Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden"

Transkript

1 Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

2 Bakgrund 1177 Vårdguiden är landstingen och regionernas gemensamma kanal för information och tjänster till befolkningen gällande hälsa och vård. Grundtanken är att samla allt under ett gemensamt och nationellt varumärke. Det finns dock fler nationella offentligt ägda varumärken som också erbjuder information och tjänster inom hälsa och vård till befolkningen I takt med att 1177 Vårdguiden har blivit en känd, använd och uppskattad tjänst har förfrågningar från andra offentliga och privata aktörerar ökat kring att nå ut med egen information och erbjuda e-tjänster via 1177 Vårdguiden. Dessa riktlinjer har tagits fram tillsammans med landstingens och regionernas informationsdirektörsnätverk för att tydliggöra vilka som kan kommunicera via 1177 Vårdguidens varumärke och på vilket sätt tydliggöra principer för redaktionella samarbeten med 1177 Vårdguiden tydliggöra principer för kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden tydliggöra nationellt och regionalt ansvar för 1177 Vårdguidens varumärke Dokumentet innehåller endast 1177 Vårdguidens riktlinjer för kommunikationssamarbeten med andra offentliga aktörer. För att behålla den höga trovärdigheten som ickekommersiell informationskanal kan 1177 Vårdguiden inte ta in information från privata aktörer. Avgränsning: Dokumentet innehåller inte specifika riktlinjer för vilka externa inloggade e-tjänster som kan erbjudas under 1177 Vårdguidens varumärke. Det pågår för närvarande en utredning kring detta som Inera ansvarar för. Tillsvidare gäller samma övergripande princip som tidigare - att de externa aktörer som regionalt erbjuder sina e-tjänster hos 1177 Vårdguiden måste ha ett gällande avtal med respektive landsting eller region. Dokumentet innehåller heller inte specifika riktlinjer kring hur 1177 Vårdguidens textinnehåll får användas i andra offentliga eller privata aktörers kanaler, t.ex. på andra webbplatser eller i appar. Mer information om detta finns på 1177.se/api. Målgrupp för detta dokument Riktlinjerna vänder sig till dig som arbetar med kommunikations- eller redaktionella frågor för 1177 Vårdguiden nationellt eller regionalt. De vänder sig också till dig som vill veta om - och i så fall hur - ett annat varumärke eller en annan aktör än ett landsting eller en region, kan informera via 1177 Vårdguidens kanaler. Riktlinjerna beskriver också hur 1177 Vårdguidens varumärke ska, eller inte ska användas vid kommunikation ur olika avsändarperspektiv och exempel på konkret tillämpning ges i form av visuella exempel. Tfn vx Organisationsnr sid 2 (17)

3 Dokumentet innehåller följande rubriker: 1. Vilka kan kommunicera via 1177 Vårdguidens varumärke och på vilket sätt? o 1177 Vårdguiden som avsändare o Övergripande riktlinjer för all nationell och regional kommunikation som görs med 1177 Vårdguiden som avsändare 2. Redaktionella samarbeten med 1177 Vårdguiden o Övergripande riktlinjer för allt innehåll som publiceras på 1177.se o Redaktionell samverkan med andra landstingsdrivna varumärken o Redaktionell samverkan med andra offentliga aktörer o 1177 Vårdguiden som vägvisare till annan offentlig aktör än landsting och regioner 3. Kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden o Kommunikationssamarbeten med andra offentliga aktörer o Marknadsföring av offentliga kampanjer som inte har 1177 Vårdguiden som avsändare o Kampanjsidor hos 1177 Vårdguiden 4. Nationellt och regionalt ansvar för 1177 Vårdguidens varumärke Tfn vx Organisationsnr sid 3 (17)

4 1. Vilka kan kommunicera via 1177 Vårdguidens varumärke och på vilket sätt? 1177 Vårdguiden som avsändare Landstingen och regionerna kommunicerar hälso- och sjukvårdsinformation till invånarna via varumärket 1177 Vårdguiden. Den övergripande ambitionen är att samla hälso- och sjukvårdsinformation från Sveriges alla landsting och regioner riktat till invånarna under ett gemensamt varumärke. Det är enbart landsting och regioner som kan använda 1177 Vårdguiden som avsändare för sin information och kommunikation. För att avsändaren ska bli tydlig får endast 1177 Vårdguidens logotype kombineras med en region- och landstingslogotype. Om ytterligare offentliga samarbetspartners finns kan dessa anges i text, t.ex. I samarbete med Regionalt Cancercentrum Syd eller I samarbete med Folkhälsomyndigheten. Tfn vx Organisationsnr sid 4 (17)

5 Exempel: Broschyr med 1177 Vårdguiden och Stockholms läns landsting som avsändare på framsidan. Regionalt cancercentrum Stockholm-Gotland och Riksförbundet FUB står som samarbetspartners på baksidan. Övergripande riktlinjer för all nationell och regional kommunikation som görs med 1177 Vårdguiden som avsändare: Följ 1177 Vårdguidens varumärkesmanual inklusive aktuella riktlinjer för t.ex. kommunikation, språk, bild, ljud och rörlig media. Säkerställ att medicinskt innehåll i informations- och kommunikationsmaterial inklusive kampanjer är samstämmigt med det som står på 1177.se. Innehållet får dock bestå av fördjupande eller målgruppspecifik information som inte finns på 1177.se. Informationsmaterial eller digitala kampanjer som har 1177 Vårdguiden som avsändare ska i första hand hänvisa/länka till en eller flera kanaler inom 1177 Vårdguiden. Tfn vx Organisationsnr sid 5 (17)

6 Exempel: En broschyr med fördjupande information till den som ska genomgå en bröstcanceroperation inom Stockholms läns landsting. Tfn vx Organisationsnr sid 6 (17)

7 Exempel: En kampanj från 1177 Vårdguiden kan hänvisa till rådgivning via telefonnumret 1177, mer information på 1177.se eller till besök på 1177 Vårdguidens regionala facebook-sida för småbarnsföräldrar (Stockholm). 2. Redaktionella samarbeten med 1177 Vårdguiden Övergripande riktlinjer för allt innehåll som publiceras på 1177.se Allt innehåll som publiceras på 1177.se ska följa 1177 Vårdguidens redaktionella riktlinjer och processer. En annan landstingsgemensam verksamhet än 1177 Vårdguiden kan ta fram nationellt innehåll för publicering på 1177.se efter överenskommelse med nationella redaktionen. Redan framtaget regionalt innehåll eller nationellt innehåll från annan landstingsgemensam verksamhet ska godkännas, och eventuellt revideras, enligt 1177 Vårdguidens redaktionella processer, innan det kan publiceras nationellt på 1177.se. Regionala tillägg och regionala artiklar bör användas istället för, eller som komplement till, regionala trycksaker så att relevant regionalt innehåll blir tillgängligt digitalt. Informationsmaterial som är avsett för att delas ut vid ett personligt möte med patienten ska inte ligga som en nedladdningsbar fil på 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 7 (17)

8 Redaktionell samverkan mellan andra landstingsdrivna varumärken och 1177 Vårdguiden 1177.se kan informera om annan landstingsdriven verksamhet, t.ex. andra nationella hjälpoch stödlinjer, som drivs under annat varumärke. Då gäller följande: 1177.se kan skriva om verksamheten som drivs under annat varumärke men bör inte vara huvudsajten för information om verksamheten. Detta är extra viktigt för verksamheter som t.ex. Alkohollinjen, Sluta-röka-linjen, Cancerrådgivningen eller Hjälplinjen. Eftersom dessa har ett eget telefonnummer och inte ska sammanblandas med telefonnumret 1177 bör information om dessa verksamheter bedrivas under eget varumärke och de bör ha en egen webbplats med egen domän se hänvisar till dessa hjälplinjer med telefonnummer och länk i de artiklar där det är relevant Vårdguiden på telefon hänvisar till dessa hjälplinjer vid samtal när det är relevant. Verksamheten bör beskrivas och finnas med kontaktuppgifter i Hitta och jämför vård på 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 8 (17)

9 Exempel: I exemplet ovan skriver vi om Alkohollinjen på relevanta ställen på 1177.se, Alkohollinjen finns också med i tjänsten Hitta och jämför vård på 1177.se. Länkning görs till den landstingsdrivna webbplatsen alkohollinjen.se Tfn vx Organisationsnr sid 9 (17)

10 Redaktionell samverkan med andra offentliga aktörer Webbplatsen 1177.se är det naturliga navet för information och tjänster om hälsa och vård. När det underlättar för användaren kan 1177.se vara invånarens väg in till information eller tjänster som finns hos annan offentlig aktör. Enklaste varianten är genom länkning från 1177.se. Aktuella länkriktlinjer finns här. Om det finns ett värde ur invånar- och patientperspektiv kan 1177 Vårdguiden informera om annan offentlig hälso- och vårdverksamhet som ligger utanför landsting och regionernas ansvar, t.ex. om kommunernas vårdverksamhet. En viktig gränsdragning: Det är inte kommunen som informerar om sig själva på 1177.se, det är landsting och regioner som informerar om kommunens verksamhet. Detta för att underlätta för invånarna som inte ska behöva veta hur svensk vård är organiserad för att hitta information och få den hjälp de behöver Exempel: Ovan finns innehåll som beskriver och länkar till kommunal vård- och omsorgsverksamhet. Individen/patienten ska kunna hitta relevant information på 1177.se oavsett vilken offentlig huvudman som bedriver vården. Tfn vx Organisationsnr sid 10 (17)

11 1177 Vårdguiden som vägvisare till annan offentlig aktör än landsting och regioner 1177.se kan också agera som startpunkten och den enda vägen in till innehåll som publiceras på en dold plats hos en annan offentlig aktör. Vid den typen av samverkan görs en överenskommelse om utökat samarbete med nationella redaktionen. Det kan t.ex. innebära att en inledande beskrivning eller information tas fram i samverkan mellan 1177 Vårdguiden och den offentliga aktören. Informationen blir sök- och hittbar på 1177.se för att sedan fördjupas på annan webbplats. På så sätt tar respektive aktör ansvar för, förvaltar och står som avsändare för sitt eget innehåll. Tfn vx Organisationsnr sid 11 (17)

12 Exempel: Nationella riktlinjer ett samarbete med Socialstyrelsen. Via en artikel på 1177.se som ger övergripande information om sjukdomen finns länkar både till mer information om vad Nationella riktlinjer är för något (allmän information på 1177.se) och länkar till Socialstyrelsens nationella riktlinjer gällande den specifika sjukdomen. Sidan ligger dold på Socialstyrelsens webbplats och kan endast nås via 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 12 (17)

13 3. Kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden Kommunikationssamarbeten med andra offentliga aktörer 1177 Vårdguiden kan samverka med andra offentliga aktörer i gemensamma kampanjer eller andra kommunikationssatsningar. Nationella kommunikationssatsningar tillsammans med andra offentliga aktörer ska godkännas av landstingens och regionernas informationsdirektörsnätverk Vårdguiden ska vara med och godkänna budskap, utformning och vem/vilka som ska vara avsändare i den gemensamma satsningen Vårdguiden ska framställas jämbördigt med övriga offentliga aktörer i den gemensamma satsningen Vårdguidens kanaler kan användas för att sprida information om det gemensamma budskapet. Exempel: SOS Alarm och 1177 Vårdguiden samarbetade i en informationskampanj gällande vilket nummer man skulle ringa vid olika situationer. Tfn vx Organisationsnr sid 13 (17)

14 Marknadsföring av offentliga kampanjer som inte har 1177 Vårdguiden som avsändare 1177 Vårdguidens hållning nationellt till marknadsföring av andra offentliga aktörers kampanjer är: En bedömning görs per kampanj kring om och hur 1177 Vårdguiden kan stärka uppmärksamheten kring den aktuella frågan. Passar ämnet 1177 Vårdguiden så lyfts ämnet via en nationell puff på 1177.se:s startsida och som nyhet i 1177 Vårdguidens pressrum samt på det nationella twitterkontot. I dessa kanaler hänvisar vi till vårt eget innehåll på 1177.se i ämnet Vårdguiden marknadsför vanligtvis inte den andra aktörens kampanj nationellt, använder inte kampanjmaterial på nationella ytor och hänvisar inte heller till andra kampanjsajter. Detta gäller såväl om det är annan offentlig aktör, t.ex. en myndighet, eller en kampanj som endast ett eller ett fåtal landsting är delaktiga i. Pågår ett regionalt event eller aktivitet under kampanjperioden i ämnet kan varje landsting/region publicera en regional puff eller regional nyhet om detta på 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 14 (17)

