kvarstår kontakta supporten för Mina vårdkontakter på Du får svar inom tre dagar i din inkorg. Bekräftelsen på din av- eller ombokning ser du i din inkorg. Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som gäller din egen person eller där du agerar som ombud. Som vårdnadshavare kan du vara ombud för ditt barn tills barnet fyller 13 år. Välkommen! Här kan du Här ser du mottagningarna du kan kontakta. Här kan du se vilka tjänster du kan använda. Om problemet kvarstår, kontakta supporten på Sms och e-post via 1177 Vårdguidens e-tjänster Du har fått ett svar i Mina vårdkontakter. Logga in på Obs! Det här är ett automatiskt meddelande som inte går att besvara. För att svara på ett ärende måste du Du har fått ett svar i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Logga in på 1177.se för att läsa det. Obs! Det här är ett automatiskt meddelande som inte går att besvara. Tfn vx Organisationsnr sid 9 (11)

10 logga in i Mina vårdkontakter. Material till vårdgivarna Exemplen kommer från texter i utbildningsmaterial, instruktioner och presentationer för vårdgivare. Mina vårdkontakter är 1177 Vårdguidens e-tjänst som erbjuder invånare en säker och kostnadsfri kontaktväg till vården via internet. Be patienten att logga in på Mina vårdkontakter. I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till Mina vårdkontakter. Under Kallelser ser mottagningarna vilka invånare som har fått en kallelse via Mina vårdkontakter. Om din kollega inte har ett vårdaktörskonto i Mina vårdkontakter klickar du på knappen Registrera Vårdguidens e-tjänster gör det möjligt för invånarna att kontakta vården på ett säkert sätt via nätet. Be patienten att logga in på 1177.se. Detta dokument beskriver vilka inställningar du behöver göra i Mina vårdkontakter innan din mottagning ansluts till 1177 Vårdguidens e- tjänster. (Observera, exemplet visar hur du uttrycker dig när du avser vårdgivarens verktyg Mina vårdkontakter.) I verktyget Mina vårdkontakter (under Kallelser) ser du vilka patienter som har fått en kallelse via 1177 Vårdguidens e-tjänster. (Observera, exemplet visar hur du uttrycker dig när du avser vårdgivarens verktyg Mina vårdkontakter.) Om en medarbetare inte har ett vårdpersonalkonto i Mina vårdkontakter klickar du på knappen Lägg till vårdaktör. (Observera, exemplet visar hur du uttrycker dig när du avser vårdgivarens verktyg Mina vårdkontakter.) Namngivningsprinciper för enskilda e-tjänster Ansvaret för att besluta om namn på nationella e-tjänster inom 1177 Vårdguiden ligger hos enheten Marknad och Kommunikation på Invånartjänster. Namnsättning av regionala, lokala och mottagningsspecifika e-tjänster ska följa de styrande principerna nedan. Projektnamn är inte alltid bra tjänstenamn. Möt användarnas behov av enkelhet och tydlighet. Använd så långt det är möjligt aktiva och intuitiva namn som beskriver det man utför med tjänsten, till exempel förnya recept, avboka tid. Tfn vx Organisationsnr sid 10 (11)

11 Använd helst korta namn (passar till exempel mobiler och läsplattor) men inte på bekostnad av förståelse av vad tjänsten avser Orden mina eller dina ska inte inleda namnen på de enskilda e-tjänsterna. Tjänstenamnen ska inte vara en förkortning, om inte företeelsen i sig är en erkänd förkortning, till exempel Boka tid för visning av BB (påhittad tjänst) Användaren är redan i inloggat läge, därför ska tjänsterna inte heta något med prefixet e-, till exempel e-påminnelse (påhittad tjänst) eller ha tillägget på nätet (till exempel Journal på nätet). Namnen på tjänsterna behöver inte vara logiska sinsemellan. Tfn vx Organisationsnr sid 11 (11)

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTE R.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad Varumärkesbyte e-tjänster Senast uppdaterad 150818 Bakgrund Redan 2012 togs ett beslut om att Mina vårdkontakter som eget varumärke skulle tas bort och att de inloggade tjänsterna som finns idag i Mina

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum September 2018 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

En enkel väg till Vårdguiden. https://www.minavardkontakter.se/c125755f00329208/p/startpage?opendocument

