Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,"

Transkript

1 Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm,

2 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar till version Elin Åkerblom Uppdaterat skärmdumpar utifrån byte MVK/E-tjänster Elin Åkerblom Autospar meddelanden och kommentarer (1.5) 0.5 Elin Åkerblom Byt ut länk till supportformuläret 0.6 Linda Ahlqvist Lagt till info om systemkrav. 0.7 Elin Åkerblom Ny översikt, tagit bort gamla skärmdumpar. Tfn vx Organisationsnr sid 2 (19)

3 Innehåll 1. Inledning Stöd och behandling Roller och Behörigheter Förutsättning för att kunna vara aktiv som Invånare i Stöd och behandling Invånare Beskrivning av roll Invånare i Stöd och behandling ; Support Invånare På telefon Via mejl Inloggning till Stöd och behandling som Invånare Vad är ett moment? Lista med moment Stöd och behandling är responsiv Börja arbeta i Stöd och behandling Snabbguide Navigera mellan e-tjänsterna och Stöd och behandling Mätbatteri i början av stöd eller behandling Översikt Behandlare startar ny modul Se vilka värden som jag har registrerat Kommunicera med din behandlare Via meddelandefunktion Öppna meddelandefunktionen i en egen ruta och förhandsgranska Meddelanden autosparas Via kommentarsfunktion Svara på meddelande och kommentarer Behandlare eller en händelse i stöd eller behandling har skickat en avisering Din inkorg i 1177 Vårdguidens e-tjänster Tillgång till stöd eller behandling för att vidmakthålla Tfn vx Organisationsnr sid 3 (19)

4 10.1. Inte möjligt att kommunicera med din behandlare Formulär kan inte längre fyllas i Behandlare avslutar ditt stöd eller behandling Tfn vx Organisationsnr sid 4 (19)

5 1. Inledning Denna manual ger en generell grund för hur invånargränssnittet ser ut och fungerar i Stöd och behandling. Det är viktigt att påpeka att informationen måste anpassas till invånare utifrån det stöd eller behandling som invånaren får tillgång till. Använd gärna denna manual som grund men byt ut skärmdumpar och beskriv hur funktioner fungerar för ert innehåll i Stöd och behandling för invånare Stöd och behandling Via Stöd och behandling kan invånare och vårdpersonal bedriva internetbaserad stöd och behandling Roller och Behörigheter I Stöd och behandling finns roller som styr behörigheter och vad du får utföra för funktioner i systemet. Denna manual beskriver rollen invånare i ett stöd eller behandling på en aktiv enhet i Stöd och behandling och de funktioner som invånare har tillgång till Förutsättning för att kunna vara aktiv som Invånare i Stöd och behandling Inloggning i 1177 Vårdguidens e-tjänster Inställningar för avisering i invånarens profilinställning i Mina vårdkontakter Utdelad Ärendetyp Stöd och behandling på mottagning i 1177 Vårdguidens e- tjänster Behandlare eller Invånaradministratör på enhet i Stöd och behandling har startat stöd eller behandling på invånaren. Invånaren har en webbläsare som uppfyller systemkraven. Det innebär till exempel att invånaren använder Chrome eller Internet Explorer 10 och uppåt. Se vidare i bruksanvisningen. Tfn vx Organisationsnr sid 5 (19)

6 2. Invånare 2.1. Beskrivning av roll En invånare är en patient eller brukare som blivit bedömd av vårdgivare att få tillgång till ett stöd eller behandling i Stöd och behandling Invånare i Stöd och behandling ; kan genomgå aktiverat stöd eller behandling (se innehåll i moduler, fylla i formulär och skattningar) kan kommunicera med behandlare via meddelande och kommentarsfunktion kan se grafer och tabell över inmatade värden i formulär kan få aviseringar från stöd och behandling via 1177 Vårdguidens inloggade e-tjänster. 3. Support Invånare Du ska få information av din vårdgivare om var du kan vända sig om du har frågor kring innehållet i ditt stöd- eller behandlingsprogram. Om du har frågor om funktioner i plattformen eller om du får tekniska problem kan du vända dig till den nationella supporten för Stöd och behandling På telefon Telefonnummer , alla dagar kl Via mejl Längst ned på sidan hittar du alltid en länk som tar dig till information om du behöver support med teknisk hjälp. Tfn vx Organisationsnr sid 6 (19)

7 4. Inloggning till Stöd och behandling som Invånare Gå till 1177.se Välj Logga in Du kommer till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Välj Logga in Tfn vx Organisationsnr sid 7 (19)

8 Välj inloggningssätt När du väl är inloggad ser du startsidan på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Tfn vx Organisationsnr sid 8 (19)

9 Välj den mottagning under rubriken Mottagningar där du ska få stöd eller behandling. Du ser då de ärendetyper som är generella för mottagningen samt Stöd och behandling som har delats ut till dig. Här ser du också information och telefonnummer om mottagningen. Välj Stöd och behandling under mottagningens tjänster Vad är ett moment? Moment är ett samlingsnamn för behandlingar, stödprogram, webkurser eller utbildningar. I denna manual används begreppet moment för att beskriva olika sorters innehåll som kan finnas i tjänsten Stöd och behandling Lista med moment När du har valt Stöd och behandling kommer du till en lista som visar alla stöd och behandlingar som har aktiverats för dig (du kan ha flera moment pågående från olika mottagningar men alla samlas här på din startsida). Det kan också finnas en lista under Aktiva moment som heter Tillgängliga moment, det kan vara till exempel anmälan till olika behandlingar som din vårdgivare har tillgängliggjort för ett större antal invånare. I vissa fall erbjuder flera mottagningar samma typ av moment, det är då fritt fram för dig att välja den mottagning du vill. Vissa moment kan komma att kräva att du ska kunna komma på ett fysiskt besök till mottagningen, detta framgår i så fall av beskrivningen av momentet. Tfn vx Organisationsnr sid 9 (19)

10 Välj i så fall en mottagning som du har möjlighet att besöka. Så snart du gjort ditt val av moment så kommer du först att få en kort presentation av momentet innan du godkänner start av momentet. Om du har skyddad identitet är det inte säkert att tillgängliga moment som vårdgivare har tillgängliggjort för ett större antal invånare finns i din lista. Du behöver kontakta en behandlare på din mottagning för att få dessa moment utdelade till dig. 5. Stöd och behandling är responsiv Stöd och behandling är responsiv för dig som invånare vilket innebär att du kan arbeta i ditt stöd eller behandling på vilken mobilenhet som helst, såsom mobiltelefon, läs/surfplatta och persondator. Layouten förändras beroende på skärmstorlek som du använder just då. Innehållet anpassas automatiskt och skalas beroende på främst fönsterbredden. 6. Börja arbeta i Stöd och behandling Hur det ser för dig när du startar ditt stöd eller behandling som du ska genomgå för första gången är helt beroende av hur innehållet och flödet Snabbguide När du loggar in i ett moment för första gången så får du direkt tillgång till en snabbguide. Tfn vx Organisationsnr sid 10 (19)

11 Snabbguiden beskriver vart du hittar olika delar i ditt stöd eller behandling. Informationen i guiden styrs av de egenskaper som momentets har, exempelvis om meddelande och/eller kommentarsfunktion finns i momentet. Du kan välja att gå igenom snabbguiden direkt eller stänga den och gå tillbaka till den senare då den alltid finns tillgänglig på din översiktssida i momentet Navigera mellan e-tjänsterna och Stöd och behandling I vänstra hörnet hittar du alltid länkar så att du enkelt kan navigera mellan innehåll i Stöd och behandling och Hem som tar dig tillbaka till din startsida på 1177 Vårdguidens e-tjänster Mätbatteri i början av stöd eller behandling I exemplet nedan så har momentet ett så kallat mätbatteri som är obligatoriskt att fylla i innan du får tillgång till första modulen. Tfn vx Organisationsnr sid 11 (19)

12 Ett mätbatteri kan bestå av flera formulär som du ska fylla i. Det kan också finnas instruktioner för formuläret Översikt När du kommer in till din startade behandling, kurs eller stödprogram ser du vilka flikar du har tillgång till. Fliken Översikt visas alltid. Om ditt stöd- eller behandlingsprogram har inställningen att du ska kunna kommunicera med din behandlare har du tillgång till en flik som heter Meddelande Om ditt stöd- eller behandlingsprogram har inställningen att du ska få en översikt över dina inmatade värden har du tillgång till en flik som heter Resultat Tfn vx Organisationsnr sid 12 (19)

13 Högst upp i på översikten ser du hur många dagar som gått sedan du startade ditt stöd eller behandling. Den så kallade progressbaren (den liggande stapeln) indikerar hur länge du har varit aktiv och hur många dagar som stödet eller behandlingen är rekommenderat att ta för att slutföra. I rutan Information från vårdgivaren har du tillgång till en länk där du alltid kan nå snabbguiden som förklarar var du kan hitta i din behandling, kurs eller stödprogram ifall du känner dig osäker. Du får också en välkomsttext. Om du har en aktivitetsplaner med löpande registreringar eller videomöten bokade med din behandlare syns de i rutan Aktiviteter. Du kan under i:et se schemaläggningen för din aktivitetsplan. Du kan se redan ifyllda värden om du klickar på länken Historik. Under Att arbeta med finns det innehåll som du har tillgång till, när du har läst en sida blir den grön och de sidor du ännu inte har läst kan vara vita eller gråa, beroende på inställningarna som är gjorda för din behandlings- eller stödprogram (se förklaring nedan). Du kan också ha övningar eller uppgifter att fylla i på dessa sidor. Under Att fylla i kan det också finnas övningar, uppgifter och efterfrågade registreringar som din behandlare vill att du ska arbeta med. Tfn vx Organisationsnr sid 13 (19)

14 6.5. Behandlare startar ny modul När din behandlare startar en ny modul i din behandling, kurs eller stöd program så uppdateras din översikt. Den modul som är avklarad kan hamna längre ner under Tidigare innehåll. Det kan också vara så att du inte ser tidigare innehåll alls. Det beror på vilken inställning din behandlare gör. 7. Se vilka värden som jag har registrerat Om din behandling eller stödprogram har inställningen att det ska skapas resultat som ska visas för dig som invånare i form av diagram och tabell så ser du fliken Resultat. Det här kan användas om du ska få se resultat från skattningar i exempelvis mätbatterier som återkommer regelbundet i momentet och/eller värden som du matat in för en aktivitetsplan. För mer information välj plustecknet. Om du för markören över mätpunkterna så får du mer information. 8. Kommunicera med din behandlare 8.1. Via meddelandefunktion Du kan under stöd eller behandlingens gång kommunicera med din behandlare via en meddelandefunktion. Ibland finns inte meddelandefunktionen, den beror på vilken inställning som är gjord. Klicka på fliken Meddelanden. En ny vy öppnas där du kan skriva ett meddelande. Välj Nytt meddelande. Fyll i fältet Ämne vad meddelandet handlar om och skriv ditt meddelande som du vill kommunicera till din behandlare i fältet Meddelande Välj Skicka Tfn vx Organisationsnr sid 14 (19)

15 Du får feedback om meddelande lyckas att skickas iväg och vyn uppdateras så att du ser när du skickade och att det är du som skickat meddelandet Öppna meddelandefunktionen i en egen ruta och förhandsgranska Om du ska skriva ett meddelande till din behandlare gällande innehållet i Stöd och behandling så är det smart att öppna meddelandefunktionen i en egen ruta samtidigt som du kan klicka runt i hela innehållet. Välj Öppna meddelande i nytt fönster En ruta öppnas i fönstret och du kan nu klicka runt i alla flikar samtidigt som du formulerar ditt meddelande till din behandlare. Du kan förhandsgranska ett meddelande genom att välja Förhandsgranska. Du kan sedan skicka meddelandet Meddelanden autosparas Om du påbörjat ett meddelande så autosparas det. Översikten över dina meddelanden uppdateras med information om att ett meddelande innehåller utkast. En svart rund symbol med en siffra visas på meddelandefliken vilket hjälper dig att komma ihåg att du har ett antal påbörjade meddelanden. Du fortsätter på utkastet genom att klicka på meddelandet, fortsätta skriva och därefter välja Skicka eller så kan du välja att radera utkastet genom att välja Ta bort utkast Via kommentarsfunktion Tfn vx Organisationsnr sid 15 (19)

16 Du kan i en del stöd eller behandlingsprogram kommunicera med din behandlare via en kommentarsfunktion på steg, formulär och aktivitetsplaner. Följande fält visas då längst ned på sidan. Skriv i fältet under ny kommentar, det du vill kommunicera till din behandlare. Välj Skicka Din kommentarsvy uppdateras så att du ser när du skickade och att det är du som skickat kommentaren. Här kan du också välja att påbörja att skriva innehåll i kommentar, texten autosparas. Kommentarsutkastet samlas även under meddelandefliken så att du har alla konversationer samlade på ett ställe Svara på meddelande och kommentarer När din behandlare har skickat ett meddelande eller kommentar så blir du notifierad om det när du loggar in på ditt stöd- eller behandlingsprogram. Du ser en röd symbol på meddelandefliken. Siffran i cirkeln visar antal olästa meddelanden. Tfn vx Organisationsnr sid 16 (19)

17 I översikten över meddelanden ser du vilka meddelanden som är olästa då de visas med ett rött kuvert. Du kan sätta ett meddelande till oläst om du vill bli notifierad om att läsa och besvara det vid senare tillfälle. Klicka på det grå kuvertet vid meddelandet som du vill markera det som oläst. Symbolen blir röd och ikonen vid meddelandefliken uppdateras. För att svara på meddelandet som din behandlare har skrivit Välj meddelandet Välj svara 9. Behandlare eller en händelse i stöd eller behandling har skickat en avisering Du kan få aviseringar kring händelser i ditt stöd eller behandling skickat till dig via e-post eller SMS om du aktiverar detta under dina inställningar i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det kan vara aviseringar som din behandlare skapar när den skickar meddelande till dig eller när händelser i stöd eller behandling aktiveras som är inställda på att avisera till dig som invånare Din inkorg i 1177 Vårdguidens e-tjänster Alla aviseringar visas direkt i din inkorg på startsidan på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Välj Inkorg Du ser de meddelanden som skickats till dig, även de meddelanden som aviserats av din behandlare i stöd eller behandling. Välj ett meddelande. Tfn vx Organisationsnr sid 17 (19)

18 Du ser då det meddelande som aviserats till dig från Stöd och behandling. För att besvara meddelandet Klicka på Gå till Stöd och Behandling Då kommer då direkt till meddelandefliken och det meddelandet så att du kan besvara. 10. Tillgång till stöd eller behandling för att vidmakthålla Din behandlare kan besluta att du ska få tillgång till ditt stöd eller behandling efter att modulerna är avklarade. Behandlaren anser att du nu snarare ska ha tillgång till ditt material för att läsa och reflektera och gå tillbaka i innehållet för att se vad du skrivit. När behandlaren har satt ditt stöd eller behandling i vidmakthållande får du följande meddelande när du loggar in i momentet. Det är viktigt att din behandlare har informerat dig om hur länge du har tillgång till ditt innehåll och vart du ska vända dig om du behöver hjälp Inte möjligt att kommunicera med din behandlare Tfn vx Organisationsnr sid 18 (19)

19 Det är inte längre möjligt att skicka meddelande eller kommentarer till din behandlare, vyn under meddelande fliken är nu grå och det finns inte möjlighet att skapa nytt eller svara på meddelande Formulär kan inte längre fyllas i Ditt innehåll är nu i läs-läge och du kan inte längre fylla i några övningar/formulär och du kommer heller inte att få några nya mätbatterier Behandlare avslutar ditt stöd eller behandling När du är klar med ditt stöd eller behandling eller om behandlare avslutar dig innan du är klar så syns inte längre det stöd eller behandling på din startsida i Stöd och behandling Tfn vx Organisationsnr sid 19 (19)

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17)

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17) Manual Invånare Stöd och Behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 sid 1 (17) Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2019:1 Stockholm, 2019-03-06 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

Manual Vårdgivaradministratör

Manual Vårdgivaradministratör Manual Vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2019:1 2019-03-12 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient

PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient Senast uppdaterad 2018-03-29 Dokumentägare daniel.g.malm@vgregion.se Allmän Produktbeskrivning Min Smärtjournal är en applikation som låter patienter egenregistrera

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-24 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Designverktyget... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättning för att kunna arbeta

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Min Vårdplan via nätet

Min Vårdplan via nätet Min Vårdplan via nätet Du har blivit erbjuden Min Vårdplan via nätet. Det är ett nytt sätt att få information om din behandling och kommunicera med din vårdgivare. Min vårdplan Min vårdplan får du för

Läs mer

Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga

Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga v0.7 11/04/2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SYFTET MED C3-CLOUD... 3 ATT NÅ C3-CLOUD SYSTEM... 3 1.1. Inloggning... 3 2. ÖVERSIKT... 4 VÅRDPLAN... 5 2.1.

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 1.11 2017-05-22 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör

Manual Behörighetsadministratör Manual Behörighetsadministratör Stöd och behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättningar för

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm,

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm, Release notes Stöd och behandling version 1.8 Stockholm, 2016-09-29 1. Sammanfattning Releasen av Stöd och behandling och Designverktyget innehåller i övergripande drag: Tidslinjens funktion har förbättrats

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-02-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Manual att registrera i

Manual att registrera i Manual att registrera i 2016-06-22 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén Ansökan ursprungsgaranti En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén . Inloggning För att ansöka om ursprungsgaranti behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets IT-stöd. Öppna en

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.8 2016-09-30 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterat dokument utifrån förändringar

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR 2014-01-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Itslearning introduktion

Itslearning introduktion HÄRNOSANDS KOMMUN Itslearning introduktion Arbetslivsförvaltningen Adam Weinemo 2014-11-20 Innehåll Vad är itslearning... 2 Logga in på itslearning... 2 Glömt lösenord... 2 Infopanel... 3 Kurser... 4 Kursens

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Introduktion till Gmail

Introduktion till Gmail Introduktion till Gmail Innehållsförteckning Logga in till Gmail (webbläsare)... 2 Översikt Gmail... 2 Läsa e-post... 3 Svara på och vidarebefordra e-post... 3 Skicka e-post... 4 Bifoga bilagor med e-post...

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning Användarmanual Utbildningsportalen 1 Innehållsförteckning Sid 1. Logga in 3 1.1 Registrera dig 4 1.2 Logga in på startsidan 7 1.3 Om du glömt ditt lösenord 8 2. Startsidan 9 3. Utbildningar 10 4. Tester

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Folkhälsa och sjukvård 1(14) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 2. Användning av Messenger... 3 2.1. Korgar Inkorg, Utgående,

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Låt eleverna koppla sig till klassrummet... 2 Anslut lärare till klassrummet... 4 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 5 Så får du överblick över

Läs mer

KBT-behandling via Internet

KBT-behandling via Internet KBT-behandling via Internet Kognitiv beteendeterapi via Internet är en behandling som bygger på guidad självhjälp. Patienten får regelbundet (ca en gång per vecka) tillgång till ny information, fakta och

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Manual KomMa Intra VOF

Manual KomMa Intra VOF Manual KomMa Intra VOF S y s t e m f ö r b o k n i n g a v V O F s e g n a b i l a r Vård- och omsorgsförvatningen Innehåll Mer information... 2 Logga in... 2 Boka... 2 Ändra / avboka... 5 Historik...

Läs mer

Manual Partnerwebben 2014

Manual Partnerwebben 2014 Manual Partnerwebben 2014 Innehållsförteckning Inloggning 3 Snabbguide till sidans uppbyggnad 4 Avisera ett utskick 6 Skapa bokning från avisering 6 Skapa ny bokning 7 Delinlämning 8 Så här ser en bokning

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Blackboard CE8 Användarmanual Student

Blackboard CE8 Användarmanual Student Blackboard CE8 Användarmanual Student 2009-09-02 (CE 8.0.3) Inledning 1 Logga in på Blackboard 1 Verktyg 2 Diskussionsforum 2 Läsa ett diskussionsinlägg (trådade forum) 3 Läsa ett diskussionsinlägg (bloggforum)

Läs mer

Manual Lifecare Meddelanden

Manual Lifecare Meddelanden 1 (8) Kommunförvaltningen Ansvarig Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad av Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad den 2016-10-19 Reviderad den 2016-10-19 Manual Lifecare Meddelanden I samband med

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206 Visma Proceedo Att attestera - Manual 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) NYA BESTÄLLNINGAR ATT GODKÄNNA...

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 15.4. Senast uppdaterad: 2015-11-18

Webforum. Nya funktioner i version 15.4. Senast uppdaterad: 2015-11-18 Webforum Nya funktioner i version 15.4 Senast uppdaterad: 2015-11-18 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Möjlighet att infoga länkar till mappar och dokument i Info... 5 Dokument...

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA

Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer