Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande."

Transkript

1 Dp 5051 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för den ÖST-VÄSTLIGA GATAN i Hyllie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. Kerstin Åkerwall Ella Swahn SAMMANFATTNING Syftet med planen är att göra det möjligt att uppföra ny bebyggelse längs med och i anslutning till den öst-västliga gatan i Hyllie. Den öst-västliga gatan förbinder Hyllie stationstorg och Hyllie boulevard i väster med Pildammsvägen i öster och är en av Hyllies centrala gator. Området planeras i huvudsak för bostäder och olika centrumfunktioner. Inom planområdet ryms även stadsdelens lokala torg och en allmän lekpark. I områdets nordöstra del, integrerat med ett av bostadskvarteren, planeras för en förskola som rymmer ca 72 barn i åldrarna 1 5 år (fyra avdelningar). I planområdets södra del föreslås ett parkeringshus för att, till en del, tillgodose den nya bebyggelsens parkeringsbehov. Planen utgör den första etappen, och den största delen, av det område som innefattas av Program för Öster om stationstorget, Det är också den första planen för det lokala Hyllie, den del som kommer att bli boendemiljö för många malmöbor i framtiden. Planen möjliggör omkring lägenheter. Av lägenheterna avses omkring 30 % att utgöras av hyresrätter och 70 % av bostadsrätter. Dokument1

2 UTLÅTANDE Planförslaget har varit utställt under tiden Länsstyrelsen i skrivelse : Länsstyrelsen bedömer att planförslaget innebär sådana risker för medborgarnas hälsa och säkerhet att Länsstyrelsen kan komma att ingripa enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen. Allmänt Syftet med planen är att göra det möjligt att uppföra ny bebyggelse i 4-6 våningar, främst ca 1700 lägenheter samt olika centrumfunktioner, längs med och i anslutning till den centralt belägna öst-västliga gatan i Hyllie. Jämfört med planförslaget i samrådsskedet så har Pildammsvägen flyttats närmare planområdet vilket innebär att risksituationen har förändrats. Hälsa och säkerhet Enligt framtagen riskanalys ska byggnader som ligger närmare Pildammsvägens vägmitt än 30 meter förses med obrännbar fasad och ska kunna utrymmas utan hjälp av räddningstjänsten bort från transportleden. Dessa riskreducerande åtgärder måste föras in som planbestämmelser. Länsstyrelsen anser även att bostäderna bör förses med avstängningsbar ventilation. Plankartan kompletteras med bestämmelsen Byggnader som ligger närmare Pildammsvägens vägmitt än 30 meter ska förses med obrännbar fasad. I informationsruta på plankartan införs texten Byggnader som ligger närmare Pildammsvägens vägmitt än 30 meter ska kunna utrymmas utan hjälp av räddningstjänsten bort från transportleden. Bostäder ska förses med avstängningsbar ventilation. Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i yttrande följande: I genomförandebeskrivningen under rubriken Fastighetsrättsliga frågor, Fastighetsbildning står det att Parkeringstomten i söder kan behöva bebyggas med fristående nätstation innan resten av kvarteret är bebyggt. Detta kan bl a förutsätta en särskild fastighetsbildning för ändamålet. Om avsikten är att en självständig fastighet ska bildas för nätstationen måste plankartan kompletteras med en användningsbestämmelse för tekniska anläggningar. Plankartan kompletteras med användningsbestämmelse för teknisk anläggning på parkeringstomten. 2 (5)