En enkel väg till Vårdguiden. https://www.minavardkontakter.se/c125755f00329208/p/startpage?opendocument En enkel väg till Vårdguiden https://www.minavardkontakter.se/c125755f00329208/p/startpage?opendocument Så här gör du e-legitimation eller sms Så använder du tjänsten För att använda Mina vårdkontakter

Läs mer

Utbildning i Fristående tidbok. Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund

Utbildning i Fristående tidbok. Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund Utbildning i Fristående tidbok Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund Förmiddagens genomgång 1. Inledning av Fristående tidbok 2. Invånarens inloggning 3. Inloggning personal

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum Februari 2019 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor 1177 Vårdguiden e-tjänster Beskrivning och Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. Termer och begrepp... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 5.1 Allmänt... 2 5.2 Webbaserad personalingång...

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden 2017-02-17 Bakgrund 1177 Vårdguiden är landstingen och regionernas gemensamma kanal för information och tjänster till befolkningen

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Webbinställningar Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Kliniker... 3 Behandlare... 4 Skapa underdomän... 5 Flexibilitet... 6 Media...

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Min Vårdplan via nätet

Min Vårdplan via nätet Min Vårdplan via nätet Du har blivit erbjuden Min Vårdplan via nätet. Det är ett nytt sätt att få information om din behandling och kommunicera med din vårdgivare. Min vårdplan Min vårdplan får du för

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Du kan logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Man loggar in via webbsidan 1177. Gå till webbadress:

Läs mer

Beställa läkemedelsnära produkter

Beställa läkemedelsnära produkter Beställa läkemedelsnära produkter i mobilen, surfplattan eller datorn Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt göra din beställning dygnet runt 1177.se/Vastra-Gotaland Klicka på e-tjänster Med e-tjänsterna

Läs mer

Frågor och svar om ombudsfunktionen

Frågor och svar om ombudsfunktionen Frågor och svar om ombudsfunktionen Så fungerar ombudsfunktionen Vem kan jag agera ombud för? Ombudsfunktionen möjliggör för vårdnadshavare att agera ombud för sitt barn. Funktionen omfattar barn till

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar Utbildning i webbtidbok Workshop 1: Husläkarmottagningar Hur invånare logga in 1. Hur invånare loggar in Boka tid eller Se/Av eller omboka tid Villkorstexter Invånaren tar del av informationen och fortsätter.

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Allmänna riktlinjer för e-tjänsten Journalen

Allmänna riktlinjer för e-tjänsten Journalen 1 (5) Beslutande: Ansvarig: Handläggare: Chefläkare, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Chefläkare, vårdgivare Birgitta Cornelius, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Allmänna riktlinjer för e-tjänsten Journalen

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Frågor och svar om ombudsfunktionen

Frågor och svar om ombudsfunktionen Frågor och svar om ombudsfunktionen Så fungerar ombudsfunktionen Vem kan jag agera ombud för? Ombudsfunktionen möjliggör för vårdnadshavare att agera ombud för sitt barn. Funktionen omfattar barn till

Läs mer

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Invånartjänster e-hälsa Halland 2015-12-11 Charlotte Tavelin, samordnare 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland Maria Brunefjäll, objektspecialist 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland

Läs mer

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-03-31 Revisionshistorik Version Författare Kommentar Datum 1.0 Emine Onati Dokument skapat 2012-10-25 1.1 Anna Rajkowska Dokumentet

Läs mer

Språkguide för villkorstexter Vårdguidens e-tjänster

Språkguide för villkorstexter Vårdguidens e-tjänster Språkguide för villkorstexter 1177 Vårdguidens e-tjänster Språkguide för villkorstexter i 1177 Vårdguidens e-tjänster En guide för dig som arbetar med att skapa e-tjänster. Här får du stöd och råd kring

Läs mer

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Varumärkesutredning Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Vad är 1177 Vårdguiden? 1177 Vårdguiden erbjuder råd, information, inspiration och e-tjänster

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster Handling Datum 1 (13) Handbok för s e-tjänster EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Handling Datum 2 (13) Innehåll 1 Inledning 3 2 Att logga in 4 2.1 Logga in med mobilt BankID... 5 2.2 Logga in med BankID på fil...

Läs mer

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden En förhandstitt på Kim Nordlander, enhetschef Teresa Nilsson, kommunikatör, 1 Nationella e-hälsodagen 2013 2 Varför går 1177 och Vårdguiden ihop? Samla och effektivisera resurser för drift och utveckling

Läs mer

Allmänna riktlinjer för e-tjänsten Journal via nätet

Allmänna riktlinjer för e-tjänsten Journal via nätet 1 (5) Riktlinjer för e-tjänsten Journalen Revideras 2018-04-01 Beslutande: Ansvarig: Handläggare: Chefläkare, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Chefläkare, vårdgivare Birgitta Cornelius, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

1177 Vårdguiden och införande av e-tjänster Anna Strömblad

1177 Vårdguiden och införande av e-tjänster Anna Strömblad 1177 Vårdguiden och införande av e-tjänster Anna Strömblad 1177 och Vårdguiden - två starka varumärken Våra invånartjänster tidigare Invånartjänster med 1177 Vårdguiden Invånartjänster medverkar till

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral. Telefon-rådgivning Öppet dygnet runt.

Läs mer

Det finns en enkel väg till vården =

Det finns en enkel väg till vården = Det finns en enkel väg till vården = Mina vårdkontakter är en flexibel e-tjänst och hanteras av samma personal som du möter vid besök på din mottagning = Här finns Mina vårdkontakter Stockholm, Västra

Läs mer

Ledningsstrukturen för ehälsa

Ledningsstrukturen för ehälsa Ledningsstrukturen för ehälsa Nationella ledningsgruppen Inera och andra utförare Invånare Privata vårdgivare Invånartjänster Vårdpersonal Omsorgspersonal Sveriges Kommuner och Landsting Socialstyrelsen

Läs mer

nu kan du läsa din journal via nätet Så här gör du!

nu kan du läsa din journal via nätet Så här gör du! nu kan du läsa din journal via nätet Så här gör du! www.1177.se/halland Hur når jag min journal via nätet? För att kunna läsa uppgifter i din journal via nätet, så ska du gå in på www.1177.se. Där väljer

Läs mer

Vårdguidens e-tjänster,

Vårdguidens e-tjänster, tjänster, Ett projekt för att öka kännedomen om dessa tjänster Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 hp Kristina Danielsson Kirurgmottagningen SU/Östra DEFINE Jag har upplevt

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

Börja arbeta med tidbok online

Börja arbeta med tidbok online Tidbok på nätet PMO Börja arbeta med tidbok online Innan ni ansluter er till tjänsten är ett första steg att utse en ansvarig för tidboken på enheten samt utse ansvarig för att lägga nya scheman enligt

Läs mer

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Fastställande av personuppgiftsansvar och gemensamma principer för gallring av information Version 2.0 Senast ändrad Innehåll Ramverk

Läs mer

Låta någon annan hantera din e-post och kalender

Låta någon annan hantera din e-post och kalender Låta någon annan hantera din e-post och kalender På samma sätt som du kan låta assistent sköta din vanliga post kan du i Microsoft Office Outlook låta en annan person, som kallas för ombud, ta emot och

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet

Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet Vårdguidens grunduppdrag Avsändare för den övergripande informationen om hälsa, vård och omsorg för invånarna i Stockholms län Den första ingången till vården,

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 16

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 16 Webbinställningar Opus Online Client Sida 1 av 16 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Skapa underdomän... 3 Kliniker... 4 Behandlare... 5 Hantera Samtycke... 6 Flexibilitet... 7 Media...

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt

Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt PROMEMORIA Datum 2007-04-13 Författare Ruth Yosef Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46 8 787

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster Godkänt den: 2018-10-25 Ansvarig: Gäller för: Anna Wollin Region Uppsala Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster Sidan 0 av 19 Innehållsförteckning 1 Ändringshantering...3 2 Syfte med rekommendationen...3

Läs mer

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg Att skaffa PayEx Mobil steg för steg När du ska skaffa PayEx Mobil se till att du har tillgång till din mobiltelefon, en dator med tillgång till internet och din e-post samt din bankdosa. För att kunna

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

Nöjdhetsmätning 1177 Vårdguidens e-tjänster invånare 2017 Region Uppsala. April 2017

Nöjdhetsmätning 1177 Vårdguidens e-tjänster invånare 2017 Region Uppsala. April 2017 Nöjdhetsmätning 1177 Vårdguidens e-tjänster invånare Region Uppsala April Sammanfattning NKI har ökat från 73 till 77 vilket innebär att NKI nu ligger över gränsen för vad som kan betraktas om mycket nöjd.

Läs mer

Collector sparkonto Inloggning

Collector sparkonto Inloggning Collector sparkonto Inloggning Innehållsförteckning Sparkonto Privat... 2 LOGGA IN... 2 LOGGA IN MED E-LEGITIMATION... 2 LOGGA IN MED MOBILT BANKID... 4 LOGGA IN MED ENGÅNGSKOD... 4 Registrera PIN... 6

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop

Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop Denna lathund innehåller Logga in Anmäla avrop Avanmälan Avstegsanmälan Mina sidor Vad går att göra? Kontakt vid frågor Logga in hos SKL Kommentus Inköpscentral

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Webbstrategi

Webbstrategi Landstingets kansli Informationsavdelningen Sven-Åke Svensson Landstingets ledningsgrupp Webbstrategi 2013-2015 Webbstrategin är Landstingets långsiktiga inriktning för all kommunikation via Internet beskriver

Läs mer

Skaffa eduid via Registrering via e-post

Skaffa eduid via Registrering via e-post Skaffa eduid via Registrering via e-post Instruktion: 1. Skaffa eduid nu Gå till https://www.eduid.se och klicka på knappen "Skaffa eduid nu" straxt under mitten på sidan (bild 1). Bild 1 2. Skapa en identitet

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Hur ser tidsplanen ut för införandet i Region Halland?

Hur ser tidsplanen ut för införandet i Region Halland? 1(5) Vad är Journal via nätet? Journalen via nätet är en e-tjänst som innebär att invånare via internet kan ta del av uppgifter i patientjournalen. För att nå tjänsten krävs e-legitimation. Invånaren loggar

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23.

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. Tele2 Växel Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. mobil. Så här enkelt är det! XXXXXX Tele2 Växel Mobil: Allt i en app! Kom igång. Ladda

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Tolkcentralen, Region Skåne

Tolkcentralen, Region Skåne Tolkcentralen, Region Skåne Beställ tolk på Internet Manual Skånevård KRYH Division Habilitering & Hjälpmedel Syn-, hörsel- och dövverksamheten Tolkcentralen 1:a upplagan, 2013-12-02 I den här manualen

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör

Manual Behörighetsadministratör Manual Behörighetsadministratör Stöd och behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättningar för

Läs mer

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning?

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? 70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? Maria Brunefjäll, Region Halland Fredrik Sargren, Region Jönköpings

Läs mer

Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se)

Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se) Lathund Blogg hos moobis.se (skapad av Marie Linder marielinder.se) 1) Gå till moobis.se 2) Klicka på skapa blogg i menyn längst upp och sedan på 4) Välj användarnamn och fylla i din epostadress. Du kan

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

FÖRENINGSKANSLIET. Utbildningsstöd. Användarhandbok Självskydd. 2010-01-29 1 (16) Användarhandbok Instruktör Självskydd

FÖRENINGSKANSLIET. Utbildningsstöd. Användarhandbok Självskydd. 2010-01-29 1 (16) Användarhandbok Instruktör Självskydd Utbildningsstöd Användarhandbok Självskydd 2010-01-29 1 (16) Innehållsförteckning Roller i systemet... 3 Nyttjanderätt... 3 Material... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny... 6 Självskyddskurser... 7 Registrering

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt Information till dig som patient Patientjournalen - för säkrare vård Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt juni 2012 1 Innehållsförteckning Patientjournalen... 4 Patientdatalagen...

Läs mer

Utbildning. T9k Webb

Utbildning. T9k Webb Utbildning T9k Webb Innehåll Tolk 9000/ T9k Förutsättningar för inloggning T9k vy för vy Tolk 9000/ T9k Bakgrund Nytt system för att hantera tolkbeställningar Säkerhet och informationshantering Systemets

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet.

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. För första gången kommer SAAF att testa SKYPE uppkoppling under årsmötet. Det gäller dig som har anmält att du kan vara närvarande på telefonen och att du kan identifieras

Läs mer

Oanade möjligheter. Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen

Oanade möjligheter.   Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen Oanade möjligheter www.oanade-möjligheter.se Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen En sajt som involverar och väcker nyfikenhet kring digitala

Läs mer

L thund ipa P d 2012-01-10

L thund ipa P d 2012-01-10 1 Lathund ipad 2012-01-10 1 Starta ipad 2 1 A1. Slå på strömmen om ipad varit helt avslagen Om ipad är helt avstängd. Tryck ner knappen på övre högra hörnet (1) i ca 3 sekunder. Då startas ipad datorn.

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer