Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010"

Transkript

1 1 (6) Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010 Premiär för nyhetsbrev om byggnation och störningar I samband med att byggnationen av Nya Karolinska Solna (NKS) universitetssjukhus inleds, startar vi detta nyhetsbrev med fokus på hur bygget fortskrider och information om kommande störningar. Tanken är att nyhetsbrevet ska komma ut ca 1 ggr per månad, men det kan bli oftare vid behov. Däremellan skickar vi ut kortare nyhetsmail. Nyhetsbrevet är i digital form, men det finns även som utskriftsvänligt pdf-dokument (som detta dokument) på NKS-projektets hemsida. Status upphandling NKS-projektet Ett nytt tilldelningsbeslut i upphandlingen av NKS-projektet fattades i Stockholms läns landstingsfullmäktige den 8 juni Det blir, som tidigare beslutat, ett projektbolag ägt av Skanska och brittiska Innisfree som ska projektera och bygga men också driva och förvalta sjukhuset fram t o m 2040, tillsammans med Coor Service Management. Tilldelningsbeslutet stöds av samtliga partier i landstingsfullmäktige. Byggområdet och byggskeden Byggnationen av NKS kommer att genomföras i ett antal olika byggskeden. Det första byggskedet Skede1 planeras att starta i sommar, tidigast v 26 och är tänkt att pågå t o m v 31. Från och med v 32 tar Skede2 vid och beräknas pågå augusti ut (v 35). Dessa tider kan komma att ändras och då utkommer vi med kompletterande information. Skede 1 består av byggområdena 1A och 1B och berör området väster och söder om Thoraxhuset och som angränsar mot Solnavägen. Det första som kommer att hända vid byggstarten är att byggområdena hägnas in med ett högt nätstaket för att inga obehöriga ska kunna komma innanför området och då riskera att skadas. Vid bygginfarterna kommer det att finnas grindar med inpasseringskort för Skanskas personal. I Skede 2, med start v 32, kommer ett större och mer permanent byggområde att hägnas in. Detta byggområde kommer i stort sett att sträcka sig från Solnavägen i väster, E4/E20 i söder, Sjukhusparken i öster (precis väster om M8) och Thorax-byggnaden/L7/M1 i norr, se karta, nedan. Sjukhusringen kommer att stängas av mellan Norrbacka och Thoraxbyggnaden/L7. Även Oljeberget kommer att hägnas in under Skede 2 och utgör ett separat byggområde i samband med att byggnationen av ny teknikbyggnad och ett nytt P-hus sätter igång där.

2 2 (6) Karta Skede1. Då det kan vara svårt att läsa kartan i detalj rekommenderar vi att skriva ut kartan separat, gärna i A3-format. Karta Skede2. Då det kan vara svårt att läsa kartan i detalj rekommenderar vi att skriva ut kartan separat, gärna i A3-format.

3 3 (6) Omläggning av vägar I Skede 1 påverkas inga bilvägar inom sjukhusområdet, men de gångvägar som går från Solnavägen upp mot Thorax N2 och bostadsområdet, genom byggområde 1A och 1B stängs av (se karta Skede1 ovan). I Skede 2 (med start v 32) kommer infarten från Solnavägen mot Thorax huvudentré att ledas om, så att man svänger direkt vänster efter infarten från Solnavägen, enligt kartan Skede2 ovan. Vägen till Thoraxentrén fortsätter sedan runt hörnet på Thoraxhuset vid N1/N11 och ansluter till Sjukhusringen, mellan labbkvarteret och Oljeberget. Sjukhusringen kommer att stängas av mellan Norrbacka och Thorax-byggnaden/L7. Framför Thoraxentrén kommer det att finnas en vändplan (som idag) med möjlighet för ambulans, besökande, färdtjänst och taxi att lämna av och hämta upp passagerare. Även pendlarbussen mellan Karolinska universitetssjukhuset i Solna Huddinge kommer att ha sin hållplats vid denna vändplan. Parkeringsplatser Under Skede 1 (v 26-v31) kommer parkeringen på Oljeberget att vara öppen (t o m v 32), likaså markparkeringen mot E4/E20. Samtidigt påbörjas ett arbete med att skapa 50 nya parkeringsplatser för besökande framför Thorax-entrén, vilka börjar tas i bruk under v 30. Däremot kommer de 32 besöksparkeringsplatserna på dagens parkering framför Thorax, som ligger inom (byggområde 1A) att stängas i samband med byggstarten. För att kompensera detta bortfall av besöksparkeringar, omvandlas ytterligare ca 20 personalparkeringsplatser på Oljeberget till besöksparkeringar. Resterande besöksparkering bakom Thorax (byggområde 1B) kommer att stänga v 31. Totalt sett blir det en minskning av ca 35 p-platser under en del av Skede 1. Under Skede 2 (med start v 32) kommer Oljebergets parkering och parkeringsytorna i anslutning till S1 Norrbacka (totalt 33 p-platser) att stänga helt. Antalet p-platser på markparkeringen mot E4/E20 (Parkering B på kartan) utökas från 150 till 350 p-platser för att kompensera stängningarna. En viss omfördelning mellan besöks- och personalparkeringar kommer också att ske. Parkeringsplatserna inom sjukhusområdet kommer att variera under byggnationens gång, både till antalet men också deras placering. Från byggstart fram till och med Skede 2 kommer antalet parkeringsplatser inom sjukhusområdet att minska med ca 120 p-platser mot idag. Från november 2010 och fram till november 2012, då det nya parkeringshuset på Oljeberget ska stå klart, kommer ytterligare ca 165 p-platser att försvinna från området. Parkeringsfrågan är komplicerad och utrymmet för att kunna skapa fler p-platser inom och i anslutning till sjukhusområdet är mycket begränsat men arbetet pågår för att skapa ytterligare provisoriska p-platser.

4 4 (6) Rivning av byggnader Under Skede 2 genomförs rivningen av balkongerna på Thorax N2 samt N8 (f d MRcentrum). Dessa rivningar beräknas ta ca 5-6 veckor och är planerade att starta med en mindre störande rivning v 31 och därefter inleds en mera störande rivning v Rivningarna av framförallt N2-balkongerna kommer att skapa en del oljud och vibrationer i N2-byggnaden vilket tyvärr kommer att påverka personal och patienter. Åtgärder för att minimera ljud och vibrationer görs, samtidigt som verksamheterna arbetar med att placera om patienter och personal som vistas närmast rivningsområdet. Tanken är att frigöra balkongerna från N2-huskroppen så fort som möjligt (vilket är det mest störande ingreppet), innan sjukvårdsverksamheterna startar upp för fullt igen runt v Locum hanterar rivning av östra delen av K6 (intill Karolinska vägen). Syftet är att öppna upp för en ny infartsväg till sjukhusområdet, mellan K6 (västra delen) och K5 och sedan vidare in mellan Oljeberget och L4/L5. Invändiga rivningsarbeten pågår sedan en tid tillbaka och runt midsommar kommer de utvändiga rivningsarbetena att starta. Dessa beräknas pågå ca två månader. I slutet av Skede 2 (ca v 35) kommer rivningen av S1 (den västra flygeln av Norrbacka) att starta. Denna rivning beräknas ta ca 15 veckor. Mer information om detta finns att läsa i kommande nyhetsbrev. Buller, sprängningar & damm Den bullrande byggverksamheten kommer främst att bestå av bergborrning, sprängning, lastning och transporter. Sprängningar kommer att ske vid förutbestämda tider, cirka tre ggr per dag. Mellan kl och ska byggområdet vara helt fritt från buller. Under Skede 2 kommer den bullrande verksamheten framförallt att orsakas av rivningen av N2-balkonerna på Thorax-huset samt N8, intill Thorax. Detta kommer att påverka framförallt personal och patienter i N2 och N3 (se föregående avsnitt om Rivning av byggnader). Skanska följer Naturvårdsverkets riktvärden för buller och kontrollmätningar kommer att utföras regelbundet under byggtiden. Under det första året beräknas kubikmeter jord och berg att schaktas från byggområdet vilket kommer att generera en intensiv byggtrafik med ca 1 fordonsrörelse per minut. För att minska andelen transporter kommer man så fort som möjligt att börja krossa berg och stenmaterial på plats som sedan kan användas vid de kommande markläggningsarbetena. Vid behov kommer bullerdämpande åtgärder som t ex väggar och skydd att sättas upp. Samtliga fönster i Thorax-byggnaden har bytts ut mot mer bullerbeständiga. Liksom alla byggarbeten, kommer även detta att generera smuts och damm. Skanska kommer att arbeta förebyggande för att binda och minska dammet så mycket det går. T ex kommer man att vattna byggområdet regelbundet och använda centraldammsugare vid

5 5 (6) sprängschakten. Utgående byggtrafik kommer att passera hjultvättar för att minska damm och nedsmutsning på intilliggande vägar. Regelbundna kontroller av dammnivåerna kommer att utföras. Byggetablering med 2000 byggarbetare och tjänstemän När sjukhusbygget är i full gång, om ca två år, kommer ca 1800 byggarbetare och ca 200 tjänstemän att arbeta inom NKS-projektet. Här kommer Sveriges största byggetablering att ligga, med 278 byggbodar i fyra våningar. Personalen på bygget kommer inte att erbjudas några parkeringsmöjligheter inom sjukhusområdet, ej heller inom byggområdet. Skanska tittar på möjligheter att bussa in sin personal till och från någon närliggande parkering samt få till stånd en utökad turtäthet på SL:s busstrafik till och från sjukhuset. Majoriteten av all byggpersonal kommer ha egen matlåda och förväntas sällan besöka sjukhusets lunchrestauranger. Arbeten kring Solnavägen Byggnationen av NKS kommer, tillsammans med byggarbeten på KI och Norra stationsområdet, att påverka trafiken och framkomligheten på Solnavägen. Byggtrafiken kommer att öka, det kommer att bli fler trafikkorsningar och sänkt hastighet (30 km/h). Gång- och cykelbanan intill Thorax-byggnaden kommer att stängas av och trafikanter hänvisas till KI-sidan. Vidare kommer busshållplatsen vid KI (norrgående trafik) som ligger i vägen för NKS-byggområde att flyttas närmare Solnabron (preliminärt augusti 2010). Rivningsarbeten på Karolinska Institutet, utmed Solnavägen startar runt sommaren 2010 inför byggnation av nya KI-aulan i december Angränsande arbeten inom Norra stationsområdet På grund av vägomläggningar vid Norra stationsområdet har Trafikverket att stängt av rampen som går från Klarastrandsleden upp till Solnabron. Det skedde natten mellan den 13 och 14 juni. Skyltar hänvisar till alternativ väg. En temporär bro bredvid den befintliga Solnabron kommer att byggas och vara klar i april Det förberedande arbetet för detta har just påbörjats. När den temporära bron är klar rivs den gamla bron för att så småningom ge plats för den slutgiltiga Solnavägen som då byggs ovanpå det nya tunneltaket. Mer information om Trafikverkets arbeten finns på Informationskanaler störningar På NKS hemsida, finns aktuell störningsinformation att ta del av via RSS, SMS, e- postprenumeration samt övrig information om NKS-projektet och förvaltningen. Här finns också två webbkameror som visar bilder över byggområdet. Aktuell störningsinformation finns också Karolinska universitetssjukhusets intranät och på KI:s intranät, i samarbete med respektive redaktion.

6 6 (6) Informationsskyltar och vägskyltar inom området hänvisar till nya vägar, parkeringsplatser och hur du ska orientera dig. Kontakt Har du frågor kring störningar, kontakta Charlotta Nordin, kommunikatör NKS, , eller Leif Nordh, bygginformatör NKS, Vid frågor om parkeringar vänligen kontakta Q-park, telefon eller Fanny Kestner, Locum, , Kort om NKS Nya Karolinska Solna är Sveriges nya och toppmoderna universitetssjukhus som möter framtidens sjukvård med patientfokus och ökad patientsäkerhet. Det nya universitetssjukhuset uppförs av och planeras öppna för den första patienten i december 2015 och vara klart Mer information finns på

31 augusti, (5)

31 augusti, (5) 31 augusti, 2010 1 (5) Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 2 Avtal om Nya Karolinska Solna universitetssjukhus klart Avtalet mellan Stockholms läns landsting och det projektbolag, Swedish Hosptial Partners

Läs mer

Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08

Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08 Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08 En ny skedeskarta finns att hämta på http://www.nyakarolinskasolna.se/sv/byggprojektet/markarbeten/kartor/ Arbeten kring höghuset i samband med rivningen Arbetena

Läs mer

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Läget på Oljeberget På Oljeberget, där vi bygger nytt parkerings- och teknikhus, har arbetena fortsatt framåt. Sprängningsarbetena är i stort sett avslutade, sammanlagt

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Vi bygger Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Nya Karolinska Solna skräddarsys för patienten Nya Karolinska Solna (NKS) är ett helt unikt projekt. Den nya sjukhusbyggnaden sätter en ny

Läs mer

Tillsammans skapar och bygger vi Nya Karolinska Solna

Tillsammans skapar och bygger vi Nya Karolinska Solna Tillsammans skapar och bygger vi Nya Karolinska Solna Vi bygger framtidens sjukhus Nya Karolinska Solna blir ett nytt och toppmodernt sjukhus som ska kunna leverera en sjukvård av världsklass till de svårast

Läs mer

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka Rapport nummer: 2013-093 r03 Datum: 2014-04-02 Sicklaön 202:9, Nacka Trafikbullerutredning L:\2013\2013-093 SS Sicklaön 202_9, Nacka, Nacka kommun\rapporter\2013-093 r03.docx Beställare: Nacka kommun Att:

Läs mer

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården.

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Södertorpsgården är ett seniorboende i nördöstra Hyllie. Inför en eventuell utökning med trygghetsboende studeras olika placeringar

Läs mer

PM Parkering. Karolinska Institutet Campus Solna. Rev

PM Parkering. Karolinska Institutet Campus Solna. Rev PM Parkering Karolinska Institutet Campus Solna Rev 2012-10-08 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Nuvarande parkeringssituation... 3 2.1 Parkeringsplatser inom Haga

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

Engarns vägskäl. Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning

Engarns vägskäl. Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning Engarns vägskäl Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning Vi vill göra Engarns vägskäl säkrare och behöver din hjälp Trafikverket arbetar med en förstudie för korsningen Engarns vägskäl, en

Läs mer

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Trafikförbättrande åtgärder 2016 Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Koordinering i Stockholm TSA-bild Skärmdump ur det s.k. TSA-verktyget Regional trafikgrupp

Läs mer

E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N

E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N PM byggnadsverk Hardebergaspåret E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N Lunds kommun, Skåne län Underlag till vägplan 2017-05-12 Projektnummer: 108508 PM byggnadsverk Hardebergaspåret

Läs mer

Tidplan, mängder och kostnader

Tidplan, mängder och kostnader SLUSSEN plan B En förnyelse av Slussen genom etappvis rivning och återuppbyggnad, i stort så som Slussen ser ut och fungerar idag, men helt moderniserad. Tidplan, mängder och kostnader Projektgruppen SLUSSEN

Läs mer

PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG Del av detaljplan för Danvikshem, Sicklaön 37:42 m.fl.

PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG Del av detaljplan för Danvikshem, Sicklaön 37:42 m.fl. Danvikshem, detaljplan PM Finnbodaberget genomförande bygg 2012-11-14 1 (6) HSB Bostad AB Nyproduktion Ref. Urban Jonsson, Projektchef Box 8160 104 20 Stockholm PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG Del

Läs mer

Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst.

Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst. Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst. En stark och växande region i Mälardalen är en förutsättning för Stockholms konkurrenskraft. Eftersom många väljer att flytta till regionen för

Läs mer

Därför. skapas Nya Karolinska Solna

Därför. skapas Nya Karolinska Solna Därför skapas Nya Karolinska Solna Nya Karolinska Solna är ett av Stockholms läns landstings mest omfattande projekt genom tiderna. Ett nytt universitetssjukhus ska byggas med beräknad invigning 2015/2016.

Läs mer

Varför bygga en ny sjukhusanläggning?

Varför bygga en ny sjukhusanläggning? 1 Varför bygga en ny sjukhusanläggning? Dagens Karolinska Solna är utspritt på ett 40-tal byggnader med svag logistik och samordning Därför byggs en ny anläggning är flera det utspritt är på ett fastigheter

Läs mer

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska med Stig Nyman 2012 09 06 Det här hade jag tänkt hinna med: Bakgrund och beslutet om

Läs mer

Datum. Svedala 15:11, Svedala kommun Bullerutredning för nya byggnader innehållande bostäder och butiker Frank Andersson Uppdragsansvarig

Datum. Svedala 15:11, Svedala kommun Bullerutredning för nya byggnader innehållande bostäder och butiker Frank Andersson Uppdragsansvarig RAPPORT 1 (6) Handläggare Frank Andersson Tel +46 (0)10 505 52 14 Mobil +46 (0)70 184 74 88 Fax +46 10 505 38 01 frank.andersson@afconsult.com Datum 2013-01-28 ICA Fastigheter Sverige AB Bertil Zachrisson

Läs mer

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS)

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Produktion Revideringshistorik Rev. nr Datum Notering Upprättad av Granskad av Godkänd av 1 101206 Eliasson K Dokument placering: Leveranser till

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun september 2018 Nyhetsbrev nummer 18 ÖSTRA KANALGATAN STÄNGS AV FÖR STENLÄGGNING Omkring 550 m2 smågatsten ska läggas på Östra Kanalgatan som

Läs mer

Samrådsmöte. Väg 2012, GC-väg Sjuntorp Glösemosse

Samrådsmöte. Väg 2012, GC-väg Sjuntorp Glösemosse Samrådsmöte Väg 2012, GC-väg Sjuntorp Glösemosse Dagordning 1. Presentation av oss från Trafikverket och Sweco 2. Syfte med dagens möte 3. Bakgrund till projektet 4. Vägplaneringsprocessen 5. Förutsättningar

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för

Läs mer

Stigbergsgaraget. Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015. www.stockholmparkering.se

Stigbergsgaraget. Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015. www.stockholmparkering.se Stigbergsgaraget Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015 www.stockholmparkering.se Stockholm växer så det knakar Mycket talar för att Stockholms stads befolkning kommer att ha nått miljonsträcket år

Läs mer

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170708 Beställare: Heimstaden Att: Li Cederwall Frizzo Dokument: R170708-2 rev. 1 Datum: 2018-10-23

Läs mer

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

BYGG UT TUNNELBANAN TILL NYA KAROLINSKA

BYGG UT TUNNELBANAN TILL NYA KAROLINSKA Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm 2010-09-02 BYGG UT TUNNELBANAN TILL NYA KAROLINSKA Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm T: 08-737 44 11 www.socialdemokraterna.se/stockholm

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun augusti 2018 Nyhetsbrev nummer 16 TINGVALLAGATAN AVSTÄNGD Sedan våren har Tingvallagatan byggts om mellan Östra Torggatan och Södra Kyrkogatan.

Läs mer

Sperlingens Backe Projektets genomförande

Sperlingens Backe Projektets genomförande Sid 1(5) Sperlingens Backe Projektets genomförande Per Linder Red Management +46 (0)7037063 25 per.linder@redmanagement.se Sid 2(5) Etappindelning Byggarbetena inom kvarteret planeras för att genomföras

Läs mer

Samrådsmöte, E6 Tingstadsmotet- Bäckebolsmotet, additionskörfält och bulleråtgärder. 20 januari Vladimir Milosevic Projektledare

Samrådsmöte, E6 Tingstadsmotet- Bäckebolsmotet, additionskörfält och bulleråtgärder. 20 januari Vladimir Milosevic Projektledare Samrådsmöte, E6 Tingstadsmotet- Bäckebolsmotet, additionskörfält och bulleråtgärder 20 januari 2016 Vladimir Milosevic Projektledare Dagordning 1. Presentation av deltagare 2. Presentation av projekt 3.

Läs mer

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR RAPPORT 2018-12-12 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Översiktlig bedömning av vibrationer

Läs mer

PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG

PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG Danvikshem, detaljplan PM genomförande, bygg 2015-03-09 1 (6) HSB Bostad AB Ref. Urban Jonsson, Projektchef Box 8160 104 20 Stockholm PM FINNBODABERGET GENOMFÖRANDE, BYGG Bakgrund Uppförande av nya flerbostadshus

Läs mer

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Nacka kommun Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Stockholm 2010-02-03 Ny förbindelse Kvarnholmen Nacka Centrum Datum 2010-02-03 Uppdragsnummer 612008307 Utgåva/Status Version 2 Carl Chytraeus Eva-Lena

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

Trafikbullerutredning Hörby 45:4, Hällevik

Trafikbullerutredning Hörby 45:4, Hällevik Handläggare Tel. Mobil + 72 204 27 38 E-mail Datum 2016-06-28 Projekt nr. 7228 Mottagare Fogelberg Arkitekter AB Peter Fogelberg peter.fogelberg@arkfogel.se Tel: 0708-26 40 Trafikbullerutredning Hörby

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

BanaVäg Flemingsberg

BanaVäg Flemingsberg BanaVäg Flemingsberg Vi bygger ett nytt järnvägsspår för att förbättra och utveckla järnvägen Du kanske redan märkt att det är stökigt, rörigt och bullrigt i området runt Flemingsbergs station. I september

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru.

Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru. Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru. Nyhetsbrev 5 om pågående och planerade arbeten. Då är det dags för en liten uppdatering av vad som är på gång. Vi vill påminna er alla om att respektera

Läs mer

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 Antagen av KF 2001-06-11 Laga Kraft 2003-09-24 av parkeringsytan, hörnet Göteborgsvägen Strandvägen, under förutsättning att möjligheterna till framtida

Läs mer

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Juni 2016 Karolinska Huddinge på väg mot framtidens vård Stockholm är en region i snabb utveckling. Antalet invånare ökar i stadig takt och andelen äldre blir

Läs mer

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kärnekulla handelsområde, Habo Rapport -14111400.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Jönköping 2014-11-28 k:\lime easy\dokument\\-14111400.doc Soundcon

Läs mer

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10)

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) 29 5. 5.1 V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) Bussgatans utformning Framkomlighet Separat bussgata utmed hela sträckningen tillsammans med signalprioritering i korsningar med övrig trafik möjliggör en

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte 2016-01-21 Kontaktpersoner Jonas Frejd, Projektledare, Danderyd kommun Martin Wernersson, Planarkitekt, Danderyd kommun

Läs mer

Delen Jakobsberg. Beskrivningen omfattar sträckan från strax norr. sen för Jakobsberg. Korridorernas namn och indelning

Delen Jakobsberg. Beskrivningen omfattar sträckan från strax norr. sen för Jakobsberg. Korridorernas namn och indelning 5. A LT E R N AT I V Korridorernas namn och indelning Delen Jakobsberg Kallhäll Jakobsberg Kista Vattmyran Barkarby Spånga Ulriksdal Solna Sundbyberg Tomteboda Beskrivningen omfattar sträckan från strax

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING HAGA 4:35

PARKERINGSUTREDNING HAGA 4:35 Bilaga 1: PM Parkering Detaljplan (SBN 2009:419) för nybyggnad av en aula och ett kontorhus inom Karolinska Institutet Campus Solna. Parkeringsutredning daterad 2008-03-01 PARKERINGSUTREDNING HAGA 4:35

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

Årike Fyris naturreservat

Årike Fyris naturreservat Årike Fyris naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-10-01. i + 1 Övre Föret 2 Fågelplattformen 3 Utsikt på Ultunaåsen 1 0 Karta med

Läs mer

Blåsippan 6 m.fl. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

Blåsippan 6 m.fl. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Blåsippan 6 m.fl. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA PLANBESKRIVNING MED ILLUSTRATIONER BEHOVSBEDÖMNING GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Nya Karolinska Solna Landstingets största projekt någonsin klart för anbud

Nya Karolinska Solna Landstingets största projekt någonsin klart för anbud 1 (6) PRESSMEDDELANDE 2009-03-31 Nya Karolinska Solna Landstingets största projekt någonsin klart för anbud Idag skickas förfrågningsunderlaget ut från Stockholms läns landsting för byggandet av Stockholms

Läs mer

NKS upphandling i Offentlig-Privat Samverkan. 23 september, 2010

NKS upphandling i Offentlig-Privat Samverkan. 23 september, 2010 NKS upphandling i Offentlig-Privat Samverkan 23 september, 2010 1 Agenda 1. NKS-projektet 2. OPS-upphandlingen 3. Frågan 2 7 å r Historien 2001: första rapporten som identifierade behovet av ett nytt universitetssjukhus

Läs mer

Trafikbullerberäkning inför detaljplan, Nyborgshöjd, Stenungsund

Trafikbullerberäkning inför detaljplan, Nyborgshöjd, Stenungsund RAPPORT 1 (5) Tel +46 10 505 84 10 Mobil +46 70 184 74 10 Fax +46 10 505 30 09 erik.o.olsson@afconsult.com Datum 2014-10-16 Malin Johansson Anders Personsgatan 2 401 80 Göteborg Uppdragsnr Trafikbullerberäkning

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp Uppdragsnr: 10168123 1 (8) PM 10168123.03 Denna PM har uppdaterats 2013-11-18 med nya data för trafik på Helsingborgsvägen samt järnvägen. Utöver detta har extra beräkningar utförts med lägre tåghastigheter

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 19 HAGA Extra resurser till Hagatorget Vi har lyckats få tag på fler stenläggare som kan hjälpa till att sätta

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm RAPPORT C 1 (7) Handläggare Daniel Lindfors Datum 20150317 Tel +46 10 505 60 88 Fastighetskontoret Mobil +46 70 184 57 88 Box 8312 Fax +46 10 505 00 10 104 20 Stockholm Daniel.lindfors@afconsult.com Att:

Läs mer

Nya Karolinska Solna Universitets Sjukhus Hållbarhet

Nya Karolinska Solna Universitets Sjukhus Hållbarhet New Karolinska Solna - Sustainability Nya Karolinska Solna Universitets Sjukhus Hållbarhet 1 Anders.k.goransson@sll.se Fakta om NKS Yta: 320 000 kvm (lika mycket som 24 hötorgsskrapor) Antal våningar:

Läs mer

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer.

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer. A Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2017-06-28 Projekt-ID 735843 Mobil 070 184 57 71 Brickhouse Fastighetsutveckling AB E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Döbelnsgatan 54 113 52 Stockholm

Läs mer

PM Geoteknik (PM Geo)

PM Geoteknik (PM Geo) Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Svefa Fastighetsutveckling AB Miljöbedömning Tomteboda bussdepå Tomteboda, Solna Datum: Rev: 2013-04-08 Org.nr. 556832-9451

Läs mer

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (7) Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Johan Örn, 016-710 54 79 Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken I samband med exploatering öst om

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Rapport -1811100.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 018-1-11 www.soundcon.se Rapport -1811100 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

PM Akustik - Bagartorp

PM Akustik - Bagartorp Sida: 1 av 7 PM Akustik - Bagartorp Utvärdering av trafikbullernivåer för alternativ 1 och 2 ACAD har på uppdrag av Besqab Projekt och Fastigheter AB beräknat trafikbullernivåer från väg- och spårtrafik

Läs mer

FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA

FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA 2016-12 FÄRGELANDA KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA TRAFIKBULLERUTREDNING ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01 KUNGSBACKA KOMMUN Trafikutredning Göteborg 2013-03-01 Trafikutredning Datum 2013-03-01 Uppdragsnummer 61441255720 Utgåva/Status Slutleverans v:\44\12\61441255720\3_teknik\t\dokument\pm 2013-03-01.doc Kinell

Läs mer

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE TN 2013/478-052 (KFKS 2013/742-040) Tekniska nämnden Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan Förslag till beslut

Läs mer

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström Ny påfartsramp vid Björknäs Datum / Version: 2010-10-11 / 01 Sidan 1 av 12 Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs HANDLÄGGARE: DATUM / VERSION: Per Francke 101011 / 01 GRANSKAD (DATUM / SIGNATUR):

Läs mer

Väg E20 delen förbi Hova

Väg E20 delen förbi Hova VÄGPLAN Väg E20 delen förbi Hova Gullspångs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse 2014-05-23 Projektnummer: V85631195 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse - Vägplan för E20 förbi Hova Skapat av:

Läs mer

Sprängningar i Henriksdalsberget

Sprängningar i Henriksdalsberget Sprängningar i Henriksdalsberget Vi vet att det kan vara ansträngande att bo på Henriksdalsringen just nu 40 meter ner i berget byggs en miljösatsning för framtiden Vi vet att det kan vara ansträngande

Läs mer

Kv. Nordstjärnan 13, Eskilstuna Trafikbullerutredning för detaljplan

Kv. Nordstjärnan 13, Eskilstuna Trafikbullerutredning för detaljplan L:\2015\2015-1 MB Kv_ Nordstjärnan, Trafikbuller, Structor Miljöteknik AB\Rapporter\2015-1_r01_Kv_Nordstjärnan_Trafikbullerutredning.docx Rapport nummer: 2015-1r01 Datum: 2015-08-10, Eskilstuna Trafikbullerutredning

Läs mer

Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7. Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09

Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7. Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09 Rapport R121705-1rev1 Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7 Projekt: 121705 Varav bilagor: 3 Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09, Halmstad Externbullerutredning inför

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

TRAFIKUTREDNING. Trafikutredning korsning Ringvägen/Prästängsvägen. Datum Handläggare Tobias Sjöstrand. Projekt-ID

TRAFIKUTREDNING. Trafikutredning korsning Ringvägen/Prästängsvägen. Datum Handläggare Tobias Sjöstrand. Projekt-ID Handläggare Tobias Sjöstrand Tel 010-505 44 19 Mobil 0730-22 88 76 E-post tobias.sjostrand@afconsult.com Datum 2018-03-01 Projekt-ID 709 440 Kund Strömstad kommun, plan- och byggavdelningen Trafikutredning

Läs mer

Frågor och svar om en ny huvudledning till Nacka

Frågor och svar om en ny huvudledning till Nacka Frågor och svar om en ny huvudledning till Nacka Om Stockholm Exergi Vilka är Stockholm Exergi? Stockholm Exergi är ett energibolag för stockholmarna. Med hjälp av vårt gemensamma kretslopp värmer vi över

Läs mer

1.5 Konsekvenser av vägförslaget. 1.6 Fastställelseprövning. 1.7 Kostnader. 1.8 Fortsatt arbete (genomförande)

1.5 Konsekvenser av vägförslaget. 1.6 Fastställelseprövning. 1.7 Kostnader. 1.8 Fortsatt arbete (genomförande) underhåll. Cykelvägen som idag är kommunal blir på de delar som ingår i arbetsplanen statlig. Vid trafikplats Hjulsta övergår den cirkulationsplats som byggs för att ansluta Akallalänken till från att

Läs mer

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2013-10-23 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

Illustratören Ett alldeles eget hus i Ingenting

Illustratören Ett alldeles eget hus i Ingenting Illustratören Ett alldeles eget hus i Ingenting Ta plats i en levande oas Söker du en adress där din organisation kan ta nästa steg? Då är Illustratören ett hett alternativ. Du får ett eget hus i Ingenting

Läs mer

Presentation Februari Nya Karolinska Solna universitetssjukhus

Presentation Februari Nya Karolinska Solna universitetssjukhus Presentation Februari 2011 Nya Karolinska Solna universitetssjukhus Ett unikt projekt Det första nya universitetssjukhuset i Sverige på över 40 år En förändrad roll för länets universitetssjukhus Det största

Läs mer

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 1 PM 2018:01 Lovisa Indebetou Reviderad 2018-01-11 Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 00 info@trivector.se 2 1. Inledning

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

Pressrelease

Pressrelease Pressrelease 2010-05-04 Kl 15:50 Skanska utvalt för att utveckla och bygga det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna i offentligprivat samverkan, OPS byggkontraktet uppgår till ca 14,5 miljarder

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2

PROJEKTRAPPORT Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2 PROJEKTRAPPORT 11977 Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning.doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Henrik Runström Datum 2017-06-05 www.soundcon.se

Läs mer

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Beräkning av externt buller från butiksområde Uppdragsnummer: 150462 Beställare: Hifab AB Att: Krister Johansson Dokument: R150462-2 rev 2 Datum: 2016-04-04 Antal sidor: 7 Handläggare:

Läs mer

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Kompletterande beräkningar av externt buller från butiksområde Uppdragsnummer: 150462 Beställare: Hifab AB Att: Krister Johansson Dokument: R150462-4 Datum: 2016-05-13 Antal

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors.

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Sida: 1 (4) Detta beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Allmänt Ådalsbanan är den 18 mil långa järnvägen mellan Sundsvall och Långsele via Timrå, Härnösand och Kramfors. Ådalsbanan

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

STENHÖGA 1 LEDNINGSOMLÄGGNING

STENHÖGA 1 LEDNINGSOMLÄGGNING PM GEOTEKNIK STENHÖGA 1 LEDNINGSOMLÄGGNING 2013-10-21 Uppdrag: 246422, Processledning kv Stenhöga, Ny detaljplan Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Projekteringsunderlag Datum: 2013-10-21 Medverkande

Läs mer

AKTIVITETER VIKENSKOLAN

AKTIVITETER VIKENSKOLAN 2017-12-06 1 (5) AKTIVITETER VIKENSKOLAN DECEMBER 2017 FEBRUARI 2018 Här följer information kring vad som kommer att hända kring byggnationen av Nya Vikenskolan under december och fram till februari. Som

Läs mer

BULLERUTREDNING Norrahammar 28:1, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Norrahammar 28:1, Jönköpings kommun Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 3 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 4 Bilagor 1. Ljudutbredningskarta väg- och

Läs mer

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet Hågadalen Nåsten Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-06-27 1. Ravinen vid Kvarnbofallet 2. Kung Björns hög 3. Fjärilsstigen i + X 1. Ravinen vid

Läs mer

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm Dnr E2018-00449, Dnr T2018-00760 Sida 1 (6) 2018-03-21 Handläggare Exploateringskontoret Maria Jäger 08-508 266 78 Trafikkontoret Tom Ekman 08-508 261 43 Till Exploateringsnämnden 2018-04-19 Trafiknämnden

Läs mer

Söderdalen (Frihetsvägen Mälarvägen), Järfälla Trafikbullerutredning

Söderdalen (Frihetsvägen Mälarvägen), Järfälla Trafikbullerutredning Rapport nummer: 2009-017 r01 Datum: 2010-05-21 Reviderad 2011-0-2 Söderdalen (Frihetsvägen Mälarvägen), Järfälla Trafikbullerutredning L:\2009\2009-017 Elverksvägen, Jakobsberg, JM AB\ Rapporter\2009-017

Läs mer