datum Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "datum Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5230 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för Marknadsplatsen 4, 5 och 6 i Hyllie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären att den kan hanteras med förenklat planförfarande enligt 5 kap 7 och kan antas av Stadsbyggnadsnämnden i Kommunfullmäktiges ställe. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, fastighetsförteckning (finns tillgänglig på Stadsbyggnadskontoret) och denna planbeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att göra det möjligt med ytterligare en bostadsvåning längs Hyllie Boulevard utöver vad som ryms i gällande plan. Planområdet kommer att kunna inrymma ca 150 lgh med en blandnig av bostadsrätter och hyresrätter. Gällande detaljplan anger BC2, Bostäder och centrum. Handel endast i bottenvåning, vilket är avsett att fortsatt gälla. Byggnadshöjden är satt till 22,5 meter (7 våningar) i gällande plan. Byggherre är Peab respektive JM. 1 (12)

2 PLANDATA Planområdet ligger väster om Malmö Arena, intill köpcentret Emporias östra fasad. I norr begränsas planområdet av Marknadsplatsen 3, i öster av Hyllie boulevard, i söder och väster av köpcentret Emporia (fastigheten Marknadsplatsen 2). Områdets area är knappt 1 ha. Marken består av fastigheterna Marknadsplatsen 4, 5 och 6. Fastigheterna ägs av Malmö stad Fastighetskontoret. BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN Graden av miljöpåverkan som genomförandet av en detaljplan kan komma att medföra ska alltid bedömas. Vid behov ska nödvändiga utredningar samt konsekvens- och åtgärdsanalyser göras. Planen bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan såsom avses i miljöbalken 6 kap 11. Planen bedöms dock medföra viss miljöpåverkan varför följande utredningar har gjorts och utgjort beslutsunderlag till olika ställningstaganden: exempelvis bullerberäkning och luftkvalitetsnormer. Dessa finns sammanfattade i slutet av planbeskrivningen, under rubriken MILJÖKONSEKVENSER. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN RIKSINTRESSEN Planområdet berörs inte av område av riksintresse. ÖVERSIKTSPLAN I översiktsplanen anges att området är avsett för boende och service. GÄLLANDE DETALJPLANER OCH OMRÅDESBESTÄMMELSER För planområdet gäller Dp Den gällande detaljplanen anger Bostäder och Centrum för fastigheten. 2 (12)

3 ÖVRIGA PROGRAM OCH UTREDNINGAR BOSTADSPOLITISKA MÅL Bostadspolitiska mål för Malmö antogs av kommunfullmäktige Målen är indelade enligt hållbarhetsprincipen i mål för en socialt hållbar bostadsförsörjning, mål för en ekonomiskt hållbar bostadsförsörjning samt mål för ett ekologiskt långsiktigt hållbart byggande. ÖVRIGA Miljöprogram för Malmö stad fungerar som en gemensam utgångspunkt för miljöarbetet i Malmö stad. För att nå miljöprogrammets mål måste varje projekt i sitt genomförande bidra till den hållbara utveckling som eftersträvas. Energistrategi för Malmö är Malmö stads handlingsprogram för energifrågor och är samordnat med miljöprogrammet. Såväl miljöprogram som energistrategi har antagits av kommunfullmäktige. Miljöbyggprogram Syd är kommunens program för hållbart byggande och ska följas vid nybyggnation på mark som kommunen säljer eller upplåter. På övrig mark är programmet vägledande vid nybyggnation och gäller för både bostäder och lokaler. Inom planområdet är all mark kommunägd varför miljöbyggprogrammet kommer att tillämpas. Behov av bil- och cykelparkering för olika verksamheter regleras i Parkeringspolicy och Parkeringsnorm för bil, mc och cykel i Malmö, Pr 3087, antagen av KF september Parkeringsnormen gäller som vägledning vid detaljplaneläggning och som krav vid bygglovgivning. Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun innehåller mål och strategier för avfallshanteringen. FÖRUTSÄTTNINGAR BAKGRUND Fastighetskontoret avser att sälja fastigheten till Peab (Marknadsplatsen 5 och 6) respektive JM (Marknadsplatsen 4) som ett led i att, i ett tidigt skede i Hyllies fortsatta utveckling, färdigställa gaturummet längs Hyllie boulevard. Bebyggelsen kommer att ha en stor betydelse för attraktionsvärdet för Hyllie centrumområde. BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN Planområdet består av mark delvis förberedd för byggnation. Hyllie Boulevard, som ingår i planområdet, är delvis färdigställd utmed gatans östra sida och trädplantering är utförd utmed hela gatan på båda sidor. TRAFIK Öster om planområdet finns Hyllie boulevard som mot söder leder till Hyllie stationstorg och mot norr leder till Holma/Kroksbäck och Annetorpsvägen. 3 (12)

4 LEDNINGAR Direkt utanför planområdets östra kant finns ett flertal ledningar nedlagda i cykel- och körbana. PLANFÖRSLAGET Planområdet är en del i den bebyggelse som omgärdar det kommande köpcentret. Avsikten är att uppnå en attraktiv och välfungerande bebyggelse längs med Hyllie boulevard. Genom denna bebyggelse tillförs Hyllie boulevard flöden av människor som antingen bor eller arbetar här. Vy från Arenans arkad mot bebyggelse på södra delen av planområdet. Planförslaget avser att få en bebyggelse med blandat innehåll i form av bostäder och service. Service kommer att finnas främst i bebyggelsens bottenvåning mot Hyllie boulevard. Gestaltningen grundar sig på byggnadsvolymer med ca 8 våningars höjd. Bottenvåningarna ska upplevas som offentliga och välkomnande mot Hyllie boulevard och Vattenparksgatan. Mot Hyllie Boulevard finns en arkad i två våningar som tillgodoser boulevardens behov av gångytor. Byggnaderna ska förses med vegetationsklädda tak. Fastigheternas respektive innergårdar är upplyfta ett våningsplan och innehåller uteplatser och närlek. Respektive gård ska förses med rumsskapande vegetation och gräsytor. Parkering för boende och arbetande inom fastigheten sker i garage i markplan under den upplyfta innergården. Även cykelparkering finns i garaget i anslutning till bilparkeringen. 4 (12)

5 Emporia (Marknadsplatsen 1 och 2) PEAB JM Hyllie Boulevard Situationsplan DAGVATTENHANTERING Fördröjning av dagvatten ska hanteras inom fastigheten. Fördröjning ska dimensioneras så att 50 % av dagvattnet från ett 5-årsregn med 10 minuters varaktighet kan hanteras inom fastigheten. HÖJDSÄTTNING Plushöjder för planerad marknivå anges på plankartan. ÖVERENSSTÄMMELSE MED ÖVERSIKTSPLANEN Förslaget följer översiktsplanen. TRAFIK GÅNG- OCH CYKELTRAFIK Då Hyllie boulevard är färdigställd kommer det att finnas gång- och cykelbanor på bägge sidor av gatan. KOLLEKTIVTRAFIK Fastigheten ligger ca 300 meter från Hyllie station vilket ger tillgång till både tåg- och lokal/regional busstrafik. Linjetätheten generellt är mycket hög. BILTRAFIK Fastigheten är belägen inom Hyllie centrumområdes befintliga gatunät. PARKERING Malmö stads parkeringsnorm för bil och cykel ska följas vilket innebär att ett behov av ca 100 bilplatser för bostadsdelen ska tillgodoses. Detta innebär ett p- tal på 0,6 vilket motiveras med den absoluta närheten till kollektivtrafik och kommersiell service. Parkeringsnormen för cykel är satt till 2,5 cyklar/lägenhet vilket motsvarar ca 390 cyklar för i dagsläget bedömt lägenhetsantal. Enligt redovisade skisser finns möjlighet till ca 90 p-platser vilket betyder ett smärre underskott av p-platser för bostäder. Till detta underskott kommer parkeringsbehov för verksamheter i bottenvåningar. Verksamheternas 5 (12)