3 Räddningstjänsten Syd meddelar i yttrande följande: Enligt framtagen riskanalys (Fire Safety Design, rev ), vilken återges i planbeskrivningen, ska byggnader som ligger närmare Pildammsvägens vägmitt än 30 meter förses med obrännbar fasad och ska kunna utrymmas utan hjälp av räddningstjänsten bort från transportleden. Räddningstjänsten anser att dessa riskreducerande åtgärder skall föras in som planbestämmelser. (1) Som anges i principskissen för utrymning med räddningstjänstens höjdfordon är inte räddningstjänstens tillgänglighet till byggnader längs med blåmarkerade gång- och cykelvägar säkerställd. Om dessa byggnader dimensioneras för stegutrymning skall avstämning med Räddningstjänsten Syd göras för att tillse att kraven på tillgänglighet har tillgodosetts. (2) 1. Plankartan kompletteras med informationsruta i enlighet med yttrande. 2. Genomförandebeskrivningen kompletteras i enlighet med yttrande. VA SYD meddelar i yttrande följande: Under rubriken Planförslaget, Dagvattenhantering står det angivet att alla fastigheter i området ska omhänderta minst 50 % av ett dimensionerande 2- årsregn med 10 minuters varaktighet på kvartersmark. Det ska vara ett dimensionerande 5-årsregn. Denna ändring införs även under Planbestämmelser. Beskrivning och plankarta justeras i enlighet med yttrande. Gatukontoret meddelar i yttrande följande: Samordning måste ske mellan gatukontoret och E.ON vid placering av nätstationer. Detta för att undvika konflikter med trädplantering på allmän platsmark. (1) Små hörnavskärningar kan behövas även i korsningar vid gångfartsgatorna. Detta för att trafiksäkerhet och trygghet för oskyddade trafikanter samt tillgänglighet för transporter ska kunna uppnås. (2) Enligt Boverkets allmänna råd gäller för bostäder med över 65 dba Leq vid fasad att vistelseytor, entréer och bostadsrum konsekvent bör orienteras mot den tysta och ljuddämpade sidan. (3) Utfartsförbudet där gångfartsgatan möter Pildammsvägen ska dras rakt fram, eftersom gångfartsgatan är en återvändsgata. (4) 1. Genomförandebeskrivningen kompletteras i enlighet med yttrande, med tillägget att även byggherrarna bör delta i samordningen. 3 (5)

4 2. Under framtagandet av detaljplanen har WSP, på uppdrag av gatukontoret, kontrollerat tillgängligheten för transporter på gångfartsgatorna, så som dessa redovisas på plankartan, och bedömt att gatorna är tillgängliga. Avseende trafiksäkerheten se Samrådsredogörelsen, sid 10, punkt För området ska Trafikbullerpolicy för Malmö Stad gälla. Policyn anger bland annat vilka typer av kompenserande bullerskyddsåtgärder som ska vidtas i de fall utomhusriktvärden för nybyggnad av bostäder inte kan uppnås. 4. Plankartan justeras i enlighet med yttrande. Citytunnelprojektet meddelar i yttrande följande: Citytunnelprojektet har erhållit rubricerad utställningshandling och vill påpeka att lägen på brunnar och ledningar tillhörande system för grundvattenhantering är fastlagt i miljödom varför dessa inte utan vidare kan flyttas. Genomförandebeskrivningen kompletteras med information i enlighet med yttrande. Vellinge kommun, stadsbyggnadsförvaltningen, meddelar i yttrande följande: Hyllie kommer efter planerad utbyggnad av stadsdelen att få stor betydelse som boende-, handels- mötes-, och evenemangsplats inte bara i Malmö utan även regionalt, framförallt för de kommuner som ligger söder och sydost om Malmö. Hyllie station kommer efter ibruktagandet av Citytunneln inte bara att ersätta Svågertorp som trafikknutpunkt utan kommer även ett erbjuda en betydligt bättre koppling till järnvägsnätet i södra Sverige. Betydelsen av goda anslutningsmöjligheter inom närregionen ökar därmed. I anslutning till öppnandet av Citytunneln avses den regionala busstrafiken från Vellinge och Trelleborgs kommuner till Malmö centrum att kompletteras med regional busstrafik till Hyllie station i en inte obetydlig utsträckning. Denna busstrafik avses angöra Hyllie via Pildammsvägen. När Trelleborgsbanan byggts ut för pågatågstrafik kommer denna istället att erbjuda kollektivtrafik mellan Trelleborg och Hyllie. Behovet av bussförbindelse från Vellinge och Falsterbonäset till Hyllie kommer emellertid att kvarstå även därefter sannolikt under lång tid. Malmö och Vellinge kommuner utreder för närvarande möjligheterna att på sikt kunna bygga ut spårburen kollektivtrafik även mellan Malmö och Vellinge / Falsterbonäset. I utredningen prövas olika alternativ men i första hand bedöms lätt spårtrafik / regional spårvagnstrafik vara mest realistiskt. Anslutning till Hyllie kan ske antingen via Pildammsvägen eller Vintriestråket. Med hänsyn till de mycket stora pendelströmmarna mellan Vellinge kommun och Malmö stad, där under senare år utpendlingen från Malmö ökat relativt kraftigt, Hyllies framtida regionala betydelse samt inte minst för att erhålla en 4 (5)

5 långsiktigt hållbar utveckling i regionen och Malmö stad är det av stor vikt att kollektivtrafiken med regional busstrafik och på sikt ev lätt spårtrafik till Hyllie station beaktas och ges goda förutsättningar vid utbyggnad av stadsdelens gatunät. Förutsättningarna härför bör tydligare redovisas i planförslaget. I planbeskrivningen under rubrikerna Trafik, Kollektivtrafik, sid 15, införs: Längs den östvästliga gatan planeras för två busshållplatser för både stadsbussar och regional busstrafik. Gatans sektion ger även möjlighet till ett framtida införande av spårburen trafik, vilket redovisas i sektion på illustrationsplanen. Malmö och Vellinge kommuner utreder för närvarande möjligheterna att på sikt kunna bygga ut spårburen kollektivtrafik mellan Malmö och Vellinge/Falsterbonäset. Planförslaget föregriper inte denna utredning, utan håller de olika alternativen öppna genom att även möjliggöra anslutning till Hyllie station via den öst-västliga gatan. Även om denna linjedragning inte skulle bli det förordade alternativet för en spårlinje mellan Malmö och Vellinge, så kvarstår möjligheten till lokal spårvagnstrafik i gatan som ett reservat. Beträffande synpunkter som kommit in skriftligen under samrådet och som inte blivit tillgodosedda samt stadsbyggnadskontorets ställningstagande till dessa hänvisas till samrådsredogörelsen. Planförslaget har justerats med anledning av inkomna anmärkningsskrivelser. SÄNDLISTA Inga underrättelser. 5 (5)

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING datum 2013-04-19 diarienummer 2009-00914 Dp 5169 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan för fastigheten Innerstaden 31:12 m.fl. i Hamnen Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan-

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö 2010-02-09 Dp 5074 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kråkebacken 7:161-7:193 samt del av 7:138 i Kågeröds samhälle Svalövs kommun, Skåne län. Antagen 2003-08-18 Laga kraft 2003-09-08 Tillägg till PLANBESKRIVNING Planområdet markeras med skraffering

Läs mer

GODKÄNNANDE av förslag till detaljplan för del av Gyllins trädgård (etapp 1) i Husie i Malmö

GODKÄNNANDE av förslag till detaljplan för del av Gyllins trädgård (etapp 1) i Husie i Malmö 2006-11-20 Dp 4791 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av förslag till detaljplan för del av Gyllins trädgård (etapp 1) i Husie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö 2009-04-15 Dp 5068 UNDERRÄTTELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar antaga detaljplaneförslaget.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar antaga detaljplaneförslaget. 2009-05-18 Dp 5045 Stadsbyggnadsnämnden ANTAGANDE av detaljplan för fastigheterna Grytan 4, 6 och 7 i Innerstaden i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar antaga detaljplaneförslaget.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar antaga detaljplaneförslaget. 2011-11-02 Dp 5070 Stadsbyggnadsnämnden ANTAGANDE av detaljplan för del av kvarteret NILS mm i Innerstaden i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås att på kommunfullmäktiges vägnar antaga

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR 2010-02-02 Justerad 2010-05-11 Dp 5060 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för TRAFIKPLATS NAFFENTORP (vid korsningen mellan Pildammsvägen och Yttre Ringvägen) i Naffentorp, i Malmö ORGANISATORISKA

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp Utlåtande 2016:5 RII (Dnr 120-2029/2015) Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp 2012-01544-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2017-11-21 Diarienummer PL-2016-15 DP 222 Detaljplan för Del av Västra Värlinge S:5 m.fl. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun Standardförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-18 Handläggare: Josefin Westerlund Tfn 08-508 27 452 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet.

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet. Planbeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. JÄGAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet. Dnr 2014.ks2145 214 Samhällsbyggnad Osby kommun 283 80 Osby

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sida Antagendeshandling 1(6) Datum 2006-11-20 Referens Planbeskrivning DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län E-post Organisationsnr KRISTINEHAMNS KOMMUN

Läs mer

Detaljplan för del av Torsken 3

Detaljplan för del av Torsken 3 SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2012-11-22 SBN/2011:220 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Torsken 3 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i november 2012 Handlingar Utöver

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö MYNDIGHETER

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö MYNDIGHETER datum 2013-11-14 diarienummer 2009-00844 Dp 5164 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

(för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun. (Parkering på HSB tomten) Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma HANDLINGAR

(för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun. (Parkering på HSB tomten) Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma HANDLINGAR PLANBESKRIVNING 2015-11-23 ANTAGANDEHANDLING KS/KF 2013:80.214 Tillägg till DP 07/02 Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma (för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun (Parkering

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Väg 86 genom Kovland. UDP- Samråd 10/4-8/ Upphävande av delar av detaljplaner för

Väg 86 genom Kovland. UDP- Samråd 10/4-8/ Upphävande av delar av detaljplaner för UDP- 10/4-8/5 2017 Upprättad av stadsbyggnadskontoret 2017-04-04 Kontaktperson: Ewa Westling, telefon 060-19 13 37 Susanne Klockar Öhrnell, telefon 060-19 13 64 e-post: stadsbyggnadsnamnden@sundsvall.se

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING 2012-09-04 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Länspumpen m.m. inom stadsdelen Ursviken Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplan för kv Länspumpen m.m. inom stadsdelen Ursviken,

Läs mer

SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Plansamrådshandling S-Dp

SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Plansamrådshandling S-Dp SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Plansamrådshandling 2010-01-18 S-Dp 2005-08976-54 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (5) Planavdelningen 2010-01-18 S-Dp 2005-08976-54 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 martin.schroder@sbk.stockholm.se

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande.

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande. Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP Halvorstorp TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret Upprättad i oktober 2014 ANTAGEN

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö.

som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. 2011 10 20 Dp 5157 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HOLMASTIGEN genom HOLMA i Hyllie i Malmö. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö

tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö tillhörande detaljplan för område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn i Malmö Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden under tredje kvartalet 2011. Normalt vinner planen laga kraft fem

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö datum 2012-08-23 diarienummer 2011-00887 Dp 5234 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Del av Näsby 4:1469 samt del av Basilikan 1

Läs mer

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering C parkering PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt

Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 216 32 Samrådsredogörelse Dnr 2014/0120 KS.203 Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg till detaljplan nr 637 för Väsjön Mellersta,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Ädp 865 Diarienummer: 2018.0407 Laga kraft: 2018-11-30 PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Förenklat planförfarande

Läs mer

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18)

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) SMEDJEBACKENS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Detaljplan för SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) Smedjebackens kommun, Dalarnas län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Enkelt planförfarande Upprättad: 2010-11-29

Läs mer