15 Exempel: Folkhälsomyndigheten har en kampanj om HIV. Samtidigt med deras kampanj lyfter vi ämnet i både pressrum, sociala medier och på startsidan av 1177.se. Vi länkar till eget innehåll i ämnet. Tfn vx Organisationsnr sid 15 (17)

16 Kampanjsidor hos 1177 Vårdguiden Endast landstingsdrivna kampanjer som har 1177 Vårdguiden som avsändare kan erbjudas kampanjsida på 1177.se. Detta gäller så väl nationella kampanjer som regionala kampanjer. Kampanjsidan ska följa 1177 Vårdguidens riktlinjer för varumärke, språk och bild. Kampanjadressen skall vara 1177.se/kampanjnamnet. Inga externa kampanjwebbadresser ska användas. Har den landstingsdrivna kampanjen däremot annan avsändare än 1177 Vårdguiden måste kampanjwebbplatsen ha en egen domän, en egen grafisk profil och får inte använda 1177.se-adress i sin kommunikation Exempel: Kampanj från 1177 Vårdguiden i Region Jönköpings län med kampanjsida på 1177.se. Tfn vx Organisationsnr sid 16 (17)

17 4. Nationellt och regionalt ansvar för varumärket Nationellt varumärkesansvarig för 1177 Vårdguiden ansvarar för att nationellt producerat informationsmaterial följer gemensamma riktlinjer, är rättighetsmässigt fritt att använda för andra landsting/regioner samt ansvarar för att det tillgängliggörs på 1177.se/material Om ett enskilt landsting/region tar fram nationellt informationsmaterial ska detta godkännas nationellt och sedan göras tillgängligt för alla landsting/regioner på 1177.se/material. Varumärkesansvarig för 1177 Vårdguiden i respektive landsting/region (kommunikationsdirektör eller motsvarande) ansvarar för att regionalt producerat informationsmaterial följer gemensamma riktlinjer. Regionalt producerat informationsmaterial som man vill dela mellan olika landsting/regioner får gärna läggas upp på projektplatsen för 1177 Vårdguidens kommunikatörsnätverk. Respektive landsting/region ansvarar för att materialet rättighetsmässigt är fritt att använda för alla landsting/regioner Har du frågor gällande riktlinjerna? Kontakta Teresa Nilsson, Varumärkesansvarig 1177 Vårdguiden, teresa.nilsson@sll.se eller Diana Block, Projektledare Varumärke 1177 Vårdguiden, diana.block@sll.se Tfn vx Organisationsnr sid 17 (17)

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTE R.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Varumärkesutredning Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Vad är 1177 Vårdguiden? 1177 Vårdguiden erbjuder råd, information, inspiration och e-tjänster

Läs mer

Webbstrategi

Webbstrategi Landstingets kansli Informationsavdelningen Sven-Åke Svensson Landstingets ledningsgrupp Webbstrategi 2013-2015 Webbstrategin är Landstingets långsiktiga inriktning för all kommunikation via Internet beskriver

Läs mer

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden En förhandstitt på Kim Nordlander, enhetschef Teresa Nilsson, kommunikatör, 1 Nationella e-hälsodagen 2013 2 Varför går 1177 och Vårdguiden ihop? Samla och effektivisera resurser för drift och utveckling

Läs mer

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten.

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten. Diagnos och delaktighet Använd 1177.se i mötet med patienten. Använd 1177.se i mötet med patienten Det är mycket som ska förmedlas i mötet med patienten. Patienten ska kunna förstå informationen, vara

Läs mer

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9 VARUMÄRKESMANUAL 2013.07.12 Version 0.9 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 Ett starkt varumärke Tillsammans har vi skapat ett nytt varumärke 1177 Vårdguiden Ett starkt varumärke Vår varumärkesplattform

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län 1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län Den 5 november går Vårdguiden ihop med den nationella motsvarigheten 1177 och blir 1177 Vårdguiden.

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

Reumatikerförbundets Webbpolicy

Reumatikerförbundets Webbpolicy Reumatikerförbundets Webbpolicy 120608 Reumatikerförbundet Webbpolicy Den här webbpolicyn gäller för Reumatikerförbundets samtliga organisationsled. Den vilar på Reumatikerförbundets värdegrund. Ytterst

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

1177 Vårdguiden för dig som jobbar på en barnmorskemottagning

1177 Vårdguiden för dig som jobbar på en barnmorskemottagning GUIDE BARNMORSKEMOTTAGNING 1177 Vårdguiden för dig som jobbar på en barnmorskemottagning Tips och råd om hur du kan använda 1177.se i mötet med blivande föräldrar 1177VG_MVC-guide_barnmorska_2017.indd

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Varumärkesmanual Version 1.0

Varumärkesmanual Version 1.0 Varumärkesmanual 2014.03.12 Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 vårt varumärke Vår gemensamma tjänst 1177 Vårdguiden Ett starkt varumärke Varumärket 1177 Vårdguiden Vår varumärkesplattform

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 KAMPANJMANUAL 2015 2 KAMPANJMANUAL 2015 3 INNEHÅLL KOMMUNIKATION SOM RÄDDAR LIV Sid 3-6 Sid 7-10 Sid 11 Sid 12-14 Sid 15-16 Sid 17 Sid 18 Om kampanjen Aktiviteter Budskap

Läs mer

Uppdaterad Riktlinjer för intranät och extern webbplats

Uppdaterad Riktlinjer för intranät och extern webbplats Uppdaterad 2018-10-01 Riktlinjer för intranät och extern webbplats Innehåll Syfte...3 Intranät...3 Extern webbplats...3 Organisation och ansvar...4 Kvalitetskrav...4 Tillgänglighet...5 Lagar och regler...5

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Region Jönköpings läns logotyp är vårt varumärkes viktigaste visuella symbol. Logotypen är en kvalitetsstämpel

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Min Vårdplan via nätet

Min Vårdplan via nätet Min Vårdplan via nätet Du har blivit erbjuden Min Vårdplan via nätet. Det är ett nytt sätt att få information om din behandling och kommunicera med din vårdgivare. Min vårdplan Min vårdplan får du för

Läs mer

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-03-31 Revisionshistorik Version Författare Kommentar Datum 1.0 Emine Onati Dokument skapat 2012-10-25 1.1 Anna Rajkowska Dokumentet

Läs mer

Extern kommunikationsstrategi

Extern kommunikationsstrategi Extern kommunikationsstrategi Gäller från november 2017 Version 2.0 1 (8) Innehåll 1 Avgränsningar... 2 2 Långsiktigt mål... 2 3 Syfte med kommunikationsstrategin... 2 4 Kondenserad strategi... 2 5 Varumärke

Läs mer

Ledningsstrukturen för ehälsa

Ledningsstrukturen för ehälsa Ledningsstrukturen för ehälsa Nationella ledningsgruppen Inera och andra utförare Invånare Privata vårdgivare Invånartjänster Vårdpersonal Omsorgspersonal Sveriges Kommuner och Landsting Socialstyrelsen

Läs mer

Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden

Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden Tema Hjälpmedel publiceras 3 juni på 1177 Vårdguidens webbplats, 1177.se. Guiden visar hur en besökare kan navigera från startsidan på 1177.se till specifik

Läs mer

Användning av EU-logotyp och andra informationskrav från fonderna

Användning av EU-logotyp och andra informationskrav från fonderna Leaderguiden 1(5) 2016-10-28 Användning av EU-logotyp och andra informationskrav från fonderna EU ställer krav på att den som har fått stöd ska visa EU-logotypen vid information om stöd, information om

Läs mer

Riktlinjer sociala medier

Riktlinjer sociala medier Riktlinjer sociala medier Fastställd av kommunfullmäktig, 58, 2011-09-26 Riktlinjer för användning av sociala medier i Essunga kommun Bakgrund Sociala medier är ett samlingsbegrepp för en rad Internetbaserade

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

V E R K S A M H E T Förvaltning. Riktlinjer för patientinformation

V E R K S A M H E T Förvaltning. Riktlinjer för patientinformation Riktlinjer för patientinformation 2018-12-17 Dokumentnamn: Riktlinjer för patientinformation Revision: 1.0 Dokumenttyp: Riktlinje Detta dokument gäller för: Hälso- och sjukvården, folktandvården, hjälpmedelcentrum

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för patientinformation

Riktlinjer för patientinformation Riktlinjer för patientinformation Landstingets kansli Februari 2010 (version 1.1) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Begreppsdefinition... 3 3. Anvisningar för patientinformation... 3 3.1 All patientinformation

Läs mer

GRAFISK MANUAL. Samverkan för ett Jönköpings län fritt från alkohol- och drogrelaterade skador

GRAFISK MANUAL. Samverkan för ett Jönköpings län fritt från alkohol- och drogrelaterade skador GRAFISK MANUAL Samverkan för ett Jönköpings län fritt från alkohol- och drogrelaterade skador Vikten av att ha grafiska riktlinjer I Insikt/Utsikt ryms en mängd olika aktörer såsom myndigheter och frivilligorganisationer.

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Fastställande av personuppgiftsansvar och gemensamma principer för gallring av information Version 2.0 Senast ändrad Innehåll Ramverk

Läs mer

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29 Regler Sociala medier Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni 2012. Reviderad 2017-04-24, 29 2 (7) Sociala medier används allt mer som kommunikationskanal bland många andra. Det

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Antaget av kommunstyrelsen 2018-10-16 159. Gäller från: 2018-11-01 Ansvarig: Kommunikatör Revideras: Vid behov Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Riktlinjer för användning av sociala medier I de här riktlinjerna

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 9 april 2007 Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 Övergripande mål och inriktning All information och kommunikation i Haninge kommun ska medverka till kunskap om

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning 2017-10-31 1 (8) Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning Riktlinjer för Energimyndigheten, funktionerna kommunal energi- och klimatrådgivning samt regional utvecklingsledning.

Läs mer

Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil (H 2002:26, P 2002-02-28 13) (KF 2015-09-10, 21, H 116)

Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil (H 2002:26, P 2002-02-28 13) (KF 2015-09-10, 21, H 116) (Styrelsemöte i Förvaltnings AB Framtiden 2015-12-09) Göteborgs Stad Kommunikation Gemensamt för staden Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil - Vision/program/plan N010G00357 Version:

Läs mer

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se Landstingsdirektörens stab Kommunikationsenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2017-04-03 Diarienummer 160151 Landstingsfullmäktige Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan Sydsvensk REGION BILDNING Kommunikationsplan Kommunikationsplan Sydsvensk Regionbildning 2013-09-17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1 Projektmål... 2 2 Kommunikationsmål... 2 3 Målgrupper...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:37 LS 0912-1036 1 (1) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2009:36 av Mariana Buzaglo m.fl. (S) om förebyggande insatser mot prostatacancer Föredragande landstingsråd: Lars Joakim

Läs mer

Policy för sociala medier

Policy för sociala medier Policy för sociala medier Degerfors kommun Antagen av kommunfullmäktige 127/2014-11-24 Innehållsförteckning Strategi...3 Nyttan med sociala medier... 3 Syftet med kommunens närvaro i sociala medier...

Läs mer

Min vårdplan och information

Min vårdplan och information Min vårdplan och information Till dig som ska utredas och behandlas för en trofoblastsjukdom Den här pärmen ska innehålla information som kan ge dig en tydligare överblick över den vård du erbjuds. Syftet

Läs mer

Katrineholms kommuns kommunikationspolicy

Katrineholms kommuns kommunikationspolicy Styrdokument Katrineholms kommuns kommunikationspolicy Senast reviderad av kommunfullmäktige, 9 Giltighetstid 2013-12-16--2017-12-31 2 (9) Beslutshistorik Giltighetstid 2013-12-16 2017-12-31 Antagen av

Läs mer

LS Motion 2009:36 av Mariana Buzaglo m fl (S) om forebyggande insatser mot prostatacancer

LS Motion 2009:36 av Mariana Buzaglo m fl (S) om forebyggande insatser mot prostatacancer Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3) 2011-03-23 LS 0912-1036 Dnr, Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 1 1-04- 1 2 * 03 1 I Motion 2009:36 av Mariana Buzaglo m fl (S)

Läs mer

Samarbete: Närståendeinformation om palliativ vård

Samarbete: Närståendeinformation om palliativ vård Samarbete: Närståendeinformation om palliativ vård En projektarbetsgrupp tillsatt av Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) har tagit fram underlag till information om palliativ vård, riktat till närstående.

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Metro Mode besökare / vecka. 1,8 miljoner sidvisningar / vecka prenumeranter mottagare nyhetsbrevet weekly.

Metro Mode besökare / vecka. 1,8 miljoner sidvisningar / vecka prenumeranter mottagare nyhetsbrevet weekly. här om våra kanaler och case på Metro Mode Metromode.se är en av Sveriges största livsstilsajter och den självklara platsen, online och i mobilen, för en trendig, livsstilsintresserad och urban målgrupp.

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse Sida 1 av 10 Information och kultur Christina Nilsson Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun 2014-2016 antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 Tjänsteskrivelse Sida 2 av 10 Inledning

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Beställare: Ann Stokland Projektledare: Christina Fagerberg Kommunikatör: Elin Fritiofsson Version nr: 1.0 Revisionshistorik Datum Version nr Kommentar Reviderad

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Utvecklings- och administrationsenheten Sofia Magnusson, 0531-52 60 03 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunstyrelsen 1(6) Informations- och 2 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier RIKTLINJER Antagen, datum 2011-08-24 Sida 1(4) Riktlinjer för sociala medier Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Osby kommun 283 80 Osby Telefon 0479-52 80 00 vx Fax 0479-52 82 97 E-post kommun@osby.se

Läs mer

Kommunikationspolicy. Kommunikationsansvar. Ledord. Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen?

Kommunikationspolicy. Kommunikationsansvar. Ledord. Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen? Kommunikationspolicy var Ledord Kommunikationsansvar Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen? Innehåll Ledord 4 Kommunikationsansvar 5 Extern kommunikation

Läs mer

Kommunikations. policy. Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123

Kommunikations. policy. Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123 Kommunikations policy Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123 Kommunikationspolicy 1 Kommunikationspolicy Innehåll Inledning... 4 1. Kommunikationspolicy... 5 1.2 Definition 5 1.3 Lagar 5 1.4 Kommunikationsmål

Läs mer

Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet

Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet Vårdguiden kommunikation och tillgänglighet Vårdguidens grunduppdrag Avsändare för den övergripande informationen om hälsa, vård och omsorg för invånarna i Stockholms län Den första ingången till vården,

Läs mer

WEBBPOLICY. MITTUNIVERSITETET Styrdokument DNR MIUN 2010/1366. Publicerad: Beslutsfattare: Rektor. Handläggare: Bengt Nilsson

WEBBPOLICY. MITTUNIVERSITETET Styrdokument DNR MIUN 2010/1366. Publicerad: Beslutsfattare: Rektor. Handläggare: Bengt Nilsson MITTUNIVERSITETET Styrdokument WEBBPOLICY DNR MIUN 2010/1366 Publicerad: 2012-01-10 Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Bengt Nilsson Beslutsdatum: 2011-12-20 Giltighetstid: Tills vidare Sammanfattning:

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer

Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer 1(8) Antagen Kommunfullmäktige 2014-03-03, 13 Ansvarig Kommunledningskontoret Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer 2 1 Innehåll 1.1 Sammanfattning... 3 2 Policy 2.1 Grafisk profil...

Läs mer

Kommunikationsplan Innehållsförteckning

Kommunikationsplan Innehållsförteckning VP 2016 - Bilaga 12 Kommunikationsplan Sida 1 (9) 2015-11-19 Kommunikationsplan 2016 Innehållsförteckning 1. Bakgrund och syfte ------------------------------------------------------------- 1 2. Styrande

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017

KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017 KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017 VISION Svensk Form ska vara en enad rikstäckande medlemsförening. Svensk Form ska vara den självklara nationella representanten för att stimulera

Läs mer

Du ska få cytostatika

Du ska få cytostatika Du ska få cytostatika FÖRE BEHANDLINGEN Du ska få cytostatika Du ska få cytostatika. Cytostatika är medicin mot cancer. FÖRE BEHANDLINGEN När det är din tur När ditt namn ropas upp är det din tur att få

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad Varumärkesbyte e-tjänster Senast uppdaterad 150818 Bakgrund Redan 2012 togs ett beslut om att Mina vårdkontakter som eget varumärke skulle tas bort och att de inloggade tjänsterna som finns idag i Mina

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

4.7. Att kommunicera i kris. Målgrupper

4.7. Att kommunicera i kris. Målgrupper Att kommunicera i kris Information om en kris ska snabbt nå allmänheten, medarbetare inom Region Skåne och de samverkande organisationer som berörs. Vid en kris kan det behöva kallas in extra kommunikatörsresurser

Läs mer

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen.

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen. Informationspolicy Sollefteå kommun November 2007 Denna informationspolicy är ett övergripande dokument för Sollefteå kommuns informationsoch kommunikationsarbete. Informationspolicyn kommer efterhand

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 21 Den 2017-04-24 21 Dnr 2016/00446 Kommunikationspolicy Kommunfullmäktiges beslut Kommunikationspolicyn fastställs enligt utarbetat

Läs mer

1177 Vårdguiden på telefon - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

1177 Vårdguiden på telefon - Beskrivning och tjänstespecifika villkor 1177 Vårdguiden på telefon - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. TJÄNSTENS SYFTE OCH MÅL... 2 4. Behandling av personuppgifter... 2 5. 1177 VÅRDGUIDEN

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy SID 1(6) Kommunikationspolicy PROGRAM PLAN RIKTLINJER Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Helsingborgs stads styrdokument

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Rekommendation om betalt/köpt innehåll

Rekommendation om betalt/köpt innehåll Rekommendation om betalt/köpt innehåll NATIVE ADVERTISING www.tu.se www.dagspress.se Inledning Native advertising och andra former av annonsörsbetalt/-sponsrat innehåll i redaktionella medier är en viktig

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

3 Revidering av kommunikationspolicy

3 Revidering av kommunikationspolicy PROTOKOLL Arbetsutskottet 2016-01-14 3 Revidering av kommunikationspolicy Dnr 16-001 Sammanfattning Det är sex år sedan vår nuvarande kommunikationspolicy antogs av regionstyrelsen, närmare bestämt i november

Läs mer

Grafi skprofi l. för. Kanal 7 Tjejkanalen

Grafi skprofi l. för. Kanal 7 Tjejkanalen Grafi skprofi l för Kanal 7 Tjejkanalen Kanal 7 Tjejkanalen Ska vara tydlig som avsändare i all produktion och det som förmedlas ska stämma överens med det som varumärket Kanal 7 Tjejkanalen står för.

Läs mer

Kommunikationspolicy 2015

Kommunikationspolicy 2015 Kommunikationspolicy 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte 3. Kännetecken 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Riktlinjer och förhållningssätt 7. Ansvar Värmdö kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-05-03 KFN 2018/0113 50661 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Varumärket är en av de viktigaste tillgångarna för både företag och organisationer.

Varumärket är en av de viktigaste tillgångarna för både företag och organisationer. Varumärkeshierarki Varumärket är en av de viktigaste tillgångarna för både företag och organisationer. Ett varumärke ska garantera en viss kvalitet och känsla hos allt som bär varumärkets symbol Det är

Läs mer

Du ska få strålbehandling

Du ska få strålbehandling Du ska få strålbehandling FÖRE BEHANDLINGEN Du ska få strålbehandling Strålbehandling betyder att du får behandling med röntgenstrålar. Strålbehandling ges mot cancern. Strålbehandling känns ingenting.

Läs mer

Bildpolicy för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Bildpolicy för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Bildpolicy för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Detta är en bildpolicy för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Bildpolicyn ger riktlinjer för hur bilder används i skolans kommunikation.

Läs mer

Kommunikationsplan familjestödsprojektet

Kommunikationsplan familjestödsprojektet Kommunikationsplan familjestödsprojektet Tjänsteskrivelse 2011-03-28 Handläggare: Ida Broman FKN 2006.0023 Folkhälsonämnden Kommunikationsplan familjestödsprojektet Sammanfattning I samband med beviljandet

Läs mer