6 parkeringsbehov ska redovisas i bygglovsskedet. Underskott i parkeringsbehovet får lösas genom p-avtal eller p-köp. ANGÖRINGSTRAFIK Personbilsangöring och hkp-angöring sker på kvartersmark, sop- och varutransporter sker via Hyllie boulevard. Endast två infarter till parkeringsgarage får anläggas med anslutning till Hyllie boulevard. Placering av utfart ska ske så att Hyllie Boulevards alléträd står opåverkade. Räddningstjänst har tillgänglighet till byggnadernas östra del via Hyllie boulevard. Uppställningsplats för räddningstjänstens höjdfordon ska säkerställas alternativt ska byggnaderna dimensioneras för utrymning utan räddningstjänstens medverkan. TEKNISK FÖRSÖRJNING VA Fastigheten ansluts till befintligt VA-nät. AVFALLSHANTERING Avfallshanteringen skall lösas i enlighet med Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun vilket innebär att utrymme för sorterat avfall ska finnas i byggnadernas bottenvåning. Avfallsutrymmena ska placeras så att det blir kortast möjliga avstånd till uppställningsplats för hämtnings fordon, samtidigt som det ska vara en säker transportväg för alla parter. I byggnader med flera olika verksamheter bör respektive verksamhet få tillgång till åtskilda låsta utrymmen för sitt avfall. EL Fastigheten ansluts till befintligt elnät via en ny nätstation som placeras i norra delen av fastigheten Marknadsplatsen 3. VÄRME Fastigheten har möjlighet att anslutas till befintligt fjärrvärmenät. EKONOMISKA OCH SOCIALA KONSEKVENSER BOSTADSPOLITISKA MÅL Bostadspolitiska mål för Malmö, antogs av kommunfullmäktige Målen är indelade i mål för en socialt hållbar bostadsförsörjning, mål för en ekonomiskt hållbar bostadsförsörjning samt mål för ett ekologiskt långsiktigt hållbart byggande. Dessa övergripande mål är indelade i 13 delmål föreliggande detaljplan uppfyller många utav dem i och med att fastigheten är en del av den blandade bebyggelsen längs Hyllie boulevard. Bebyggelsen är indelad i flera fastigheter med både hyresrätt och bostadsrätt. Fastigheten kommer också att innefattas av Miljöbyggprogram Syd, vilket borgar för en hög kvalitet vad gäller energihushållning, innemiljökvalitet, fuktskydd och urban biologisk mångfald. 6 (12)

7 I en detaljplan kan inte upplåtelseformer regleras. BARNPERSPEKTIV Enligt FN:s barnkonvention ska barns bästa sättas i främsta rummet. Planområdet har goda förutsättningar att bli en bra miljö för både barn och vuxna genom ytor för närlek, samt till ett säkert och utvecklat gång- och cykelnät. Hänsyn har tagits till barns behov av utemiljö genom en väl avgränsad gårdsmiljö samt närhet till Vattenparken ca 300 meter öster om fastigheten. Ett väl utvecklat gång- och cykelvägnät är etablerat inom Hyllie och korsning mellan gång- och cykelbanor och gator är hastighetssäkrade. KOMMUNAL SERVICE Befintliga förskolor och skolor finns inom Kroksbäck och Holma. Förskola kommer att etableras i området intill Hyllie allé. Avståndet till förskolorna är mellan m. Detaljplanen medger möjlighet till LSS-boende. KOMMERSIELL SERVICE Utbudet av kommersiell service är mycket god genom närheten till köpcentret Emporia och Hyllie stationstorg. MILJÖKONSEKVENSER RISKHÄNSYN SAMMANFATTNING AV RISKANALYS FSD, Fire Safety Design, har genomfört en utredning, daterad , för att belysa eventuell riskhantering. Utredningen är genomförd i samband med planarbetet för Dp 5224, Marknadsplatsen 3, och har sammanställt sedan tidigare utförda riskanalyser för området för att beskriva förutsättningarna för att bostäder skall tillåtas enligt detaljplanen efter revidering. I tidigare analyser har konstaterats att byggnader enligt klass D, känslig bebyggelse kan uppföras upp till avstånd om 42 m från Annetorpsvägen. De generella riktlinjerna från Länsstyrelsen är med andra ord inte helt aktuella för situationen i Hyllie då Annetorpsvägen inte ger ett lika stort bidrag till individrisken som de vägar man förutsätter i riktlinjerna. Området som är aktuellt för detta PM ligger mer än 42 m från Annetorpsvägen varför risken från denna bedöms som acceptabel. Inte heller de övriga riskerna som listas i detta PM ger betydande bidrag till riskbilden. Samtliga riskkällor bedöms vara små och den totala riskbilden bedöms som acceptabel med grund i tidigare utförda analyser samt resonemang i detta PM. Det bedöms därför ej föreligga hinder för att ändra aktuell detaljplan för att tillåta byggnation av bostäder. Stadsbyggnadskontoret bedömer att utredningen är relevant även för aktuell detaljplan. 7 (12)

8 HÄLSA OCH SÄKERHET MILJÖKVALITETSNORMER FÖR LUFT En luftkvalitetsutredning daterad , är genomförd av Ramböll Sverige AB genom Susanna Gustafsson. Uppdraget omfattar en luftkvalitetsutredning för Hyllie Marknadsplatsen 3 i Malmö för år Den intressanta luftföroreningen att beskriva är kvävedioxid, då det är för denna som man kan förvänta sig problem. Utredning görs också för ozon, enligt Miljöprogram syds regelverk. Syftet med utredningen är att beskriva hur den allmänna luftsituationen kommer att se ut vid och intill Marknadsplatsen 3. Beräkningar av luftkvalitet har gjorts för tre olika miljöer av kvävedioxid år 2025 och man kan konstatera att de beräknade kvävedioxidhalter klara miljökvalitetsnormerna med god marginal i alla miljöer kring Kv. Marknadsplatsen 3 i Hyllie. Beräkningarna har alltid en osäkerhet och för en utredning i framtiden ökar osäkerheten, genom att många av ingående parametrar inte kan exakt förutsägas, ca 20 år i framtiden. Stadsbyggnadskontoret bedömer att utredningen är relevant även för aktuell detaljplan. MILJÖKVALITETSNORMER FÖR VATTEN Enligt vattenkartan, är planområdet berört av miljökvalitetsnorm för grundvatten men inte för vattendrag, sjöar eller kustvatten. År 2015 ska grundvattnet i området vara av god kvantitativ status. Denna detaljplan påverkar troligen inte vattensituationen för grundvattnet genom att området redan är urschaktat ca 2 meter under omgivande marknivå. Utbyggnaden av området kan däremot påverka dagvattensituationen men detta hanterar detaljplanen genom fördröjningskrav som anger att minst 50 % av dagvattnet från ett 5-årsregn med 10 minuters varaktighet ska kunna hanteras inom fastigheten. BULLER Enligt Infrastrukturproposition 1996/97:53 ska följande riktvärden hållas vid nybyggnad av bostäder: Utomhus 55 dba ekvivalent ljudnivå vid uteplats Utomhus 70 dba maximal ljudnivå vid uteplats Inomhus 30 dba ekvivalent ljudnivå Inomhus 45 dba maximal ljudnivå nattetid Tyréns, genom Eva Sjödahl, har genomfört en bullerutredning, daterad , avsedd för Marknadsplatsen 3 belägen direkt norr om planområdet. Innehållet i utredningen har varit kontroll av förekommande ljudnivåer orsakat av trafiken i Emporias garage liksom installationsbuller från Emporia. Utredningen har även innehållit kontroll av att gällande riktvärden avseende trafikbuller innehålls och vid behov framtagande av åtgärdsförslag. Stadsbyggnadskontoret bedömer att utredningen är relevant även för aktuell detaljplan. 8 (12)

9 Följande är en sammanfattning av bullerutredningen i de delar som berör Marknadsplatsen 4, 5 och 6. Vägtrafikbuller Den planerade bebyggelsen påverkas av vägtrafikbuller från Hyllieboulevarden. Ut mot gatan erhålls höga bullernivåer på upp mot Leq 63 dba. Detta medför krav på genomgående lägenheter med hälften av bostadsrummen och uteplatser lokaliserade mot sk tyst sida (Leq 45 dba). Vägtrafiken orsakar lägre nivåer än 45 dba på gårdssidan. Emporias installationer Emporias installationer på tak har ännu ej tagits i drift. Här kommer att placeras 8 st kylmedelkylare. Ljudnivån från dessa har kontrollerats av Emporia under projekteringen och beräkningar visar att Naturvårdsverkets riktvärden generellt kommer att innehållas utanför planerat bostadshus. Under större delen av året kommer ljudnivån såväl dag, kväll som natt att underskrida Leq 40 dba. Mellan kylmedelkylarna och bostadshuset är byggt en skärm. Visar det sig efter idrifttagandet av installationerna behov av kompletterande åtgärder kan skärmen kompletteras med ljudabsorberande material. Varutransporter Varutransporterna som är att betrakta som industribuller kommer att ske dagtid. Bedömd mängd är 200 lastbilar per dag till Emporia. Rampen ligger nedsänkt 6 11 m. vilket medför en bra avskärmning mot större delen av bostadshusen. Utmed fasader som vetter mot rampen innehålls generellt Leq 45 dba med god marginal. Beräknade nivåer förutsätter att reflexer ej medför förhöjning av värdena. Detta undviks genom ljudabsorbenter på delar av betongväggen. Ramper i garage Intill planerad bebyggelse finns Emporias p-hus. Bedömd mängd besökare är 6000 personbilar/dag. Närmst tomtgräns finns ramper för transport av bilar i höjdled. Dessa ramper är endast i begränsad omfattning skärmade, mot bostadshuset, av väggen mellan varutransportrampen och marknivån vid bostadshusets gård. Ramperna i p-huset är dock inglasade och försedda med ett tak av TRP-plåt. Glasfasaden är ej helt tät utan har springor. Även med springor medför denna fasad en dämpning på minst 10 db. Då trafikrörelserna sker inne på Emporias område är detta ljud att betrakta som industribuller. Med öppettider dag och kväll blir det riktvärdet Leq 45 dba som skall innehållas. Detta riktvärde innehålls generellt. MARKFÖRORENINGAR Planområdet innehåller ingen förorenad mark. 9 (12)

10 GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN ORGANISATORISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Kommunen ansvarar genom gatukontoret för genomförandet (utbyggnaden) av de delar av Hyllie boulevard som utgör allmän platsmark. Respektive fastighetsägare ansvarar för utbyggnaden inom de delar som utgörs av kvartersmark. Kommunen, genom Gatukontoret, ansvarar för samordning av markgestaltning som berör Hyllie boulevard. Kommunen ansvarar genom fastighetskontoret för att tillsammans med exploatör samordna frågor om markköp, fastighetsbildning, ledningsrätter och avtal. Exploatören samt Fastighetskontoret samordnar genomförandefrågorna angående markköp, fastighetsbildning ledningsrätter och avtal. TEKNISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Nödvändig grundundersökning förutsätts att bli framtagen av byggherren i samband med bebyggandet av området. För att säkerställa adekvat skydd för Hyllie boulevards alléträd ska Gatukontoret medverka vid placering och utformning av in- och utfart till fastigheternas garage VA SYD ska medverka vid höjdsättningen av området för att säkerställa att spillvatten och dagvatten kan avledas med självfall. I samband med fortsatt markprojektering bör behovet av ledningsrätter för el och VA utredas. Räddningstjänstens tillgänglighet till området är inom normal insatstid. Brandvattenförsörjning ska anordnas i området i samråd med VA SYD. Flödet i brandposterna ska dimensioneras enligt VAV-normen p-83, tabell 2.3. Avståndet mellan brandposterna ska vara max 150 meter. Byggherren ska redovisa att brandvattenförsörjningen är säkerställd i samband med bygganmälan. Tillträde för räddningstjänstens fordon ska anordnas inom området. Avståndet mellan körbar väg och husens entré får inte överstiga 50 meter. Byggherren ska redovisa att åtkomligheten är säkerställd i samband med bygglovansökan. Byggherren ska också redovisa åtkomlighet för räddningstjänstens höjdfordon alternativt att byggnad är dimensionerad för utrymning utan räddningstjänstens medverkan. Miljöbyggprogram SYD ska följas vid projektering, byggnation och uppföljning. Se programmet för vilka redovisningskrav som gäller. I samband med bygganmälan ska byggherren redovisa mer detaljerade bullerberäkningar för att säkerställa att tillämpliga riktvärden följs. EKONOMISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Kostnaden för utarbetandet av detaljplanen regleras i taxa för stadsbyggnadsnämndens verksamhet, antagen av kommunfullmäktige Kostnaden 10 (12)

11 består av en startavgift och en planavgift. Avgifterna regleras i startavtal respektive planavtal. Eventuell nödvändig flytt eller ombyggnad av fjärrvärme-, gas-, tele- eller elledningar bekostas av exploatören. FASTIGHETSRÄTTSLIGA GENOMFÖRANDEFRÅGOR OCH KONSEKVENSER FASTIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER Fastighetsindelningsbestämmelser bedöms inte nödvändiga i detta skede men kan vid behov komma att införas för att styra fastighetsindelningen i detalj. FASTIGHETSBILDNING OCH ÖVRIGA FÖRRÄTTNINGAR Detaljplanen berör fastigheterna Marknadsplatsen 4, 5 och 6 vilka ägs av Malmö Stad. Kvartersmarken är indelad i tre fastigheter mellan vilka samverkan eventuellt måste ske. Om exploateringen sker successivt eller etappvis måste finansiering av de gemensamma anläggningarna uppmärksammas. Gemensamhetsanläggningar bör bildas för körytor inom kvartersmark i planområdets norra del. Ska exploateringen ske successivt måste andelarna i de olika gemensamhetsanläggningarna utredas i ett tidigt skede. Initiativ till att ansöka om anläggningsförrättning/gemensamhetsanläggning tas av fastighetsägare eller av kommunen. Ledningar som kommer att finnas eller finns kvar inom kvartersmark ska lämpligen tryggas genom att ett servitut eller ledningsrätt bildas för dess ändamål. Initiativ till bildande av servitut eller ledningsrätt tas av berörd rättighets- eller ledningshavare. KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETEN MARKNADSPLATSEN 4 Fastigheten berörs av skötselavtal vad avser yta som ska vara tillgänglig för allmän gångtrafik. Samverkan mellan Marknadsplatsen 3 respektive 4 ska ske kring gemensam infart. Infart ska tryggas genom gemensamhetsanläggning eller servitut. KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETEN MARKNADSPLATSEN 5 Fastigheten berörs av skötselavtal vad avser yta som ska vara tillgänglig för allmän gångtrafik. Samverkan mellan Marknadsplatsen 5 respektive 6 ska ske kring gemensam infart. Infart ska tryggas genom gemensamhetsanläggning eller servitut. KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETEN MARKNADSPLATSEN 6 Fastigheten berörs av skötselavtal vad avser yta som ska vara tillgänglig för allmän gångtrafik. Samverkan mellan Marknadsplatsen 5 respektive 6 ska ske kring gemensam infart. Infart ska tryggas genom gemensamhetsanläggning eller servitut. 11 (12)

12 KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETEN MARKNADSPLATSEN 3 Samverkan mellan Marknadsplatsen 3 respektive 4 ska ske kring gemensam infart. Infart ska tryggas genom gemensamhetsanläggning eller servitut. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden för detaljplanen är fem år från det datum planen vunnit laga kraft. MEDVERKANDE Detaljplanen har handlagts av stadsbyggnadskontoret. Under arbetet med att ta fram detaljplanen har dessutom tjänstemän från fastighetskontoret, gatukontoret, miljöförvaltningen och stadsdelsförvaltningen deltagit. Illustrationer till planbeskrivningen är framtagna av Chroma Arkitekter, Malmö, respektive Plan & Byggnadskonst, Lund. Ingemar Gråhamn Åke Hesslekrans 12 (12)

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2012-03-26 diarienummer 2012-00974 Dp 5245 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö datum 2014-10-29 diarienummer 2013-01247 Dp 5381 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden under tredje kvartalet 2011. Normalt vinner planen laga kraft fem

Läs mer

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö V 140513 datum 2015-02-25 diarienummer 2014-1531 ÄDp 5416 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING. i Malmö datum 2012-05-11 diarienummer 2011-00653 Dp 5213 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheterna HÄSTKRAFTEN 1 och 2 i Rosengård i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING datum 2015-03-09 diarienummer 2013-01096 ÄDp 5372 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING Då planförslaget bedöms sakna intresse

Läs mer

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING datum 2012-02-10 diarienummer 2011-01022 Dp 5227 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten GÄDDAN 10 mm i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö datum 2013-02-06 diarienummer 2012-01058 Dp 5287 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

datum 2012-06-21 Detaljplan för del av fastigheten ARENAN 2 i Hyllie i Malmö

datum 2012-06-21 Detaljplan för del av fastigheten ARENAN 2 i Hyllie i Malmö datum 2012-06-21 diarienummer 2009-0711 Dp 5153 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten ARENAN 2 i Hyllie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö 2010 06 01 justerad 2010 08 24 Dp 4983 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för område väster om HALLENBORGS GATA i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 Antagen av TN 20XX-XX-XX Vunnit laga kraft 20XX-XX-XX Plannr 203 Dnr 261/12 Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 ANTAGANDEHANDLING TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING FASTIGHETSFÖRTECKNING

Läs mer

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö datum 2014-03-03 diarienummer 2013-00965 Dp 5340 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att planbestämmelserna ändras så

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö datum 2013-11-05 diarienummer 2012-00991 Dp 5285 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att tillåta en utökad

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö 2012 06 14 Dp 5170 GR ANS K NINGS HA NDLI NG PLANBESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten TEKNIKERN N 2 m fl i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-11-10 diarienummer 2014-281 Dp 5342 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. 2010-08-31 Dp 5051 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för den ÖST-VÄSTLIGA GATAN i Hyllie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

1 i Kirseberg i Malmö

1 i Kirseberg i Malmö 2012-06-14 Dp 5176 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten KUNGSLILJAN 1 i Kirseberg i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-04-22 diarienummer 2014-658 Dp 5442 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län Dnr 2013-05- 30, ANTAGANDEHANDLING 2013-06-19 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR 2010-02-02 Justerad 2010-05-11 Dp 5060 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för TRAFIKPLATS NAFFENTORP (vid korsningen mellan Pildammsvägen och Yttre Ringvägen) i Naffentorp, i Malmö ORGANISATORISKA

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG datum 2012-05-15 diarienummer 2011/00684 Dp 5218 PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv. FLUNDRAN 1 i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö 2009-06-01 Dp 4966 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2004-01-28 LUDVIG MILLES DNR64/2000-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad Handlingar Planhandlingarna utgörs av plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö datum 2014-01-27 diarienummer 2013-00401 Dp 5330 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten BERITTA GURRIS 8 OCH 9 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö.

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. 2011 10 20 Dp 5157 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö 2007-11-26 Justerad 2008-02-15 Dp 4969 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av fastigheten LIMHAMN 155:499, norr om Kalkbrottet i Limhamn i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning Rapport nummer: 2012-066 r01 Datum: 2012-06-20 Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning L:\2012\2012-066 SS Lokomobilvägen, Nacka kommun, Nacka kommun\rapporter\2012-066 r01.docx Beställare: Nacka

Läs mer

Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning

Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning 1 (6) Kv Kronan, Klippan. Ombyggnation av kontorslokaler till bostäder. Trafikbullerutredning Uppdragsgivare Skånska värdar i Klippan AB Ref: Jonas Svensson / Joakim Lindahl, Byggfast Uppdrag Att utföra

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-02-11 diarienummer 2014-658 Dp 5442 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är att

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö 2011-04-26 Dp 5155 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4 i Kirseberg i Malmö

Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4 i Kirseberg i Malmö Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 20160107 Vår referens Annette Larsson Planeringssekreterare Annette.Larsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Detajplan för fastigheten Skjutsstallslyckan 4

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Rapport 10662-11101800.doc Antal sidor: 10 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Jönköping 2011-10-19

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-22 DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM Planbeskrivning Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän Granskningstid:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14 Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25 1 1. Inledning

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning inför detaljplan för Oxbacken Centrum, Västerås IMPERIA BYGG AB VÄSTERÅS VATTEN OCH MILJÖ UPPDRAGSNUMMER

RAPPORT. Bullerutredning inför detaljplan för Oxbacken Centrum, Västerås IMPERIA BYGG AB VÄSTERÅS VATTEN OCH MILJÖ UPPDRAGSNUMMER IMPERIA BYGG AB Bullerutredning inför detaljplan för Oxbacken Centrum, Västerås UPPDRAGSNUMMER 13006635 VÄSTERÅS VATTEN OCH MILJÖ JENNIE BRUNDIN HILMA LARSSON RIKARD SJÖHOLM Sammanfattning Området Oxbacken

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Rapport -18061900.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-06-14 www.soundcon.se Rapport -18061900 Innehåll

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer